|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#91 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
|
|
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
nie
kupiłam je dziś![]() bardziej podobały mi się takie w owocki, ale jakoś mi się to kłóciło właśnie z zawartością Musze jakąś konfiturę zrobić w takim razie
|
#93 |
|
Zakorzenienie
|
Moja nie wstaje na całe nogi tylko na kolana, ale i tak upadki się niestety zdarzają. Jak raczkuje to też nie patrzy czasem gdzie idzie.
|
|
|
|
#94 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() nie wiem, może ja sama zmodyfikowałam ten przepis pod siebie z upływem lat a znając siebie, to sypię 3-4 łyżki a ostatnio dałam jeszcze świeże chili Cytat:
![]() nieeee luzzzz, będzie ok, no chyba że nie lubisz pikantnego wiesz, każdy musi pod siebie podpasować ilość chili metodą prób i błędówno pięknie!!! 4 słoiki małe czy duże
|
|||
|
|
|
#95 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mąż mnie właśnie skomentował tak że dobrzez za kupiłam zakrętki w ogórki, bo by się w zyciu nie domyślił co jest w środku ![]() ![]() Cytat:
niby lubię pikantne, ale się przekonam W niedzielę![]() słoiki średnie
|
|
#96 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja nie udzielam się na fb. Możesz zapytać czy mogłaby się do mnie odezwać na pw? Miałabym kilka pytań.. Cytat:
Cytat:
No właśnie jest to dosyć wystawne wesele. Tż się śmieje, że będą konkursy typu po zapachu rozpoznaj rocnzik wina itd. ![]() Cytat:
Dzięki dziewczyny. Jakoś lżej mi się zrobiło Wiecie, nawet nie mam o tym z kim pogadać. W rodzinie mówią np: "przeżywasz, syn mojej koleżanki tez miał cos z serduszkiem i się samo zagoiło" itd. No sząłu dostaję na takie teksty. Byliśmy u 2ch lekarzy. Jeden z nich najlepszy kardiolog dziecięcy w województwie, badali ją znają się na tym i chyba skoro powiedzieli, że nie ma żadnych szans żeby obeszło się bez operacji, bo u nas akurat wada jest spora, to wiedzą co mówią. A to, że u syna koleżanki mojej ciotki było inaczej... - nie rozumiem porównywania. I to tak co chwila ktoś. " Oj napewno z tego wyrośnie" Kuźwa mówią mi bez owijania w bawełnę, że jest poważnie, a ktoś kto się na tym nie zna próbuje mi wcisnąć, że jest ok a ja wymyślam. Wiem, że to tak na pocieszenie może, no ale szału dostaję! Wiecie najgorsze jest jeszcze to, że ja obwiniam siebie za to wszytko... nie wiem czy pamiętacie, ale na porodówce spędziłam 10 minut, bo do ostatniej chwili zwlekałam nie wiedząc czy to już poród, czy nie. Rodziłam ją jednym parciem, bez żadnych badań nawet nie w sali do rodzenia. I ciągle mam takie myśli, że gdybym pojechała szybciej, leżała dłużej, wolniej akcja by się toczyła, to może nic by się nie stało. Że może to, że ją tak szybko wyparłam, uszkodziło uszko, uszkodziło serduszko. Nie wiem, nie potrafię sobie z tym poradzić. Mam wrażenie, że to moja wina, bo w rodzinie takich wad nie było. Dziękiuję za możliwość wyżalenia się Postaram sie wrócić w bardziej optymistycznym nastroju
|
|||||
|
|
|
#97 | |
|
Rozeznanie
|
która ma?
![]() http://allegro.pl/ekspres-do-mleka-b...385963253.html ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Cytat:
dołączam z kciukami za zdrowie małej i przesyłam dużo pozytywnej energii
|
|
|
|
|
#98 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
swoje robiła w domu kultury, a obok remiza ![]() Ludzie na pewno chcą cię w ten sposób pocieszyć. Sprawić żebyś się nie martwiła, albo martwiła mniej. Niestety odnosi to odwrotny skutek
|
|
#99 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wszystkie słoiki robisz z zakrętkami odpowiadającymi zawartości? to taki szczyt pedanterii byłby
|
|
|
|
|
#100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wydaje mi się że ludzie, bagatelizując problem, tak nieudolnie próbują Cię pocieszyć co do wady serduszka i słuchu, to absolutnie poród nie miał na to wpływu, serce i słuch kształtują sie w życiu płodowym. Przyczyną prawdopodobnie (skoro w rodzinie nie było takich przypadków) był jakiś czynnik teratogenny więc nie zadręczaj się bo to na pewno nie Twoja wina!! |
|
|
|
|
#101 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://allegro.pl/kask-dzieciecy-do-...356555739.html ![]() strasznie twardą podłogę mam i nic na niej, bo mnie tu już miało nie być jak dziecko zacznie się przemieszczać
|
|
|
|
|
#102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zgadzam się
|
|
#103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a do czego to służy do nalewania wody do butelki
|
|
|
|
|
#104 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#105 |
|
Wtajemniczenie
|
Kciuki juz zaczely dzialac
ale dopiero poczatkowo.Mooonia wspolczuje zmartwien Na pewno operacja sie powiedzie i z mala wszystko bedzie dobrze Jaki ma niedosluch? okreslaja to jakos procentowo? Dobrze dziewczyny pisza koniec niedobrym mysla.Teraz trzeba znalesc dobrego chirurga i specjaliste laryngologa od niedosluchu. Mala ponaprawiaja troszke i bedzie jak nowa. Sciskam Cie mmm12345 a gdzie chcialas sie przeniesc? Mala mi trzeszczy ciezko to okreslic , takie strzelanie i delikatne pukniecia jak ja podnosze za tulw, nic ja to nie boli, ale mnie martwi strasznie.Tutejsza sluzba zdrowia jest do bani nawet przeswietlenia nie zrobili, wszytko na oko.Ale ja ich przycisne
I'm looking for a husband... ![]() Zyje tym co czuje, z zycia biore to co mi smakuje, szukam i znajduje, nie doluje kiedy mi brakuje Edytowane przez dzinek Czas edycji: 2013-07-18 o 00:06 |
|
|
|
#106 |
|
Zadomowienie
|
heja spiochy. jak tam nocki u mnie pełna zrywów. jak nie mała to koszmary... czasami mam dość tych nocy . mała już spi . z chytrzyła sie zak zauważy że ktoś coś je i ona ma swoją butle to nie bedzie jadła butli do puki do puty ktos nie da jej tego co je... mała terrorystka
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
|
|
|
#107 |
|
Zakorzenienie
|
heloł
patrzę jedna strona od wczoraj, nadrabiam, a tu zonk, kolejne cztery z nowego wątku
|
|
#108 | ||
|
Zakorzenienie
|
Gooooooog morning
![]() ![]() ![]() Cytat:
nic mi teraz na myśl nie przychodzi ![]() Cytat:
takie szybkie jesteśmy
|
||
|
|
|
#109 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak btw miałam zapisać do ortopedy na kontrolę raczkowania po 8ym miesiącu - będzie mieć pod koniec przyszłego tygodnia. Najbliższy termin 17 września |
|
|
|
|
#111 |
|
Zakorzenienie
|
hej laseczki
potrzebuje diagnozy wczoraj głowa mi pekała bolaly zatoki przy poroszaniu sie, wieczorem chodzilam po scianach bo mialam zawroty glowy, mdłosci a dzis niby mocno nie bolalo ale mialam spotkania z wielkim uchem kibelkowym ![]() w ciazy nie jestem ![]() migrena?? ktoras miewa? |
|
|
|
#112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z Tomkiem na kontrole nam kazal przyjsc jak dopiero bedzie dobrze chodzil, przy raczkowaniu nie bylismy, a z Mati juz nie kazal
|
|
|
|
|
#114 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale ja mam migreny bez tzw aury. czyli zaczyna mnie bolec,z reguly czuję coś od żołądka w pierwszym dniu,jest mi niedobrze ale nigdy nie wymiotuję. No i trzyma mnie zawsze równe trzy dni i jak go zazyje to ból przechodzi na jakies 5 godzin i pozniej znowu...no i bol przy migrenie to taki pulsujący,z reguly na skroniach (przynajmniej u mnie) Nikomu nie zyczę..... moze się czyms strułas poprostu bo od zoladka tez czesto glowa moze bolec..tylko z tymi zatokami dziwne... |
|
|
|
|
#115 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
najbardziej lewa no tak myslalam ze to zatoki ale teraz pijana chodze, wiec niby jednak nie zatoki niby nie boli tylko głowa ciezka teraz ![]() a struc to nie za bardzo bo wszyscy by sie struli zaczelo sie wczoraj rano wieczorem myslalam ze zejde... no nic oby przeszlo |
||
|
|
|
#116 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() da se rade w życiu ![]() Cytat:
a koleżanka co taka radosna? ![]() Ule też. Nie jakoś nagminnie, ale czasami tak ma. Ja to tłumaczę tym, że chrząstki i stawy jeszcze nie są na full wykształcone i może jakieś luzy tam są. ![]() Cytat:
Może cię zawiało stąd ból zatok? Zawroty głowy od zatok, mdłości od zawrotów głowy, a od mdłości do droga krótkaAlbo wirus?
|
|
#117 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Jestem załamana.
Urżnęło mi cytat z majkowym przepisem z linkiem. Okazuje się, że do swoich ogórków dałam o wiele za mało cukru. Kur.wa jak ja czytam te przepisy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Współczuję stresów związanych z Majeczką ale wierzę, że będzie dobrze i trzymam kciuki! Najważniejsze, że trafiliście do specjalistów i jest prawidłowa diagnoza i nikt tego nie zbagatelizował. Uszy do góry! ![]() Impreza pod hasłem bring jor ołn botyl ![]() Cytat:
![]() O właśnie, toż samo miałam pisać. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Po prostu tak już jest, że czasami jakaś poważniejsza choroba dotyka kogoś z naszych bliskich i żadna w tym Twoja wina! Cytat:
Bo wykasuję karnie z listy i będzie ![]() Cytat:
Co w sumie w Twojej obecnej sytuacji życiowej nie mija się z prawdą ![]() A tak na serio to być może migrena, one czasem nie mają kompletnie litości. Ja miewam ale nie tak hardkorowe. To znaczy hardkorowo boli mnie głowa, że tylko ketonal pomaga, ale bez żadnych dodatkowych przyjemności typu omdlenia czy hafciki. Swoją droga właśnie sobie uświadomiłam, że chyba od porodu nie miałam takiego bólu głowy ostrego ![]() ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
![]() Tż zostawił mi dzisiaj auto więc wypuszczam się z Ewą na miasto Jedziemy sobie pobuszować w hurtowni pasmanteryjnej i odbierzemy potem tatusia z pracy. Tatuś obiecał, że dzisiaj wreszcie zajmie się dzieckiem Póki co nasz plan podziału obowiązków nie ma odzwierciedlenia w rzeczywistości. Trochę mi go szkoda bo od początku tygodnia jak wraca do domu to ciągle pracuje i kładzie się spać grubo po północy, no ale kuźwa ja chyba też nie leżę i nie pachnę, hęu? ![]() ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Aaa i muszę się pochwalić, że sprzedały mi się kolczyki w galerii |
||||||||||
|
|
|
#118 |
|
Zakorzenienie
|
czytam co dzień, ale czasami terroryści nie pozwola nicnapisać
![]() właśnie młodszy terroruysta skończył dzisiaj 8 miesięcy
|
|
#119 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#120 |
|
Zakorzenienie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.

kupiłam je dziś

a znając siebie, to sypię 3-4 łyżki
Piję jakieś ziółka 
niby lubię pikantne, ale się przekonam
Będziemy trzymać kciuki za operację, na pewno wszystko będzie w porządku!

ciezko to okreslic , takie strzelanie i delikatne pukniecia jak ja podnosze za tulw, nic ja to nie boli, ale mnie martwi strasznie.
nawet przeswietlenia nie zrobili, wszytko na oko.
patrzę jedna strona od wczoraj, nadrabiam, a tu zonk, kolejne cztery z nowego wątku
Klaudia 16.10.2009
Adam 18.11.2012

droga krótka