|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę: | |||
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,57% |
Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V |
3 | 5,36% |
Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V |
24 | 42,86% |
Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
22 | 39,29% |
Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
5 | 8,93% |
Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V |
0 | 0% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4111 |
Konto usunięte
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4112 |
Raczkowanie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Moja lekarka twierdzi, że to dużo
|
![]() ![]() |
![]() |
#4113 | ||
Zakorzenienie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41871949]Dziewczyny, strasznie cierpnie mi prawa ręka
![]() ![]() [/QUOTE] ja tak mam do tej pory, byłam na konsultacji u neurologa stwierdziła zespół cieśni nadgarstka, zaleciła zrobienie badań czy nie mam cukrzycy i czy to nie od tego no i mam stabilizator na nadgarstek nosić, wyniki mam dobre ale dała mi skierowanie do fizykoterapeuty na krioterapie Cytat:
![]() Cytat:
![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4114 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
może nie bierz tego do siebie, różne są kobiety ![]() Także nie przejmuj się ![]() ![]()
![]() |
#4115 |
Raczkowanie
|
Mam 164 cm wzrostu.
Mi też przybyło w brzuchu i piersiach, wrzucałam na forum swoje zdjęcie nie przeczytałam, że wyglądam jak smoczyca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4116 |
Raczkowanie
|
to chyba wcześniej miałaś niedowagę?a nawet jeśli nie to wiele zależy też od budowy itd
![]() nie martw się, raczej lekarka może być przewrażliwiona ![]()
#4117 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, baaardzo dziękuję Wam za wszystkie kciuki! Przepraszam, że dopiero piszę, ale mimo, że badanie było rano, to tak naprawdę dopiero usiadłam na tyłku... Więc z serduszkiem Niny w teorii wszystko ok ![]() Piszę w teorii, bo ognisko w lewej komorze wciąż jest i ani myśli, żeby zniknąć ![]() ![]() Generalnie z wizyty jestem mega niezadowolona! Przede wszystkim baadanie miał wykonywać super hiper profesor, a wykonywała jakaś pani dr. Byłam bardzo zdziwiona, ale stwierdziłam, że nie zapytam na dzień dobry, bo laska się wkurzy i jeszcze oleje badanie. Badanie trwało może 3 minuty ![]() ![]() Po kolei niby każdą komorę sprawdzała, przepływy, zastawki itp., co chwilę słyszałam tylko bicie, ale nic nie widziałam, bo monitor był tylko jeden. Zapytałam "Czyli w teorii nie ma powodów do niepokoju?", to usłyszałam "W teorii to takie pojedyncze ognisko nie jest wskazaniem do echa. Pan dr trochę się pospieszył" ![]() Także nie musiałam pytać gdzie jest prof., żeby lasia była niemiła ![]() Generalnie zakończyła badanie mówiąc, że serce prawidłowo. Próbowałam jakoś się uśmiechnąć czy coś, na wyjście mówię "Czyli jest dobrze?", a ona: "Poważnych wad serca nie stwierdzam"... Ku.ź.wa, a niepoważne!? ![]() ![]() Zbiła mnie laska z tropu, już nawet nie pytałam, gdzie prof., marzyłam by wyjść... Wyszliśmy ze szpitala i zwyczajnie się rozpłakałam. Super usłyszeć, że z serduszkiem wszystko dobrze, ale laska kompletnie mnie nie uspokoiła, wręcz jeszcze bardziej zaniepokoiła ![]() No ale Nina mamę za takie myślenie skopała, więc już wszystko jest git i próbuję nie dopuszczać do siebie złych myśli ![]() Po szpitalu podjechaliśmy do lumpka. Dziwne pustki były, kupiłam tylko dwie pary spodnie dla młodej - jedne dresy, i jedne takie wiosenno-letnie: Załącznik 5333050 Potem pojechaliśmy po raz pierwszy oglądać jakiekolwiek wózki. Evo odpadł od razu - jakiś taki rozklekotany i na żywo szału nie robił ![]() Za to Igo wpadł w oczy i jest solidnym konkurentem dla 4Ridera ![]() ![]() Nie mieli żadnego X-Landera, więc nie mogliśmy zobaczyć, ale na szczęście jest jeszcze chwila. A potem CH. Po paru godzinach łażenia praktycznie na siłę kupiłam bluzkę: http://store.orsay.com/bluzka-bia-y-...uctId=68560201 Ubiorę ją do czarnych rurek i tyle... Ciężko jest w ciąży znaleźć cokolwiek ![]() ![]() Kupiliśmy też papier do prezentu na roczek i po 15 byliśmy w domu. Mąż się przebrał i zawiozłam go na męskie popołudnie przy piwie, ja pojechałam do mamy i dopiero niedawno wróciłam. Głowa mnie boli, najchętniej bym się położyła, ale zbiera się na burzę, mąż jest kawał drogi od domu i w dodatku miałby sam wracać więc powiedziałam, żeby zadzwonił, podjadę po niego. Także czekam na telefon. Czyż nie jestem żoną idealną? ![]() A Nina szaleje ![]()
![]() |
#4118 | ||
Wtajemniczenie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41871949]Dziewczyny, strasznie cierpnie mi prawa ręka
![]() ![]() Przyszła mi paczka z lulajbaby.com. Rożek i ręcznik są świetnej jakości, reszta: podkłady, wkładki, gąbeczka, nożyczki- też fajne ![]() Pojechaliśmy dziś do Pepco i kupiłam Michasiowi jeszcze kilka ciuszków- 2 pajacyki i 2 porteczki ze stópkami.[/QUOTE] Tak ja tak miałam parę razy na samym początku i raz nawet niedawno.Ale w sumie nie przywiązywałam do tego wagi. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Dużo?!Według mnie całkiem normalnie, a arbuz to przecież sama woda. Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4119 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
W niektórych rzeczach wyglądam jakbym była na wylocie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ale bym sobie potańcowała ![]() Magalska Kącik Brunona ![]() ![]() Miki W dniu ślubu nic nie jest wstanie zepsuć humoru.Przynajmniej ja tak miałam,szkoda przejmować się pierdółkami.Grunt to pozytywne nastawienie ![]() Zwariowane Fajny motyw,ja kupiłam w Biedrze naklejki z sówkami Sowy ostatnio na topie ![]() Zuziak Jak tam przestał cię juz brzuch boleć? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4121 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4122 |
Zakorzenienie
|
Zapomniałam Wam napisać że wywieźliśmy siostrzeńców Damiana do ich domu i zostaliśmy SAMI a ja kolejną noc mam zamiar spędzić u niego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4124 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mya TAk mi sieprzypomniało.Uwielbiam zdrobnienie LULA ![]() Bez urazy to niżej porównanie ![]() Ja tak mówię do bokserki mojej siostry.Liza ma na imię ale jest taka słodka że mówię do niej Lula albo Lala.I tak mi się skojarzyło ![]() Cytat:
![]() Odwróci się ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a mój mąż po dzisiejszej kłótni powiedział "taki miły wieczór miał być a widzę że nic z tego nie wyjdzie.. " i jakoś mi sie smutno zrobiło ![]()
![]() |
#4126 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() He he ja zagryzałam bób arbuzem przed chwilą.Oprócz tego zjadłam dzisiaj kebaba po czym poprawiłam mcflurryem migdałowym i shakem waniliowym. Weronisiek Mi czasem cierpnie,nawet przed kompem ale rozruszam i przechodzi Cytat:
Moim zdaniem tyjesz normalnie i nie masz się czym przejmować ![]() Nie wiem co się tak wagą martwisz ![]() ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Dziwne.... ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Cytat:
![]() Na pewno jest wszystko w porządku ![]() A skąd się w ogóle wzięło to ognisko?Wiadomo? Cytat:
![]() No to teraz szał pał ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4127 |
Raczkowanie
|
Halo dziewczyny spisałam się i mi zjadło .....
![]() Chciałam Wam napisać że dzisiaj zaliczyłam nadprogramową wizytę u lekarza. Od wczoraj miałam mocne boleści brzucha z prawej strony coś bardziej jak kłucie. Nospa nie pomogła całą noc się męczyłam . Kilka dni temu tez miałam podobnie i nospa pomogła. Ale tym razem nic. Rano pojechałam do lekarza. Okazało się że mój lekarz ma urlop wiec poszłam do szpitala bo to było obok. No i okazało się ze spotkałam mojego lekarza bo został wezwany z urlopu do jakiegoś przypadku. Nie powiem ucieszyło mnie to, Wiec zbadał mnie i z dzieckiem wszystko ok ale nie wiadomo do końca skąd te boleści prawdopodobnie boli mnie tak bo rozciągają mi się z tej strony zrosty po bliźnie po wyrostku. Nawet na to nie wpadłam ale faktycznie boli bardziej pod tą blizną a raczej kłuje. Trochę spadł mi kamień z serca. Ale nadal nie wiem kto mieszka w moim brzuchu lekarz się spieszył i nie chciałam mi tyłka zawracać. 30 lipca mam wizytę może wtedy się dowiem. Zastanawiałam się tylko czy nie wyszło na to że ja trochę panikuję ale myślę że jak coś niepokoi kobietę w ciąży to dla własnego spokoju powinna to sprawdzić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Godzić się szybciuchno ![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Ania cz też bym tak zrobiła.To świadczy tylko i wyłącznie o Twojej odpowiedzialności. A kogo się w brzuszku spodziewasz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4129 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dobrze że okazało się że wszystko z maleństwem w porządku ![]() Dziewczyny wzięłam się za podliczanie mniej więcej ile co będzie kosztowało z listy wyprawkowej z rzeczy których mi jeszcze brakuje i razem z łóżeczkiem (liczyłam około 400zł) wyszło że potrzebujemy 900zł więc liczę że potrzebny nam jeszcze 1000zł na spokojnie i wyprawka będzie z głowy ![]() ![]() Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-07-19 o 20:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4130 | ||
Zakorzenienie
|
Z zaległości:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Powodzenia w remoncie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4131 | |
Zakorzenienie
|
Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV
Cytat:
![]() Ale jestem jakas poddenerwowana . To chyba przez ten ostatni dzien w pracy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4133 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4134 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4135 |
Zakorzenienie
|
Troszkę mnie to przeraża bo to jednak troszkę kasy jest a póki co bieda aż piszczy
![]() ![]() Ale powolutku jakoś to ogarniemy, jak już będzie po ślubie to będziemy powolutku odkładać pieniądze na Jaśkową wyprawkę, a drobne rzeczy dokupuję na bierząco ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4136 | |||||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Przyszła mi paczka z lulajbaby.com. Rożek i ręcznik są świetnej jakości, reszta: podkłady, wkładki, gąbeczka, nożyczki- też fajne ![]() Pojechaliśmy dziś do Pepco i kupiłam Michasiowi jeszcze kilka ciuszków- 2 pajacyki i 2 porteczki ze stópkami.[/QUOTE] ![]() ![]() Super, że jesteś zadowolona z zakupów ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie martw się, na pewno wszystko jest ok a z tej lekarki to zołza ![]() ![]() Cytat:
![]() Najważniejsze, że z dzidzią wszystko ok ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4137 |
Zakorzenienie
|
TŻ chce Natalia, ja nie jestem przekonana, chciałam przeanalizować inne opcje, ale dopiero po potwierdzeniu płci, potwierdziło się wczoraj, ale teraz mamy zamieszanie przedślubne, nie mam głowy do tego.
Ależ mnie dzisiaj na koniec dnia taksówkarz wkurzył. Koło TŻ wąsko strasznie jest dwa samochody się nie miną. Taksówkarz zastawił 3/4 tego przejazdu a ja miałam wyjechać i do mnie z morda, że musiał się ruszyć :/ ależ naklęłam na niego :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4138 |
Zakorzenienie
|
Odp: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. c
Anoula Natalie sa bardzo fajne
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4139 |
Zakorzenienie
|
Uwielbiam mojego TŻta, kupił mi gumy fruitella nic więcej mi do szczęścia aktualnie nie potrzeba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4140 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Cytat:
Właśnie oglądaliśmy program o fotelikach samochodowych,z tego linku co kiedyś chyba Antibia wrzucała o wózkach. Ceny Maxi cosi powalają ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:32.