|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3871 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Roxi- kurcze tak mi przykro, że te badania nie poszły tak jak na to i Ty i my liczylysmy. Mam nadzieję, że wszystko wróci do normy i pójdzie mimo wszystko gładko
![]() ![]() ![]() Jakierka- super wygląda po Waszym tapetowaniu ! ogromne ![]() Karolajn- powiem Ci, że dzięki Tobie na koniec dnia doznałam taaaakiego wielkiego uśmiechu na twarzy ![]() Pokazałam Tztowi zdjecie Twojej niespodzianki i on tak patrzy patrzy patrzy i mówi: o, to to wystarczy taka kartka? ![]() ![]() Dostałam buziaka i tak oto podziekował mi za urodzenie Tomcia Palucha ![]() ![]() ![]() ![]()
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. ![]() ![]() 3470g, 54cm
Edytowane przez enlevee Czas edycji: 2013-07-16 o 22:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#3872 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
![]() I dziękuję!!! ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3873 |
Zakorzenienie
|
Roxi
![]() ![]() Oliath cześć ![]() Enlevee gratuluję nowego sprzętu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3874 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale fajna minka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wielka to Ty będziesz jak więcej pudełek wciągniesz ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() En, Margoś- dzieciaczki śliczne!!! i ![]() ![]()
![]() |
#3875 |
Zadomowienie
|
Dzoan, biedactwo, mam nadzieje, ze juz Ci lepiej
![]() Kathe i Paulinka , ![]() Tweed, gdyby co ja mam termin na polowe sierpnia, wprawdzie bede wciaz walczyla z remontem, ale jestem pewna, ze znajde czas i na spamowanie na wizazu, wiec sama z pewnoscia w tym sierpniu nie zostaniesz ![]() Domciatko, bardzo sliczny wyszedl pokoj dla Sary ![]() Szkoda, ze ten masaz Ci nie wyszedl, ale moze Sarze jeszcze sie nie spieszy do wyjscia ![]() Anulka, az sie wzruszylam jak przeczytalam Twoj opis ![]() ![]() ![]() A z obowiazkami domowymi na pewno sie jakos ogarniesz, jak tylko odnajdziecie z Michasiem swoj rytm, daj sobie na to czas ![]() En, usmialam sie z Twojego opisu porodu. Super, ze tak szybko Ci poszlo i ze nie bylas nacinana ![]() ![]() ![]() Jak piszesz o smaku mm to przypomnialo mi sie, ze u kogos wlasnie podjadalam suche mm i rzeczywiscie bylo dobre, chyba kuzynom zabralam nieco pokarmu ![]() ![]() Marionette, to ladnie sie nachodzilas, skoro Ci stopy zaczely krwawic ![]() ![]() Misiaczka, na pewno na poczatku bedziecie musieli byc caly czas razem z malenstwem, ale przeciez potem spokojnie znajdziecie chwile z TZ tylko we dwoje, na wszystko potrzeba czasu ![]() Stokrotka, ![]() ![]() Arrabiata, chyba nie powinnas wymagac od TZta odseparowania sie od rodziny ani tez wymagac aby jego rodzice musieli Wam pomagac. Wy macie swoja rodzine i jestescie za nia odpowiedzialni i jezeli ktos Wam pomaga to super, a jezeli nie, to widocznie sa na to jakies przyczyny i chyba nie powinno sie miec o to pretensje. Moze wypracujcie jakis kompromis, na przyklad jezeli Was odwiedzaja, to TZ sam zajmuje sie przygotowaniem posilku dla gosci oraz na przyklad odwiedzacie rodzicow TZta tylko raz w miesiacu, no nie wiem. Fiazo, trzymaj sie, najwazniejsze, ze z maluszkiem wszystko w porzadku. Cynamonowa, ![]() ![]() Dotka, w koncu Zuzia jest z Wami ![]() ![]() Karolajn, ![]() Barbara, sliczny brzuszek!! ![]() Margos, ![]() ![]() Roxi, tak mi przykro, ze badania Norberta nie wyszly najlepiej. Oby pobyt w szpitalu mu bardzo pomogl!! ![]() Oliath, i tak Cie podziwiam, ze znajdujesz czas na wizaz. Masz trojke dzieci, wiekszosc prac domowych ogarniasz sama i mimo to jestes z nami ![]() Co do ojca, to rzeczywiscie sie nie popisal, juz nawet mniejsza o Ciebie (jestes dorosla, moze jakos zrozumiesz), ale Lili przeciez niczym nie zawinila, ze dziadek nie chce jej poznac. Nie wie co traci ![]() Dziewczyny, dziekuje Wam slicznie za oklaski i slowa pochwaly za pokoj ![]() Co do niebieskiego koloru, nie mialabym nic przeciwko gdyby nie byl tez na parapecie, futrynach, cokolach a nawet czesciowo na suficie ![]() ![]() My z kolei chyba przesadzimy z szaroscia, bo do lazienki i wc kupilismy szara farbe, a tapety wybralismy ze wzgledu na 50% obnizke ceny i akurat byly szare. Trzeba bedzie ozywiac dodatkami ![]() To na tyle dzis ode mnie, teraz grzecznie ide spac, bo jutro kolejne prace w mieszkaniu ![]() Dobrej nocy wszystkim ![]()
#3876 | |
Raczkowanie
|
Ja dopiero teraz nadrabiam wizażowe zaległości- sporo tego było. Z tego co zapamiętałam:
domciatko-- szkoda, ze z masażu nic nie wyszło, domyślam się jakie to czekanie musi być trudne dotkaaa- gratulacje ![]() jakierka- pokój super! espresowo to ogarnęliście ![]() Co do ogarniania "życia" po porodzie- ja też jestem tym przerażona, że zawsze miałam czas dla siebie- mniej lub więcej, a teraz nie wiadomo jak to będzie. Nie wiem jak to sobie poukładamy z tz. No cóż, czas pokaże. Był też temat golenia kapy- serio będziecie golić do sn całą kapę? Ja miałam w planie zostawić to co na wzgórku łonowym, że tak powiem, bo odrastające tam włoski doprowadzają mnie do szaleństwa. Ja dziś pierwszy raz poczułam silny ból jak podczas okresu- i u dołu brzucha i w plecach- dziwnie się czułam- cały czas łapałam się na myśli, że powinna iść podpaskę zmienić ![]() Ale to pewnie dlatego, ze dziś cały dzień od rana na nogach bo szukaliśmy krzeseł i stołu do pokoju gościnnego, potem jeszcze zakupy jedzeniowe, wizyta u teściów i tak dzień zleciał. Nawet gary mam nie pozmywane. ---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3877 |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniow
i nie inne
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3878 |
Wtajemniczenie
|
ja na dzis mowie dobranoc wszystkim ze skurczami - nieregularne cholerki sa ale zawsze lepze to niz nic a dzidziol za 2 tyg ma zielone swiatlo do wyprpwadzki - w sumie w piatek skladam brzuchowi wypowiedzenie najmu
![]()
#3879 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
![]() Ale wczoraj jak szliśmy na ktg to miałam mnóstwo rzeczy w rękach i telefon mi spadł z połowy schodów, trochę poobijany i dziś mnie mąż pyta, czy mi się nokia lumia podoba. No ale mi się nie podoba bo kanciasta :-P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3880 |
Zakorzenienie
|
Jakierka
![]() ![]() ![]() ![]() Tak a'propos - idę do wanny i szybko spaaaaaaac. Chyba, ze zasne w wannie ![]()
#3881 |
Wtajemniczenie
|
No i nie poszłam spac wcześniej
![]() Teraz juz klikam z łóżka wyprysznicowana i wybalsamowana i niestety zdolowana ![]() TZ dając Mai buziaka na dobranoc mówi "ojej a co ci sie stało w brzuch?". No to lecę po lusterko bo dołu brzucha nie widze bez, patrzę a tam długa czerwona krecha czyli rozstep ![]() Dobrej nocy dziewczyny ![]() Słodkich snów dzieciaczki ![]()
![]() |
#3882 | |||||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Nie zwykła waga elektroniczną dla
niemowląt. Cytat:
nie widzę zdjęć , ale i tak myślę że jest super ![]() Cytat:
hello kitty no wiesz, jak może ci się nie podobać Hahaha Cytat:
ją też używałam octanisept, w sumie dalej stosuje ![]() Cytat:
współczuję problemów z synem ![]() Cytat:
Czytam was w czasie dojenia, już mam dosyć, ale czego nie robi się dla swojego maleństwu. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3883 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzień dobry. Przespalam całą noc. Pół godz temu wstałam na siku i jestem wyspana! I co tu robic? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3884 |
Wtajemniczenie
|
Stokrotka
![]() ![]() Margosia śliczne zdjęcia! Witajcie. Dzisiaj wizyta u gina i u neurologa i w szpitalu. Także dzisiaj już wszystko się wyjaśni... Trzymajcie mocno kciuki... ![]() Aha i witam się w 36tc!
![]() ![]() ![]() ![]() Życie nabrało sensu! 09.07.2011 Żona Edytowane przez Agrafka86 Czas edycji: 2013-07-17 o 06:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#3885 | |
Zadomowienie
|
hej, kot mnie obudził o 3
![]() zaraz lecę do labka Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3886 |
Konto usunięte
|
Madi- generalnie wszystko na dobrej drodze aby w piatek wyjsc ze szpitala.. Choc walczymy teraz o przyrost wagi bo wczoraj spadla bardzo i nie wiadomo dlaczego.. Maly je nie moze jakies zawrotne ilosci ale je
![]() ![]() Pobyt w szpitalu jakos tak szybko mija albo ja nastawilam sie mega optymistycznie bo w sumie oprocz tego ze musze jezdzic do malego z 3 pietra na 6 reszta rzezy nie jest bardzo uciazliwa ![]() Choc w piatek jak sie uda wyjsc to chyba pekne z radosci, stesknilam sie juz za domem, kotami a najbardziej za starszakiem i tz-em ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3887 |
Zakorzenienie
|
Hej ...nieeiem jak ja was nadrobir moze jak bedziemy w domku yo jakos ogarne to narazie sie docieramy
![]() ![]() ktos urodzil za mna? ![]() Edytowane przez d0tkaaa Czas edycji: 2013-07-17 o 07:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#3888 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pokaz zdjecia Zuzinki ![]() AGRAFKA- ![]() ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41828461]Madi- generalnie wszystko na dobrej drodze aby w piatek wyjsc ze szpitala.. Choc walczymy teraz o przyrost wagi bo wczoraj spadla bardzo i nie wiadomo dlaczego.. Maly je nie moze jakies zawrotne ilosci ale je ![]() ![]() Pobyt w szpitalu jakos tak szybko mija albo ja nastawilam sie mega optymistycznie bo w sumie oprocz tego ze musze jezdzic do malego z 3 pietra na 6 reszta rzezy nie jest bardzo uciazliwa ![]() Choc w piatek jak sie uda wyjsc to chyba pekne z radosci, stesknilam sie juz za domem, kotami a najbardziej za starszakiem i tz-em ![]() TESO to super!!! A z Leosia prawdziwy Apollo na zdjeciu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3889 |
Zakorzenienie
|
![]() Oliath... właśnie tak myślałam, że gdzieś musi być haczyk w tym Twoim zorganizowaniu ![]() ![]() ![]() Teso to trzymamy kciuki, żeby ten piątek był dniem ostatecznym ![]() ![]() Dotka Zu to pewnie wrzaskun jak każdy noworodek ![]() ![]() A ja padłam wczoraj jak sztywna ![]() ![]() ![]() Aaa no i witamy się a Alkiem w 36tc... tylko nie wiem czy się cieszyć, czy irytować, bo ciążą już niby wysoka a ciągle za niska ![]() ![]()
#3890 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
miałaś ze mną rodzić i co? dupa ---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- witam z rana!!!!! pije kapuczino i czuje sie dobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3891 |
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Hej! ale tu spokojnie z rana.. W nocy żadna nie karmiła? :-P
gratuluję rozpoczętych tygodni! Teso, super, że jest szansa na piątkowe wyjście ![]() mnie coś podbrzusze pobolewa. Jutro wizyta u gina, ciekawe czy się czegoś dowiem... Ciekawe czy mnie zbada ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3892 |
Zakorzenienie
|
miałam naprawe ambitny plan Was nardobićale nic z tego mi nie wyjdzie, nie ma szans
Mam anioła wdomu,Mała śpi po 3-4 h, w nocy jak zasnela o 24 tak obudziła sie o 4 na cyca, potem o 7 i znowu śpi. Wogole nie marudzi. Chyba dziecko wynagradza mi stan mojego krocza. Wczoraj byłam zdjac szwy, jeden mi zostawili bo przy zdejmowaniu mogliby mnie znowu naciac, nawet bardzo nie przeszkadza. Tylko mam krwiaczka przy pochwie i dlatego nie umiem siedziec i podobno to jeszcze potrwa. Wczoraj wyczytałam tylko, że sie zastanawiacie jak sie bedziecie golić po porodzie. Ja do dzisiaj nie ogoliłam nóg (5 dni po porodzie), nie schyle sie a dzwigac noge do góry za bardzo nadwyreza mi krocze i boli, a swojej kapy nie ogladam nawet nie dotykam tylko przy osuszaniu przez recznik. Wiec życze zebyscie miały tylko prolem golenia po porodzie ![]() Dzisiaj ma przyjsc położna ciekawe czy do nas trafi (mieszkam na ogromnym za.dup.iu) |
![]() ![]() |
![]() |
#3893 |
Zakorzenienie
|
Agrafka-
![]() ![]() Dotka- super, ze sie z małą docieracie, dawaj fotkę ![]() Dzien dobry kochane, Ja po częściowo nieprzespanej nocy.. Chciałam się pożalić, że co mi z ipada i co mi z pięknych zapewnien póki co, skoro Tz mi nie pomaga w ogóle ![]() Rano jedzie do pracy, wraca wieczorem, to wczoraj mi pomógł małego wykąpać i robi jeszcze mieszankę do mleka..ale w nocy nie wstanie do małego, nie przebierze mu pampersa bo nie umie, a jak go proszę w nocy zeby pomógł to on mówi, ze idzie do pracy na X godzin.. Poprosiłam dzisiaj zeby go nakarmił jak małego juz dawno przebrałam i zrobiłam mleko to nie, on woli zebym ja to zrobiła.. Ja wiem, że duzo pracuje i tez jest zmęczony, ale cholera jasna ja jestem mega zmęczona, do tego boli mnie kręgosłup i ciągną mimo wszystko te szwy, które mam.. jestem na skraju wyczerpania, a ten najchętniej przyjdzie i małego po policzkach wytarmosi ![]() ![]() ![]() Zaczynam sie załamywać szczerze mówiąc.. ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Twee- ![]() ![]()
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. ![]() ![]() 3470g, 54cm
Edytowane przez enlevee Czas edycji: 2013-07-17 o 08:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#3894 |
Wtajemniczenie
|
Twee-
![]() ![]() En- rozumie że Ci ciężko, ale zobaczysz że organizm przyzwyczai się do nowego rytmu i będzie Ci łatwiej ![]() ![]() Początki są trudne dla wszystkich ![]()
#3895 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może jednak coś ci się powoli zaczyna kejt? Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A co do golenia krocza po porodzie ![]() powiem ci, że mi w ogóle nie chodziło o golenie np parę dni po, nawet o tym nie myślę, bardziej o ogólną blokadę, nawet, jeżeli tam się wszystko zagoi! ![]() I o fakt odrastania włosków po porodzie i z raną - to było najistotniejsze, fakt, że będzie tam ziejąca rana, a do tego zacznie mni wszystko zarastać piec i swędzieć ![]() Cytat:
A co do Alka, to nie wiem czy tak szybko bedzie chciał wyjść, ewidentnie uwielbia swój brzuszkowy żywot ![]() Ja jeszcze nie wylazła, bo mi paznokcie odprysnęły w trakcie mycia włosów, wrrr... teraz siedze i poprawiam, bo nie pojade jak luj... dobrze ze wstałam dzisiaj o ludzkiej godzinie, to mam czas
![]() |
#3896 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3897 | ||
Zakorzenienie
|
aa i miałam was jeszcze spytać, ile kupić podkładów na łóżko, bo w drodze powrotnej jeszcze wstąpię do apteki i się zastanawiam, ile wziąć, żeby było ok
---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ---------- Cytat:
![]() Ale tak jak napisałam En, będę chciała, żeby tż choć trochę pomagał mi na początku... później jakoś to ogarnę, zwłaszcza, że mój tż jak jest niewyspany, to włącza mu się opcja Grinch, której nienawidzę wręcz. ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3898 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podkladow nie kupiłam do szpitala, ale w domu mam 10 sztuk do przewijania jakby cos. A co to za opcja Grinch? Mój jak się nie wyspi to chodzi jakbym go pobiła i byl obrażony. I tak mnie to wpienia! Kiedyś zrobiliśmy sobie drzemkę poobiednia i zaczął chrapac, ze 3 razy go szturchnelam a on obrażony wstał i poszedł na spacer, bo mu odpocząć nie daje... No jasne, niech on odpoczywa a ja z.chęcią poslucham ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3899 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpnio
Cytat:
A tej bajki nie kojarzysz? Zielony stworek, który był na tyle zgorzkniały, że stwierdził, że nie dopuści do obchodów świąt bożego narodzenia ![]() Bardzo podobnie wygląda wtedy mój tż ![]() Ja Mój lubi się za to rzucać na łóżku i gadać przez sen, kiedyś powiedział, żebym go w takich momentach budziła, a jak zrobiłam to na prawdę, to spojrzał na mnie tak, jakbym mu pół rodziny wybiła ![]()
![]() |
#3900 |
Zakorzenienie
|
karolajn świetnie sobie Twój mąż wymyślił z tym prezencikiem.. kochany jest!
b a r b a r a ale masz piękną piłeczkę ![]() stokrotka ![]() ![]() ![]() jakierka super ten pokoik teraz wygląda.. postaraliście się ![]() Margosia haha rośnie maluch jak na drożdżach ![]() ![]() roxi strasznie mi przykro, że wyniki Norberta takie kiepskie i to całe leczenie ![]() enlevee ![]() ![]() Co do pomocy i opieki nad Małym, to podejrzewam, że u nas będzie podobnie. Już teraz słyszę, że w nocy ja będę wstawać, bo on po całych dniach pracy fizycznej będzie musiał się wyspać i dać ciału wypocząć. A ja wiadomo, że po to mam macierzyński by dzieckiem się opiekować ![]() ![]() Agrafka ![]() ![]() tweedledee ![]() iwona rzeczywiście Mała Was oszczędza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:01.