Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-19, 13:52   #4861
Kija80
Zadomowienie

Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

A i jeszcze oprócz urodzin Grzesiowych mamy imieniny Ani, co prawda w piątek ale nie zdziwiłabym się jakby się jutro chrześni zwalili bo coś przebąkiwali. Na wszelki wypadek nastawiam się że będzie koło 30 osób
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 13:53   #4862
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
hejka mamusie ale mam w☠☠☠☠a ... musze sie wygadac ...
Też bym się wku.wiła. No jak można! I jeszcze kłamie w żywe oczy.
Ja nie mam podstaw jak na razie ale też się boję co to będzie jak ja do pracy pójdę a młody zostanie z teściową. Już słyszałam z jej ust żebym dodała soli do zupki albo cukru do kaszy to lepiej będzie jadł. wytłumaczyłam sobie dlaczego tego nie robię i robić nie będę ale ciągle to gdzieś siedzi we mnie co ona powiedziała i się boję czy ona pod moją nieobecność nie będzie tak robiła...
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
ILLUSION,a jak Ty wprowadzasz gluten?
Dajesz (nie wiem z ilu miarek robisz) kilka miarek bez glutenu i 1 z glutenem? Czy jak to wyglada?
Robię kaszkę i pół łyżki stołowej daję kaszki glutenowej, resztę bezglutenowej.
Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Jezu, jak mnie siostra wku.wiła.
No bez przesady...ile ona ma lat? żeby Cię nie zawołać że dziecko płacze? Biedna Pola.
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

a te woreczki to jakies specjalistyczne do mrozenia czy zwykle torebki foliowe?
zwykłe
Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
AŚKA, rozumiem twojego wqrwa bo mi wlasnie tesciowa podniosla cisnienie- mlody wstał, buszował po podłodze, ja wyjmowałam pranie z pralki a ona przychodzi i mówi, ze go troche wezmie, bo "ugotowałam ci skarbie zupkę, to sobie pojesz". Na to ja jej, ze wlasnie mu stygnie i bede go karmic tylko pranie musze wyjac i wlozyc następne. Wzieła go, za 5 minut wołam zeby mi go przyniosła a ona do mnie- Ty wiesz jak sobie pojadł? nosz qrwa mac nie dosc, ze z tekstem, jakbym dziecku nic nigdy nie dala to jeszcze go karmi po swojemu ja pierdut
Bez przesady Ciekawe z czego ona mu tej zupki nagotowała? Może ma pomysły jak moja teściowa że posolić trzeba.
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
heja! melduje że żyje
ooo w końcu
co tam u Was?
Stary 2013-07-19, 13:54   #4863
bokeh
Zakorzenienie

Kurcze dziewczyny Hania chyba ma pleśniawke tan taki mały biały punkt, jak jej to wyleczyć????
Stary 2013-07-19, 13:56   #4864
hje
Zakorzenienie

Masakra. Kupiliśmy dzisiaj węgiel, składka była. Z naszych 150o zł zostało już tylko 700. Na razie tylko my daliśmy kasę rodzicom, zobaczymy kiedy pozostali...
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 13:58   #4865
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
hope, pstryczku, nancy Wam tez dziekuje
black tez tak mam, to od wilgoci. Sciagnij do zaleczenia. Jesli zalezy Ci na noszeniu obraczki, to przynajmniej sciagnij na noc.
sylwietta jesli Cie swedzi, to dobrze nawilzaj.

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 14:03   #4866
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Dzis o Tobie myslalam... Co u Was?
Cytat:
Hej, Bokeh.

Meneq, która jest teraz u Ciebie godzina (i którego dnia)?
Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Hej Bokeh

U Nas ok Hania zaczyna raczkować normalnie z dnia na dzień coraz bardziej zaczyna kumać jak to robić (póki co bierze przykład z Dżejkoba :P) ale jeszcze pare dni temu nic !
zaczyna sobie gaworzyć, jakieś dada było

Byliśmy wczoraj w aquaparku z Hanią ale miała radoche w wodzie ! kupiliśmy tez takie koło z otowrem na nóżki i se "pływała" w kole ogólnie fajnie było tz miał wolne jeden dzień a w sierpniu może więcej

Chciałabym gdzies pojechać ale z taką małą Hanią ...sama nie wiem

Marsi Wy lecicie na krete? Kiedy? Kreta albo Korfu też by było fajne na wakacje Ale może za rok

