|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2101 | |||
Gang Iren
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
Super,że wszystko jest w porządku ![]() Cytat:
Cytat:
Takiego świeżaczka to dobrze przykryć,nie rusza się jeszcze to i szybko marznie. No ale też,żeby nie przedobrzyć,bo przegrzanie myslę jest jeszcze gorsze. Też zależy jaka zima. U mnie często na + zimą,a w Polsce potrafi być zimno. No wiadomo,że przy -20 spaceru bez konieczności noworodkowi się nie zrobi,ale do -10 spacerować można,a to już jest zimno.
We all find time to do what we really want to do... Edytowane przez gosia261282 Czas edycji: 2013-07-19 o 22:30 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2102 |
Zakorzenienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Selena
![]() też miałam dwa usg genetyczne, pierwszy opis to jakieś 10 wyliczonych punktów (wymiary, kosc nosowa etc) a opis z drugiego badania to 3/4 strony A4 i wyszczególnione wszystko łącznie z tym, że profil twarzy prawidłowy i żyła wàtrobowa prawidłowa. druga pani dr nie znajduje się na tej sławnej liście, ale w podpisie ma że certyfikowany specjalista kardiologii prenatalnej i oglądała naprawdę dokładnie ![]() ---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:32 ---------- Co do lumpeksów to powiem tylko tyle, że staraliśmy się o dziecko sporo czasu i jest ono bardzo oczekiwane w całej rodzinie. Nie zmienia to faktu, że mam zamiar kupować ubranka w SH mimo, że sobie takich nie kupuję -mimo wielu prób nie nauczyłam się szukać dla siebie, poza tym jak kupuję coś sobie to wiem że kilka sezonów ponoszę. Niemowlę natomiast zdaje się, że co pół sezonu zmienia rozmiar. Dla mnie osobiście pełna wyprawka nówek to pieniądze w błoto, Tak już mam. Podkreślam, że nie uważam żeby ciuszki z SH odebrały mojemu dziecku godność czy miłość z jaką na nie czekamy ![]() Akkma, też mnie przerażają ciuchy na zimę dla mnie.. ![]() Forester, mój lekarz mówił, że w ciąży nie wolno irygować, spytaj jeszcze swojego czy na pewno tantum rosa według niego jest ok.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2103 |
Raczkowanie
|
Witam, czytam Was od dawna i chyba wreszcie uwierzylam w te ciążę i postanowilam do Was aktywnie dolaczyc.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2104 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2105 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Witamy ![]() ![]()
![]() |
#2106 | ||||
Rozeznanie
|
Widze, ze ba forum zawzalo
![]() Cytat:
Ja tez w sh sie nie odnajduje, ratuja mnie uzywki z neta i bardzo sobie chwale. Tez nie widze nic zlego w przycinaniu na rzeczach malo waznych a odkladaniu zaoszczedzonych pieniazkow na czarna godzine albo na wazniejsze srawy dla malucha. Ale jak kogos stac, czy zwyczajnie lubi nówki, to prosze uprzejmie, wolno Ci tomku w swoim domku. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2107 |
Gang Iren
|
Jeszcze o rzeczach używanych.
Wiecie,że często takie ciuszki są zdrowsze niż nowe? http://dziecisawazne.pl/ekologiczna-wyprawka/ No i kupowanie używanych rzeczy (nie tylko ubrań) jest eko. http://www.portal.notoeko.pl/baza-wi...owac-nowe.html
#2108 |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Selena cieszę sie, ze nie żałujesz, ze poszlas do drugiego lekarza. No i oczywiscie, ze wszystko jest w porzadku.
Dziewczyny, w zyciu bym nie pomyślała, ze można prowadzić tak żarliwą dyskusje o głupich ciuszkach. Każdy kupuje tak gdzie chce/może/ma czas i tyle.
#2109 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Niestety dziś zaczyna się kolejny dzień, w którym towarzyszą mi mdłości ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2110 | |
Gang Iren
|
Cytat:
No jasne,że tak. Ale to nie chodzi o kupowanie bądź nie kupowanie używanych rzeczy,ale o słowa które padły. Że to jest coś niewłaściwego,że dziecku powinno zapewnić się nowe rzeczy,że jak decydujesz się na dziecko to musisz wiedzieć jakie wydatki cię czekają. Gdyby to było napisane "ja kupuję nowe,nie lubię lumpeksów" to OK. Ale można było to odebrać jako,że kupowanie odzieży z drugiej ręki jest niewłaściwe,że to oszczędzanie na dziecku.
![]() |
#2111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też mam ten problem, kurtki zimowe wcale nie są takie tanie a ja jestem strasznym zmarzluchem i we wszystkim mi zimno ![]() ![]()
![]() |
#2113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc nie pisz proszę że wyraziłaś swoje zdanie na temat mojej wypowiedzi bo zwróciłaś się osobowo. Ja w żadnym poście nie zwróciłam się osobowo do żadnej z Was,nikogo nie obraziłam,nie narzuciłam stylu życia,napisałam że u mnie to nie przejdzie...bo nikt u nas nie kupuje w lumpeksach....nigdy nie kupowałam sobie więc nie pójde teraz kupić dziecku. Pisząc o ciuszkach lekach odniosłam się do całej wyprawki napisałam- itd. Nie przeszkadza mi że kupujecie ubrania w lumpeksach,kupujcie gdzie chcecie,każdy robi co chce i na co go stać...ja odkładałam pieniądze na wyprawke już jakiś czas temu i z racji tego że pracuje gdzie pracuje wiem ile to kosztuje i z czym trzeba się liczyć znam marki i gatunek polskich producentów i wiem co mogę kupić a co jest na jedno wypranie.....nikomu nic nie narzuciłam. Pisząc myślę że powinno się kupić ciuszki nowe...odniosłam się do swojej osoby a w żaden sposób was nie neguje...a wręcz przeciwnie jak już wyżej napisałam fajnie że umiecie coś znaleźć za przyzwoite pieniądze i ucieszę się jak dostane coś od najbliższej rodziny. Temat z mojej strony uważam za zamknięty. A i zaściankowa raczej nie jestem,moje poglądy też nie.
![]() |
#2114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Drogie to to i brzydkie, ale może rzeczywiście warto? Jak nie, to kupię pewnie jakieś ponczo czy inny trapezowaty płaszcz, zeby przydał sie tez na potem.
![]() |
#2115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja też nie potrafię ![]() ![]() No ale nie powiem kiedyś mi się udało kupić kilka fajnych rzeczy ![]() ![]()
![]() |
#2116 |
Rozeznanie
|
Zgadzam się z Tobą gosia co innego napisać ja preferuję a co innego pisać, w tonie jaki miałyśmy okazję poznać.
Ja się obawiam i raczej 90% szans, że moje dziecko będzie alergikiem po mnie. Dlatego jestem skrzywiona co do składu ubrań i wszystkich rzeczy które będą otulać dziecko. U mnie mus to bawełna, dermatolog powiedziała, że nam już na wstępie wykluczyć poliester i wełnę. Zapomniałam spytać, czy dotyczy to też kocyków itp. Kiedy ja się urodziłam to matka musiała prać może rzeczy ręcznie w mydle, nawet płatki mydlane mnie uczulały a zdawało mi się, że to przecież to samo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2117 |
Zakorzenienie
|
Co to kurtka do noszenia w chuście?
![]() ![]() |
![]() |
#2118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2120 |
Wtajemniczenie
|
witamy
|
![]() ![]() |
![]() |
#2121 |
Zakorzenienie
|
selena- super, że trafiłaś na dobrego lekarza i zrobił Ci kompleksowo badanie. Zdziwiło mnie że wcześniejsi lekarze ograniczyli się do podstawowych pomiarów. Na moim USG wykonano też tak dużo pomiarów i ocenę narządów wewnętrznych, serduszka, tętnic, żołądka, nerek itp
![]() ![]()
#2122 |
Zakorzenienie
|
Denerwuje się przed genetycznym poniedziałkowym,dobrze że mam na 9 rano.
Jeżeli wszystko będzie dobrze to odwiedze C&A i TkMax bo jest wyprzedaż a i jeszcze chce podjechać do sklepu z wózkami Bobo Wózki ma sklep w Poznaniu więc chciałabym pokazać mężowi model który zawirował mi w głowie ![]() Z racji tego że męża ciągle nie ma poniedziałek jest naszą szansą na zorientowanie się w sytuacji ![]() ![]()
#2123 | |
Zakorzenienie
|
Kurtka z dodatkowym panelem z przodu, zeby można było wsadzić pod nią dziecko.
Cos takiego: http://themcoat.com/ ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- Cytat:
![]() Pokaz wózek ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
podoba mi się opcja okrycia do fotelika ![]() Fajna sprawa t kołderka- tylko mam obawy czy małe dziecko jest wystarczająco "ściśnięte" w tym rożku
![]() |
#2125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zastanawiam się kto będzie robił mi genetyczne zapomniałam zapytać przy rejestracji ale w poniedziałek przed badaniem na poczekalni zapytam i szybko sprawdze liste w smartfonie ![]()
![]() |
#2126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2127 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Kupiłam pasy ciążowe zobaczymy jak przyjdą, czy się w nich odnajdę ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2128 |
Wtajemniczenie
|
Witam sobotnio
![]() selena...super, że jesteś zadowolona z tego drugiego badania...mam nadzieję, że moje też tak będzie wyglądało. Co do nowych i używanych rzeczy dla dziecka...to ja mam trochę inny dylemat. Mi nie chodzi o ciuszki a o sprzęty tzn. mebelki, wózki, foteliki, bujaczki, kojce. Ja znów chciałabym bardzo, żeby moje dziecko miało właśnie nowe takie sprzęty. Wczoraj mojego męża ciocia zaproponowała, że jak będziemy chcieli to ona ma cały zestaw dla malucha...mebelki, łóżeczko, bujaczek. Nie no fajnie, pewnie, ze można odświeżyć i będą pewnie ok. Wózek też pewnie kupimy używany, bo nie będzie nas stać na wszystko nowe.
![]() |
#2129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym że dwa pierwsze mają fotel który najlepiej wypadł w testach ADAC w 2013 w kategorii nosidła Peg Perego Primo Viaggio o tu można poczytać http://moto.wp.pl/kat,55194,title,Na...?ticaid=110fa2 Hehh za dużo tego wszystkiego....zwariować można ![]()
![]() |
#2130 |
Zakorzenienie
|
małżonek pojechał po wyniki PAPPA... trzymajcie kciuki aby wszystko było OK, trochę się denerwuję
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.