Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XIII - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wielki wybór tytułu kolejnej części wątku
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 2 4,00%
Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! 1 2,00%
Pierwsza dzidzia wyszła z brzucha, każda czeka na malucha 9 18,00%
Pierwsza już rozpakowana, czas już torby pakowania 3 6,00%
Dirty już rozpakowana, z każdej będzie Super Mama 1 2,00%
Pierwsze dziecko w watku mamy, na kolejne wnet czekamy 2 4,00%
Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka 25 50,00%
Mała Lilka już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy 3 6,00%
Coraz większe brzuszki mamy, dzieci nam rosną, my klikamy. 1 2,00%
Mamusie dbają o swoje brzuszki, bo w nich największe skarby - maluszki. 0 0%
Trudy porodu jeszcze przed nami - jeszcze chwilka i będziemy mamami. 1 2,00%
VII się kończy, VIII idzie - w IX i X ujrzymy nasze dzidzie. 1 2,00%
III trymestr już nam leci, za niedługo ujrzymy nasze dzieci. 0 0%
Do porodu dni liczymy - dzieci niebawem zobaczymy. 1 2,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-19, 12:21   #2221
katee86
Raczkowanie

Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XI

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
no coz, tak jak myslalam, zle przeczucia sie sprawdzily mam skierowanie do szpitala, dzisiaj musze sie polozyc. niestety przez te twardnienia brzucha rozwarcie zrobilo sie jeszcze wieksze, jak zewnetrzne mialo 0,5 tak teraz ma 2, no i niestety zrobilo sie wewnetrzne na 1 a bylo 0 szyjka bez zmian 1,5. lipa jak ch*uj. dobrze ze moja matka ma wolne cale wakacje, mloda miala jutro juz wrocic i dupa, przyjada tylko zeby mnie zobaczyla bo juz bardzo teskni, chociaz zastanawiam sie czy jest to dobry pomysl tz zesral sie w gacie jak wrocilam do domu i powiedzialam ze mamy dzis nieplanowana wycieczke do polic i ze musze sie polozyc. dobrze mu tak poszedl wlasnie zalatwiac mi neta zebym miala kontakt ze swiatem doktorek powiedzial ze w poniedzialek ma dyzur i zobaczymy, jak mi to wycisza to mnie pusci na lekach do domu. maja mnie przebadac, kroplowe podlaczyc, ktg robic wiec standardzik. kuzwa musze torbe spakowac mloda ma juz 2090 g wiec jak cos to ok, ale powiedzial ze jeszcze z miesiac przydaloby sie ja potrzymac w brzuchu wyszlam od niego, zadzwonilam do matki i sie rozryczalam jak glupia, zeszly ze mnie wszystkie emocje, wczorajsze i dzisiejsze i od razu mi lepiej, no ale bebenek sie spina

dziewczynki ktore juz lezaly w szpitalu, co wpakowac do torby? bo ja juz nie pamietam co ja pakowalam jak w pierwszej ciazy w szpitalu wyladowalam

ale w tym wszystkim jest jeden pozytyw.... mam wykret od slubu
Kurczę Bajka to niefajnie, czarownico jedna, no ale zawsze będziesz pod opieką. Ja leżałam w Policach 3 dni i niestety najgorzej i najnudniej w weekend. Na pewno weź jakieś leginsy i koszulki (na szczęście nie trzeba w piżamach), książkę/tableta i sztuće z kubkiem (ja tego nie miałam a się przydaje) i kosmetyki, ręcznik czyli standard.
katee86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 12:22   #2222
87czarna
Zakorzenienie

Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XI

Cytat:
no coz, tak jak myslalam, zle przeczucia sie sprawdzily mam skierowanie do szpitala, dzisiaj musze sie polozyc. niestety przez te twardnienia brzucha rozwarcie zrobilo sie jeszcze wieksze, jak zewnetrzne mialo 0,5 tak teraz ma 2, no i niestety zrobilo sie wewnetrzne na 1 a bylo 0 szyjka bez zmian 1,5. lipa jak ch*uj. dobrze ze moja matka ma wolne cale wakacje, mloda miala jutro juz wrocic i dupa, przyjada tylko zeby mnie zobaczyla bo juz bardzo teskni, chociaz zastanawiam sie czy jest to dobry pomysl tz zesral sie w gacie jak wrocilam do domu i powiedzialam ze mamy dzis nieplanowana wycieczke do polic i ze musze sie polozyc. dobrze mu tak poszedl wlasnie zalatwiac mi neta zebym miala kontakt ze swiatem doktorek powiedzial ze w poniedzialek ma dyzur i zobaczymy, jak mi to wycisza to mnie pusci na lekach do domu. maja mnie przebadac, kroplowe podlaczyc, ktg robic wiec standardzik. kuzwa musze torbe spakowac mloda ma juz 2090 g wiec jak cos to ok, ale powiedzial ze jeszcze z miesiac przydaloby sie ja potrzymac w brzuchu wyszlam od niego, zadzwonilam do matki i sie rozryczalam jak glupia, zeszly ze mnie wszystkie emocje, wczorajsze i dzisiejsze i od razu mi lepiej, no ale bebenek sie spina

dziewczynki ktore juz lezaly w szpitalu, co wpakowac do torby? bo ja juz nie pamietam co ja pakowalam jak w pierwszej ciazy w szpitalu wyladowalam

Oj
Wszystko będzie dobrze! Odzywaj się do nas,bo będziemy się martwiły!

Do szpitala to na pewno piżamka, klapki, bielizna, kosmetyki, telefon i coś żeby Ci się nie nudziło :P
Aaaa,no i nie zapomnij o karcie ciąży

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 12:22   #2223
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
WSTAWILABYM WAM FOTO CIASTA, ALE POTEM NA MNIE KRZYCZYCIE
dawaj najem się oczami

a! jeszcze miałam swój kubek i sztućce

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 12:23   #2224
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XII

KASKA proszę:
http://m.youtube.com/watch?v=1ygdAiD...%3D1ygdAiDxKfI

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 12:23   #2225
logoasia
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, c

Cytat:
WSTAWILABYM WAM FOTO CIASTA, ALE POTEM NA MNIE KRZYCZYCIE

wstawiaj!!
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 12:23   #2226
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XII

A jest już ten post w K?
Bo ja telefonie nie ogarniam, a leze już z Eda

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-07-19, 12:24   #2227
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

No nieeee, moje Hyżeńkiii

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-19, 12:24   #2228
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość

jak ja dotrwam do tego terminu to odetchnę sobie i zrobię wielkie UFFFF ))) natomiast Tobie życzę jeszcze paru dobrych tyg z Lilą w brzuszku

Dziękuje Larysko

Oj bajka-nie fajnie-Wez z 2 reczniki,sztucce,kubek,ki lka koszul na zmiane bo tam goraco i sie czlowiek poci jak dzika swinia,wiadomo telefon,ladowarke,tableta ,mp3 cokolwiek(jesli bd w Policach to tam nie ma tv)kosmetyczke,suszare do wlosow,klapki pod prysznic,nakladki na kibel,w razie wu papier toaletowy..

Kropelko-Nasz limit to 150 tygodniowo.Kazdy mowi ze mało-no ale Nam wystarcza baa nawet czasem zostanie.Ja po prostu robie na poczatku tyg menu i wg niego robie zakupki.Nie gotuje dwudaniowych obiadow,staram sie tylko by raz w tyg byla ryba,raz zupa a przynajmniej 3 x dania miesne.Jakos to wychodzzi..Z tej kasy wydajemy tez na chemie

Edytowane przez policzanka
Czas edycji: 2013-07-19 o 12:37
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 12:25   #2229
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 20

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
dawaj najem się oczami

a! jeszcze miałam swój kubek i sztućce
Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
wstawiaj!!
Ok, jak Edi zasnie, to zrobię fotke, teraz nie wypadło, więc jest ładniejsze, właśnie się studzi