No i dziś moi rodzice wyjechali na wakacje, a ja mam kota w domu bo go przywieźli Hania ciągle za nim patrzy

No i Hania http://www.youtube.com/watch?v=EePv9-S7XZQ :P

Edytowane przez bokeh
Czas edycji: 2013-07-19 o 14:04
bokeh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 14:04   #4867
hje
Zakorzenienie

Cytat:
ta, co nas od zboczuchów wyzywała.
hje jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-19, 14:08   #4868
Kija80
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
a jeśli się okaże to tylko nasza chora wyobraźnia a chłop przyjeżdża bo np chce kupić mieszkanie i sobie ogląda czy coś takiego to nie będziemy mieć jakiś nieprzyjemności?

STO LAT dla Grzesia, jaki już duży chłopak
Nie. Napiszę Ci potem priva ale muszę się dorwać do mężowego laptopa, może wieczorem mnie dopuści

Dziękuję w imieniu Grzesia

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Idę do tego prasowania, podchodzę do niego jak pies do jeża...
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 14:09   #4869
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Nie. Napiszę Ci potem priva ale muszę się dorwać do mężowego laptopa, może wieczorem mnie dopuści

Dziękuję w imieniu Grzesia
super, dziękuję
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 14:16   #4870
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:

U Nas ok Hania zaczyna raczkować normalnie z dnia na dzień coraz bardziej zaczyna kumać jak to robić (póki co bierze przykład z Dżejkoba :P) ale jeszcze pare dni temu nic !

Byliśmy wczoraj w aquaparku z Hanią ale miała radoche w wodzie ! kupiliśmy tez takie koło z otowrem na nóżki i se "pływała" w kole ogólnie fajnie było tz miał wolne jeden dzień a w sierpniu może więcej

Chciałabym gdzies pojechać ale z taką małą Hanią ...sama nie wiem

Marsi Wy lecicie na krete? Kiedy? Kreta albo Korfu też by było fajne na wakacje Ale może za rok

No i dziś moi rodzice wyjechali na wakacje, a ja mam kota w domu bo go przywieźli Hania ciągle za nim patrzy

No i Hania http://www.youtube.com/watch?v=EePv9-S7XZQ :P
o kurczaki, ale szybko się bierze za raczkowanie! zdolniacha mała

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 14:43   #4871
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Nadrobiłam ale w tak ekspresowym tempie że wszystko zapomniałam A teraz pasuje mi iść sprzątać i jak wrócę to znowu będzie milion pięćset sto dziewięćset stron... Jutro robię imprezę urodzinową dla Grzesia który kończy 6 lat, dzieciaki przyjeżdżają z rodzicami więc dla starszych będzie grill, no i pasuje mi odgruzować chałupę. Już jest nieźle ale mam tonę prasowania

Nancy Ty pytałaś o ten plac zabaw? Bo nie mam się jak wrócić na komórce. Podejdźcie po prostu na policję i poproście o rozmowę z kimś z kryminalnych, niech podeślą policjanta operacyjnego to on już sobie poobserwuje i posprawdza co trzeba
wszystkiego najlepszego dla Grzesia

Cytat:
A i jeszcze oprócz urodzin Grzesiowych mamy imieniny Ani, co prawda w piątek ale nie zdziwiłabym się jakby się jutro chrześni zwalili bo coś przebąkiwali. Na wszelki wypadek nastawiam się że będzie koło 30 osób
wspaniali chrzestni

fajnie tak urodzinki jak cieplo grill to dzieci biegaja na dworze, nie nabalagani sie tak w domku

zazdroszcze ale pozytywnie

aaa
mam odpowiedz od siostry tz na fejsie napisala o 18:40 byliscie czy idziecie na spacerek i napisala, ze byla w zlociencu a ja odpisalam o 20 ze juz wrocilisymy u ze caly dzien zazwyczaj jestem to napisala ze dzis z nami pojdzie i co jest 16 prawie i co, zero odzewu

tak bardzo bym chciala zeby wszyscy kochali moje dziecko
przeciez Ona jest taka słodka
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-19, 14:47   #4872
hope01
Zakorzenienie

Hanulka

Bokeh właśnie, o to koło - jak Hanuś w nim? Cieszyła się, nie obdzierało jej?Bo chcę Dadolowi kupić i może na baseny też jechać. A byliście wewnątrz, czy na zewnątrz też? Bo się zastanawiam czy można takiego Bąbla juz na zewnątrz na basen wziąć

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 14:53   #4873
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystkiego nalepszego dla Grzesia i Ani!
no to niezla imprezka sie szykuje

Cytat:
ta, co nas od zboczuchów wyzywała.

Cytat:

ale słodziak! jak jak super daduje!

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

zrobilam obiadek, ale czaderski wyszedl. te sloiczkowe mamle przy nim sie kryja
mlody zjadl troche, to i tak sukces bo generalnie od jakis 3 tyg jest pogniewany na obiadki
za chwile sprobuje dac mu jeszcze troszke a jak nie to cyc pojdzie w ruch i kimonko potem

Stary 2013-07-19, 14:54   #4874
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
rzecby mozna nawet bylo ze miedzynarodowe!

robie dzis pierwszy raz obiadek dla mlodego!!!!
nie wiem ile tego wyjdzie po zmiksowaniu ale jakby wyszlo wiecej, a raczej wyjdzie, to co ja mam z ta reszta zrobic?
moze postac w lodowce do jutra?
a jakbym chciala mrozic to jak?
sory, ale zielona jestemw te klocki
pomocy help help!

luzik w lodówce możesz

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
hejka mamusie ale mam w☠☠☠☠a ... musze sie wygadac ...

jestem ba wyjezdzie z mojaja mama ... ogolnie jest super babka jest super babcia dla blanki. kocha ja bardzo pomaga mi od 1 dnia jak sie mala urodzila ... ale ma 1 ceche ktorej nienawidze klamie ... jest mega notorycznym zapartym klamczuchem .. i to takim ze jak cos jest bile to powoe ze to czarne a ty sie mylisz ... wielokrotnie zlapana na klamstwie pograza sie jeszcze bardziej ale sie nie przyzna ..
a to brniecie w klamstwo jest az zenujace, kazdy przysluchujacy sie jej gadaniu wie, ze to sciema, ale chyba tylko ona woerzy w to, ze innych przekreci ... czasami robi to w dobrej wierze, ale czasami chyba dla sportu ... a najbardziej przeraza mnie to, ze sama mam taka ceche i bardzo musze nad nia panowac. to takie cos ze ktos mi cos nowi a ja bym na przekor przekonywala go ze jest inaczej, zeby wyszlo na moje ..
ale wracajac do mamy. blanka 2 dni nie robila kupy, dzis jest 3 .. miala ciezka nocke, spala ze.mna poplakiwala, napinala sie ... ale ida jeszcze zeby wiec nie wiem czy 1 z 2 jakos na siebie nie wplywa ... tzn brak kupy z zebami ... 2 dni jadla sloik z krolikiem i jej smakowal ... no w kazym badz razie mama zawyrokowala ze trzeba dac czopek bo dziecko sie meczy ... wie jakie ja mam podejscie do czopka, ze to ostatecznosc. mala brzuszek miekki no ale oki.mysle niech kupi beda w razie cos ... wrocila ze sklepu ja poszlam robic owsianke do kuchni. wracilam, zjadlam i mowie ide do sklepu. a mama zebym zobaczyla pampersa bo cos tam zrobila i czy taka kupa oki. no to patrze gesta smierducha ale jest i pytam to bez czopka?? a mama tak bez. to jej mowie ze w takim razie nie ma co jej dawac skoro sie jednak zalatwila a mama tak jasne wazne ze jest ... wrocilam ze sklepu lezymuy se z mloda i cos mi smirdzi . zagladam do pampka a tam nastepna zbita kulka miedzy posladkami. nawet pampers byl czysty ... no i slychajcie zmieniam jej tego pampka a tu kuwa pol czopka !!!! no i pytam sie co to jest a moja kuwa mama ze ona jej nie wlozyla tylko kuwa obok polozyla w pampersie w razie cos !!! czy tylko mi ta wymowka wydaje sie debilna ... czopek brudny widac ze byl w pupce .... no i mama moja juz przycisnieta sie przyznala ze 1 kupa byla po czopku maluskim kawalku a ten wlozyla i on od razu wylecial to go zosttawila ... rece mi opadly mowie przeciez pytalam sie czy czopka dalas mowilas ze nie a ona bo od razu wylecial to tak jakby nie dala ... i do mnie z pretensja ze ja ja osadzam ze by cos mlodej zle zrobic chciala ... to jej mowoe ze wszystko co jest zwiazane z moim dzieckiem ma mi mowic co robi a nie co wydaje jej sie istotne ... no laski zalamalam sie ... teraz mysle o tych eszystkich sloiczkach zjedzonych jak byla u niej soczkach wypitych godzinach przespanych ... pewnie to wszytko sciema zeby wyjsc na super babcie ...

kurde ona jest naprawde super babcia ale po co sciemniac ... moze przesadzam. co myslicie ... ale jak mozna matce nie powiedzuec ze dziecko dostalo czopka ???
wcale się nerwom nie dziwię :/

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
ILLUSION,a jak Ty wprowadzasz gluten?
Dajesz (nie wiem z ilu miarek robisz) kilka miarek bez glutenu i 1 z glutenem? Czy jak to wyglada?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
możesz, myślę, dać jedną miarkę glutenowej a resztę bg

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Illusion, ale ja tez mam tak teraz z obraczką dokładnie jak Elllmi pisała- najpierw tak jak rozmięknieta skóra, potem czerwienieje, swędzi sie i luszczy, a przed ciaża w ogole nic sie nie działo, chociaz nigdy do niczego nie zdejmiowałam ani pierscionka ani obrączki. A teraz zakładam tylko jak gdzies wychodze a w domu jestem bez, bo nie moge wytrzymac z drapaniem i tez nie moge wyhaczyc od czego to

no to teraz ja mam pytanie techniczne, bo sie tak zastanawiam jak ogarnac sciaganie mleka- łodego musze odstawic jutro koło 10 do mojej mamy, a odbiore go w niedziele gdzies o tej godzinie, czyli na 24 godz jedzie bobas. Mleko moge zacząc sciągac kiedy? ile moze stac w lodówce? bo mi sie zapomniało... a potrzebuje jakies 10 porcji po 100 ml, czyli musze litra udoic

możliwe, że po ciąży cię alergie dopadną, ja po Agatce niestety mam :/

ciekawa jestem, czy uzbierasz

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Mamy drugi ząbek
Dolna jedyneczka tym razem i widzę że lada moment wyjdzie górna lewa trójka
brawa wielkie!

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hello, już wróciłam z delegacji,szybko się udało i wracam z tarczą nie na tarczy
prognozowałam,że na 17 wrocę a tu taka niespodzianka

zaraz przyjeżdza do nas rodzina z austrii- ale się będzie działo

strasznie gratuluje, u nas chyba nigdy te zęby się nie pojawią
Leo jest drugi z najstarszych dzieci na wątki i taka cisza
z jednej strony się cieszę, porównując jak Samek szybko mial zębule i mnie strasznie gryzł a z drugiej strony chciałabym żeby zaczął przeżuwać trwardsze pokarmy
ech, no nic nie przyspieszę, cierpliwie czekam

masz prawo zadzwonić na policję i powiedzieć,że masz pewne obawy i jego zaufanie budzi podejrzenia
policja musi to sprawdzić, może go przecież rutynowo wylegitymować
Marsi, Agatka miała mając prawie 14mcy i słowo honoru, jadła już prawie wszystko - bezzębne dziąsełka są tak czy siak bardzo twarde

Cytat:
ostatnio rozmawialam sobie z mlodym i strasznie podpasowalo mu slowo "gdzie" i tylko co pytanie "gdzie tata?" to byl mega zaciesz i dzis tak sobie lazimy po domu na usypianie ale cos nam nie idzie wiec ja do niego "gdzie", "gdzie","gdzie" a ten Skubaniec po mnie powtarza to "gdzie" i to tak ładnie i wyraźnie!!!
cos czuje ze szybciej uslysze od niego "W Szczebrzeszynie chrząszcz brzmi w trzcinie" niz MAMA

Cytat:
ale czad nagraj małego jak gada plissss

Iffonka ale fajnie Ci się trafiło z tą paczką Hippa

Idziemy jutro z mężem na 8 na jakąś rozmowę kanoniczną. Mężatki kościelne - co to takiego?
a to się protokół przedślubny zwie, taki jakby wywiad/ankieta, tu masz pytania z tego:

http://www.przewodnikmp.pl/artykuly/...uszpasterskich

Cytat:
Marsi, ja to bym się cieszyła, gdyby Pola miała też całkiem późno zęby. Nie wiem, czy to prawda, ale podobno im później wychodzą, tym większe prawdopodobieństwo, że będą zdrowe.
a to związane z tym, że maluszek mający zęby częściej w nocy je (=robaczki próchniaczki ) niż starsze dziecko.

Cytat:
Kurcze dziewczyny Hania chyba ma pleśniawke tan taki mały biały punkt, jak jej to wyleczyć????
aftin grosze w aptece bez recepty

-------------------------
Nie powiem, ale chyba od 12 zaczęłam cytować

Obiad zrobiony, zjedzony, mąż z Agu wyjadon na roweron, Dorotka śpion a ja oglądał łóżka piętrowe, bo... na naszym narożniku nie da się spać już, obecnie śpię na samych sprężynach, pokrytych tkaniną :/ a kupno nowego łóżka, do kompletu, mija się z celem póki Dorotka malutka, zaraz upaprane będzie. No to sofa od Agatki przejdzie do zajechania do naszego pokoj, a im kupi babcia (się zaoferowała sama!) piętrowe, i teraz nie wiem jaki typ:

http://allegro.pl/lozka-lozko-pietro...371661419.html

http://allegro.pl/lozka-lozko-pietro...371664093.html

a moja mama zafascynowana jest takim:

http://allegro.pl/lozko-pietrowe-fre...405009407.html aczkolwiek mnie się cena nie podoba (!!!) i w sumie za mały pokój, oddychać by się w nim nie dało
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 14:55   #4875
LadyWhisper
Zakorzenienie

heloł lejdis!!!

Wróciliśmy na chwilę, jutro jeszcze na weekend jedziemy do Rabki
Mały trochę dał nam popalić na wakacjach, ale i tak było przecudownie.
Małż się dał zachustować, bo mi strzeliły plecy i godzinę leżałam na ziemi i wyłam z bólu potem na czworaka doczołgałam się do łóżka i tak leżałam :P no ale nici z tamtego dnia były. W każdym razie dał się zachustować i laski, jak oni przepięknie wyglądali!!!!!!!!!!!!! nie mogłam oczu oderwać.
Mam perdyliard zdjęć i na pewno was nimi zasypię.
Jestem gruba tyle co się nażeraliśmy wszystkim to głowa mała.

Wisienko, Black, widziałam fotki przelotem, przepięknie wyglądałyście!

Kija, MT przylazło i jest przepiękne wstawię fotki po weekendzie

Szajuś, dziękujemy jeszcze raz za miejscówkę, na pewno tam wrócimy, a Agnieszka jest tak kochaną osobą że szok, tyle, co się nagadałyśmy wieczorami!!! Aż chce się tam wracać!

Black, widzę, że obrączka Cię odparzyła, miałam tak samo, tyle że to środek zimy był, także na pewno nie z powodu ciepła, 2 tygodnie zanim wszystko się nie wygoiło nosiłam obrączkę na lewej ręce i teraz ściągam do kąpieli i do spania, miałam takie bąbelki i czerwony okrągły ślad. Bolało jak szlag.

Pietraszko zaczął stawać na czworaka i na brzuszku kręci się 360st i wyszło mu parę razy abuba i aaaaahama

buziak! tęsknię!

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 14:56   #4876
meneq
Zakorzenienie

Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Cytat:
Hej, Bokeh.

Meneq, która jest teraz u Ciebie godzina (i którego dnia)?
Jest piatek 19.07, dochodzi 11 wieczorem
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 14:58   #4877
calawdeszczu
Wtajemniczenie

ja sie wbijam jak zwykle
obejrzałam filmik bokeh z hanią i mi ręce opadły, że Julka naprawde jest w tyle w porównaniu do Waszych szkrabów.....
pokaże Wam co Julka robi..
powaznie sie zastanawiam czy nie iść z nią do neurologa.
ostatnio w doodatku jakoś lewą rączke zaciską i tak wygina do środka, ehhhh...
a o gadaniu to nawet mowy nie ma, tylko jakieś aa uu jak małpka...

http://www.youtube.com/watch?v=XIJY5...ature=youtu.be

o to sie wyżaliłam.

