|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
|
|
#4442 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Tak czytam o Waszych terminach wg OM i USG i się zastanawiam, co z moją córą jest nie tak
wg OM 7 sierpnia, a wg USG 22 lub 26 lipca (dwa razy lekarz dla pewności mierzył kość udową jak mu się poderwałam zaskoczona), a wg wagi sprzed 6 tygodni to w ogóle 6 lipca mu wyszedł... kapryśne dziecko mam, żartów nie ma
|
#4443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koce i ręczniki - nie |
|
|
|
|
#4444 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ileż można .... no ale cóż trzeba to trzeba
|
|
#4445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4446 |
|
Zadomowienie
|
Madi jak się dzisiaj czujesz?
Kejt najlepsze życzenia dla męża Kamila, mój tez ma dzisiaj imieniny wyszła Ci ta karpatka? ja nic nie szykuję, kupię jakieś ciasto, bo całej blachy nie zjemy i tylko się zmarnuje, a gości się nie spodziewamy ![]() Co by Wam tu jeszcze ciekawego napisać... Wczoraj zaczęłam pranie ubranek 3-6 mscy bo sporo tego też mamy, dzisiaj druga tura ![]() Jutro siostra przyjeżdża, ma zakończyć leczenie tego swojego porcelanowego zębola i przy okazji złozy zeznanie na policji w sprawie tych ubrań w skradzionym samochodzie w PZU wczoraj powiedzieli Tż, że wypłacą nam pieniądze zaraz po umorzeniu śledztwa, bo tak to wszystko już mamy oddane, podpisane. Czyli jeszcze 2-3 tygodnie tak myslimy ![]() A teraz idę sobie zrobić cappucino bo mleko się skończyło i zwykłej nie wypiję i chyba wyjdę na małe zakupy jakieś. Muszę szampon koloryzujący kupić, miałam włosy malnąć a potem pranie i prasowanie...
|
|
|
|
#4447 |
|
Zakorzenienie
|
Od 23 zaczynaja sie lwy. Ja jestem lew 8sierpnia wiec licze na malego. Moze 25 jak moj tata
![]() Magolina - mi jest naprawde latwo jezdzic. Moze dlatego ze moje auto to automat ma pidwyzszane siedzenie do dolu i do gory i moge sobie ustawic kierownice na jaka chce dlugosc czy wysokosc. Nawet przy takich upalach klima mi chodzi perfekcyjnie. Siostra zawsze wczesniej 5min wychodzi i odpala auto zeby sie schlodzilo. Ale szczerze nienawidzilam jezdzic przed ciaza. Moze moj syn to bedzie jakis rajdowiec? O nie! Lepiej nie. W sumie to daleko nie jezdze. Najdalej to z 5mil
|
|
#4448 |
|
Zakorzenienie
|
ja (czytaj: moja mama
) prasowała wszystko prócz kocyków.
|
#4449 |
|
Zakorzenienie
|
Margoś
![]() Zjadłam śniadanie, rozwiązałam kilka krzyżówek.. I teraz przydałoby się zabrać za coś: -ubrać się, -umyć włosy, -zrobić lekki make-up, -spsikać stopy i dłonie i sprawdzić ich reakcję na lek -ogarnąć kuchnię i salon, -pozawiązywać kokardy na firankach (wczoraj wróciły od krawcowej), -wyprasować jedyną pościel jaką posiadam dla Lola i założyć (póki nie zamówię kompletu z baldachimem i osłonką,a to potrwa ),-wyprasować ciuszki, które czekają na to od tygodnia ![]() -upiec coś z gotowego ciasta półfrancuskiego..mam ser pleśniowy w lodówce ![]() -o 13 włączyć udka z kurczaka.. Na razie to chyba tyle.. nie mam pojęcia czy dam radę Ciągle jestem zmęczona, moje oczy chcą być zamknięte
|
|
|
|
#4450 |
|
Zadomowienie
|
No to masz jeszcze
![]()
|
|
|
|
#4451 |
|
Zakorzenienie
|
A z tymi terminami to ja się pogubiłam..nie wiem jaki wg USG wychodził..suwaczek mam nieaktualny w każdym razie... powinien być o tydzień do przodu. W ogóle to o d..ę rozbić to odliczanie
|
|
|
|
#4452 | |||
|
Zakorzenienie
|
Paulinka ja też gratuluję
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wierzę w Ciebie
|
|
#4453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec moze moja mała też bedziesz lwem. zobaczymy. |
|
|
|
|
#4454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
autko w miarę nowe, więc komfort jazdy jest. no i u mnie nawet nie ma innej możliwości- w zasięgu nóg mam mało sklepów. auchan, lidl i inne większe to już daleko.
|
|
#4455 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4456 |
|
Zakorzenienie
|
ja sobie wczoraj przeszukalam neta i kalendarze ciazy i terminu porodu, i wedlug jednego mam termin na 22 lipca.... takze moze a noz bede miala tego 22 lipca dziecko, a nie 16lipca jak lekarze wyliczyli
)
|
|
|
|
#4457 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4458 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Sam nie wie kiedy ma imieniny, sprawdzaliśmy w google, to z 18 przeniesiono Kamila na 14 A jego mama dzwoniła wczoraj z życzeniami Naszemu Fi musimy wymyślić datę ![]() A karpatki jeszcze nie próbowałam, dzięki za przypomnienie Spodnia warstwa mi się nie pokarpatkowała, ale górna już tak :0Super, że dostaniecie kaskę! Edytowane przez malaczarnakejt Czas edycji: 2013-07-18 o 11:14 |
||
|
|
|
#4459 |
|
Zakorzenienie
|
Dzoann - juz niedlugo
Mam nadzieje ze lek zadziala ![]() A wlasnie czy do porodu bedziecie sie malowac czy nie? Nie mowie o jakims full make up, ale ja rzesy namaluje i choc troche prypudruje moje since pod oczami. Mam jasna karnacje i jestem typem rudzielca z jasnymi rzesami. Nie lubie ich takich bialych.
|
|
#4460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do TP, to ja z faktycznej OM mam na 25 lipca, ale, że cykle długie, a USG miałam wcześnie robione, to wyszedł na 2 sierpnia... więc urodzę pewnie jakoś pomiędzy |
|
|
|
|
#4462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo zakładam najgorsze, cesarkę czyli operację i chcę mieć pewność, że zmniejszam ryzyko infekcji i zanieczyszczeń podczas tego zabiegu. poza tym chce rodzić w basenie/wodzie, to raczej do basenu nie wejdę z makijażem |
|
|
|
|
#4463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A liczyłam, że skoro z usg jest wcześniejszy to do 15 na bank wyjdzie
|
|
#4464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
normalnie termin z om i usg wyszedl 15-16 lipiec ale ja mialam dluuugie cykle, i jeden kalkulatro wlasnie wyliczył mi na 22 lipca przez opóźniona owulacje. |
|
|
|
|
#4465 | ||||
|
Zadomowienie
|
Jakie fajne zdjecie, tu wyraznie widac jaka z Laury kruszynka!
Cytat:
Cytat:
Jezeli przez cala ciaze masz taka aktywnosc, to dla dziecka to zadna nowosc i nadmierna aktywnosc, tak mi sie wydaje Mimo wszystko uwazaj na siebie i oszczedzaj sie Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czarownico, za wage Antosia, za spacerek i rejestracje Odpoczywaj i zagladaj do nas jak tylko znajdziesz wolna chwilke.En, kurcze, nie wiem nawet co Ci doradzic She, za 39tcAnulka, ja nie jestem mama karmiaca, ale czytalam, ze w ciagu dnia mleko wytwarza sie z rozna wartoscia odzywcza. Natura wie co robi ![]() Mela, nie denerwuj sie, Mala pewnie teraz duzo spi, ale fajnie, ze jedziesz do gina, lepiej to sprawdz. Kejt, chcesz nas denerwowac swoja waga? 60kg toz to tyle, co nic :pKubus Puchatek, ja prasowalam ciuszki, pieluszki, reczniki, przescieradla, praktycznie wszystko poza niektorymi kocykami, ktorych sie nie powinno prasowac Samantha, jezeli sie pomaluje, to raczej po porodzie a nie przed. Zreszta teraz u nas sa takie upaly, ze jedynie co nakladam na twarz, to krem i lekki puder, nawet rzes nie maluje, co kiedys dla mnie bylo nie do pomyslenia, ale teraz w takim upale mi tak wygodniej
|
|
#4466 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A na Tz liczyc to szkoda nerwow bo on ma czas zawsze ![]() Tesciowa usilnie mi chce pomagac ale dziekuje. Poprosilam ja raz o przedluzke do stanika bo mi sie juz klata jak u Pudziana zrobila to omg potem 15razy mi dzwonila i jeszcze sto rad i historii musialam ja wysluchac. Im mniej dzwoni i jest mniej kontaktu tym bardziej happy jestem Cytat:
![]() Ja tez jak jedziemy dalej to jestem pasazerem. Nie wychylam sie z dalekimi podrozami. Sporo sklepow jest w okolicy mojego szpitala w razie W
|
|
|
#4467 |
|
Zakorzenienie
|
En...a może jak Tomuś w nocy nie chce zasnąć to spróbuj go wziąć do Waszego łóżka i tak przytulonemu może łatwiej będzie zasnąć? Ze smoczkiem np.?
|
#4468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zamierzam wrocic choc na troche, bo znajac mnie w domu bede sie "dusić" ja raczej taka towarzyska panna jestem:P |
|
|
|
|
#4469 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ((LMP + 7 days) - 3 months) = Due Date EX: ((January 1, 2013 + 7 days) - 3 months) = October 8, 2013 metoda USG jest stosowana gdy ustalenie miesiączki nie jest wiarygodne lub nie były one regularne. niestety metoda USG daje dobry wynik tylko wtedy gdy była robiona w pierwszej połowie ciąży, bo potem rozbieżności w rozwoju płodu są coraz większe, że data porodu jest nie do ustalenia. I jeszcze znalazłam, co ciekawe: Most authorities agree that there are many ways to date a pregnancy, and that not just one factor should be used to determine the final due date. Other events to factor in are: - Quickening (first time mom feels the baby move) - Fetal heart tones (FHT) heard through doppler and stethoscope - Fundal height (Measurement of the uterus done throughout pregnancy) w wolnym tłumaczeniu: Większość autorytetów (w dziedzinie) jest zgodna, że istnieje wiele metod obliczenia dnia porodu (czasu ciąży), i nie tylko jeden czynnik powinien być brany pod uwage do określenia daty finalnej. Możliwymi czynnikami są również: - kiedy matka pierwszy raz poczuła kopniecie - tony bicia serca płodu - Fundal? pomiary macicy wykonywane w trakcie ciąży. |
|
|
|
|
#4470 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie mamusie
![]() Ja dzisiejsza noc spedzilam sama, bo TZ zostal w nowym mieszkaniu i tak jakos smutno mi bylo i samotnie ![]() Za chwile chyba wybiore sie na miasto pospacerowac, moze sprawdze czy w CH sa nadal obnizki cenowe i zrobic jakies zakupy spozywcze. U nas dzis ok 30C, wiec im szybciej wyjde tym lepiej, unikne najwiekszych upalow. Zycze wszystkim udanego dnia, za wizyty i ktg, duzo wsparcia przesylam wszystkim rodzacym i dla nowych tygodni!!
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:44.

)
Ileż można .... no ale cóż trzeba to trzeba

i jeszcze tam czekać i dać się męczyć jak teraz, że 2 dni do siebie dochodziłam .. braknie mi sił na sam poród 

60kg toz to tyle, co nic :p