|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wielki wybór tytułu kolejnej części wątku
|
|||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
2 | 4,00% |
| Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! |
|
1 | 2,00% |
| Pierwsza dzidzia wyszła z brzucha, każda czeka na malucha |
|
9 | 18,00% |
| Pierwsza już rozpakowana, czas już torby pakowania |
|
3 | 6,00% |
| Dirty już rozpakowana, z każdej będzie Super Mama |
|
1 | 2,00% |
| Pierwsze dziecko w watku mamy, na kolejne wnet czekamy |
|
2 | 4,00% |
| Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka |
|
25 | 50,00% |
| Mała Lilka już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy |
|
3 | 6,00% |
| Coraz większe brzuszki mamy, dzieci nam rosną, my klikamy. |
|
1 | 2,00% |
| Mamusie dbają o swoje brzuszki, bo w nich największe skarby - maluszki. |
|
0 | 0% |
| Trudy porodu jeszcze przed nami - jeszcze chwilka i będziemy mamami. |
|
1 | 2,00% |
| VII się kończy, VIII idzie - w IX i X ujrzymy nasze dzidzie. |
|
1 | 2,00% |
| III trymestr już nam leci, za niedługo ujrzymy nasze dzieci. |
|
0 | 0% |
| Do porodu dni liczymy - dzieci niebawem zobaczymy. |
|
1 | 2,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XI
Jeju nie sądziłam, że tak szybko pojawi się dzieciaczek u nas na wątku.
Dirty życzę zdrówka i żeby Lilianka szybko na wadze przybierała
|
#1952 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XI
Cześć dziewczyny
Zaraz lecę do alergologa, mąż mnie zapisał, bo powiedział, że już nie może słuchać mojego kaszlu i pociągania nosem...Marysia, Logoasia - oszczędzajcie się Ladan ty też i w ogóle wszystkie się już oszczędzajmy profilaktycznie, bo tu jakaś masakra na tym wątku...Pszczoua - super, że po wizycie wszystko ok Maharet - przynajmniej jesteś spokojna, że pojechałaś i sprawdziłaś ![]() Vea - mam nadzieję, że mąż szybko dojdzie do siebie Asiek - no z facetami naprawdę czasem ciężko dojść do ładu, niech trochę przystopuje, bo nie ma powodu, żeby aż na rzęsach stawać Cytat:
|
|
#1953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja moją mam 3km od domu
|
|
#1954 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1955 |
|
Zakorzenienie
|
szybkie pytanie: sól fizjologiczna to ma być w ampułkach??
np http://www.aptekagemini.pl/physiodos...ek-po-5ml.html ,bo to są jakieś krople do oczu i nosa...
|
|
#1956 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy byś zazdrościła, gdybyś lubiła swoją Teściową TROCHĘ mniej
![]() ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Cytat:
|
|
#1957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1958 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję wizyty i 8mc
![]() ![]() rubinko gratuluję wózeczka i decyzji kredytowej Samba trzymaj się ! Ja też miałam chrapiącą współlokatorkę tyle,że już na połóżnictwie -i wspominam to raczej słabo.vea trzymam kciuki za Bartka
|
|
|
|
#1959 |
|
Zakorzenienie
|
motyl przecież my wszystkie uwielbiamy nasze teściowe i one nas rownież
moja ostatnio powiedziała przez tel żebym nie ściemniała, o tym, jak się czuję i zaczęła odbierać od niej telefonyEdytowane przez logoasia Czas edycji: 2013-07-19 o 09:06 |
|
|
|
#1960 |
|
Zakorzenienie
|
Tż mnie z rana wkurzył, bo całą noc walczyłam z Edim, żeby spał, a ten mnie budzi o 6, żebym mu jedzenie spakowała do pracy, bo on nie umie
Ja oczywiście półprzytomna kazałam dać mi spokój, bo mało spałam, więc ten nic nie wziął, tylko znów będzie kupował, a jedzenie wyrzucę, bo kto to zje ![]() Miał zabrać m.in. ciasto z alkoholem, więc my z Edim nie zjemy
|
|
#1961 |
|
Wtajemniczenie
|
hello
witam się w 27 tc i III trymestrze ![]() moje dziecko jest tak aktywne w nocy, że szok... około 4:30 leżę sobie półprzytomna i walczę z nim a tu nagle tż sie przebudził i się szykuje do wstania, więc pytam: a Ty gdzie? a on: już będę wstawał (myślał ze jest po 6)... jak mu powiedziałam która jest godzina to był w głębokim szoku... a on myślał że w ciąży to się wyspać można... taaaa |
|
|
|
#1962 | |||
|
Zakorzenienie
|
zdarzyło się także to ok 9:00 jak jeszcze spaliśmy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
chociaż ostatnio mnie na skype dopadła, ale tylko z nia pisałam ![]() Cytat:
a na to bym mu powiedziała, że w takim razie bardzo mi przykro, że w wieku 26 lat takie rzeczy go przerastają
|
|
#1963 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam dość, od rana problemy, od rana ryczę jak bóbr
Miałam dziś wizytę u ginekologa...Już na samym początku problemy - położna mnie woła i mówi "Pani Agnieszko, nie ma Pani ubezpieczenia" a ja zonk "Jak to?!!" No i mi pokazuje jak byk na czerwono w ich bazie "NIEUBEZPIECZONA" Czyli mam już +14kg na plusie - jak tak dalej pójdzie, to do porodu będę mieć +40kg... ![]() ![]() Dostałam ochrzan od ginekologa, że jak tak długo mogłam nie być pod opieką ginekologiczną, to mu mówię, że miałam wizytę na 17 czerwca (ostatnio byłam 13 maja i miałam się pojawić między 17-21 czerwca na kolejnej wizycie), ale jak byłam robić badania to się dowiedziałam, że wielki Pan ginekolog sobie wziął urlop od 17 czerwca - 15 lipca to jak się miałam pokazać?!! Mówię mu, że chciałam iść do ginekologa tam gdzie mieszka mój mąż, ale okazało się, że on tak przyjmuje, to dostałam z☠☠☠ , że za jego plecami szukam innego lekarza! Że tu są moje wszystkie dokumenty i że on nie wie czy ma ochotę mnie dalej leczyć, skoro takie jest moje podejście do sprawy i chodzenie w kratkę na wizyty Myślałam, że mu zrobię krzywdę... Pyta się mnie jak się czuję - mówię mu, że bardzo mnie boli odcinek krzyżowo-lędźwiowy - udaje, że nie słyszy - mówię, że od niedzieli mam biegunkę to zaczyna się wydzierać "Pani jest normalna?!! Z takim czymś się jedzie na pogotowie, chce Pani zrobić krzywdę sobie i dziecku?!" Jeszcze mu powiedziałam, jak wygląda sytuacja z zapisami, że w tej przychodni to się czeka tydzień wcześniej na wizytę u internisty a do ginekologa to też zapisuję się od razu jak wychodzę z gabinetu - mogli mnie poinformować telefonicznie, że on ma urlop od 17 czerwca, albo nie przyjmować zapisów na ten termin, poszłabym wcześniej rzecz jasna.
Edytowane przez agusiamaskota Czas edycji: 2013-07-19 o 09:16 |
|
|
|
#1964 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1965 |
|
Zadomowienie
|
Witam z rana
Dziękuję dziewczynki za troskę. Postaram się leżeć jak najwięcej,ale same wiecie jak to jest z 4 latkiem W przyszłym tyg. teściowa ma ją zabrać na 1,5 tyg na wieś do Mai prababci Logoasia ja niestety mam rozwarcie Na szczęście wewnętrzna szyjka trzyma Agaabuu z tego co wiem jak pojawi się białko w moczu to nie najlepiej. Dobrze, że masz wizytę. Niech ginek sprawdzi dokładnie maharet dobrze, że wszystko jest ok za ósmy miesiącyour Angel co za CIEMNOGRÓD. Dziewczyna chyba nie zdaje sobie sprawy z powagi sytuacji. TRAGEDIA!!rubinka25 współczuję przejść z TŻ-em Czekamy na fotosy wózka
|
#1966 |
|
Raczkowanie
|
upsssssss to ja tez dzisiaj 8 m-c zaczynam
![]() ![]() Samba - trzymaj sie kobiecino Pozostale lezakujace dziewczyny - a tak ogolnie mam pytanko... czy ktoras z was boli na dole miedzy nogami ? nie wiem jak to okreslic... zaczynam chodzic z deczka jak kaczka, wystarczy ze chce lekko noge podniesc np za przeproszeniem do wciagniecia majtek na tylek i zaczyna bolec ze czasami trace rownowage... macie cos takiego
|
|
|
|
#1967 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Heh ja swoją teściową mam prawie 600 km ode mnie więc jeszcze bardziej ją lubię. A wózeczek mam taki: X-lander x-move australia
|
|
#1968 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja swojego gina powinnam ozłocić... |
|
|
|
|
#1969 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1970 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
mój to się cieszy jak mu mowie ze śniadania, obiadu niema albo nie będzie i zawsze mi mówi dobrze kochana żono, to co też chcesz kebabika czy moze pizze ? jezeli chodzi o obiad ...., a na sniadanie wtedy kupuje sobie parowki, bo u nas w lodowce raczej ich nie znajdzie, a jest parówkocholikiem dlatego staram się zawsze mu robić śniadanie do pracy i obiad.. a przy tym i sama nie jem śmieci... i moze nie dobije do 30 kg.... a tak Wam powiem że dzwonie wczoraj do męża i pytam czy będzie normalnie po pracy o 16.30? tak, tak bedzie wiec zaczełam podgrzewac zupe, robić frytki, smazyc kotlety, i doprawiłam sałatkę, 16,45 niema go więc nałożyłam nam na talerze postawiłam do stołu i jadłam sama nie czekając.. jaka była jego konsternacja jak wszedł 5 minut później, ja sama jem, jego zupa zimna juz na talerzu, frytki zimne twarde, jedynie kotlet w miare
|
|
|
#1971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co za idiota ja bym na niego skargę napisała po raz kolejny się cieszę, że chodzę prywatnie posrany nfz
|
|
#1972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój ma polowę moich objawów dzowni i mówi, że czuje się tak i tak a ja zaczynam się śmiać bo mam dokładnie tak samo;D
|
|
#1973 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1974 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moje dziecię też uwielbia godziny nocne, a drugie co 10 minut woła: kołderkę, picie, tulić A potem wszyscy zdziwieni, co ja taka niewyspana ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No nie wyrobię, serio?? W sensie, to brzmi jak jakiś głupi żart, ja bym zmieniła lekarza, poważnie... ![]() Z ubezpieczeniem może tak być, ja też nie miałam na jednej wizycie, bo w mojej pracy nie załatwili jakiś formalności Ale lekarz to przegięcie Było mu powiedzieć, że nie wolno denerwować ciężarnych
|
|
|
#1975 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Cytat:
|
|
#1976 |
|
Zakorzenienie
|
agusia jakiś psychol z tego gina, w czerwcu nie ogarnął ze ma urlop i teraz z pretensjmi.. co za gach
![]() nie ddenerwuj się maleńka |
|
|
|
#1977 |
|
Zakorzenienie
|
kolorek śliczny
![]() zjadłam śniadanie i pękam ciekawe ile mi waga wskaże w sobotę ostatnio miałam 4kg, jak zważyłam się w domu to było już 5kg pasibrzuch
|
#1978 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1979 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bardzo fajny ![]() Cytat:
Ostatnio fryzjerka mnie pocieszyła, że w pierwszej ciąży 30 kg przytyła, w drugiej 35 kg (mały ma 9 miesięcy). A jak na to: "JAK TO?! W ŻYCIU!" No nie mogłam uwierzyć, bo TAKA laska! Gdzie ona podziała te wszystkie kilogramy?!?!
|
|
|
#1980 | ||
|
Raczkowanie
|
Witam z rana
Cytat:
Cytat:
![]() your Angel Ta laska żyje w świecie jednorożców i kucyków pony? Gratki. Przyłączam się do dziewczyn, które chcą doopy swoim tż. Mojemu też by się przydało
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:45.

Zaraz lecę do alergologa, mąż mnie zapisał, bo powiedział, że już nie może słuchać mojego kaszlu i pociągania nosem...

)

Czyli mam już +14kg na plusie - jak tak dalej pójdzie, to do porodu będę mieć +40kg... 
Myślałam, że mu zrobię krzywdę... Pyta się mnie jak się czuję - mówię mu, że bardzo mnie boli odcinek krzyżowo-lędźwiowy - udaje, że nie słyszy - mówię, że od niedzieli mam biegunkę to zaczyna się wydzierać "Pani jest normalna?!! Z takim czymś się jedzie na pogotowie, chce Pani zrobić krzywdę sobie i dziecku?!" 

co za idiota