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 15:00   #4878
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Meneq, ściągnęłam już rano i na razie nie wkładam z powrotem. Opuchlina nieco zeszła, ale czerwona, twarda pręga wciąż jest. Mam nadzieję, że szybko to zniknie. :/ Nie jestem pewna, czy to od wilgoci w moim przypadku - tzn od potu? To miałaś na myśli? Bo ja się nie pocę praktycznie wcale, a dłonie (i stopy) to już w ogóle - wiecznie mam suche, aż przesuszone... Prędzej obstawiam, że coś tam się dostało pod nią i od ciepła taka reakcja wystąpiła...
Moze sie nie pocisz, ale przeciez przez skore rozne rzeczy sa wydalane. Poza tym moglas nawet nie wytrzec dobrze rak po myciu. Ja mam problem w lecie, wystarczy krople potu i tarcie i jestem zalatwiona na calego. Konczy sie lato, koncza sie problemy
Stary 2013-07-19, 15:04   #4879
Konto usunięte

Czyli ty jesteś w stos. do nas 7 godzin w przód?

A kciuki za prawko trzymam od teraz

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

Cała, ściągaj majty!
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-19, 15:05   #4880
calawdeszczu
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41869686]Czyli ty jesteś w stos. do nas 7 godzin w przód?

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

Cała, ściągaj majty![/QUOTE]

już

calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 15:08   #4881
Konto usunięte

No. Dawaj dupsko, będziem bić

Przeca Dorotka nawet tak dupki nie wystawia ale idź do neurologa, bo być może jest tak jak z moją, że trzeba kopnąć wspomagająco rehabilitacją, chociaż nic się nie dzieje neurologicznego albo do reh.się gdzieś umów.
Stary 2013-07-19, 15:12   #4882
e_vel
Wtajemniczenie

melduję że żyję, ale małż w domu wiec czasu na wizaż nie mam

Lady fajnie że już jesteś

Aśka ja bym mamy się zapytała co jakby się coś małej stało, gdybyś jej jeszcze jeden czopek dałą?

lecę przepraszam, że nie cytuję dokładnie

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Cała moja Maja identycznie robi
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 15:20   #4883
meneq
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41869686]Czyli ty jesteś w stos. do nas 7 godzin w przód?

Cała, ściągaj majty![/QUOTE]

Tak, w lecie 7. W zimie 8.
Dzk

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

lady do Rabki - zazdroszcze
Stary 2013-07-19, 15:27   #4884
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Hanulka

Bokeh właśnie, o to koło - jak Hanuś w nim? Cieszyła się, nie obdzierało jej?Bo chcę Dadolowi kupić i może na baseny też jechać. A byliście wewnątrz, czy na zewnątrz też? Bo się zastanawiam czy można takiego Bąbla juz na zewnątrz na basen wziąć

nie obtarło bo ile ona w wodzie była? max 15 minut najpierw byliśmy w takim brodziku 30cm pod dachem, ale było w tej strefie dziecięcej tak goraco!! że dychać nie szło ! to przenieśliśmy się na dwór Hania w cień spała na tym kółku przykryta ręcznikiem bo trochę wiało a my w słońcu sie opalaiśmy, a potem weszliśmy z niąna chwile do tego dorosłego basenu na jakieś 7 minut w tym kółku i se machała nóżkami pod wodą a potem sybko z kółka w ręcznik wytrłąm ubrałam i dalej spała :P jak się obudziła to na leżaku szalała.
Byłam bardzo scepytcznie nastawiona na ten basen, myślałam 2h max i do domu a byliśmy chyba 5h i Hani bardzo się podobało
Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
ja sie wbijam jak zwykle
obejrzałam filmik bokeh z hanią i mi ręce opadły, że Julka naprawde jest w tyle w porównaniu do Waszych szkrabów.....

o to sie wyżaliłam.
Cała moja też tak robi ! głową się zapiera a nogami (stopami) tak odpyche pupe w góre i w sumie tak zaczynało się właśnie to wszystko, daj jej jeszcze chwilkę! przecież w ogólnym rozwoju ma i tak jeszcze czas na wszystko !
Stary 2013-07-19, 15:27   #4885
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Pamiętacie jak pisałam Wam o tej kobiecie co mi się kręciła pod domem, a oprócz tego właziła mi na chatę bez pukania? Kilka razy ją śledziłam, bo akurat ją spotykałam - czułam się jak w filmie Raz gadała z nią moja mama, raz ja. W końcu spotkałam ją jak szła z córką. Pogadałam z nią - okazało się, że kobieta jest chora na Alzheimera. No ale od pory nie przychodzi.
Ojj to biedna pamiętam jak o tym pisałaś

Cytat:
trzeba bylo powiedziec ze oczywiscie dodtego biegle mowi po angielski u niemiecku, mnozy i dzieli w pamieci do 1000 i jeździ samochodem

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Mamy drugi ząbek
Dolna jedyneczka tym razem i widzę że lada moment wyjdzie górna lewa trójka

Pstryczku u nas na rehabilitacji Ewcia ćwiczy na takiej mniejszej piłce. Ja mam w domu taką dużą, a oni w ośrodku mniejszą i jeszcze tak jakby dwie złączone.

Meneq powodzenia na testach

Aśka nieźle bym się wściekła za ten czopek głupio, że mama się tak zachowuje.

Sylwia litr mleka to niezły wyczyn powodzenia A teściowa jakim prawem Bartusia karmi, skoro jej o to nie poprosiłaś

Nancy głupia sprawa z tym autem. Daj znać jak coś nowego zaobserwujecie. Mój tż też cięty na takie sytuacje. Strasznie się denerwuje jak np. ktoś wpuszcza do klatki obcych, czy sąsiedzi zostawiają otwarte drzwi wejściowe.

Ewik nie mam pojęcia co to. A może po prostu będziecie spisywać protokół?

Kija to ładna impreza sie szykuje. Powodzenia i wszystkiego dobrego dla Grzesia

Cała nie schizuj. Moja też mało robi ale u nas lenistwo będzie po mamie

Ale fajne zdjęcia wrzucacie, a już te umorusane panny J. to wymiatają totalnie

Dziecko mnie dziś wypuściło z łóżka i samo spało Ja zaczęłam się snuć po mieszkaniu i nie wiedziałam co robić. Obiad, sprzątać, prasować, dywaniki łazienkowe odkurzyć i co zrobiłam? Uznałam, że będę się byczyć, zrobiłam kawkę, pomalowałam paznokcie i odpoczywałam ale miło tak po prostu posiedzieć, nawet jak wokół bajzel A no i moje dziecko już pełną gębą zjada swoje stópki Miałam taki ubaw z Niej, że szok, bo obie ręce i obie stopy chciała wpakować do buzi

Ale w nocy nawet nie dałam rady się umyć. Mąż Ją usypiał od 22:30, co chwilę się budziła z płaczem, nie dawał się odłożyć. Przy mnie się uspokoiła w ciągu kilku sekund, ale oczywiście co zrobiła? Uśmiechy, opowieści, a jak puściłam rączkę (zawsze jak się usypiamy to trzymam Jej rączki, żeby nimi nie majtała) to mnie zaczęła głaskać po twarzy i się uśmiechać I tak nam zeszło do 1:30, potem wpadła w histerię jak tylko się oddalałam na 5 cm, więc do 3 spała mi na brzuchu. Ale nie narzekam, bo tak bardzo dała mi wczoraj odczuć, że jestem Jej potrzebna, że aż mi się płakać chciało ze wzruszenia
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 15:29   #4886
LadyWhisper
Zakorzenienie

pochwaliłam się małżem w klubie, chyba moje ulubione zdjęcie z wyjazdu.
Szkoda, że nie miałam aparatu bokehowego ale już powiedziałam małżowi, że zbieram

meneq, a wiesz, ja już marzę o tym, żeby siąść na tyłku i cieszyć się mieszkankiem..... Już zmęczona jestem, no ale trzeba na maksa wykorzystać urlop

Pietraszko u chustotaty - mina chyba sama za siebie mówi - mamo, ale to nie Twoje serduszko słyszę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg chust.jpg (138,1 KB, 51 załadowań)

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

Edytowane przez LadyWhisper
Czas edycji: 2013-07-19 o 15:32
LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 15:36   #4887
pstryczek84
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41869563]

-------------------------
Nie powiem, ale chyba od 12 zaczęłam cytować

Obiad zrobiony, zjedzony, mąż z Agu wyjadon na roweron, Dorotka śpion a ja oglądał łóżka piętrowe, bo... na naszym narożniku nie da się spać już, obecnie śpię na samych sprężynach, pokrytych tkaniną :/ a kupno nowego łóżka, do kompletu, mija się z celem póki Dorotka malutka, zaraz upaprane będzie. No to sofa od Agatki przejdzie do zajechania do naszego pokoj, a im kupi babcia (się zaoferowała sama!) piętrowe, i teraz nie wiem jaki typ:

http://allegro.pl/lozka-lozko-pietro...371661419.html

http://allegro.pl/lozka-lozko-pietro...371664093.html

a moja mama zafascynowana jest takim:

http://allegro.pl/lozko-pietrowe-fre...405009407.html aczkolwiek mnie się cena nie podoba (!!!) i w sumie za mały pokój, oddychać by się w nim nie dało [/QUOTE]
dla babci!
jak dla mnie ten doemk odpada. ak jak piszesz - cena + przestrzen
pierwsze otwiera mi sie pojedyncze, normalne lozko
drugie bardzo fajne

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
heloł lejdis!!!

czekamy na fotki!

Stary 2013-07-19, 15:48   #4888
nafiyqa
Zakorzenienie

Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 cz VI

Meneq, zaczynam trzymac kciuki!

Lady, witaj

Bokeh, fajnie, ze wypad udany!

Aska, ehhh niedobrze, podejrzewam, ze taka ceche mamy trudno usunac...
Nie dziwie sie, ze sie wkurzylas.

Szaja, Ill, dziekuje za odp.oodnosnie glutenu.

Moj dziec dzis nieznosny.
Steka, jeczy, szarpie cyca, wyrywa sie, ciagnie mnie za sutki :P a spal szalone 3x5min od rana......
Zaraz biore go w Tule to moze lepiej kimnie...

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

Kija, wszystkiego dobrego dla Twoich dzieci

Sylwia, 1 litr w ciagu 1 dnia? Podziwiam Twoja "wydajnosc"

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 16:08   #4889
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
ja sie wbijam jak zwykle

o to sie wyżaliłam.
moim zdaniem jest ok, dupke podnosi do gory, chcialaby pojsc do przodu ale wjeszcze nie wie jak poprostu. ale jak masz sie zamartwiac to przejdz sie do neuro albo reh i bedziesz wiedziala na czym stoicie

[/QUOTE]

czyli moze przepowiadac przyszlosc
to ile wynosi kumulacja w lotku?

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41869743]No. Dawaj dupsko, będziem bić

Przeca Dorotka nawet tak dupki nie wystawia ale idź do neurologa, bo być może jest tak jak z moją, że trzeba kopnąć wspomagająco rehabilitacją, chociaż nic się nie dzieje neurologicznego albo do reh.się gdzieś umów.[/QUOTE]

Szajka mnie ubiegla

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Pstryczku u nas na rehabilitacji Ewcia ćwiczy na takiej mniejszej piłce. Ja mam w domu taką dużą, a oni w ośrodku mniejszą i jeszcze tak jakby dwie złączone.

Ale nie narzekam, bo tak bardzo dała mi wczoraj odczuć, że jestem Jej potrzebna, że aż mi się płakać chciało ze wzruszenia

o Boziu, to moze pozekam do tej reh, juz sama nie wiem....

Stary 2013-07-19, 16:09   #4890
ania13.03
Zadomowienie

dziewczyny.

Bylismy dzisiaj zlozyc wniosek o pierwszy paszport dla Lili a po powrocie dostalam rewelacyjna wiadomosc - moja mama przylatuje do nas 7ego sierpnia Wyobrazcie sobie, ze nie widziala jeszcze Lili. Najpierw musiala czekac do wakacji a pozniej w lipcu miala wazna wizyte u lekarza i tak sie zeszlo. Ale wreszcie sie doczekalam

Lady, kobieto, jaka Ty jestes naladowana pozytywna energia to masakra Zazdroszcze, uwielbiam takich ludzi jak Ty

Wczoraj zaczelam czytac Grey'a, cos czujem, ze do jutra skoncze Tego mi chyba trzeba bylo bo sie po dwoch porodach jakas pruderyjna zrobilam

bokeh widzialam filmik na fejsie, brawa dla Hani! Moja jeszcze tak nie robi co nie przeszkadza jej w tym, zeby sie przemieszczac po calym pokoju

Cala Julenka tez calkiem fajnie sobie radzi

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości