|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4711 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz.III
FILIŻANKA ![]() Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) |
![]() ![]() |
![]() |
#4712 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz.III
Cytat:
Super!!! ![]() ![]() Nie mam dzisiaj motywacji na nic. Widziałam się wczoraj z ex, później z jego siostrą. Jest mi przykro, wiem, że nic już się nie da zrobić. Rozmowa nam nie wychodzi, więc napisałam mu wczoraj w nocy smsa z moimi przemyśleniami, ale cisza. Jak zwykle ma milion ważniejszych spraw ode mnie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4713 |
Zadomowienie
|
![]() Hej, wiesz, że kilka z nas jest całkiem blisko, a jeszcze więcej czuje że jest... ![]()
#4714 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zlew załatwiony i łóżko też ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4715 |
Rozeznanie
|
Odp: Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz.III
Laski, po raz enty sie powtorze, ale chce sie z Wami spotkac, stesknilam sie bardzo. Moze piatek wieczor i na plaze? Koncze prace o 17, obiecuje, ze sie stawie
![]() ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Lilith nie wiedzialam, ze spodziewasz sie malenstwa, gratuluje!
#4716 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4717 | |
Zakorzenienie
|
Czyli, że za ambicjami nie idą te cechy, czy wysiłek, który gwarantuje ich realizację...
Przytulam Patri, a w klubie napiszę o propozycji ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4718 |
Rozeznanie
|
To musze sie dorwac do klubu
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4719 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie zauważyłam, żebyś była szczególnie zamknięta w sobie w zwykłych kontaktach międzyludzkich Lasub ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ehh...z tej mąki to już chyba chleba nie będzie ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4720 |
Zakorzenienie
|
Ja wiedziałam, pisałaś przy okazji wieści o ślubie, chyba się nie mylę.
Tak czy siak jeszcze raz gratuluję ![]() Służę wsparciem, słowem, radą, jeśli tylko takowych będziesz potrzebować. ![]() ------------------------------------- Inga - i Dziewczyny, siadłam właśnie z kawą (nie za swoje ![]() Dam znać co dziś udało mi się zrobić w kwestii przybliżenia sie do celu. Tylko jeszcze klub odwiedzę...
FILIŻANKA ![]() Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) Edytowane przez Patri Czas edycji: 2013-07-17 o 20:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#4721 |
Raczkowanie
|
Ostanio nie zauważona, wracam po długiej przerwie. Udało mi się nadrobić trochę wątku, ale nie mam za bardzo czasu odnieść się do wszystkich postów. Gratuluję wszystkim odniesionych sukcesów: pozaliczanych sesji, nowych prac, wyjazdów, nowych miłości
![]() ![]() Nie wiem jak często uda mi się tu zajrzeć, na pewno postaram się chociaż na bieżąco czytać, bo Wasze wpisy, przemyślenia i sukcesy mnie motywują i nastrajają pozytywnie ![]() Buziaki |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4722 | |
Zakorzenienie
|
Lilith, a jak się czujesz?
Cytat:
![]() Gratuluję maluszka - chłopczyk, czy dziewczynka? ![]() ------------------------- Pobiegałam (nadal ciężko kondycyjnie i komary mnie pogryzły). Dietowanie idzie fajnie. Jem pysznie, to naprawdę wielki pozytyw ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
FILIŻANKA ![]() Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4724 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4725 | |
Zakorzenienie
|
Lilith890502 gratuluję !
![]() Oddzwonił dzisiaj, w sumie to dzwonił kilka razy. Smsy chyba docierają bardziej niż rozmowa, choć nie jestem pewna. Chcę się spotkać, gdzieś ze mną wyjechać, jutro mnie zabrać na łódkę itp. Mam wrażenie, że poprawa będzie znowu chwilowa. Że jak mu nie pokażę, że naprawdę mnie może stracić to nigdy się nie zmieni. Z drugiej strony od sierpnia się rozdzielamy i będziemy się widywać tylko na weekendach, więc okazji do naprawiania też nie będzie. A za to będzie Łódź, nowa praca i koleżanki... Wstyd mi, że Wam tu truję moją telenowelą. Cytat:
![]() Mało produktywny dzień. Oby jutro było lepsze. Dokończę słuchanie z angielskiego i idę spać. Dobrej nocy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4726 |
Zakorzenienie
|
Każdy ma swoją telenowelę Zywiec... sama widzisz, rzeczy czasem dzieją się same, jakbyśmy nie miały na nie wpływu. Do radzenia w kwestii związku jestem ostatnia. Myślę, że separacja dobrze zrobi, będziesz mogła się zastanowić nad tym, czego Ty sama dla siebie chcesz.
Polecam tutaj mocno "Sabrinę - nastoletnią czarownicę" SEZON VI odc 2 (Randka z Przeznaczeniem) Mi ten filmik dał mnóstwo do myślenia. można z chomika, można z youtube: http://www.youtube.com/watch?v=-F33troYuL4 cz1 http://www.youtube.com/watch?v=1KMF9zVSJUI cz2 http://www.youtube.com/watch?v=UcKbgeCGEIM cz3 Trwa trochę ponad 20 minut.
![]() ![]() |
![]() |
#4727 |
Zadomowienie
|
Hej Lilith, hej Isia!
![]() Zrobione dzisiaj: * śniadanie * ogarnianie kuchni * zmywanie * odżywka - włosy * podlewanie kwiatów * letni róziowy makijaż * spacer * zakupy * jedzenie czereśni * ciasto kakaowe zamiast obiadu ![]() * rozliczenia finansowe * odżywka - paznokcie * testowanie olejku drzewkowego * korekta tekstu dla G. * pielęgnacja okołokąpielowa * czytanie - optymizm
#4728 | |||||||||||||
Lux Mundi
|
Cytat:
![]() Jeśli jestem gościem na wizażu, to zazwyczaj nie wchodzę do klubu - nie lubię podczytywać, jak i tak wiem, że czasu brak by się odnieść do czegokolwiek. Jeśli więc zdarzy się taka sytuacja, że zaginę na dłużej, a będzie potrzebna jakaś rada, to pisz na priv - wtedy na pewno odpowiem szybciej ![]() Cytat:
I u mnie podobnie się rzecz ma : dieta = wyrabianie nawyków i systematyczność, a to faktycznie owocuje ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Póki co podchodzę z dystansem, w myśl zasady, że na początku zawsze jest pjenknie. A póki co z wrodzonym brakiem konsekwencji mam zamiar się tym nie przejmować i chwytać karpia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I podpisuję się pod tym [ bo była o tym mowa], że i moim hobby jest sen i leniuchowanie ![]() I wcale się tego nie wstydzę ![]() Skoro inni się tym zajmują, ja będę ogarniać to, co wychodzi mi najlepiej ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ZROBIONE [pn-śr] : - rozpakowanie walizki, - ogarnięcie ciuchów [szafa], - dwa prania : wstawione, rozwieszone, wysuszone, schowane, - zmywarka x2, - praca [ogarnięte 2 dostawy], - wysłana paczka z alle + kontakt z Kupującą, - zakupy żywieniowe, - zakupy kosmetyczne i bieliźniane, - gołąbki [ilość hurtowa], - 3 obiady, - działka x2 - wyprowadzenie na spacer Borysa i Mietka [osobno] + czesanie, - umyte okno w kuchni, - sprzątnie łazienki, łącznie z porządkami w kosmetykach, - zakup urodzinowy dla P., - biblioteka, - Msza za Babcię, - wystawienie części rzeczy na alle, - porządki w perfumach i zapasach kosmetycznych + sprzedaż, - rozpoczęcie diety i ćwiczeń, - przeczytane książki : 3, - kąpiel i maski wszelakie, peeling kawowy, stopy, henna, donie, etc., - pakowanie walizki.
Edytowane przez Cindy28 Czas edycji: 2013-07-18 o 02:17 |
|||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4729 |
Rozeznanie
|
Cindy jak to zrobilas, ze przeczytalas 3 ksiazki w 3 dni??? I to jeszcze robiac tyle rzeczy.
#4730 | ||
Zakorzenienie
|
Dziękuję Wam za gratulacje
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() czuję się dobrze, próbuje się przy Was zorganizować, bo to ostatnio kuleje ![]() ![]() Dziś nie jest źle, badania zrobione, śniadanie zjedzone, zakupy zrobione i pranie się robi ![]() Edytowane przez Lilith890502 Czas edycji: 2013-07-18 o 11:50 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4731 | |
Lux Mundi
|
Cytat:
![]() Poza tym to książki zwykłej objętości - do 100, max 300 stron w A5, kryminały lub inne fantasy, więc czyta się lekko, łatwo i przyjemnie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4732 |
Rozeznanie
|
Jasne Cindy, takie ksiazki to i ja szybko pochlaniam
![]()
#4733 |
Zakorzenienie
|
Isiu_de gratluje
![]() Emilko z butami nie pomogę - pierwszy rok biegałam w starych adidasach prosto z Chin (zero kontuzji ![]() ![]() ![]() Z diet do znudzenia polecam i polecać będę zmianę nawyków i zdrowe odżywianie, ograniczenie ilości oraz ruch ![]() ![]() Wakacjuje, zakupuje i chodzę na basen ... Pławię się w polskości i tęsknie za domem (czyli Germania sic!) ... Oj chyba już mi pozostanie takie rozdwojenie - ale w sumie dobrze mi z tym ... Odnośnie szczęścia - ja bywam bardzo szczęśliwa tym uczuciem zapierajacym dech w piersiach i sprowadzającym łzy do oczu ![]() To nie są częste momenty - ale kiedyś w ogóle ich nie było ... Myślę że szczęścia (i tego głębokiego i tej czystej dziecięcej radości z prostych spraw) trzeba szukać ... Trzeba też się na jego przeżywanie otworzyć ...Przynajmniej ja staram się czasem świadomie przeżywać codzienne radości - i chyba wychodzi mi to coraz lepiej ![]() ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- A teraz zmykam poczytać - na cokolwiek innego i tak jest za gorąco ![]() Ach Emilko Twoje rozważania odnośnie etatu i samodzielnie organizowanej pracy są mi bardzo bliskie ... Zdecydowalam się na drugą opcje , wyjątkowo mi nie idzie - i chyba czas wreszcie pomyśleć o pracy której ramy ktoś mi narzuci z góry ... Tak czy owak nic mądrego w tej kwestii do głowy mi nie przychodzi ![]() Patri trzymam kciuki odnośnie poszukiwań ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4734 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Doskonale wiem czego dla siebie chcę. TŻ musiałby się zmienić, inaczej to nie ma sensu. Cytat:
![]() Umyłam wszystkie okna na piętrze i odkurzyłam podłogi. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4735 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do odkładania... ehh mnie się nie udało zrealizować swojego planu. Coś co wydaje mi się do zrobienia w ciagu 1-2 dni, robię miesiąc:P:P HELP ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4736 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzisiejszy dzień był całkiem niezły. Zrealizowałam większość planów, jeszcze zostało kilka rzeczy do zrobienia. Nie będzie tak źle. Dziewczyny, przeszłam na dietę żeby schudnąć kilka kilogramów, ćwiczę, mniej jem i staram się ogarniać swoje życie. Zanim znowu będę z TŻ razem w tym samym miejscu chcę się zmienić. Przyznam się, że ten wątek wiele pomaga.. fajnie wiedzieć, że jest nas trochę i wszystkie nad sobą pracujemy! ![]()
![]() |
#4737 | |
Zakorzenienie
|
Ja też lubię tę myśl.
![]() ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Cytat:
Na kurs salsy wybieram się już 10 lat... ![]() ------------------------------------------------- Spotkanie z Emi sprawiło, że ten dzień nie był zmarnowany. To bardzo dobre uczucie. Ruszyła ze mną pod tę ciężką górę i naprawdę odsuwała umiejętnie myśli, które mnie blokowały. Dzięki za Twój czas Emi i uspokajające działanie ![]() ![]() Czuję się pozytywnie zmęczona. Czuję się, że drgnęłam z miejsca. Czuję, że jestem żywa. ![]() No, czuję radość. Tak niewiele trzeba. ![]() ![]() ![]() Oprócz tego zagrałam dziś w szachy z żywym człowiekiem po drugiej stronie planszy w dodatku na powietrzu. ![]() Przeczytałam też trochę książki szachowej , a to też odwlekałam długo. Nagle ze zwykłego dnia zrobił się dzień wypełniony wieloma pozytywami, a wszystko to dlatego, że wzięłam się za to, co powinnam. ![]()
FILIŻANKA ![]() Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) Edytowane przez Patri Czas edycji: 2013-07-18 o 21:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4738 |
Rozeznanie
|
Isia_de GRATULACJE!!!!
![]() Lilith-również gratulacje ![]() ![]() ************************* ************************* ******** Byliśmy dzisiaj z Tż w stołówce PŁ, gdzie chcemy zrobić nasz ślubny obiad i menadżerka ma do nas oddzwonić bo gdzieś na Śląsku jest obecnie. Wymyśleliśmy sobie, że jakbyśmy wzięli ślub w drugi weekend maja, to zaraz potem byśmy mogli wyjechać na zasłużone wakacje. I tego narazie się trzymamy. Co do wakacji, które jednoczyśnie by było podróżą poślubną, to zdecydowanie zagranica. Mnie osobiście marzą się wyspy Zielonego Przylądka albo Kanaryjskie-może uda nam się spełnić te marzenia ![]() ************************* ************************* ******* Coś ciężko mi idzie z tą nauką. Chyba czas najwyższy się wziąć w garść... |
![]() ![]() |
![]() |
#4739 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Buziaki dla Was obu. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4740 |
Rozeznanie
|
Boże...
Obiecałam Tż, że dzisiaj pójdę wcześniej spać i co? 12 w nocy, a ja piszę na blogu i słucham żeglarskich pieśni ![]() Dobranoc dziewczyny! ![]() Patri, http://www.youtube.com/watch?v=7zY1U...9C6D28765A5AF1 http://www.youtube.com/watch?v=Ugbcu...9C6D28765A5AF1 (a potem mi napisz jak się czułaś po wysłuchaniu tej piosenki) Edytowane przez lasubmersion Czas edycji: 2013-07-18 o 23:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:45.