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-07-19, 12:25   #2230
vea7
Zakorzenienie

rusałko, nie kuś, nie kuś, bo jeszcze kiedyś rzeczywiście przyjadę
Powiedz mi Kochana, chcesz jeszcze opinię o szkole, czy już zdecydowałaś się na jakąś?
Z kciuki w imieniu Chłopa dziękuje

marysiu, o kurcze - mocno trzymam kciuki, żeby jednak bez szycia się obyło

ja z rana się idzie, bo na czczo trzeba być Czy dwie godziny czy godzinę, to zależy co Ci gin wpisał - jedne miały robione badanie po godzinie inne po godzinie i po dwóch, a jeszcze inne po dwóch.
Jak się czuje? W najlepszym wypadku mocno śpiąco Ja dałam radę sama, ale kimnęłam się i w przychodni, i potem po przyjściu do domu - nie wyobrażam sobie pojechania do pracy po glu

motylku, no biedny... a jaki marudny
Ale wyjątkowo ma prawo

your Angel, o matulu co za głąby... skąd się biorą tacy ludzie

maharet... uffffffff
Gratuluję ósemki

rubinko, gratuluję decyzji kredytowej... no i oczywiście zakupów
Będę miała taki sam wózek - w tym samym kolorze i z taka sama torbą

Samba, trzymaj się mocno

Asiek gratuluję III
Młody mnie w nocy kopał, a że leżałam przytulona brzuchem do Bartka, to i on się obudził. Popatrzył półprzytomny na mnie, na brzuch i odpalił" Synek, proszę nie kopać mamusi! Mamusia musi się wyspać, bo będzie cały dzień tatusiowy marudziła"

agusiamaskota, co za kawał skur... Kurcze, nie rozumiem takich ludzi, po prostu nie rozumiem Masz prawo nawet co wizytę iść do innego gina, a ich zakichanym obowiązkiem jest udzielić Ci pomocy! Co to w ogóle za tekst "że nie wie czy ma ochotę Cię leczyć"??? On nie ma mieć ochoty - ochotę to może sobie mieć w prywatnym gabinecie - w państwowej przychodni ma obowiązek!
Wiesz co, ja bym chyba skargę do kierownika przychodni i do izby lekarskiej napisała, bo to jest traktowanie uwłaczające godności pacjenta
Ah, i gnojka zmień jak najszybciej
Doczytałam - bardzo dobra decyzja A kartę ciąży w ogóle powinnaś mieć cały czas przy sobie, nie w przychodni - tak, żeby w razie "w" wszystko mieć.
Wiesz co, jeśli nic się nie dzieje, to mocz i morfo plus glukoza. W czasie ciąży powinna być też zrobiona cytologia i pod koniec się jeszcze paciora dorabia - dziewczyny pisały Mi moja tętno malucha wpisuje w kartę ciąży, tak samo jak wagę i wszystkie wyniki badań oraz ciśnienie.

Sylwia, ósemeczka

Lola, wiesz co też się na Lupo czaiłam i gdyby nie to, że mój fotelik nie pasuje, to pewnie bym go wzięła A opinie ma w sumie podobne do X-landera, tyle, że jest starszy, wiec więcej w ogóle o nim piszą więc siłą rzeczy też złego

poli, jak będziesz w stanie i pogoda ładna, to spacerek Jak nie to taxi - weźmie Cię na 100 % jak mu powiesz, że inaczej urodzisz na tylnym siedzeniu

Brydzia, jaki fajny rożek A skąd on?

niebedę gratuluję Superowo A garden party we wrześniu to genialny pomysł

Larysa, powiem tak, sama w tej chwili zarabiam ok. 2000 netto, ale jeszcze nie tak dawno, było 1500. Na szczęście Bartek jako inżynier zarabia dużo więcej. Na co ida pieniądzę, a prosze bardzo większość zdecydowana mojej pensji idzie na spłatę kredytu na mieszkanie (niestety nie mieliśmy ani możliwości mieszkania z rodzicami, ani żadne z nas mieszkania ani działki nie miało) - z pensji Bartka musimy utrzymać samochód, siebie, porobić opłaty, zakupy, etc... Trochę kasy zostaje, ale ta siedzi na lokatach, żeby za jakiś czas zmienić mieszkanie na większe albo kupić nowy samochód (obecny ma 13 lat i zaczyna się sypać). Trochę zostaje jeszcze na ciuchy i drobne przyjemności - ot, żyjemy sobie w miarę spokojnie i w miarę wygodnie, ale bez szału i kokosów.
Gdybyśmy oboje zarabiali tyle co ja - to we Wrocławiu utrzymanie siebie, mieszkania, samochodu i niedługo już dziecka byłoby problemem. Natomiast wierzę, że w mniejszym mieście albo na wsi, albo mając na starcie mieszkanie te dwa tysiące mogą i pewnie są dla wielu osób wystarczające

