|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4231 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
![]() Lecę poleniuchować, jak mąż pozmywa,to biorę się za karpatkę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4232 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a teraz my matki możemy oczoplonsu dostać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4233 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też mam taki apetyt ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4234 |
Zakorzenienie
|
witam w gronie łakomczuchów!
też bym tylko jadła i jadła. |
![]() ![]() |
![]() |
#4235 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Baloniku witajcie w domu! I jest tak jak myślałam. Teściowa Małgosię wczoraj zabrała do siebie (i tak była przejazdem u nas), ale właśnie mąż pojechał po Małgosię bo ta nie ma czasu jej przywieźć! ![]()
![]() |
#4236 |
Zakorzenienie
|
Najgorsze jest to, że nawet jak mi się nie chce jeść to szukam czegoś - z przyzwyczajenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4237 | |
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe
Nikt nie urodził?;D
Artuś waży 2760 g ![]() ![]() ![]() A ja walczę o laktację, skoro mu tak dobrze na moim mleczku. Herbatki, Karmi... Wprawdzie mleko jest, ale on coraz więcej pije i nie nadążam z produkcją ![]() Cytat:
![]() Najtańsze ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2013-07-17 o 17:59 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4238 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpnio
Tak piszecie o tym jedzeniu, że aż jabłko wzięłam. A po kolacji (powiedzmy) już jestem!
Perse odpoczywaj, bo to też mocno pomaga w laktacji.
Małgosia http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay39l1xn26m.png Alicja http://www.suwaczki.com/tickers/km5sgu1rvw46h6aq.png Edytowane przez mela1234 Czas edycji: 2013-07-17 o 18:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#4239 |
Zadomowienie
|
a JA W SZPOITALU POCZYTAŁAM TROCHĘ BO BYŁ POPRANIK DLA MATEK KARMIĄcych piersia i dowiedziałam się wiele ciekawych rzeczy, że np dziecko do 6 miesiąc a moze jesć na rządanie. Mamy pamiętać również o tym ,że gdy dziecko płacze nie zawsze jest głodne, ale równiez chce się przytulić, pragnie z nami kontaktu. Nie ssie wtedy jak w czasie normalnego posiłku. Chwilkę possie i zadowolone,ze mama jest przy nim.Nie odkłada się go wtedy do łózeczka,musimy pozwolić dziecku pobyć z nami.
Karmienie na zadanie nie wymaga planowania ani wielkoscio porcji ani częstośąci karmienia, o tym decyduje nasz dzidzius, w ogóle jest tu wiele ciekawostek
Tomuś 21,07,2005 ![]() Antoś ,6,09,2013 ![]() Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie pragnie." |
![]() ![]() |
![]() |
#4240 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4241 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
gdyby tak każdy ustawowo dostawał w momencie urodzin, byłoby po problemie... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() i Cieplusia dzięki za książke w PDF ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4242 | |||
Zadomowienie
|
Witam nowe mamusie
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Byłam dzisiaj na badaniach i hemo skoczyła mi z 12.9 do 13.5. A moja gin pewnie i tak powie, że za mało ![]() Edytowane przez arrabbiata Czas edycji: 2013-07-17 o 18:31 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4243 |
Raczkowanie
|
Co do jedzenia - mieliśmy niespodziewanych gości (wujek z kuzynką) i w ruch poszły placki ziemniaczane
![]() ![]() łóżeczko w tym tygodniu zamawiamy (w końcu!), ale widzę, że nie jestem jedyna, która ewentualny montaż ma jeszcze przed sobą ![]() http://allegro.pl/drewex-lozeczko-la...tml#tabsAnchor
#4244 |
Zakorzenienie
|
ja po ktg i sama nie wiem.
zapis trwał 40 minut i zapisały się całe 4 skurcze; 2 na poziomie 50%, 2 na 30%. nic oczywiście nie czułam. jakaś zrezygnowana jestem po tym ktg... gin na końcu wspomniał coś o kręceniu sutków, czyli podobnie jak moja kuzynka położna.
#4245 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lekarz nie ma prawa marudzić ![]() Cytat:
![]() No cóż-musimy czekać. I czekać. I czekaaaać ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4246 |
Rozeznanie
|
Tak teraz usiadłam i rozpisałam Plan Dnia jaki myślę fajnie było by mi wprowadzić tak żeby nie popaść w chaos... zerknijcie i poradźcie bo może o czymś zapomniałam albo macie jakieś pomysły co by zmienić. Oczywiście będę karmić na żądanie ale może uda się to jakoś rozplanować, a więc :
0:00 - toaleta, karmienie Igora (toaleta-przebranie pieluchy itd) 1:00-2:00 - sen 3:00 - toaleta,Karmienie Igora 4:00-5:00 - sen 6:00 - moja pobudka, czas na ogarnięcie się 7:00 - toaleta, karmienie Igora 8:00-9:00 - pobudka Mariki, śniadanie, poranna toaleta ja i Marika 10:00-11:00 - zabawa z Mariką , toaleta,karmienie Igora 12:00-13:00- Przygotowanie obiadu, toaleta, karmienie Igora 14:00 - obiad, sprzątanie po obiedzie 15:00 - Marika bajki, ja sprzątanie mieszkania 16:00-17:00 - spacer, zabawa na podwórku, deserek. toaleta, karmienie Igora 18:00 - Marika dobranocka, mama czas dla siebie 19:00 - kolacja 20:00 - toaleta Marika i ja, Marika idzie spać 21:00 - toaleta , karmienie Igora 22:00-23:00 - sen Starałam się tak rozpisać co by Igor jadł co 3 godzinki. Czekam na poprawki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4247 | |
Zakorzenienie
|
Lachryma- masz parę do rodzenia? Bo szukam
![]() I widzę, że om i tp mamy identyko to się nadajesz w sam raz ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4248 |
Wtajemniczenie
|
Zanim nadrobię Was Brzusie, Mamusie i Dzieciaczki to zdam relacje z wizyt. Ginekolog zbadał szyjkę, wszystko ok. Zrobił badanie na paciorka i dał skierowanie do szpitala. Następna wizyta 23.07 i wtedy będzie robił szczegółowe USG dla szpitala.
W szpitalu kazali pojawić się u nich 5.08 i jeżeli wszystko będzie dobrze to 6.08 cc. Neurolog już z nimi rozmawiał i będzie przy porodzie. Już się strasznie stresuję. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze ![]()
#4249 |
Zakorzenienie
|
jestem chętna
![]() kiedy Ci pasuje? ![]()
#4250 | |
Zakorzenienie
|
Choćby zaraz
![]() Ale jak nie masz czasu to może być jutro rano ![]() ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Cytat:
![]() Fajnie, że wsio ok ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4251 |
Zakorzenienie
|
to może być zaraz, bo już mam dosyć czekania. to zaczynaj
![]()
#4252 |
Zadomowienie
|
Opis porodu:
W dniu terminu (jak pewnie pamiętacie) przyjeli mnie do szpitala (wybrałam Karową w W-wie) z powodu cukrzycy ciążowej. Pierwszego dnia zrobili usg, wyszło im że mała waży 4100,stwierdzili że będziemy mimo to próbować rodzić naturalnie. Mogłam się na to nie zgadzać,ale nie chciałam być madrzejsza od lekarzy i mimo,że nie wyobrażałam sobie zupełnie rodzić 4kg dziecko naturalnie, podpisywałam grzecznie zgody na indukcję. Wywoływanie trwało 2 dni, najpierw cewnik Foleya zwany też balonikiem, po którym płakałam i zwijałam się z bólu jakieś 2godziny i który wypaadł nad ranem, a następnego dnia dwie kroplówki z oksytocyną. Rezultat zerowy, skurczy brak, więc po dwóch dniach leżenia pod ktg ciągłego i nieudanej indukcji zdecydowali o cc. Musiałam zdecydować jakie znieczulenie, najpierw chciałam narkozę,ale po rozmowie z anestezjologiem zdecydowałam się na podpajęczynkowe,bo powiedział że narkoza jest niebezpieczniejsza dla dziecka. No więc płacząc z nerwów poszłam pod nóż (jestem panikara okropna), wstrzykiwanie znieczulenia w kregosłup prawie nie czułam, za to potem zaczęłam czuć że się dusze. Miałam wrażenie przez kilka minut że nie mogę oddychać,to było straszne i myślałam że tam zejdę,bardzo się bałam,ale uspokajali mnie że to wrażenie zaraz minie i że to skutek uboczny znieczulenia. Na szczęście wszytsko było zakryte-nie widziałam operacji-ale brak czucia od pasa w dół zwiększał tylko panikę. Wszystko minęło jak tylko usłyszałam płącz małej,wtedy to już ryczałam ze szczęścia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fiazo i pomyśleć że urodziłyśmy tego samego dnia ![]()
#4253 | |
Zakorzenienie
|
Nie no - mój synek jest małym dżentelmenem
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Cytat:
![]() Szkoda tylko, że Cię wymęczyli 2 dni niepotrzebnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4254 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4255 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a teściowa czym tak bardzo zajęta że pare km nie może podjechać ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41838704]Nikt nie urodził?;D Artuś waży 2760 g ![]() ![]() ![]() A ja walczę o laktację, skoro mu tak dobrze na moim mleczku. Herbatki, Karmi... Wprawdzie mleko jest, ale on coraz więcej pije i nie nadążam z produkcją ![]() [/QUOTE] nie no Perse nie pogadasz, ładną masz produkcje mleczka. Pięknie utuczyłaś syneczka ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() bym chyba była cała buraczkowa ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4256 |
Zakorzenienie
|
![]() A poza kręceniem sutków - masz jakieś zalecenia? Widziałaś się dziś ze swoim ginem, czy innym? Ja mam jutro wizytę i ciekawa jestem, co powie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4257 |
Wtajemniczenie
|
Baloniku dobrze że już masz to za sobą i córeczkę w domku
![]() przeraziły mnie trochę twoje odczucia po znieczuleniu przy cesarce bo ode mnie nie ma większej panikary ![]()
![]() |
#4258 |
Zakorzenienie
|
Zanim nadrobie i pocytuje (... pewnie mi sie da gdzies okolo polnocy dopiero
![]() ![]() ![]()
#4259 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Lilo takie minki wali że mam wrażenie że z niej będzie łobuziara ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4260 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:41.