| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2013-07-17, 15:03 | #4741 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-08 Lokalizacja: kujawsko-pomorskie 
				 | 

Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010

Libra- dawalam jej wegiel przez 3 dni 2 razy dziennie i zamiast lepiej bylo gorzej. Nie panikuje   Dzis niania byla u lekarza bo wieczorem mi 5 razy posrywala zanim usnela i to sama jakby galaretka  lekarka powiedziala ze wegiel to przy zatruciu sie daje, przy wirusie nie pomoze 
				__________________ Weroniczka (05.04.2010r)  "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )   | 
|     | 
|  2013-07-17, 17:07 | #4742 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-07 Lokalizacja: Wawa 
				 | 

Dot.: Wiosno przyjdź , zimo wynocha - chcemy z domu wystawić nocha - III- IV- 2010

Moje malenstwo dorwalo coś takiego http://story.gala.pl/zdjecia,149857,zuczek-makro I wsadzila do buzi. Oczywiście cały sie nie zamieścił tylko głowa. Jak ten robal śmierdzi. Teraz ma jakaś wysypkę koło buzi.   
				__________________ Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2013-07-17 o 22:52 | 
|     | 
|  2013-07-17, 18:47 | #4743 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2006-06 
				 | 

POP o bosz   , ja pewnie poszlabym do apteki pokazała wyspie i powiedziała czym dziecko się delektowalo. Nie mam doświadczenia w wysypkach. ASIULEK czyli co zalecila ? U nas pewnie bylbyparacetamol i pojenie . A mała jak się dziś czuje ? Bosz u was tez tak grzeje ? U nas masakra , na szczęście w domu mam chłodno, zero słońca  , nawet klima nie potrzebna. MADZIA o cukinie to uwielbiam . Co dodajesz do lecza? Jakie warzywa ? Smazych ja w plasterkach wcześniej optoczone w jajku (doprawionym) i bułce tartej ? Ostatnio sobie zrobiłam, bo kilkanaście lat już tak nie jadłem , pyszne. Mój kolega pamietam jak im smazylam to cukrem ja posypywal i tak jadł   Zupy jeszcze nigdy nie robiłam, i tak zwlekam bo ciekawa jestem. | 
|     | 
|  2013-07-17, 19:18 | #4744 | 
| Zakorzenienie | 

Pop robale wydalają różne soki jak czują niebezpieczeństwo. Byc może wysypka to reakcja na coś podobnego. Nie zapomnę jak zjadłam (no prawie) kiedyś jagodę z taką płaską istotą. "Wypaliła" mi wnętrze ust na kilka dni i wszystko piekło i smaku nie czułam. Bao ja wiem że Tobie przeszkadza ale nie rozumiem jak kilkudziesięciu rodziców nie może zrobić porządku. Wszyscy dają przyzwolenie na to co się dzieje i macie coraz to lepsze pomysły dyrekcji. Jak mówiłam nakręciłam się także wiesz   
				__________________ Żmijka najsłodsza | 
|     | 
|  2013-07-17, 19:33 | #4745 | 
				 | 

Monka- nie wiem jakie dokladnie leki zalecila ale za 2 syropy zaplacilam 69 zl   ale- byle pomogly  Samopoczucie chyba ok. 
|     | 
|  2013-07-17, 19:55 | #4746 | |||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-06 Lokalizacja: Wrocław 
				 | 

Cytat: 
  , i te dzieciorki się całą zimę całymi dniami w kozakach gotują  .  No chyba, że wasza zima taka faktycznie oszukana. Wtedy już tylko względy higieniczne, ale tu nie przeskoczysz... Cytat: 
 Cytat: 
 asia, zdrówka dla werki. A co zaleciła lekarka? i orzekła, że to zatrucie? 
				__________________ Szczęścia nie można kupić, ale...można je sobie urodzić   | |||
|     | 
|  2013-07-17, 20:59 | #4747 | 
| Zakorzenienie | 

Evi i tak przygoda wcale nie zniechęciła mnie do zjadania jagód prosto z krzaczka   tylko już patrzę co na niej jest 
|     | 
|  2013-07-17, 22:01 | #4748 | |
				 | 

Cytat: 
  monka- przechlapane z tymi butami. Biedne dzieci w tych kozaczkach   
				__________________ Weroniczka (05.04.2010r)  "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )   | |
|     | 
|  2013-07-17, 22:06 | #4749 | |||||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-04 
				 | 

Cytat: 
  no ostatnio bywa że idę spać 2-3 ,czytam  Cytat: 
  cukinie i dynie fajnie na kompostowniku rosną Cytat: 
 Cytat: 
 Cytat: 
  U mnie malowania ciąg dalszy ,zaczęłam korytarz malować ,jutro będę kończyć. Później robiłam miodobranie dopiero po 8 się ze wszystkim obrobiliśmy ,padam na ryj. Mika wywiozłam do siostry żeby mi nerwów nie psuł. Znowu zaczyna grzać szlag mnie trafia   | |||||
|     | 
|  2013-07-17, 22:22 | #4750 | 
				 | 

Okaże sie tej zimny czy kozaki bedą potrzebne czy same polbuty wystarcza . Jak przymrozi to wyjścia nie będzie . Młody do szkoły mimo mrozów zawsze w polbutach chodzi , lato zima - ten sam rodzaj . Muszą mieć spodnie od garnituru albo eleganckie spodenki i koszulka z kolniezykiem , do tego bluza czerwona z logo (jak zimno ). Oczywiście kurtki itd to wiadomo . LIBRA ja dzisiaj po 5 poszłam spac ,a o 8 juz musiałam wstać , na szczęście na chwile, obudzilam sie jak mały wrócił z przedszkola  bo nietomna byłabym . U nas tez skwar brrr niecierpie    . Modlę sie żeby do Turcji nie jechac  . | 
|     | 
|  2013-07-17, 22:22 | #4751 | |
				 | 

Cytat: 
 Lbra- Ty to robokop normalnie jesteś  Idzie ciepło- znów odżyję!!   
				__________________ Weroniczka (05.04.2010r)  "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )   | |
|     | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2013-07-17, 22:23 | #4752 | 
				 | 

Gębę jej wyszorowalam woda z mydłem. Podałam zyrtek i wapno. Jak Tz wrócił do domu to malenstwo próbowało sie wracać na kominek, niestety noga sie omsknęła i ..... Przygryzla język.  . Było pełno krwi. Na początku nie wiedziałam czy to ząb wyleciał, czy warga. Ja 50 to chyba nie dozyję. 
				__________________ Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) | 
|     | 
|  2013-07-17, 22:23 | #4753 | 
				 | 

|     | 
|  2013-07-17, 22:24 | #4754 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-07 
				 | 

Pop ło matko mięska jej brakuje czy jak .  Bao - u mnie jak na razie banki się dobrze trzymają , do tego jest pełno jakis parabanków namieście . I ciągle wszędzie ulotki rozdają o kredytach chwilówkach i innym badziewiu . Aptek jak wszędzie pełno . Brak słów i tyle . Spadam kimać , bo z Olką na rowerze jeździłam i zmęczona jestem . A ten gad tylko siedzi i drze dziób - mama szybciej . 
				__________________ *Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny | 
|     | 
|  2013-07-17, 22:34 | #4755 | 
				 | 

ASIULEK jakby to bylo realne to byloby super   juz planuje co by tu wykombinowac , wysle tz-ta z czubkami a ja do pl polece  a oni niech sie tam lenia , ale nie wiem czy tz sie zgodzi  . POP biedna mała jakiś hardcorowy dzień ma . Ale ten robak to niczego nie pobije   | 
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2013-07-17, 23:01 | #4756 | ||
| Zakorzenienie | 

E, to tylko Ci sie godziny snu przesuwają. Cytat: 
  Kiepski dzień. Mamusia to musi dłużej wytrzymać  Cytat: 
  Sara pogody plażowej Wam życzę  U nas ciepło ale tak przyjemnie. Przynajmniej w godzinach kiedy ja jestem na powietrzu. W południe to grzało dzisiaj tak dość porządnie. Też dzisiaj padam na pysk. Ogólnie kolejny ciężki dzień a do tego jeszcze kilka zadań domowych miałam i umyśliłam sobie naleśniki na jutro więc smażyłam do niedawna. 
				__________________ Żmijka najsłodsza | ||
|     | 
|  2013-07-18, 07:12 | #4757 | 
| Zakorzenienie | 

Dzisiaj chciałam się wyspać , amoje starsze dziecko mnie obudziło bo mydła nie mogło znaleźć, a teraz cwaniaczek poszedł dospać  P0P robal fajny  P0smaruj twarz jakimś kremem dla dzieci balneum, czy Eucerin, oilatum, czy jakieś takie. Wiecie co mój przemądry tz wczoraj zrobił   Miałam taką buteleczke po wodzie mineralnej małą, tam miałam rozrobioną odżywkę do storczyków, zerwałam nalepkę, i leżało schowane na szafie, żeby nikomu nic durnego do głowy nie wpadło, a mój tz małemu to dał do picia  Mam nadzieję że to jakiś konsekwencji nie będzie miało, w nocy młodego sprawdzałam  . I jeszcze moja wina bo butelkę zostawiłam. On nigdy na szafie niczego nie szuka, a tu pech, specjalnie tak schowałam żeby dzieci nie znalazły, a nalepkę zerwałam. Nawet jakby tam tej mieszanki nie było tylko zwykła woda, to przecież nie daje się dziecku do picia czegoś co nie wiadomo ile czasu gdzieś na szafie lezy otwarte  A on nawet mi nie jest w stanie powiedzieć ile tego dziecko wypiło. Powyrzucałam wszystko co szkodliwe i z kuchni i z łazienki co mam pochowane, bo już nie tyle dzieciom co tz nie ufam. 
				__________________ Eryk i Erwin  "Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać" Edytowane przez pl_madzia Czas edycji: 2013-07-18 o 07:13 | 
|     | 
|  2013-07-18, 08:05 | #4758 | 
				 | 

Madzia - na kursach bhp zawsze podkreślają ze nie można nic wlewac do butelek. Bardzo często dochodzi do wypadków z tego powodu. I winny jest ten który wlewa a nie ten co pije.

__________________ Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) | 
|     | 
|  2013-07-18, 10:01 | #4759 | 
				 | 

MADZIA masakra, nie daj sobie wmówić ze to twoja wina, dorosły chłop ma swój rozum niech się ogarnie , nie widział co daje ? , myślał ze co to   . Zazwyczaj tak jest, ze jak coś dziecko spożyje niedozwolonego, to powinno skontaktować się z lekarzem . Ale chyba nic mu nie jest więc może nie trzeba . No nie wiem . A następnym razem jak coś takiego zrobisz, to mu powiedz i pokaz gdzie jest , żeby się akcja nie powtórzyła. | 
|     | 
|  2013-07-18, 10:03 | #4760 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2011-10 
				 | 

Cytat: 
 dobrze jest? Asia jak Wercia? Ale ją trzyma... kurcze  Sara jak wypoczynek? | |
|     | 
|  2013-07-18, 12:40 | #4761 | 
				 | 

Dzis na razie bez kupki. Wczoraj tylko dwie wiec chyba zmierza ku lepszemu. Madzia- nastepnym razem moze podpisz. Ja mialam w butelce po wodzie odzywke do kwiatow schowana w szafce gdzie kosz, pod zlewem ale podpisalam i tz uswiadomilam mimo ze raczej by go nie kusilo pic z butelki kolo kosza  malej wtedy jeszcze nie bylo. 
|     | 
|  2013-07-18, 12:40 | #4762 | ||
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-06 Lokalizacja: Wrocław 
				 | 

Cytat: 
  Cytat: 
 też tak pomyślałam   
				__________________ Szczęścia nie można kupić, ale...można je sobie urodzić   | ||
|     | 
|  2013-07-18, 15:38 | #4763 | 
| Zakorzenienie | 

Ta woda z tym nawozem ani koloru, ani zapachu innego nie miała, to pewnie ze smakiem też tak. na szczęście mój młody z tych co bardzo mało piją. Ja zawsze jak coś to podpisuję butelki, ale nie mogłam wczoraj znaleźć tego mazaka, to dlatego schowałam butelkę na szafie i zerwałam z niej naklejkę. Mój tz jeszcze starszemu awanture zrobił że małemu picie tak wysoko chowa, i kare mu dawał, choć biedaczek niewinny i mówił że to nie on tam położył. Erwi miał inne picie uszykowane na stole. No teraz trudno, butelkę najpierw z tym koncetratem wyrzuciłam, ale później z kosza wygrzebałam, w razie W. Dzwoniłam do lekarki to powiedziała że jak coś takiego to od razu wywoływać wymioty u dziecka. Tylko że mnie wtedy w domu nie było, a jak przyszłam młody już spał. Kazała go poić jak najwięcej, dawać do picia mleko, i też jedną dawkę węgla. Jak coś się będzie działo to do lekarza z butelką po tym nawozie. Widzicie można wszystko przed dzieckiem szkodliwego pochować, a ktoś przyjdzie i mu to poda :/ Teraz niech kwiaty rosną naturalnie bez nawozu, a do sprzątania to płyn do mycia naczyń starczy   
				__________________ Eryk i Erwin  "Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać" | 
|     | 
|  2013-07-18, 18:22 | #4764 | 
| Zakorzenienie | 

Madzia, sama wiesz że źle zrobiłaś więc nie muszę Ci tyłka przetrzepać.  Sama osobiście niby niczego nie przelewam do innych naczyń a większość do sprzątania jest niedostępna ale zawsze może człowieka głupota dopaść. Oby nic nie było Erwiemu 
|     | 
|  2013-07-18, 22:08 | #4765 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-07 
				 | 

Madzia oby nic mu po tym nie było .  TZ też mądry nie ma co . 
				__________________ *Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny | 
|     | 
|  2013-07-18, 23:01 | #4766 | ||
				 | 

Cytat: 
  to wirus był bo wtedy wszyscy mielismy ,może są jakies różne szczepy tych wirusów  Cytat: 
 Mocno przygryzła? Madzia wam obojgu baty się należy ,Tobie i Tz  Jak do tej pory nic małemu nie jest to już pewnie nic nie będzie ,oby oby  Co to za dzień męczący dzisiaj że wszystkie na pysk padają. Malowanie korytarza skończyłam, reszta chaty na nastepny miesiac zostawiam ,troche mi się nie chce bo na górze na przedpokoju mam szpachlowanie bo popękały w rogach sciany  Regipsy były na drewnianych kratownicach i teraz mi to wszystko "pracuje" Jutro mnie czekają słoiki z ogórkami. | ||
|     | 
|  2013-07-19, 11:02 | #4767 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-09 Lokalizacja: Niebo :) 
				 | 

o kurcze ale mam pisania  madzia mam nadzieje ze noga ok , a co do chłopa to kurcze pytaja sie kiedy nie maja przeciez wiadomo ze jak cos jest w szafie a nie na wierzchu jest podejzane , ja resztki wlewam do pojemników kupionych w sklepie zeby były inne od butelek wyrózniaja sie .. i za kazdym razem krzycze i zwołuje rodzine i mówie ze tam to i to wlane   asiulek mam nadzieje ze weroniczka juz ok . ja bym dała marchewianki z ziemniakami działa zawsze a wiegiel nie zawsze zreszta wiegla musiałabys zjesc b duzo   pop u ciebie to spokojnie byc nie moze polecam zel flamozil http://www.cefarm24.pl/10795,flamozi...any-75-ml.html wiecie ze ja mam całkie inne smaki niz a ami , z nia w ciazy jadłam owoce hamburgery mnie ciagły a teraz mam smaka na bigosik   monka sama nie wie wiem co bedzie :d bo u tz same chłopaki sie rodza w rodzine amelia z ich strony ma tylko 1 kuzynke  z mojej znów same dziołszki  tato nie ma ani jednego wnuka  mnie to jedno dziewczynke bym chciała bo wszystko dla dziewczynki posiadam  i wiem jak sie zajmowac , chłopaka bym chciała bo to byłby 1 wnuk taty  no ale zero wiedzy mam  dobrze ze wózek mam elastyczny kupie tylko gondolke jakby był chłopak  i włala  ... tak jak napisałas wazne zeby było zdrowe   dziekuje wam dziewczyny za gratulacje a co do dzielnicy w której mieszkam masakra totalna porażka chodz wszystko mam blisko bank szkołe przedszkole liceum kosciól poczte sklepy itp to tyle smo meneli i złodzieji jak kopalnie zamkneli to moja dzielnica upadła wyexmitowali połowe ludzi kttórzy tu przez całe zycie mieszkali a wprowadzili jakis meneli i pijaków (nie wszystkich no ale wiekszosc) teraz strach wyjsc wieczorem  .. kopalnia zamknieta wiec bary i okoliczne sklepy poplajtowały  szerzy sie zatem  zbieranie złomu z włamaniami na ogrrody ... obok mam opieke społeczna i naprawde wiekszosc która tam chodzi to albo  tacy na granicy upadłosci totalnego alkoholizmu albo osoby zebym w zyciu nie pomyslała ze moga korzystac z os ... natomiast ludzie ktorzy naprawde potrzebuja pomocy  nie ida ze wstydu 
				__________________ Amelcia  6 MAJ 2010 http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 | 
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2013-07-19, 11:07 | #4768 | 
				 | 

MADZIA to teraz przypilnuj ( o ile tego jeszcze nie zrobił ) , zeby przeprosił młodego i przyznał sie ze popełnił błąd . Młodemu pewnie nie fajnie było , a tz powiedz ze jak czegoś nie wie , albo jest niepewny to niech pyta , ja to mojemu zawsze powtarzam .  U nas woda butelkowa 0,5 l bo w takich pijemy , jest w jednym miejscu ,w schowku w kuchni , wyłożone butelki i stamtąd bierzemy , soki dzieciaków tez w jednym miejscu . Także jakbym zostawiła gdzieś coś to nikt nie ruszy , a wody jak sa porozrzucane po domu to każdy zawsze pyta przed piciem czyja , czy dobra itd . My to jeszcze przypilnujemy swoje , ale wiecie jak z lepkami jest , wezmą wodę napija sie i poloza koło np tv czy stole a my po nich spijamy. Jak zostają wody , przeważnie w sypialniach , kilka dni , to zlewam je i klade polke wyżej od wyłożonych butelek z woda, koło zelazka , nikt ich nie ruszy bo wiedza ze sa juz do zelazka. LIBRA a na jaki malowalas ? Narobisz sie to fakt , ale przynajmniej wiesz co jesz  swoje to swoje . | 
|     | 
|  2013-07-19, 12:31 | #4769 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-07 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Ja tylko na momencik - idę z małą na spacer Edzia - mega wielgaśnie gratulacje!!!!!!!!! Oby ciąża cieszyła Cię całe 40 tygodni.   
				__________________ Iguś 09-03-2010 http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzi09k0n9lq2xz.png Kaliniaczek 30-03-2013 http://www.suwaczki.com/tickers/km5szbmhnfv4n6dc.png | 
|     | 
|  2013-07-19, 21:36 | #4770 | |
				 | 

Cytat: 
 Białe mam tylko sufity  Edzia moje obydwie ciąże też się bardzo różniły pod względem i samopoczucia i smaków,zapachów,no i dzieci też są diametralnie różne  Aleście się rozpisały  Dzisiaj płody rolne rozwoziłam w darach  brokuły mi przerastają ,kalafior  to samo ,nie nadążamy jeść , cukinie to juz nie wspomnę rosną jak wściekłe ,chyba od tego obornika krowiego co dostały  Teraz na jesień tez sobie kupie ,wyścielę przyczepke folią i pojade po gnój  Porzeczkoagrest oberwałam i już przygotowany do fermentowania   | |
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:14.

Wszystkich znajomych i sąsiadów obdarowywuję
Wszystkich znajomych i sąsiadów obdarowywuję