|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Cytat:
Sama będę farbować, znaczy się mamę namówiłam, więc to musi być koloryzacja prosta w obsłudze, najlepiej pianka ![]() Ja żółtka jeszcze nie daję. Muszę luknąć w schemat bo się jakoś zawiesiłam w czasie
|
|
|
|
|
#212 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
Cytat:
też miałam zamiar odstawić jak skonczy rok ale poszperałam troche w necie po forach i zmienila zdanie dzisiaj zabieram smoczka napisze wam jak mi poszlo wieczorne usypianie czy jak bylo w nocy |
|
|
|
|
#213 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
albo to: http://www.perfectmousse.pl/produkty...rzech-laskowy/ tylko temu to daleko od rudego, ale ladny odcien brazu ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- a musze sie pochawlic, ze Czarus juz ladnie siedzi bez podparcia pare minut, tylko czasem sie gibnie, jak si za bardzo w ktoras strone wychyli
|
|
|
|
|
#214 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jak jest zestresowana jakąś nową sytuacją czy zmęczona to sobie sama aplikuje ![]() Dzisiaj dojrzałam to Bebiko na noc w Tesco, ale ja mam jeszcze tę Humanę to nie kupowałam. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:-------- Kupiłam 3 niekapek ![]() Pierwszy tzw. kapek z Aventu - był fajny do picia, bo miał długi dziubek i pięknie z niego piła, ale niestety zaczął przeciekać i na wyjścia Potem kupiłam TT. Niby nie przecieka, niby fajny, ale jakiś krótki ma ten dziubek i moja coś tam pije, ale głównie bawi się gryzieniem tej końcówki. Dzisiaj kupiłam Lovi - nie był drogi w porównaniu do tamtych i chyba ma dłuższą tę końcówkę. Mam nadzieję, że już będziemy zadowolone ![]() Zamówiłam też tego doidy do ćwiczeń w domu. Pójdę chyba z torbami przez te kubki --- A w ogóle to ja już nic nie rozumiem. Kupiłam Pampersy Active Baby i o ile przy 3 nie widziałam różnicy w chłonności z Dadami. To tutaj widzę przy 4 już jest
|
||||
|
|
|
#215 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kciuki za powodzenie u Was! Cytat:
![]() A teraz to mi wpadło w oko http://www.perfectmousse.pl/produkty/750-pralina/ ale to ani rudy ani ciemny ![]() dla Czarusia!Cytat:
Nasz nie kapie ale Ewie jakoś nie idzie. Ale to chyb nie kwestia kubka tylko ogólnie ona ma ostatnio jakiś problem z piciem i nawet jak dawałam z butli to tylko sobie gryzła smoczek i nie piła. Tu z ustnikiem jest tak samo.Co do tego doidy to faktycznie cena jakaś z ![]() No co Ty?! Wg mnie pampers trzyma formę bez względu na rozmiar. Za to chyba zrezygnuję z Dady jednak - parę razy przy zmianie pieluchy (średnio 3-4h.) dotknęłam wewnątrz i była wilgotna. Wcale nie była mocno zasikana ta pielucha, po prostu ta wilgoć zostaje na ciele. W pampersach tak nie ma. Więc mój krótki dwupaczkowy zachwyt dadą odszedł w zapomnienie
|
|||
|
|
|
#216 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() szybko sie uczymy ![]() a wiesz że miałam zamiar kupić włąśnie samą gondolę, a później spacerówkę ale choliba nie ma wyboru w gondolach ![]() chyba nic nie zrobiła, zwodziła nas tylko za dużo tych zdjęć nie masz ale z tego co widzę to może pokusiłabyś się o ciemny, taki szarawy blond cuś takiego http://www.fryzurykrotkiewlosy.eu/Im...ich%20100a.jpga te miedziane jakoś mi się nie podobają Cytat:
też zapominam ale robiłam ze 2 razy kluseczki lane na żółtku więc na to samo wychodziCytat:
zdolna córa ![]() he he ja mam TT i jest ok, zadowolona jestem ![]() ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#217 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedynki były super, ale 3 to najpierw byłam mega rozczarowana przeciekaniem, później jak trochę urosła to ok, a jeśli chodzi o chłonność to dla mnie nie było różnicy.Pampers po tej samej godzinie był do wymiany - ok 3 h ( mówię o dniu, nie nocy), bo był zwyczajnie wilgotny. Ja wiem, że dyskusja pampers kontra dada jest nierozstrzygalna ![]() Każdy ma swoją rację i każdego racja jest słuszna ![]() Jestem ciekawa zdania Moonie o niemieckich pampersach. |
|
|
|
|
#218 | |
|
Wtajemniczenie
|
Daje zoltko w miare regularnie
a co do pampersow sa BEEEEEE uczulaja mala i nie wazne z jakiego kraju![]() ![]() co ja takim koreczkiem zrobie z hydrantem? ![]() Cytat:
uzywamy smoczka glownie wieczorem i chyba do roku nam zejdzie, zobaczymy Widze ze nie widzialam posta Dorci na temat wozka
|
|
#219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Łatwo mnie omamić sloganem "spokojny sen" ![]() No właśnie ostatnio taki bardziej blond link wrzucałam... Kurcze no już sama nie wiem. Kupię co będzie w promocji sesese ![]() Czubki cycków, o ![]() Święte słowa ![]() Laski moje drogie mnie dzisiaj wieczorem nie ma. Tż oczywiście nie pamięta, że mamy rocznicę więc ja będę ta mądrzejsza i jak się wyfiokuję to mu przypomnę, w ramach reanimowania naszego związku ![]() Do jutra! A jutro proszę trzymać kciuki za mój łeb
|
|
|
|
|
#220 | |
|
Zadomowienie
|
wiecie co? Nina moja wlasnie zasnela bez smoczka!
placzu była minutka tylko! ...ale mleka nic nie wypiła :/ włączyłam jej ulubioną kąłysankę "z popielnika na wojtusia" po minucie przestała płakać patrzyła się w sufit i zasneła wszystko trwało góra 10min! teraz się ciesze zobaczymy co bedzie w nocy... ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Cytat:
co do pampersów to ciekawe... my jeszcze 3 zobaczymy jak to z 4 pampers bedzie bo ja tylko pampersy kupuje |
|
|
|
|
#221 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mnie generalnie też
![]() Cytat:
![]() A co będziecie robić, że mamy trzymać kciuki za Twój łeb? ![]() Cytat:
A mleko spróbuj może dać jak uśnie.
|
||
|
|
|
#222 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#223 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka Pamiętacie nas jeszcze he he a tak poważnie to dzięki że nie jestem z listy skreślona a tak na marginesie to lat mam już 27.
U nas ok znów daje znać bo znów jesteśmy u teściów. Adaś zostaje jutro z dziadkami a ja z mężem do Kołobrzegu po dziadka z sanatorium odebrać i przy okazji skorzystać z morza tzn mąż nie ja bo figura mi na to nie pozwala. U nas ok Adaś rośnie jak na drożdżach od kilku dni robi przymiarki do raczkowania podnosi się na kolankach i rączkach i śmieszne ruchy przy tym wykonuje. Plamki na ciele nadal są mleko nic nie pomaga, lekarz mówił w poniedziałek że to chyba nie jest uczulenie na mleko. Adaś dziś pierwszą nockę u dziadków w łóżeczku turystycznym, dziś właśnie dziadkowie kupili. Wcześniej spał z babcią w łóżku ale już za bardzo ruchliwy jest i teraz ma swoje własne łóżeczko turystyczne. Nowe zdjęcia Adasia w albumie, między innymi z Rodos zapraszamy. Aaa a w niedzielę Adaś kończy 7 miesięcy.
Edytowane przez Pokrzywka19 Czas edycji: 2013-07-19 o 20:43 |
|
|
|
#224 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no wrzucałaś blond ale ciepły, a ja zimny, tylko że to zależy jaki masz typ urody (o te pory roku chodzi) bo zimny będzie pasował do lata i zimy a ciepły do wiosny i jesieni ![]() niech Ci będzie że czubki cycków ale ogólnie 90% kobiet ma problem z prawidłowym nazewnictwem tych części własnego ciała wiem wiem, wymądrzam się znów no ale mnie to irytuje i nic na to nie poradzę ![]() znając życie zaraz stary Cię fkoorfi i wrócisz ![]() ![]() oj Sola! Ty zboczku Dzikiej chodziło o fryzurę ![]() ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Cytat:
kurczę to ciekawe od czego te plamki w sumie dobrze ze to nie alergia
|
||
|
|
|
#225 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzę, że mieliście pogodę na Rodos ![]() Cytat:
. Proszę o wykład pani profesor ![]() Nie wiem jak ja czytam te posty, że nie doczytałam o fryzurze
|
||
|
|
|
#226 |
|
Zakorzenienie
|
Tak z reguły jest pogoda a Adaś prawie co weekend jeździ z dziadkami na Rodos
|
#227 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oj Sola Sola cały dzień dyskutujemy na temat fryzury Dzikiej i koloru włosów ![]() Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#228 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
chyba jestem jakas nieprzytomna Muszę chyba czytać po 2 razy
|
||
|
|
|
#229 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#230 | |||
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że szału nie ma jak mnie nie ma
![]() Wpadłam tylko na chwilę napisać, że okazało się, że to bebiko ma kleik I oczywiście to jest napisane na kartonie na odwrocie tudzież w składnikach, nie wiem jak ja czytałam. Zresztą jak wiecie po problemach z ogórkami - mam problemy ze zrozumieniem tekstu No i w związku z tym, że jest tam kleik to była akcja robienia dziury w smoczku nożyczkami ![]() Cytat:
![]() Ja tam nie wiem czy się cieszyć czy płakać ![]() Majeczka już Ci wyjaśniła ![]() Cytat:
Meldować się stare dupeczki ile kto ma lat ![]() A co to może być u Adasia w takim razie, jak nie alergia pokarmowa? Mówił coś lekarz? Cytat:
![]() Pitu pitu. Cyc to cyc, każdy facet Ci to powie ![]() Jeszcze mnie nie wkur. vił bo był z dzieckiem na spacerze i posprzątał trochę. Nawet się przez chwilę do niego przytuliłam, co się ostatnio nie zdarza. Oczywiście tematu rocznicy nie ma, bo ja nie mówię a on nie pamięta... Idę się fiokować zatem. I już nie wracam
|
|||
|
|
|
#231 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#232 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie rób nożyczkami ![]() ciiii, ja się nie przyznaję ![]() ja jestem lato piru riru ![]() zobaczymy
|
||
|
|
|
#233 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór
![]() na moment tylko zdać relację co piszczy w paczkach z pampersami z zagramanicy bo właśnie się do nich dobrałam. Są dwa rodzaje: Baby Dry (to są takie odpowiedniki naszych zielonych pampersów nie wiem jak po polsku się nazywają) i Active Fit (odpowiednik pampers premium, których używamy na codzień). No więc te Baby Dry różnią się od naszych tym, że ten wkład chłonny się nie kończy w połowie dupki tylko jest aż po koniuszek. Plus jest nieco bardziej mięsisty i taki mięciutki na brzuszku w miejscu zarzepowania. Te Active Fit są takie same jak nasze Premium, ale na korzyść przemiawia fakt, że są dostępne w rozmiarze 4+ a te polskie tylko 4. Dziś na noc testujemy niemieckie Baby Dry, rano zaraportuję ![]() Poza tym to dotarliśmy wczoraj ok 1. w nocy, tż jak rakieta śmignął te 500 kilosów. A dzisiaj cały dzień w rozjazdach więc dopiero się zabieram za nadrabianie Waszych postów
|
|
|
|
#234 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#235 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Odnośnie mojego wypadu do parku linowego... parafrazując sentencję wujka Cezara- Przybyłam, zobaczyłam, stchórzyłam
Nie dla mnie takie rzeczy, za stara jestema co ty myślisz... tam nawet okien już nie ma, tylko dziury w murach zieją ![]() z Ulą. Miał tz z nią czekać aż zejdę z drzew, a skończyło się na tym że pod pierwszym drzewem ze łzami w oczach (panika łelkam tu) zdzierałam uprząż i on poszedł ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za JulcieCytat:
Poczekam na koniec karmienia i tez ide po zastrzykiCytat:
Ja przez większość życia miałam na łbie czarny granat po czym drastycznie przeszłam na miedź i była to jedna z lepszych fryzurowych decyzji w moim życiu teraz mam nudny brąz, bo mi sie nie chce tak farbować często. Ale do rudych kiedyś wrócę jeszcze, na 1000%Cytat:
![]() ja już teraz bo jutro zapomne ![]() Cytat:
![]() miednicowy prezes jest najlepszy ![]() za 7 miesięcy w niedzielęCytat:
|
|
#236 |
|
Zakorzenienie
|
To może być alergia pokarmowa ale nie na mleko tylko coś innego
|
#237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi napisz że 25+ ![]() też se zguglam. Może żyję w zakłamaniu i się źle maluję ![]() ![]() obiecanki cacanki
|
|
#238 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nawet nie pytala czy karmię a czy wie? nie wiem czy mnie kojarzy ale mowilam nieraz ,że nie karmię![]() my tez na hippa sie przezucilismy od tygodnia. Ale jak na zlosc podrozalo teraz, bo jeszcze tydzien temu bylo po 35zl a dzisiaj juz po 40zl ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ale ostatnio wyczailam w bobovicie z wolowinką ,że jest porcja zóltka. Cytat:
---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Cytat:
ja dokladnie tak samo myslalam ,dopiero w ciązy mnie ktoś uswiadomil ,że jest inaczej ![]() ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- idę spać. Jutro mam w planie robić ogórki....hihihi... |
|||||
|
|
|
#239 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przywracasz mi wiarę w kobiecy ród łeeeeeeeeee Cytat:
rozczarowałaś mnie i parkiem linowym i cycolami ![]() no ale jak to przecież nie podajesz nic innego ![]() o!! to mi też Cytat:
![]() ![]() no widzisz, a mojemu TT pasuje ![]() za ogórki
|
|||
|
|
|
#240 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:07.

klask i:

Poczekam na koniec karmienia i tez ide po zastrzyki
przywracasz mi wiarę w kobiecy ród