moja mama oczym i ja - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-07-18, 16:06   #1
Monia852
Raczkowanie

moja mama ojczym i ja

Witam.
Mam problem. Może któraś z Wizażanek miała ten sam problem co ja i wie co zrobić.
Otóż moja mama rozstała się z moim tatą 15 lat temu. wtedy przez kilka lat była sama. 5 lat temu wzięła ślub z swoim dużo młodszym facetem. minęło te 6 lat, ja nadal go nienawidze. Nie, nie jestem zazdrosna. Ale chodzi mi o to że nie mogę patrzeć jak wciąż gdy zostaja sami to sie całuja, dotykaja wszedzie. Wieczorami słyszę tylko jak uprawiaja seks. A przy ludziach tez zachowuja się fatalnie np. dotykaja sie stopami, maraja wszedzie np. w gościach, a najgorsze jest to ze wciaz maja takie spojrzenia do siebie, które mówią dalej chodz chce teraz seksu. Nie moge na nich patrzec. Zachowuja sie jak nastolatkowie a moja matka ma prawie 50 lat. Na dodatek ona nie widzi jak on sie zachowuje strasznie np. obgryza paznokcie w gosciach, grzebie sobie w zebach. Żadne rozmowy nie daja skutku bo potem odbija sie o na mnie i na moim tz. Mam 22 lata,. Ja wciaz siedze zakmnieta w pokoju bo gdzie wyjde wciaz sie całuja itd. Dostaje depresji. wciĄŻ PŁACZE. cHCE sie usamodzielnic nie mam jak - nie moge znalezc pracy juz 2 lata. studiuje tylko zaocznie. gdy moje kolezanki pracuja studiuja.. Postanowiłam isc na kolejne studia - dzienne jezykowe bo z językiem mam wieksza szanse na prace. i wtedy usamodzielnie sie,. . na dodatek matka gdy ma jakies drobne załamanie gdy cos jej nie wyjdzie np. przysmazy bluzke zelazkiem przychodzi do mnie z placzem, ja ja uspokajam a ojczym idzie sobie, nie przejmuje sie. dla niego wazne sa tylko chyba seks . Na dodatek mama ma wielkie ambicje na temat moich studiów itd. A ja znow dostaje blokadę przed uczeniem,.

Może ktoś mi doradzi co mam zrobić.
Szczera rozmowa z mama nic nie daje....bo jest zakochana.... i oszłomiona swoim facetem. I nie jestem zazdrosna.

Edytowane przez Monia852
Czas edycji: 2013-07-18 o 16:09
Monia852 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-18, 16:38   #2
201605300922
Konto usunięte

Dot.: moja mama ojczym i ja

Cytat:
Napisane przez Monia852 Pokaż wiadomość
Witam.
Mam problem. Może któraś z Wizażanek miała ten sam problem co ja i wie co zrobić.
Otóż moja mama rozstała się z moim tatą 15 lat temu. wtedy przez kilka lat była sama. 5 lat temu wzięła ślub z swoim dużo młodszym facetem. minęło te 6 lat, ja nadal go nienawidze. Nie, nie jestem zazdrosna. Ale chodzi mi o to że nie mogę patrzeć jak wciąż gdy zostaja sami to sie całuja, dotykaja wszedzie. Wieczorami słyszę tylko jak uprawiaja seks. A przy ludziach tez zachowuja się fatalnie np. dotykaja sie stopami, maraja wszedzie np. w gościach, a najgorsze jest to ze wciaz maja takie spojrzenia do siebie, które mówią dalej chodz chce teraz seksu. Nie moge na nich patrzec. Zachowuja sie jak nastolatkowie a moja matka ma prawie 50 lat. Na dodatek ona nie widzi jak on sie zachowuje strasznie np. obgryza paznokcie w gosciach, grzebie sobie w zebach. Żadne rozmowy nie daja skutku bo potem odbija sie o na mnie i na moim tz. Mam 22 lata,. Ja wciaz siedze zakmnieta w pokoju bo gdzie wyjde wciaz sie całuja itd. Dostaje depresji. wciĄŻ PŁACZE. cHCE sie usamodzielnic nie mam jak - nie moge znalezc pracy juz 2 lata. studiuje tylko zaocznie. gdy moje kolezanki pracuja studiuja.. Postanowiłam isc na kolejne studia - dzienne jezykowe bo z językiem mam wieksza szanse na prace. i wtedy usamodzielnie sie,. . na dodatek matka gdy ma jakies drobne załamanie gdy cos jej nie wyjdzie np. przysmazy bluzke zelazkiem przychodzi do mnie z placzem, ja ja uspokajam a ojczym idzie sobie, nie przejmuje sie. dla niego wazne sa tylko chyba seks . Na dodatek mama ma wielkie ambicje na temat moich studiów itd. A ja znow dostaje blokadę przed uczeniem,.

Szczera rozmowa z mama nic nie daje....bo jest zakochana.... i oszłomiona swoim facetem. I nie jestem zazdrosna.
O co możesz - moim zdaniem - poprosić, to o cichsze wieczorne uniesienia, bo Cię to zwyczajnie krępuje i Ci się wcale nie dziwię. Tak samo jak rodzice nie chcą wiedzieć za dużo o seksie swoich dzieci, to działa także w drugą stronę.
201605300922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-18, 16:49   #3
paula78
Zakorzenienie

Problemem jest to, że ty nie masz własnego życia, zajęc, hobby.
Zmień to i nie histeryzuj bo pewnie cała historie wyolbrzymiasz, nienawiść od 6 lat ? idz do psychologa.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-18, 17:36   #4
Marudna Krolewna
Rozeznanie

moja mama oczym i ja

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
Problemem jest to, że ty nie masz własnego życia, zajęc, hobby.
Zmień to i nie histeryzuj bo pewnie cała historie wyolbrzymiasz, nienawiść od 6 lat ? idz do psychologa.
Dokładnie, to Ty masz problem. Powinnaś się cieszyć, że mama sobie ułożyła życie i po 6 latach nadal jest zakochana z wzajemnością w swoim partnerze.
Marudna Krolewna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-18, 18:22   #5
201801191006
Konto usunięte

Dot.: moja mama oczym i ja

zajmij się sobą, znajdź jakieś zajęcie poza domem to nie będziesz musiała non stop na nich patrzeć jeśli tak bardzo Ci to przeszkadza.

ja bym się cieszyła gdyby moja mama tak sobie ułożyła życie i potrafiła nadal być szczęśliwa gdyby była po rozwodzie.
201801191006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-18, 18:45   #6
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

A ja jednak trochę autorkę rozumiem, nie chciałabym patrzeć, jak moja mam ciągle mizia się z facetem, nawet jeśli to byłby jej mąż. Każdy ma prawo do szczęścia, a już na pewno kobieta po rozwodzie ma prawo do kolejnej miłości, jednak wiek prawie 50 lat zobowiązuje do jakiegoś zachowania, i tym zachowaniem na pewno nie jest mizdrzenie się przy ludziach - takie zachowanie jest szczeniackie i na poziomie gimnazjum. Autorko, usiądź z mamą, powiedz, że przeszkadza Ci ich seks wieczorami (jeśli naprawdę są głośno, bo jeśli słyszysz stukające łóżko to nie jest zbyt głośne, choć na pewno uciążliwe. Kiedy mama do ciebie przychodzi z bzdurą - powiiedz jej raz i drugi, że jesteś zajęta, ale partner z pewnością ją wysłucha. Musisz się usamodzielnić i wyprowadzić, znajdź pracę (tak, wiem, że szukasz). Chociaż, kiedy będziesz studiować 7 dni w tygodniu, to czy wyprowadzka będzie niezbędna? Zawsze możesz kupić stopery do uszu
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-18, 20:14   #7
Rainberry
Mroczny Elf św. Mikołaja

Cytat:
Napisane przez Marudna Krolewna Pokaż wiadomość
Dokładnie, to Ty masz problem. Powinnaś się cieszyć, że mama sobie ułożyła życie i po 6 latach nadal jest zakochana z wzajemnością w swoim partnerze.
Nom. I na taki poziom możesz mniej więcej, droga autorko, liczyć przychodząc tu z jakimkolwiek problemem. Znajdziesz tu takie właśnie Marudne Królewny, które nie dość, że nie raczą się wykazać odrobiną zrozumienia, to jeszcze nie potrafią czytać ze zrozumieniem. Ogólnie - cokolwiek by to nie było - to ty masz problem Złamałaś nogę? Twoja wina! Samochód cię potrącił? Głupia jesteś i tyle. Rodzice się posuwają na twoich oczach? No to co się nie cieszysz, matce nie pogratulujesz, że "po 6 latach nadal jest zakochana z wzajemnością w swoim partnerze"? Ciekawe, czy takie osoby też tak się zachowują przy swoich dzieciach Masz problem, jesteś chora psychicznie

A tak poważnie to bardzo ci współczuję, przeżywasz okropny stres. Masz prawo do życia w spokoju. Twoja matka przekroczyła granice swojej wolności - bo wolność jednego człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego. To tak, jakbyś wzięła nocnik, przyniosła sobie do pokoju gdzie matka z ojczymem siedzi i zaczęła się załatwiać Poza tym to może być jakiś kryzys z przekwitaniem - rozpaczliwa próba pokazania światu, że ciągle jest atrakcyjna i UPRAWIA SEKS.

Jeśli dorośli ludzie, którzy nie wychowali się w dżungli zachowują się w ten sposób, to nie wiem co doradzić - rzeczywiście chyba tylko numer z nocnikiem albo wyprowadzka. A jeśli chcesz pracę dostać - nie studiuj bez końca! Każdy ma teraz papier z uczelni, także jeden wystarczy aż nadto
Rainberry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-18, 20:27   #8
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Napisane przez Rainberry Pokaż wiadomość
To tak, jakbyś wzięła nocnik, przyniosła sobie do pokoju gdzie matka z ojczymem siedzi i zaczęła się załatwiać
Naprawde porownujesz pocalunki z mezem do publicznego srania? Ja tu niedawno porownalam do tegoz publiczny seks, bo to juz zabawne nie jest, ale nie wpadajmy w paranoje. Dorosli ludzie, po slubie coby bylo wszystko zgodnie z zasadami, mieszkaja razem z dorosla corka zony i przytulaja sie do siebie. MATKO BOSKA, TOZ TO OBRZYDLIWE.

Ja sobie zdaje sprawe z tego, ze widok migdalacych sie rodzicow nie nalezy to najprzyjemniejszych, ale moim zdaniem autorka znacznie przesadza. A juz chowanie sie w pokoju przez 22-latke zamiast rzeczowej rozmowy to jakas farsa kompletna Czy ona w ogole powiedziala matce, ze ja te czulosci krepuja, tak po ludzku i bez awantury? I czy naprawde dotykanie stopa partnera w gosciach to jest jakies koszmarne faux pas, czy to jest powod do placzu?

Mysle, ze autorka troskliwie pielegnuje w sobie niechec do ojczyma - nie wnikam czemu go nie lubi, mozliwe ze ma powod. Ale jej przeszkadza nawet to, ze oni na siebie PATRZA. Zdaniem autorki 50-letnia kobieta nie moze z pasja patrzec na swojego meza, powinna zapewne haftowac albo gotowac obiad, a on powinien siedziec z gazeta i miec wszystko w dupie. Nie widze innej przyczyny obrzydzenia spowodowanego tym, ze dwoje doroslych ludzi sie kocha i pozada. Przeciez ma JUZ 50 lat, tak sie nie godzi.
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-18, 20:35   #9
madana
Zakorzenienie

No dobra, ale za co ty go tak 6 lat nienawidzisz? Dlaczego masz depresję i CO tak konkretnie "odbija się na tobie i twoim chłopaku"??? Bo na razie to czytam histeryczny post. Opisujesz matkę, która jest kochana przez męża, okazuje się jej ciągle uczucie, czy wg ciebie matka to tylko nad wyborem trumienki się ma zastanawiać, bo seks to tylko sprawa dla ludzi 20+? No bo jakże, żeby kobieta koło 50 seks uprawiała, całowała się z mężem- no obraza boska Bo rozumiałabym nienawiść, gdyby nowy mąż znęcał się nad matką, chlał, był dla ciebie niedobry, wyżywał się, wszystko kręciło się by wokół przemocy? Stąd pytam: ZA TO ty go tak nienawidzisz?

Edytowane przez madana
Czas edycji: 2013-07-18 o 20:45
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-18, 20:52   #10
Rainberry
Mroczny Elf św. Mikołaja

Cytat:
Napisane przez mary_poppins Pokaż wiadomość
Naprawde porownujesz pocalunki z mezem do publicznego srania? Ja tu niedawno porownalam do tegoz publiczny seks, bo to juz zabawne nie jest, ale nie wpadajmy w paranoje. Dorosli ludzie, po slubie coby bylo wszystko zgodnie z zasadami, mieszkaja razem z dorosla corka zony i przytulaja sie do siebie. MATKO BOSKA, TOZ TO OBRZYDLIWE.
Cytat:
Ale chodzi mi o to że nie mogę patrzeć jak wciąż gdy zostaja sami to sie całuja, dotykaja wszedzie. Wieczorami słyszę tylko jak uprawiaja seks. A przy ludziach tez zachowuja się fatalnie np. dotykaja sie stopami, maraja wszedzie np. w gościach, a najgorsze jest to ze wciaz maja takie spojrzenia do siebie, które mówią dalej chodz chce teraz seksu.
Przytulają do siebie? Pocałunki z mężem? Proszę, nie bagatelizuj sytuacji, bo autorka wyraźnie napisała, co robią.

Cytat:
Ja sobie zdaje sprawe z tego, ze widok migdalacych sie rodzicow nie nalezy to najprzyjemniejszych, ale moim zdaniem autorka znacznie przesadza. A juz chowanie sie w pokoju przez 22-latke zamiast rzeczowej rozmowy to jakas farsa kompletna Czy ona w ogole powiedziala matce, ze ja te czulosci krepuja, tak po ludzku i bez awantury? I czy naprawde dotykanie stopa partnera w gosciach to jest jakies koszmarne faux pas, czy to jest powod do placzu?
Możesz powiedzieć dlaczego przesadza, skoro ją jednak rozumiesz? Poza tym autorka wyraźnie napisała:
Cytat:
Żadne rozmowy nie daja skutku bo potem odbija sie o na mnie i na moim tz.
Cytat:
Szczera rozmowa z mama nic nie daje....bo jest zakochana.... i oszłomiona swoim facetem.
Więc skąd tą "farsą" nagle zaleciało? Dziewczyny, wy naprawdę (z wyjątkami) nie chcecie przeczytać, o czym jest ten wątek.

Cytat:
Mysle, ze autorka troskliwie pielegnuje w sobie niechec do ojczyma - nie wnikam czemu go nie lubi, mozliwe ze ma powod. Ale jej przeszkadza nawet to, ze oni na siebie PATRZA. Zdaniem autorki 50-letnia kobieta nie moze z pasja patrzec na swojego meza, powinna zapewne haftowac albo gotowac obiad, a on powinien siedziec z gazeta i miec wszystko w dupie. Nie widze innej przyczyny obrzydzenia spowodowanego tym, ze dwoje doroslych ludzi sie kocha i pozada. Przeciez ma JUZ 50 lat, tak sie nie godzi.
1) Nie wiemy nic o tym, co robi ze swoją nienawiścią, więc nie mamy prawa to jej oceny. Już samo to, że jej matka poślubiła nienawidzoną przez nią osobę jest przykry.
2) To, co pogrubiłam... <sigh> Zdaniem autorki? A gdzie ona coś takiego napisała?:/

Edytowane przez Rainberry
Czas edycji: 2013-07-18 o 21:19
Stary 2013-07-18, 20:53   #11
Silence_
Zakorzenienie

Cytat:
Witam.

I usamodzielnisz się za 5 lat, kiedy skończysz studia językowe? Teraz aby znać dobrze język nie trzeba go studiować. A do pracy wystarczy jakiś papier potwierdzający Twoją znajomość danego języka. Poza tym nie wiem gdzie mieszkasz i jakiej pracy szukasz, ale np. w takim Lublinie, gdzie bezrobocie wysokie, a studentów multum, koleżanki studiujące dziennie znajdują pracę

Powtarzasz, że nie jesteś zazdrosna jakbyś koniecznie chciała ten fakt (?)wyprzeć ze świadomości.

Silence_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-18, 21:04   #12
unber
Raczkowanie

Autorko, jesli masz depresje, to idz do psychiatry. Nafaszeruja Cie leki, wysla na terapie - tak sie leczy te chorobe. Wybacz, ale ciezko mi wspolczuc Ci jakos specjalnie - rodzice sobie wystawiaja opinie, nie Tobie. Krzywdy Ci nie robia, ba, chodzisz na studia zaoczne, nawet nie pracujac (czemu nie poszlas na tryb dzienny?). Jesli jestes bardzo zdesperowana, to jesli nie u siebie, to w innym miescie znajdziesz prace w jakims call-center czy dajac korepetycje. Da sie utrzymac, wiele osob tak robi. Moze namowisz rodzicow na jakiea grosze, zeby sie utrzymac w wiekszym.miescie. Ty natomiast siedzisz w domu, narzekasz na swoich napalonych rodzicow i to jak Ci niszcza zycie, a sama nic nie robisz. Jesli to az tak straszne, to od 5 lat moglabys chocdzic na terapie z NFZ-tu...
unber jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-18, 21:09   #13
Rainberry
Mroczny Elf św. Mikołaja

Cytat:
Napisane przez Silence_ Pokaż wiadomość
I usamodzielnisz się za 5 lat, kiedy skończysz studia językowe? Teraz aby znać dobrze język nie trzeba go studiować. A do pracy wystarczy jakiś papier potwierdzający Twoją znajomość danego języka. Poza tym nie wiem gdzie mieszkasz i jakiej pracy szukasz, ale np. w takim Lublinie, gdzie bezrobocie wysokie, a studentów multum, koleżanki studiujące dziennie znajdują pracę
To prawda. Pracy trzeba umieć szukać, ale tego się da nauczyć. Powiedz mamie, żeby ci dała trochę grosza na usamodzielnienie się, to będą sobie mogli biegać po domu na golasa z ojczymem i wszyscy zobaczą jaka to ona "niezacofana" i "aktywna seksualnie w TYM WIEKU"
Stary 2013-07-18, 21:22   #14
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Mam 22 lata,. Ja wciaz siedze zakmnieta w pokoju bo gdzie wyjde wciaz sie całuja itd. Dostaje depresji. wciĄŻ PŁACZE. cHCE sie usamodzielnic nie mam jak - nie moge znalezc pracy juz 2 lata. studiuje tylko zaocznie. gdy moje kolezanki pracuja studiuja..
i o to jest źródło Twoich histerii - brak zajęcia. Źle Ci ze sobą to i na szczęśliwych ludzi nie możesz patrzeć. Dla mnie Twoje zachowanie i cały wywód z pierwszego posta są po prostu smutne, niesmaczne, naszpikowane złością biorącą się z własnego życiowego dziadostwa.

I nie wierzę, że się gdziekolwiek jako studentka już 2 lata nie masz gdzie zatrudnić, choćby w przysłowiowym McDonaldzie, nie wierzę.
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-18, 22:22   #15
Monia852
Raczkowanie

Dziękuję za rady.
A jeśli chodzi o studia to ide po to własnie by nie siedzieć w domu.
pracować w Mc nie moge bo jesli juz mi nic nie wyjdzie to wtedy dopiero pojde.
chce studiowac dziennie rozmiez dlatego ze to moje marzenie.A dostałam się na studia dzienne. :P:P
Pojde do psychologa.
Dziekuje za rady, próby rozwiązania mojego problemu.
Zrobie studia izaczne wtedy pracować.
Dziekuję!!
Jestescie kochane
Monia852 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-18, 22:39   #16
Gwiazdeczka1978
Zakorzenienie

Matka ma prawo do szczescia, do ułozenia sobie szczesliwego zycia, do seksu tez. Przeszkadza Ci to, ze jest szczesliwa??? Moze powinni sie troche bardziej kryc przed Toba, ale Ty juz niedługo wyfruniesz z gniazda, chyba dobrze, ze ma kogos, nie zostanie sama, kiedy Ty ulozysz sobie zycie.
Gwiazdeczka1978 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-18, 22:49   #17
ARAKSJEL
Hrodebert

Cytat:
Napisane przez madana Pokaż wiadomość
No bo jakże, żeby kobieta koło 50 seks uprawiała, całowała się z mężem- no obraza boska
Gorzej > toż to kazirodztwo w tym wieku z mężem .Całująca się stara baba ...a fe

Na kolano i pasem >małolatę rzecz jasna .

Edytowane przez ARAKSJEL
Czas edycji: 2013-07-18 o 22:51
ARAKSJEL jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-18, 23:20   #18
Shira Yuki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rainberry Pokaż wiadomość
Przytulają do siebie? Pocałunki z mężem? Proszę, nie bagatelizuj sytuacji, bo autorka wyraźnie napisała, co robią.

Możesz powiedzieć dlaczego przesadza, skoro ją jednak rozumiesz? Poza tym autorka wyraźnie napisała:

Więc skąd tą "farsą" nagle zaleciało? Dziewczyny, wy naprawdę (z wyjątkami) nie chcecie przeczytać, o czym jest ten wątek.

1) Nie wiemy nic o tym, co robi ze swoją nienawiścią, więc nie mamy prawa to jej oceny. Już samo to, że jej matka poślubiła nienawidzoną przez nią osobę jest przykry.
2) To, co pogrubiłam... <sigh> Zdaniem autorki? A gdzie ona coś takiego napisała?:/
wątek jest o tym,jak autorka nie może znieść swojego ojczyma.
nie cierpi bliskości matki z mężem ,a każdy drobny gest roztrząsa do granic absurdu.
zamiast cieszyć się tym,że matka ma kogoś i nie wisi na jej plecach, to użala się nad soba,,bo nie ma własnego życia.

ja widzę matkę,która sobie radzi,ma faceta,który ją tuli,jest jej dobrze w łóżku,czasem ma napady płaczu,bo pewnie przechodzi menopauzę i woli wypłakac się u córki,niż u faceta,a autorka nie pracuje,ucz się ,siedzi w domu i nasłuchuje.
wybaczcie,ale nigdy nie zasłuchiwałam swoich rodziców i wątpię,czy robili TO ,kiedy mnie nie było w domu.nie,ja zwyczajnie żyję tak,aby tego nie słyszeć
Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu.
Jestem jak dziki Mustang.
Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja
.
Shira Yuki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-19, 07:18   #19
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Przesadzacie dziewczyny. Każdy ma prawo do szczęścia, ale mówienie autorce, że ma iść do psychologa, bo przeszkadza jej jawne pokazywanie seksualności swojej matki i ojczyma? Zastanówcie się - która z was by chciała patrzeć, jak rodzice się macają? Pewnie, że mogą to robić, ale kultura wymaga, by nie angażować do tego osób trzecich. Tak, autorka powinna znaleźć sobie zajęcie, bo kiedy siedzi w domu, to może rzeczywiście przejaskrawia, ale szacunek jej się należy. Czy wy macałybyście się z facetem przy matce, albo uprawiałybyście głośno seks wiedząc, że wasza mama jest za ścianą? Ja nie. Ale może i ja powinnam się do psychologa wybrać..
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-19, 08:02   #20
unber
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
Przesadzacie dziewczyny. Każdy ma prawo do szczęścia, ale mówienie autorce, że ma iść do psychologa, bo przeszkadza jej jawne pokazywanie seksualności swojej matki i ojczyma? Zastanówcie się - która z was by chciała patrzeć, jak rodzice się macają? Pewnie, że mogą to robić, ale kultura wymaga, by nie angażować do tego osób trzecich. Tak, autorka powinna znaleźć sobie zajęcie, bo kiedy siedzi w domu, to może rzeczywiście przejaskrawia, ale szacunek jej się należy. Czy wy macałybyście się z facetem przy matce, albo uprawiałybyście głośno seks wiedząc, że wasza mama jest za ścianą? Ja nie. Ale może i ja powinnam się do psychologa wybrać..
Ale Autorka nie mowi "Sa oblesni, wstyd mi za nich", tylko ze caly czas siedzi w pokoju, placze i dostaje depresji. I jesli tez tak spedzasz czas, to faktycznie, wypadaloby odwiedzic psychologa, bo odciecie sie od swiata i zamykanie w pokoju ze lzami w czach przez 6 lat nie jest zdrowym stanem, niezaleznie od oblesnosci widzianycj scen.
unber jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-19, 08:17   #21
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Napisane przez Shira Yuki Pokaż wiadomość
wątek jest o tym,jak autorka nie może znieść swojego ojczyma.
nie cierpi bliskości matki z mężem ,a każdy drobny gest roztrząsa do granic absurdu.
zamiast cieszyć się tym,że matka ma kogoś i nie wisi na jej plecach, to użala się nad soba,,bo nie ma własnego życia.

ja widzę matkę,która sobie radzi,ma faceta,który ją tuli,jest jej dobrze w łóżku,czasem ma napady płaczu,bo pewnie przechodzi menopauzę i woli wypłakac się u córki,niż u faceta,a autorka nie pracuje,ucz się ,siedzi w domu i nasłuchuje.
wybaczcie,ale nigdy nie zasłuchiwałam swoich rodziców i wątpię,czy robili TO ,kiedy mnie nie było w domu.nie,ja zwyczajnie żyję tak,aby tego nie słyszeć
Ano wlasnie, tak by mniej-wiecej wygladala moja odpowiedz

Shira Yuki jesli chodzi o to, ze ja rozumiem ale uwazam, ze przesadza - dolaczam sie do propozycji psychologa. Bo o ile rozumiem skrepowanie, to mimo wszystko nie rozumiem nienawisci, zamykania sie w pokoju i krytyki tego, ze malzenstwo na siebie patrzy - to nie jest normalne, po prostu. Bez wzgledu na to, jak by sie matka nie zachowywala. A mam wrazenie, choc moge sie mylic, ze obiektywnie nie jest az tak zle i nie wyglada to tak, ze jak ojczym spojrzy na matke to jej sie stanik sam rozpina, a w nocy matka wydaje ojczymowi wyuzdane polecenia, krzyczac na caly glos. Jesli jest bardzo zle, to byc moze za malo zostalo napisane, bo nie znamy ani faktycznej reakcji matki na ewentualne uwagi corki (tyle tylko, ze cos sie na kims odbija, zadnych przetoczonych argumentow z ktorejkolwiek ze stron), ani faktycznego stopnia tych ich czulosci. Ale te fragmenty o dotykaniu stopami i pozadliwym patrzeniu (bo naprawde - co moze byc w tym tak doslownego i wyuzdanego, zeby doprowadzalo to dorosla dziewczyne do placzu?) wskazuja wedlug mnie na to, ze to macanie i ten seks to tez nie jest takie oczywiste ekshibicjonistyczne okropienstwo. Wedlug mnie to pokazuje, ze autorka ma sklonnosci do przerysowywania. Chyba, ze mi nagrasz filmik i pokazesz na nim, jak mozna na kogos spojrzec tak, zeby osobie obserwujacej zrobilo sie niedobrze - ja nie wiem. Wedlug mnie to kwestia nadwrazliwosci, a nie stanu faktycznego - autorka od lat zyje ze znienawidzonym czlowiekiem w jednym domu, prawdopodobnie ma do tego depresje, wiec bylabym za tym, ze obiektywnie rzecz biorac przesadza.
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-19, 08:50   #22
Clemence
Zakorzenienie

Niestety ,musisz sie uczyc i tyle.
Co my Ci mozemy wiecej poradzic?
Matki Ci nie zmienię,a ojczyma tymbardziej..
Nie ma tutaj złotego środka.. na razie jest jak jest i tyle.
Moze matka sama sie w koncu ogarnie?

ale kojarze sytuacje.
Bylego chlopaka matka byla dosyć podobna. Blizej jej do nastolatki niz 50paroletniej kobiety.
To była tragedia,ale na sile nic się nie da.

'But know this...I'm only judged by one Power, and I serve HIM.. !

<3
Clemence jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-19, 10:30   #23
Shira Yuki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
ja widzę subtelną różnicę między dotykaniem ,a macaniem .
czy trzymanie się za ręce staruszków wywołuje u ciebie zgorszenie i obrzydzenie?
Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu.
Jestem jak dziki Mustang.
Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja
.
Shira Yuki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości