30,40 plus od A do Z cz.3 - Strona 267 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-19, 11:19   #7981
201608151053
Konto usunięte

Dot.: 30,40 plus od A do Z cz.3

Cytat:
Napisane przez fuertavertura Pokaż wiadomość
Oglądałam też polecane przez Ciebie Beata Te Fall i Broadchurch.
I słusznie, bo to niezłe seriale Z nowości oglądałam pilota "Crossing lines"-zapowiadał sie obiecująco,ale drugi odcinek juz nie. Na szczęście, wrócił "Luther", choć jak zwykle króciutko, 4 odcinki tylko..Nieustająco poszukuję porządnego obyczajowego. A, dziwadło widziałam, "Demony da Vinci". Nie wiem,po cholerę kręci się coś takiego
201608151053 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 14:56   #7982
Elsa...
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fuertavertura Pokaż wiadomość
Elsa, niewątpliwie Norwegia jest najdroższa, ale weź pod uwagę zarobki..., które nie mają żadnego porównania z polskimi....
ciężkie tematy poruszyłaś...niestety świat jest zły i okrutny a właściwie ludzie, którzy go tworzą... mi sie serce kraja na myśl o małych rączkach największej grupy "niewolników" na świecie...dzieci pracujące przy rozbiórce i obróbce elektroniki w indiach, w bliskim kontakcie chociażby z rtęcią...czy dzieci tyrające przy produkcji cegieł w nepalu..to tylko nieliczne przykłady, taki "trywialny" w kontekście kosmetyki - algi, uważane za dobro luksusowe..drogie, kupowane przez bogaczy, zbierane przez kobiety za 10$ miesięcznie...czy chociażby wydobycia diamentów... albo ostatnie doniesienia o zmarłych dzieciaczkach w indiach, które biedne otrzymały darmowy jedyny posiłek od sponsorów na stołówce...który jak sie okazał był śmiertelny...wyć sie chce do księżyca na widok czegoś takiego...
I jeszcze Fuerta dorzućmy tantal...na tym to już "bezposrednio praktycznie" jest ludzka i zwierzeca krew....dlatego ja elektronikę, telefon eksploatuje do absolutnego końca....i bardzo rzadko zmieniam....
Końcowo w temacie zarobków...tu są 3-4 razy wyższe niż w PL....dla wielu 2-3 (robotnicy budowlani i inni niewykwalifikowania tych tu jest ok 85% całej polskiej emigracji).....wiadomo, żyje się lepiej niż w PL....ale wielu (ogrom nawet samych Norwegów)...żyje dobrze dzieki regularnym zakupom za granicą.........Tu się najwięcej wydaje procentowo z pensji na jedzenie ze wszystkich krajów Europejskich...
Kredyty tanie....ale 10 a niedługo 15% wkładu własnego w lokum za minimum 2-2,5 miliona złotych w przeliczeniu....to ogrom kasy dla wielu.....Wielu obcokrajowców których znam (Chile, UK, Niemcy, Dania, Argentyna, Chiny itp wszyscy pracujacy jako spacjaliści) plus Norwedzy....aby, żyć ok....nie naprawiają tu samochodu, nie robią zębów...na zakupy spożywcze jadą do Szwecji...na zakupy odzieżowe do innych krajów jak Niemcy czy UK...i po alkohol do Pl....itp.....i tak się to kręci...a na wakacje jeżdżą za granię bo wszędzie taniej.....a Norwegii sami Norwedzy nie zwiedzają....bo za drogo.......tu jak wszędzie pełno jest paradoksów.........i z zewnątrz wyglada to trochę inaczej niż od środka..........mni e paradoksalnie finansowo lepiej się żyło w Szwecji...nawet uwzględniając to, że wtedy nie mieliśmy córki...
i jedzenie było lepsze...zwłaszcza nabiał.......
Beata ten Da Vinci....to straszna kicha ....10 minut to było już za dużo dla mnie...
Przywiozłam z PL kilka filtrów...i nie da rady, leży to paskudnie na skórze...jedynie te azjatyckie mi odpowiadają......tr zeba bedzie na ciało zużyć...
Elsa... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 15:52   #7983
Kamlisa
Zakorzenienie

Wróciłam ze Szczecina - ostatnie w tym roku ( nie licząc jesiennej mikrodermabrazji, ale to już na miejscu) zainwestowanie w twarz, czyli zaffiro. Zimno, gorąco, zimno - to przypalanie ma obkurczyć włókna kolagenowe, czyli zabieg na jędrność. Do przyszłego roku spokój, bo daruję sobie inne zabiegi
Z perfumerii wzięłam próbkę filtra z filorgi, przetestuje i ocenie, czy warto. Chyba lekki, jak to Filorga, nie bieli, nie tłuści...
Za to ja, testując maskarę Chanel Volume ( jedno oko niebieski tusz, drugie fioletowy ) - nachyliłam się i - jak się potem okazało - dotknęłam cieni pod lustrem. Pomarańczowa bluzka w granatowe plamy, mało nie padłam Mam nadzieje, że się spiorą. Ale co za kretyn wyłożył wypukłe cienie tuz pod lusterkiem...? Jak chcesz się przyjrzeć - leciutko dotykasz biustem , chyba, że świadomie wygniesz się w pałąk...
Przez was zaczynam nagrywać seriale, o których wcześniej nawet nie pomyślałam Najczęściej wpadam w któryś odcinek któregoś sezonu i czekam, az dozbieram całość...
Tak, Elsa, o łososiu słyszałam. Skandal, sztandarowa ryba jest zatruta
Kamlisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 16:05   #7984
Anyzkowa
Zakorzenienie

a ja tego łososia pochłaniam sporo... i na śniadanie i na obiad
Anyzkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 16:13   #7985
JUKA73
Zadomowienie

Hej !

Testuj, Kama testuj filorgę i pisz, co sądzisz Obecnie mam trzy kremy z filtrami, jak jeden podaruję mężowi (a uważam, że jest mu niezbędny, gdyż dużo pracuje w terenie), to zostaną mi dwa ( w tym jeden się kończy) a zatem zakup tego z filorgi może się okazać wręcz konieczny
Dziś przyszedł mi peeling, ale zamówiłam chyba jakiś inny niż ten o którym pisałaś, bo tak mi się wydaje, że Ty pisałaś o złotym a ja mam diamentowy. Mam nadzieję, że skoro to ta sama firma, to też będzie fajny. Testy wieczorem. Napisz jak wygląda twoja buźka po dzisiejszym zabiegu.

Edytowane przez JUKA73
Czas edycji: 2013-07-19 o 16:16
JUKA73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 16:40   #7986
Kamlisa
Zakorzenienie

filtry urlopowe w małej pojemności
http://allegro.pl/lancaster-sun-age-...399097458.html
Złoty piling jest chyba lepszy, mocniejszy.
http://www.bioarp.pl/pl/p/Organic-Th...pomaranczy/307
Plus zaffiro - wyglądam normalnie, od razu. Zero zaczerwienienia, od razu nałożyłam krem z filtrami, można od razu makijaż. Przygrzewa z zewnątrz, ale podgrzewa wewnątrz, więc skóra jest bez zmian Filorga z filtrami w sephorze bodaj 179, drożej, niż na all. Jutro postaram się przetestować...

Edytowane przez Kamlisa
Czas edycji: 2013-07-19 o 16:44
Stary 2013-07-19, 19:40   #7987
Michell72
Zakorzenienie

Zaffiro tysz robiłam ..Jak sobie wspomnę 1500zł ,ktore wydałam to na samą mysl,młodnieję ..Anyzku nowy Nude przetestuj..Ma nową szatę i konsystencję..Stara wersja mi nie pasiła
Michell72 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-19, 19:42   #7988
Kamlisa
Zakorzenienie

u mnie promocja była, 700 za twarz i szyję
Stary 2013-07-19, 20:02   #7989
JUKA73
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kamlisa Pokaż wiadomość
u mnie promocja była, 700 za twarz i szyję
Też znalazłam podobną promocję, ale w Krakowie, trochę daleko
ale tak sobie myślę, że może jak będę tam w czasie urlopu ?

Michell, napisz, tak na poważnie czy byłaś zadowolona z tego zabiegu ? Bo wiesz, gdybym ja młodniała od wyrzuconej na różne zabiegi kasy, to przypuszczam, że kupując fajki musiałabym okazywać dowód os.
Stary 2013-07-20, 09:51   #7990
Kamlisa
Zakorzenienie

pierwsza...? Po basenie, po pracy, przed sprzątaniem, w trakcie kawy
To macie trochę humoru na dobry początek
Żona mówi do męża:
- Kochanie, marzy mi się, żeby założyć na plażę coś takiego, co sprawiłoby, że wszyscy by osłupieli.
- Łyżwy załóż.

Mąż wraca późno z domu.
Żona już leży w łóżku, więc mąż szybko się rozbiera i do niej.
Żona:
- Nie zaczynaj dzisiaj. Boli mnie głowa.
- Zmówiłyście się dzisiaj, czy co do jasnej cholery ?!

Mąż do żony:
- Taka piękna pogoda, a ty męczysz się myciem podłogi.
Wyszłabyś lepiej na dwór i umyła samochód...

Dwóch przyjaciół wraca późnym wieczorem z pokera. Jeden skarży się drugiemu.
- Wiesz, nigdy nie mogę oszukać żony. Gaszę silnik samochodu i wtaczam go do garażu, zdejmuje buty, skradam się na piętro, przebieram sie w łazience. Ale ona zawsze się budzi wydziera na mnie, ze tak późno wracam.
- Masz złą technikę. Ja wjeżdżam na pełnym gazie do garażu, trzaskam drzwiami, tupie nogami, wpadam do pokoju, klepie ja w tyłek i mówię: "Co powiesz na numerek?". Zawsze udaje, że śpi...

Czterech kumpli spotyka się, na piwie by opić narodziny syna jednego z nich. Wszyscy się cieszą I świętują tylko świeżo upieczony ojciec siedzi nijaki.
- Co jest stary? Urodził ci się syn, to przecież wspaniale - mówi jeden z kolegów.
- No wiem, ale jeszcze muszę o tym żonie powiedzieć...

- Chciałabym coś praktycznego do pokoju dziennego - mówi kobieta w sklepie z dywanami.
- A ile Pani ma dzieci?
- Sześcioro.
- To najpraktyczniejszy byłby asfalt

Edytowane przez Kamlisa
Czas edycji: 2013-07-20 o 09:57
Stary 2013-07-20, 10:03   #7991
Anyzkowa
Zakorzenienie

Ja dziś w pracy. Smutno mi z tego powodu, ale cała sobota przeznaczona na papierową robotę.
Na śniadanie dziś tuńczyk. Łosoś odstawiony.
Stary 2013-07-20, 11:01   #7992
Kamlisa
Zakorzenienie

Musiałabys poszukać innego łososia, Anyzku
Ja ogarniam chatę, tez mi z tego powodu smutno W dodatku mam mnóstwo rzeczy, które POWINNAM zrobić ( nie samo sprzątanie) i sama nie wiem, za co się zabrać. Tak, należy jedną po drugiej, ale to takie trudne - miotam się, cos zaczynam, przerywam, biorę się za cos innego...Wszystko wydaje się jednakowo ważne...
Znajomi właśnie zapowiedzieli, że MOŻE wpadną. Nie lubię tego sformułowania Ogarnięcie powierzchowne pokoju to chwila, jedzenie zawsze mam w zapasie, ale powstaje kwestia - ćwiczyć - nie ćwiczyć, robić sobie piling i maseczkę czy nie...? Takie siedzenie i czekanie, az potwierdza lub odmówią

Edytowane przez Kamlisa
Czas edycji: 2013-07-20 o 11:35
Stary 2013-07-20, 11:31   #7993
201608151053
Konto usunięte

U mnie też porządki. TEORETYCZNIE. Bo zabieram się do tego jak pies do żaby ( czemu do żaby?!?) od jakiś 2 tygodni...

Przegląd szafy-ciuchy i buty, które niepotrzebnie zajmują miejsce, bo mimo ich "letniości" zwyczajnie ich nie noszę, w sumie nie wiem, dlaczego, chodzę ciągle w kilku rzeczach/zestawach raptem...Ani ciuchy, ani buty nie są do wywalenia, tylko należy je schować. Na kolejny sezon

Może jednak najpierw kawa I coś słodkiego, jak mi podeślecie, bo ja w domu niczego nie mam, za to jakieś półtora kilo do zrzucenia, bo źle się czuję
Stary 2013-07-20, 11:37   #7994
Kamlisa
Zakorzenienie

Beti, otwórz sobie moja zamrażarkę - i masz co najmniej 4 ciasta do wyboru 2 rodzaje lodów. ze 3 rodzaje czekolady. i batoniki musli, kilka rodzajów. Co wybierasz...?
Stary 2013-07-20, 12:02   #7995
201608151053
Konto usunięte

Wszystko poza batonikami, poproszę I tak skończę na płatkach owsianych na wodzie z jogurtem albo maślanka truskawkową dla smaku

Z innej beczki....
Myślicie, że te zdjęcia sa prawdziwe, czy to, jakby odwrócony() fotoszop?!?

http://kultura.wp.pl/gid,15823222,galeria.html?T[page]=7
Stary 2013-07-20, 12:11   #7996
Michell72
Zakorzenienie

Sika facet w parku.Obok przechodzi kobieta i zbulwersowana woła;Co za bydlę ! A facet na to-spokojnie psze pani-trzymam mocno Uśmiałam się Kama z kawałówJuka po zaffiro efektu jako takiego-nie ma.To odmładzanie poprzez czas,który ma tworzyć nowe włókna kolagenowe..Trudno jednoznacznie mi stwierdzić czy on wytworzył u mnie czy niePapę mam raczej młodszą niż pesel . Czasami zadaję sobie pytanie-geny czy własnie ta inwestycja od czasu do czasu..Może jedno i drugie?!
Stary 2013-07-20, 12:40   #7997
JUKA73
Zadomowienie

Michell, myślę, że i geny i te (nasze ulubione chyba) inwestycje, ale jest jeszcze coś.....i być może to patetycznie zabrzmi , ale chodzi o to co mamy "w środku" - optymizm, radość życia, życzliwość ......to widać na twarzy i jestem pewna, że bardzo odmładza ( i to za darmo). I pewnie trudno oceniać kogoś na podstawie wpisów na forum, ale Ty to chyba masz, zresztą nie tylko Ty ...........

A zatem, pozdrawiam Dziewczyny i biorę się za jakąś robotę.......(z uśmiechem na twarzy oczywiście )
Stary 2013-07-20, 14:30   #7998
Kamlisa
Zakorzenienie

Beti, zdjęcia prawdziwe, tak wygląda otyłość...Wczoraj widziałam kobietę, czy raczej dziewczynę - mała głowa na ciele-piłce...Te kobiety nie sa brzydkie, co nie zmienia faktu, ze sa chore...
Znajomi przyszli oczywiście, jak się przebrałam do ćwiczeń, trudno, bluzkę tylko zmieniłam
Teraz rozruszana ( te ramiona z 1,5 kg odważnikami to się czuje!) - powinnam zabrać się za testy...
Stary 2013-07-20, 14:44   #7999
irenkaaa
Zakorzenienie

Beti tez nieraz w IE widze takie kobiety .. co gorsza przychodza dalej do fast foodow .

u mnie tez lekkie porzadki ale po troche , nie przemeczam sie

moj dopiero zjadl sniadanie czyli obiad bedzie na 17 pewnie
ja mam gotowy ( cukinia z pieczarkami ) ale on takich rzeczy nie ruszy

luszcze sie jak taki gekon co zmienia skore zdjecie oczywiscie nie moje ale mniej wiecej tak to wyglada

prawie wszystko co bylo brazowe z plecow zlazi platami , z nog, rak , brzucha itd rowniez

jednak uwierze w te magiczne dzialanie filtrow i kremow przed i po
irenkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-20, 14:57   #8000
Kamlisa
Zakorzenienie

Iranka, z Twoja karnacją filtry to naprawdę konieczność
Stary 2013-07-20, 15:00   #8001
irenkaaa
Zakorzenienie

po prostu nigdy sie plackiem nie kladlam ( no moze jak mialam z 12 lat ) ale tak to mnie slonce chwytalo na karku lub rekach i tyle

z pogoda w Irlandii to od lat sie na slonce nie wystawialam

teraz widze tego skutki
Stary 2013-07-20, 21:13   #8002
Kamlisa
Zakorzenienie

całkiem fajny olejek - nie zapycha i nie tłuści specjalnie, dobrze pielegnuje
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ncentrate.html
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...wit-c-105.html

Edytowane przez Kamlisa
Czas edycji: 2013-07-20 o 21:21
Stary 2013-07-20, 22:07   #8003
Michell72
Zakorzenienie

Juka teraz to pokraśniałam jak dziewczę:roza :Miło być odbieraną-..miło Irenka doszła przesyłka?Jestem ciekawa Twojej opini o SanfloreJezusku starośc na mnie właziPomachałam pędzlem i jak mnie nie łupło cos w krzyżu..Wrrr...Remo nt a tu zaniemogłam

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Tig ..drugi raz pytamGdzie ten tatuaż zrobiłas dziewczę drogiei co ..nim jest
Stary 2013-07-20, 23:14   #8004
irenkaaa
Zakorzenienie

Miszka jak tylko dojdzie to Ci napewno dam znac . jeszcze nie doszlo .
Stary 2013-07-21, 11:22   #8005
Tigerr
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Beata2906 Pokaż wiadomość
U mnie też porządki. TEORETYCZNIE. Bo zabieram się do tego jak pies do żaby ( czemu do żaby?!?) od jakiś 2 tygodni...
Beti , u nas mówi się jak pies do jeża ... Do żaby ? - pierwsze słyszę ...

Cytat:
Napisane przez Michell72 Pokaż wiadomość

Tig ..drugi raz pytamGdzie ten tatuaż zrobiłas dziewczę drogiei co ..nim jest
Tattoo mam na karku /plecach , miałam już dwie sesje , ostatnia - czyli cieniowanie i ostateczne kolorowanie dopiero 20 sierpnia... Ale trzeba czekać do całkowitego wygojenia się skóry, a to min. 3 tyg. a ja akurat jadę nad morzę , wiec zdecydowałyśmy się , ze dopiero po powrocie ...

A co sobie wytatuowałam ... pomyślmy ....C o JA mogłam sobie wytatuować ? Kto zgadnie ? podpowiem , że naprawdę łatwe do odgadnięcia ....

Wczoraj się włóczyliśmy ze znajomymi po knajpach , dziś mam gości , czyli weekend - jak zwykle ....

Kaś , od piątku z Zurichu na EYP-ie , w domu więc luz ... Żadnego gotowania ...
Tigerr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 11:53   #8006
irenkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tigerr Pokaż wiadomość

A co sobie wytatuowałam ... pomyślmy ....C o JA mogłam sobie wytatuować ? Kto zgadnie ? podpowiem , że naprawdę łatwe do odgadnięcia ....
kota ? albo tygrysa
Stary 2013-07-21, 12:36   #8007
201608151053
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Tigerr Pokaż wiadomość
Beti , u nas mówi się jak pies do jeża ... Do żaby ? - pierwsze słyszę ...
Fakt, jeż bardziej prawdopodobny Skąd mi się ta żaba wzięła?!? Może stąd, że ostatnio żadnego jeża nie dostałam i zapomniałam o tych prawie 300, które już mam:hahah a:
Cytat:
Napisane przez irenkaaa Pokaż wiadomość
kota ? albo tygrysa
Też stawiam na kota...Pytanie-całego czy np. tylko pyszczek?!? Czy jednak cały z jakimś zakręconym ogonem?!?

Po prostu sprawdziłam..Słownik frazeologiczny mówi o jeżu, nie mam pojęcia, o co mi z żaba chodziło
Stary 2013-07-21, 19:13   #8008
Michell72
Zakorzenienie

Tig- duzy ten Tiger?Bolało?
Stary 2013-07-21, 20:24   #8009
Anyzkowa
Zakorzenienie

Ja tam stawiam Tig, że masz dekorację kociaka z pazurem

Dziś dzień plażingu. Pogoda rewelacyjna, lekki wiatr, super fale i ciepła woda.
Nakładanie silnych filtrów na twarz nie nalezy do najprzyjemniejszych rzeczy. Ta powłoka mnie dobijała. Niby jej nie ma a ja jednak ją czuję. Stosuję od kilku lat:http://www.douglas.pl/douglas/Piel%2...000031525.html Tak silne filtry stosuję tylko na pełne słońce. Stosujecie 50' na co dzień ?

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Kama ciekawe te olejki, lubię pielęgnację twarzy olejkami. Tylko nie latem. Stosuję olejki od jesieni.

Miszka Twoje połamanie to znak, że za mało ruchu
Stary 2013-07-21, 20:33   #8010
JUKA73
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anyzkowa Pokaż wiadomość
Ja tam stawiam Tig, że masz dekorację kociaka z pazurem

Dziś dzień plażingu. Pogoda rewelacyjna, lekki wiatr, super fale i ciepła woda.
Nakładanie silnych filtrów na twarz nie nalezy do najprzyjemniejszych rzeczy. Ta powłoka mnie dobijała. Niby jej nie ma a ja jednak ją czuję. Stosuję od kilku lat:http://www.douglas.pl/douglas/Piel%2...000031525.html Tak silne filtry stosuję tylko na pełne słońce. Stosujecie 50' na co dzień ?

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Kama ciekawe te olejki, lubię pielęgnację twarzy olejkami. Tylko nie latem. Stosuję olejki od jesieni.

Miszka Twoje połamanie to znak, że za mało ruchu
Hej !
Anyzkowa, ja stosuję f 50 na codzień - wiosną i latem, a 30 - jesienią i zimą, u mnie to konieczne bo mam już trochę przebarwień i nie chcę ani jednego więcej , pewnie wszystko zależy od tego jaką kto ma cerę, chociaż z drugiej strony właściwa ochrona przeciwsłoneczna to jedna z gwarancji pięknej cery na długie lata

miałam kiedyś Kanebo ale z filtrem 50, fajny był tylko trochę gęsty
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości