|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Z tymi termometrami to na prawdę jest niemały problem-przez to wszystko nie mam żadnego, bo nie potrafiłam się zdecydować
|
|
|
|
#4203 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Hej,
ja znów z doskoku, musicie mi wybaczyć. Wstałam dziś ok. 5, a właściwie zostałam brutalnie obudzona powiedzianym prosto do ucha "chodź do mnie do pokoju, tata niech pośpi a poza tym jestem prawie odwodniony - musisz mi zrobić pić" dobrnęłam do 7:30, mąż poszedł do garażu coś przy aucie robić, a ja jako "dobra" matka powiedziałam, że idę spać i moje dziecko robiło bliżej nieokreślone COŚ przez... prawie 2,5h Podejrzewam, że siedział na komputerze... Opieka społeczna mnie nie drapnęła, więc chyba źle nie było trudno, matka też czasem musi odpoczywać Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mama mi przywiezie niedlugo, ona mi kupi w polsce |
|
|
|
|
#4205 | |||
|
Wtajemniczenie
|
A właśnie, kuzynka zaniemogła?
Cytat:
Cytat:
Cytat:
U mnie pościel leżała a dokupowałam śpiworki [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41836762] Opowiadala ze smiechem ze dziecko mialo pierwszy kontakt z woda i i ze bedzie plywakiem ..:-X[/QUOTE]
|
|
#4206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Np. stacja pogodowa ma do jakiś 45 stopni :p |
|
|
|
|
#4207 |
|
Rozeznanie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41836762]She no nie wiem.. Z tego co widze co rozmawia przez telefon i opowiada to sie z tego smieje... Jakis dziwny przypadek... W ogole dziwne osoby tu sie czasem spotyka :-P
Opowiadala ze smiechem ze dziecko mialo pierwszy kontakt z woda i i ze bedzie plywakiem ..:-X[/QUOTE] Ale jaja no faktycznie zabawne że pierwsza kąpiel dziecka była w kibelku... Nasze łóżeczko tż przywiezie w sobotę bo biologicznych rodziców bo jest na wyjeździe blisko nich jedynie trzeba materac dokupić. Chwilę temu bym się udusiła galaretką noo ja nie mogę Co do termometra to kupuję taki w smoczku za 25zł na all ale też w Krk można sobie odebrać
|
|
|
|
#4208 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja wolę tutaj posiedzieć do bólu i wyjść, jak już wszystko będzie got niż znów wracać do szpitala ![]() Cytat:
![]() http://www.elmedico.pl/product-pol-9...fe-NC-100.html Miałam o w zakładkach, ale nie wiem kto go polecał
|
|||
|
|
|
#4209 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może szturchną Małą to wyskoczy I dziękuje za notatki
|
|
#4210 |
|
Zakorzenienie
|
Neni ja też poproszę twoje notatki k.ad@wp.pl nie wiem na jaki temat
, ale poporszę
|
|
|
|
#4211 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Ja tez dziękuję za notatki.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4212 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Dobra ja kończę tż zabiera laptopa
|
|
|
|
#4213 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe czy juz masz swoja dzidzie ? ![]() Cytat:
super zakupki[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41836762]She no nie wiem.. Z tego co widze co rozmawia przez telefon i opowiada to sie z tego smieje... Jakis dziwny przypadek... W ogole dziwne osoby tu sie czasem spotyka :-P Opowiadala ze smiechem ze dziecko mialo pierwszy kontakt z woda i i ze bedzie plywakiem ..:-X[/QUOTE] no dziwne ... ale moze do niej nie dociera co sie stało? do tego taka radosna chociaz urodzila w 7 miesiacu ... ja bylabym co najmniej przerazona ... ale moze to wynika z tego, ze w swojej pracy widzialam bardzo duzo wczesniakow z 7, poczatku 8 miesiaca, u ktorych z czasem pojawialy sie duze problemy. Czy to neurologiczne czy uposledzenie umyslowe, serio - tragedia. Wiadomo, ze nie kazdy wczesniak tak ma, ale ja bałabym sie. I serio dziewczyny, nie panikujcie ze juz 38tc a zero oznak porodu ... wiadomo, ze przenosic tez nie mozna, bo to tez ryzyko niedotlenienia itp. Ale po to jest ktg i usg, ocena lozyska zeby unikac takich sytuacji. Cytat:
sprawdzalam z rteciowym i działa ładnie, zobaczymy jak maly sie urodzi, ale poki co jestem zadowolona Madi moze serio masz alergie? zdrowka |
|||
|
|
|
#4214 |
|
Zadomowienie
|
Ja już po wizycie Gin bardzo rzeczowy i skrupulatny, dokładnie przebadał mnie na fotelu aż bolało no ale musiał sprawdzić dokładnie. główka w kanale dość nisko, mówił że do terminu nie dotrwamy z małym w brzuszku i tak szykować się na koniec lipca ![]() Szyjka póki co trzyma A teraz USG: ułożenie główkowe dość głęboko w kanale, mały się pięknie uśmiechał do nas ![]() Waga 3680 główka nie owinięta pępowiną, wszystkie odruchy w normie, serduszko miarowe, wielkość odpowiada na koniec 39 tygodnia, no ale po prostu mój dzieć jest duży :PJestem na prawdę zadowolona z tej wizyty i usatysfakcjonowana ![]() aaaaa... na moje obrzęki jeden sposób dużo chodzić i spać z nogami w górze ![]() To by było na tyle a wrzucam foty Marcelka <3 w klubie ![]() ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- I chciałam przywitać nowe dziewczyny Cieplusia i AgaGalaktyczka
|
#4215 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I jak się sprawuje? Cytat:
Temat notatek jest następujący: Uwolnić orkę - problem ekologiczny czy mój osobisty? Nadal chcesz notatki? ![]() ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Cytat:
![]() Gratuluję dobrych wieści i dobrej wagi Malucha
Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-07-17 o 18:06 |
||||
|
|
|
#4216 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
też myślałam o takim term ale ktoś w opiniach napisał że dziecko chore jest marudne i płaczliwe i dodatkowo może się stresować że coś mu się wkłada do ucha i zwątpiłam ![]() Ale mnie listonosz wkurzył ![]() cały dzień siedzę w domu. Tz teraz mi mówi że w skrzynce avizo jest, a ja czekam na moje koszule do szpitala. I jutro będę gonić na pocztę w ten upał bo się listonoszowi nie chciało
|
|
|
#4217 | |
|
Zakorzenienie
|
nic tylko rodzić
![]() Cytat:
![]() A ja się na szybkiego ogoliłam, pozacinałam i jedziemy na to ktg.. Trzymajcie kciuki, żebym coś fajnego usłyszała no i żeby gin do mnie zajrzał ![]() Papa |
|
|
|
|
#4218 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja zapraszam na mojego bloga
|
|
|
|
|
#4220 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4221 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() czyli czujesz się☠przebadana ![]() Cytat:
![]() tz do mnie dzwoni i się☠pyta jak się☠czuję. Ja: Mówię, że bardzo mi gorąco, ale dodałam też że w sumie jemu pewnie też jest bo poprostu taki upał mamy dzisiaj. tż : no, ale ty masz większą mase...to tobie bardziej Ja: ![]() ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- no ja już nie wiem czy listonosz ma obowiązek dostarczyć tylko list czy paczkę też...Aż zapytam jutro na poczcie, najwyżej będę skarżypyta
|
|
|
#4222 |
|
Zadomowienie
|
Hej wszystkim
Dopiero wczoraj wyszłyśmy z Gabi ze szpitala. Przepraszam,że nie narabiam,ale nie mam czasu zupełnie, jest tyle obowiązków,rzeczy do zrobienia że nie wiiadomo w co ręce włożyć Jak narazie jesteśmy mało zorganizowani,dopiero się uczymy,ale jest na dobrej drodze wszystko. Wrzucę fotki do klubu i może machnę opis porodu za chwilę,póki Gabi z tż śpią i mam chwilę wolnego czasu. Dziś była położna, stwierdziła że z naszej córki silna,zdrowa kobieta Waży 4kg równo, walczę o laktację cały czas, ale jednorazowo schodzi mi około 10ml tylko z obu piersi Więc dokarmiamy mm,po którym mała śpi jak zabita. Mamy drobne problemy z ropiejącymi oczkami, odparzeniem na pupce i rumieniem noworodkowym,ale ze wszystkim na bierząco staramy się walczyć. W piątek mam zdjęcie szwów,mam nadzieję że to nie będzie boleć To tyle u nas, postaram się ponadrabiać choć trochę,ale na bierząco nie mam szans być,przynajmniej narazie-dopoki się niezorganizujemy i niedotrzemy bardziej-więc proszę o zrozumienie
|
#4223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam tez w domu elektroniczny taki podobny ksztaltem do rteciowego, cos w tym stylu http://babyono.strefamarek.allegro.p...iczny-118.html i zwykly rteciowy ten co wzielam ma dobre opinie na necie, ma go kilka moich kolezanek i tez sa zadowolone, a polecanego przez teso nie moglam nigdzie kupic ![]() czerwony baloniku witaj w domku |
|
|
|
|
#4224 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jaka roznica w podejsciu do klienta. Super, ze wszystko ok ![]() A Maly niezle wazy Cytat:
Dzoan,
|
|
#4225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogarniajcie się, my wszystko rozumiemy Czekamy na foto i relację
|
|
|
|
|
#4226 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za konkretną wizytęCytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4227 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie nadrabiaj, badz na biezaco jak tylko znajdziesz chwile Zycze duzo zdrowka dla Gabi, mam nadzieje, ze chwilowe problemy z pupcia i rumieniem szybko mina
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4228 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój syn uwielbia krówki
|
|
|
|
#4229 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja już po obiadku
![]() Sztywna jestem, miałam aktywny dzień, jak nigdy, a ile litrów potu poszło ![]() Aaa tableteczki oddałam, nie będę się denerwować bezsensu, zamówiłam te z kwasem foliowym, w piątek odbiorę ![]() Powiedzcie mi, wy też macie ostatnio taki apetyt? Ja mam wrażenie, że jestem workiem bez dna, nie mogę zjeść na raz zbyt dużo, bo wiadomo, że żołądek jest pościskany z każdej strony, ale generalnie mogłabym cały czas ruszać brodą ciekawe, ile już teraz ważymy![]() baloniku! Super, że jesteście w domku! Ogarniajcie się, poznawajcie na spokojnie, nadrabianie to teraz twój najmniejszy kłopot![]() Neni, a mi mogłabyś przesłać??? tweediesretro@gmail.com---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- Cytat:
![]() Mam wrażenie, że czego bym nie zjadła, to ten aż padaczki w brzuchu dostaje tak wcina
|
|
#4230 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Lekarz mówił że może tak samo łapczywie pić mleko i żeby uważać co by sie kolek nie nabawił
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:58.

a poza tym jestem prawie odwodniony - musisz mi zrobić pić"
Podejrzewam, że siedział na komputerze... Opieka społeczna mnie nie drapnęła, więc chyba źle nie było
trudno, matka też czasem musi odpoczywać
Zostało tylko liczyć na to, że Mały będzie dzielny i wszystko pójdzie dobrze 

na bank musiała mieć koło 100 stopni bo wrzała

super zakupki
i tak szykować się na koniec lipca 
Więc dokarmiamy mm,po którym mała śpi jak zabita. Mamy drobne problemy z ropiejącymi oczkami, odparzeniem na pupce i rumieniem noworodkowym,ale ze wszystkim na bierząco staramy się walczyć. W piątek mam zdjęcie szwów,mam nadzieję że to nie będzie boleć
To tyle u nas, postaram się ponadrabiać choć trochę,ale na bierząco nie mam szans być,przynajmniej narazie-dopoki się niezorganizujemy i niedotrzemy bardziej-więc proszę o zrozumienie