Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2012 Ma - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-19, 15:43   #211
dzika_kaka
Zakorzenienie

Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2

Cytat:
Napisane przez villemi Pokaż wiadomość
a gdzie kupilas te bebiko, w rossmanie?

to moze sobie walnij jakis ciemne na podstawe i na to jakies miedziane refleksy czy cos

dziewczyny, a te zoltko to dajecie tak regularnie co drugi dzien?
bo ja ciagle zapominam
W Kerfurze.

Sama będę farbować, znaczy się mamę namówiłam, więc to musi być koloryzacja prosta w obsłudze, najlepiej pianka

Ja żółtka jeszcze nie daję. Muszę luknąć w schemat bo się jakoś zawiesiłam w czasie

dzika_kaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 15:45   #212
Swarovska
Zadomowienie

Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2

Cytat:
Napisane przez dzika_kaka Pokaż wiadomość
Ewka na balkonie uskutecznia góralski zaśpiew
Kupiłam Bebiko na dobranoc, tylko takie było w wersji "nocnej". Kciuki, żeby spała po tym jak moja stara Ewunia!!!

No, widzę, że łapiecie o co kaman

Na to nie wpadłam

Sama se nie kupie. Poza tym przecież ja nie mam potrzeb to na co mi on

Fajny!
Ja zaczynam żałować, że się porwałam na zestaw 3w1. Przy drugim dziecku chyba kupię najpierw gondolę a potem się pomyśli. Bo tej kosiary dla drugiego dziecka na pewno nie będę trzymać

Żebym jeszcze się mogła napić

I prawidłowo

Nie martw się, mam parę słoiczków na zbyciu, reflektujesz

Bóg uchował tfu tfu, konkubinatu rocznica

Też gdzieś słyszałam, że to dobry moment ale ja nie skorzystam. Uważam, że Ewa jest jeszcze za mała na to. Poza tym korzysta ze smoczka bardzo mało, tylko przy usypianiu a i tak po jakimś czasie wypluwa. Także liczę, że łatwo nam pójdzie odzwyczajanie bliżej roku.
piszą, że pół roczne dziecko ma już znacznie mniejszy odruch ssania więc nie musi ssać już smoczka a to że dodatkowo zaczyna interesować je świat ułatwia pożegnanie się z nim.

też miałam zamiar odstawić jak skonczy rok ale poszperałam troche w necie po forach i zmienila zdanie

dzisiaj zabieram smoczka napisze wam jak mi poszlo wieczorne usypianie czy jak bylo w nocy
Swarovska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 15:52   #213
villemi
Zadomowienie

Cytat:
W Kerfurze.

Sama będę farbować, znaczy się mamę namówiłam, więc to musi być koloryzacja prosta w obsłudze, najlepiej pianka

Ja żółtka jeszcze nie daję. Muszę luknąć w schemat bo się jakoś zawiesiłam w czasie
a moze cos takiego: http://www.lorealparis.pl/koloryzacj...nna-miedz.aspx, na taki mocno rudy sie nie wydaje, ale to jeszcze by trzeba w sklepie zobaczyc

albo to: http://www.perfectmousse.pl/produkty...rzech-laskowy/
tylko temu to daleko od rudego, ale ladny odcien brazu

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

a musze sie pochawlic, ze Czarus juz ladnie siedzi bez podparcia pare minut, tylko czasem sie gibnie, jak si za bardzo w ktoras strone wychyli
villemi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 17:11   #214
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
najlepszego kup se coś najlepiej gumowego przyjaciela do szuflady serio! nie wk.rwia, zawsze gotowy, sexu sie nie domaga, a i od biedy dzieckiem się zajmie, tzn dziecko się nim zajmie
: hahaha:

Cytat:
ja na razie od smoczka nie odzwyczajam, bo on naprawde ratuje zycie w pewnych sytuacjach
U mojej tę funkcję przejęły palce Jak jest zestresowana jakąś nową sytuacją czy zmęczona to sobie sama aplikuje

Cytat:
a gdzie kupilas te bebiko, w rossmanie?
Dzisiaj dojrzałam to Bebiko na noc w Tesco, ale ja mam jeszcze tę Humanę to nie kupowałam.

Cytat:
[/COLOR]dziewczyny, a te zoltko to dajecie tak regularnie co drugi dzien?
bo ja ciagle zapominam
Ja daję żółtko jak sama mam ochotę na jajko.

Cytat:
a musze sie pochawlic, ze Czarus juz ladnie siedzi bez podparcia pare minut, tylko czasem sie gibnie, jak si za bardzo w ktoras strone wychyli
klask i:

--------

Kupiłam 3 niekapek
Pierwszy tzw. kapek z Aventu - był fajny do picia, bo miał długi dziubek i pięknie z niego piła, ale niestety zaczął przeciekać i na wyjścia
Potem kupiłam TT. Niby nie przecieka, niby fajny, ale jakiś krótki ma ten dziubek i moja coś tam pije, ale głównie bawi się gryzieniem tej końcówki.
Dzisiaj kupiłam Lovi - nie był drogi w porównaniu do tamtych i chyba ma dłuższą tę końcówkę. Mam nadzieję, że już będziemy zadowolone
Zamówiłam też tego doidy do ćwiczeń w domu. Pójdę chyba z torbami przez te kubki

---

A w ogóle to ja już nic nie rozumiem. Kupiłam Pampersy Active Baby i o ile przy 3 nie widziałam różnicy w chłonności z Dadami. To tutaj widzę przy 4 już jest
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 17:30   #215
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Swarovska Pokaż wiadomość
piszą, że pół roczne dziecko ma już znacznie mniejszy odruch ssania więc nie musi ssać już smoczka a to że dodatkowo zaczyna interesować je świat ułatwia pożegnanie się z nim.
Moja niestety ma nadal porządny zasys, właśnie miałam Wam pisać ostatnio, że znowu mnie strasznie sutki bolą jak je. A zębów ani słychu ani widu

Kciuki za powodzenie u Was!

Cytat:
a moze cos takiego: http://www.lorealparis.pl/koloryzacj...nna-miedz.aspx, na taki mocno rudy sie nie wydaje, ale to jeszcze by trzeba w sklepie zobaczyc

albo to: http://www.perfectmousse.pl/produkty...rzech-laskowy/
tylko temu to daleko od rudego, ale ladny odcien brazu

No właśnie ten pierwszy kolor dzisiaj macałam w sklepie i już już prawie kupiłam

A teraz to mi wpadło w oko http://www.perfectmousse.pl/produkty/750-pralina/ ale to ani rudy ani ciemny

dla Czarusia!

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Kupiłam 3 niekapek
Pierwszy tzw. kapek z Aventu - był fajny do picia, bo miał długi dziubek i pięknie z niego piła, ale niestety zaczął przeciekać i na wyjścia
Potem kupiłam TT. Niby nie przecieka, niby fajny, ale jakiś krótki ma ten dziubek i moja coś tam pije, ale głównie bawi się gryzieniem tej końcówki.
Dzisiaj kupiłam Lovi - nie był drogi w porównaniu do tamtych i chyba ma dłuższą tę końcówkę. Mam nadzieję, że już będziemy zadowolone
Zamówiłam też tego doidy do ćwiczeń w domu. Pójdę chyba z torbami przez te kubki

A w ogóle to ja już nic nie rozumiem. Kupiłam Pampersy Active Baby i o ile przy 3 nie widziałam różnicy w chłonności z Dadami. To tutaj widzę przy 4 już jest
Ja mam na razie ten z Aventu. O ile to takie same Nasz nie kapie ale Ewie jakoś nie idzie. Ale to chyb nie kwestia kubka tylko ogólnie ona ma ostatnio jakiś problem z piciem i nawet jak dawałam z butli to tylko sobie gryzła smoczek i nie piła. Tu z ustnikiem jest tak samo.
Co do tego doidy to faktycznie cena jakaś z wzięta

No co Ty?! Wg mnie pampers trzyma formę bez względu na rozmiar. Za to chyba zrezygnuję z Dady jednak - parę razy przy zmianie pieluchy (średnio 3-4h.) dotknęłam wewnątrz i była wilgotna. Wcale nie była mocno zasikana ta pielucha, po prostu ta wilgoć zostaje na ciele. W pampersach tak nie ma. Więc mój krótki dwupaczkowy zachwyt dadą odszedł w zapomnienie

Stary 2013-07-19, 17:39   #216
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie u mnie to samo ale wlasnie dowiedziałam się, że łatwiej jest odzwyczaić pół roczne dziecko od smoczka niż starsze roczne czy dwuletnie wiec spróbowac musze
też słyszałam że najlepiej odzwyczajać półroczniaki na szczęście nie mam tego problemu

Cytat:
Kupiłam Bebiko na dobranoc, tylko takie było w wersji "nocnej". Kciuki, żeby spała po tym jak moja stara Ewunia!!!

No, widzę, że łapiecie o co kaman

Ja zaczynam żałować, że się porwałam na zestaw 3w1. Przy drugim dziecku chyba kupię najpierw gondolę a potem się pomyśli. Bo tej kosiary dla drugiego dziecka na pewno nie będę trzymać

Bóg uchował tfu tfu, konkubinatu rocznica

Ej a Judka to w końcu coś robiła? Kurcze przegapiłam
Ja idę jutro i o ile u fryzjera wiem co zrobię - zejdę z długości (do stanika mam teraz) na taką do ramion i sieknę tą plerezę a la Majka o tyle nie wiem jaki kolor walnąć. Chciałabym coś miedziowego takiego ale z drugiej strony memu sercu zawsze bliższe były ciemne włosy. No i zbita, nie wiem no
a czym się różni wersja na noc od zwykłego

szybko sie uczymy

a wiesz że miałam zamiar kupić włąśnie samą gondolę, a później spacerówkę ale choliba nie ma wyboru w gondolach i ceny też nieciekawe więc stwierdziłąm że kupię 2w1, różnica w cenie ok 300-400 zł, no i mam 2 spacerówki w razie czego

chyba nic nie zrobiła, zwodziła nas tylko
za dużo tych zdjęć nie masz ale z tego co widzę to może pokusiłabyś się o ciemny, taki szarawy blond cuś takiego http://www.fryzurykrotkiewlosy.eu/Im...ich%20100a.jpg

a te miedziane jakoś mi się nie podobają

Cytat:

bo ja ciagle zapominam
ja jeszcze nie dawałam też zapominam ale robiłam ze 2 razy kluseczki lane na żółtku więc na to samo wychodzi

Cytat:

U mojej tę funkcję przejęły palce Jak jest zestresowana jakąś nową sytuacją czy zmęczona to sobie sama aplikuje

Kupiłam 3 niekapek
zdolna córa

he he ja mam TT i jest ok, zadowolona jestem

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Cytat:
Moja niestety ma nadal porządny zasys, właśnie miałam Wam pisać ostatnio, że znowu mnie strasznie sutki bolą jak je. A zębów ani słychu ani widu
chyba brodawki
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 17:52   #217
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
No co Ty?! Wg mnie pampers trzyma formę bez względu na rozmiar. Za to chyba zrezygnuję z Dady jednak - parę razy przy zmianie pieluchy (średnio 3-4h.) dotknęłam wewnątrz i była wilgotna. Wcale nie była mocno zasikana ta pielucha, po prostu ta wilgoć zostaje na ciele. W pampersach tak nie ma. Więc mój krótki dwupaczkowy zachwyt dadą odszedł w zapomnienie
Wg mnie niestety nie Jedynki były super, ale 3 to najpierw byłam mega rozczarowana przeciekaniem, później jak trochę urosła to ok, a jeśli chodzi o chłonność to dla mnie nie było różnicy.
Pampers po tej samej godzinie był do wymiany - ok 3 h ( mówię o dniu, nie nocy), bo był zwyczajnie wilgotny.
Ja wiem, że dyskusja pampers kontra dada jest nierozstrzygalna
Każdy ma swoją rację i każdego racja jest słuszna
Jestem ciekawa zdania Moonie o niemieckich pampersach.
Stary 2013-07-19, 18:41   #218
dzinek
Wtajemniczenie

Daje zoltko w miare regularnie
a co do pampersow sa BEEEEEE uczulaja malai nie wazne z jakiego kraju
Cytat:

a koreczków u Was w jukejach niet
niet wszystkie zjadlam
co ja takim koreczkiem zrobie z hydrantem?
Cytat:
ja na razie od smoczka nie odzwyczajam, bo on naprawde ratuje zycie w pewnych sytuacjach

Dzinek ale Twoja cora sie fajnie pluska ona z listopada jest?
z 10

uzywamy smoczka glownie wieczorem i chyba do roku nam zejdzie, zobaczymy

Widze ze nie widzialam posta Dorci na temat wozka

Zyje tym co czuje, z zycia biore to co mi smakuje,
szukam i znajduje, nie doluje kiedy mi brakuje

dzinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 19:21   #219
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:
a czym się różni wersja na noc od zwykłego

za dużo tych zdjęć nie masz ale z tego co widzę to może pokusiłabyś się o ciemny, taki szarawy blond cuś takiego http://www.fryzurykrotkiewlosy.eu/Im...ich%20100a.jpg

chyba brodawki
Nie przeczytałam
Łatwo mnie omamić sloganem "spokojny sen"

No właśnie ostatnio taki bardziej blond link wrzucałam... Kurcze no już sama nie wiem. Kupię co będzie w promocji sesese

Czubki cycków, o

Cytat:
Ja wiem, że dyskusja pampers kontra dada jest nierozstrzygalna
Święte słowa

Laski moje drogie mnie dzisiaj wieczorem nie ma. Tż oczywiście nie pamięta, że mamy rocznicę więc ja będę ta mądrzejsza i jak się wyfiokuję to mu przypomnę, w ramach reanimowania naszego związku

Do jutra!
A jutro proszę trzymać kciuki za mój łeb

Stary 2013-07-19, 19:49   #220
Swarovska
Zadomowienie

wiecie co? Nina moja wlasnie zasnela bez smoczka!

placzu była minutka tylko! ...ale mleka nic nie wypiła :/ włączyłam jej ulubioną kąłysankę "z popielnika na wojtusia" po minucie przestała płakać patrzyła się w sufit i zasneła wszystko trwało góra 10min!
teraz się ciesze zobaczymy co bedzie w nocy...

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Cytat:
: hahaha:

Dzisiaj dojrzałam to Bebiko na noc w Tesco, ale ja mam jeszcze tę Humanę to nie kupowałam.

Ja daję żółtko jak sama mam ochotę na jajko.

klask i:

--------

Kupiłam 3 niekapek

---

ja mam kubek campol i nie chce z niego pić i chyba jak ty skuszę się na kolejny

co do pampersów to ciekawe... my jeszcze 3 zobaczymy jak to z 4 pampers bedzie bo ja tylko pampersy kupuje
Stary 2013-07-19, 20:11   #221
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Nie przeczytałam
Mnie generalnie też

Cytat:

Laski moje drogie mnie dzisiaj wieczorem nie ma. Tż oczywiście nie pamięta, że mamy rocznicę więc ja będę ta mądrzejsza i jak się wyfiokuję to mu przypomnę, w ramach reanimowania naszego związku

Do jutra!
Brawa za rocznicę

A co będziecie robić, że mamy trzymać kciuki za Twój łeb?

Cytat:

placzu była minutka tylko! ...ale mleka nic nie wypiła :/ włączyłam jej ulubioną kąłysankę "z popielnika na wojtusia" po minucie przestała płakać patrzyła się w sufit i zasneła wszystko trwało góra 10min!
teraz się ciesze zobaczymy co bedzie w nocy...
To super
A mleko spróbuj może dać jak uśnie.
Stary 2013-07-19, 20:34   #222
Swarovska
Zadomowienie

Cytat:

To super
A mleko spróbuj może dać jak uśnie.
zbudzila sie do tej pory dwa razy, lulałam ja spi dalej w nocy chetniej pije mleko zobaczymy jak bedzie dalej
Stary 2013-07-19, 20:42   #223
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Hejka Pamiętacie nas jeszcze he he a tak poważnie to dzięki że nie jestem z listy skreślona a tak na marginesie to lat mam już 27.

U nas ok znów daje znać bo znów jesteśmy u teściów. Adaś zostaje jutro z dziadkami a ja z mężem do Kołobrzegu po dziadka z sanatorium odebrać i przy okazji skorzystać z morza tzn mąż nie ja bo figura mi na to nie pozwala.
U nas ok Adaś rośnie jak na drożdżach od kilku dni robi przymiarki do raczkowania podnosi się na kolankach i rączkach i śmieszne ruchy przy tym wykonuje.
Plamki na ciele nadal są mleko nic nie pomaga, lekarz mówił w poniedziałek że to chyba nie jest uczulenie na mleko.

Adaś dziś pierwszą nockę u dziadków w łóżeczku turystycznym, dziś właśnie dziadkowie kupili. Wcześniej spał z babcią w łóżku ale już za bardzo ruchliwy jest i teraz ma swoje własne łóżeczko turystyczne.

Nowe zdjęcia Adasia w albumie, między innymi z Rodos zapraszamy.

Aaa a w niedzielę Adaś kończy 7 miesięcy.
2:29
Adam
56 cm
3600 g

Edytowane przez Pokrzywka19
Czas edycji: 2013-07-19 o 20:43
Pokrzywka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 20:48   #224
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie przeczytałam

No właśnie ostatnio taki bardziej blond link wrzucałam... Kurcze no już sama nie wiem. Kupię co będzie w promocji sesese

Czubki cycków, o

Do jutra!

no wrzucałaś blond ale ciepły, a ja zimny, tylko że to zależy jaki masz typ urody (o te pory roku chodzi) bo zimny będzie pasował do lata i zimy a ciepły do wiosny i jesieni

niech Ci będzie że czubki cycków ale ogólnie 90% kobiet ma problem z prawidłowym nazewnictwem tych części własnego ciała wiem wiem, wymądrzam się znów no ale mnie to irytuje i nic na to nie poradzę

znając życie zaraz stary Cię fkoorfi i wrócisz

Cytat:
oj Sola! Ty zboczku Dzikiej chodziło o fryzurę

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Pokrzywka19 Pokaż wiadomość
Hejka Pamiętacie nas jeszcze he he a tak poważnie to dzięki że nie jestem z listy skreślona a tak na marginesie to lat mam już 27.

Plamki na ciele nadal są mleko nic nie pomaga, lekarz mówił w poniedziałek że to chyba nie jest uczulenie na mleko.

zdjęcie z Rodos najlepsze a już miałam Cię ochrzanić że się gdzieś po świecie szlajasz i się nie chwalisz

kurczę to ciekawe od czego te plamki w sumie dobrze ze to nie alergia
Stary 2013-07-19, 20:53   #225
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:

U nas ok znów daje znać bo znów jesteśmy u teściów. Adaś zostaje jutro z dziadkami a ja z mężem do Kołobrzegu po dziadka z sanatorium odebrać i przy okazji skorzystać z morza tzn mąż nie ja bo figura mi na to nie pozwala.
U nas ok Adaś rośnie jak na drożdżach od kilku dni robi przymiarki do raczkowania podnosi się na kolankach i rączkach i śmieszne ruchy przy tym wykonuje.

Adaś dziś pierwszą nockę u dziadków w łóżeczku turystycznym, dziś właśnie dziadkowie kupili. Wcześniej spał z babcią w łóżku ale już za bardzo ruchliwy jest i teraz ma swoje własne łóżeczko turystyczne.

Słodki Adaś

Widzę, że mieliście pogodę na Rodos

Cytat:

niech Ci będzie że czubki cycków ale ogólnie 90% kobiet ma problem z prawidłowym nazewnictwem tych części własnego ciała wiem wiem, wymądrzam się znów no ale mnie to irytuje i nic na to nie poradzę
To jak to jest, bo ja pierwszy raz słyszę, że to jakaś różnica - pewnie jak pozostałe 89% . Proszę o wykład pani profesor

Cytat:
oj Sola! Ty zboczku Dzikiej chodziło o fryzurę
Nie wiem jak ja czytam te posty, że nie doczytałam o fryzurze
Stary 2013-07-19, 21:06   #226
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Cytat:
Słodki Adaś

Widzę, że mieliście pogodę na Rodos

Tak z reguły jest pogoda a Adaś prawie co weekend jeździ z dziadkami na Rodos
Adam
56 cm
3600 g

Stary 2013-07-19, 21:35   #227
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:

To jak to jest, bo ja pierwszy raz słyszę, że to jakaś różnica - pewnie jak pozostałe 89% . Proszę o wykład pani profesor

Nie wiem jak ja czytam te posty, że nie doczytałam o fryzurze
No więc moje drogie dzieci... sutek (gruczoł sutkowy) to cały cycuch, a to ciemne (czubek cycucha) to brodawka

oj Sola Sola cały dzień dyskutujemy na temat fryzury Dzikiej i koloru włosów

Cytat:
Tak z reguły jest pogoda a Adaś prawie co weekend jeździ z dziadkami na Rodos
noooo powodzi się
Stary 2013-07-19, 21:53   #228
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
No więc moje drogie dzieci... sutek (gruczoł sutkowy) to cały cycuch, a to ciemne (czubek cycucha) to brodawka
To rozwaliłaś mój światopogląd i tym 89%

Cytat:

oj Sola Sola cały dzień dyskutujemy na temat fryzury Dzikiej i koloru włosów
chyba jestem jakas nieprzytomna Muszę chyba czytać po 2 razy
Stary 2013-07-19, 22:19   #229
mmm12345
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dzinek Pokaż wiadomość

mmm12345 a gdzie chcialas sie przeniesc?
Sorki że dopiero odpisuję. Daleko się nie przenoszę, zostaję na Dolnym Śląsku, tyle że jakieś 100 km za Wrocławiem.
mmm12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 22:20   #230
dzika_kaka
Zakorzenienie

Widzę, że szału nie ma jak mnie nie ma
Wpadłam tylko na chwilę napisać, że okazało się, że to bebiko ma kleik I oczywiście to jest napisane na kartonie na odwrocie tudzież w składnikach, nie wiem jak ja czytałam. Zresztą jak wiecie po problemach z ogórkami - mam problemy ze zrozumieniem tekstu No i w związku z tym, że jest tam kleik to była akcja robienia dziury w smoczku nożyczkami

Cytat:

Cytat:
Mnie generalnie też

Brawa za rocznicę

Pocieszające

Ja tam nie wiem czy się cieszyć czy płakać

Majeczka już Ci wyjaśniła

Cytat:
dzięki że nie jestem z listy skreślona a tak na marginesie to lat mam już 27.
O właśnie, muszę to poaktualizować.
Meldować się stare dupeczki ile kto ma lat

A co to może być u Adasia w takim razie, jak nie alergia pokarmowa? Mówił coś lekarz?

Cytat:
no wrzucałaś blond ale ciepły, a ja zimny, tylko że to zależy jaki masz typ urody (o te pory roku chodzi) bo zimny będzie pasował do lata i zimy a ciepły do wiosny i jesieni

znając życie zaraz stary Cię fkoorfi i wrócisz
O jessu muszę se zguglać bo już sama nie wiem jaki ja mam typ urody. Beznadziejny w każdym razie ale nie wiem czy taki jest scharakteryzowany

Pitu pitu. Cyc to cyc, każdy facet Ci to powie

Jeszcze mnie nie wkur. vił bo był z dzieckiem na spacerze i posprzątał trochę. Nawet się przez chwilę do niego przytuliłam, co się ostatnio nie zdarza. Oczywiście tematu rocznicy nie ma, bo ja nie mówię a on nie pamięta... Idę się fiokować zatem. I już nie wracam

Stary 2013-07-19, 22:21   #231
mmm12345
Rozeznanie

Cytat:
lalalala możesz być ze mnie dumna, bo należę do pozostałych 10%, które odróżniają sutki od brodawek
Stary 2013-07-19, 22:28   #232
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
To rozwaliłaś mój światopogląd i tym 89%
ale jakoś dasz radę z tym żyć

Cytat:
Napisane przez mmm12345 Pokaż wiadomość
Sorki że dopiero odpisuję. Daleko się nie przenoszę, zostaję na Dolnym Śląsku, tyle że jakieś 100 km za Wrocławiem.
ooo, a w którą stronę

Cytat:
Widzę, że szału nie ma jak mnie nie ma
Wpadłam tylko na chwilę napisać, że okazało się, że to bebiko ma kleik I oczywiście to jest napisane na kartonie na odwrocie tudzież w składnikach, nie wiem jak ja czytałam. Zresztą jak wiecie po problemach z ogórkami - mam problemy ze zrozumieniem tekstu No i w związku z tym, że jest tam kleik to była akcja robienia dziury w smoczku nożyczkami

O właśnie, muszę to poaktualizować.

O jessu muszę se zguglać bo już sama nie wiem jaki ja mam typ urody. Beznadziejny w każdym razie ale nie wiem czy taki jest scharakteryzowany

I już nie wracam
Ha!!! a mówiłam że wrócisz

nie rób nożyczkami szkoda smoka, lepiej rozgrzaną nad gazem igłą przetopić większą dziurkę, stara metoda

ciiii, ja się nie przyznaję proszę w ogóle wykasować mój wiek

ja jestem lato piru riru

zobaczymy
Stary 2013-07-19, 22:32   #233
moonie_85
Wtajemniczenie

Dobry wieczór

na moment tylko zdać relację co piszczy w paczkach z pampersami z zagramanicy bo właśnie się do nich dobrałam. Są dwa rodzaje: Baby Dry (to są takie odpowiedniki naszych zielonych pampersów nie wiem jak po polsku się nazywają) i Active Fit (odpowiednik pampers premium, których używamy na codzień). No więc te Baby Dry różnią się od naszych tym, że ten wkład chłonny się nie kończy w połowie dupki tylko jest aż po koniuszek. Plus jest nieco bardziej mięsisty i taki mięciutki na brzuszku w miejscu zarzepowania. Te Active Fit są takie same jak nasze Premium, ale na korzyść przemiawia fakt, że są dostępne w rozmiarze 4+ a te polskie tylko 4. Dziś na noc testujemy niemieckie Baby Dry, rano zaraportuję

Poza tym to dotarliśmy wczoraj ok 1. w nocy, tż jak rakieta śmignął te 500 kilosów. A dzisiaj cały dzień w rozjazdach więc dopiero się zabieram za nadrabianie Waszych postów
moonie_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 22:33   #234
mmm12345
Rozeznanie

Cytat:

ooo, a w którą stronę
w dół
Stary 2013-07-19, 22:39   #235
jagnna
Zakorzenienie

Odnośnie mojego wypadu do parku linowego... parafrazując sentencję wujka Cezara- Przybyłam, zobaczyłam, stchórzyłam Nie dla mnie takie rzeczy, za stara jestem

Cytat:
i to pewno bez prądu i wody

uuu grubo będzie z Ulencją idziecie
a co ty myślisz... tam nawet okien już nie ma, tylko dziury w murach zieją

z Ulą. Miał tz z nią czekać aż zejdę z drzew, a skończyło się na tym że pod pierwszym drzewem ze łzami w oczach (panika łelkam tu) zdzierałam uprząż i on poszedł

Cytat:
najlepszego kup se coś najlepiej gumowego przyjaciela do szuflady serio! nie wk.rwia, zawsze gotowy, sexu sie nie domaga, a i od biedy dzieckiem się zajmie, tzn dziecko się nim zajmie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Wow-widziałam kiedyś taki ,,na żywo" w Jeleniej Górze, ale nie wlazłabym tam.
ja też nie
za Julcie

Cytat:
Napisane przez dzinek Pokaż wiadomość
loo tez nym poszla, a gdzie TY z ta swoja chora lapa??????
Wyrywam sie am nie lepsza, rehabilitacja sie skonczyla ( chodzilam)jest duzo lepiej ale nadal cos pobolewa a czasem boli musze po te zastrzyki sie udac
a u mnie średnio lepiej, zależy od dnia. Są takie dni, ze nie czuję nic, a są takie że mi aż do łokcia łapę paralizuje Poczekam na koniec karmienia i tez ide po zastrzyki

Cytat:
Ewka na balkonie uskutecznia góralski zaśpiew

Chciałabym coś miedziowego takiego ale z drugiej strony memu sercu zawsze bliższe były ciemne włosy. No i zbita, nie wiem no
jodłująca Ewcia musi byc cudownym widokiem

Ja przez większość życia miałam na łbie czarny granat po czym drastycznie przeszłam na miedź i była to jedna z lepszych fryzurowych decyzji w moim życiu teraz mam nudny brąz, bo mi sie nie chce tak farbować często. Ale do rudych kiedyś wrócę jeszcze, na 1000%

Cytat:
bo ja ciagle zapominam
ja tez

Cytat:
ja już teraz bo jutro zapomne

Cytat:
Hejka Pamiętacie nas jeszcze

ledwo

miednicowy prezes jest najlepszy

za 7 miesięcy w niedzielę

Cytat:
a ja całe życie myslałam, że sutek to ten dziubek na końcu, a brodawka to to ciemne

jagnna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 22:41   #236
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Cytat:

A co to może być u Adasia w takim razie, jak nie alergia pokarmowa? Mówił coś lekarz?

To może być alergia pokarmowa ale nie na mleko tylko coś innego
Adam
56 cm
3600 g

Stary 2013-07-19, 22:44   #237
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
Zresztą jak wiecie po problemach z ogórkami - mam problemy ze zrozumieniem tekstu

O jessu muszę se zguglać bo już sama nie wiem jaki ja mam typ urody.

Pitu pitu. Cyc to cyc, każdy facet Ci to powie

I już nie wracam
bo mature tez po staremu zdawałas

mi napisz że 25+

też se zguglam. Może żyję w zakłamaniu i się źle maluję

obiecanki cacanki

jagnna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 23:03   #238
goba
Zadomowienie

Cytat:

o ty kombinatorko a on wie, ze ty butla karmisz, czy nieswiadomy jest?

ja daje mm Hipp 2, bo jest najmniej slodkie ze wszystkich i cene tez ma bardzo przyjemna
teraz zmienila sie receptura Bebilonu 2, wiec Bebiko 2 jest na pewno inne, a poza tym w Bebiku wkurzajace sa te kartony, wole puszke
zaswiadczenie zalatwilam
nawet nie pytala czy karmię a czy wie? nie wiem czy mnie kojarzy ale mowilam nieraz ,że nie karmię

my tez na hippa sie przezucilismy od tygodnia. Ale jak na zlosc podrozalo teraz, bo jeszcze tydzien temu bylo po 35zl a dzisiaj juz po 40zl

Cytat:
u mnie to samo

Cytat:
---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

bo ja ciagle zapominam
co któraś tu przypomni to wtedy daję
ale ostatnio wyczailam w bobovicie z wolowinką ,że jest porcja zóltka.
Cytat:

Kupiłam 3 niekapek
ja sie chyba poddam z tym niekapkiem TT, beznadziejny ma ten dziubek, Adas go nie kuma kompletnie ,tylko poleruje dziąsła nim,albo gryzie od strony dna. Kupię z wiekszym, myslalam własnie o tym Avent,bo butelki i smoki są dobre.

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Cytat:
Napisane przez jagnna Pokaż wiadomość

a ja całe życie myslałam, że sutek to ten dziubek na końcu, a brodawka to to ciemne
ja dokladnie tak samo myslalam ,dopiero w ciązy mnie ktoś uswiadomil ,że jest inaczej

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

idę spać. Jutro mam w planie robić ogórki....hihihi...
goba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 23:10   #239
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
lalalala możesz być ze mnie dumna, bo należę do pozostałych 10%, które odróżniają sutki od brodawek
przywracasz mi wiarę w kobiecy ród

Cytat:
w dół
łeeeeeeeeee

Cytat:
Odnośnie mojego wypadu do parku linowego... parafrazując sentencję wujka Cezara- Przybyłam, zobaczyłam, stchórzyłam Nie dla mnie takie rzeczy, za stara jestem

z Ulą. Miał tz z nią czekać aż zejdę z drzew, a skończyło się na tym że pod pierwszym drzewem ze łzami w oczach (panika łelkam tu) zdzierałam uprząż i on poszedł

oj Jagienka rozczarowałaś mnie i parkiem linowym i cycolami

Cytat:
To może być alergia pokarmowa ale nie na mleko tylko coś innego
no ale jak to przecież nie podajesz nic innego

Cytat:

mi napisz że 25+
o!! to mi też

Cytat:
Napisane przez goba Pokaż wiadomość
zaswiadczenie zalatwilam

ja sie chyba poddam z tym niekapkiem TT, beznadziejny ma ten dziubek, Adas go nie kuma kompletnie ,tylko poleruje dziąsła nim,albo gryzie od strony dna. Kupię z wiekszym, myslalam własnie o tym Avent,bo butelki i smoki są dobre.

idę spać. Jutro mam w planie robić ogórki....hihihi...

no widzisz, a mojemu TT pasuje

za ogórki
Stary 2013-07-19, 23:25   #240
goba
Zadomowienie

Cytat:

no widzisz, a mojemu TT pasuje
no widzisz, bo Twój ma mądrzejszą mamusię,co to wie czym się rózni sutek od brodawki to i pewnie bardziej kumaty ...

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ----------

ide ,pa!
goba jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości