|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1921 |
Zakorzenienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
PawMaj Twoja mama jest super z ta jej radością
![]() Taka radość najbliższych jest bezcenna, wiesz że jeszcze ktoś pragnie Twojego dziecka i czeka na niego z taka sama niecierpliwością jak Ty... A to jest niezmiernie ważne dla naszego zdrowia psychicznego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1922 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Karolinko bardzo mi przykro
![]() Ja wczoraj byłam bardzo ale to bardzo zmęczona i zasapana praktycznie po wszystkim. ...poprostu totalnie bez źycia-czy wy tez tak w 13 tyg macie/miałyscie? Juz zaczynam się martwic prenatalnym w poniedziałek ![]() Widziałam wasze ślicznie kocyki i kombinezony,też mnie kusi na lkocyk,moze w poniedziałek po prenatalnych kupie jak wszystko bèdzie dobrze ![]() Z kombinezonem zaczekam za nowa kolekcjà Barbarasa i Danego majà świetne ciuszki,gatunkowo rewelacja ![]() Zmykam robić śniadanie ![]()
#1923 | ||||
Gang Iren
|
Cytat:
Super,że wynik ujemny! Powtórka badań na pewno też wyjdzie dobrze ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja mam jeden kombinezon kremowy i jeszcze jeden dokupię,poczekam tylko z płcią,bo jak dziewczynka to kupię coś dziewczęcego. Taka uwaga tylko do kombinezonu: myślę,że dla maluszka to lepiej z nóżkami i rączkami zakrytymi. Bo tak to trzeba jeszcze dokupić coś na nóżki i rękawiczki. No przynajmniej dla mnie wygodniej maluszka zapakować w taki w całości.
![]() |
#1924 |
Wtajemniczenie
|
Dostałam w prezencie chustę firmy Bebelulu, zastanawiam się czy mi się ona do czegoś przyda
![]() ![]() http://www.babyclub.pl/product-pol-1...-Bebelulu.html gosia: sowy są superowe ![]() ![]() Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-07-19 o 07:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#1925 | |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
![]() |
#1926 | |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
![]() Wczoraj padłam przed 20 i myślałam, że w nocy nie będę spać, ale gdzie tam- po paru minutach jak się mąż kładł obudziłam się niedawno- i dalej bym mogła...
![]() |
#1927 |
Zakorzenienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Super wyprawkę macie Dziewczyny
![]() Powiedzcie mi proszę, kombinezon to na jaki rozmiar? Może jestem ignorantką, ale wydaje mi się, że jak kupię 62 to będzie ok - chyba jak jest rozm po urodzeniu np 52 to i tak maluch po prostu leży w wózku. Idąc tym tropem nie trzeba kupować kombinezonu na 50, 56, 62. Mylę się? Druga rzecz. Jak urodzę w styczniu a zima skończy się powiedzmy w marcu to jaki rozmiar niunio wtedy będzie miał? ![]()
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1928 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
62? 68? Duzo zależy od tego czy bedzie startował z 50 czy prawie 60 centymetrów.
![]() |
#1929 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1930 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-07-19 o 08:04 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1931 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale kocyki i tym podobne, to w sumie można... Może po następnej wypłacie na coś się skuszę (teraz poszalałam z ciążowymi ciuchami na allegro)
![]() |
#1932 |
Wtajemniczenie
|
Ja bym nie kupowala zbyt duzego kombinezonu,max 62.z doswiadczenia wiem,ze duzo za duze sa bardzo niewygodne,nawet nie wlozysz raczek w rekawy,jak bedzie za szeroki.Moja smigala na poczatku w 56 (urodzila sie 55cm) i byl nie za duzy,nie za maly (pamietajmy, ze rozmiar rozmiarowi nie rowny).
Migotka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1933 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
w oryginale do kombinezonu były dopinane buciki, ale niestety sprzedawany był solo, już bez nich. Za taką kasę jednak to i tak nieźle, zwłaszcza, że wygląda jak nówka, nawet po metce też widać że nie sfatygowana. Kombinezon mam w rozmiarze 62, myślę, że musi być większy, to wkońcu ubranie wierzchnie, pod spodem maluch będzie miał pieluchę i inne ciuszki, i to wszystko mus się w tym kombinezonie zmieścić ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1934 |
Rozeznanie
|
Ja wkroczyłam właśnie w 12tydzień, czuję się coraz lepiej, jeszcze czasem mnie mdli, wymioty zdarzają się raz, dwa razy na tydzień więc do opanowania to wszystko jest. Jestem nadal troszkę osłabiona, ale już nie śpię po 12-14h dziennie, wręcz przeciwnie w nocy męczę się bo nie mogę zasnąć a rano to bym spała i spała
![]() ![]() ![]()
#1935 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1936 |
Zadomowienie
|
Paw maj...
Ja pisze pamiętnik z ciąży też dla malenstwa kiedyś to będzie prezent i zostawiam miejsca na wklejenie zdjęć z usg, płyt z nagraniem pomiaru... idę popołudnie na wizyte to zapytam o ten folik ![]() A jeśli chodzi o kombinezony to moja bratowa zawsze na początek kupowała takie kombinezony worki tzn nóżki jak w spiworze bo nie mecżyła się z wkladaniem nóżek i ja będę takiego szukała na początek. Edytowane przez isia4891 Czas edycji: 2013-07-19 o 09:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#1937 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1938 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1939 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
http://www.kangurkowo.pl/chusta-do-n...oby-batik.html Cytat:
![]() |
#1940 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1941 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Pokazuj! ![]()
![]() |
#1942 |
Zakorzenienie
|
Bawelniany macie w załączniku.
Welniany cos nie chce sie zapisać, wiec macie tutaj: http://www.martello.pl/kocyk-misiu-1...ino-extra-fine Wybrałam szary.
#1943 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do Twojej mamy - szykuje się wielkie, babciowe rozpieszczanie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Krolowa_nilu, poka zakupy ![]() Właśnie dziś dowiedziałam się (w zasadzie to przypomniano mi), że za urodzenie dziecka dostanę kasę od firmy, w której mam ubezpieczenie grupowe w pracy. W moim przypadku to PZU. Wypłacą 1300zł. Przyda się bez wątpienia. Ogólnie firmy ubezpieczeniowe płacą za urodzenie dziecka ![]() |
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1944 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko ![]() Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1945 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]() |
#1946 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny!
Witam się po dłuższej nieobceności, która była spowodowana licznymi zawirowaniami w moim życiu ![]() już jestem zdrowa, łykam wit. C, jem dużo warzyw i owoców, oby mi się już nic nie przyplątało. Kończe pomału 13 tydzien, a już bym chciala,zeby to był 9 miesiąc, też tak macie? Ja caly czas sie martwie i boje, czy z dzidzią wszystko będzie ok i pragnęłabym już mieć malucha przy sobie całego i zdrowego. Witam wszystkie nowe ciężarówki ![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Aha, dziewczyny, co polecacie na problemy z pęcherzem moczowym? Czuję lekkie swędzenie i pieczenie przy oddawaniu moczu, więc to sygnał, że zaczyna coś się dziać. W przyszłym tyg mam gina, to zapytam co i jak, ale póki co pomyslalam,ze moglaby, coś zakupić w aptece. Edytowane przez kilianna Czas edycji: 2013-08-01 o 21:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#1947 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Chwalicie się ubrankami, to i ja Wam coś pokażę ![]() ![]() Rampersy z bluzeczką w kaczuszki, komplet 7 zł buciki - 4 zł i mój hit absolutny - polarkowy pajacyk, milutki i grubiutki - zabójcza cena 4 zł :P Wyszło 15 zł za wszystko, szał po prostu ![]() ![]()
![]() |
#1948 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Długo się zastanawiałam czy jest sens iść jeszcze raz, ale jak znalazłam kogoś z certyfikatem to mówię - idę. Zobaczymy jaka będzie i czy będzie różnica. Podejrzewam, że tak. A co do zdjęcia to masz bardzo bystre oko ![]() ![]()
![]() |
#1949 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Po pierwsze: tego 68 wcale nie użyłam, bo był za wielki, a Jaś z 4 grudnia jest, wiec cała zima była przed nami. Po drugie w tym 62 też nie chodził, dopiero po jakichś 3 miesiącach i to już prawie pod koniec zimy, też był za wielki. Po trzecie, rozmiar 56 jak kupiłam to byłam pewna, że na pewno bedzie za mały, a okazało sie po urodzeniu, że wyglądał w nim jakbym go do jakiegoś worka niebieskiego wsadziła. Dlatego radze kupic 56, bo nawet jak dzidziuś ma 56cm albo i wiecej to dzieciątko jest na tyle chudziutkie, że wszystko jest na niego za duże. Potem wsadzicie takiego maluszka do fotelika samochodowego i wam sie dziecko straci, bo takie to maleńkie, a za duży kombinezon dopiero go schowa ![]() Dlatego ja kupie rozmiar 50-56. I tak bede kupowac używki, dlatego 20zł mnie nie zbawi ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1950 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale super!!!! moje są takie mało wyraźne ![]() ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Migotka- super, że wyniki dobre ![]() ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Cytat:
ja jakoś nie jestem przekonana w ogóle do chusty.... może w szkole rodzenia mnie przekonają ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
jeju ja jeszcze nic nie kupiłam a tu widzę że wszystkie już kompletują wyprawkę ![]() też się zastanawiałam nad rozmiarem i myślałam o 62 albo 68.... ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
baw się dobrze i wypoczywaj ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:44.