Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz.III - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-17, 11:46   #4711
Patri
Zakorzenienie

GG do Patri
Dot.: Odp: Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz.III

Cytat:
Napisane przez inga86 Pokaż wiadomość
P.S. Patri odbierz telefon
Hahahaha, wycisza się sam. Już odbiorę.
Patri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 12:21   #4712
zywieczdroj
Zakorzenienie

Dot.: Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz.III

Cytat:
Napisane przez Halimaa Pokaż wiadomość
Dowiedziałam się o promocji. Jedna fryzjerka w pewnym salonie w Śródmieściu obcina w tym miesiącu za free. :P:
Ale pewnie w Warszawie takie promocje tylko?

Cytat:
Napisane przez bura kocurka Pokaż wiadomość
Koniec sierpnia. Jestem na praktykach z organizacji studenckiej

Super!!! Zazdroszczę

Nie mam dzisiaj motywacji na nic. Widziałam się wczoraj z ex, później z jego siostrą. Jest mi przykro, wiem, że nic już się nie da zrobić. Rozmowa nam nie wychodzi, więc napisałam mu wczoraj w nocy smsa z moimi przemyśleniami, ale cisza. Jak zwykle ma milion ważniejszych spraw ode mnie...
zywieczdroj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 12:22   #4713
czerwieclipiec
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Patri Pokaż wiadomość
Powodzenia. Trzymam kciuki.

Cytat:
Dziewczyny, potrzebuję pomocy, sama nie daję rady, jest źle.
Hej, wiesz, że kilka z nas jest całkiem blisko, a jeszcze więcej czuje że jest...
- I showered before I came here.
- ... maybe a little myrrh. Opium. You're wearing Opium.
- I got it, didn't I? Yeah.
czerwieclipiec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 12:26   #4714
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekuje Zywiec
Patri, dzieki za odp. Ostatnie zdanie o Julce mnie rozczulilo ja oczywiscie nie chcialabym slyszec, ze bylam dla kogos ciezarem, ale kiedys macierzynstwo kojarzylo sie raczej pozytywnie, a teraz jest jak kula u nogi. Moze to przez to, ze nasze pokolenie jest egoistyczne i postawic siebie na drugim miejscu jest bardzo ciezko. Kariera, moc rozrywek, podroze, to wszystko nie sklania do poswiecania sie komus.
P.S. Patri odbierz telefon
Ja nim podjęłam decyzję o maleństwie to miałam takie dylematy o jakich piszesz, czyli a co będzie z moim czasem, podróżami itp. Ale z drugiej strony teraz nie wyobrażam sobie podjęcia innej decyzji (zobaczymy co powiem po porodzie ), chociaż pewnie tak jak Patri pisze będą i trudne chwile to myślę, że warto.

Zlew załatwiony i łóżko też najgorzej było się za to zabrać, potem już szybko poszło.

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 14:14   #4715
inga86
Rozeznanie

Odp: Prokrastynacja, czyli zgubne odkładanie na później... cz.III

Laski, po raz enty sie powtorze, ale chce sie z Wami spotkac, stesknilam sie bardzo. Moze piatek wieczor i na plaze? Koncze prace o 17, obiecuje, ze sie stawie

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

Lilith nie wiedzialam, ze spodziewasz sie malenstwa, gratuluje!
Stary 2013-07-17, 14:27   #4716
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:

Lilith nie wiedzialam, ze spodziewasz sie malenstwa, gratuluje!
Dziękuję zniknęłam na długo z wątku więc nikt nie wiedział

Daniel
Stary 2013-07-17, 14:32   #4717
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli?

Dziewczyny, potrzebuję pomocy, sama nie daję rady, jest źle.
Czyli, że za ambicjami nie idą te cechy, czy wysiłek, który gwarantuje ich realizację...

Przytulam Patri, a w klubie napiszę o propozycji

Cytat:
Laski, po raz enty sie powtorze, ale chce sie z Wami spotkac, stesknilam sie bardzo. Moze piatek wieczor i na plaze? Koncze prace o 17, obiecuje, ze sie stawie

W klubie w wątku spotkania właśnie trwa próba umówienia się weekendowego
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-17, 15:17   #4718
inga86
Rozeznanie

To musze sie dorwac do klubu na telefonie nie mam mozliwosci

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-07-17, 15:56   #4719
bura kocurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lasubmersion Pokaż wiadomość
Piszecie o hobby i Kocurka pisze o sobie jako o najnudniejszej osobie:P.
Kochana, przymiotnik ''nudna'' jest ostatnim określeniem, które bym do Ciebie przyporządkowała.
To co jest Twoim zdecydowanym atutem (w moim przekonaniu) to otwartość i towarzyskość. I za to Cię mocno podziwiam i czasami odrobinkę nawet zazdroszczę bo mnie też (od czasu do czasu) przydałoby się wyjście z jaskini
Ja np. nie potrafię i chyba tak naprawdę nie chcę już zostawiać szeroko otwartych drzwi dla każdego.

Nie zauważyłam, żebyś była szczególnie zamknięta w sobie w zwykłych kontaktach międzyludzkich Lasub Także raczej nie masz co narzekać Ja mam Ciebie za osobę bardzo wygadaną i otwartą

Cytat:
Napisane przez zywieczdroj Pokaż wiadomość
Super!!! Zazdroszczę

Nie mam dzisiaj motywacji na nic. Widziałam się wczoraj z ex, później z jego siostrą. Jest mi przykro, wiem, że nic już się nie da zrobić. Rozmowa nam nie wychodzi, więc napisałam mu wczoraj w nocy smsa z moimi przemyśleniami, ale cisza. Jak zwykle ma milion ważniejszych spraw ode mnie...

Ehh...z tej mąki to już chyba chleba nie będzie

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
Ja nim podjęłam decyzję o maleństwie to miałam takie dylematy o jakich piszesz, czyli a co będzie z moim czasem, podróżami itp. Ale z drugiej strony teraz nie wyobrażam sobie podjęcia innej decyzji (zobaczymy co powiem po porodzie ), chociaż pewnie tak jak Patri pisze będą i trudne chwile to myślę, że warto.

Zlew załatwiony i łóżko też najgorzej było się za to zabrać, potem już szybko poszło.
Boże, ja też nic nie wiedziałam! Gratulacje

bura kocurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 20:21   #4720
Patri
Zakorzenienie

GG do Patri

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
Dziękuję zniknęłam na długo z wątku więc nikt nie wiedział
Ja wiedziałam, pisałaś przy okazji wieści o ślubie, chyba się nie mylę.
Tak czy siak jeszcze raz gratuluję
Służę wsparciem, słowem, radą, jeśli tylko takowych będziesz potrzebować.

-------------------------------------

Inga - i Dziewczyny, siadłam właśnie z kawą (nie za swoje ), celem rozpoczęcia projektu znaleźć dla siebie pracę. (I już mam ochotę spitalać, odłożyć, przełożyć...)
Dam znać co dziś udało mi się zrobić w kwestii przybliżenia sie do celu.
Tylko jeszcze klub odwiedzę...

Edytowane przez Patri
Czas edycji: 2013-07-17 o 20:24
Stary 2013-07-17, 20:50   #4721
isia_de
Raczkowanie

Ostanio nie zauważona, wracam po długiej przerwie. Udało mi się nadrobić trochę wątku, ale nie mam za bardzo czasu odnieść się do wszystkich postów. Gratuluję wszystkim odniesionych sukcesów: pozaliczanych sesji, nowych prac, wyjazdów, nowych miłości . Odniosę się do jednej kwestii, która zaczęła mnie od niedawna dotyczyć: 30.06, równo tydzień po terminie, zostałam mamą i jak n a razie, na pewno nie odczuwam jakiegoś ciężaru, jest na pewno ciężko, ale ta mała istotka, mimo,że naprawdę czasem daje w kość, jest tak cudowna, że to zmęczenie, które odczuwam nie jest ważne.
Nie wiem jak często uda mi się tu zajrzeć, na pewno postaram się chociaż na bieżąco czytać, bo Wasze wpisy, przemyślenia i sukcesy mnie motywują i nastrajają pozytywnie
Buziaki
isia_de jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 21:29   #4722
emi_lka
Zakorzenienie

Lilith, a jak się czujesz?

Cytat:
Napisane przez isia_de Pokaż wiadomość
Ostanio nie zauważona, wracam po długiej przerwie. Udało mi się nadrobić trochę wątku, ale nie mam za bardzo czasu odnieść się do wszystkich postów. Gratuluję wszystkim odniesionych sukcesów: pozaliczanych sesji, nowych prac, wyjazdów, nowych miłości . Odniosę się do jednej kwestii, która zaczęła mnie od niedawna dotyczyć: 30.06, równo tydzień po terminie, zostałam mamą i jak n a razie, na pewno nie odczuwam jakiegoś ciężaru, jest na pewno ciężko, ale ta mała istotka, mimo,że naprawdę czasem daje w kość, jest tak cudowna, że to zmęczenie, które odczuwam nie jest ważne.
Nie wiem jak często uda mi się tu zajrzeć, na pewno postaram się chociaż na bieżąco czytać, bo Wasze wpisy, przemyślenia i sukcesy mnie motywują i nastrajają pozytywnie
Buziaki
Miło Cię czytać
Gratuluję maluszka - chłopczyk, czy dziewczynka?

-------------------------

Pobiegałam (nadal ciężko kondycyjnie i komary mnie pogryzły).
Dietowanie idzie fajnie. Jem pysznie, to naprawdę wielki pozytyw Poza tym uników ciąg dalszy i stresów.
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 22:25   #4723
Patri
Zakorzenienie

GG do Patri

Cytat:
Odniosę się do jednej kwestii, która zaczęła mnie od niedawna dotyczyć: 30.06, równo tydzień po terminie, zostałam mamą
Wielkie gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!
Stary 2013-07-17, 23:00   #4724
bura kocurka
Zakorzenienie

Cytat:
Buziaki
Super! Szczęścia dla świeżo upieczonej mamy i maluszka

bura kocurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-17, 23:07   #4725
zywieczdroj
Zakorzenienie

Lilith890502 gratuluję !

Cytat:

Ehh...z tej mąki to już chyba chleba nie będzie
Oddzwonił dzisiaj, w sumie to dzwonił kilka razy. Smsy chyba docierają bardziej niż rozmowa, choć nie jestem pewna. Chcę się spotkać, gdzieś ze mną wyjechać, jutro mnie zabrać na łódkę itp. Mam wrażenie, że poprawa będzie znowu chwilowa. Że jak mu nie pokażę, że naprawdę mnie może stracić to nigdy się nie zmieni. Z drugiej strony od sierpnia się rozdzielamy i będziemy się widywać tylko na weekendach, więc okazji do naprawiania też nie będzie. A za to będzie Łódź, nowa praca i koleżanki...

Wstyd mi, że Wam tu truję moją telenowelą.

Cytat:
Buziaki
Gratuluję również

Mało produktywny dzień. Oby jutro było lepsze. Dokończę słuchanie z angielskiego i idę spać. Dobrej nocy
Stary 2013-07-17, 23:37   #4726
Patri
Zakorzenienie

GG do Patri

Cytat:
Wstyd mi, że Wam tu truję moją telenowelą.
Każdy ma swoją telenowelę Zywiec... sama widzisz, rzeczy czasem dzieją się same, jakbyśmy nie miały na nie wpływu. Do radzenia w kwestii związku jestem ostatnia. Myślę, że separacja dobrze zrobi, będziesz mogła się zastanowić nad tym, czego Ty sama dla siebie chcesz.

Polecam tutaj mocno "Sabrinę - nastoletnią czarownicę"
SEZON VI odc 2 (Randka z Przeznaczeniem)

Mi ten filmik dał mnóstwo do myślenia.

można z chomika, można z youtube:
http://www.youtube.com/watch?v=-F33troYuL4 cz1
http://www.youtube.com/watch?v=1KMF9zVSJUI cz2
http://www.youtube.com/watch?v=UcKbgeCGEIM cz3

Trwa trochę ponad 20 minut.
Stary 2013-07-18, 00:26   #4727
czerwieclipiec
Zadomowienie

Hej Lilith, hej Isia! Fajnie, że wpadłyście.

Zrobione dzisiaj:
* śniadanie
* ogarnianie kuchni
* zmywanie
* odżywka - włosy
* podlewanie kwiatów
* letni róziowy makijaż
* spacer
* zakupy
* jedzenie czereśni
* ciasto kakaowe zamiast obiadu
* rozliczenia finansowe
* odżywka - paznokcie
* testowanie olejku drzewkowego
* korekta tekstu dla G.
* pielęgnacja okołokąpielowa
* czytanie - optymizm
- I showered before I came here.
- ... maybe a little myrrh. Opium. You're wearing Opium.
- I got it, didn't I? Yeah.
czerwieclipiec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 02:09   #4728
Cindy28
Lux Mundi

Cytat:
Jak będziesz miała czas to będę wdzięczna, a jak nie to zrozumiem Tęskniłam za Twoimi poradami
Odpowiedziane, wybacz że z takim opóźnieniem .
Jeśli jestem gościem na wizażu, to zazwyczaj nie wchodzę do klubu - nie lubię podczytywać, jak i tak wiem, że czasu brak by się odnieść do czegokolwiek.
Jeśli więc zdarzy się taka sytuacja, że zaginę na dłużej, a będzie potrzebna jakaś rada, to pisz na priv - wtedy na pewno odpowiem szybciej .

Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość
Poza tym zaczęłam dietę i mam nadzieję, że treningi też zacznę...
Kilka kilogramów chciałabym zrzucić.
Póki co jestem przeszczęśliwa, bo dieta zawsze wyznacza mi pracę nad nawykami i zazwyczaj jest to praca zakończona sukcesem.
Też zaczęłam dietę - w miniony poniedziałek, wróciłam też do squatów, spacerów i ogólnych ćwiczeń rozciągających.
I u mnie podobnie się rzecz ma : dieta = wyrabianie nawyków i systematyczność, a to faktycznie owocuje .

Cytat:
Napisane przez grenouillette Pokaż wiadomość
Cześć,
Dawno nie pisałam, pewnie będzie tydzień – dwa poza wątkiem. Sporo się przez ten czas działo: obroniłam się, zaczęłam pracę
Gratuluję!

Cytat:
Cześć! Słońce, miłość w powietrzu... Pięknie, strasznie się cieszę!
Jeśli tak pięknie będzie za rok albo dwa, to i ja się będę cieszyć .
Póki co podchodzę z dystansem, w myśl zasady, że na początku zawsze jest pjenknie.
A póki co z wrodzonym brakiem konsekwencji mam zamiar się tym nie przejmować i chwytać karpia .

Cytat:
Zdradzę Ci sekret - jesteś paskudną nudziarą, ale taką meeega! I pewnie przez to Twoje nudziarstwo kilkanaście dziewczyn z wątku uwielbia Twoje posty, Twój styl pisania, Twoje nieco ironiczne wypowiedzi. Tak, to na 100% ta Twoja nuda nas do Ciebie przyciąga
Jestem tego samego zdania.

Cytat:
Ja ostatnio zauważyłam coś nieco innego, ale też dziwnego... Kiedyś martwiło mnie, że jestem smutna. Ostatnio zaczęłam przejmować się tym, że nie jestem szczęśliwa. No nie jestem! Nie martwię się, nie smucę specjalnie, nie płaczę po kątach, ale też nie jestem szczęśliwa Dziwność tego stanu polega też na tym, że obserwuję go dłuższy czas. I nie wiem, co o nim sądzić. Z jednej strony unikam dzięki niemu nagłych, drastycznych dołów, ale z drugiej... brakuje mi czasami jakiegoś takiego śmiechu do bólu brzucha czy poczucia, że jest pięknie.
To tak, jakbyś stała trochę na uboczu życia. Bezpieczne to niewątpliwie, ale czy dobre?

Cytat:
Pytanie o to, co chce się robić po studiach, jest ogólnie drażliwe, bo często chcieć i móc dzieli przepaść. Więc nasze głowy filtrują marzenia przez sito ich wykonalności i koniec końców większość ma pustkę w głowie, bo marzenia wydają się takie nieosiągalne, a pragmatyczne cele wcale nie zachęcają. To taka ogólna refleksja, tak widzę np. u siebie.
Bardzo ładnie napisane .

Cytat:
Pytanie co się chce robić po studiach dotyczy też mnie, mimo, ze stara dupa ze mnie, to jednak dwa lata po studiach dopiero. Co chcę robić po studiach? Iść na emeryturę...
Ja też .

Cytat:
Mam wrażenie, że to otaczający świat robi nam takie fiu-bździu w mózgu Wiecie o co mi chodzi..."musisz być szczęśliwy", "musisz mieć hobby, a najlepiej miej od razu pasję", "wszyscy mają to i tamto, każdy umie to i tamto"...taka po prostu globalizacja. Albo to masz, albo Cię nie ma Czyli jednak nadal za dużo myślę o innych, a za mało myślę, że wolno mi być sobą, nawet nudną, bylejaką, grymaśną, czasem wkurzającą, czasem nieszczęśliwą, a czasem świrniętą.
No właśnie, idąc tym tropem skoro nie mam fb, nie istnieję .

I podpisuję się pod tym [ bo była o tym mowa], że i moim hobby jest sen i leniuchowanie .
I wcale się tego nie wstydzę - nie muszę w wolnych chwilach wchodzić na kolejny tysięcznik i karmić gekony tam, gdzie diabeł mówi dobranoc, bo to w modzie/tak trzeba/ przecież wszyscy to robią.
Skoro inni się tym zajmują, ja będę ogarniać to, co wychodzi mi najlepiej , czyt. leżenie i pachnienie .

Cytat:
No...to pierwsze moje ulubione pytanie A jeszcze gorsze było za dawnych czasów: "Jakie studia wybrałaś? Ahaa...a co Ty po tym będziesz robić?" <-- To jest mój hit. Nosz k*rwa będę bezrobotna, nie?! Po co się głupio pytać
Fajnie zrobić sobie przerwę od Was, bo wtedy widać lepiej i więcej . Zauważyłam m.in., że Kocurce wyostrzył się dowcip .

Cytat:
Dziekuje za wszystkie gratulacje
I za feniksa z popiolow choc wolalabym juz sie nie obracac w popiol, a stanac na nogi.
U mnie mocne pragnienie znalezc prace (teraz siedze w butiku na czarno). Licze na pozytywne myslenie i szczescie, bo przy mysleniu co ja moge przy tylu zdolnych kandydatach pojawia sie czarna dziura. No ale zdalam egzamin dzieki pozytywnemu mysleniu, wiec z praca musi sie udac.
I ja się do gratulacji dołączam .

Cytat:
Pytanie do matek, czy faktycznie wychowywanie dzieci jest takie uciazliwe? Mam wokol siebie kilka mam, ktore niedawno urodzily i mowia, ze to straszna udreka. Wstawanie, karmienie, ciagle bycie przy dziecku. Az sie boje miec wlasne i zastanawiam sie po co. Fakt jest, ze u tych mam dziecko pojawilo sie dosc niespodziewanie a one chcialy jeszcze zaczekac lub nie myslaly, ze tak szybko zajda.
Na szczęscie nie jestem [ i nie będę ], ale w bliskim otoczeniu mam kilka [wszystkie dzieci zaplanowane i wyczekiwane] - w moim wieku, kilka młodszych, są i starsze. I wiem jedno, bycie matką, to harówka i nie lada wyzwanie. Żadna z Dziewczyn się nie skarży, ale widzę co robią, na co mają czas etc. Psiapsióła ze studiów 3 miesiące po porodzie musiała wrócić do pracy, mąż też pracuje, mieszka u Teściów, ale Teściowa niezbyt pomocna. Śpi więc po 3 godziny na dobę [Franek ma aktualnie rok], jest prawie przezroczysta, ale nie daje się. Moja Sis podobnie, chociaż Jasiek ma już 4 latka.

Cytat:
Buziaki
Gratuluję . Dużo zdrówka i sił .

ZROBIONE [pn-śr] :

- rozpakowanie walizki,
- ogarnięcie ciuchów [szafa],
- dwa prania : wstawione, rozwieszone, wysuszone, schowane,
- zmywarka x2,
- praca [ogarnięte 2 dostawy],
- wysłana paczka z alle + kontakt z Kupującą,
- zakupy żywieniowe,
- zakupy kosmetyczne i bieliźniane,
- gołąbki [ilość hurtowa],
- 3 obiady,
- działka x2 - wyprowadzenie na spacer Borysa i Mietka [osobno] + czesanie,
- umyte okno w kuchni,
- sprzątnie łazienki, łącznie z porządkami w kosmetykach,
- zakup urodzinowy dla P.,
- biblioteka,
- Msza za Babcię,
- wystawienie części rzeczy na alle,
- porządki w perfumach i zapasach kosmetycznych + sprzedaż,
- rozpoczęcie diety i ćwiczeń,
- przeczytane książki : 3,
- kąpiel i maski wszelakie, peeling kawowy, stopy, henna, donie, etc.,
- pakowanie walizki.

Edytowane przez Cindy28
Czas edycji: 2013-07-18 o 02:17
Cindy28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 05:08   #4729
inga86
Rozeznanie

Cindy jak to zrobilas, ze przeczytalas 3 ksiazki w 3 dni??? I to jeszcze robiac tyle rzeczy.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-18, 10:23   #4730
Lilith890502
Zakorzenienie

Dziękuję Wam za gratulacje
Cytat:
Ja wiedziałam, pisałaś przy okazji wieści o ślubie, chyba się nie mylę.
Tak czy siak jeszcze raz gratuluję
Służę wsparciem, słowem, radą, jeśli tylko takowych będziesz potrzebować.
myślę, że rady się przydadzą i to nie raz
Cytat:
Buziaki
gratuluję
Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość
Lilith, a jak się czujesz?
czuję się dobrze, próbuje się przy Was zorganizować, bo to ostatnio kuleje

Dziś nie jest źle, badania zrobione, śniadanie zjedzone, zakupy zrobione i pranie się robi

Daniel

Edytowane przez Lilith890502
Czas edycji: 2013-07-18 o 11:50
Stary 2013-07-18, 11:06   #4731
Cindy28
Lux Mundi

Cytat:
Cindy jak to zrobilas, ze przeczytalas 3 ksiazki w 3 dni??? I to jeszcze robiac tyle rzeczy.
Podwójna filologia wypracowała we mnie nawyk szybkiego czytania ze zrozumieniem .
Poza tym to książki zwykłej objętości - do 100, max 300 stron w A5, kryminały lub inne fantasy, więc czyta się lekko, łatwo i przyjemnie
Stary 2013-07-18, 12:11   #4732
inga86
Rozeznanie

Jasne Cindy, takie ksiazki to i ja szybko pochlaniam aczkolwiek chcialabym czytac szybciej i wiecej
Stary 2013-07-18, 14:13   #4733
Joanna XL
Zakorzenienie

Isiu_de gratluje

Emilko z butami nie pomogę - pierwszy rok biegałam w starych adidasach prosto z Chin (zero kontuzji od maja mam buty z decathlonu Kalenji o takie http://www.decathlon.pl/buty-ekiden-...d_8237626.html i też jestem b. zadowolona Wiec myślę że mam poprostu minimalne wymagania Ach biegam prawie wyłącznie po ubitej ziemi wiec może dlatego buty nie sa tak istotne jak na asfalcie ...

Z diet do znudzenia polecam i polecać będę zmianę nawyków i zdrowe odżywianie, ograniczenie ilości oraz ruch Podpiszę się pod pochwałami pod adresem Skalpelu Chodakowskiej - nawet moją mamę do tego przekonałam

Wakacjuje, zakupuje i chodzę na basen ... Pławię się w polskości i tęsknie za domem (czyli Germania sic!) ... Oj chyba już mi pozostanie takie rozdwojenie - ale w sumie dobrze mi z tym ...

Odnośnie szczęścia - ja bywam bardzo szczęśliwa tym uczuciem zapierajacym dech w piersiach i sprowadzającym łzy do oczu Czasem powodem jest bycie z moim mężem w którym chyba z roku na rok jestem coraz bardziej zakochana, czasem smak czereśni, słońce w parku czy baaardzo szybki bieg ...
To nie są częste momenty - ale kiedyś w ogóle ich nie było ... Myślę że szczęścia (i tego głębokiego i tej czystej dziecięcej radości z prostych spraw) trzeba szukać ... Trzeba też się na jego przeżywanie otworzyć ...Przynajmniej ja staram się czasem świadomie przeżywać codzienne radości - i chyba wychodzi mi to coraz lepiej

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

A teraz zmykam poczytać - na cokolwiek innego i tak jest za gorąco

Ach Emilko Twoje rozważania odnośnie etatu i samodzielnie organizowanej pracy są mi bardzo bliskie ... Zdecydowalam się na drugą opcje , wyjątkowo mi nie idzie - i chyba czas wreszcie pomyśleć o pracy której ramy ktoś mi narzuci z góry ... Tak czy owak nic mądrego w tej kwestii do głowy mi nie przychodzi

Patri trzymam kciuki odnośnie poszukiwań
Joanna XL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 14:24   #4734
zywieczdroj
Zakorzenienie

Cytat:
Każdy ma swoją telenowelę Zywiec... sama widzisz, rzeczy czasem dzieją się same, jakbyśmy nie miały na nie wpływu. Do radzenia w kwestii związku jestem ostatnia. Myślę, że separacja dobrze zrobi, będziesz mogła się zastanowić nad tym, czego Ty sama dla siebie chcesz.

Polecam tutaj mocno "Sabrinę - nastoletnią czarownicę"
SEZON VI odc 2 (Randka z Przeznaczeniem)

Mi ten filmik dał mnóstwo do myślenia.

można z chomika, można z youtube:
http://www.youtube.com/watch?v=-F33troYuL4 cz1
http://www.youtube.com/watch?v=1KMF9zVSJUI cz2
http://www.youtube.com/watch?v=UcKbgeCGEIM cz3

Trwa trochę ponad 20 minut.
Dzięki, obejrzałam i się zdołowałam... Myśląc bezpośrednio to ja zawsze chciałam wyjechać, a myśląc inaczej to zasmuciło mnie to, że nie usłyszałam od dawna nic równie cennego i miłego... Może sama jestem sobie winna?

Doskonale wiem czego dla siebie chcę. TŻ musiałby się zmienić, inaczej to nie ma sensu.

Cytat:
Napisane przez Cindy28 Pokaż wiadomość
Odpowiedziane, wybacz że z takim opóźnieniem .
Jeśli jestem gościem na wizażu, to zazwyczaj nie wchodzę do klubu - nie lubię podczytywać, jak i tak wiem, że czasu brak by się odnieść do czegokolwiek.
Jeśli więc zdarzy się taka sytuacja, że zaginę na dłużej, a będzie potrzebna jakaś rada, to pisz na priv - wtedy na pewno odpowiem szybciej .
Dziękuję, będę pamiętać

Umyłam wszystkie okna na piętrze i odkurzyłam podłogi.
Stary 2013-07-18, 18:08   #4735
Asik_
Zakorzenienie

Cytat:
Podwójna filologia wypracowała we mnie nawyk szybkiego czytania ze zrozumieniem .
Poza tym to książki zwykłej objętości - do 100, max 300 stron w A5, kryminały lub inne fantasy, więc czyta się lekko, łatwo i przyjemnie
A jakie języki studiowałaś? Językowy to mój jeden z ulubionych temtów

Co do odkładania... ehh mnie się nie udało zrealizować swojego planu. Coś co wydaje mi się do zrobienia w ciagu 1-2 dni, robię miesiąc:P:P HELP
Asik_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 19:01   #4736
Monii07
Wtajemniczenie

GG do Monii07

Cytat:
Odniosę się do jednej kwestii, która zaczęła mnie od niedawna dotyczyć: 30.06, równo tydzień po terminie, zostałam mamą
gratulacje

Cytat:
Ja jeszcze tego ze swoich studiów nie wyniosłam, ale mam nadzieję, że jakoś skupię się na książkach. Obiecałam sobie przeczytać co najmniej sto przed końcem wakacji A czytasz po polsku czy w innych językach?

Cytat:
Napisane przez Asik_ Pokaż wiadomość
A jakie języki studiowałaś? Językowy to mój jeden z ulubionych temtów

Co do odkładania... ehh mnie się nie udało zrealizować swojego planu. Coś co wydaje mi się do zrobienia w ciagu 1-2 dni, robię miesiąc:P:P HELP
Mi też średnio wychodzi, ale ta metoda z zapisywaniem wszystkiego co się zrobiło w ciągu całego dnia naprawdę działa przynajmniej dla mnie.

Dzisiejszy dzień był całkiem niezły. Zrealizowałam większość planów, jeszcze zostało kilka rzeczy do zrobienia. Nie będzie tak źle.

Dziewczyny, przeszłam na dietę żeby schudnąć kilka kilogramów, ćwiczę, mniej jem i staram się ogarniać swoje życie. Zanim znowu będę z TŻ razem w tym samym miejscu chcę się zmienić. Przyznam się, że ten wątek wiele pomaga.. fajnie wiedzieć, że jest nas trochę i wszystkie nad sobą pracujemy!

if that is tragic… then give me tragedy.
Monii07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 20:35   #4737
Patri
Zakorzenienie

GG do Patri

Cytat:
Napisane przez Monii07 Pokaż wiadomość
fajnie wiedzieć, że jest nas trochę i wszystkie nad sobą pracujemy!
Ja też lubię tę myśl.

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Asik_ Pokaż wiadomość
Coś co wydaje mi się do zrobienia w ciagu 1-2 dni, robię miesiąc:P:P HELP
Oj dużo nas tu takich jest.
Na kurs salsy wybieram się już 10 lat...

-------------------------------------------------

Spotkanie z Emi sprawiło, że ten dzień nie był zmarnowany.
To bardzo dobre uczucie.
Ruszyła ze mną pod tę ciężką górę i naprawdę odsuwała umiejętnie myśli, które mnie blokowały.
Dzięki za Twój czas Emi i uspokajające działanie .
Czuję się pozytywnie zmęczona.
Czuję się, że drgnęłam z miejsca.
Czuję, że jestem żywa.

No, czuję radość.
Tak niewiele trzeba.

Oprócz tego zagrałam dziś w szachy z żywym człowiekiem po drugiej stronie planszy w dodatku na powietrzu.
Przeczytałam też trochę książki szachowej , a to też odwlekałam długo.
Nagle ze zwykłego dnia zrobił się dzień wypełniony wieloma pozytywami, a wszystko to dlatego, że wzięłam się za to, co powinnam.

Edytowane przez Patri
Czas edycji: 2013-07-18 o 21:00
Stary 2013-07-18, 20:49   #4738
lasubmersion
Rozeznanie

Isia_de GRATULACJE!!!!
Lilith-również gratulacje Trzymam kciuki za Ciebie i maluszka

Byliśmy dzisiaj z Tż w stołówce PŁ, gdzie chcemy zrobić nasz ślubny obiad i menadżerka ma do nas oddzwonić bo gdzieś na Śląsku jest obecnie.
Wymyśleliśmy sobie, że jakbyśmy wzięli ślub w drugi weekend maja, to zaraz potem byśmy mogli wyjechać na zasłużone wakacje. I tego narazie się trzymamy. Co do wakacji, które jednoczyśnie by było podróżą poślubną, to zdecydowanie zagranica. Mnie osobiście marzą się wyspy Zielonego Przylądka albo Kanaryjskie-może uda nam się spełnić te marzenia.

Coś ciężko mi idzie z tą nauką.
Chyba czas najwyższy się wziąć w garść...

Słucham: VIDEO ''Dobrze, że jesteś''
lasubmersion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 20:59   #4739
Halimaa
Rozeznanie

Cytat:
Spotkanie z Emi sprawiło, że ten dzień nie był zmarnowany.
To bardzo dobre uczucie.
Ruszyła ze mną pod tę ciężką górę i naprawdę odsuwała umiejętnie myśli, które mnie blokowały.
Dzięki za Twój czas Emi i uspokajające działanie .
Czuję się pozytywnie zmęczona.
Jak miałam doła (też z powodu swojej marnej sytuacji) wczesną wiosną Emilka też okazała się pomocna. Odwiedziłam ją wtedy.
Buziaki dla Was obu.
Halimaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-18, 22:57   #4740
lasubmersion
Rozeznanie

Boże...
Obiecałam Tż, że dzisiaj pójdę wcześniej spać i co?
12 w nocy, a ja piszę na blogu i słucham żeglarskich pieśni

Dobranoc dziewczyny!

Patri,
http://www.youtube.com/watch?v=7zY1U...9C6D28765A5AF1
http://www.youtube.com/watch?v=Ugbcu...9C6D28765A5AF1

(a potem mi napisz jak się czułaś po wysłuchaniu tej piosenki)

Słucham: VIDEO ''Dobrze, że jesteś''

Edytowane przez lasubmersion
Czas edycji: 2013-07-18 o 23:21
lasubmersion jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości