Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XIII - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wielki wybór tytułu kolejnej części wątku
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 2 4,00%
Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! 1 2,00%
Pierwsza dzidzia wyszła z brzucha, każda czeka na malucha 9 18,00%
Pierwsza już rozpakowana, czas już torby pakowania 3 6,00%
Dirty już rozpakowana, z każdej będzie Super Mama 1 2,00%
Pierwsze dziecko w watku mamy, na kolejne wnet czekamy 2 4,00%
Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka 25 50,00%
Mała Lilka już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy 3 6,00%
Coraz większe brzuszki mamy, dzieci nam rosną, my klikamy. 1 2,00%
Mamusie dbają o swoje brzuszki, bo w nich największe skarby - maluszki. 0 0%
Trudy porodu jeszcze przed nami - jeszcze chwilka i będziemy mamami. 1 2,00%
VII się kończy, VIII idzie - w IX i X ujrzymy nasze dzidzie. 1 2,00%
III trymestr już nam leci, za niedługo ujrzymy nasze dzieci. 0 0%
Do porodu dni liczymy - dzieci niebawem zobaczymy. 1 2,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-18, 15:36   #1681
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XI

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Dopiero z początkiem sierpnia. Ale tutaj to wiesz... powiedzą mi,że takie uroki ciąży

Nie no,mam nadzieję,że to po prostu tylko słabszy dzień...
Miałam poprasować,ale chyba dam sobie dzisiaj na wstrzymanie.

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ----------

kaska
tak to dobry pomysł byś się wstrzymała z jakąkolwiek pracą
RELAKSIK

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 15:40   #1682
Diorisha
Zakorzenienie

Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XI

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja też dziś mega kiepsko, pomijając moje zatoki i ból głowy (chyba wezmę drugi apap), to 3 dzień mi brzuch dokucza i nie mam na nic siły Spałam z Edą, a czuję się jak wrak

Nie chce mi się gotować, więc ogrzewam gołąbka Zjemy i lecimy do teżeta, obiecałam Edzikowi dziś pociąg i ciuchcię i teraz mam.
Kurcze coś za dużo problemów u nas na wątku.
Weź ten Apap i mam nadzieję,że Ci po nim przejdzie
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 15:46   #1683
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, siedzę i ryczę!

Mamy na świecie pierwszego maluszka!! Lilianka urodziła się dziś ok. 12:00 przez CC. Waży 1270 g, dostała 8 pkt. Apgar, JEST ZDROWA, daje radę!! Leży w inkubatorze, dirty udało się nawet ściągnąć pierwsze krople mleczka, więc jest szansa, że będą się karmić!!

o jejjy:j upi:
Najpierw ciary, potem łzy w oczach i ulga!!! Że Lilianka zdrowa i Dirty też, nie mogło się skończyć inaczej.
Teraz tym bardziej trzymam kciuki za nie obie, żeby szybko Lila rosła i żeby mogły się cieszyć swoim szczęściem w domu.
Pozdrów ją od nas.

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 15:47   #1684
bojatoja
Zakorzenienie

My właśnie skończyłyśmy z mamą i siostrą kleić pierogi z dwóch litrów jagód uff
Teraz czekam na męża. Ciekawe o której wróci z pracy
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 15:48   #1685
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
My właśnie skończyłyśmy z mamą i siostrą kleić pierogi z dwóch litrów jagód uff
Teraz czekam na męża. Ciekawe o której wróci z pracy
ale dużo pierogensów nie pogardziłabym

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 15:50   #1686
LaLoca
Zakorzenienie

Dołączam się do gratulacji za zdrową Liliankę teraz nie mogę się doczekać zdjęć kruszynki dzisiaj modlimy się o zdrowie dla obu dzielnych dziewczyn!

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

Matall widziałam, że zamawiałaś taki leżaczek frotte do kąpania. Polecasz? miałaś z takim do czynienia? też się zastanawiam, bo nigdy dziecka nie kąpałam a wydaje mi się bardzo pomocny.
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 15:56   #1687
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:

Mamy na świecie pierwszego maluszka!! Lilianka urodziła się dziś ok. 12:00 przez CC. Waży 1270 g, dostała 8 pkt. Apgar, JEST ZDROWA, daje radę!! Leży w inkubatorze, dirty udało się nawet ściągnąć pierwsze krople mleczka, więc jest szansa, że będą się karmić!!
Gratulacje!!!! Normalnie się wzruszyłam

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 15:57   #1688
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ale dużo pierogensów nie pogardziłabym
To zapraszam Na jutro został nam jeszcze litr, bo dzisiaj zabrakło ciasta
29.12.2016 [9tc]
Stary 2013-07-18, 15:57   #1689
angelikada
Wtajemniczenie

hej wam

oficjalnie zostało mi 100 dni do porodu szok...to już tylko 100 dni... nadrabiam was cały czas i nie bardzo wiem co tam dzisiaj naskrobałyscie ale poczytałam o ladan mam nadzieje ze była na ip bo inaczej i że wszystko ok

ja niestety mam nocke nieprzespana:/ wyrzyna mi się 8 po lewej stronie na dole i co jakiś czas się odzywa no i nie miała kiedy się odezwac jak teraz tak mnie boli cała lewa strona ze już nie wiem co mam robic dentystka mowi ze w takich sytuacjach daja antybiotyk ale nie w sytuacji jak jestem w ciąży...na razie mam smarować mascia a jak nie będzie przechodzilo to dzwonic do gina (a jest na urlopie wiec nie wiem czy w ogole odbierze:/) jaki antybiotyk mogłabym wziąć bo to jest koszmar jakiś non stop boli :/ ehh.. ide was nadrabiać ;*
angelikada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 15:58   #1690
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
To zapraszam Na jutro został nam jeszcze litr, bo dzisiaj zabrakło ciasta
dobra zaraz będę poproszę 6

angelikada
Ty masz 100 dni do TP, a ja u siebie widzę 49

Stary 2013-07-18, 16:02   #1691
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Misia ja w ogóle jestem dzik bo nie lubię gości a tym bardziej, że rodzina małża nie ma umiaru siostra przez te 2 dni oczywiści musiała codziennie u nas być- niby dzwoniła czy może, ale co miał jej P. powiedzieć a teściowa to już nie wspomnę bo przychodzi tak o... nie ważne czy latam z gołą dupą czy nie a na bonus powiem, że ma klucz także ten wczoraj się zagotowałam i o 16:00 powiedziałam P., że jedziemy do moich rodziców (którzy i tak w pracy byli) bo inaczej by sis pewnie siedziała do naszego wyjścia i już mu powiedziałam, że jak ma przyjechać za tydzień to ma nie gadać zaraz bo znowu będzie wpraszanie się i wczoraj na niego wydarłam japę za to
A Twoja teściowa nie jest w USA?Bo już nie jarzę
I ten dom, wktórym mieszkacie jest Teściów?

Moja ma klucze i tez może sama wchodzisz, co już zreszta robiła...

Cytat:
Angel to u mnie podobnie, bo moi rodzice przychodzą jak ich zapraszam, nie chcą się narzucać za to teściowa ja tam uważam, że każdy ma prawo mieć plany
tak samo mój małż ma mega klimat z moimi rodzicami no a ja z teściową taki se tzn. ona nigdy mi nic nie powiedziała, ale wkurza mnie niektórymi rzeczami- ja ją pewnie też ale kij tam
Moi Rodzice tez przychodzą tylko jak zapraszam. A co do klimatów to my mamy tak samo-jak z T. tak se, a mój mąż z rodzicami super.

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
czesc
pisze z tel. Bylam na IP. KTG w normie, gin mnie dzis rano badal i szyjka trzyma. Mowia, ze mialam duzo szczescia. Taki ogromny stres jaki ostatnimi czasy mam moze a nawet czesto prowadzi do przedwczesnego porodu. Leze, odpoczywam, staram sie uspokoic. Dzis jest lepiej. Pozwolil mi byc w domu ze wzgledu na zblizajace sie wesele.
Jestescie kochane.
Buziaki
Odpoczywaj i nic nie rób. I nie denerwuj się

Cytat:

Suuuper, poryczałam się!Taka kruszynka i 8 pkt, coś cudownego!!!:prosi :

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-18, 16:05   #1692
kaska87
Zakorzenienie

Motyl przepisana chata na P.

no jest w stanach teraz na szczęście ale ogólnie mówię, że tak wpada jak jest tutaj na miejscu

Stary 2013-07-18, 16:14   #1693
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Motyl przepisana chata na P.

no jest w stanach teraz na szczęście ale ogólnie mówię, że tak wpada jak jest tutaj na miejscu
No ,ale była ich. To pewnie dlatego, bo nie wyobrażam sobie,żeby mi przyjeżdżali bez zapowiedzi jak będę miała swój własny, niezależny dom z dala od nich Przynajmniej tak się pocieszam

Stary 2013-07-18, 16:16   #1694
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
dobra zaraz będę poproszę 6

angelikada
Ty masz 100 dni do TP, a ja u siebie widzę 49
Mnie troszkę straszy ta czwórka z przodu. Jeszcze tyle rzeczy muszę kupić Miałam w tym tygodniu pokupić pierdółki ale oczywiście nie zrobiłam tego
29.12.2016 [9tc]
Stary 2013-07-18, 16:22   #1695
butterfly20
Zakorzenienie

Hmm ja mam 66.Rogata liczba Chociaż tak naprawdę to jednak mam 57

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-18, 16:23   #1696
your Angel
czyli Endżi

Nasze pierwsze dziecko Aż mnie ciary przeszły

Ciotki będą trzymać kciuki

Cytat:
Napisane przez rubinka25 Pokaż wiadomość
Oczywiście też nie umiał o niego zadbać, więc storczyk kwitł tylko raz - przy kupnie. A teraz stoją te kikuty i straszą. Ale dobrze. Przynajmniej mąż się nauczył, że doniczkowe kwiatki nie nadają się na prezent dla żony.
Ja tam też nie mam głowy do podlewania kwiatów
Ale wiesz co, akurat storczyki to bestie. Mają to do siebie, że zwalą wszystkie kwiaty i właśnie straszą suchym kikutem a po kilku miesiącach wyrastają znowu kwiatki. No, ale podlewać jednak trzeba - rzadko, bo rzadko, ale trzeba

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
no fakt dupke to on ma zgrabniutka, malutka

a perfumy kupilam YSL la nuit de L'Homme
ciekawe, bo generalnie tz uzywa samych L'Homme, a zdalam sie na wech ojca
Nie no, ofkors, że musiałam pomylić No to te są jeszcze eleganciejsze od L'instant
Stary 2013-07-18, 16:25   #1697
kropla_deszczu
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Ale się teraz wystraszyłam! Do sklepu weszła babka, która wyglądała dosłownie tak: http://www.google.pl/imgres?imgurl&i...M&ved=0CAEQsCU

Ty to masz przygody w tym antykwariacie
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Gadałam z mamą i mówiła mi,że słyszała,że jagody są dobre na rozwolnienie. Haha mam już tyle sprzecznych wiadomości, chyba codziennie będę próbować czegoś innego
powiem to raz jeden jedyny i prosze sobie zanotować Jagody skutecznie hamują biegunki, stosuje się je przy zatruciach pokarmowych, łagodzą bowiem bóle brzucha i nudności.
Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
kropla no lepiej niech sobie trafi do tej dziury co trzeba
hehehe no chyba trafi jakos nie ? będzie podążać w stronę światła jak przyjdzie moment porodu
Cytat:
Się jest mistrzem photoshopa

No z chęcią bym mu conieco wygarnęła, ale niestety wiszę mu trochę kasy i chcę najpierw oddać, a to będzie możliwe dopiero za chwilę. Teraz fizycznie nie mam jak Ale powoli zaczynam rozważać pożyczenie tych pieniędzy w banku, żeby tylko mieć to z głowy
no miszcza Ci można dać a z tym przyjacielem to trochę głupia sytuacja, nie bierz kredytu...jeszcze chyba trochę poczeka ? a Ty bądź dzielna i wytrzymaj te jego zagrania
Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Teraz chciałam przez telefon powiedzieć, że jest mi przykro z powodu wczorajszej sytuacji i że może umówimy się innym razem bez siostry, to mama rozżalona, bo ma dużo na głowie a siostra pojechała z nią żeby pomagać - i ogólnie odniosłam wrażenie, że im tylko rujnuję plany
Smutne to. Siedzę sama, jak zadzwonię to mama nigdy nie odbiera, bo gdzieś biega a jak już się umówimy, to moja irytująca, egoistyczna siostra jest obok i nie może być pozytywnej atmosfery. No i oczywiście na końcu to moja wina, bo ja wymyślam i jestem skupiona na sobie.
Idźcie w cholerę z taką robotą
nie lubię gdy ktoś nie traktuje dzieci jednakowo też by mi było przykro...ale ja to bym siostrze nagadała

m.a.r.t.a ja miałam ten wymaz tylko z pipki

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
czesc
pisze z tel. Bylam na IP. KTG w normie, gin mnie dzis rano badal i szyjka trzyma. Mowia, ze mialam duzo szczescia. Taki ogromny stres jaki ostatnimi czasy mam moze a nawet czesto prowadzi do przedwczesnego porodu. Leze, odpoczywam, staram sie uspokoic. Dzis jest lepiej. Pozwolil mi byc w domu ze wzgledu na zblizajace sie wesele.
Jestescie kochane.
Buziaki
cieszę się, że się odzywasz i że jednak pojechałaś na IP odpoczywaj sobie teraz
Cytat:

suuuuuper !!! mamy pierwszą dzidzię cudownie! dużo zdrówka i sił dla szczęśliwej mamusi, a Lilianka silna dziewczynka - 8 pkt to bardzo dużo wiedziałam, że da radę trzymam kciuki za pokarm
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 16:26   #1698
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, c

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Dołączam się do gratulacji za zdrową Liliankę teraz nie mogę się doczekać zdjęć kruszynki dzisiaj modlimy się o zdrowie dla obu dzielnych dziewczyn!

---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

Matall widziałam, że zamawiałaś taki leżaczek frotte do kąpania. Polecasz? miałaś z takim do czynienia? też się zastanawiam, bo nigdy dziecka nie kąpałam a wydaje mi się bardzo pomocny.
U nas tz kapal i się czuł mega niepewnie, a na takim lezaczku kladziesz i no stress z Eda używalismy z 4-5 mcy.
Łatwo się pierze, bo sam materiał można zdjąć.
Wg mnie superwarto

Kupiłam świeżego słonecznika

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Edytowane przez matallewar
Czas edycji: 2013-07-18 o 16:30
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 16:30   #1699
bojatoja
Zakorzenienie

A dziewczyny obstawiałyście kiedyś kiedy pojawi się pierwsze Maleństwo. A to już
29.12.2016 [9tc]

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-18, 16:32   #1700
policzanka
Wtajemniczenie

Ło matko!Weszlam na forum i nie dowierzam!Mamy pierwszego dzidziusia!!Dirty ogromne gratulacje!Teraz bedzie tylko lepiej!Trzymamy kciuki by Lilcia przybierała szybciutko na wadze!Ale fajnie!!Normalnie nie wierze!Łzy wzruszenia same naplywaja do oczu..
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 16:32   #1701
kropla_deszczu
Zadomowienie

apropo kompletowania wyprawki i torby do szpitala, to kupiłam dzisiaj koszulę do szpitala taką jak ta http://www.google.pl/imgres?start=17...17&tx=78&ty=89 ale z innym misiem - za 25 zł i stanik do karmienia, za całe 10,90

ah i znalazłam na allegro taniej tę koszulę, ale jak zadzwoniłam do gościa który to sprzedawał, to okazało się, że koszula nie jest bawełniana tylko jakaś sztuczna, więc uważajcie jak będziecie kupować
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Stary 2013-07-18, 16:33   #1702
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
A dziewczyny obstawiałyście kiedyś kiedy pojawi się pierwsze Maleństwo. A to już
do mnie jeszcze nie dociera że mamy już dzieciaczka na wątku, że zostałam wizażową ciotką

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 16:36   #1703
kropla_deszczu
Zadomowienie

Cytat:
U nas tz kapal i się czuł mega niepewnie, a na takim lezaczku kladziesz i no stress z Eda używalismy z 4-5 mcy.
Łatwo się pierze, bo sam materiał można zdjąć.
Wg mnie superwarto
matall a powiedz mi co to za leżaczek? jak to wygląda? bo ja widziałam takie gąbki, ale wiem że to nie bardzo bo się syf tam zbiera...chyba że mówisz o takich plastikowych leżaczkach, jak są czasem w wanienkach już wmontowane bo jak o innych to ja juz nie wiem
Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Ło matko!Weszlam na forum i nie dowierzam!Mamy pierwszego dzidziusia!!Dirty ogromne gratulacje!Teraz bedzie tylko lepiej!Trzymamy kciuki by Lilcia przybierała szybciutko na wadze!Ale fajnie!!Normalnie nie wierze!Łzy wzruszenia same naplywaja do oczu..
a ja myślałam, że to Ty, albo t_89 się pierwsze rozpakujecie
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Stary 2013-07-18, 16:37   #1704
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
No ,ale była ich. To pewnie dlatego, bo nie wyobrażam sobie,żeby mi przyjeżdżali bez zapowiedzi jak będę miała swój własny, niezależny dom z dala od nich Przynajmniej tak się pocieszam
no jakby był mój wybudowany za mą kasę to bym się odezwała, a tak to mi nie wypada i siedzę cicho, dlatego bym chciała sprzedać i kupić mieszkanie/dom wtedy już by był mój, nie?

Cytat:
Mnie troszkę straszy ta czwórka z przodu. Jeszcze tyle rzeczy muszę kupić Miałam w tym tygodniu pokupić pierdółki ale oczywiście nie zrobiłam tego
no ja już spisałam co jeszcze mi trzeba, muszę pozamawiać i pakować torbę ale to po wypłacie
Cytat:
Hmm ja mam 66.Rogata liczba Chociaż tak naprawdę to jednak mam 57

Cytat:
też o tym myślałam
Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
apropo kompletowania wyprawki i torby do szpitala, to kupiłam dzisiaj koszulę do szpitala taką jak ta http://www.google.pl/imgres?start=17...17&tx=78&ty=89 ale z innym misiem - za 25 zł i stanik do karmienia, za całe 10,90

ah i znalazłam na allegro taniej tę koszulę, ale jak zadzwoniłam do gościa który to sprzedawał, to okazało się, że koszula nie jest bawełniana tylko jakaś sztuczna, więc uważajcie jak będziecie kupować
uuuu sexi mamuśka

Stary 2013-07-18, 16:39   #1705
Asiek84
Wtajemniczenie

mojemu chłopu załącza się postaw się a zastaw się... posciel to pikuś, teraz menu mi wymyśla... ja zaplanowałam grilla (karkówka, biała kiełbaska, zwykła kiełbaska, kaszanka, boczuś, skrzydełka i jakies lekkie sałatki do tego) i ciasto... a on mi wyjeżdża: tatar, swojska wędlina... bo przecież muszą coś zjeść, więc mu mówię że grill... a ten że na śniadanie to on nie będzie odpalał... więc ja: na śniadanie przewiduję jajecznicę, parówki, po kilka plasterków wędlinki, serek żółty czy biały ze szczypiorkiem i rzodkiewką... więc głodni siedzieć nie będą...

wszystko dlatego że to jego wioskowi sąsiedzi i zapewne chce pokazać jaki to on nie bogaty, bo w domu rodzinnym specjalnie jakoś nie miał... ale ja się tak nie dam, nie ma tak łatwo...

jak byliśmy u jednego z tych kolegów w Wawie (ma swój dom) to mój tż tak się zachłysnął tym ze tamten ma saunę że i u nas chciał za wszelką cenę, ale się wydarłam i wybiłam mu ten pomysł

Edytowane przez Asiek84
Czas edycji: 2013-07-18 o 16:42
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 16:43   #1706
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
mojemu chłopu załącza się postaw się a zastaw się... posciel to pikuś, teraz menu mi wymyśla... ja zaplanowałam grilla (karkówka, biała kiełbaska, zwykła kiełbaska, kaszanka, boczuś, skrzydełka i jakies lekkie sałatki do tego) i ciasto... a on mi wyjeżdża: tatar, swojska wędlina... bo przecież muszą coś zjeść, więc mu mówię że grill... a ten że na śniadanie to on nie będzie odpalał... więc ja: na śniadanie przewiduję jajecznicę, parówki, po kilka plasterków wędlinki, serek żółty czy biały ze szczypiorkiem i
co za naród z tych facetów powiedz mu, że to nie komuna już i że ludzie mają na co dzień tyle jedzenia, że na nich nic już wrażenia nie robi może kiedyś jak w sklepach tylko ocet stał to by przykozaczył, ale teraz raczej nie
poza tym moim zdaniem Twoje menu to i tak za dużo- chyba, że będzie dużo osób

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-07-18 o 16:44
Stary 2013-07-18, 16:43   #1707
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
matall a powiedz mi co to za leżaczek? jak to wygląda? bo ja widziałam takie gąbki, ale wiem że to nie bardzo bo się syf tam zbiera...chyba że mówisz o takich plastikowych leżaczkach, jak są czasem w wanienkach już wmontowane bo jak o innych to ja juz nie wiem

a ja myślałam, że to Ty, albo t_89 się pierwsze rozpakujecie
A ja Ci powiem ze siebie nie obstawiałam.Ja czuje ze urodze po terminie
Czyli dziewczyny -teraz to juz takie realne..Trzeba sie liczyc ze kazda z Nas w kazdym momencie moze urodzic.
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 16:43   #1708
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
mojemu chłopu załącza się postaw się a zastaw się... posciel to pikuś, teraz menu mi wymyśla... ja zaplanowałam grilla (karkówka, biała kiełbaska, zwykła kiełbaska, kaszanka, boczuś, skrzydełka i jakies lekkie sałatki do tego) i ciasto... a on mi wyjeżdża: tatar, swojska wędlina... bo przecież muszą coś zjeść, więc mu mówię że grill... a ten że na śniadanie to on nie będzie odpalał... więc ja: na śniadanie przewiduję jajecznicę, parówki, po kilka plasterków wędlinki, serek żółty czy biały ze szczypiorkiem i rzodkiewką...

wszystko dlatego że to jego wioskowi sąsiedzi i zapewne chce pokazać jaki to on nie bogaty... ale ja się tak nie dam, nie ma tak łatwo...
super to rozplanowałaś i tego się trzymaj
na grilla mogę doradzić szaszłyki (pierś z kurczaka w przyprawie gyros,papryka,cebula,bocz ek,pieczarka pychotaaaaaaaaaa)

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 16:47   #1709
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
super to rozplanowałaś i tego się trzymaj
na grilla mogę doradzić szaszłyki (pierś z kurczaka w przyprawie gyros,papryka,cebula,bocz ek,pieczarka pychotaaaaaaaaaa)
kradnę pomysł szaszłyczkowy

Kaśka będzie nas 6 dorosłych osób i mój Jakub... jedzonko w rozsądnych ilościach... mi tutaj jego pomysł taką mega wiochą zajeżdża...
tylko szkoda ze jak do jego mamusi jedziemy to ona wystawia kanapki i pomidorki w plasterkach (nawet w święta nie ma żadnej sałatki) a jak do nas ktoś z jego rodziny czy znajomych ma przyjechać to ten małpiego rozumu dostaje
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 16:48   #1710
Brydzia_
Zakorzenienie

t_89 odebrałam dzisiaj sweterek dziękuję

poza tym na poczcie była jeszcze jedna paczka z ubrankami... tż stwierdził że to dziecko sie jeszcze nie urodziło a już ma więcej ubrań niż on
on chyba sobie nie zdaje sprawy z tego ile razy dziennie mozna takie dziecko przebierać a ja nie mam zamiaru dziennie prać żeby mieć co dziecku założyć

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości