Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XIII - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wielki wybór tytułu kolejnej części wątku
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 2 4,00%
Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! 1 2,00%
Pierwsza dzidzia wyszła z brzucha, każda czeka na malucha 9 18,00%
Pierwsza już rozpakowana, czas już torby pakowania 3 6,00%
Dirty już rozpakowana, z każdej będzie Super Mama 1 2,00%
Pierwsze dziecko w watku mamy, na kolejne wnet czekamy 2 4,00%
Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka 25 50,00%
Mała Lilka już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy 3 6,00%
Coraz większe brzuszki mamy, dzieci nam rosną, my klikamy. 1 2,00%
Mamusie dbają o swoje brzuszki, bo w nich największe skarby - maluszki. 0 0%
Trudy porodu jeszcze przed nami - jeszcze chwilka i będziemy mamami. 1 2,00%
VII się kończy, VIII idzie - w IX i X ujrzymy nasze dzidzie. 1 2,00%
III trymestr już nam leci, za niedługo ujrzymy nasze dzieci. 0 0%
Do porodu dni liczymy - dzieci niebawem zobaczymy. 1 2,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-17, 11:19   #721
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092
Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XI

Macie doświadczenia z piekarnikiem gazowym?Bo teściowa mówi, że się kiepsko piecze w takowym, że temperatura niestabilna.No mnie nie stać na te elektryczne energooszczędne, a zwykły to ciągnie okrutnie prądu.Gazowy się wydawał najekonomiczniejszą wersją...
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 11:19   #722
karolson
Zakorzenienie

Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XI

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Apropo remontów właśnie u mnie chodzi wielka głośna wiertara
współcz !!
mnie drażni nawet brzękot kosiarki sąsiada..

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
kochana brzuś kłuje czasem a jeść nie jadłam
zjedz cokolwiek suchą bułkę chociaż..
Stary 2013-07-17, 11:19   #723
ladanseuse14
Zakorzenienie

wiecie co mam w dupie... wyprawka cała leży w ogromnej torbie na szafie, rzeczy nie poprane, podkłady i inne rzeczy wywozi do rodziców do piwnicy, a jak zaczne rodzić to niech sie martwi... nie dosc, ze sie nie interesowal kupowaniem wyprawki to jeszcze etraz o tym nie mysli...
Stary 2013-07-17, 11:20   #724
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Witam w 28 tyg

Ladan jestem w szoku, naprawdę. Tym bardziej, że piszesz że Twój Tż ma urlop jeszcze 2 tygodnie. Więc na spokojnie (może z pomocą Twojego kuzyna) mógłby porobić coś na mieszkaniu. Nie wyobrażam sobie, żeby mój mąż tak robił (chociaż wiem że on by 'na rzęsach stanął' tylko żeby się wyrobić z remontem).
Po takim remoncie przecież trzeba jeszcze wywietrzyć mieszkanie i pewnie wyjdzie jeszcze kupa rzeczy do zrobienia.
Eh bata na Twojego D.
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 11:20   #725
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
W książeczce przy wypisie dostaje się podobno wskazania co i jak. Wiem, że witaminy K nie podaje się jak karmi się mlekiem modyfikowanym. Poprawcie mnie jeśli pomyliłam witaminy. Natomiast podaje się ją przy karmieniu naturalnym, chyba do 3 miesiąca życia, bo wtedy ciemiączko się rozrasta. Witaminy odstawia lekarz pediatra na wizycie.
Ja karmiłam mm i tylko C czasami dawałam.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 11:21   #726
ladanseuse14
Zakorzenienie

heh jak mu powiedziałam, że za 3 tyg mi gin chce fenka zacząć odstawiać to powiedział: po co? przecież jeszcze nie daj boże urodzisz... a ja mu na to - kochanie, dziś zaczęłam 8 miesiąc, więc za jakieś 4 tyg bardzo możliwe, że mogę zacząć rodzić... nic nie powiedział.. ale widać, że nie dociera
Stary 2013-07-17, 11:21   #727
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Snow, ale Twoja waga jest imponująca Przepraszam, ale musiałam to napisać
Imponująca hihi mówiłam, że ja chuderlawa po rodzicach jestem..

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-17, 11:23   #728
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Macie doświadczenia z piekarnikiem gazowym?Bo teściowa mówi, że się kiepsko piecze w takowym, że temperatura niestabilna.No mnie nie stać na te elektryczne energooszczędne, a zwykły to ciągnie okrutnie prądu.Gazowy się wydawał najekonomiczniejszą wersją...
Napewno tam u Ciebie gazowy to już inna technologia niż teść ma na myśli
chodz u mojej siostry jakaś Amica gazowa z przed 15 lat faktycznie z jednej strony dopieka bardziej więc np ciasto lepiej przekręcić w trakcie pieczenia.

ale w sumie ja mam w domu na prąd z przed 15 lat i też z jednej strony bardziej przypieka wiec to chyba akurat bez znaczenia..
ale mądra wypowiedź
Stary 2013-07-17, 11:23   #729
marysia_258
Zadomowienie

Cytat:
kochana brzuś kłuje czasem a jeść nie jadłam
dobrze. Lepiej coś zjedz, chociaż suchą bułe. I nie stresuj się tym wszystkim tak. Wiem, że to łatwo tak napisać czy powiedzieć. Tak jak dziewczyny napisały może twojemu D. potrzebny jest taki zimny kubeł???
Najważniejsze,że ma kto Ci pomóc i nie zostaniesz sama

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013

Edytowane przez marysia_258
Czas edycji: 2013-07-17 o 11:25
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 11:23   #730
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość

Ladan jestem w szoku, naprawdę. Tym bardziej, że piszesz że Twój Tż ma urlop jeszcze 2 tygodnie. Więc na spokojnie (może z pomocą Twojego kuzyna) mógłby porobić coś na mieszkaniu. Nie wyobrażam sobie, żeby mój mąż tak robił (chociaż wiem że on by 'na rzęsach stanął' tylko żeby się wyrobić z remontem).
Po takim remoncie przecież trzeba jeszcze wywietrzyć mieszkanie i pewnie wyjdzie jeszcze kupa rzeczy do zrobienia.
Eh bata na Twojego D.
ktoś chętny na złojenie mu dupy? proszę. bo ja już nie wystarczam
Stary 2013-07-17, 11:24   #731
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
W książeczce przy wypisie dostaje się podobno wskazania co i jak. Wiem, że witaminy K nie podaje się jak karmi się mlekiem modyfikowanym. Poprawcie mnie jeśli pomyliłam witaminy. Natomiast podaje się ją przy karmieniu naturalnym, chyba do 3 miesiąca życia, bo wtedy ciemiączko się rozrasta. Witaminy odstawia lekarz pediatra na wizycie.
dobrze piszesz ja tez pamiętam ze d+k przy karmieniu piersią przez 3 miechy
Cytat:
heh jak mu powiedziałam, że za 3 tyg mi gin chce fenka zacząć odstawiać to powiedział: po co? przecież jeszcze nie daj boże urodzisz... a ja mu na to - kochanie, dziś zaczęłam 8 miesiąc, więc za jakieś 4 tyg bardzo możliwe, że mogę zacząć rodzić... nic nie powiedział.. ale widać, że nie dociera
tak trzymać!za miętka jesteś dla niego!
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-17, 11:25   #732
ladanseuse14
Zakorzenienie

poszedl sie spotkac z wlascicielem kamienicy, ktory robi nam remont, dac kolejna kase... jak wroci to mu powiem czy ma swiadomosc, ze jak sie nie wyrobi do porodu to ja jade do mamy
Stary 2013-07-17, 11:25   #733
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
wiesz co oazą spokoju nie jestem ale jak tylko zaczynam temat to ten się wścieka, mówi, że jeszcze ogrom czasu, że on nic nie poradzi na to itp

a teraz pakuje wózek w wory i zakleja - wywozi do rodziców do piwnicy... i rozwalił mnie pytaniem: ale zdjęcia wózka masz? a ja mówię, że tak a co? a on - no bo wiesz jak rodzina przyjedzie na wesele i chcieliby zobaczyć to żeby pokazać... no wybaczcie ale to już mnie rozbawiło - chyba wyczerpałam limit łez
No faktycznie, priorytet nr 1
Stary 2013-07-17, 11:27   #734
vea7
Zakorzenienie

Asika, fajnie, że się "odnalazłaś" bardzo ładne imię wybraliście

agula, imię śliczne

kropla, więcej się nie zepsuje, bo nie bardzo ma jak
Ale stanęło na tym, że idziemy jutro

motylku, będzie dobrze A przynajmniej Ci stres z oczekiwaniem związany odpada - wiesz kiedy rodzisz
A waga w siatce spokojnie się mieści, no stres

Lola, ja jestem po AWF i z lekarskiej rodziny, także też coś tam wiem
Ale stanęło na tym, że idziemy jutro na usg ortopedyczne, to i zobaczymy co tam w nodze ma Na razie ma bułę i piękny siniak zaczyna wychodzić - czyli krwiaka musi mieć niezłego Na szczęście temperatura na razie spadła i oby tak zostało...
A za kciuki bardzo dziękuję

monia skrót telegraficzny ale gratuluję wizyty

agusiamaskota, też bym brała Xlandera z Allegro... Espiro widziałam na żywo i to zdecydowanie nie to

passion, czyli generalnie wizyta udana - dobrze z mała wszystko ok

ladan gratuluje ósemki

brydzia, śliczne

Susanna gratuluję rocznicy

teacherka

Aha, kupiłam młodemu rożek w kropki, bo mam też kropkowany kocyk z Biedry - chciałabym jeszcze kupić tetrę w kropy - była w Pepco, ale się zmyła... widziała może któraś?
Aha, widziałam w Pepco rożek z Edisy - ten w ryby - śliczny jest, ale jednak trochę mało męski na żywo - kropy bardziej mi się spodobały

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 11:28   #735
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
ktoś chętny na złojenie mu dupy? proszę. bo ja już nie wystarczam
Ja mam ochotę kogoś uderzyć

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Cytat:
Ciekawe czy do czasu porodu oprzytomnieje... Dobrze, że mój TŻ jest taki troskliwy...
Choć wiecie z czym wczoraj wypalił? Że jego best friend może załatwić nam wózek bo swoim bratanku <ściana> Że niby "nowy" haha jak ten chłopiec ma 7 lat już! Ja nie wiem gdzie on żyje!

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run

Edytowane przez agusiamaskota
Czas edycji: 2013-07-17 o 11:30
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 11:28   #736
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
No faktycznie, priorytet nr 1
tak, bo on stoi na srodku mojego mini pokoiku w kawalerce, wiec trzeba go wywiezc bo jak rodzina zechce przyjsc do mnie na kawe czy zobaczyc jak mieszkam to musi byc porzadek i wyniesione kartony z rzeczami, ktore popakowalam jak byla mama (jeden giga wor podkladow na lozko, poprodoowych, posciel do lozeczka, inny wor z papierami notatkami ze studiw itp kilka walizek z ciuchami w ktorych nie chodze... wszystko lezy na srodku
Stary 2013-07-17, 11:31   #737
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, c

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
ehh dobrze że przynajmiej jedna osoba się ze mną zgadza

napewno bym się do brudu, syfu i kurzu z dzieckiem nie przeprowadziła, ale też napewno bez tupnięcia i krzyków by sie nie obeszlo..

ale wszytsko się zmieściło a Matal a gdzie masz rzeczy podręczne dla Elenki typu do zmiany pieluszki itd? bo ja niewiem czy to naprawde musi być w zasięgu ręki?? czy niemoże być schowane w półce.. ja tak nie lubie takiej wystawy

Właśnie właśnie może fenka nietrzeba będzie tak szybko odstawiać
Ja będę mieć wszystko w szufladach w komodzie i w.koszu pod kołyska
Z Edim też nie mialam nic na wierzchu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

LADAN dawaj go tu

Zaloz wersję awaryjna - tylko mu o niej nie mów. Popierz rzeczy i poprasuj. Spakuj torbę, żebyś Ty stresu nie miała, a resztę niech wywozi.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 11:31   #738
marysia_258
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam ochotę kogoś uderzyć

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Ciekawe czy do czasu porodu oprzytomnieje... Dobrze, że mój TŻ jest taki troskliwy...
Choć wiecie z czym wczoraj wypalił? Że jego best friend może załatwić nam wózek bo swoim bratanku <ściana>
Oprzytomnieje jak Ladan będzie na porodówce! Tylko to już będzie trochę za późno...

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 11:32   #739
karolson
Zakorzenienie

Ladan a po co on przewozi te rzeczy i chowa po piwnicach.. czas je wyjmować prać, a nie zaklejać i chować... mówiłaś mu to?
Później nie daj boże bedziesz chciała jechać do mamy naprawdę, a wszystkie rzeczy u ulubionych teściów w piwnicy..

Twoj plan ze ci przyjaciółka pomoże właśnie legnie w gruzach.. bo raczej do piwnicy teściów niepójdzie ;/

Edytowane przez karolson
Czas edycji: 2013-07-17 o 11:35
karolson jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-17, 11:32   #740
kaska87
Zakorzenienie

małż właśnie skończył prasować i jedziemy nad jeziorko, odezwę się wieczorem jak go pożegnam

co do pieluch to ja od gówniarza się nazmieniałam, bo tylu kuzynów wybawiłam, chociaż jak pojechaliśmy do sis małża a młody miał 2 latka niecałe to się na początku lękałam a to przecież już duży chłopczyk, ale ogarnęłam, małż też
Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
łożysko mam na przdniej ścianie i sama nie wiem dlaczego nei czuję, położna i lekarz też były zaskoczone jak połózna mówiła, o terz to zrobiła fikołki to ja lekko! czułam
ale teraz możesz być spokojniejsza bo Majeczka sobie fika koziołki

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
ale moja Alicja będzie fajniutka
tak

Cytat:
a my w końcu zaczynamy sr, jutro idziemy

Cytat:

ale ja to wiem...
do D. niektóre rzeczy nie docierają jak mu mówię
ogólnie to jestem tym załamana ale mama mi powiedziała, że skoro D. nie potrafi tego "ogarnąć" to najwyżej jak urodzę zabierze mnie i noworodka do Tarnowa (200 km stąd) a ten dostanie zimny prysznic na głowę (w końcu!) i że przede wszystkim mam się nie stresować, że nie zostanę z tym sama... przyjaciółka też oferuje pomoc, jak zacznę rodzić to weźmie rzeczy najmniejsze, popierze itp, pomoże ze wszystkim... a jak do niego nie docierają pewne rzeczy to ja nic nie poradzę. mam dość gadania i tłumaczenia mu, tylko słyszę, że panikuję.. poza tym wiecie i tak co jest teraz najważniejsze - WESELE
poza tym tu w tej kawalerce nie ma warunków i przede wszystkim miejsca na noworodka... niestety
przykro mi kochana, może jak już będzie po tym całym weselu to wróci mu świadomość tego, że ma Ciebie i Julcię i trzeba o Was zadbać

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Ja liczę, że karuzelę i matę edukacyjną dostaniemy w prezencie
A zabawek już trochę mam od siostry TŻ
ja maty nie kupuję od razu, ale może i dobrze, bo może ktoś będzie chciał pomysł na prezent

Cytat:
zbieram się, nei wiem gdzie muszę wyjśc z chałupy, chłop w robocie, jeszcze chwila i się ze mną rozwiedzie, okropna jestem ostatnio
płaczliwa i narzekająca, że boli, że zgaga itp
autko już naprawione? nie rozwiedzie oni się przejmują, że nam źle i nam współczują
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Laktator na początku pozyczy mi koleżanka i zobaczę jak z jego przydatnością, w razie czego zamówię potem.Jaki masz podgrzewacz?
Ja właśnie dzisiaj zamówiłam drugi komplet pościeli
ja chciałam laktator, ale koleżanki mówiły, żeby próbowac najpierw bez żeby nie korciło
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
No, ogarnęłam. TADAM. Ciasno jak cholera, ale nic nie poradzę, nie ma więcej miejsca...
no i fajnie
Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
E tam, wystający pępek jest sexy
bleeeeee

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 11:35   #741
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
poszedl sie spotkac z wlascicielem kamienicy, ktory robi nam remont, dac kolejna kase... jak wroci to mu powiem czy ma swiadomosc, ze jak sie nie wyrobi do porodu to ja jade do mamy
jeśli nie rozumie, co do niego mówisz, to napisz mu list, wyżal się, napisz mu, jakie są Twoje priorytety, że rodzina to TY+ON+DZIECKO, a nie kombinowanie z rodzicami, szukanie poczekalni itd.
Naprawdę nie mam pomysłu, jak możesz do niego dotrzeć. Najlepiej byłoby nim potrząsnąć, wydaje mi się, że chyba za bardzo poddajesz się jego zdaniu. Wykrzesaj z siebie tyle siły ile jeszcze CI zostało
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 11:36   #742
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Jeeeestem w szoku Prawie 900 osób chętnych na studia psychologiczne na UŚ Pogięło ich czy jak?!

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 11:36   #743
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XII

KASKA wg mnie laktator to konieczność. W szpitalu płakałam.z bólu przy pierwszym nawale, nie sposób tego ręcznie ściągać, a mały nie mógł jeść, bo tyle było! Tz przywiozł laktator i przed każdym karmieniem.trochę ściągałam i było git

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 11:36   #744
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Tak, na wypisie mówią, co i jak podawać

No, ogarnęłam. TADAM. Ciasno jak cholera, ale nic nie poradzę, nie ma więcej miejsca...
Stary 2013-07-17, 11:36   #745
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
dzień doberek Tz pojechał po chlebek wiec mam swoje 5 miin na komp ale Adi wstał i wymaga śniadania i ubioru więc się tylko witam i zmykam bo dużo pracy mnie czeka. logoasia mój ma urodziny w niedziele i tez nie wiem co mu zrobić tym bardziej że to okrągła 30!!! Na pewno zaserwuje mu torcik ale jak go zrobić jak jest w domu cały czas
mój w listopadzie bedzie mial 33 i powiedziałam my by spodziewał się wielkiego prezentu w postaci Synka bo do reszty nei bede miala glowy;D

tort zawsze najlepszy, moze wyslij ich na spacer?

30 to mega urodziny;D
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 11:37   #746
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Ladan a po co on przewozi te rzeczy i chowa po piwnicach.. czas je wyjmować prać, a nie zaklejać i chować... mówiłaś mu to?
Później nie daj boże bedziesz chciała jechać do mamy naprawdę, a wszystkie rzeczy u ulubionych teściów w piwnicy..

Twoj plan ze ci przyjaciółka pomoże właśnie legnie w gruzach.. bo raczej do piwnicy teściów niepójdzie ;/
bo rodzina przyjezdza na wesele i nie moze to stac na srodku pokoju
Stary 2013-07-17, 11:37   #747
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
Cześć

ale witam się z mojej [B][SIZE=6][COLOR=Teal]100 do porodu

:

Stary 2013-07-17, 11:38   #748
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:
wizyta:
ktg miałam, dzieciak rusza się jak szalony a ja praktycznie tego nei czuję aż mi było tam głupio
badanie ok, wzięła m wymaz na czystość
usg szyjki, długa, twarda, zamknięta
usg dziewczynka jest na pewno, chociaż teraz na zmianę bym się mocno zdziwiła mam pić więcej wody bo mało wód płodowych mam
na moje wyniki glukozy powiedziała, że na dietę na 2 tygodnie, powtórzyć krzywą po tym czasie i przez to brzuszek jest trochę za duży w stosunku do reszty ciała a niby wyniki w normie, wg mojej gin na nfz ok
ciśnienie pierwszy raz miałam wysokie, w górnej granicy i kontrolować
no i w takiej sytuacji(ostatnie twardnienia) fenoterol biorę dalej, ale sama bym nie chciała odstawić
rachunek konkretny za tę 1,5 godzinną wizytę

teraz biorę się za nadrabianie
od 75 postu
te ruchy słabe to może przez to, że wód za mało
ja ponoć mam tak tyci-tyci za mało, mam po prostu pilnować żeby pić 2-2,5l. dziennie

i gratulacje dobrych wieści, bo są dobre. przyssiesz się do butli i będzie ok

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
mi się Alicja podoba, ale tak się nazywa szwagierka więc mam uraz
mi się podoba też i o dziwo lubię też zdrobnienie Alutka, ale to tylko dla małych dziewczynek, bo mi się kojarzy z grą słowną (m)Alutka

Alicja to moja teściowa tak swoją drogą i jestem w tej kwestii chyba w opozycji do większości, bo nie narzekam (póki co) na swoją

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a będziecie kupować wit. K + D dla dzidziusiów ? Ponoć trzeba ją podawać od pierwszych dni życia i można kupić w wygodnych kapsułkach twist-off.
znajoma mi o tym pisała, ale nie wiem ani na co to, ani jak to podawać

sorki, muszę to opisać, bo witki mi opadają już. ja nawet zła nie jestem, bo nie mam już na to siły, zbyt długo to się ciągnie. zachodzę tylko w głowę jak to możliwe.

miesiąc temu, jak byłam w domu zamawialismy 2 kanapy w firmie, w mojej okolicy. miały być wykonane w ciągu 2-3tyg. jak zbliżał się 2tydzień ojciec tam zadzwonił czy dadzą radę, stwierdzili, że nie. jak zbliżał się koniec terminu, zadzwonił znów, a oni dalej, że to problem, bo kanapy mają inny wiar niż standardowy, że oni w firmie mają urlopy. tak jakby tych wymiarów nie znali przy składaniu zamówienia. dzwonił tam mój mąż. baba, z którą rozmawiał wręcz darła się na niego, tak jakby to była nasza wina, że oni na czas nie wykonali zamówienia. zasłaniała się urlopami tak jakby klienta miało to cokolwiek interesować, zwłaszcza, że sami podali termin realizacji zamówienia. małż rozmiawiał z nią już tak jak z trudnymi klientami na windykacji. jak wspomniał, że ja w ciązy i leżeć muszę. to arogancka baba stwierdziła, że ona też w ciązy była i ją to nie obchodzi. więc małż jej odpowiedział, że w takim razie jego tyle samo obchodzą urlopy w firmie co ją ciąża jego żony

jedną kanapę przywieźli tydzień temu, pare cm za małą.miała być 190cm, a jest 185cm i twierdzili, że tak ma być, bo ten model tak ma. i z tym naprawdę ciężko jest nam walczyć, bo oni okropnie agresywni są, a my też mamy dość tego, bo przecież na prawdę niefajnie śpi mi sie na materacu dmuchanym.

teraz dopiero dowieźli drugą, rozmiar idealny, ale za to jeden z wybranych materiałów zły i w ogóle ci pracownicy jacyś tez porąbani, najpierw napierdzielali domofonem raz za razem, małż ubrac sie nie zdąrzył, a oni już dzwonią z pretensjami, że nas nie ma. potem jak się okazało, że materiał i kolor zły, to do nas z pretensjami. dzwonili do firmy i podali słuchawkę, a tam kolejna elokwentna pani z tekstem do mnie, że tak się nie robi (no bo wg nich to oczywiście nasza wina,że oni źle wykonali zamówienie), no to ja do niej "zgadzam się, tak się nie robi, żeby po raz kolejny było zamówienie błędnie wykonane. ja je tylko składałam, pracownik notował, więc z nim proszę wyjaśniać", no to się na mnie wku.. i już zaczęła podnosić ton i zmieniła go na władczy.
teraz w salonie stoi nam taki klocek, sam kufer na pościel, poduszki za plecy i zamontowane plecy. siedziska brak i boczków, bo na nich były wstawki ze złego koloru. ani na tym usiąść i tylko miejsce zajmuje

ja nie wiem co jest, szafę wnękową zamawialiśmy na giełdzie. można by powiedzieć, że trochę ryzykownie, bo nie w siedzibie firmy, ani nic. miała być do 3tygodni, a po 1,5tyg. przyjechali już ją montować. chcieliśmy białą, sam facet nam doradził, że nie warto, bo są brudzące, pomógł dobrać odpowiedni kolor do płytek i jest cycuś glancuś, a do tego cena uważam, że b. dobra.
a tamta firma to nie wiem skąd się urwała, chyba z poprzedniego ustroju...
Stary 2013-07-17, 11:38   #749
Brydzia_
Zakorzenienie

Ladan ja bym nie mówiła ża pojedziesz do mamy bo trochę mam wrażenie że jemu to na rękę
ja mojemu powiedziałam że jak się nie wyrobi to ja to mam gdzieś niech nawet nie śni że pójdę do rodziców lub teściów z dzieckiem nawet gdybym miała żyć w takich warunkach jak teraz... to on się powinien wstydzić że nie daje rady 9 miesięcy to chyba wystarczająco zeby się ogarnąć...

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 11:39   #750
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:

Byłam wczoraj u przyjaciółki - auto do kasacji, mieli szczęście, że im się nic nie stało poważnego (wracali o 2 w nocy w 4 osoby z pracy - trzeźwi). Zakręt w Sosnowcu na jakimś odludziu był nieoznakowany, ciemno jak w tyłku, nie miała więcej niż 50km/h na liczniku no i się stało, wypadli z zakrętu i uderzyli w betonowy płot jakiejś firmy, dobrze, że był tam stróż nocny to od razu na pomoc im przyszedł. Jak się okazało w tym miejscu co chwilę są wypadki, dwa dni wcześniej też był... Firma od takich rzeczy już ubezpieczona jest. Dodatkowo w tym miejscu jest połączenie starej i nowej nawierzchni i ich wyrzuciło w powietrze. Przyjaciółka ma złamaną rękę z przemieszczeniem w dwóch miejscach - jeszcze się okazało w szpitalu, że od 3 lat nie ma ubezpieczenia Bo pani, która ją wyrejestrowywała z pracy, usunęła jej także ubezpieczenie, które miała na mamę... A ubezpieczenie z uczelni niby tego nie pokrywa. Ważne, że żyje...
Boże.... ważne,. że żyje, oby szybko wrócili do zdrowia!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości