|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1771 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
Cytat:
Ja miałam już tylko przez brzuch, ale gdyby nawet było dopochwowo to i tak by nic nie widział, bo mąż wpatrywał się w monitor jak zaczarowany ![]()
![]() |
#1772 |
Zadomowienie
|
Ja miałam przez brzuch w 13 tyg...i dzidzius nie był za mały miał 6 cm.
Rajstopki są od 56 rozmiaru wola, gatta ma takie napewno. Edytowane przez isia4891 Czas edycji: 2013-07-17 o 20:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#1773 | |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
![]() A zastanawialas się nad wizyta na dyżurze ? Jeszcze dzisiaj pewnie zrobili by usg i się Tobą zajęli. A ta ginekolożka to dziwna kobieta. W ogóle mam jakąś niechęć do kobiet ginekologów. Poprzednia ciążę też dalam takiej prowadzić i żałuję. Jutro o 10 usg "genetyczne". Chyba jako zniosę i nie dam rady dziś spac.
![]() |
#1774 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Moja gin na swoim sprzęcie dopiero w 13t zobaczyła bijące serduszko, a na wcześniejszych wizytach nic o tym nie mówiła. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1775 | |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
![]() Widziałas serce na wcześniejszych usg? Dobrze, ze idziesz do kogoś innego, zawsze dobrze miec potwierdzenie.
![]() |
#1776 |
Zakorzenienie
|
Patrycja - ja mam genetyczne 40 min przed tobą bo na 9.40
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Perfuzja - dzięki za link z tymi lekarzami, co mają uprawnienia do robienia genetycznego. Znalazłam i swojego pomimo tego, że w IE ![]() Karolinka - postaraj się nie zamartwiać, choć wiadomo to nie będzie łatwe. Wszystkie trzymamy kciuki za serduszko. PCOS to teraz nie wyrok, znam kilka dziewczyn, które zaszły w ciążę i urodziły zdrowe dzieciaczki. Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2013-07-17 o 20:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#1777 |
Wtajemniczenie
|
Juz jestem z dzidzią oki. Ja jeszcze plamie ale na dnaich powinno sie unormować. Wszytko oki. Dzidzia rośnie zdrowo, serduszko pika i nic w nmacicy nie jest uszkodzone. No i urosła o 1 cm
|
![]() ![]() |
![]() |
#1778 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1779 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny skąd wy macie te fasolki skoro własnych mężów się wstydzicie? ![]() ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez isia4891 Czas edycji: 2013-07-17 o 20:13 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1780 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Teraz nie wiem przez ta listę co robić. Mojego lekarza jutrzejszego nie ma. Ale z drugiej znam go, usg już miałam przez niego robione w szpitalu i powiem szczerze, że przyłożył się do tego. Ale wiecie co? Na liście znalazlam moja ginekolożke która tak źle wspominam. Od wizytach milczała i tylko do monitora usg się krzywila. Więc mam nadzieję, że lista lista, ale są od niej (i na niej) wyjątki ![]()
![]() |
#1781 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie jak jedno idzie w parze z drugim, ale to, ze lekarz jest na liscie nie oznacza, ze jest miły czy cokolwiek. Oznacza tylko, ze zdał test i co najmniej co pol roku poddaje sie audytom.
![]() |
#1782 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Głupio mi trochę, ale mój był ciekaw i pilnie obserwował co robi dr i do tego porozumiewawczo się do mnie uśmiechał ![]() ![]()
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1783 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak byłam u kobiety, to nie miał z tym najmniejszych problemów ![]()
![]() |
#1784 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
Trochę krepujace było dla mnie za to badanie piersi, bo żaden lekarz nigdy tego nie robił, ale wiem ze to dla mojego dobra i zdrowia. ![]() Edytowane przez isia4891 Czas edycji: 2013-07-17 o 21:10 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1785 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1786 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Okazało się to nie prawda, ale uraz został i w tej ciazy babeczke omijam ![]() Ale fajnie, że jest taka lista. Na pewno jest pomocna ![]() Piszecie o formie usg. Kurcze, jutro biorę męża i mam nadzieję że bedzie przez brzuch. Nie dlatego, że się wstydzę, ale mój mąż jest bardzo ciekawski i wolę żeby skupił się na młodym, a nie na tym co tam lekarz robi ![]()
![]() |
#1787 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
U mnie nie ma znaczenia czy to będzie dopochwowe czy nie, tż na pewno będzie przy mnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1788 |
Raczkowanie
|
Karolinka ja też trzymam kciuki.
