Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę:
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v 2 3,57%
Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V 3 5,36%
Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V 24 42,86%
Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 22 39,29%
Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 5 8,93%
Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V 0 0%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-17, 16:14   #3391
Kabriela
Zadomowienie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Niestety nie ma już rtęciowych termometrów w sprzedaży. Są spirytusowe ( chyba) i te elektroniczne, którym nie ufam tak jak ufałam swojemu rtęciowemu.
Ceny są straszne i jak sobie pomyślę o tym wszystkim to mnie to po prostu powoli zaczyna dołować.
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 16:16   #3392
anulka2205
Wtajemniczenie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Od rana Was gonie, dopiero mi się udało dogonić, bo co chwila a to spacer, a to mnie dzieć z kompa wyrzucał

Maoami dobrze, zesię z paczuszką wyjaśniło

Nie dobijajcie mnie tym słodkim, ostatnio mam takie fazy, że aż mi niedobrze, a ciągle mi mało

Lineczka a nie poprawiło Ci się wszelakie owłosienie teraz w ciązy? Bo u mnie tak, ze nie nadążam z fryzjerem i depilacją Odrosty dwa razy szybciej niż zwykle, włosów ze dwa razy więcej

Peggy ja chyba zostanę przy zwykłych pieluchach jednorazowych

Wi ęcej nie pamiętam

Aaa Domi już wystartowała

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 16:21   #3393
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
oddam Ci swoje, ja muszę wyrywać, żeby mieć takie, o cieńszych to mogę tylko pomarzyć bo jakby mi to zaczęło odrastać to...
ja też mogę oddać.. nie dość że krzaki to jeszcze taaaaaaaaaak szybko odrastają, a jezcze nie mają normalnego koloru :/

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
To ja zapraszam na wioskę pod Krakowem, usiądziemy sobie na polku, nawet możemy chlupnąć do basenu

Kabriela przecież możesz kupić rtęciowy termometr w aptece
nie ma już rtęciowych termometrów przecież
a przynajmniej u Nas. w Bytomiu
Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Co do tych zdjęć USG dodawanych na portalach społecznościowych, zawsze mnie to bawiło... Dziewczyny dodają zdjęcie USG i pokazują swoją macice wszystkim znajomym jak i nieznajomym troszkę to dziwne jak dla mnie
Fajny pomysł z tym prowadzeniem bloga choć mi samej by się zapewne nie chciało
dla mnie też to śmieszne jest że ktoś dodaje takie fotki no ale.. jego sprawa..

Cytat:
w sumie z dwojga złego to racja, miałam znajomą która miała tak jasne brwi i miała ich tak mało, że wyglądało jakby ich nie miała, w końcu zaczęła sonie malować brwi kredką
oo JA TEZ MAM taką znajomą, powiem Ci że mówiła ze ma problemy z tym, bo henna głupio wygląda i dopiero po wielu próbach jej się udało dopasować.. No ale teraz wygląda świetnie, jak sobie maluje .

Ja robie sobie też henną, ale ja mam beznadziejne brwi. Ogólnie oprawę oczu mam ciemną, brwi niby też, ale one sa takie jakieś wyblakłe brązowe :/ henna mi szybko schodzi, wiec zostaje mi malowanie kredką.. i poza tym krzywo mi rosną :/
Stary 2013-07-17, 16:22   #3394
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Niestety nie ma już rtęciowych termometrów w sprzedaży. Są spirytusowe ( chyba) i te elektroniczne, którym nie ufam tak jak ufałam swojemu rtęciowemu.
Ceny są straszne i jak sobie pomyślę o tym wszystkim to mnie to po prostu powoli zaczyna dołować.
ja mam w domu rtęciowy
nie tylko Ciebie dołuje, mi się już nie chce myśleć ile kasy potrzeba
Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Lineczka a nie poprawiło Ci się wszelakie owłosienie teraz w ciązy? Bo u mnie tak, ze nie nadążam z fryzjerem i depilacją Odrosty dwa razy szybciej niż zwykle, włosów ze dwa razy więcej
owszem, poprawiło mi się owłosienie, ale na.. brzuchu mam pełno białych sterczących włosków nigdzie więcej :P za to porost włosów na głowie mi się chyba zatrzymał, bo jak miałam na początku ciąży włosy za zapięcie od stanika taka mam dalej taką długość a mi z reguły szybko włosy rosną :P

wiecie co.. poczułam się jak jakiś kopciuch nie maluję się bo po co jak tylko siedzę w domu, nie ubieram się ładnie... czasem raz w tygodniu głowę myję bo mi się nie chce częściej.. jedynie paznokcie u rąk i stóp mam zawsze pomalowane nawet TŻ mi powiedział że już nie dbam o siebie tak jak kiedyś
i chciałabym wyglądac tak jak ta laska z mojego avatara
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-07-17 o 16:25
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 16:27   #3395
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Sama ostatnio kupowałam rtęciowy w aptece, na 100 % rtęciowy

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 16:27   #3396
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
ja też mogę oddać.. nie dość że krzaki to jeszcze taaaaaaaaaak szybko odrastają, a jezcze nie mają normalnego koloru :/

oo JA TEZ MAM taką znajomą, powiem Ci że mówiła ze ma problemy z tym, bo henna głupio wygląda i dopiero po wielu próbach jej się udało dopasować.. No ale teraz wygląda świetnie, jak sobie maluje .

Ja robie sobie też henną, ale ja mam beznadziejne brwi. Ogólnie oprawę oczu mam ciemną, brwi niby też, ale one sa takie jakieś wyblakłe brązowe :/ henna mi szybko schodzi, wiec zostaje mi malowanie kredką.. i poza tym krzywo mi rosną :/
ja mam to samo, ledwo się powyrywam to na następny dzien już mi kolejne włosy wyłażą :/ jeszcze na dodatek, zeby było mało to też miedzy brwiami. U mnie się wszysycy zawsze dziwili bo jestem blondynka a brwi i rzęsy to mam czarne

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość

owszem, poprawiło mi się owłosienie, ale na.. brzuchu mam pełno białych sterczących włosków nigdzie więcej :P za to porost włosów na głowie mi się chyba zatrzymał, bo jak miałam na początku ciąży włosy za zapięcie od stanika taka mam dalej taką długość a mi z reguły szybko włosy rosną :P
Też zarosłam na brzuchu
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 16:29   #3397
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Też zarosłam na brzuchu
dobrze przynajmniej że nie czarne są

mi między brwiami rosą chyba ze 3 pojdyńcze włoski tylko ;D
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-17, 16:32   #3398
niunia32
Zakorzenienie

Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. c

Tak piszecie o zdjeciach na fb i innych... od mojej mamy kuzynki syn wrzucił zdjecia z porodówki, chyba nawet jak glowka wychodziła.... I jego siostra zdjecia z cyckami na wierzchu, bo karmila....

Ja mam zdjecie z porodówki, ale jak leżałam pod ktg w koszuli.. :p

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 16:34   #3399
lineczka1989
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Tak piszecie o zdjeciach na fb i innych... od mojej mamy kuzynki syn wrzucił zdjecia z porodówki, chyba nawet jak glowka wychodziła.... I jego siostra zdjecia z cyckami na wierzchu, bo karmila....
ooo niee to już przesada

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-17, 16:34   #3400
Mya1989
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

Ja jestem w trakcie nadrabiania, brat odjechał to będę częściej

Chyba włączył mi się syndrom wicia gniazda bo nic nie robię tylko latam i sprzątam. Dzisiaj przenoszę ciuchy do sypialni, bo teściówka podpisała UMOWĘ !!! Aż nie mogę uwierzyć, załatwiamy właśnie kredyt i bierzemy się za remont

Obmyśliliśmy, że pokój Luli będzie zielononiebieski jak niebo i trawka plus tęcza i kubusiowopuchatkowe dodatki
Jak skończę układać ciuchy w szafie to biorę się za worki próżniowe od brata,jest ich tylko 5 wielgachnych worków!!! ale muszę poprzeglądać, pospisywać co mam, a czego nie

A wczoraj na zakupach kupiliśmy Luli w 5 10 15 i reserved kids takie misiowe bluzy z uszami, jedną szarą a drugą malinową

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 16:39   #3401
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:

wiecie co.. poczułam się jak jakiś kopciuch nie maluję się bo po co jak tylko siedzę w domu, nie ubieram się ładnie... czasem raz w tygodniu głowę myję bo mi się nie chce częściej.. jedynie paznokcie u rąk i stóp mam zawsze pomalowane nawet TŻ mi powiedział że już nie dbam o siebie tak jak kiedyś
Też mam na brzuchu białe sterczuchy

Ja w sumie też siedzę w domu, ale codziennie przynajmniej do sklepu wybywam... makijaż robię i włosy mam zawsze ograrnięte po domu śmigam w leginsach i koszulce albo w sukience zależy jaka temp.tak żeby mi było wygodnie, jak wychodzę to przebieram sie w coś lepszego Uważam, że warto zadbać o siebie choć trochę dla własnego lepszego samopoczucia, no i dla męża

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Chyba włączył mi się syndrom wicia gniazda bo nic nie robię tylko latam i sprzątam. Dzisiaj przenoszę ciuchy do sypialni, bo teściówka podpisała UMOWĘ !!! Aż nie mogę uwierzyć, załatwiamy właśnie kredyt i bierzemy się za remont

Obmyśliliśmy, że pokój Luli będzie zielononiebieski jak niebo i trawka plus tęcza i kubusiowopuchatkowe dodatki
Jak skończę układać ciuchy w szafie to biorę się za worki próżniowe od brata,jest ich tylko 5 wielgachnych worków!!! ale muszę poprzeglądać, pospisywać co mam, a czego nie

A wczoraj na zakupach kupiliśmy Luli w 5 10 15 i reserved kids takie misiowe bluzy z uszami, jedną szarą a drugą malinową
Już się naplażingowałaś?? Fajnie, że wróciłaś

czekamy na poremontowe foty i pokoik córci

Foty plisssssssss

Edytowane przez paulinaizabela
Czas edycji: 2013-07-17 o 16:36
paulinaizabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 16:41   #3402
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość

Ja w sumie też siedzę w domu, ale codziennie przynajmniej do sklepu wybywam... makijaż robię i włosy mam zawsze ograrnięte po domu śmigam w leginsach i koszulce albo w sukience zależy jaka temp.tak żeby mi było wygodnie, jak wychodzę to przebieram sie w coś lepszego Uważam, że warto zadbać o siebie choć trochę dla własnego lepszego samopoczucia, no i dla męża
no właśnie nawet dla męża nie mam jakoś weny dbać o siebie i zaczyna mi być z tym źle...

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-17, 16:47   #3403
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Już się naplażingowałaś?? Fajnie, że wróciłaś

czekamy na poremontowe foty i pokoik córci

Foty plisssssssss
Jutro i tak idę na plażę z tż i psem bo upały niemiłosierne

No będę wrzucać foty, ale najpierw majstrów trza znaleźć począwszy od elektryków na hydraulikach skończywszy...

A zdjęcia bluz wrzuce później jak będę ciuszki układać

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-07-17, 16:48   #3404
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Sama ostatnio kupowałam rtęciowy w aptece, na 100 % rtęciowy
hm.. aż poszłam do apteki i babka mi powiedziala że rtęciowe wycofane.. to ja nie wiem
Cytat:
Cześć dziewczyny

no to się plażing skończył
czekamy na foty i sie nie przemęcz!!

mam taka zgagę ze nie dam rady.nie ogarniam, mam wrażenie że zaraz mnie wypali w środku... nie daje rady;(
Stary 2013-07-17, 16:56   #3405
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny

gratulacje, dobrze że macie juz tą umowe
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 17:10   #3406
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
hm.. aż poszłam do apteki i babka mi powiedziala że rtęciowe wycofane.. to ja nie wiem

no to się plażing skończył
czekamy na foty i sie nie przemęcz!!

mam taka zgagę ze nie dam rady.nie ogarniam, mam wrażenie że zaraz mnie wypali w środku... nie daje rady;(
Mam tyle energii, że masakra sprzątam, łażę do pracy, na zakupy, wyprawy na spacery, totalna magia. Ostatnio spałam chyba 4h bo nie mogłam zasnąć jak w dzień spałam
Cytat:
gratulacje, dobrze że macie juz tą umowe
Dzięki To ogromny komfort psychiczny.

Dziewczonki, kiedy bedziecie prały ciuszki?

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-07-17, 17:17   #3407
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Mam tyle energii, że masakra sprzątam, łażę do pracy, na zakupy, wyprawy na spacery, totalna magia. Ostatnio spałam chyba 4h bo nie mogłam zasnąć jak w dzień spałam

Dzięki To ogromny komfort psychiczny.

ja chyba taak na 2 tyg przed terminem
Stary 2013-07-17, 17:20   #3408
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja dzisiaj kupiłam wanish bo może jakoś za niedługo zabiorę się za namaczanie tych rzeczy lumpkowych i wypranie ich w zwykłym proszku, mam tyle tych ciuszków że raczej dużo czasu mi przy nich zejdzie

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 17:27   #3409
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
ja mam w domu rtęciowy
nie tylko Ciebie dołuje, mi się już nie chce myśleć ile kasy potrzeba

no brzuch też mi się owłosił, ogólnie gdzie nie zerknę busz
jak piszesz, że samej Ci zaczyna przeskadzać to, że mniej o sibie dbasz, to nie jest, źle-wystarczy teraz to zmienić

Cytat:
Cześć dziewczyny

Gratuluję umowy

Aaa Agnieszka bo cofałam się do tych zaległych postów, żeby zobaczyć jak Wasze wyniki, wreszcie się dogrzebałam- cieszę się baaaaaaaaaaaardzo

A gdzie Magalska?

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2013-07-17, 17:29   #3410
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Cytat:
kochaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaanaaaa łóżko to jedna z rzeczy którą musimy zrobić/ kupić musimy wymienić 4 duuże okna (190x157) wymienić drzwi wejściowe, zrobić łazienkę (od podstaw) bo teraz korzystamy z łazienki mojej mamy itd no i do tego łóżko i komodę małej :p a no i przedpokój musimy zrobić położyć płytki i coś na ściany położyć nie wspomnę o ścianie że trzeba ją dokończyć w sypialni i podłogę ułożyć też w sypiali :P

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
U nas to samo Domii, też remont sypialni + kupno nowych mebli poza łóżkiem.
Do tego jeszcze korytarz cały musimy wyremontować
Cytat:
U mnie chrzestnym będzie mój brat, a chrzestną siostra TŻta. Na początku było ciężko bo ja upierałam się na siostrę nr 1 a mój Damian chciał siostrę nr 2 w końcu stanęło na moim, bo z jedną jego siostrą mam świetny kontakt (tą u której TŻ pracuje) a z drugą jestem na "pani" i w życiu zamieniłyśmy może z 5 zdań więc nie chcę takiej chrzestnej dla mojego dziecka... jest dla mnie zupełnie obcą osobą

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

U nas też by się przydało łazienkę zrobić bo u mojego TŻta łazienka jest tylko na dole a ja bym wolała mieć swoją osobistą łazienkę u góry ale przerażają mnie koszty z jakimi trzeba się liczyć robiąc łazienkę od podstaw. Póki co skupiam się na tym żeby w sypialni pomalować, kupić meble i położyć dywan na całej podłodze, a kiedyś tam powolutku będziemy sobie remontować resztę, bo jednak domek jednorodzinny to studnia bez dna i wiecznie coś tam trzeba zrobić

Korytarz jak korytarz u nas jeszcze schody do zrobienia bo te które są teraz skrzypią niesamowicie... Jezuuu aż strach pomyśleć bo wyszukam jeszcze coś. O pokoju dla Jaśka nie wspominam bo kilka pierwszych miesięcy będzie z nami więc remont jego pokoju odkładamy na później

Dziewczyny czy wyobrażacie sobie ile nam/Wam w sumie kasy pójdzie na te nasze/Wasze remonty ?
Cytat:
też mieszkamy w domu jednorodzinnym, a gdzie tu jeszcze opał na zimę

powiem Ci szczerze że nie chce wiedzieć ile będzie nas kosztował remont... same okna i drzwi do koszt ponad 6 tysięcy do tego łazienka z 1500 zł jak nie ciut więcej

chrzestymi Nelki będzie mój brat rodzony i starsza bratowa TŻ
Nawet mi nie mówcie o remoncie Od marca się remontujemy i już poszło 15 000 zł, a to dopiero połowa, nie mówiąc o meblach! Zniknęłam na te kilka dni, bo właśnie sprzątałam po jednych majstrach, żeby kolejnych wpuścić, ... dziś cały dzień zrywałam tapetę w kuchni i stwierdzam, że mogę się tym zająć profesjonalnie
W koszty remontu póki co wlicza się wymiana okna, drzwi wejściowych i 4 drzwi wewnętrznych, jeden pokój (gładź+panele), łazienka od hydrauliki po kafelki (sama łazienka to 12tys.) . Po prostu to jest jakiś kosmos. Od poniedziałku wchodzi pan żeby wygładzić drugi pokój, kuchnię i przedpokój, potem Tż położy panele, zamontują drzwi i koniec. Tylko meble kupić i można mieszkać

Cytat:
Słodkie ! Chyba aż sobie kisiel zrobię bo też nie mam nic co mogłabym pochłonąć
Cytat:
Ja mogę zaprosić na szarlotkę albo galaretki w cukrze
Cytat:
Dziewczyny a ja właśnie będę wcinać naleśniki z pieczarkami i cebulką.
Robicie smaka!!

Cytat:
w sumie z dwojga złego to racja, miałam znajomą która miała tak jasne brwi i miała ich tak mało, że wyglądało jakby ich nie miała, w końcu zaczęła sonie malować brwi kredką
Ja mam brwi po tacie - blondynie a włosy ciemne, rzęsy ciemne, tylko brwi rzadkie i blond

Cytat:
owszem, poprawiło mi się owłosienie, ale na.. brzuchu
nawet mi nie mów, na brzuchu to mam włosy jak mój TŻ na klacie
Stary 2013-07-17, 17:33   #3411
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
ja chyba gdzieś w okolicach października

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-17, 17:37   #3412
issia88
Zakorzenienie

Cytat:
PISZĘ NA JASNO BO TYLKO DLA TYCH CO CHCĄ- CHODZI O RODZENIE W PRYWATNEJ KLINICE W MOJEJ RODZINIE, WIADOMOŚĆ SMUTNA.

u mnie w rodzinie dalszej co prawda, ale.. dziewczyna była pod opieką prywatnego lekarza i chciała prwatny poród. Lekarz robił jej co wizytę badania i USG i wszystko było ok, namówił ją na prywatny poród, w JEGO klinice.. powiedział że tam ma opieke lekarza, położnej i pielęgniarki, jednoosobowe sale itd a mąż może wejść nawet z kamerą i nagrywać poród malca.. no i sie zgodziła.. jak sie nie mylę za dobe płaciła 600 zł, poród coś koło 2,5 tys ... a miała być tam 3-5 dni .. oczywiście lepsze jedzenie =droższe itd.. no ale miała skurcze bodajże 2 tyg przed terminem.. pojechała do tej kliniki, ale lekarz odbierał poród wiec ona musiała czekać, dali jej na powstrzymanie jakąś kroplówke, lekarz przyszedł po 4 godzinach ( jak sie nie mylę) rozwarcie było, ale były też zielone wody.. stwierdził ze zrobią KTG no ale przetrzymali ją jeszcze 5 godzin, a dziewczyna sie tak męczyła.. i w końcu lekarz wyraził zgode na poród, niestety za późno.. mały urodził się martwy, siny ... dzisiaj lekarz twierdzi że to nie jego wina.. dziewczyna miałą wtedy 20 lat, ale zamężna .. najgorsze jest to że Ojciec tego aniołka nagrywał wszystko, znacyz się akcje porodową i chwile przed, ale nie nagrał jak sie męczyła, jak miała te zielone wody... i wiecie co ? przegrała sprawe, lekarz twierdził ze nic takiego nie było, że owszem był skurcze ale nie porodowe i ze na KTG nic nie wyszło, wody czyste.. położna potwierdziła.. no i co ? strcili syna, przez głupote lekarza... i powiem Wam że dlatego bałabym sie rodzić w prywatnej klinice, bo tam musisz przekonać 2-3 pracowników, a w państwowym już jest całkiem inaczej.. wiadomo nie ma komfortu ale jednak .. Sytuacja zdarzyła się w Puławach, wiec jak ktoś tam mieszka niech nie rodzi tam w prywatnej klinice !!!!!
Masakra :/ a wydawałoby się, że jak się idzie rodzic do prywatnej kliniki to wszystko będzie okej. A tu jednak czasami prawda okazuje się inna A u nas w Polsce walka z sądami to walka z wiatrakami :/

Cytat:
Napisane przez Sylwiaaa88 Pokaż wiadomość
Na ten http://allegro.pl/fisher-price-lezac...375974433.html też patrzyłam, ale ten pierwszy co wrzuciłaś bardziej mi się podoba a nie widziałam go wcześniej
A jeżeli chodzi o wózki to my dostaniemy taki:
Ładny wózek Jaka firma? Jak gdzieś przeoczyłam to wybacz :P

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość

Ja mam zdjecie z porodówki, ale jak leżałam pod ktg w koszuli.. :p

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
To już przesada żeby wrzucać fotki z porodu :/ Nie miał się czym innym pochwalić??

Cytat:
no właśnie nawet dla męża nie mam jakoś weny dbać o siebie i zaczyna mi być z tym źle...
Mój to czasami się pyta po co się maluje jak nie wychodzę z domu? Ale ja bez makijażu wyglądam jak śmierć na urlopie Musze mieć przynajmniej rzęsy pomalowane, a jak już wiem ze mam wychodne z domu to pełny makijaż. Głowę niestety musze myc codziennie bo mi się przetłuszczają :/
Może taki okres masz?? Na pewno Ci przejdzie Ale nie ukrywam, że lepiej byś się czuła ogarnięta

Moje łowy lumpkowe uważam za bardzo udane
Kupiłam polarowy kombinezon z Nexta nowiutki za 14zł i parę innych nowych śpioszków itp. Znalazłam lumpka, w którym cały kosz dziecięcych ubranek jest nowa z metkami albo w stanie idealnym. Pani powiedziała, że oni nie wystawiają brudnych i zniszczonych rzeczy Do tego kupiłam tam sukienkę i taką sexi koszulkę do spania też nową I najlepszy zakup za 18 zł mega Mis cały i nowy rzeczy są u rodziców, więc może jutro wrzucę Wam fotki Misiek jest duży i stwierdziłam, że będzie w łóżeczku sobie siedział chyba, że się nie zmieści to gdzieś na mebelkach
Mąż jak zobaczył miśka to powiedział, że z wariatami nie rozmawia

Aaaa dziewczyny od poniedziałku wchodzi do Biedronki fajna seria z różnymi artykułami do domu Zobaczcie sobie gazetkę

Idę chłodnik robić :P
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 17:38   #3413
anulka2205
Wtajemniczenie

Ja to się dopiero musze nastroić do przebrania worów po małej

Wielkie kciuki dla Ani

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-17, 17:38   #3414
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość
Nawet mi nie mówcie o remoncie Od marca się remontujemy i już poszło 15 000 zł, a to dopiero połowa, nie mówiąc o meblach! Zniknęłam na te kilka dni, bo właśnie sprzątałam po jednych majstrach, żeby kolejnych wpuścić, ... dziś cały dzień zrywałam tapetę w kuchni i stwierdzam, że mogę się tym zająć profesjonalnie
W koszty remontu póki co wlicza się wymiana okna, drzwi wejściowych i 4 drzwi wewnętrznych, jeden pokój (gładź+panele), łazienka od hydrauliki po kafelki (sama łazienka to 12tys.) . Po prostu to jest jakiś kosmos. Od poniedziałku wchodzi pan żeby wygładzić drugi pokój, kuchnię i przedpokój, potem Tż położy panele, zamontują drzwi i koniec. Tylko meble kupić i można mieszkać
nie no mi tyle kasy nie pójdzie na całe szczęście chyba że bym chciała zrobić wszystko, ale musimy z czegoś zrezygnować.. i będziemy musieli brać kredyt żeby ogarnąć wszystko

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-17, 17:39   #3415
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
ja chyba gdzieś w okolicach października
Ja na razie jeszcze mam malutko ubranek, więc nawet się jeszcze nie zastanawiałam nad tym

Zwariowane-serduszko nie napisałaś mi w końcu gdzie planujesz rodzić no więc gdzie ?

Edytowane przez Olenka_24
Czas edycji: 2013-07-17 o 17:41
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 17:47   #3416
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Cytat:
nie no mi tyle kasy nie pójdzie na całe szczęście chyba że bym chciała zrobić wszystko, ale musimy z czegoś zrezygnować.. i będziemy musieli brać kredyt żeby ogarnąć wszystko
też musieliśmy brać kredyt.. mieszkanie dostaliśmy od moich rodziców, ale niestety nie było do zamieszkania "od zaraz", generalny remont to była konieczność.. ale jest już bliżej końca niż początku, więc co raz bardziej się ekscytuje
a ile ja się nawrzeszczałam na tych "fachowców", o boziu.. jednego nawet wyrzuciłam z roboty, pijak jeden tylko nerwy będą mi psuć zamiast robić swoje

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Ja na razie jeszcze mam malutko ubranek, więc nawet się jeszcze nie zastanawiałam nad tym

Zwariowane-serduszko nie napisałaś mi w końcu gdzie planujesz rodzić no więc gdzie ?
Przepraaaszam, zagapiłam się
Opole lub Wrocław Brochów
Moja mama rodziła 8 lat temu w Opolu i była zadowolona, chociaż mówiła, że ją olewali, ale może to dlatego, że trzecie dziecko, bla bla bla..

Ogólnie to zależy mi na tym, żeby nie było problemu z porodem rodzinnym, więc najbardziej w tym kierunku patrzę

Hah, zapomniałam napisać czemu Brochów
Szpial na Brochowie polecił mi tato mojej przyjaciółki - anestezjolog z Wrocławia ;D powiedział, że najlepszy we Wrocławiu, bez problemu ze znieczuleniem itd.. ale podobno przydałby mu się generalny remont.
No ideału nie znajdę, ale na co liczę najbardziej to fachowa opieka i możliwość porodu rodzinnego, a kolor ściany, czy ilość łóżek w sali to już mniejszy problem

Edytowane przez zwariowane-serduszko
Czas edycji: 2013-07-17 o 17:50
zwariowane-serduszko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 17:50   #3417
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
Moje łowy lumpkowe uważam za bardzo udane
Kupiłam polarowy kombinezon z Nexta nowiutki za 14zł i parę innych nowych śpioszków itp. Znalazłam lumpka, w którym cały kosz dziecięcych ubranek jest nowa z metkami albo w stanie idealnym. Pani powiedziała, że oni nie wystawiają brudnych i zniszczonych rzeczy Do tego kupiłam tam sukienkę i taką sexi koszulkę do spania też nową I najlepszy zakup za 18 zł mega Mis cały i nowy rzeczy są u rodziców, więc może jutro wrzucę Wam fotki Misiek jest duży i stwierdziłam, że będzie w łóżeczku sobie siedział chyba, że się nie zmieści to gdzieś na mebelkach
Mąż jak zobaczył miśka to powiedział, że z wariatami nie rozmawia
za udane łowy i oczywiście chcemy je zobaczyć

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Ja to się dopiero musze nastroić do przebrania worów po małej
Ooo...trzymałaś tyle lat rzeczy po Ani??

Wybraliście już imię dla drugiej córci??

A co do prania ciuszków to planuję na wrzesień/październik

Edytowane przez paulinaizabela
Czas edycji: 2013-07-17 o 17:53
paulinaizabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 17:51   #3418
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
też musieliśmy brać kredyt.. mieszkanie dostaliśmy od moich rodziców, ale niestety nie było do zamieszkania "od zaraz", generalny remont to była konieczność.. ale jest już bliżej końca niż początku, więc co raz bardziej się ekscytuje
a ile ja się nawrzeszczałam na tych "fachowców", o boziu.. jednego nawet wyrzuciłam z roboty, pijak jeden tylko nerwy będą mi psuć zamiast robić swoje
u nas odpadają fachowcy, bo mój teść nam będzie robił wszystko hydraulikę, elektrykę też robił więc cieszę się z tego, bo jakiś wydatek odpadnie

wiecie, chyba zaczynam widzieć jakieś światełko w tunelu, że uda nam się to ogarnąć

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-17, 17:54   #3419
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Cytat:
u nas odpadają fachowcy, bo mój teść nam będzie robił wszystko hydraulikę, elektrykę też robił więc cieszę się z tego, bo jakiś wydatek odpadnie

wiecie, chyba zaczynam widzieć jakieś światełko w tunelu, że uda nam się to ogarnąć
na pewno się uda mój TŻ też może dużo zrobić, no ale albo się pracuje, albo remontuje.. i tak jeden pokój zrobił cały sam, a zeszło mu na to 2 miesiące.. teraz trzaska sufity podwieszane weekendami, zawsze jakaś oszczędność

Robocizna to kupa kasy.. Hydraulik skasował nas 1500, kafelkarze 3000
Stary 2013-07-17, 17:55   #3420
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:

--

Przepraaaszam, zagapiłam się
Opole lub Wrocław Brochów
Moja mama rodziła 8 lat temu w Opolu i była zadowolona, chociaż mówiła, że ją olewali, ale może to dlatego, że trzecie dziecko, bla bla bla..

Ogólnie to zależy mi na tym, żeby nie było problemu z porodem rodzinnym, więc najbardziej w tym kierunku patrzę

Hah, zapomniałam napisać czemu Brochów
Szpial na Brochowie polecił mi tato mojej przyjaciółki - anestezjolog z Wrocławia ;D powiedział, że najlepszy we Wrocławiu, bez problemu ze znieczuleniem itd.. ale podobno przydałby mu się generalny remont.
No ideału nie znajdę, ale na co liczę najbardziej to fachowa opieka i możliwość porodu rodzinnego, a kolor ściany, czy ilość łóżek w sali to już mniejszy problem
A gdzie masz bliżej w razie nagłego porodu ? no ja mam do Wrocławia zdecydowanie za daleko
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości