|
|
#1321 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.2.
wczoraj bylysmy na usg glowki. slady po wylewie dalej sa ale torbielki zanikaja. mozg sie rozwija prawidlowo tyle wiem reszte ma mi lekarz przekazac
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
#1322 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1324 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
WItam, znów Was gonię;p
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Teraz znów za cyca splrzedałby cała rodzinę! Co do zebów to u nas tez ida chyba....wszystko idzie do buzi, i smyra rekami, gryzakami, zabawkami po tych dziąsłach, slini sie jak buldog i czasem tak nagle przeraziwie wrzasnie... My mamy na dziąsła żel "CALGEL"- można stosować 6 razy na dober, jest bez cukru i cena w miare bo ok 15zł.Moj jadł o 12.00 i na razie spi, ciekawe czy wytrzyma do 15.00 czyli 3 godz bez jedzenia;pDObrze, ze w nocy budzi sie tylko 2 razy ![]() Cytat:
CZytam dalej.... ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Może mój tez jak załapie to będzie się turlał jak nalesnik Na razie mu pokazuje co trzeba zrobic, zeby sie przewrócic i z brzucha na plecy juz mu PRAWIE wychodzi...głowa idzie, ramionka idą, ale tyłek za ciężki i spowrotem sajd na brzuch![]() brawa!! |
|||||||
|
|
|
|
#1325 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no kochana, to jest mega przemiana i jak dalej tak pójdzie to to cię mało co zostanie bo już super wyglądaszCytat:
aż się cofnęłam zobaczyć i Cytat:
za zdjęcie gipsu i na dalszą rechabilitacjęCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kamilek uroczy, mamusia też niczego sobie ![]() ![]() cdn...
|
||||||||
|
|
|
|
#1326 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
oby juz tylko lepiej byłoCytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1327 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przypomniałaś mi, ja się raz obudziłam o 4 nad ranem a właściwie obudziła mnie karuzela, ale co dziwne Mały nie mógł jej włączyć bo włącznik z drugiej strony jest no i do tej pory nie wiem jak to się stało chyba jakiś duch tu był![]() Cytat:
![]() Cytat:
świetne wieścimałpka poleciały głosy ![]() No dobra dogoniłam was idę coś ogarnąć póki dzieciątko śpi
|
||||
|
|
|
|
#1328 | ||||
|
Zadomowienie
|
HEJ!
Cytat:
zrobię sobie sama i szwagierka też robi zdjęcia więc pasuję.. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Strippi podziwiam! dokonałaś niesamowitej przemiany! Moderna oglądałam Twoje zdjęcia chyba z pół godziny; gdzie masz fotobloga? ![]() Kasia przesyłam słońce! u nas patelnia! na termometrze mi skali brakuje ;/ niestety karmienie 3-4 nie wypaliło.. karmiłam o 5.30 ![]() bzinka widziałam na blogu, że kupiłaś samoopalacz.. stosujesz?? przy karmieniu piersia?/ chętnie poznam Wasze opinie.. kmagg ![]() dziewczyny.. co myślicie o tym aby założyć "klub"; jeszcze jeden ale taki gdzie byłybyśmy wszystkie i gdzie wrzucałybyśmy zdjęcia naszych dzieci?? codziennie są tu nowe zdjęcia a jakby nie było każdy może wejść i sobie oglądać.. co sądzicie o tym pomyśle? |
||||
|
|
|
|
#1329 |
|
Zadomowienie
|
Stosowałam tylko na nogi, jakoś 4 razy chyba, zależało mi żeby do sukienki na ślubie kolegi trochę je przyciemnić. Teraz już jestem opalona więc nie stosuję. Czy jest w jakiś sposób szkodliwy? Ponoć działa tylko na naskórek i nie przenika głębiej.
|
|
#1330 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i tu: W czasie ciąży i podczas karmienia należy unikać również kosmetyków, które mają składniki silnie przenikające przez skórę do układu krwionośnego w głąb organizmu w tym i łożyska. Do nich zaliczyć można przede wszystkim kosmetyki typu antycellulit, samoopalacze (także z uwagi na specyficzny zapach), maseczki z alg, środki do farbowania i ondulacji włosów (tzw. trwała). Gdy dziecko się urodzi łatwiej jest monitorować sytuację, dlatego bądź otwarta na takie sygnały jak niechęć dziecka do ssania piersi po zastosowaniu jakiegoś kosmetyku lub wysypki na skórze. Niestety, czynników które mogą mieć wpływ na takie rzeczy jest więcej i dotyczą np. jedzenia. Alternatywą dla kremów i żelów nawilżających czy broniących przed rozstępami może być zwykła oliwka. Brak opalenizny trzeba przetrzymać - nie wolno również wspomagać się solarium i to najlepiej przed, w trakcie i po ciąży. więc chyba też postawie na same nogi
|
|
|
|
|
|
#1331 |
|
Przyczajenie
|
Hej wszystkim mamuśkom i dzieciaczkom! Podczytuję regularnie ale jakoś nie miałam weny pisać. Proszę o radę może któraś miała podobnie. Po kolkowym problemie mojego synka pojawił się problem gówniany a w zasadzie brak kupy. Od jakiś 3 tyg maleńki robi kupe 2 razy w tygodniu i w większości z moją pomocą tzn. używam czopków glicerynowych. czytałam ze to normalne ze pokarm matki trawi się bezresztkowo (karmie piersią tylko i wyłącznie) ale od ciotek mamusiek dobra rada słysze że to nienormalne że trzeba do lekarza iść itd. Dodam że próbowałąm herbatek koperkowych jak i samego kopru naturalnego z ogródka zaparzonego, wodę przegotowaną. No wszystko co mi podpowiedziano i nic... malutki generalnie czuje sie ok, czasami troche marudzi, nie zauwazylam twardego brzuszka, jedynie co puszcza śmierdzące baki. Martwie się że coś niedobrego się dzieje i czy rzeczywiście warto by pójść z tym do lekarza... Pozdrawiam serdecznie
\
|
|
|
|
|
#1332 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ale słodka
|
|
|
#1333 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
|
#1334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a widzisz, mialam odpisac i zapomnialam ![]() Nie mam fotobloga, a dlaczego pytasz? ![]() Wieczorem, jak maly pojdzie spac to na spokojnie przegladne tez i Twoje zdjecia ![]() O klubie pisalam juz Kasi, na FB mozna zalozyc tajny klub z dostepem tylko na zaproszenie
|
|
|
#1335 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pokrecona jestes ale gre słów tez zrozumiałam choc mój nick nie od płatków -wymysliłam własną gre słów .. ![]() poszło . mi sie wydaje ze sie juz witałas . ale lepiej 2 razy niz w ogóle Cytat:
oby tak zostało Cytat:
![]() Cytat:
wybacz ale ja nie kumata -po jakim wylewie ? Cytat:
Cytat:
co do klubu - to ok. Cytat:
wydaje mi sie ze nie ma co przesadzac .... wiekszym zagrozeniem jest cola,jakies syfne zarcie ..... Cytat:
A czopek regularnie to niedobry pomysł .
|
|
|
#1336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1337 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() jak dla wszystkich to FB odpada
|
|
|
#1338 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a z tym klubem to fb odpada bo tak jak dragusia pisze nie każdy ma.. Cytat:
a cola, syfne żarcie to swoją drogą.. ten filmik w sieci jak wygląda cola po 20min gotowania mnie przeraził! mokka Leoś tak się zmienił od urodzenia! trzymamy dalej kciuki będzie ok
|
||
|
|
|
|
#1339 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)kurcze, nie znalazłam odpowiedniego jogurtu, wszystkie naładowane cukrem :/ ten akurat ma 0% cukru i tłuszczu co do batonów białkowych to kupuję u nas na siłowni w Pure, koleżanka tam pracuje i mówiła że mogą być jak się karmi. Ja też jem je raz na jakiś czas jak mocno ćwiczę, np 2 treningi i 10km rower. Tak to wystarczy mi serek wiejski, czy jakieś jajka. Pokaż tą odżywkę białkową, chętnie zobaczę ostatnio widziałam dla siebie fajną, 2kg kosztowała ponad 200zł drogo trochę Cytat:
i oczywiście dalej są Cytat:
ja dziś sobie zrobiłam i piekły mnie pośladki i brzuch
|
|
|
|
#1340 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Sprawdza się jak większość przesądów ![]() Śliczna! Cytat:
Cytat:
![]() A u mnie w domu komary żrą tylko mnie -.-" Tż i Jaśka ani śladu... Cytat:
A jak Natalka zniosła usg? Bo my też robiliśmy jak Jaśka młodsza była i strasznie przy tym płakała ![]() Moderna i JolanT podglądnełam Was przez facebooka Kasi
|
|
|
#1341 | |
|
Wtajemniczenie
|
Chłopy śpią, a ja zamiast nas pakować i ogarniać dom, zalegam na kanapie...
Cytat:
A poważnie - niedługo załapie i będzie się turlać!
|
|
|
#1342 |
|
MBZ♥
|
Strippi, a nie boisz się efektu jojo potem jak już przestniesz być na tej diecie? Wg mnie trochę mało dostarczasz kalorii patrząc na intensywność Twoich ćwiczeń. Konsultowałaś się z jakimś dietetykiem?Oczywiście to tylko moje gdybanie, nie chciałabym żebyś pomyślala, że się narzucam i wtrącam, to z troski
![]() Na wizażu fitnesowym są dziewczyny które się znają na trenigach i diecie, może tam podpytasz? ![]() Jolan co do klubu jestem na tak ![]() Anika Nestelle to Wasi fotografowie się cenią ta moja ma niską cenę i to bardzo ale widziałam Jej prace także mam nadzieję, że będzie ok![]() Karolka czopki nie stosuje się ot tak. Możesz tylko sprawić, że dziecko bez wspomagacza w jego postaci nie zrobi tej kupki wcale:/ co do koperku i herbatek to też nie można jej pić za często bo mże powodować zaparcia. |
|
|
|
|
#1343 |
|
Zadomowienie
|
Hej laski!
Miałam wczoraj pisać, ale wieczorem za długo wybierałam kocyk lamillou i potem już padłam nieźle natrzaskałyście. Z tego co pamiętam:Brawa za wszystkie wizyty, dodatkowe gramy, szczepienia, i nowe umiejętności Fotki dzieciaczków widziałam - wszystkie cudne, a dziewczynki w szczególności Corka_rosy - laska jesteś że hoho, buty ładne Moderna - dzięki za link do parowaru Strippi - szacun za metamorfozę ![]() Monicca - dobrze że udało sie opanować akcję z bolącym brzuszkiem Filipka. Co do leżenia na brzuchu i podparcia, ja myślę, zresztą Ptaszysko już pisała że na wyprostowanych rękach to chyba jeszcze trochę czasu, ja przynajmniej się nie mam zamiaru stresować że Janek się nie podpiera. Na razie odkąd nauczył się sam przewracać na brzuch to leży na nim non-stop więc myślę że i na kolejny krok przyjdzie czas. Doczytałam że Filip też zaczął się sam przewracać więc może teraz łatwiej wam pójdzie a ci lekarze to czasem niepotrzebnie stresują.Dzięki wam za odpowiedzi odnośnie wanienki na wyjazdach. Chodziło mi bardziej o taki wyjazd nie do mamy/tesciowej i koleżanka mi doradziła żebym kupiła dmuchany basenik ogrodowy. I tak tez zrobiłam, dałam całe 17 zł a dla porównania dmuchane wanienki turystyczne w smyku chyba po 100 zł są. Powariowali chyba.Malpka, głosy poszły A, jeszcze było pytanie chyba aniki_s o kosz na pampersy - ja mam angelcare i bardzo sobie chwalę. Stoi w sypialni i nic nie czuć ![]() To idę dalej was poczytać ![]() No wiedziłam ze zapomnę - Mokka dla Leośka i kciuki za dalszą rehabilitację
Edytowane przez alliw Czas edycji: 2013-07-18 o 17:49 |
|
|
|
|
#1344 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I mi się odechciało (nie to, że zmęczyłam, tylko jakoś motywacji nie mam )Eeee, wcale nie za szczupła W sam raz dziopa! ![]() Cytat:
I chyba mi nie pocytowało części, a nie pamiętam, bo on wczoraj Was czytam ![]() Ale: co do kosza - my mamy w pokoju, przy przewijaku, zwykły kosz z przykrywką i tam wrzucamy - opróżniamy po zapełnieniu (czyli średnio co 2 dni) i nie śmierdzi I żadnych much! ![]() Nestelle - racja, jakoś słodko pachną te kupki ![]() W temacie przesyłek z gratisami - dostałam dziś 2 próbki Pampersów 3 (Active Baby i Premium). Te zielone Active sprawdzają się? Nie odparzyły żadnego dzieciaczka? Bo jest promocja w Tesco i nie wiem, czy zamowić... Białe Premium Krzysia odparzały...:/ Dziś fajna pogoda, ciepełko bez upału, połaziliśmy 2,5h po Łazienkach I codziennie chodzę pod górę do Chopina w ramach ćwiczeń (wolę to, niż takie statyczne ćwiczenia Chodakowskiej )
|
|
|
#1345 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1346 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
uuuuuuuu to miłego ![]() Cytat:
i nie musisz jesc![]() Cytat:
Luna- za 4 miesiace no i Kamilek słodki a Ty sliczna. Tak mlodziutko wygladasz
|
|
|
|
#1347 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy za komplementy
dzis przyszła moja mama spróbować Kamilka nakarmić. ja odsunęlam wszystko ze stolika (bo potrafi mi skopać szklanki, piloty itp.) i mówie walcz! a ta na to pośpiewała (tak jak ja), polulała i jak w butli było 40 ml tak nie została ani kropla ![]() czyli mały gad sobie poprostu ze mną igra! ![]() a spacer był dziś okropny... młody się budził, ręka do buzi i tylko szturchnął dziąsło i krzyk na całą ulice/sklep.. eh miałam dość i poszłam do domu... jak sobie gryzie paluszki to guga słodko a jak gdzieś sobie draśnie tak w sekunde jest wrzask ![]() ale ja narzekam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a jak dziś u mamy załapał to jadł ze smakiem-bebilon pepti (swoją drogą śmierdzi jak psia karma i smakuje tak samo " okazuje się że nie każdy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
tak się zastanawiam czy ten calgel można stosować z dentinoxem, musze zapytać w aptece dzięki |
||||||
|
|
|
|
#1348 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- KURDE!!!!!!!!!!!!zauważył am u Oliwii ciemieniuche jak się pozbyć tego cholerstwa ![]() ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- no to tak ją wyoglądałam że znalazłam jeszcze suche czerwone plamki na obydwu łokciach posmarowałam bepanthenem ciekawe czy pomoże
|
|
|
#1349 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
zboczuch!!!!!! aty aty!Cytat:
Cytat:
a co spania to kolejna mnie zdołowała! chyba się wypisze z tego forum na jakiś czas i wrócę jak Miska będzie ładnie spała!!!! czyli pewnie za jakiś rok...Cytat:
Cytat:
Cytat:
-------------------- co do klubu to spoko, zakładajcie i zapraszajcie
Na zawsze." Moje 55 cm szczęścia... Michalinka - ur. 12.02.2013r. Edytowane przez LiwkaO Czas edycji: 2013-07-18 o 19:43 |
|||||
|
|
|
|
#1350 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Śliczni oboje jesteście!!! ![]() Dziewczyny, w przyszłym tyg. zaczynają się te największe wyprzedaże w Smyku!!!
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:43.

tak nagle i od razu tyle razy jestem w szoku

od 20 do 6-7 spanko, jedzonko chwila gadania i spanie do 10
Buziaki od Leośka dla ciotek wizażowych
działa!!!!!
waży 5380 i dł. 65cm
na dalszą rechabilitację
05.07.2008

i potem już padłam
(nie to, że zmęczyłam, tylko jakoś motywacji nie mam