bajka, trzymaj się

Bosz, śniło mi się, że Bartek przygruchał sobie śliczną blondynę i odszedł do niej i jeszcze odmówił płacenia alimentów, bo musi mieć na "nowa pannę" Zrobiłam mu rano mega awanturę z tego powodu - taką z pełna histerią, płaczem i tupaniem - a ten, jak w końcu zrozumiał o co mi chodzi, to zamiast pogadać, uspokoić, to się przez pół godziny ze mnie śmiał
Baby w ciąży są straszne

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 12:26   #2231
Brydzia_
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy I

Matal dajesz ja tam se lubie popatrzeć
a ja właśnie robię kluski na parze... pierwszy raz w życiu - ciekawe co mi z tego wyjdzie

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 12:26   #2232
your Angel
czyli Endżi

Agusia, ja też już o tym pisałam - uważam, że źle robisz chodząc cały czas do tego lekarza. Widać, że to lekceważący ludzi buc, który gdzieś ma Ciebie, Twoje dziecko itd. Widzi, że przychodzi do niego młoda dziewczyna więc sobie rozładuje ciśnienie i będzie dla Ciebie chamski

Zgadzam się z dziewczynami - złożyć skargę i zmienić lekarza.

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
hmm swoją drogą mówisz, że nie masz zamiaru kłócić sie o absurdy a mimo wszystko opowiadasz i komentujesz ich sytuację,
niestety tu popieram TŻ, ze 2000 to nie duzo ale i tak ma wiecej niz polowa kraju, ja mam najnizsza krajowa, moj TŻ tez nie lepiej, nie mamy auta i domu i jakos zdecydowalismy sie na dziecko,

jedyne co moze tu razic to to, ze laska moze mysli, ze zlapala fajna partie, a my wiemy ze mozna lepiej, ale moze dla niej to jest to to chyba nieduze miasto? no i staż nie za długi, ale znam związki z taki właśnie i funkcjonują lepiej od tych długodystansowych.

ja nie wypowiem sie na temat sensowanosci ich zwiazku, mowie tylko o finansowych aspektach
Nie rozumiem pogrubionego
Opowiadam tż czy Wam? Tż wie o tej sytuacji. Wam na wątku wspominam, bo to temat, w którym wszystkie "siedzimy".

"Kłótnia" z tż dotyczyła naszej różnicy zdań w kwestii tego kiedy lasce "opłaca się" finansowo zajść w ciążę z facetem a kiedy nie.

Nasze miasto ma 60 tysięcy mieszkańców, raczej średnie. To ta laska mieszka na pipidówce.

Dla mnie 3 tysiące na wykarmienie 3-osobowej rodziny, zapewnienie dobrych warunków, odłożenia czegoś na wykształcenie itd itd to jednak mało. A już na pewno za mało żeby pogrzebać swoją godność i celowo zachodzić w ciążę z osobą, której się nie zna

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
Angel rozwaliła mnie ta gościówa na łopatki, ona chyba myśli że zlapała Pana Boga za nogi... ale niestety w zapyziałych wiochach: samochód, mieszkanie i 2 tysie to jakby króla laska dorwała...
No dokładnie o to mi chodzi Poraża mnie takie myślenie i tylko o to mi chodziło.
Stary 2013-07-19, 12:26   #2233
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to nie wiem, na co wydaję
Samochód mamy stary i mały. Ubrania kupuję głównie na allegro i wyprzedażach. Do kina w sumie nie chodzę, w restauracjach nie jem - ogólnie na mieście max. 2 razy w tygodniu i to raczej coś w stylu pizza... Oboje z tż mamy sporo więcej niż te wspomniane 2 tysiące, kredytu nie płacimy, a non stop w długach....
Fakt, że tż nie miał teraz pracy pół roku, ale wcześniej tej kasy też nie było
no nazbierało się Wam przez te pół roku pewnie i wydatków i długów, ale teraz będzie do przodu w Warszawie też inne życie niż w mniejszych miastach więc rozumiem, że może nie starczać
natomiast co do 2tyś to chodziło mi nie łącznie, ale osobno jak ktoś ma 2 tyś to już jest wg mnie dobrze

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
pakuje i szykuje się na wyjazd , o 16 ruszamy w góry !
cieszę się jak dziecko, bo dla mnie to wesele i że przedłużamy pobyt do poniedziałku to mega atrakcja, ciagle na L4 siedze, nigdzie w tym roku nie jedziemy na wakacje to chociaz taki wypad jest zobacze jak wyglada takie weselicho i pojem smakołyków a i ma być zespół z Słowacji bo to przy samiutkiej granicy bedzie, jaram się
faaaajnie Ci baw się dobrze ale i ostrożnie !

Cytat:

o kurczaki, eh. Dobrze, że mama pomoże z Blanką, a Tobie w szpitalu to wyciszą nie ma się co martwić! weź ze sobą takie podstawowe rzeczy, bielizna, jakieś legginsy, t-shirty, czy spodenki jakieś żeby wygodnie było. Klapki, kosmetyki, takie rzeczy mi się nasuwają.
Fajnie też że będziesz miała neta odzywaj się!
Stary 2013-07-19, 12:27   #2234
ja-ika
Zakorzenienie

Witam po usg. Emilka nadal pozostaje dziewczynką, waży już 1500g rośnie jak na drożdżach. Mam śliczne zdjęcie twarzyczki, ale w 2d.
Stary 2013-07-19, 12:28   #2235
kaska87
Zakorzenienie

Vea ale musiał mieć ubaw, żeby jeszcze chłop za sny zbierał

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-19, 12:29   #2236
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, c

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Bosz, śniło mi się, że Bartek przygruchał sobie śliczną blondynę i odszedł do niej i jeszcze odmówił płacenia alimentów, bo musi mieć na "nowa pannę" Zrobiłam mu rano mega awanturę z tego powodu - taką z pełna histerią, płaczem i tupaniem - a ten, jak w końcu zrozumiał o co mi chodzi, to zamiast pogadać, uspokoić, to się przez pół godziny ze mnie śmiał
Baby w ciąży są straszne

No coś Ty, wcale mu się nie dziwię też bym się śmiała

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-07-19, 12:31   #2237
vea7
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Witam po usg. Emilka nadal pozostaje dziewczynką, waży już 1500g rośnie jak na drożdżach. Mam śliczne zdjęcie twarzyczki, ale w 2d.

Cytat:
Vea ale musiał mieć ubaw, żeby jeszcze chłop za sny zbierał
Cytat:

No coś Ty, wcale mu się nie dziwię też bym się śmiała

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 12:31   #2238
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
aha i nawet ten mój buc D. wie, że jakby się coś działo to przede wszystkim trzeba zabrać kartę ciąży...

a co do badań prywatnych... patrzę teraz i miałam wizyty w: 5, 10, 13, 18, 22, 26, i 30 tc.. do tego wizyta w 33, pewnie jakaś w 35-36 i może jeszcze jedna na koniec... więc sądzę, że góra 10 wizyt na całą ciążę - a lekarz naprawdę kompetentny i do rany przyłóż... mój spokój i fachowa opieka jest warta tych 1500zł rozłożonych w czasie na 9 miesięcy no, plus badania prywatne ale to też nie jakiś koszmar, serio.. bo morfo miałam 3 razy, mocz 4 (bo raz miałam do powtórki), a te wymienione wcześniej robi się raz.
Ja miałam wizytę w 8 tygodniu (USG na potwierdzenie ciąży), nie mam tego wpisanego w karcie ciąży Potem mam w tygodniu: 12, 15, 19, 22 (USG) i 31 (czyli dziś).

Przepraszam, że nie odpisywałam, ale przyjechała przyjaciółka i się wyżaliłam... Lepiej mi już psychicznie. Wam też dziękuję za wszystkie rady

Co do badań jakie mam wpisane w karcie ciąży:
12 tydzień, 19 tydzień i 31 tydzień:
WBC, RBC, HGB, HCT, płytki, mocz

+ Odczyn Wassermana (21 luty)
+ Cytologia szyjki macicy ( 26 marzec)
+ Stan czystości pochwy (21 luty)

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 12:33   #2239
matallewar
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, c

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
no nazbierało się Wam przez te pół roku pewnie i wydatków i długów, ale teraz będzie do przodu w Warszawie też inne życie niż w mniejszych miastach więc rozumiem, że może nie starczać
natomiast co do 2tyś to chodziło mi nie łącznie, ale osobno jak ktoś ma 2 tyś to już jest wg mnie dobrze
No, ale ja mówię, ze każde z nas ma więcej niż 2 na rękę
No i teraz to rozumiem, ale wcześniej?? Nie wiem, czemu nam nie starczało... Strasznie dużo na jedzenie idzie, to na pewno...

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-19, 12:33   #2240
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:

Baby w ciąży są straszne
Hahah też tak miałam. Co gorsze poza ciążą kiedyś też się obraziłam. Jak rano doszłam o co się obraziłam to sama z siebie lałam.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 12:33   #2241
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:

Czekamy na zdjęcie

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 12:34   #2242
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niebede Pokaż wiadomość

Otóż 14.09.2013 wychodzę za mąż!
Gratulacje kochana!

Mama foka
Stary 2013-07-19, 12:35   #2243
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
super, że zdrowa dziewczynka pokaż buzinkę

Stary 2013-07-19, 12:35   #2244
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Ja miałam wizytę w 8 tygodniu (USG na potwierdzenie ciąży), nie mam tego wpisanego w karcie ciąży Potem mam w tygodniu: 12, 15, 19, 22 (USG) i 31 (czyli dziś).

Przepraszam, że nie odpisywałam, ale przyjechała przyjaciółka i się wyżaliłam... Lepiej mi już psychicznie. Wam też dziękuję za wszystkie rady

Mi np. lekarz nie wpisuje usg w ogóle w kartę
A badań widzę, ze sporo miałas. Toxo jest płatna, z tego, co pamiętam.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-07-19, 12:37   #2245
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Larysa, powiem tak, sama w tej chwili zarabiam ok. 2000 netto, ale jeszcze nie tak dawno, było 1500. Na szczęście Bartek jako inżynier zarabia dużo więcej. Na co ida pieniądzę, a prosze bardzo większość zdecydowana mojej pensji idzie na spłatę kredytu na mieszkanie (niestety nie mieliśmy ani możliwości mieszkania z rodzicami, ani żadne z nas mieszkania ani działki nie miało) - z pensji Bartka musimy utrzymać samochód, siebie, porobić opłaty, zakupy, etc... Trochę kasy zostaje, ale ta siedzi na lokatach, żeby za jakiś czas zmienić mieszkanie na większe albo kupić nowy samochód (obecny ma 13 lat i zaczyna się sypać). Trochę zostaje jeszcze na ciuchy i drobne przyjemności - ot, żyjemy sobie w miarę spokojnie i w miarę wygodnie, ale bez szału i kokosów.
Gdybyśmy oboje zarabiali tyle co ja - to we Wrocławiu utrzymanie siebie, mieszkania, samochodu i niedługo już dziecka byłoby problemem. Natomiast wierzę, że w mniejszym mieście albo na wsi, albo mając na starcie mieszkanie te dwa tysiące mogą i pewnie są dla wielu osób wystarczające
no to akurat nie było tutaj wspomniane w opisywanej historii czy mieszkanie chłopak dostał w spadku czy sam na nie zarobił, tego nie oceniam. Wiadomo, że takim ludziom lepiej, ale nie mam nic do nich, miał szczęście to dostał, bardzo fajnie.

ps. okropny sen ja też po takich snach mam focha nie wiem o co

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość

Nie rozumiem pogrubionego
Opowiadam tż czy Wam? Tż wie o tej sytuacji. Wam na wątku wspominam, bo to temat, w którym wszystkie "siedzimy".

"Kłótnia" z tż dotyczyła naszej różnicy zdań w kwestii tego kiedy lasce "opłaca się" finansowo zajść w ciążę z facetem a kiedy nie.

Nasze miasto ma 60 tysięcy mieszkańców, raczej średnie. To ta laska mieszka na pipidówce.

Dla mnie 3 tysiące na wykarmienie 3-osobowej rodziny, zapewnienie dobrych warunków, odłożenia czegoś na wykształcenie itd itd to jednak mało. A już na pewno za mało żeby pogrzebać swoją godność i celowo zachodzić w ciążę z osobą, której się nie zna

No dokładnie o to mi chodzi Poraża mnie takie myślenie i tylko o to mi chodziło.
ale może ona nie celowo zaszła w ciążę? zdarzyło się - fakt, ale nie ma co ich oceniać, bo wsumie nie muszą być razem tak też się dzieje. A czasem takie związki są bardziej udane niż te długodystansowe
choć co do celowości zajścia w ciążę to chyba bardziej temu facetowi na tym zależało z tego co pisałaś, że chce się ogarnąć, ustatkować. Dziewczyna mogła nie wiedzieć o tym, a że on strzelił tak jak strzelił nie wiem no, ciężko oceniać
mi chodziło tylko w moich wypowiedziach chodziło o kwestie finansowe, że to żadna ujma czy coś, zarabiać najniższą krajową i dobrze sobie dawać radę

Cytat:
Stary 2013-07-19, 12:37   #2246
rusałka_1
Zakorzenienie

Kuchnia wysprzątana, łazienka też, pranie wstawione
Teraz jeszcze odkurzanie i ścieranie podłóg - już mi kręgosłup siada, taka teraz ze mnie słabizna.

Cytat:
Napisane przez wiktom Pokaż wiadomość
Niestety mój synek cały czas ma za małą wagę 33 tc-1729 Proszę o wpisanie wagi. Moja gin chce mnie wziąć na kilka dni do szpitala żeby zbadać przepływy, jutro będzie do mnie dzwonić czy załatwiła miejscówkę. Martwię się choć gin uspokaja, że póki co nie ma powodów do paniki. Aha i szyjka skrócona, miesiąc temu było 4,5 cm dziś 3,7 cm (podobno do 3,5 jest norma, więc jeszcze nie panikuję )
Wszystko będzie dobrze
Wg pierwszej strony mały mieści się w normach, ale wiadomo lepiej wszytko sprawdzić niż się denerwować

Cytat:

gratulacje

Cytat:

Kluski leniwe były we wtorek
Może w końcu te naleśniki dziś zrobię
U mnie dziś szybki i prosty obiad: młode ziemniaczki, jajeczko i pomidory ze śmietaną
Prawie samo się robi, ziemniaczki tylko skrobać trzeba

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
pakuje i szykuje się na wyjazd , o 16 ruszamy w góry !
cieszę się jak dziecko, bo dla mnie to wesele i że przedłużamy pobyt do poniedziałku to mega atrakcja, ciagle na L4 siedze, nigdzie w tym roku nie jedziemy na wakacje to chociaz taki wypad jest zobacze jak wyglada takie weselicho i pojem smakołyków a i ma być zespół z Słowacji bo to przy samiutkiej granicy bedzie, jaram się
udanej zabawy i wypoczynku

Cytat:

trzymam kciuki za Was

Cytat:
rusałko, nie kuś, nie kuś, bo jeszcze kiedyś rzeczywiście przyjadę
Powiedz mi Kochana, chcesz jeszcze opinię o szkole, czy już zdecydowałaś się na jakąś?
Z kciuki w imieniu Chłopa dziękuje
Bardzo chętnie wysłucham Twojej końcowej opinii
Tylko mam problem z tą szkołą, wybrałam sobie idealnie pasujący do nas termin, zarezerwowałam go wstępnie dawno temu i okazuje się że na ten kurs zapisały się tylko 2 pary (min. muszą być 3) Inne terminy nie do końca nam pasują, czy kurs ruszy okaże się na początku przyszłego tygodnia.

Wrocławianki!!! możecie jeszcze polecić inną szkołę godną polecenia??

Niestety wszystko wyszło nie dawno, a ja szkołę powinnam już zacząć (27tc), i np. w "bocianku" na chałubińskiego już nie ma miejsc jak dzwoniłam.
Ważna przyznam jest dla mnie lokalizacja, na drugi koniec Wroc. nie zdążymy z Tżtem dojechać po pracy (mieszkamy od strony Psiego Pola).

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 12:38   #2247
Bounty_
Rozeznanie

Cześć szalone

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość

Czy Wam też tak się nie chce nic robic
też

Cytat:
osszzz Ty, po co ja w to kliknęłam- teraz nie pozbędę się tej melodyjki i do końca dnia będę się z nią męczyć

niebede gratulacje data cudowna
dirtymagdic85 wzruszyłam się dużo zdrówka dla Was Lilianka

ale ciepło, czeka na mnie sterta prasowania, ale to chyba głupi pomysł by jeszcze teraz odpalać żelazko

przedwczoraj byłam u lekarza, mała w 31 tyg waży 1800 g

Edytowane przez Bounty_
Czas edycji: 2013-07-19 o 12:44
Bounty_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 12:40   #2248
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość

tylko dopilnuj może też tego żeby ta wizyta w 8tc była gdziekolwiek zapisana? bo jeśli nie to możesz mieć problemy z becikowym, bo trzeba mieć wizytę przed 10tc
Stary 2013-07-19, 12:40   #2249
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2

Cytat:
Mi np. lekarz nie wpisuje usg w ogóle w kartę
A badań widzę, ze sporo miałas. Toxo jest płatna, z tego, co pamiętam.

W karcie ciąży mam jeszcze puste pola z:
- HBs
- Miano lg przeciwróżyczkowych
- Miano lg przeciwtoksoplazmowych
- Pośredni odczyn Coombsa
- Poziom glukozy (nieszczęsny )

USG mi też nie wpisuje, tylko ja pamiętam kiedy miałam, bo miałam tylko 2...

Mama foka
Stary 2013-07-19, 12:40   #2250
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
nie wiem jakim cudem nabijacie tyle postów. nie można Was zostawić na chwilę więc muszę się przyznać, że od ostatniego wejścia czytam 5- 10 nowych stron
ale doczytałam o Dirty i trzymam mocno kciuki za Was obie

w ogóle od wczoraj wydaje mi się, że mam mniejszy brzuch może po prostu nie jestem obżarta. ale z dzidziusiem okej, bo wczoraj bawiliśmy się w kopniaki w wannie

za to dzisiaj zrobię sobie dzień spa. kokos na włosy i muszę ogarnąć paznokcie u stóp póki jeszcze dosięgam

No i chciałam się podzielić z Wami ważną rzeczą...

Sama za bardzo jeszcze w to nie wierzę, ale jestem przeszczęśliwa
Mój Luby po moim pobycie w szpitalu zaczął przebąkiwać, że może wzięlibyśmy ślub, ale myślałam, że się po prostu stęsknił, a ja nie drążyłam tematu. przez kilka dni była cisza i potem znów stwierdził, że może dałoby się wziąć ślub we wrześniu. i tak wczoraj zgłosiliśmy się w usc. mam tylko nadzieję, że z radości nie zacznę wtedy rodzić
jestem taka szczęśliwa, bo może to dziwne, ale to będzie ślub moich marzeń. skromny - obiad dla rodziny, a dla znajomych planujemy grilla.
garden party to nawet za dużo powiedziane, bo nasza działka była zawsze raczej dla potrzeb własnych upraw, a od niedawna połowa jest trawiasta. wcale nie martwię się, że tak mało czasu zostało. Babcia uszyje mi sukienkę z materiału, który kupiłam sobie w styczniu (chociaż nie był planowo na sukienkę ślubną ). Powiadomiłam już tylko przyjaciółkę, żeby zarezerwowała sobie termin jako świadkowa. no nic.
jestem niesamowicie szczęśliwa

gratuluje!!!
angelikada jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości