|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1891 |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Poronienia wywołują na ginekologii, nie na poloznictwie.
#1892 |
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Karolinka bardzo mi przykro
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1893 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1894 | |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
![]() Ja dodam od siebie - do zabiegu jeśli do niego dojdzie paznokcie najlepiej krótkie, nie pomalowane. Tak jak Hosenka pisała - bardzo duże podpaski i koniecznie koszule. Jeśli dojdzie do zabiegu bedzie to dużo wygodniejsze. Ja zabieg miałam przed 22 w piątek, a w sobotę po obchodzie ok 12 moglam isc do domu. Też czekałam tydzien od wyroku do szpitala, właśnie w nadziei, że samo się zacznie. Niestety szpital mnie nie ominął i przez 3 dni snułam się po korytarzu w nadziei, że założone tabletki które miały wszystko wywolac zaczną działać. Dlatego, żeby o tym nie myśleć wes może jakąś ksiazke (ale wizyty w szpitalu z zabiegiem Ci nie życzę!). Jeszcze raz wszystkiego dobrego! Trzymam kciuki, żeby wszystko teraz ułożyło się po Twojej myśli ![]() ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Ja lezalam z trzema ciężarnymi. Ja bylam czwartą na sali. Bardzo źle się czułam między nimi. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1895 | |||
Zadomowienie
|
Ambrella - witaj
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tylko 4 ? ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() Edytowane przez Akkma Czas edycji: 2013-07-18 o 19:39 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1896 |
Wtajemniczenie
|
Karolinko bardzo mi przykro
![]() U mnie w drugiej ciąży wystąpiło krwawienie,dość silne.od razu pojechałam do lekarki,a ona tylko wzruszyla ramionami i powiedziała "przecież tu nic nie ma!!".pielegniarka wyjaśniła mi,ze albo wystąpiło poronienie albo ciąża mała i jeszczce nie widać.ale miałam jechać na ip,gdyby pojawiły się skrzepy.pojawily się,krwawilam coraz bardziej.pojechalismy do szpitala,sprawdzili,pobra li krew,kazali czekać do rana (tzn musialam zostac ).rano mnie uspili,chcieli wylyzeczkowac,ale ponoć było czysto...jak się dobudzilam wypuscili do domu. |
![]() ![]() |
![]() |
#1897 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Patologia ciazy i poloznictwo były na drugim końcu korytarza.
![]() |
#1898 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale było, minęło. Grunt że teraz jest dobrze ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1899 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Messsuah Czas edycji: 2013-07-18 o 19:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1900 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A z leków to nawet witamin brać nie lubię i do tych dla ciężarnych też podchodzę sceptycznie. Teraz biorę bo praktycznie przez ponad 3 miesiące bardzo mało jadłam, więc na pewno mam braki (ale i tak robię to z niechęcią-po prostu nie cierpię łykać tabletek). Regularnie łykam tylko magnez, ale skurcze miałam też przed ciążą i wiem, że mi pomaga. Cytat:
Cytat:
![]() U nas wywołują na patologii ciąży więc niestety leży się w towarzystwie ciężarnych.
![]() |
#1901 |
Zakorzenienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Huuura wynik ujemny!! Ale.... badanie do powtorki
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Szybko was podczytuje z tel i KAROLINKO nie poddawaj sie na pewno nacieszysz sie dzidzia juz niedlugo. Nosek do gory ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1902 |
Rozeznanie
|
Karolinka85 z calego serca Ci wspolczuje, nawet nie wiem co mozna jeszcze napisac w takiej sytuacji..
Ja bralam kwas foliowy z witaminami ale wczoraj moj nowy lekarz stwierdzil ze to jest wyrzucanie kasy w bloto, bo nie zyjemy w Afryce, jedzenia jest pod dostatkiem wiec nie ma co sie faszerowac. Teraz bede brac tylko kwas z wit B.. Moze i ma racje..
![]() |
#1903 |
Wtajemniczenie
|
karolinko...bardzo Ci współczuję
![]() Ja rok temu miałam poronienie chybione tzn. po dwóch tyg od usg pojawiło się lekkie plamienie, pojechałam szybko na IP, zrobili usg i fasolek zatrzymał sie też na 6t1d ![]()
![]() |
#1904 |
Zadomowienie
|
też się cieszę. ulżyło mi jak nie wiem
![]() i na szczęście nie zawiodłam się co do lekarza, po kilka razy wszystko sprawdzał i zrobił mi nawet bonusa w postaci 3d ![]() ![]() i powiedział, że tak ruchliwe, że szybciutko ruchy poczuję. ![]() chyba na połówkowe też zgłoszę się do niego- widać, że mu zależy na tym żeby zrobić porządnie ( jego specjalnością jest usg, więc myślę, że kwestią czasu jest jak znajdzie się na tej magicznej liście ) ![]() dziewczyny, a możecie coś więcej powiedzieć o wartości BPD (19mm)- wg niej tp 13t0d? I teraz doczytałam, że wg kilku wartości z usg branych pod uwagę to też 13t0d, czyli termin porodu 2 dni wcześniej ![]() ![]()
#1905 |
Rozeznanie
|
U mnie niestety pacjentki po łyżeczkowaniu leżą razem z ciężarnymi na ginekologii. Może w dużych miastach jest bardziej intymnie. Swoją drogą przydałaby się jakaś regulacja, żeby w ochronie zdrowia psychicznego jakoś to rozdzielić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1906 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A długo Ci robił to usg?
![]() |
#1907 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() i nawet jak właśnie zaśmiałam się z płcią, że fajnie by było wiedzieć to zaraz bez marudzenia, że za wcześnie wziął się za to. A że nie udało się to już inna sprawa ![]() I byłam w tym nowym na koncertowej- powiem szczerze, że nie wiem jak jest gdzie indziej, ale tam luksus. Mąż siedział wygodnie na kanapie, przed sobą miał duży ekran, ja z lekarzem za parawanem, każde na swoim oglądało malucha. Byłam zdziwiona powiem szczerze. No i sprzęt- gin się śmiał, że to mercedes wśród usg ![]()
![]() |
#1908 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam nadzieję, że poznamy już płeć na tym usg połówkowym ![]()
![]() |
#1909 |
Zakorzenienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Karolinko tak mi przykro
![]()
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1910 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() płeć poznacie, gorzej jak masz tam jakiegoś złośnika co nie będzie chciał rodzicom pokazać co między nogami ![]() ![]() aa na zwycięskiej jest dużo ludzi. byłam tam na badaniach i jakoś tak mnie zniechęciło to miejsce ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez patrycjja Czas edycji: 2013-07-18 o 20:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1911 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na zwycięskiej faktycznie zawsze tłumy...to samo na królewskiej. W takim razie będę celować w koncertową ![]()
![]() |
#1912 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() trzymam kciuki w takim razie, żeby małe grzeczne było i pokazało co tam ma ![]()
![]() |
#1913 |
Zakorzenienie
|
A ja kupiłam dzisiaj kocyk dla młodego
![]() Stwierdziłam, ze muszę skorzystać ze zniżki pracowniczej mojego kolegi, póki pracuje w sklepie z zabawkami ![]() Bedzie taki: http://www.lamillou.com/shop/kocyki-...-|-kelly-green
#1914 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja dostalam u lekarza zestaw kosmetykow dla dziecka i pierwsza buteleczke (nie planuje uzywac ale nigdy nie wiadomo), ktora postawilismy na stoliku nocnym. Slodycz poprostu!!!
![]() ![]() |
![]() |
#1915 |
Wtajemniczenie
|
Mam nowe zdjęcie usg. 12tc.
Troszkę słabo, że nie widać całych nóżek i rączek. Na żywo na szczęście było je widać wyraźniej i w całości.
#1916 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Też nie zamierzam oszczędzać na kocyku. Sama miałam swój ulubiony (do tej smsy gdzieś tam leży u rodzicow), a mąż od swoim rozstać się nie mógł ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1917 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1918 | |
Rozeznanie
|
Karolinka, bardzo to przykre, że jednak sprawdził się najgorszy scenariusz. Życzę Ci dużo siły.
Cytat:
Selena, śliczne dzieciątko. ![]() Byłam dziś pierwszy raz na zajęciach dla ciężarnych na basenie. W wodzie było super, bardzo przyjemnie i relaksująco. Niestety teraz bolą mnie plecy, bardziej niż zwykle. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1919 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli o to chodzi to trochę zazdroszczę "letnim" mamom. I wydaje mi się wyprawke łatwiej skompletować i z wyjściem na spacer mniejszy problem ![]()
![]() |
#1920 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
pisałam maila do położnej, która się ponoć SR tam zajmuje (na gdzie rodzić znalazłam), ale odpowiedziało mi echo. 14.08. idę tam do poradni kardiologicznej na usg serca, więc postaram się pogadać tam z kimś na miejscu kiedy najlepiej się zapisać itp, dam znać co i jak ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Znalazłam dziś pusty album, stwierdzam, że zrobię z niego prezent na 18stkę dla mojego synka ![]() ![]() też już mamy kocyk, oczywiście babcia kupiła ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() http://home-you.com/141193325-2387-t...c-mis-ecru.jpg - te uszka misiowi tak fajnie pstrykają jak się je dotyka ![]() http://e-fotek.pl/images/35091340271622836560.jpg kupiony używany na allegro za, uwaga, 9,99 :P
2013-04-30 II kreski ![]() Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone ![]() Edytowane przez PawMaj13 Czas edycji: 2013-07-18 o 23:59 Powód: poprawka ortografów :D |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:57.