|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wielki wybór tytułu kolejnej części wątku
|
|||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
2 | 4,00% |
| Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! |
|
1 | 2,00% |
| Pierwsza dzidzia wyszła z brzucha, każda czeka na malucha |
|
9 | 18,00% |
| Pierwsza już rozpakowana, czas już torby pakowania |
|
3 | 6,00% |
| Dirty już rozpakowana, z każdej będzie Super Mama |
|
1 | 2,00% |
| Pierwsze dziecko w watku mamy, na kolejne wnet czekamy |
|
2 | 4,00% |
| Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka |
|
25 | 50,00% |
| Mała Lilka już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy |
|
3 | 6,00% |
| Coraz większe brzuszki mamy, dzieci nam rosną, my klikamy. |
|
1 | 2,00% |
| Mamusie dbają o swoje brzuszki, bo w nich największe skarby - maluszki. |
|
0 | 0% |
| Trudy porodu jeszcze przed nami - jeszcze chwilka i będziemy mamami. |
|
1 | 2,00% |
| VII się kończy, VIII idzie - w IX i X ujrzymy nasze dzidzie. |
|
1 | 2,00% |
| III trymestr już nam leci, za niedługo ujrzymy nasze dzieci. |
|
0 | 0% |
| Do porodu dni liczymy - dzieci niebawem zobaczymy. |
|
1 | 2,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XI
Cytat:
|
|
|
#1082 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XI
Prócz leków, na spinanie brzucha, pomagają głębokie oddechy "do brzucha", czyli oddychanie przeponą.
---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Cytat:
na moim za chwilę będzie można piwo postawić
|
|
#1083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1084 |
|
Wtajemniczenie
|
Ladan mam nadzieję że pojechałaś.
Ja wybywam z synem do alergologa. Pa
|
|
#1085 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Najważniejsze, że jest za Tobą i Waszym Maleństwem. I ma rację mówiąc, że to Wy jesteście teraz dla niego najważniejszą rodziną. Oby tak dalej!!![]() ![]() ladan tak jak dziewczyny piszą. Jedź na IP, lepiej wszystko posprawdzać, ta cała sytuacja naprawdę dużo nerwów i stresów Cię kosztowała. (Taksówkarz na pewno zrozumie sytuację i podskoczy pod bankomat bez problemu). |
||
|
|
|
#1086 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- znam to uczucie
|
|
#1087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przybij piątkę ![]()
|
|
#1089 |
|
Zakorzenienie
|
Dirty, Smaba, jestem z Wami myślami.
Ladan, nawet mi się nei chce pisać, bo jestem wzburzona i wtedy moje wypowiedzi nei mają sensu, ale jakby mi chłop takie numery odwalał to bym zapieprzała do mamy albo do szpitala pieszo ![]() przykro mi bardzo, że się tak zachowuje nawet jeśli się w końcu ogarnie to to zachowanie gdzieś tam w myślach pozostanie![]() mam w końcu sprawne auto!
|
|
|
|
#1090 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzis upralam na pranie expres 40 st z wirowaniem rozlozony suszy sie na prosto i nic mu niejest. Nic sie niezgrodkowalo.
|
|
#1091 |
|
Zakorzenienie
|
Wracam od fryzjera i czytam i czytam i ladan głupolu mam nadzieję, że pojechałaś
Po tym, co się dziś dzieje z Sambą i dirty przyrzekam, że jeśli któraś zbagatelizuje bóle, skurcze i inne dolegliwości, to przyjadę i samodzielnie zaciągnę na IP---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- A wracając do tematu seksu 17-latków, to powiem Wam, że nie wiedziałam, czy się śmiać, czy płakać... Serio mam ochotę im kupić prezerwatywy, bo obawiam się, że żadne z rodziców z nimi nie rozmawiało... Ja o antykoncepcji dowiedziałam się od znajomych, bo moi rodzice omijali temat jak się dało Ja planuję uświadamiać własne dzieci, a jak będą pierwszy raz jechać na wakacje z chłopakiem/dziewczyną, to po prostu kupić im prezerwatywy, bo wiem, że taki nastolatek to się może wstydzić czy coś, a dla mnie "nie chcę zostać babcią" znaczy tyle, co "uświadamiam moje dziecko i pomagam mu w tym, aby miało dostęp do środków antykoncepcyjnych". Sorry, może oni nie doszli do tego etapu, nie wiem, nie rozmawiam z bratem na takie tematy. Ale zakazywanie spania w jednym łóżku Z PEWNOŚCIĄ niczego nie zmieni
|
|
#1092 |
|
Zakorzenienie
|
czasem człowiek jest uświadomiony a i tak zaliczy wpadkę
![]() idę robić pierogi
|
|
|
|
#1093 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ale się porobiło na wątku niefajnie :/ mnie też od rana boli w dole brzuch jak na @
dobrze, że nie twardnieje no ale... wzięłam właśnie drugą nospę i leżę. ostatnio coraz częściej mam takie bóle dobrze, że wizyta już blisko.Dirty strasznie Ci współczuję i na pewno pomodlę się za Was. Trzymajcie się dziewczynki Samba za Was też trzymam kciuki. Mam nadzieje, że seria kroplówek uspokoi skurcze, bo to jeszcze nie czas! przed wszystkim nie denerwuj się i myśl pozytywnie. Ściskam mocno Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
mój małż przed ślubem wziął 3 dni wolnego, a po ślubie 2 i wsio wystarczyło. Tyle zachodu o jednodniową imprezę, a goście i tak będą krytykować za plecami, a im bardziej się człowiek stara tym bardziej później boli, a wszystkim nie dogodzi.Ladan współczuję sytuacji. Ja bym tego nie zniosła chyba, bo jestem bardzo wrażliwa i na samą myśl, że małż by mnie tak potraktował chce mi się płakać :/ Mam nadzieje, że się to nie odbije na Julci. Bądź silna Kochana
|
||||
|
|
|
#1094 |
|
Raczkowanie
|
w ramach rozluźnienia atmosfery poszłam upiec ciasto drożdżowe z borówkami, które ktoś tu wklejał kiedyś z bloga Skarbiec Kulinarny. także czekam na efekty
ale rośnie cudnie w piekarniku ![]() ale też się wkurzyłam, bo chciałam się wyrobić z przygotowaniami na 17, żeby mój samiec zobaczył jaką jestem kuchareczką, a on chyba kończy o 19. w każdym razie dostanie , bo raz mi powiedział mniej więcej, w które dni pracuje do 17 i wtedy robię mu mniej kanapek. to teraz pewnie będzie głodował do 19. tak to jest z tymi chłopami
|
#1095 |
|
Zakorzenienie
|
Misia moja Mama mi wczoraj mówiła,że jej pracownica miała identycznie jak ty! Na poczatku jeden lekarz zobaczył dziewczynkę, potem inny chłopca, a potem ten pierwszy utrzymywał,że jednak dziewczynka i tydzień temu urodziła się dziewczynka
![]() Ladanku to nie przelewki, mam nadzieję,że wzięłam taxę i pojechałaś do tego bankomatu. Pisałam Ci już wczoraj co mówiła moja gin, a teraz to tym bardziej.Musisz koneicznie pojechac na IP, koniecznie!Błagam Cię o to. ---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- Susanna masz śliczny brzuszek, szybko wrócisz do figury sprzed ciąży, pozazdrościć!
|
#1096 |
|
Zakorzenienie
|
Susanna szczuplaczku, sliczny brzuszek!
![]() aaaa jutro zaczynaja klasc plytki o 8 i poszedl zaklad o to czy zdarza w jeden dzien ale bylo by miodzio szkoda tylko ze jutro mam urodziny wiec dzien bedzie z dupy
|
|
|
|
#1097 |
|
Zakorzenienie
|
A'propos remontów...byli dzisiaj u nas budowlańcy odnośnie tych naszych kafelków w kuchni (trzy popękały, jeden to już nieźle lata jak się na niego stanie a jeszcze kilka się podważyło). Oni uważają,że to nie ich wina, bo strop się rusza (a jakoś w łazience obok kuchni nic się z kafelkami nie dzieje). No ale zrobią nam to na gwarancji, tylko sugerują położyć parkiet. W życiu nie widziałam parkietu w kuchni, dziwnie tak...Ma któraś z Was?
