Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 19! - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-18, 22:04   #4831
lachryma
Zakorzenienie

Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.

woda morska to ulatwia nawet odychanie mojemu tz kiedy mamy suche powietrze w pokoju

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-07-18, 22:05   #4832
cynamon_owa
Zadomowienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
cynamonowa
myśmy się w pary dobrały, bo zauwazyłysmy, że tu na wątku się w parach dzieci rodzą.
moją miała być dotkaa, ale się wyrwała, więc mam skylie teraz!
To nie puszczaj teraz skylie Ale nawet jak Ci "ucieknie" to zawsze mozesz rodzic z ksiezna Kate

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
To takie na szybko spostrzeżenia.. Pewnie to wszystko już wiecie a ja to ogarnelam dopiero po urodzeniu, ale najwyżej zignorujcie moja opóźniony wiedzę
Kazda rada jest cenna Ja tez dopiero po urodzeniu Malego wiekszosc rzeczy zalapalam- wczesniej nigdy nie mialam do czynienia z noworodkiem

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 22:09   #4833
lachryma
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
To nie puszczaj teraz skylie Ale nawet jak Ci "ucieknie" to zawsze mozesz rodzic z ksiezna Kate
wlasnie Domi, a nie lepiej zebys rodzila z ksiezna? ona tez mieszka w Anglii, bedziecie mogly razem potem chodzic na spacery z dziecmi wez napisz jej czy nie chce zostac Twoja para do porodu

Stary 2013-07-18, 22:13   #4834
madi82
Zakorzenienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
madi- a czy Ty jutro odstawiasz ten swoj lek - Fe... cos tam?

Aaa... zapomnialam sie pochwalic- dzisiaj Mlody zostal oficjalnie zarejestrowany Teraz tylko pozostaje nam zarejestrowac go w konsulacie [COLOR="Silver"]
Cynamonka...myślę, że tak....

brawa dla zarejestrowanego Adasiaaa

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 22:14   #4835
cynamon_owa
Zadomowienie

No to ja uciekam- zaraz sie Mlody bedzie budzil na jedzenie dlatego nakarmie go i potem sama klade sie spac. Oby dzisiaj Adas nie mial zapedow towarzyskich tak jak wczorajszej nocy gdzie poprzestawiala mu sie noc z dniem i postanowil sobie zrobic 3godziny czuwania- ile bajek sie naczytalismy z mezem, ile piosenek o zabkach naspiewalismy to nasze...

Milej nocy- dla przeterminowanych ze skurczami , a dla niedonoszonych spokojnej

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 22:17   #4836
madi82
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
woda morska to ulatwia nawet odychanie mojemu tz kiedy mamy suche powietrze w pokoju

muszę ja nabyć, bo jeszcze nie mam:/

Cytat:
A i dziewczyny, które jeszcze w dwupaku, a jeszcze nie posiadają przewijaka- dla mnie super sprawa, bo mimo, ze mamy wysokie łóżko to pękł by mi kręgosłup.. Sama się nad nim zastanawiałam i kupiłam prawie na samym końcu, ale to jeden z lepszych wydatków

Chusteczki nawilzajace torjouis czy jakoś tak zielone z Lidia super są

Woda morska ułatwia maluchowi oddychanie zdecydowanie, więc tez polecam

Do smarowania pupy mamy termentiol lub łapówkę która dostaliśmy w szpitalu od położnych. Sudocream pójdzie w użycie tylko wtedy jak będzie już jakieś odparzenie, na codzień się nie powinno bo bardzo wysusza..

dobrych rad nigdy za wiele!!!
Ja tam chłonę wszystkie a jak się powtarzają to przynajmniej bardziej pamiętam, tak, że czekam na kolejne

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 22:19   #4837
kiss12550
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość

powiedział tylko 'to jak ja będę później pracował..? zostanie mi taki i zacznę nim wadzić na budowie..inwestorkę będę musiał prosić o przesunięcie się, żeby jej nie uderzyć'
.
oj tam pewnie by Ci nie przeszkadzało jakby taki został
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-18, 22:24   #4838
jakierka
Zadomowienie

Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 19!

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Info od Ita:

" leze w izolatce juz na glukozie mlode ma bardzo wysokie tentno a ja temperature na razie zostaje w szpitalu. Temp. 39,2"
O kurcze, trzymaj sie!! Oby dobrze o Was zadbali

Stary 2013-07-18, 22:25   #4839
enlevee
Zakorzenienie

Mój nowy sprzęt napisał łapówkę zamiast alpike

Jestem wykapana i wiecie co? Mam ochotę na tzta hahaha no ale bez jaj

cynamonku brawa za zarejestrowanie Adasia
madi obys jutro odstawila to świństwo ! cieszę się, ze doceniasz moja opóźniona wiedzę

Ja na kape stosuje octenisept, także u nas ma działanie i na małego i na matkę
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 22:25   #4840
kiss12550
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość

Ehh a u mnie jest do dyspozycji tylko gaz rozweselający ... No chyba, że się skończy - to nie ma
Przynajmniej mam szansę na wesoły poród

TŻ właśnie się mnie zapytał, czy on też będzie mógł się tym gazem sztachnąć
mój właśnie na to liczy
kiss12550 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 22:29   #4841
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Do smarowania pupy mamy termentiol lub łapówkę która dostaliśmy w szpitalu od położnych. Sudocream pójdzie w użycie tylko wtedy jak będzie już jakieś odparzenie, na codzień się nie powinno bo bardzo wysusza..
Ten Tormentiol z kwasem borowym? Zerknij tu:
http://www.srokao.pl/2013/02/uwaga-s...ormentiol.html

I podaj mi maila swojego to Ci wyślę swoje wspaniałe notatki
Cytat:
bylo dziabniecie, teraz czekam na skurcze
Ojejku jejku! Tylko nie wystaw mnie
Cytat:
wlasnie Domi, a nie lepiej zebys rodzila z ksiezna? ona tez mieszka w Anglii, bedziecie mogly razem potem chodzic na spacery z dziecmi wez napisz jej czy nie chce zostac Twoja para do porodu

Cynamonowa Ty też możesz mi maila podać
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 22:33   #4842
enlevee
Zakorzenienie

Mój syn zachowuje się jak stary chłop

Głośno beka, jeszcze głośniej puszcza baki, Rzygnie mu się czasem
Pełna kulturka

---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ----------

neni mam już Twoje notatki ale widać ze jeszcze do tego nie doszłam, no cóż to pozostanę przy alpice dzięki

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-07-18, 22:34   #4843
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Hej Kochane, zanim ponadrabiam, to napiszę jak na wizycie:

Byłam zbadana
Szyjka 1,5 cm, przepuszcza palec... Po badaniu dr wsadził mi ten prent usg dopochwowego i mi zagmerał, myślałam, że pod sufit polecę, no ale teraz nic się nie dzieje.

Część druga - USG
Oczywiście jak zwykle badanie łożyska - 3 stopień już
Główka - ciężko było zmierzyć, ale się udało i jest w miarę mała.
No i dr stwiedził, że ze 3 kg Filip waży, że niewielki.

Ale oczywiście ja się nastawiałam na ocenę pełnej masy... Ale drugi lekarz miał okienko, więc czmychnęłam do niego i poprosiłam ładnie o usg...
Położyłam się i główka faktycznie niewielka - 32 cm. Ale brzuszek nadrabia.... i masa wyszła 3500-3600

No ale jestem zadowolona, że przynajmniej wiem coś więcej.
to mozesz rodzic, ja tydzien temu na usg mialam II stopien łozysko

Cytat:
rób tak jak ja
pisz, wbijaj się w rozmowę
wciskaj
kłóć się
zaczynaj debaty i dyskusje
))

karmi ma do 0,5 % czyli mniej zazwyczaj

Cytat:
Napisane przez EVAgwiazdka Pokaż wiadomość
dziewczyny jak lekarz wypisal mi skierowanie na jutro do szpitala to o ktorej byscie tam sie stawily na moim miejscu? mysle zeby o 12 jechac nie za pozno albo wczesnie?
ja ok 8 i na czczo, zeby mogli cos juz robic jakby co, wzielabym sobie jakas buleczke czy cos zeby potem zjesc

Cytat:
Info od Ita:

" leze w izolatce juz na glukozie mlode ma bardzo wysokie tentno a ja temperature na razie zostaje w szpitalu. Temp. 39,2"

Madi kochana jestes, ze pytalas o mnie

dzis po raz pierwszy w ciazy dopadla mnie zgaga
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 22:35   #4844
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Mój syn zachowuje się jak stary chłop

Głośno beka, jeszcze głośniej puszcza baki, Rzygnie mu się czasem
Pełna kulturka

A jakie kropelki lekarz kazał dawać na brzuszek?
Stary 2013-07-18, 22:37   #4845
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
to mozesz rodzic
Czekam na Cię :-P
ja zgage mam 4 dzień;-)

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 22:40   #4846
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
To możesz rodzić
Stary 2013-07-18, 22:40   #4847
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:

A jakie kropelki lekarz kazał dawać na brzuszek?
Powiedział żeby robić masaże ewentualnie i nic o kropelkach nie mówił, ale kupiłam te co są polecane w Twoich notatkach- delicol, dilecol? Od pierwszego dnia zycia..Jakoś tak.. Dałam mu próbie dzisiaj zobaczymy czy to rzeczywiście kolki czy wrzeszczy bo po prostu wrzeszczy i już

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-07-18, 22:40   #4848
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
skylie
zyjesz??? planujemy jakies skurcze w nocy??
czy spimy spokojnie???
Jestem U mnie cisza w eterze. Boli bardzo ale jak mi Mala gmera w szyjce a tak to nic :/
Nie zmartwilabym sie gdyby pojawily sie skurcze

Cytat:
A i dziewczyny, które jeszcze w dwupaku, a jeszcze nie posiadają przewijaka- dla mnie super sprawa, bo mimo, ze mamy wysokie łóżko to pękł by mi kręgosłup.. Sama się nad nim zastanawiałam i kupiłam prawie na samym końcu, ale to jeden z lepszych wydatków

Chusteczki nawilzajace torjouis czy jakoś tak zielone z Lidia super są

Woda morska ułatwia maluchowi oddychanie zdecydowanie, więc tez polecam

To takie na szybko spostrzeżenia.. Pewnie to wszystko już wiecie a ja to ogarnelam dopiero po urodzeniu, ale najwyżej zignorujcie moja opóźniony wiedzę

surka śliczny świetlik

dzoan ale Cię dopadlo na samej końcówce mam nadzieje ze Lol szybko wyjdzie i Ci to ustąpi, a będziesz mogła się już cieszyć maluchem
Tormentiolu nie mozna stosowac ze wzgledu na kwas borowy. Kup sobie jakis odpowiednik bez- np Tormentalum

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 22:45   #4849
enlevee
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpnio

Skylie ruszyloby Cię co, żeby krakowska listę dopiąć, a Ty się osiągasz

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-07-18, 22:45   #4850
Neni1984
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpnio

Cytat:
Powiedział żeby robić masaże ewentualnie i nic o kropelkach nie mówił, ale kupiłam te co są polecane w Twoich notatkach- delicol, dilecol? Od pierwszego dnia zycia..Jakoś tak.. Dałam mu próbie dzisiaj zobaczymy czy to rzeczywiście kolki czy wrzeszczy bo po prostu wrzeszczy i już
Aha ok. A ile zapłaciłaś za nie?

Swoją drogą to nie wiem, kiedy ja Ci te notatki wysłałam?
Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
1)Jestem U mnie cisza w eterze. Boli bardzo ale jak mi Mala gmera w szyjce a tak to nic :/
Nie zmartwilabym sie gdyby pojawily sie skurcze

2)Tormentiolu nie mozna stosowac ze wzgledu na kwas borowy. Kup sobie jakis odpowiednik bez- np Tormentalum
1) Mój też dziś strasznie boleśnie przy szyjce mi gmera

2) Już ją zje.bałam za to
Stary 2013-07-18, 22:46   #4851
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:

Kto Ci polecil Tormentiol?... Jakis czas temu przerobilysmy ten temat nawet tu na forum, ze podobno absolutnie przeciwwskazany u tak malenkich dzieci... Ja potwierdzam, ze to jest cudotworcza masc i kiedy Lala swego czasu dostala odpieluszkowego zapalenia skory od jakichs tanich pieluszek by tesco i rany jej sie na cipusi robily do krwi, tormentiol i maka ziemniaczana uratowaly nam zycie - ale to byl rzeczywiscie hardkor i raczej mniej bym sie obawiala w ramach profilaktyki sudocremu (od miesiaca uzywamy na Lilo ) niz wlasnie tormentiolu chyba...

A w ogole z ciekawostek - Lilo miala male klopoty z luszczaca sie skorka na buzi i potowkami w faldkach w ilosci i rozmiarach dosc przxerazajacych - nic nie pomagalo, ani natluszczanie ani wysuszanie, wiec w akcie desperacji wycofalam WSZYSTKO - i odkad naszym jdynym kosmetykiem jest mydlo Bambino i tylko pupine traktuemy raz na jakis czas Sudocremem, dziecko ma skore jak marzenie: ani wyprysku, ani przesuszenia, ani potoweczki, no cud miod malina szkoda poniekad, bo ja uwielbiam zapach oliwki JJ, no ale skoro ona taka arystokratka, ze nie pasi, to trudno, musze sie podporzadkowac
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 22:52   #4852
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Dałam mu próbie dzisiaj zobaczymy czy to rzeczywiście kolki czy wrzeszczy bo po prostu wrzeszczy i już
Tyle miesięcy siedział cicho-musi się chłopak wyszumieć

---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość

A w ogole z ciekawostek - Lilo miala male klopoty z luszczaca sie skorka na buzi i potowkami w faldkach w ilosci i rozmiarach dosc przxerazajacych - nic nie pomagalo, ani natluszczanie ani wysuszanie, wiec w akcie desperacji wycofalam WSZYSTKO - i odkad naszym jdynym kosmetykiem jest mydlo Bambino i tylko pupine traktuemy raz na jakis czas Sudocremem, dziecko ma skore jak marzenie: ani wyprysku, ani przesuszenia, ani potoweczki, no cud miod malina szkoda poniekad, bo ja uwielbiam zapach oliwki JJ, no ale skoro ona taka arystokratka, ze nie pasi, to trudno, musze sie podporzadkowac
Oliath, bo J&J to szit. Polecam Hippa i Babydream-rewelacyjne składy, same naturalne oleje.

(czekam, kiedy mnie wywalicie za te dobre rady)
Stary 2013-07-18, 22:56   #4853
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Myślę, że z gęstszymi musiał sobie radzić
Ja się dzisiaj tak nasapałam, że najchętniej dałabym sobie spokój do porodu

A co do nóg... ja potrafię ponad tydzień nie golić, z tym że włosków mam dużo więcej niż 5
postanowiłam jednak nie czuć się gorsza i bardziej zachwaszczona niż Ty i się wygoliłam Nie powiem, chyba ze 40 minut mi zeszło, ale udało się, jestem z siebie dumna!!!

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 22:56   #4854
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
postanowiłam jednak nie czuć się gorsza i bardziej zachwaszczona niż Ty i się wygoliłam Nie powiem, chyba ze 40 minut mi zeszło, ale udało się, jestem z siebie dumna!!!
Stary 2013-07-18, 22:57   #4855
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
To możesz rodzić
juz wszystkie dolegliwosci ciazowe zaliczone

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Czekam na Cię :-P
ja zgage mam 4 dzień;-)

dobranoc

P.S. nogi mam spuchniete w łydkach
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 22:59   #4856
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Oliath, bo J&J to szit. Polecam Hippa i Babydream-rewelacyjne składy, same naturalne oleje.
Ja - o dziwo - J&J taki płyn z pompką używałam na moim alergicznym synu i skórka była jak marzenie tolerancja skórna jak widać bywa różna, dla małej póki co wszystko z rossmanna kupiłam, zobaczymy

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 22:59   #4857
enlevee
Zakorzenienie

Neni- za wizytę, 3cm rozwarcia to wiecej niż ja miałam trafiając do szpitala więc mam nadzieje, ze Kubus na dniach wyjdzie ładna ma wagę, taka akurat!

mela czołowe kolejny porodzik się szykuje!

agrafkaTwoje obawy są całkowicie uzasadnione.. Walka o malenstwo to priorytet zwłaszcza jak miałam takie przejścia.. Będzie dobrze, pamiętaj

cieplusia ładny kącik i apartament

No, tak nadrabiam i nadrabiam, a młody sobie steka w tle przez sen..tz uznał, pies tez.. Ja chce wzbudzić małego za godzinę na butle i sobie już na spokojnie pójdę spać..

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-07-18, 23:03   #4858
Oliath
Zakorzenienie

A sie pozale przd snem... tak bardzo mam dosc nieswiezego zapachu i lusek tesciowej wszedzie, ze jeszcze tydzien i szlag mnie trafi na amen chodze i sprzatam toto zewszad, zamiatam, zmywam, nawet deske w toalecie myje 10 x dziennie dzis juz nie wytrzymalam i najdelikatniej jak mozna poprosilam, zeby te deske choc po sobie omiotla po skorzystaniu, bo przeciez Lala do toalety nie chce przez to wejsc co rano czyham do skutku az wstanie, zey lozko poscielic osobiscie i przecieradlo wytrzepac, bo przeciez tam sa tony lusek - zbieram delikatnie za rogi i won do wanny, a potem splukac, a tak najchetniej to bym prala te posciel codzien... u nas jest goraco i duszno teraz, kazdy chodzi mokry, a tesciowa od niedzieli w tej samej bluzce, spodnicy i rajstopach (!!), dobrzxe ze choc bielizne zmienia . Jak rano siedzac w kuchni slysze odglos drapania po suchej skorze, chce mi sie wyyyyyc. Milion forteli wynajduje, zeby Lili nie nosila i nie calowala, glownie z powodu tego zapachu. Nie ze smrod, ale same wiecie jak moze waniac ktos kto przy dobrych wiatrach jedynie sie podmywa, i to przy takich temperaturach jak teraz
Bosz, brzydzi mnie to przeokropnie, chyba wolalabym chamska zolze za tesciowa, byle czysta i pachnaca, niz zlota kobiete, jaka jest moja tesciowa, ale nieswieza i nieleczona

Podla jestem, ale nie daje rady juz.
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 23:05   #4859
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Ja - o dziwo - J&J taki płyn z pompką używałam na moim alergicznym synu i skórka była jak marzenie tolerancja skórna jak widać bywa różna, dla małej póki co wszystko z rossmanna kupiłam, zobaczymy
Akurat miałam na myśli tylko oliwkę ze względu na zawartość oleju mineralnego.
Cytat:
Neni- za wizytę, 3cm rozwarcia to wiecej niż ja miałam trafiając do szpitala więc mam nadzieje, ze Kubus na dniach wyjdzie ładna ma wagę, taka akurat!
Dzięki
Liczę na to, że to niedługo
Stary 2013-07-18, 23:06   #4860
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Aha ok. A ile zapłaciłaś za nie?

Swoją drogą to nie wiem, kiedy ja Ci te notatki wysłałam?

:
1) drogo..31zl, na Allegro chodzą dużo taniej, ale nie chce mi się czekać szczerze mówiąc..
2) wczoraj?

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Kto Ci polecil Tormentiol?... Jakis czas temu przerobilysmy ten temat nawet tu na forum, ze podobno absolutnie przeciwwskazany u tak malenkich dzieci... Ja potwierdzam, ze to jest cudotworcza masc i kiedy Lala swego czasu dostala odpieluszkowego zapalenia skory od jakichs tanich pieluszek by tesco i rany jej sie na cipusi robily do krwi, tormentiol i maka ziemniaczana uratowaly nam zycie - ale to byl rzeczywiscie hardkor i raczej mniej bym sie obawiala w ramach profilaktyki sudocremu (od miesiaca uzywamy na Lilo ) niz wlasnie tormentiolu chyba...

Już wiem, wiem, nie będę używać.. Zreszta i tak tylko 2 razy był w użyciu, bo normalnie alpika.

Ja kosmetyki mam babydream, j&j lubi maluśki uczulac z tego co czytałam

Cytat:
Tyle miesięcy siedział cicho-musi się chłopak wyszumieć

(czekam, kiedy mnie wywalicie za te dobre rady)
No on sobie chyba odbija, naprawdę.. Szkoda ze głownie w nocy

Pediatra dzisiaj polecał tak samo zwykła oliwe z oliwek

Cytat:
Wielkie ja odkąd normalnie widzę kape to ja codziennie rano witam z tego szczęścia hahahaha

Tomuś
3470g, 54cm
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości