|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wielki wybór tytułu kolejnej części wątku ![]() |
|||
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 4,00% |
Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! |
1 | 2,00% |
Pierwsza dzidzia wyszła z brzucha, każda czeka na malucha |
9 | 18,00% |
Pierwsza już rozpakowana, czas już torby pakowania |
3 | 6,00% |
Dirty już rozpakowana, z każdej będzie Super Mama |
1 | 2,00% |
Pierwsze dziecko w watku mamy, na kolejne wnet czekamy |
2 | 4,00% |
Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka |
25 | 50,00% |
Mała Lilka już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy |
3 | 6,00% |
Coraz większe brzuszki mamy, dzieci nam rosną, my klikamy. |
1 | 2,00% |
Mamusie dbają o swoje brzuszki, bo w nich największe skarby - maluszki. |
0 | 0% |
Trudy porodu jeszcze przed nami - jeszcze chwilka i będziemy mamami. |
1 | 2,00% |
VII się kończy, VIII idzie - w IX i X ujrzymy nasze dzidzie. |
1 | 2,00% |
III trymestr już nam leci, za niedługo ujrzymy nasze dzieci. |
0 | 0% |
Do porodu dni liczymy - dzieci niebawem zobaczymy. |
1 | 2,00% |
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1921 |
Zadomowienie
|
Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XI
DIRTY WIELKIE GRATULACJE!!!
![]() ![]() TRZYMAJCIE SIĘ DZIELNIE!!!BĘDZIE DOBRZE ![]() Ladan ty to masz przygody ![]() A ja po wizycie nie najlepiej... Leżing,leżing i jeszcze raz leżing. ![]() Szyjka kwalifikuje się do założenia szwów ![]() Dwukrotnie zwiększył dawkę luteiny dowciapnej Następna wizyta 13 sierpnia w wtedy zdecyduje co dalej... Na szczęście maleństwo rozwija się prawidłowo, jak na ten tydzień ciąży ![]()
#1922 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XI
Mnie dziś TŻ tak wkur... i choć dzieli nas 50 km, to miałam ochotę go
![]() ![]() ![]() Ci faceci to naprawdę nie rozumieją, że kobiety w ciąży nie można denerwować ![]()
#1923 |
Zakorzenienie
|
Logoasia, Marysia, trzymajcie się kochane! Jeszcze parę tygodni!
![]() ![]() ![]()
#1924 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, c
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny, ide w przyszłym tyg na test obciążenia glukozą. Wiem, że już o tym pisałyście, ale nie pamiętam już za bardzo szczegółów. Na badanie ide z rańca koło 8 - 9 i później wiadomo, 2 godziny siedziska w poczekalni. Jak ogólnie człowiek się czuje? Daje rade czy nie bardzo? Wołać TZ na wsparcie, czy samemu będzie ok? I jeszcze czy później w ciągu dnia szybko mija i ma się siłę - później normalnie mam pracę, ale zawsze mogę poprosić o pozwolenie na prace z domu jeśli człowiek jest nie do życia. Będę wdzięczna za rady ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1925 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie no... Bez kitu, jakieś fatum nad nami wisi ![]() Kochana, leżing i odpoczywing bez końca!
![]() ![]() |
![]() |
#1926 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1927 | |||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() O mamusiu ależ bym takiej zjadła. Wygląda wspaniale! ![]() ja ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Wspaniale,że maleńka się prawidłowo rozwija ![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1928 | |
Wtajemniczenie
|
Odp: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XII
Cotka - to ja tez ludzi nie rozumiem, na ich miejscu bym sie chciala jak najszybciej wyniesc, skoro babka w ciazy. Mam nadzieje, ze sie dogadacie.
Marysia - dbaj o siebie i odpoczywaj, moze obedzie sie bez szwow. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 06:18 ---------- Poprzedni post napisano o 06:17 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1929 |
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, c
Cześć dziewczyny
![]() ![]() Wczoraj odebrałam wyniki badań moczu - robiłam do poradni diabetologicznej i jeśli chodzi o sprawy cukrzycowe wszystko jest ok, ale pojawiły mi się śladowe ilości białka w moczu i liczne fosforany bezpostaciowe.....nie wiem czy to poważne? Dzwoniłam wczoraj do gina i powiedział żebym dziś przyszłam do gabinetu ![]() Także dziś przeskakuje z fotela na fotel, ponieważ najpierw idę do stomatologa a potem szybciutko do gina ![]()
#1930 | |||
Zakorzenienie
|
cześć
![]() dla odmiany dzisiaj źle spałam, biodro boli jak nie wiem co, wieczorem brzuch był trochę twardy ehhh ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ale np moich rodziców, brata, czy przyjaciółki lubię ![]() Cytat:
![]() co do pogrubionego, to mój ogarnia, ale też mnie ostatnio wnerwił ![]()
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-07-19 o 06:00 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1931 | ||||
Zakorzenienie
|
Czeeeeść. Alem niewyspana. Aż mi się śniło,że urodziłam też 18.07, sn i od razu mnie wypuścili do domu, byłam okroną matką i nie umiałam się własnym dzieckiem zająć.Hmmm...
Cytat:
Cytat:
![]() Mniami ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1932 |
czyli Endżi
|
Dot.: Odp: Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2
Pamiętacie jak wspominałam o akcji jak to mój znajomy "umawiający się" z tabunami lasek ostatecznie zapłodnił jedną z nich po miesiącu znajomości? Raczej była to część planu, bo on się nigdy nie zabezpieczał i kiedy test pokazał dwie kreski on z durną minką opowiadał nam, że "myślał, że ona tego chciała, bo nie proponowała żadnej antykoncepcji"
![]() Wyszło w rozmowie, że mam do "odstąpienia" prywatną wizytę u dobrego gina, bo znalazłam sobie kogoś na NFZ. Koleś poprosił żeby pozwolić pójść im. Laska była przeciwna, bo się "bała" ![]() A lasia na to, że "jej by było przykro gdyby się okazało, że nie jest w ciąży, bo już się nastawiła" ![]() ![]() ![]() Dziewczynisko ma 22 lata, pochodzi z zapadłej wiochy i chyba zaczerpnęła jakichś dziwnych przekonań żeby schwytać pierwszego lepszego faceta, który ma mieszkanie, auto i pensję 2 tysiące złotych ![]() No, ale spoko, najwyraźniej "jakoś to będzie". On wyłoży kaskę a ona będzie miała swoją malutką zabaweczkę, parę groszy i super ![]() Co za głupota.
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2013-07-19 o 06:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#1933 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1934 | |
BAN stały
|
Cytat:
Wróciłam póżnawo, kolacja, córka i nie starczyło czasu.Z małym wszystko w porządku, KTG w normie, szyjka też.Mniej się rusza, bo mu ciasno i nie ma nawet jak się porządnie zamachnąć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1935 | |||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!!
![]() jak się macie? u nas nocka w miarę ok ![]() eh.. dobrze ze nie jestem z tym sama ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1936 | |
czyli Endżi
|
Cytat:
Podpytywała nawet (w moim odczuciu pro forma) ile kosztuje taka prywatna wizyta u gina. Pewnie się nakryła nogami jak przeczytała, że 150-200zł. Nadmieniłam jej, że bardziej opłacalne finansowo jest chodzenie na wizyty na NFZ, bo lekarz i wyprawka dla dziecka to prawdziwa kropla w morzu potrzeb. Przecież prawdziwe koszty zaczną się jak dziecko zacznie rosnąć - edukacja itd. Trzeba utrzymać nowego członka rodziny a nie zapłacić za jedną głupią wizytę u lekarza. No, mnie też totalnie nie przekonuje "majątek" tego kolesia. Ja rozumiem takie sytuacje (choć oczywiście nie pochwalam, kumam po prostu motywację takich lasek) kiedy chłopak jest np. jedynakiem, ma mega dzianych rodziców prowadzących kilka biznesów albo koleś sam śpi na naprawdę solidnej forsie. Znam takie przypadki, laski nieźle wylądowały. Ale dwa tysiące, auto i mieszkanie? Błagam ![]() Wczoraj nawet ścięliśmy się na sam koniec o to z tż (po ogólnie nerwowym dniu). On uważa, że to i tak więcej niż ma 2/3 ludzi w Polsce - nie ma to jak grubo przesadzać ![]() Co za bzdura, jakbym miała ochotę kłócić się o takie absurdy... ![]()
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2013-07-19 o 06:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1937 |
Zakorzenienie
|
Maharet super, że z Wami ok
![]() witamy w 34tc
![]()
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-07-19 o 06:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#1938 | |
BAN stały
|
Cytat:
Dirty gratuluj i życzę szybkiego dojścia do siebie małej |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1939 |
Zakorzenienie
|
wow!!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1940 |
BAN stały
|
Jeszcze zapomniałam
Witam w 8mym miesiącu (ja pied***** ![]() Wogóle czuję się jakbym była na taśnie, którą ktoś przewija do przodu.Wczoraj mąż do mnie mówi, ze nie muszę mu robić śniadania do pracy, bo w piątki coś tam zamawiają.A ja: już jest piątek??!!! ---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- Fajne, szczególnie ten pierwszy. |
![]() ![]() |
![]() |
#1941 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a z tą taśmą... tez się tak czuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1942 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Witam z rana, kupiłam wczoraj w Auchan kosmetyki Hippa, nożyczki Canpolu, pakalanki i lece dalej przez internet u pana r_p77 i w aptece gemini ale pan r_p77 jakiś mi się wydaje wybrakowany ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1943 | ||||
Rozeznanie
|
Witam z rana! Coś dzisiaj spać nie mogłam. Ale to normalne. Jak mi się nawarstwi kilka różnych spraw, to w nocy się budzę i zaczynam o nich myśleć i już po spaniu. I tak oto nie śpię już od 4.00.
Wczoraj odebrałam wózek ze sklepu. Wszystko ładnie pięknie. Od razu z mężem zajechaliśmy na stację benzynową, żeby napompować kółka. I co się okazało? Że jedno kółko w ogóle się nie pompuje. I już nerw. Dzwonię do sklepu, ale Pani jakoś sensownie ogarnęła temat i powiedziała, żebyśmy podjechali to wymienimy kółko od tego wystawowego. No to o tyle dobrze, że nie muszę od razu reklamować. No i faktycznie tamto kółko napompowało się bez problemu. A Pani stwierdziła, że to co oddaliśmy zareklamuje jako reklamacja przed sprzedażowa. No i dobrze. Przynajmniej mam jeden problem z głowy. ![]() Druga sprawa to wczoraj dzwoniła Pani z pierwszego banku, że jest już pozytywna decyzja kredytowa. ![]() Cytat:
![]() ![]() A teściowa wysysa??? ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No w każdym razie mąż mnie wkur*** nie tylko tym, że chciał opierd***ć babki w sklepie, ale tym, że dodatkowo zarzucił mi, że "niczego nie potrafię sama załatwić". Już nie pamięta kto organizował notariusza do umowy przedwstępnej, wszystkie dokumenty do banków itp. Jedna sytuacja i już "nic nie potrafię". Oczywiście potem mnie przeprosił i razem pojechaliśmy po ten wózek. Nie zmienia to jednak faktu, że faktycznie on nie rozumie kobiet w ciąży. Czasami niby potrafi mnie wesprzeć itp, ale czasem jak wczoraj dodatkowo dowala tak do pieca, że mam wszystkiego serdecznie dość! ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1944 |
Zakorzenienie
|
Rubinka pokaż wózek
![]()
#1945 |
Zakorzenienie
|
Kaśka
![]() Nieee, po 25tym sierpnia ![]()
#1946 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1947 |
Zakorzenienie
|
#1948 |
Zakorzenienie
|
Dirty urodzila?!
Witam szpitalnie ![]() ![]() leze dalej pod kroplowka i jeszcze pewnie dzisiaj i jutro poleze jak nie dluzej...maja mi powoli zmniejszac dawke...pierwsza noc byla okropna...kulo mnie strasznie moedzy piersiami, wydawalo mi sie ze sie dusze...i cala noc przesiedzialam bo lezac czy na plecach czy noku to byla katastrofa....rece do teraz mi sie trzesa jak starej pijaczce :P chlorek sodu to ten slynny fenek? Wczoraj od rana im gadalam jak to fatalnie sie czuje ale dopiero gdzies o 15-16 wymyslili co mi podac ale juz bylo lepiej wiec podziekowalam...zawsze to troche mniej substancji dla Bartka...wczoraj bylam niezywa po nieprzespanej nocy i popoludniu dali mi dziewczyne ktora tak chrapie ze szok...myslalam ze jej sie za☠☠☠iscie spi bo tylko sie polozyla o juz chrapala, a tu dzis ryczy pielegniarka ze spac nie mogla haha masakra...dobrze ze mnie te hormonki ominely... W ogole laska jest w 34 tc i jest tak duza ze na wstepie zapytalam czy przyszla rodzic haha ![]() To chyba tyle wiesci szpitalnych...nuda ogolem... |
![]() ![]() |
![]() |
#1949 |
Zakorzenienie
|
rubinka ja tam swoją teściową uwielbim, ubósstwiam... mieszka 400km ode mnie i widzimy się co 2 miesiące więc jest znośnie hihi
![]() gratuluję decyzji kredytowej ![]() Samba hejo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1950 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() No ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:23.