|
#1098 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzięki za info. Właśnie przeglądałam pościel tego producenta. Myślę, że też od niego zamówię. ![]() No i dziś robiłam glukozę. I trochę się martwię wynikami. Na czczo miałam 91, po 1 h - 186, po 2 h - 154. Z tego co wyczytałam w necie to jest to dość wysoki poziom, bo po godzinie nie powinno przekraczać 180, a po dwóch 140. I teraz mam problem. Wizyta u gina za 2 tygodnie. Czekać spokojnie czy zadzwonić i poprosić o interpretację wyników?
|
|
#1099 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny. Brzuszek faktycznie mały i to mnie trochę martwi - że Staś też będzie mały
Ja bym chciała, żeby chociaż te 2,3 kg miał
|
|
|
|
#1100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ile ważył ostatnio?
|
|
#1101 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1102 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1103 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1104 | |
|
Zakorzenienie
|
A w którym tyg?
U mnie na SR też była dziewczyna o drobnej budowie ciała i miała rozmiarowo troszeńkę większy brzuszek od Ciebie (to było końcem czerwca, a ona tp miała na koniec lipca). I wszystko jest ok ![]() Także to zależy pewnie jak się dzidzia wpasuje ![]() Dziewczyny mój mąż ciągle ze mnie leje i powiedział,żebym Wam wyznała co zrobiłam z ciastem (budyń do kwadratu). Robiłam je już od rana, bo trzeba ten rozczyn zostawić na jakieś 2 godziny. W przepisie było,żeby dać 4-5 szklanek mąki (zalezy czy się chce bardziej czy mniej puszyste ciasto). No to uznałam,że wezmę 4 szklanki. Było też wymienione 3/4 szkl. cukru i 3/4 szkl. oleju a ja to odczytałam tak jak z tą mąką,że mam sobie wybrać czy 3, czy 4 szklanki I oczywiście wsypałam te 3 szklanki cukru, a potem 3 szklanki oleju i dopiero w trakcie tego oleju mnie tknęło,że kurcze, coś za dużo tego wszystkiego ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- Cytat:
Czyli wszystko się zgadza, bo ja też mam drewniane... No toż kurcze, nie mogli nam doradzić 2 lata temu?" ![]() A też Ci pękają ściany?
|
|
#1105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1106 |
|
Zakorzenienie
|
butterfly Takim małym budyniątkiem ,haha
![]()
|
|
#1107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe nie martw sie, kiedys moja kolezanka w ciazy piekla muffinki ale nie dodala maki ![]() generalnie u mnie na kafle za duza powierzchnia byla dlatego mamy panele, ale przy mniejszych powierzchniach jak np mam w przedpokoju czy kiblu, to poprostu wylewka elastyczna i elastyczny klej i nic sie z kaflami nie dzieje. a co do scian to mi pekaja sufity, ale co sie dziwic jak mi stado sloni nad glowa biega sciany w sumie mam cale, nie zauwazylam jeszcze pekniec a mieszkamy 3 lata
|
|
|
|
|
#1109 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() :dzie kuje:![]() ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- Cytat:
Oni twierdzą,że zrobili taką elastyczną wylewkę. No cóż, na ręce im nie patrzyłam i może faktycznie lepiej już zrobić te panele i mieć spokój.W łazience jest spoko, więc nie są jakimiś strasznymi konowałami ![]() Aaaa, oni jeszcze zasugerowali Teściowej przez tel. że podłoga chodzi, bo mój mąż jest za ciężki
|
|
#1110 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe jak tam ladan?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:29.

Dobry z niego facet. Kurcze na mojego też narzekać nie mogę - robotny chłop, oszczędny ale nie sknera, przytuli, pocieszy, znosi moje humory, o rodzicach pamięta w chorobie i zdrowiu tylko taki nerwus jest trochę. Ale da się go obłaskawić 

Po tym, co się dziś dzieje z Sambą i dirty przyrzekam, że jeśli któraś zbagatelizuje bóle, skurcze i inne dolegliwości, to przyjadę i samodzielnie zaciągnę na IP

nie ma sensu... wogóle nie poruszaj już tego tematu
po co on bierze urlop na ślub siostry 
ale rośnie cudnie w piekarniku
szkoda tylko ze jutro mam urodziny wiec dzien bedzie z dupy