|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4741 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz.III
Cytat:
Jak miło to czytać! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4742 |
Rozeznanie
|
Dot.: Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz.III
Hej kobietki
![]() Mamy 5:00, dzisiejsza noc zdecydowanie nie była poświęcona na sen. Odkryłam mega interesujące programy realizowane przez Cherry Healey.Najbardziej zainteresowały mnie:7 kobiet i małżeństwo i 7 kobiet ciąża. Tutaj macie linki, jakby któraś z Was chciała obejrzeć.Ogólnie rzecz biorąc każdy z tych programach opowiada o 7 kobitkach, które są połączone jednym tematem, ale suuuuper ![]() ![]() https://www.youtube.com/watch?v=1FqmqR_OsJ8 (o małżeństwie) https://www.youtube.com/watch?v=q1V0RcI1idI (o ciąży) Buziaki i miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4743 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, które znają francuski, czy któraś z Was miała do czynienia z książką do francuskiego Beaty Pawlikowskiej? Uczę się z niej właśnie, ale nie wiem czy nie zawiera błędów. Czy mogłaby któraś spojrzeć i ocenić ile ta książka jest warta? O ile to nie byłby kłopot. Będę bardzo wdzięczna. Podoba mi się ta książka, bo można się uczyć gotowych zdań, ale nie chcę się nauczyć błędnie, a sama nie umiem ocenić.
"Nie każde działanie przynosi szczęście, ale nie ma szczęścia bez działania" Edytowane przez inga86 Czas edycji: 2013-07-19 o 05:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#4744 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry !
Z każdym dniem wstaje tu coraz wczesniej - ale jutro wracam do domku wiec nie ma się czym martwić ![]() ![]() ![]() Odwlekłam swoją żabę - i nie wiem czy mam argumenty żeby to zrobić czy znalazłam argumenty żeby to zrobić ![]() ![]() Otóz jako nastolatka zrobiłam prawo jazdy (egz zdałam fuksem i na urok osobisty co ze wstydem przyznaje bo jeździć nie umiałam ![]() ![]() Ale rzeczywistość skrzeczy - wymarzony ksiąze może mnie przewieźć najwyżej rowerem bo prawka nie ma i raczej mało prawdopodobne żeby zrobił w najbliższym czasie ... Wiec stwierdziłam że trudno - odnowie dokument, wezme lekcje i zaczne jeździć ... I tak odnawiam od roku ![]() ![]() Niby nie potrzzebuje tego na już - auta nie mamy i jeszcze z rok mieć nie będziemy (w sumie to potrzebowalibyśmygo dla wygody nie dla konkretnego powodu). Przekonał mnie też argument kasy - chcemy jechać na wakacje, pieniedzy odłożonych póki co brak, po drodze sporo wydatków ..a to jednak 200 zł plus ewentualne lekcje... Kasa której właściwie nie trzeba wydawać na już... Ale nie moge sie pozbyć wrażenia że ja to odwlekam z niemocy (kasy ciągle nadprogramowej nie ma), oraz z lęku (panicznie boje się jeżdzić). ... wiadomo jak będe miała to prawko to będę musiała wziac lekcje i zacząc jeżdzić ... ---------- Dopisano o 07:29 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ---------- Przeczytałam to i sama nie wierze w swoją głupotę ... Bzdurna sprawa przezodwlekanie urosła do rangi problemu ![]() No trudno może i tak jestem - nie mam prawdziwych problemów to je sobie tworzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4745 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4746 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od poniedziałku pracuję jak urzędnik. Pierwsze dni - wow - wprawdzie robię to samo ciągle, ale czas mija niepostrzeżenie, jestem po pracy i gdyby nie inne ciążące zobowiązania, byłabym mentalnie wolna i szczęśliwa ![]() Kolejne dni - Boże, co za nuda, odtwórczość, frustracja - ja tak nie chcę!!! Ciężko za sobą trafić naprawdę. ![]() Dzięki za porady butowe. Ja biegam po betonie, buty mam no name, ale skórzane, oddychające - ogólnie mi nie przeszkadzają, ale chyba jednak powinnam mieć lepiej wyprofilowaną podeszwę. Cytat:
![]() Poza tym fajnie było wejść do Twojego świata pełnego książek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
To mi bardzo jest bliskie - 12 lat temu uczyłam się jeździć. 2 lata temu przesłałam dokumenty do WORDu, żeby temat ruszyć na nowo. Mam już nawet wybranego instruktora, a tematu nie podjęłam ciągle. Ja też, zawsze mi się podobały jej programy. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4747 |
Rozeznanie
|
Nie wiem czy to niekorzystny biomet, ale wczoraj wróciłam zainspirowana z bardzo ciekawego wydarzenia, ale fizycznie nie miałam już sił.. położyłam się wcześnie. Dziś też na razie czuje się jakoś wypompowana. Zaraz będzie kawa..
|
![]() ![]() |
![]() |
#4748 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4749 | ||
Zakorzenienie
|
Wracam do Was bo sama się w życiu nie zbiorę do kupy.
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
![]() |
#4750 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() witam się i ja. Jak mi gorąco... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4751 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ahaa...czyli ok. Ja mam dużą wadę wzroku, ale noszę soczewki - jak robiłam prawko, to tata mnie przestrzegł, że lepiej będzie jeśli się nie przyznam do krótkowzroczności ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4752 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też się chciałam nie przyznać ale to nie jest taki dobry sposób. ![]() ![]() Zresztą teraz już mi to lotto bo za drugim razem zrobiłam taką zadymę u lekarza że mi dał bezterminowo. Z właściwymi kodami. ![]()
![]() |
#4753 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie tak a propos to chyba mój brat ma taką sytuację - bo teraz najczęściej go widzę w okularach, chociaż ma małą wadę wzroku, ale lepiej się z tym czuje. Jeździ oczywiście także w okularach...ale prawko robił wtedy kiedy wzrok miał bardzo dobry ![]()
Edytowane przez bura kocurka Czas edycji: 2013-07-19 o 12:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4754 |
Zakorzenienie
|
No ja akurat robiłam prawko w dość już "zaawansowanym" wieku a historię medyczną u okulisty mam od 20 lat więc takie tłumaczenie by nie przeszło. Zresztą było coś takiego w przepisach transportowych albo drogowych (nie wiem czy nadal jest) że w przypadku istotnej zmiany zdrowotnej (właśnie pogorszenie wzroku, utrata kończyny) powinno się wyrobić dokument przystający do aktualnych warunków a nie do tych sprzed n- lat.
"It's not a bargain if you don't need one" S. Kinsella Edytowane przez Koshatka Czas edycji: 2013-07-19 o 12:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#4755 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4756 |
Zakorzenienie
|
Kocurko trzeba by po prostu poszukać czy te przepisy dalej obowiązują ewentualnie jaki jest mandat w razie czego.
![]() ![]() A wada -4 IMO to nie jest duża wada. ![]() I włóż sobie w dokumenty informację że nosisz kontakty.
"It's not a bargain if you don't need one" S. Kinsella Edytowane przez Koshatka Czas edycji: 2013-07-19 o 12:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#4757 |
Rozeznanie
|
Odp: Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz.III
Koshatka jak konkretnie wygladala awanturka u lekarza? Ja mam ten sam problem, konczy mi sie prawko w grudniu, przez wzrok.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4758 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A chyba zaraz i tak będzie trzeba wymieniać prawko na zupełnie inne...i chyba wszystkie będą terminowe. Więc nie wiem Inga czy jest sens walczyć ![]()
![]() |
#4759 |
Rozeznanie
|
Jakby wszystkie byly bezterminowe to super, a tak to klopot i stres czy lekarz cie uzna za slepa czy nie.
#4760 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz.III
Cytat:
![]()
![]() |
#4761 |
Rozeznanie
|
Aha :/
#4762 |
Wtajemniczenie
|
Ja też dostałam prawo jazdy z terminem za okulary ;/ niestety.
jak popołudnie mija? ![]() ![]() dam znać wieczorem jak poszło ![]()
#4763 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i nie wiadomo czy te stare bezterminowe stracą ważność w którymś tam roku czy nie bo jak na razie różnie mówią. ![]() A awantura wyglądała tak że przytoczyłam te same argumenty co gdzieś tu wyżej, że badam się regularnie w przeciwieństwie do osób niby bez wady wzroku, na potwierdzenie przedstawiłam dokumentację medyczną z kilku ostatnich lat, że znam osoby z większą wadą niż moja z bezterminowym prawkiem (bo usiłował mi wmówić że jest przepis że nie wolno takiego dawać osobie z wadą wzroku) i na koniec zapytałam lekarza czy myśli że jestem idiotką która będzie nadal jeździć w sytuacji totalnego pogorszenia widzenia. To zapytał tylko czy jestem prawnikiem i już podpisał. No i na koniec przypilnowałam żeby mi wpisał kod 01.06 który oznacza jazdę zarówno w okularach jak i kontaktach bo w pierwszym odruchu chciał wpisać 01.01 (czyli tylko okulary). To go już całkowicie rozwaliło. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4764 |
Rozeznanie
|
Koshatka jestem pod wrazeniem
![]()
#4765 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Cytat:
A propos prawka. Śniło mi się, że wsiadłam za kierownicę, jakoś źle miałam lusterko ustawione, poprawiałam je i wtedy bum! uderzyłam w samochód przede mną. Nie jechałam szybko, bo to było jakby w korku, ale wystraszyłam się nieźle. Hm, ale mam tez 3 książki do ćwiczeń, które są do poprawy wzroku z każdej wady ![]() Tyle, że nie zaczęłam jeszcze ćwiczyć... też od kilku lat... Mój kuzyn ćwiczył, jest poprawa o 1-2 dioptrie. W sam raz, nie? ![]() Idę myć naczynia.
FILIŻANKA ![]() Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) Edytowane przez Patri Czas edycji: 2013-07-19 o 17:14 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4766 | ||||||||
Raczkowanie
|
Cześć,
Ale dużo napisałyście, teraz mam dylemat - jak czytałam od swojego ostatniego posta, to klikałam przy różnych wiadomościach "wielocytuj", ale chyba nie wszystko podczas pisania mam w tym okienku. Na przyszłość więc pozwolę sobie zapytać: wiecie, czy jest jakieś ograniczenie? A jeśli którejś nie odpisałam, to przepraszam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Gratulacje to się należą Waszej dwójce (no, trójce, Pan Lilithek też tu odegrał pewną rolę ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ogólnie, dziękuję za gratulacje Wam wszystkim ![]() ![]() Pamiętam szczególnie post Emilki, bo pisała o tym, jak praca od-do mogłaby jej oczyścić myśli, stawiając granicę między pracą a domem. Ja widzę po sobie (po tak krótkim czasie!), że praca bardzo porządkuje mi dzień ![]() ![]() A tak bardziej ogólnie, to jest 22.30, a mi się chce spać ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4767 | |
Rozeznanie
|
[QUOTE=Patri;41870624]
Hm, ale mam tez 3 książki do ćwiczeń, które są do poprawy wzroku z każdej wady ![]() Tyle, że nie zaczęłam jeszcze ćwiczyć... też od kilku lat... Mój kuzyn ćwiczył, jest poprawa o 1-2 dioptrie. W sam raz, nie? ![]() Ale super! adługo ćwiczył? i jak często? i z jakiej książki, i czy poprawa trwała i w ogóle opowiedz wszystko ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4768 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Też proszę o opowiedzenie wszystkiego. ![]() Zakupy zbiegły mi się z megadołem wczoraj. Mój sposób myślenia uległ dość nagle dziwnej metamorfozie, lustra ujawniały tylko wady, przypadkowi przechodnie powodowali dziwaczne myśli (np. "zazdrościłam" dobrego stylu dobrze ubranym i jednocześnie odwagi ubranym źle), żadne spodenki nie leżały dość dobrze i kupiłam olejek do masażu, którego wcale nie chciałam. Nieszczęść było oczywiście o wiele więcej, a najbardziej dokuczały obtarte stopy i to dzisiaj się tylko pogorszyło. Ale co to w ogóle było? Hormony? Dość nietypowo, jeśli tak. Wczoraj: * jedzenie malin * śniadanie dla dwojga * zakuupy (z TŻ i dalej sama): ciuchy, buty, drogeria * zabiegów olejkiem drzewkowym ciąg dalszy * narada przedwyjazdowa * jajecznica z mikrofalówki ![]() * sałatka z serem korycińskim * zakupy spożywcze * odżywka - paznokcie * masaż mentolowy * maska na stopy * czytanie Marqueza Dzisiaj: * śniadanie * borówkobranie * zmywanie * olejek drzewkowy * szorowanie grilla * bób * narada przedwyjazdowa * wielkie zakupy spożywcze * oddawanie spodni do sklepu * sałatka owocowa * jedzenie agrestu * czytanie Marqueza * drylowanie i słoikowanie wiśni * ogarnianie kuchni * pakowanie na wyjazd
![]() |
#4769 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny widzimy się dzisiaj albo jutro? :P
Czerwiec rozumiem dobrze perypetie zakupowe ja jak widzę swoją sylwetkę... to się po prostu załamuję ![]()
#4770 |
Rozeznanie
|
Czerwiec, ja też rozumiem Twoje samopoczucie. Wczoraj miałam taką sytuację, jadę w tramwaju (akurat ładnie się ubrałam, bo poprzedniego dnia czułam się świetnie) i tu przede mną stoją laska za laską, jedna ładniejsza od drugiej. Poczułam się gruba, brzydka, jakaś nijaka. A wieczorem Patri i Emilka mi powiedziały, że świetnie wyglądam. Ja się sobie podobam w zależności od światła, i nie chodzi o to, że im mniej tym lepiej :P tylko w niektórym mi widać zmarszczki, a w innym nie. I w ogóle to zależy od cyklu też, w dni płodne lepiej się wygląda i czuje.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:39.