Mezaga..ją znam to uczucie o którym piszesz, bo mam tak samo, ale dotyczy to mojego nowego auta, ktore kupiliśmy 3 tyg przed testem ciazowym...nie mogę znieść tego zapachu...to chyba środek do klimy...już mąż wymienił raz, ale ja nadal to czuję... I trochę mi głupio, bo autko jest super, a ja pozyczam od mała wielkiego merca w którym nic nie śmierdzi ![]() A w domu nadal jak wchodzę, to wstrzymuje oddech...na szczęście już tak spektakularnie nie rzygam, choć zdarza się jak np. Widzę ketchup w reklamie, ktoś coś powie o rybie w pomidorach.. . albo mąż gotuje coś psu, albo gdy gotuje bob...juz mam tego serdecznie dosyć....
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez agoola83 Czas edycji: 2013-07-17 o 21:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#1789 | |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
![]() Się śmieje, że jak zrobił to niech patrzy co narobił ![]()
![]() |
#1790 |
Zadomowienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Hej dziewczyny, nie pisałam wcześniej, bo miałam okropną nic a potem i dzień...
Męża mojego zawiało w barku (od kilku dni go bolało, ale nic z tym nie robił) i cały wieczór a potem noc tak cierpiał, że nie mógł spać, i nic nie pomagało. A przez to też nie mogłam spać i się koszmarnie martwiłam i o niego (tak cierpiącego go nie widziałam) i że nie mogę pomóc, i o dziecko że się stresuję, ale też bo przestały mnie boleć te świdry w brzuchu A potem zamiast spokojnego poranka internista na 7:30 i przepisane zastrzyki, które były dopiero w 4 aptece- to dla męża, a ja na czczo bo przecież badanie krwi, na które dotarłam po 9, a potem szybko do domu i szykować się do pracy, bo wizytacja na 11. Zdążyłam kwadrans przed czasem, a o 13:30 jeszcze ich nie było, to wróciłam do domu-dojechali na 14:30 :// więc nowy stres Potem już spokojnie, ale potrzebowałam dwóch drzemek, żeby dojść do siebie. Wyniki przyszły, są ok, więc jutro kolejny lekarz odwiedzany w roli hipochondryka- już mam dość (przecież często jest napisane, że zasłabnięcia i zawroty głowy SĄ CZĘSTYMI OBJAWAMI W CIĄŻY, urodzę, to pewnie miną) ech, wyżaliłam się ![]() Cieszę się z dobrych wyników, dzieci rosną-super ![]() mojego gina od usg nie sprawdzam na spisie, czytałam w necie, że ma wszystko co trzeba ![]() Na farbę czekam aż mi miną mdłości albo się skończy 13 tydzień i chodzę z siwulcami. Już kiedyś pisałam - skutki mogą nie być widoczne od razu (jeśli się z chemią na codzień nie obcuje), ale np.w dorosłym życiu dziecka, a ja bym chciała mieć wnuki, więc wytrzymam (zwłaszcza u chłopców za duża ilość "chemii" w życiu płodowym może wpływać na płodność) Karolinka- trzymam kciuki!!! A prenatalne badanie miałam przez brzuch,ale w sumie teraz by mi było chyba wszystko jedno
Na tak wiele rzeczy nie mamy wpływu... Edytowane przez ejani Czas edycji: 2013-07-17 o 22:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#1791 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1792 |
Zakorzenienie
|
karolinka-
![]() mój mąż wczoraj wieczorem uparł się aby posłuchać małej- jeździł po brzuchu mi z 10 minut i znalazł robala ![]() ![]()
![]() ![]() Edytowane przez magnusia Czas edycji: 2013-07-18 o 06:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#1793 |
Zadomowienie
|
karolinka85 - Wszystko będzie w porządku!!! Zobaczysz!!! Trzymam mocno kciuki!
![]() ![]()
#1794 | ||||||
Gang Iren
|
Hej. Sporo miałam dziś czytania do porannej kawki.
Wczoraj odwiedziła mnie położna. Bardzo miła kobieta. Ma dzwonić w piątek,żeby umówić się na wizytę koło 16-17 tyg. I mówiła,że jeśli do 16 tyg nie przyjdzie list z terminem usg połówkowego to będę musiała sama dzwonić. Byliśmy też u znajomych,dzieci się wyszalały. Mały padł bez protestów o 21 i śpi do teraz. Cytat:
Cytat:
Super,ze wszystko w porządku ![]() Cytat:
![]() Zdziwiło mnie dziewczyny,że kilka z was napisało,że dziecko za małe na usg przez brzuch,a za duże na pochwowe. W Anglii robią przez brzuch od 12 tyg i nigdy czegoś takiego nie słyszałam. Zdjęcia wychodzą super i w ogóle. Cytat:
Z całej siły ![]() Cytat:
Też miałam podobną pomyłkę. Po prześwietleniu płuc lekarka oznajmiła,że mam guz,że to nowotwór. Okazało się,że był to cień na kliszy. Ale co przeżyłam to moje. Cytat:
![]()
![]() |
#1795 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale dzięki temu była szczęśliwa, ze ma "tylko" zadrutowaną szczękę.
Edytowane przez perfuzja Czas edycji: 2013-07-18 o 08:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1796 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Trzymam kciuki, żeby jednak to serduszko tam było i pięknie biło.
![]() |
#1797 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1798 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja teraz w 10 tygodniu też już miałam robione usg przez brzuch ![]() ![]() A w pierwszej ciąży brzuch dopiero zaczął mi wychodzić jak zaczynałam 7 miesiąc ![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
Co innego jakby ona zaczęła brac jakieś leki na tego guza w mózgu i to spowodowałoby u niej utratę zdrowia, albo i życia...ale to wtedy chyba by sie rodzina musiała sądzić ![]() Tylko że wtedy żeby lekarz stracił prawo do wykonywania zawodu musi miec kilka takich sytuacji, czyli kilka osób musiałoby umrzeć przez niego ![]() ![]() W ogóle to ta cała etyka lekarska i to karanie lekarzy jest o dupe roztrząsnąć... POLSKA ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1799 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie było właśnie w drugą stronę, po udarze moja lekarka z neurologii, po wyczerpaniu diagnozowania przyczyn neurologicznych, skierowała mnie do kardiologa na 2 badania. Pierwsze lżejsze, drugie cięższe. Po przeprowadzeniu lżejszego lekarka z kardiologii uznała mnie za symulantkę, bo nic nie wykazało według niej i kazała zabrać rzeczy i iść do domu. Jak się o tym dowiedziała neurolog, to telefon do niej i ochrzan, że podważa jej zalecenie i że nie pozostawiła jej co do tej kwestii wolnej ręki, tylko zaleciła wykonać to cięższe badanie również. Tamta na to, z pełnym przekonaniem, że to niepotrzebne koszty (na nfz badanie) ale nie kłóciła się więcej, miałam się zgłosić ponownie do gabinetu. Po badanu, w trybie pilnym, byłam hospitalizowana i miałam zabieg na serduchu. Więc jak widać, lekarze są naprawdę różni i zawsze, ZAWSZE warto skonsultować się z dwoma, a nawet 3 niezależnymi specjalistami, zwłaszcza, jeśli to nie jest przeziębienie, a kwestia życia lub pełnej sprawności. Ja tej babce z neurologii jestem ogromnie wdzięczna. a trafiłam pod jej opieke przypadkiem, jako pacjent z pogotowia, zupełnie obcy. A nie zbagatelizowała mnie, chwała jej za to. A Jak Ci się Eryk tak wyśpi "na zapas" to nie wróży to przekichanej najbliższej nocy? czy na to nie ma reguły w takim wieku? I dziękuję za rozwikłanie mojej zagadki rajstopkowej ![]()
![]() |
#1800 |
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Dzisiaj w nocy wcale nie mogłam spać, wierciłam się non stop, co chwilę się przekręcałam...dopiero nad ranem spokojnie zasnęłam. Karolinka85...trzymam kciuki, żeby to była pomyłka i żebyś dziś zobaczyła serduszko. Dziwne trochę, że ta lekarka nie dała Ci jakiegoś opisu badania, a przede wszystkim nie zmierzyła malucha. ![]() Co do wizyt na usg z partnerami, to u nas w szpitalu w Piasecznie zawsze proszą Panów do gabinetu, nawet jak to nie jest wizyta z USG, tylko taka normalna, żeby facet wiedział co się dzieje, jakie leki dostaje kobieta i ogólnie żeby był zorientowany w temacie ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ♥ Jesteśmy zaręczeni !!! ♥ http://s8.suwaczek.com/201102120926.png ♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011 http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png Edytowane przez AgatkaL Czas edycji: 2013-07-18 o 09:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:31.