|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ? ![]() |
|||
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 9,09% |
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
2 | 6,06% |
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
0 | 0% |
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
2 | 6,06% |
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
14 | 42,42% |
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
2 | 6,06% |
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2701 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Tak się zastanawiam jak piszecie o tych zabawach dzieci na matach. Bo chyba by się bawić i śmiać do zabawek trza mieć główkę na wprost, prawda?
Bo mój głównie ma na jednym albo drugim boku i się zastanawiam czy to jakaś umiejętność którą się nabywa to trzymanie na wprost czy te Wasze dzieciaczki też trzymają na boki a ja źle rozumiem?
#2702 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2703 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2704 | |||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
Cytat:
mojemu chyba po 6 tyg. Cytat:
![]() |
#2705 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() kiedy Przemek będzie tak ładnie główkę trzymał ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2706 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
a usmiech boskiiii zacalowac tylko hee Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2707 | ||||
siedzę i myślę
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
Skojarzone + doustna na rotawirusy
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2013-07-17 o 11:58 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2708 |
Zadomowienie
|
Ahh, mała mi dziś kwęka od kąd wstała. Nie może zrobić tej kupy. Wsadziłam jej 1/4 czopka glicerynowego pół godziny temu i dalej nic. Na mnie śpi, odłożę do łóżeczka, pośpi 5 minut i syrena przeraźliwa. Dałam jej teraz przez sen 5 kropekek Boboticu. Suszarka mi chyba padnie, chodzi non stop
![]()
#2709 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2710 |
Zakorzenienie
|
Magiusa, nasz zawsze główkę ma na prawa stronę. Kręcić nią umie, ale leniuszek nie chce trzymać na prosto. Na macie jak leży to kręci główka, a jak go zainteresują swiatelka to trzyma głowę na prosto
![]() Co do Twojego kp. Tez myśle ze zbytnio to analizujesz. Nie ma co tak wnikać, D. Ładnie przybiera wiec nie powinnas sie tak martwić. A z tego widzenia na cycu wyrośnie, nasz tez tak miał i dalej ma takie fazy czasem. Nocek nie prEsypiam i tez jestem wykończona, ale z cyca rezygnować nie chce !!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2711 |
Wtajemniczenie
|
witam
![]() ![]() dzisiaj sie wyspałam,chyba nawet za długo spałam;p Młody ok 00:30 wypił 120ml nutry i spał na brzuchu do 7 ![]() ![]() teraz ma ćwiczyć podnoszenie główki na brzuszku,ale marudzi.... salviae- fajny ten Twój synek ![]() vil i salviae- fajne podsumowanie umiejętności Przemka i Kuby ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2712 |
siedzę i myślę
|
a jeszcze pytanie do mam karmiących mlekiem hipoalergicznym... jakie polecacie? na nasze krostki pediatra zasugerował zmianę mleka na HA, pije Bebiko, więc szukałam Bebiko HA - myślałam, że jest ogólnodostępne w marketach a tu dupa... nawet w aptekach nie mieli... tylko na zamówienie
![]()
#2713 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A Ty nie masz jakieś babci, cioci, kuzynki ? póki są wakacje to może kogoś łatwiej załatwisz ? A czemu nie chcesz opiekunki ? ja bym brała gdyby mnie było stać, ale kiepsko to widzę. Dziecko żal zostawić ale kiedyś trzeba. Ja wychodzę z założenia że lepiej przyzwyczaić dziecko do tego że mama znika. Nie wyobrażam sobie sytuacji, że siedzimy z Niną przez rok w domu 24 h na dobę, a po roku znikam na etat. A przecież, nie ominą Cię te cudowne chwile, bo do domu będziesz wracać., To kwestia organizacji, trzeba tylko pokombinowac tak, żeby po pracy spędzać czas z dzieckiem a nie zajmować się praniem, gotowaniem, sprzątaniem. Dlatego jak wrócę do pracy na ful pomyśle o jakieś pomocy domowej. ![]() Mój maż oświadczył mi sie rok po cywilnym ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2714 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a co do pracy, ja bym sie nie zdecydowała za żadne pieniądze, mam problem żeby go zostawić na godzinkę z kimś innym a co dopiero na cały dzień. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2715 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() przyszedł kojec dla małego, chciałam go odgrodzic od psa taki : http://allegro.pl/kojec-duzy-kolorow...373305851.html i czuje sie oszukana, pisze, ze bok ma 120 cm, a on ledwo 110 ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2716 |
Zakorzenienie
|
Salviae-
![]() ![]() ![]() Vil- ![]() ![]() Anka- pięknie na cycu Ci przybrał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2717 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, sorki ze tak ni z gruszki ni z pietruszki, ale jak zrobic, zeby cyce dawaly wiecej mleka na raz? bo chocbym nie wiem jak dlugo odciagala, te ilosci nie powalaja, a jak mlody ssie, to tez za duzo nie wyrobi, bo potem nie chce leciec. 100 ml z dwoch cycow to byl jednorazowy rekord. teraz to tak max 60 ml z obu... no smiech na sali. ale nie leci wiecej...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2718 |
siedzę i myślę
|
za godzine idziemy do ortopedy sprawdzić bioderka, trzymajcie kciuki
![]()
#2719 |
Zakorzenienie
|
Cloche- kurcze.. Ja nie wiem.. A może jakaś herbatka na laktacje.. Picie dużych ilości wody to takie oczywiste- wiec pewnie juz to robisz..
---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Mamuski- czy podajecie wit C ? Bo dziś na szczepienie pediatra mi mówiła żeby podawać ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Mamuski- czy podajecie wit C ? Bo dziś na szczepienie pediatra mi mówiła żeby podawać |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2720 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2721 |
Zakorzenienie
|
no juz pije herbatki i duzo wody. nie wiem czy musze jeszcze wiecej...
co do wit C to ja nie podaje. jest ona w pokarmie chyba w odpowiedniej ilosci... nie? z takich witaminowych spraw podaje tylko D i zelazo (musimy hemoglobine trzymac na wysokim poziomie) |
![]() ![]() |
![]() |
#2722 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My podajemy, ale ze względu na zapalenie gardła, tak to nie podawałam... Cloche no o wodzie nie wspominając (piłam 4 litry samej wody plus herbaty, zupy etc), to może jeszcze częściej przystawiać. Podobno myślenie o mlecznym wodospadzie i mlecznej rzece też coś tam uwalnia w mózgu i mleko się produkuje. ja to wyczytałam jak już nie karmiłam młodej, ale gdy myślałam o tym, albo o młodej jak ją kocham to mleko samo tryskało i dzięki temu miałam mleczne kąpiele ![]() ![]()
![]() |
#2723 |
Zakorzenienie
|
Komiksowa- ja tak szybko pisze:p Dziecko piekne pachnące, najedzone, przewinięte i wyspane:p
Elusiek - gratulacje zaręczyn! co do pracy to trudno mi Ci coś doradzić. z jednej strony szansa się może nie powtorzyć, z drugiej dzieciaczek jeszcze taki malutki,zeby go zostawiać.. Salvae - brawo dla Kubusia!! Moj syn to prawdziwy żołnierz.. nie płakał przy pobieraniu krwii.. szok ![]() łeee.. jednak nie wychodzimy dzisiaj.. z kalu hodują się jakies bakterie:/ jeszcze nie wiadomo czy dobre czy zle.. będzie wiadomo jutro.. jak zle to jeszcze przynajmniej 2 dni... i możliwe że nas przeniosą na inną salę do dziecka 11 tygodniowego.. bo w 3 salach 2 osobowych jest rotawirus a po 1 osobie leża i chcą mieć wolne sale w razie innych chorób.. Ale nuda w tym szpitalu.. teraz fajnie bo jesteśmy sami w sali.. puścilam na Boba Marleya i sobie sluchamy.. tzn maly zaraz przysypia a ja się nudze.. gram w pasjansa.. albo robię angielski.. a pielęgniarki się ze mie smieją ze nie mam zajęcia przy moim dziecku i mi za dobrze.. jak jesteśmy sami to w koncu się malemu sen polepszyl i w ogole spokojniejszy jakis, je sobie w miare rownych odstępach czasu i zasypia bez smoczka.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2724 |
Zakorzenienie
|
No właśnie.. Tez myślałam ze w mleczku ma wszystko i podaje tylko D i K
A dziś pediatra mówiła ze jeszcze wit C- cebion ![]() Marchewka- widzisz jakie masz złote dziecko ![]() Wiesz.. Zauważyłam ze nasz tez jest spokojniejszy jak jesteśmy sami.. Najbardziej daje popisowke przed treściami ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2725 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a ty zamiast leniuchowac to bys pomogla innym mamom! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2726 |
Zakorzenienie
|
a witaminy K nie podajesz?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2727 |
Raczkowanie
|
Cześć. dziewczyny
![]() ![]()
#2728 |
Zakorzenienie
|
Halo
![]() zaraz będę nadrabiać ![]() Film fajny, seans super ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2729 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ==== My za chwilę lecimy na spacer ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2730 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
W sumie to duzo wody, 2-3 szklanek herbatki laktacyjnej. Kupilam nawet jakis lek homeopatyczny na laktacje ricinus communis 5ch, ale uzylam go tylko wczoraj, bo generalnie widze, ze Młody mi całej 1 piersi nawet nie opróżnia. I ja odstawiłam dziecko od piersi na 2 dni i co 1,5h jechałam z laktatorem metodą 7-5-3 i jak było wystarczająco to dawałam mu swoje mleczko, jak nie to mm. Ale ani razu nie wyciągnęłam więcej niż 90-100 ml. tzn. raz miałam 150, ale później to bywało coś koło 60 ml do 1,5h, jak dłuższa przerwa np. 2,5 to okolo 90. Mimo wszystko uwazam ze moje cycki produkuja teraz wiecej. Co nie zmienia faktu ze Młody je średnio efektywnie. Cytat:
![]() Życzę Wam jednak byście za chwilę wyszli.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:40.