|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ? ![]() |
|||
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 9,09% |
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
0 | 0% |
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
2 | 6,06% |
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
0 | 0% |
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
2 | 6,06% |
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
4 | 12,12% |
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
0 | 0% |
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
1 | 3,03% |
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
14 | 42,42% |
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
2 | 6,06% |
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2881 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
o.
![]() ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Ile kosztuje przesyłka w smyku?????
#2882 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
![]() My się wybieramy z tymi ropiejącymi oczkami do okulisty ale to dopiero jutro
![]() |
#2883 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zunia uciela sobie drzemke ![]() a wczoraj zasnela o 20 a o 21 ją kąpie.. no to ją rozebralam na spiocha,na spiocha wykapalam,wytarlam,nakrem owalam itd, na spiocha ubralam -choc przy ubieraniu ottworzyla oczy i spala dalej ![]() a rano pewnie sie zastanawiala czy to sen czy o co chodzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2884 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2885 |
Zakorzenienie
|
diabli- ja zawsze zakładam skarpetki, no chyba ze ma coś innego na stopach - półśpiochy, albo pajaca.. ale ja znowu z tych co nie lubią mieć bosych stóp.. sama non stop chodzę w skarpetkach, nawet jak jest upal.. albo wtedy to tym bardzej, zeby mi się miala w co stopa pocic..
Vil- moj Wojtus patrzy na mnie jak do niego gadam.. tzn jak gadamy ze sobą, jak on coś mowi ja mu mowie to patrzy się na mnie.. jak coś robi a ja do niego coś mowie to nie zawsze się odwraca do mnie, ale czasami się odwraca.. i wodzi za mna wzrokiem jak się przemieszczam po pokoju.. diabli&Xal - ale boskie macie dziewuchy ![]() Axella- Jak się Zuzinka zmienila.. ale wygląda tak "dorosło", slicznotka ![]() a z tym krwawieniem to ty idz do lekarza bo my tu Ci nic nie wymyślimy!!! barwineczek- faktycznie ma takie mądre spojrzenie, ladny chlopaczek a i ja karmię samą piersią ![]() Justyna- ja jadlam i nektarynki i brzoskwinie i nie wiem jak to się nazywa takie ufo- splaszczona naktarynka.. jadlam tez winogrona, truskawki, masę czareśni, czarne jagody w dżemie... banany, jablka to jasne.. ananasa z puszki... ale po albo soku grapfrutowym albo po arbuzie byla masakra.. caly w krostach.. chyba ze to faktycznie rotawirus wywolal.. Z tą kupą- jak to tylko kleks byl to nie ma stresu a jak taka normalnej wielkości kupa ale cala wsiąknięta w pieluchę, to jak ich będzie jakoś dużo, albo to nie będzie znikać to trzeba by bylo pójśc do lekarza... Magiusa - co to jest to why cry?? i propo ubierania moj to z reguly w domu w rampersie jest.. ale u mnie ostatnio jest 28 stopni.. Ash - wyglądacie razem czadersko ![]() co do kremu z filtrem- my na razie nie używamy.. dostalismy jakąs próbke ale używać od 3 miesiąca, wiec poczekamy az skonczy ![]() Z wieści szpitalnych... mnie już krew zalewa.. znisłam już dwa jajka od tego nic nie robienia.. tztowi się wyżalilam ze mam dosyć, to mnie uspokajal, dasz radę przecież nie jest tak źle.. potem przyjechal do nas.. posiedzial z 20 minut, ja poszłam pod prysznic, po czym wracam, a ten zasnąl z nudow, a dziecko w łożeczku siedzi i skrzeczy ...taka pomoc z niego:/. My mam nadzieje jutro wychodzimy.. wyhodowali jakieś bakterie ale niby antybiotyk je zwalcza.. jutro ostatnia dawka.. w ogole jestem zla ze tu przyjechalam do tego szpitala, bo mam tylko tydzien z glowy a maly jest zdrowy jak ryba.. no chyba ze mi w koncu wytlumaczy lekarz na czym polegalo to leczenia bo ja do tej pory nie rozumiem.. No i chyba sprawimy Wojtusiowi ten stojak na kroplowke.. ciągle do niego gada.. chyba nawet częsciej niż do mnie... raz gada do swojego stojaka, a raz odwraca się i gada do stojaka z łóżka obok.. To mój dzien wyglada tak, budzi sie maly jakoś kolo 6 rano.. wkladam go do nas do łozka, karmię, potem mu mowie, ze niech robi co chce ale ja ide spac.. potem nie wiem co robi bo ja zasypiam i budze się między 9 a 11, on cos sobie marudzi więc go znowu karmie.. Potem go biorę do leżaczka- bujaczka.. jak chce w nim siedziec to ide zrobić sobie sniadanie.. coś do niego gadam.. czasami zasnie w tym lezaczku, czasami tak do 13 wytrzyma.. potem karmienie i zbieranie się na spacer.. Potem wracamy, jem obiad, coś znowu do niego gadam, czytam sobie wizaz jak go karmie albo robie hiszpanski, albo angielski, albo cwicze z pilką cyce, a on sobie siedzi i się rozgloąda i niedlugo potem zasypia.. potem przychodzi tato, też zje i bierze go ze sobą na klatę i ida oglądac wiadomości... potem kąpanie i do łóżeczka.. On głównie cały dzien spędza w tym foteliku- bujaczku tylko jest przenoszony z jednego pokoju do drugiego, a ja do niego gadam jakieś glupoty, a to ze robie obiad, a to ze tatus wroci i bedzie kąpiel.. chyba ze mu się nie podoba to wtedy coś bardziej kombinuje - a to go poloze na brzuchu zeby się troche zmęczyl - ale tego nie lubi za bardzo.. a to go biorę na ręcę, włączam muzykę i tanczymy- to bardzo lubi.. albo ja to lubie?? a on nie ma wyboru. Czasami mu włączam pozytywkę, ale jakoś go nie kręci... grzechotki też na razie nie..pokazywalam mu też ksiązeczki ale to jakoś glupio się czulam - patrz tu jest samochodzik , a tu pszczółka.. a on się na mnie w ogole nie patrzyl.. bez sensu..a teraz jak jestem w szpitalu to już gadać zacząl wiec powtarzam to co on mowi i się smieje.. wyglam jak debil.. aguuu, ałuuuu, Chyba ze postanawiam iść na gimnastykę to wcześniej wstaje.. i po tym karmieniu o 6 rano przygotowuje się do wyjścia zeby wycentrować odpowiednio z karmieniem.. |
![]() ![]() |
![]() |
#2886 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() === głowa mi pęka, Bartek już śpi, chociaż słyszę, że coś się kręci ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2887 |
Zakorzenienie
|
Ash- mam nadzieje ze częstsze karmienie Wam pomoże i nie będzieszusiala rezygnować z cyca.. Ja tez uwielbiam to uczucie przy kp. Mogę sie wpatrywac w mojego ssaczka bez przerwy
![]() A zdjęcie na Spiocha super ![]() ![]() Nam Tz dzisiaj rano tez pstrykal foty. Mały od 4.40 do 8.40 spał na moim brzuchu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2888 | |
Zakorzenienie
|
Banka, jaki spokojniutki
![]() ![]() Cytat:
![]() A jeszcze się Wam pochwalę. Kupiłam na gumtree taki bujaczek: http://www.babybjorn.com.au/images/b...-2218-w668.jpg w niedziele odbieramy, zobaczymy czy się sprawdzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2889 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mamy dziś 8 tygodni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2890 |
Zakorzenienie
|
była u mnie dzisiaj znajoma i tak od tematu do tematu zeszlo na jej corki nastolatki, które szukają wakacyjnej pracy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ja ![]() ps. slodki ten Twój Nikodem! ![]() Ziajka 30 od pierwszego dnia, podobno 50 jest dopiero od 6 miesiąca. |
![]() ![]() |
![]() |
#2891 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() |
#2892 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() bylam dzisiaj w przychodni, dostałam receptę na infanrix. pielegniarka pytala czy chce ta czy jakas inna 5w1 nazwy nie pamietam... waga 5230, zatem znow mamy wolniejszy tydzień (130gramow). niebawem kończymy 2 miesiące. ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2893 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2894 |
Wtajemniczenie
|
Uciekam spać, całuję Was wszystkie!
![]()
#2895 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2896 |
Wtajemniczenie
|
Płakać mi się chce...
Przeczytałam tytuły naszych wątków na poczekalni ![]() ![]()
#2897 |
Wtajemniczenie
|
mały śpi a matka delektuje się malym radleriem jabłkowym, piwa w ustach nie miałam przez ponad 10 miesięcy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2898 |
Zakorzenienie
|
ktoras pytala jak wstawić podpis pod link - wejdź w swój profil, kolory i styl profilu - edytuj podpis, napisz imie dziecka, zaznacz je, kliknij ikonke globus ze spinaczem, wpisz adres url (suwaczek)
|
![]() ![]() |
![]() |
#2899 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2900 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2902 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
daj koniecznie znac!!!!!!!!! podobno superowy jest ten bujak! i jaki stabilny, patrz tutaj: http://www.youtube.com/watch?v=04Zy9VrbnPI ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2903 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2904 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2905 |
Wtajemniczenie
|
Buuuu, Dopiero teraz przeczytałam jak mi gratulowałyście, że Jurasa urodziłam..
![]() ![]() ![]()
#2906 |
Zakorzenienie
|
aa, i ja dalej probuje zwiekszyc ilosc mleka w cycu. ostatniej nocy mlody malo ssal, ale mial okropnego nerwa, wiec dalam mu odciagnieta flache... i potem nastepne karmienie normalnie bajka
![]() ![]() za to nastepne karmienie juz klapa, bo cyce zdazyly tylko 60 wyprodukowac... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2907 | |||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
Cytat:
Cytat:
U mnie 4 moich facetów śpi a ja mam luzik:-D Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2908 |
Zakorzenienie
|
spotkanie bardzo spontaniczne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2909 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tu się kończy rutyna, bo nasz dalszy plan dnia obejmuje spacer lub podróż do płocka w celu załatwiania spraw, ewentualne zabawy. Powrot do rutyny mamy ok. 17. Do 19.30 bawimy się, gadamy, chodzimy sobie razem, śpiewamy, pokazujemy zabawki itd. Staram się wymyślać mu różne zabawy. O 19,30 kąpiel, cyc i sen. Czasem zasypia szybciej a czasem potrzebuje więcej czasu. A noc to prawdziwa zagadka- od 1 do 3 karmień, zawsze o innej porze ![]() staram się mówic do niego jak najwięcej, pokazywać mu zabaweczki, wymyślam zabawy np. bardzo mu się podobało napełnianie balona powietrzem i spuszczanie go, zwłaszcza, że była uśmiechnięta buzia narysowana na nim ![]() Edytowane przez barwineczek Czas edycji: 2013-07-18 o 20:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2910 |
Zakorzenienie
|
chcemy wspolna fotke!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:22.