Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 19! - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-18, 21:09   #4801
stokrotka24
Zakorzenienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Dobry wieczór
Trochę was zaniedbałam wczoraj i dzisiaj, dzisiaj pół dnia spędziłam w kuchni, potem koleżanka była a potem na działce byliśmy. To co pamiętam to odpisze:

Paulinka gratuluję porodu
Neni dzięki za notatki już 3 cm rozwarcia masz? super, a ja się moim jednym podniecałam. To już niedługo u Ciebie
Dzoan widzę, że Tobie spokoju nie dają, ciągle ktoś Cię odwiedza. Co do porodu to faktycznie musisz urodzić dla Twoich rodziców fajnie, że Twój lekarz już ma plan na wywołanie w razie czego. Nie wiem czy zdążę do Ciebie dołączyć bo moja ginka 29 dopiero będzie myślała co ze mną dalej. Trochę przestało mi zależeć na szybszym porodzie bo tz ma dużo rzeczy w pracy do pokończenia teraz i jak urodzę to nie będzie mógł od razu wolnego wsiąść, dopiero od 1 sierpnia, więc średnio tak. Ale jakby co to wirtualnie będę z Tobą
Eva gviazdka ładny brzusio i rzeczy dla dzidzi też
Fiazo trzymam kciuki aby jutro Cię wypuścili
Małaczarna fajne klejnoty
Cieplusia witam się fajny kącik dla dzidzi, brzusio też zgrabniutki
Surka cudne zdjęcie
En brawo za wizytę u pediatry dobrze, że udało Ci się trochę przespać

jeszcze chciałam coś napisać ale sklerozę mam, wybaczcie

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 21:09   #4802
mela1234
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpnio

Oj coś czuję, że weekend będzie obfity w dzieciaczki
Ja ide pod prysznic i do łóżeczka.
Może was jeszcze będę podglądać.
Dobrej nocy.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 21:12   #4803
stokrotka24
Zakorzenienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Cytat:
Napisane przez EVAgwiazdka Pokaż wiadomość
jutro ma urodziny maż mojej siostry on chce zebym jutro rodziła bo fajna data :P a ja mam urodziny 19 lutego tak jak jego córeczka

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

ostanie pytanie i uciekam pod prysznic czy ktoras z dziewczyn ktore juz urodzily braly znieczulenie bo nic nie czytałam o tym a sama sie wacham
mój mąż też ma jutro urodziny

Mela ślicznie wyglądasz

Łukaszek
Stary 2013-07-18, 21:12   #4804
roxi1980
Zakorzenienie

Info od Ita:

" leze w izolatce juz na glukozie mlode ma bardzo wysokie tentno a ja temperature na razie zostaje w szpitalu. Temp. 39,2"

Edytowane przez roxi1980
Czas edycji: 2013-07-18 o 21:15
roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 21:15   #4805
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Mi np. puchną uda - to jest dopiero dziwne
Mi też, aż mi się na nich rozstępy porobiły Masaaaa

En jak możesz pisać o desperadosie? Ja włąśnie wypiłam szklankę maślanki straciatella i myślałam, że to rozpusta
i dla Bezika za dobrą wizytę

surka słodziutka ta Twoja Lila, nawet jako taki robaczek

Ogłaszam wszem i wobec, że się dzisiaj wszędzie skosiłam
Wysmarowałam się clotrimazolum, zobaczymy co nam tu Neni poleciła Oczywiście wspomniałam o moich planach tżtowi... teraz jeszcze kuszę go pozycją na matkę polkę, czyli siedzę z cycami na wierzchu, wysmarowanymi Maltanem zobaczymy czy zrobi z tych informacji użytek, póki co bardziej zajmuje go gra
Stary 2013-07-18, 21:15   #4806
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Info od Ita:

" leze w izolatce juz na glukozie mlode ma bardzo wysokie tentno a ja temperature na razie zostaje w szpitalu. Temp. 39,2"
trzymamy mocno kciuki za Was troche wysoka ta gorączka ale jesteś pod opieką i to najwazniejsze

Łukaszek
Stary 2013-07-18, 21:16   #4807
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Info od Ita:

Mam nadzieję, że mimo wszystko mały posiedzi jeszcze w brzuchu

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-18, 21:18   #4808
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Ja mam rano wizytę, też powinnam coś ze sobą zrobić, a weny brak... W najgorszym wypadku dr będzie szukał wejścia w tropikalnej dżungli a co mi tam

nogi mam niegolone ze 2 tygodnie, ale u mnie to norma, bo mam tam 5 włosów

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 21:18   #4809
cynamon_owa
Zadomowienie

mela- slicznie wygladasz- super kolor Juz wiem po kim Malgosia odziedziczyla urode...
I za wizyte- zeby cos sie ruszylo jutro

surka- ale masz cudownego swietlika...

kejt- coz za dowod meskosci- nie pogadasz...

en- za wizyte u pediatry Super, ze wszystko ok
Swoja droga- kiedys klaskalysmy sobie za wizyty u ginekologa- teraz juz pediatra pozostaje...

Oliath- my dzisiaj bylismy u lekarza (ale nie pediatry bo tutaj nie ma rozgraniczenia- czy masz lupiez, czy maluszek ma kolke czy senior biegunke to i tak musisz isc do lekarza ogolnego ) ale ze wzgledu na oczko. A jesli wszystko byloby ok to pierwsza wizyta przypada na 6 tydzien zycia

EVA- ja mialam zzo + do tego sto tysiecy innych przeciwbolowych wspomagaczy. Nie planowalam- wyszlo w trakcie. Jesli jestes wrazliwa na bol to polecam- zupelnie nic nie czujesz Nie wiem jak rodziloby mi sie bez znieczulenia ale partych w ogole nie czulam i chyba dobrze

Ita- trzymaj sie

Dzieki Dziewczyny za wszystkie rady odnosnie oczka. Myslalam, ze ciaza byla stresujacym stanem i tylko czekalam az Adas sie urodzi. Teraz wiem, ze czym dalej w las tym bede martwic sie jeszcze bardziej

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 21:19   #4810
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
Dzoan widzę, że Tobie spokoju nie dają, ciągle ktoś Cię odwiedza. Co do porodu to faktycznie musisz urodzić dla Twoich rodziców fajnie, że Twój lekarz już ma plan na wywołanie w razie czego. Nie wiem czy zdążę do Ciebie dołączyć bo moja ginka 29 dopiero będzie myślała co ze mną dalej. Trochę przestało mi zależeć na szybszym porodzie bo tz ma dużo rzeczy w pracy do pokończenia teraz i jak urodzę to nie będzie mógł od razu wolnego wsiąść, dopiero od 1 sierpnia, więc średnio tak. Ale jakby co to wirtualnie będę z Tobą
gdzieś Ty była jak Cię nie było?

Mój mąż powiedział z kolei, że teraz mogę rodzić, bo ma luźniej w pracy.. tylko pomóc mi nie chce

N a gin ma niby w planie, ale coś mi się wydaje, że wyleżę do środy nim mi cos podadzą.. o ile podadzą.. a jak nie ruszy, to usłyszę, że za dzień/dwa powtórzymy.. i tak to ja będę tydzień mogła leżeć w tym szpitalu..albo i dłużej.. bo przecież już mnie nie wypuszczą..aż do skutku będą trzymać. Jakoś mi się to nie widzi, naprawdę.

W ogóle ciągle nad tym myślę, dumam i nie rozumiem..skoro wg OM termin jest na 20 lipca.. a ten termin liczy się przy regularnych 28 dniowych cyklach tak? to skoro lekarz wie, że ja nie miewałam tak krótkich cykli, tylko 33-49 dniowe, to czemu tak szybko chcą wykurzac mi Lola? no po prostu tego nie jarzę

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 21:21   #4811
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam rano wizytę, też powinnam coś ze sobą zrobić, a weny brak... W najgorszym wypadku dr będzie szukał wejścia w tropikalnej dżungli a co mi tam

nogi mam niegolone ze 2 tygodnie, ale u mnie to norma, bo mam tam 5 włosów
Myślę, że z gęstszymi musiał sobie radzić
Ja się dzisiaj tak nasapałam, że najchętniej dałabym sobie spokój do porodu

A co do nóg... ja potrafię ponad tydzień nie golić, z tym że włosków mam dużo więcej niż 5

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-18, 21:25   #4812
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Info od Ita:

dobrze, że zostajesz pod fachową opieką.. trzymaj się i niech temp. spada szybko

Cytat:
En jak możesz pisać o desperadosie? Ja włąśnie wypiłam szklankę maślanki straciatella i myślałam, że to rozpusta
i dla Bezika za dobrą wizytę

Wysmarowałam się clotrimazolum, zobaczymy co nam tu Neni poleciła Oczywiście wspomniałam o moich planach tżtowi... teraz jeszcze kuszę go pozycją na matkę polkę, czyli siedzę z cycami na wierzchu, wysmarowanymi Maltanem zobaczymy czy zrobi z tych informacji użytek, póki co bardziej zajmuje go gra
narobiłaś mi smaka na taką maślankę
A ja też wczoraj wysmarowałam bikini clotrimazolum.. na razie nie czuję nowych piekących krostek..ale mogą wyjść jeszcze jutro.. w każdym razie jestem dobrej myśli

Ja czatuję na mojego, pójdę spać zaraz za nim.. mam ciągle nadzieję na okład z niego

Stary 2013-07-18, 21:29   #4813
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
W ogóle ciągle nad tym myślę, dumam i nie rozumiem..skoro wg OM termin jest na 20 lipca.. a ten termin liczy się przy regularnych 28 dniowych cyklach tak? to skoro lekarz wie, że ja nie miewałam tak krótkich cykli, tylko 33-49 dniowe, to czemu tak szybko chcą wykurzac mi Lola? no po prostu tego nie jarzę
A jaki termin wyszedl Ci z usg w 12 tygodniu?
Myslalam, ze bardziej wiarygodny jest wlasnie termin z usg niz z OM- bo tak jak piszesz czesto kobiety maja bardzo nieregularne cykle

Cytat:
A co do nóg... ja potrafię ponad tydzień nie golić, z tym że włosków mam dużo więcej niż 5
... co zima sie przydaje...

Cytat:
A ja też wczoraj wysmarowałam bikini clotrimazolum.. na razie nie czuję nowych piekących krostek..ale mogą wyjść jeszcze jutro.. w każdym razie jestem dobrej myśli
Ja polecam jeszcze Sudocrem

Stary 2013-07-18, 21:30   #4814
Agrafka86
Wtajemniczenie

Cytat:
dziewczyny jak lekarz wypisal mi skierowanie na jutro do szpitala to o ktorej byscie tam sie stawily na moim miejscu? mysle zeby o 12 jechac nie za pozno albo wczesnie?
Ja mam wstawić się w szpitalu 5.08 i lekarz powiedział żeby być między 7:00 a 9:00 rano na czczo. Mówił żeby pojawić się w godzinach porannych, bo badania itd. Ale jak coś to zadzwoń do swojego szpitala.

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Oj coś czuję, że weekend będzie obfity w dzieciaczki
Oby Twoje słowa się sprawdziły !

ITA bardzo mocne za Was. Czekamy na informacje. Trzymajcie się!

Idę spać Dziewuszki i Maluszki. Mam nadzieję, że do jutra opuchlizna z nóg zejdzie, bo chciałam z siostrą i jej dzieciaczkami jechać na działkę poodpoczywać troszkę.
Do jutra.

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 21:32   #4815
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
narobiłaś mi smaka na taką maślankę

Ja czatuję na mojego, pójdę spać zaraz za nim.. mam ciągle nadzieję na okład z niego
A ja się już trochę poczochrałam
Zobaczymy, co będzie jutro

ja na mojego chyba dzisiaj nie liczę, na okład tym bardziej, walnę sobie zaraz kubek zielonej i idę w kimę, bo coś dzisiaj nie dospałam
Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
... co zima sie przydaje...

Ja polecam jeszcze Sudocrem
taaa, naturalne rajstopy

Ooo, to następnym razem podbiorę Alikowi
Stary 2013-07-18, 21:41   #4816
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Info od Ita:

o kurteczka....jeszcze się okaze, że trzeba będzie cc jak u Teso...!!!

ELNLEVEE super, że wizyta udana!!!

A gdzie IDZIA????

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Wstawiam Wam foto 100% męskości mojego dziecia
mój budyń nie ogarnia tej foty:/ gdzie mam patrzeć na dół czy góre?

Cytat:
Wiadomość z fb od Ity

"hej dziewczyny ja jade do szpitala bo od rana wymiotuje trzymajcie kciuki"
o kurcze, ciekawe co się dzieje....KCIUKI!!!!!!!!! !!!!!!

Cytat:
Ok macie ale strasznie złe wychodzę na tym telefonowym aparacie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
no i extra kolorek!

Mi siostra tydz. temu nałożyła farbę, więc jesteśmy gotowe
Cytat:
zrobilam zdjecia kącika dla małego i dzisiejszy wyglad brzuszka
świetny hamak dla dzidzi!!!
Ładnutko wszystko
PS. Na avatarze wogóle nie jesteś do siebie podobna.
Brzuszek masz taki kształtny fajnie, fajnie!

Cytat:
Hej Kochane, zanim ponadrabiam, to napiszę jak na wizycie:

Byłam zbadana
Szyjka 1,5 cm, przepuszcza palec... Po badaniu dr wsadził mi ten prent usg dopochwowego i mi zagmerał, myślałam, że pod sufit polecę, no ale teraz nic się nie dzieje.

Część druga - USG
Oczywiście jak zwykle badanie łożyska - 3 stopień już
Główka - ciężko było zmierzyć, ale się udało i jest w miarę mała.
No i dr stwiedził, że ze 3 kg Filip waży, że niewielki.

Ale oczywiście ja się nastawiałam na ocenę pełnej masy... Ale drugi lekarz miał okienko, więc czmychnęłam do niego i poprosiłam ładnie o usg...
Położyłam się i główka faktycznie niewielka - 32 cm. Ale brzuszek nadrabia.... i masa wyszła 3500-3600

No ale jestem zadowolona, że przynajmniej wiem coś więcej.
dobrze, ze wreszcie Cię zbadali!!!!
No to Filipek rośnieee!!

Cytat:
Ale Guinness ma alkohol a Karmi nie.

Oliath dziś chyba nie. Zresztą muszę poczekać co jutro Madi od lekarza usłyszy.

właśnie! Mela porządna firma czeka na swoją parę

Cytat:
A ja miałam niezapowiedzianą wizytę koleżanki z dołu z córką (moją chrześnicą). Nie byłąm zbytnio zadowolona i pewnie na początku zauważyła brak entuzjazmu..chyba że podciągnęła to pod zmęczenie. No może chamska dzikuska ze mnie coraz bardziej, ale nie potrafię udawać. Wstyd mówić, ale nawet moja 15 miesięczna chrześnica mnie denerwowała a może bardziej zachowanie koleżanki, że jej na wszystko pozwala w czyim..........
oj ja też takiego zachowania nie lubię....i mam nadzeję, że wychowam syna na rozsądne dziecko!

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

Cytat:

Dzieki Dziewczyny za wszystkie rady odnosnie oczka. Myslalam, ze ciaza byla stresujacym stanem i tylko czekalam az Adas sie urodzi. Teraz wiem, ze czym dalej w las tym bede martwic sie jeszcze bardziej
ja nie mam wiedzy nt. ropiejących oczek:/

Oby szybko się wygoiły Adasiowi!!

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Cytat:
powiedz mężowi, ze jak Cię nie dziabnie to Lolo się wkurzy i jeszcze będzie siedział!!!

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 21:42   #4817
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a

Witam sie ze wszystkimi w 37 tc(od wczoraj )

Niestety brak czasu na internet wiec wybaczcie moja nieobecnosc
Trzymam kciuki za wszystkich
Gratuluje rozpoczetych tygodni

Jeszczetroche i zaczne na wszystkich w domu krzyczec remont jeszcze nie skaczony a tesc jak nie przeniosl babci tak chyba nie przyniesie Juz psychicznie nie daje rady z remontem

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
b a r b a r a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 21:42   #4818
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
pamiętaj o żołnierzykach!!!!

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 21:43   #4819
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
gdzieś Ty była jak Cię nie było?

Mój mąż powiedział z kolei, że teraz mogę rodzić, bo ma luźniej w pracy.. tylko pomóc mi nie chce

N a gin ma niby w planie, ale coś mi się wydaje, że wyleżę do środy nim mi cos podadzą.. o ile podadzą.. a jak nie ruszy, to usłyszę, że za dzień/dwa powtórzymy.. i tak to ja będę tydzień mogła leżeć w tym szpitalu..albo i dłużej.. bo przecież już mnie nie wypuszczą..aż do skutku będą trzymać. Jakoś mi się to nie widzi, naprawdę.

no właśnie z tym liczeniem daty porodu wg om to dla mnie tez dziwna rzecz bo ja tez nie miałam cyklu 28 dniowego tylko 34 dni i dlatego moja ginka właśnie nie zakłada dla mnie terminu 29 lipiec tylko nawet 06-08 sierpień. Ale wydaje mi się, że lepiej szybciej wywołać niż faktycznie dłużej chodzić przeterminowanym, wydaje mi się, że twój lekarz wie co robi szkoda,tylko, ze w razie czego będziesz musiała na darmo leżeć w szpitalu co już nie jest fajne. Ale nie martw się na zapas, jeszcze jest kilka dni, czop już wyszedł wiec wszystko może się u Ciebie zdarzyć

a ja siedziałam dzisiaj w garach robiłam tz ciasto na jutro i chleb piekłam. Albo coś mam nie tak z piekarnikiem albo w ciąży nie nadaję się do pieczenia bo ostatnio same zakalce mi wychodzą

Łukaszek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-18, 21:44   #4820
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
A jaki termin wyszedl Ci z usg w 12 tygodniu?
Myslalam, ze bardziej wiarygodny jest wlasnie termin z usg niz z OM- bo tak jak piszesz czesto kobiety maja bardzo nieregularne cykle
Wydaje mi się, że tak jak suwaczek mi idzie.. już zapomniałam.. ale na pewno nie tak wcześnie jak wg OM.. jutro sprawdzę... mąż do wyra mi ucieka..gonie za nim może da się wykorzystac

śpijcie smacznie

Stary 2013-07-18, 21:45   #4821
enlevee
Zakorzenienie

Ita trzymam mocno żeby się polepszylo, musi !

Sorry dziewczyny z tym desperadosem, ze Wam smaka narobilam.. Już nie będę Was kusić desperadosem bo właśnie ciągnę warke radler ale to koniec bo już wiecej na stanie nie mam

neni odnośnie bujaczka nie odpowiem bo tz wyniósł opakowanie jest taki granatowy z palakiem i kocykiem i ma pieski, kotki i kaczuszki na tym siedzisku

A, chciałam tylko nieśmiało powiedzieć, ze mam już 10kg na minusie od porodu jeszcze tylko jakieś 8/9 :/

Wykapalismy małego, tz go nakarmil (swoją droga mój młody jest tak lapczywy, ze głowa mała ), oddałam do butli kropli na kolki, może akurat pomogą a teraz mały leży i ma czkawką, chyba 10 dzisiaj już

Jutro tez pracowity dzień bo jedziemy do USC rejestrować małego, a z tej wsi to niezła wyprawa
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm

Edytowane przez enlevee
Czas edycji: 2013-07-18 o 21:46
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 21:46   #4822
idzia111
Zakorzenienie

nie bylo mnie dzis prawie wcale na wizazu ...

podczytalam troche, fajne kaciki i pokoiki maluchow

My dzis mini imprezke mielismy, bo brat mojego tz-ta jutro do UK wyjeżdża, pewnie zobaczymy sie na Boże Narodzenie dopiero.

Mnie kregoslup nawala, siara leci coraz mocniej, w glowie mi sie kreci, a maly tak napiera w dol ze oczy mam jak 5zł z bólu.

Ide dalej ponadrabiac.
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 21:46   #4823
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

skylie
zyjesz??? planujemy jakies skurcze w nocy??
czy spimy spokojnie???

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 21:50   #4824
Neni1984
Zakorzenienie

Ja na chwilę, bo będę męża obcinała.

Cytat:
Info od Ita:

To strasznie niedobrze
Trzymam kciuki
Cytat:

No to koniecznie daj znać, czy moja metoda działa
Cytat:

EVA- ja mialam zzo + do tego sto tysiecy innych przeciwbolowych wspomagaczy. Nie planowalam- wyszlo w trakcie. Jesli jestes wrazliwa na bol to polecam- zupelnie nic nie czujesz Nie wiem jak rodziloby mi sie bez znieczulenia ale partych w ogole nie czulam i chyba dobrze
Ehh a u mnie jest do dyspozycji tylko gaz rozweselający ... No chyba, że się skończy - to nie ma
Przynajmniej mam szansę na wesoły poród

TŻ właśnie się mnie zapytał, czy on też będzie mógł się tym gazem sztachnąć
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 21:56   #4825
cynamon_owa
Zadomowienie

madi- a czy Ty jutro odstawiasz ten swoj lek - Fe... cos tam?

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
A, chciałam tylko nieśmiało powiedzieć, ze mam już 10kg na minusie od porodu jeszcze tylko jakieś 8/9 :/

Wykapalismy małego, tz go nakarmil (swoją droga mój młody jest tak lapczywy, ze głowa mała ), oddałam do butli kropli na kolki, może akurat pomogą a teraz mały leży i ma czkawką, chyba 10 dzisiaj już
Czkawka poczatkowo mnie stresowala bo myslalam, ze tylko moj Mlody tak ma- ale widze, ze nie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
a ja siedziałam dzisiaj w garach robiłam tz ciasto na jutro i chleb piekłam. Albo coś mam nie tak z piekarnikiem albo w ciąży nie nadaję się do pieczenia bo ostatnio same zakalce mi wychodzą
Upatrujemy w tym zblizajacego sie porodu?

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Mnie kregoslup nawala, siara leci coraz mocniej, w glowie mi sie kreci, a maly tak napiera w dol ze oczy mam jak 5zł z bólu.

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
skylie
zyjesz??? planujemy jakies skurcze w nocy??
czy spimy spokojnie???
Widze, ze mam zaleglosci- chwile mnie nie bylo a tu widze, ze nowy sport sie pojawil- porody synchroniczne

Aaa... zapomnialam sie pochwalic- dzisiaj Mlody zostal oficjalnie zarejestrowany Teraz tylko pozostaje nam zarejestrowac go w konsulacie

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Ehh a u mnie jest do dyspozycji tylko gaz rozweselający ... No chyba, że się skończy - to nie ma
Przynajmniej mam szansę na wesoły poród

TŻ właśnie się mnie zapytał, czy on też będzie mógł się tym gazem sztachnąć
Ja to jestem dzikus- morfine sobie pozowlilam wstrzyknac w dupe a tego gazu sie balam Ale pozniej juz taka zdesperowana byla, ze i ten gaz zaczelam wciagac i przyznam, ze baaardzo fajne uczucie

Stary 2013-07-18, 21:58   #4826
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

cynamonowa
myśmy się w pary dobrały, bo zauwazyłysmy, że tu na wątku się w parach dzieci rodzą.
moją miała być dotkaa, ale się wyrwała, więc mam skylie teraz!

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 21:59   #4827
enlevee
Zakorzenienie

A i dziewczyny, które jeszcze w dwupaku, a jeszcze nie posiadają przewijaka- dla mnie super sprawa, bo mimo, ze mamy wysokie łóżko to pękł by mi kręgosłup.. Sama się nad nim zastanawiałam i kupiłam prawie na samym końcu, ale to jeden z lepszych wydatków

Chusteczki nawilzajace torjouis czy jakoś tak zielone z Lidia super są

Woda morska ułatwia maluchowi oddychanie zdecydowanie, więc tez polecam

Do smarowania pupy mamy termentiol lub łapówkę która dostaliśmy w szpitalu od położnych. Sudocream pójdzie w użycie tylko wtedy jak będzie już jakieś odparzenie, na codzień się nie powinno bo bardzo wysusza..

To takie na szybko spostrzeżenia.. Pewnie to wszystko już wiecie a ja to ogarnelam dopiero po urodzeniu, ale najwyżej zignorujcie moja opóźniony wiedzę

surka śliczny świetlik

dzoan ale Cię dopadlo na samej końcówce mam nadzieje ze Lol szybko wyjdzie i Ci to ustąpi, a będziesz mogła się już cieszyć maluchem
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 22:00   #4828
cynamon_owa
Zadomowienie

en- zapomnialam Ci poklaskac za kilogramy

Stary 2013-07-18, 22:00   #4829
lachryma
Zakorzenienie

Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.

apropos czkawki czy to u noworodka czy jeszcze w brzuszku- to zdrowy objaw i mile widziany u dzieci. swiadczy o tym, ze organizm cwiczy dzialanie ukladu pokarmowego i ze sie rozwija.

bylo dziabniecie, teraz czekam na skurcze

Stary 2013-07-18, 22:02   #4830
mela1234
Zakorzenienie

Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.

Ira trzymam kciuki. A nie planują zakończyć ciąży jak taka wysoka temp?

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Aha dobrej nocy

mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości