Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2 - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-20, 09:26   #2131
PawMaj13
Rozeznanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Oszczędzanie to jasne ze tak, ale nie mam pojęcia co w tym niewłaściwego. Nie ukrywam, ze dla mnie na przyklad główna motywacja do karmienia piersią bedzie wlasnie koszt mleka.
dla mnie też...

od wczoraj wieczora umieram na ból pleców. część lędźwiowa. Chodzić prosto nie potrafię, kuleję. jak nieraz pociągnie ból to mam łzy w oczach. jak sobie radzicie z takim bólem? Myślicie, że apap coś pomoże?
a akurat dziś miałam być gibka, chata do wysprzątania, ciuchy na wakacje do przygotowania, a tu ja w takiej niedyspozycji

2013-04-30
II kreski

Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone
PawMaj13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-20, 09:31   #2132
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zaczęłam poważnie rozważać kurtkę do noszenia w chuscie. Sprawdza sie tez w ciazy.
Drogie to to i brzydkie, ale może rzeczywiście warto?

Jak nie, to kupię pewnie jakieś ponczo czy inny trapezowaty płaszcz, zeby przydał sie tez na potem.

no właśnie te kurtki nie są urodziwe i drogie do tego...
płaszcze trapezowe też do mnie nie przemawiają
wiecie czego się obawiam? Że zakładając "normalny" a nie ciążowy ciuch tylko w większym rozmiarze będe wyglądała idiotycznie bo wiadomo- ciążowe mają jakby więcej materiału na brzuchu (są tak jakby profilowane) a normalne tylko większe jak worek będą.
Albo będę "podjeżdżać" do góry- mam taką fobię od kiedy jedna moja znajoma kupiła sukienkę na lato (była w 7 czy 8 m-cu) taką zwykłą na bazarku czy coś tylko większą . Jak ją założyła to z przodu wszystko jej do góry podjechało i wyglądało paskudnie mało jej majtek nie było widać a ogólnie sukienka była za kolano
Wyglądała obrzydliwie i obleśnie w tej sukience Próbowałyśmy jakoś z koleżankami zasugerować że nie wygląda dobrze ale nie dało rady...
Stary 2013-07-20, 09:31   #2133
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Witam sobotnio
selena...super, że jesteś zadowolona z tego drugiego badania...mam nadzieję, że moje też tak będzie wyglądało.

Co do nowych i używanych rzeczy dla dziecka...to ja mam trochę inny dylemat. Mi nie chodzi o ciuszki a o sprzęty tzn. mebelki, wózki, foteliki, bujaczki, kojce. Ja znów chciałabym bardzo, żeby moje dziecko miało właśnie nowe takie sprzęty. Wczoraj mojego męża ciocia zaproponowała, że jak będziemy chcieli to ona ma cały zestaw dla malucha...mebelki, łóżeczko, bujaczek. Nie no fajnie, pewnie, ze można odświeżyć i będą pewnie ok. Wózek też pewnie kupimy używany, bo nie będzie nas stać na wszystko nowe.
Ja mam kołyske po siostrzenicy i ją odnowimy,mąż chce to sam zrobić...widze że się tym przejął
Kołyska będzie stała u nas w sypialni a łóżeczko musimy kupić,mebelki mamy nie zamierzam kupować dziecinnych mebelków,mam komody,szafe półke która stoi już w tym wolnym pokoju...który będzie należał do maluszka.Wpasuje tylko kolorystycznie tam łóżeczko no i mam dylemat no bo jak mam mebelki to zastanawiam się czy kupić łóżeczko z szufladą czy bez?Co wkładałyście do szuflady pod łóżeczko?Czy to jest praktyczne czy zbędne jak ktoś ma gdzie trzymać ciuszki?
Stary 2013-07-20, 09:33   #2134
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Ja cały czas się martwię bo mojej lekarki na liście nie ma
Zastanawiam się kto będzie robił mi genetyczne zapomniałam zapytać przy rejestracji ale w poniedziałek przed badaniem na poczekalni zapytam i szybko sprawdze liste w smartfonie

zobaczysz jak będzie badanie wyglądało-zawsze możesz zrobić drugie tak jak selena
Stary 2013-07-20, 09:34   #2135
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
małżonek pojechał po wyniki PAPPA... trzymajcie kciuki aby wszystko było OK, trochę się denerwuję
Stary 2013-07-20, 09:34   #2136
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość

Kupiłam pasy ciążowe zobaczymy jak przyjdą, czy się w nich odnajdę .

nie ogarniam po co one są
Stary 2013-07-20, 09:37   #2137
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Cytat:
To nie jest sztywny rożek ściśle otulający to bardziej bajer kołderka z której można zrobić ala rożek.

A jaką funkcję chcesz, by u Ciebie pełniły takie pasy?
Cytat:
Byłam na stronie c&a i bardziej stawiałabym na spodnie ciążowe,ale kupiłam na allegro jednego pajacyka i jest fajny http://allegro.pl/124b-ca-pajacyk-pi...386860526.html a wózek o ten http://www.bobowozki.com.pl/product_...d=5898&<osCsid> stelaż taki jak ten czarny na zdjęciu albo ten z podwójnymi kołami http://www.bobowozki.com.pl/product_...id=638&<osCsid> albo jak mężowi się nie spodoba to jego rodzynek http://www.bobowozki.com.pl/product_...d=3272&<osCsid> Porównamy je na spokojnie,cenowo tak samo wypadają.
Z tym że dwa pierwsze mają fotel który najlepiej wypadł w testach ADAC w 2013 w kategorii nosidła Peg Perego Primo Viaggio o tu można poczytać http://moto.wp.pl/kat,55194,title,Na...?ticaid=110fa2 Hehh za dużo tego wszystkiego....zwariować można
Fajne te wózki, szczególnie podoba mi się pierwszy. Dobrze, że badanie masz rano, ja zawsze mam wieczorem i czekanie przez cały dzień sprawia, że jestem kłębkiem nerwów. Daj znać, co i jak.

magnusia, trzymam kciuki

Edytowane przez Amberella
Czas edycji: 2013-07-20 o 09:41
Amberella jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-20, 09:42   #2138
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

Co do nowych i używanych rzeczy dla dziecka...to ja mam trochę inny dylemat. Mi nie chodzi o ciuszki a o sprzęty tzn. mebelki, wózki, foteliki, bujaczki, kojce. Ja znów chciałabym bardzo, żeby moje dziecko miało właśnie nowe takie sprzęty. Wczoraj mojego męża ciocia zaproponowała, że jak będziemy chcieli to ona ma cały zestaw dla malucha...mebelki, łóżeczko, bujaczek. Nie no fajnie, pewnie, ze można odświeżyć i będą pewnie ok. Wózek też pewnie kupimy używany, bo nie będzie nas stać na wszystko nowe.

co do tego typu sprzętów to nasze będzie miało nowe rzeczy. Tak zadecydowaliśmy z małżem. Poza tym nie mam od kogo dostać takich sprzętów bo albo dzieciaki już starsze i gadżety rozdane albo malutkie i jeszcze używają Wyjątek będzie tylko z zapasowym wózkiem moja przyjaciółka ma wózek mało używany i mi go odda- wymysliłyśmy że wywiozę go do teściów do domu- mają dom z ogrodem i tam będzie jako zapasowy, nie będę musiała targać za każdym razem wózka do nich
Stary 2013-07-20, 09:44   #2139
SunShineDoll
Rozeznanie

magnusia, Amber kilka funkcji z tego co czytałam jedna z nich to właśnie przedłużenie bluzki czy topu, tak, żeby brzuch nie wisiał, wygląda jakbyś miała dłuższą bluzkę, żeby ciuch nie podchodził do góry tak jak to pisałaś wyżej i też czytałam, ze fajnie trzyma ten brzuch powodując, że aż tak nie ciągnie do dołu, w zimie też ogrzewa. Zamówiłam na allegro z H&M czarny i biały po jednej babie albo 10 w stanie bardzo dobrym http://allegro.pl/pas-ciazowy-hm-mam...398886663.html
SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-20, 09:46   #2140
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
magnusia, Amber kilka funkcji z tego co czytałam jedna z nich to właśnie przedłużenie bluzki czy topu, tak, żeby brzuch nie wisiał, wygląda jakbyś miała dłuższą bluzkę, żeby ciuch nie podchodził do góry tak jak to pisałaś wyżej i też czytałam, ze fajnie trzyma ten brzuch powodując, że aż tak nie ciągnie do dołu, w zimie też ogrzewa. Zamówiłam na allegro z H&M czarny i biały po jednej babie albo 10 w stanie bardzo dobrym http://allegro.pl/pas-ciazowy-hm-mam...398886663.html
hmmm może warto coś takiego przemyślec- bardziej pod kątem mojego marźnięcia myślę Zdasz relację jak to się nosi
Stary 2013-07-20, 09:48   #2141
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Cytat:
Ahaa, daj znać jak się sprawdzają te pasy. Może warto pomysleć o takim, zwłaszcza jak przyjdą chłodniejsze dni. Ja póki co, mam jeszcze dość mały brzuszek, ale powoli coś ruszyło i zaczyna rosnąć. Jeszcze trochę i nie wcisnę się w swoje ciuchy.
Amberella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-20, 09:50   #2142
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Oszczędzanie to jasne ze tak, ale nie mam pojęcia co w tym niewłaściwego. Nie ukrywam, ze dla mnie na przyklad główna motywacja do karmienia piersią bedzie wlasnie koszt mleka.

O no widzisz,a dla mnie koszt mleka to sprawa drugorzędna. Najważniejsze to : poczucie bliskości (i żeby nie było,że potępiam karmienie butelką,bo bliskość podczas tego też jest oczywiście,ale dla mnie kp jest wyjątkowe),korzyści dla dziecka z picia mojego mleka,wygoda (bo zawsze jest gotowe,nie trzeba myć butelek,gdziekolwiek jestem mam je przy sobie).

Cytat:
ja też mam ten problem, kurtki zimowe wcale nie są takie tanie a ja jestem strasznym zmarzluchem i we wszystkim mi zimno mszę więc mieć dobrą kurtkę i bardzo ciepłą. Jak mi jest zimno(tak jak jest taki mróz porządny) to potrafię się popłakać - bo mi zimno . Jak sobie pomyślę, że mam wydać znów kilka stówek na kurtkę na 2 m-ce to średnio mi się to podoba...
Ja mam kurtkę taką w sumie nie typowo ciążową,ale brzuszek mieścił się doskonale (rodziłam w kwietniu,ale u nas pogoda tak zmienna i do końca bywało zimno). Coś takiego:
http://image.ceneo.pl/data/products/...55761-1488.jpg

Nie wiem co preferujesz,ale myślę że tego typu kurtkę można założyć też gdy nie będzie się w ciąży.

Cytat:
A mi się wydaje że trochę się przyczepiłaś i nakręcasz tą głupią sytuacje. Znajdz mój post w którym napisałam że to jest złe i niewłaściwe...Napisałam że myślę...uważam i nie neguje tego co robicie więc zamknijmy już ten śmieszny temat i może choćmy na zakupy
Może źle to odebrałam,nie wiem,ale poczułam się urażona.
Też myślę,że temat dobrze będzie zakończyć.

Cytat:
Nigdy nie miałam takiego pasa.
A powiedz mi czy ty kupiłaś taki pas który ma podtrzymywać brzuch,zeby mniejsze obciążenie było np http://www.portalmedyczny.com/produk...5%C5%BCowy.jpg
czy taki do ozdoby jak to?
http://image.ceneo.pl/data/products/...zowy-bialy.jpg

Cytat:
małżonek pojechał po wyniki PAPPA... trzymajcie kciuki aby wszystko było OK, trochę się denerwuję
Z całej siły

Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość

od wczoraj wieczora umieram na ból pleców. część lędźwiowa. Chodzić prosto nie potrafię, kuleję. jak nieraz pociągnie ból to mam łzy w oczach. jak sobie radzicie z takim bólem? Myślicie, że apap coś pomoże?
a akurat dziś miałam być gibka, chata do wysprzątania, ciuchy na wakacje do przygotowania, a tu ja w takiej niedyspozycji
Lepsza byłaby pewnie jakaś maść,ale to by trzeba poradzić się lekarza.

Cytat:
no i mam dylemat no bo jak mam mebelki to zastanawiam się czy kupić łóżeczko z szufladą czy bez?Co wkładałyście do szuflady pod łóżeczko?Czy to jest praktyczne czy zbędne jak ktoś ma gdzie trzymać ciuszki?
Nie mam łóżeczka z szuflad. Myślę,że jak masz miejsce do trzymania rzeczy to szuflada jest zbędna.

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

SunShine doczytałam jaki pas zamówiłaś
Stary 2013-07-20, 09:56   #2143
em ma
Zadomowienie

Witajcie!
U mnie 5 miesiąc się zaczął i mdłości wróciły...na szczęście męczą już tylko rano, ale znowu mam problem z jedzeniem bo wszystko mi śmierdzi i po wszystkim mi niedobrze.
Nie mogę się doczekać usg połówkowego-jeszcze 2 tygodnie
Cytat:
A ja póki co nie wiem jak będzie z karmieniem piersią...wiem, że to zdrowe, wiem, że to tanie, ale jakoś psychicznie mam opory. Niby to naturalne i do tego są piersi kobiety, ale chyba z moją głową coś jest nie tak
Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
No jasne,że tak. Ale to nie chodzi o kupowanie bądź nie kupowanie używanych rzeczy,ale o słowa które padły. Że to jest coś niewłaściwego,że dziecku powinno zapewnić się nowe rzeczy,że jak decydujesz się na dziecko to musisz wiedzieć jakie wydatki cię czekają. Gdyby to było napisane "ja kupuję nowe,nie lubię lumpeksów" to OK. Ale można było to odebrać jako,że kupowanie odzieży z drugiej ręki jest niewłaściwe,że to oszczędzanie na dziecku.
Gosiu myślę, że nikt nie miał nic złego na myśli Nie ma nic złego ani w nowych ani w starych ubrankach-jako rodzice mamy prawo do swojej decyzji i tyle.
Nasz maluch będzie miał np używany wózek głęboki. Myślę, że na spacerówkę postaramy się nazbierać na nową, bo jednak spacerówki są dość konkretnie wytłuczone. Ubranka w większości będą używane, bo nie widzę sensu kupowania nowych, gdy siostrzeniec niektóre założył dosłownie 3 razy i wyrósł

Dziewczyny macie może doświadczenie jakości ubranek z PEPCO? Często są tam dość tanie rzeczy, tylko nie wiem czy warte nawet tej ceny. Chciałam coś kupić koleżance dla jej córki i akurat są fajne sukienki.

Cytat:
no ja też nie potrafię byłam nawet ostatnio aby jakieś spodnie ciążowe kupić, nie mogłam nic namierzyć na wieszakach. Zapytałam panią sprzedającą czy są jakieś ciążowe ubrania- powiedziała mi że jak są to gdzieś na wieszakach i mam sobie szukać.... po wytarganiu ok 20 wieszaków wyszłam wkur***
No ale nie powiem kiedyś mi się udało kupić kilka fajnych rzeczy Tak naprawdę rzadko kupuję w SH bo nawet ich dużo w pobliżu nie mam- za to CH kilka
Ja w ogóle nie mam lumków obok siebie, ale za to moja ma i ona w nich się świetnie odnajduje. Ja to mam problem żeby tam coś znaleźć
Stary 2013-07-20, 09:57   #2144
magnusia
Zakorzenienie

wyniki odebrane.... jeszcze ich nie mam ale przez telefon małż mi przeczytał- ku** nie znam się na tym, wyszło ryzyko trisomi 21 1:601 - inne nie pamiętam a to zapamiętałam bo taka najmniejsza liczba była...
napisane też że brak wskazań do aminopunkcji więc do to dobrze ale napisali, że wskazane UGG genetyczne ok 20 tygodnia- to chyba normalne, nie?

Mam panikować czy nie?

wiem, wiem, że wyniki lekarzowi muszę pokazać ale to we wtorek dopiero.
Stary 2013-07-20, 09:58   #2145
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-20, 09:59   #2146
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam kurtkę taką w sumie nie typowo ciążową,ale brzuszek mieścił się doskonale (rodziłam w kwietniu,ale u nas pogoda tak zmienna i do końca bywało zimno). Coś takiego:

Nie wiem co preferujesz,ale myślę że tego typu kurtkę można założyć też gdy nie będzie się w ciąży.

no właśnie o czymś takim myślałam tylko żeby mi pod zęby nie podjechała
Stary 2013-07-20, 09:59   #2147
PawMaj13
Rozeznanie

Cytat:
no właśnie te kurtki nie są urodziwe i drogie do tego...
płaszcze trapezowe też do mnie nie przemawiają
wiecie czego się obawiam? Że zakładając "normalny" a nie ciążowy ciuch tylko w większym rozmiarze będe wyglądała idiotycznie bo wiadomo- ciążowe mają jakby więcej materiału na brzuchu (są tak jakby profilowane) a normalne tylko większe jak worek będą.
Albo będę "podjeżdżać" do góry- mam taką fobię od kiedy jedna moja znajoma kupiła sukienkę na lato (była w 7 czy 8 m-cu) taką zwykłą na bazarku czy coś tylko większą . Jak ją założyła to z przodu wszystko jej do góry podjechało i wyglądało paskudnie mało jej majtek nie było widać a ogólnie sukienka była za kolano
Wyglądała obrzydliwie i obleśnie w tej sukience Próbowałyśmy jakoś z koleżankami zasugerować że nie wygląda dobrze ale nie dało rady...
trzeba było wprost powiedzieć, zrobić zdjęcie i pokazać ja bym była wdzięczna, gdyby mnie kumpela uświadomiła, że wyglądam jak sierota, sugestii delikatnych mogła nie pojąć, same narzekamy na brak rozgarnięcia w ciąży i żelki zamiasst mózgu ;p

2013-04-30
II kreski

Stary 2013-07-20, 10:01   #2148
SunShineDoll
Rozeznanie

em ma często kupowałam siostrze dla bliźniaków ciuszki i siostra stwierdziła, że marnej jakości jest ta niby 100% bawełna. Fakt są śliczne ale mówi, że do pięt nie dorastają M&S czy George - nie wiem jak to się pisze , mówi, że po praniu śpiochy strasznie się rozciągają np. jedna nogawka dłuższa druga krótsza. Szkoda, że powiedziała mi to teraz a nie jak przez 3 lata ją nimi obdarowywałam

Tak gosia bardziej ze względów estetycznych ten pierwszy wygląda jakby babka była po jakimś wypadku (?!)

Edytowane przez SunShineDoll
Czas edycji: 2013-07-20 o 10:03
SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-20, 10:09   #2149
isia4891
Zadomowienie

http://www.osesek.pl/podstawy-zywien...a-piersia.html o karmieniu piersią
Ja chyba będę zimą chodzila w kurtkach mamy, bo jest troszkę szersza
Albo w SH możecie coś kupić za 20 dyszki. Ja też kiedyś nie umialam tam kupować i mi tam smierdzialo, teraz od czasu do czasu tam kupuje. i cieszą mnie tę zakupy, ze za parę groszy coś kupię fajnego .
Witam nową mamusie
Widzę ze za"zelka z mózgu" się przyjęła w moim związku to mąż ja ma na czas ciąży...wiecznie o czymś zapomina

Edytowane przez isia4891
Czas edycji: 2013-07-20 o 10:11
isia4891 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-20, 10:16   #2150
23Paula23
BAN stały

Cytat:
Czytając ze zrozumieniem tekstu....odniosłaś się do mojej wypowiedzi osobowo w ostatnim zdaniu.....napisałaś "Dziewczyno...."i jakieś bełty o planowaniu dziecka przez naszą rodzine.
Więc nie pisz proszę że wyraziłaś swoje zdanie na temat mojej wypowiedzi bo zwróciłaś się osobowo.

Ja w żadnym poście nie zwróciłam się osobowo do żadnej z Was,nikogo nie obraziłam,nie narzuciłam stylu życia,napisałam że u mnie to nie przejdzie...bo nikt u nas nie kupuje w lumpeksach....nigdy nie kupowałam sobie więc nie pójde teraz kupić dziecku.
Pisząc o ciuszkach lekach odniosłam się do całej wyprawki napisałam- itd.
Nie przeszkadza mi że kupujecie ubrania w lumpeksach,kupujcie gdzie chcecie,każdy robi co chce i na co go stać...ja odkładałam pieniądze na wyprawke już jakiś czas temu i z racji tego że pracuje gdzie pracuje wiem ile to kosztuje i z czym trzeba się liczyć znam marki i gatunek polskich producentów i wiem co mogę kupić a co jest na jedno wypranie.....nikomu nic nie narzuciłam.
Pisząc myślę że powinno się kupić ciuszki nowe...odniosłam się do swojej osoby a w żaden sposób was nie neguje...a wręcz przeciwnie jak już wyżej napisałam fajnie że umiecie coś znaleźć za przyzwoite pieniądze i ucieszę się jak dostane coś od najbliższej rodziny.
Temat z mojej strony uważam za zamknięty.
A i zaściankowa raczej nie jestem,moje poglądy też nie.
No to już jest nie logiczne pisząc do Ciebie miałam pisać bezosobowo? To Ty bezosobowo uraziłaś kilka osób. Jakbyś nie zauważyła na końcu zdania zaczynającego się słowem "Dziewczyno" był znak zapytania może i faktycznie było to pytanie retoryczne ale nikogo z Twojej rodziny ono nie obrażało i oceniało...

Myślę że powinnaś następnym razem się zastanowić nad tym że możesz kogoś urazić swoją wypowiedzią bo tak jak już któraś dziewczyna napisała gdybyś napisała że "nie lubisz ciucholandów i tam nie kupujesz" to ja osobiście nawet bym nie zwróciła większej uwagi do Twojej wypowiedzi bo każdy ma zdanie do własnego zdania ale nie obrażając innych moja droga.

I tak jak już napisałam przy moim poprzednim poście w dalszym ciągu uważam że temat nie warty dalszej dyskusji.

Cytat:
dla mnie też...

Byłam nawet u lekarza(internisty) z tym bólem pleców bo mnie wykańcza czasami no ale cóż paracetamol i fastum (w przypadku dużego bólu).
Znajomy chirurg twierdzi że minie po nowym roku a tak na poważnie połóż się na podłodze i nogi na krzesło tak żebyś miała kąt prosty w kolanach i leż tak (10,15 minut) powinno pomóc chociaż trochę.

Cytat:
: hahaha:

Cytat:
O no widzisz,a dla mnie koszt mleka to sprawa drugorzędna. Najważniejsze to : poczucie bliskości (i żeby nie było,że potępiam karmienie butelką,bo bliskość podczas tego też jest oczywiście,ale dla mnie kp jest wyjątkowe),korzyści dla dziecka z picia mojego mleka,wygoda (bo zawsze jest gotowe,nie trzeba myć butelek,gdziekolwiek jestem mam je przy sobie).

Może źle to odebrałam,nie wiem,ale poczułam się urażona.
Też myślę,że temat dobrze będzie zakończyć.

Nigdy nie miałam takiego pasa.
A powiedz mi cłaś taki pas który ma podtrzymywać brzuch,zeby mniejsze obciążenie było zy ty kupinp http://www.portalmedyczny.com/produk...5%C5%BCowy.jpg
czy taki do ozdoby jak to?
http://image.ceneo.pl/data/products/...zowy-bialy.jpg

Z całej siły

Lepsza byłaby pewnie jakaś maść,ale to by trzeba poradzić się lekarza.

Nie mam łóżeczka z szuflad. Myślę,że jak masz miejsce do trzymania rzeczy to szuflada jest zbędna.

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

SunShine doczytałam jaki pas zamówiłaś
Zastanawiam się nad kupnem tego pasa podtrzymującego brzuch ze względu na bóle pleców myślę że jak już brzuszek będzie spory to go zakupie, mam jeden "ozdobny" i jakoś mnie nie przekonuje Interesuje mnie bardziej coś takiego :
http://allegro.pl/pas-macierzynski-c...395581869.html

Edytowane przez 23Paula23
Czas edycji: 2013-07-20 o 10:25
23Paula23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-20, 10:17   #2151
PawMaj13
Rozeznanie

dziewczyny o co chodzi z tymi bazami do fotelików samochodowych?
to jest na zasadzie wolnego wyboru? czy np do iluś kg można wozić dziecko w foteliku bez bazy a od iluś już z baza? czy to kwestia bezpieczenstwa, czy sztuczna potrzeba rozbudzana w głowach rodziców przez producentów? czy te foteliki maxi cosi faktycznie się sprawdzaja od 0 do 4 lat? bo rozumiem, że dołączane do zestawów 3w1 to tylko takie "na chwilę"?

2013-04-30
II kreski

Stary 2013-07-20, 10:18   #2152
OlusiaS
Wtajemniczenie

Pasy ciazowe polecam.jak któraś z was napisała (magnusia?) te nie ciazowe ciuchy,tylko w większych rozmiarach nie bedą wyglądały dobrze,bo bedą za duże w biuscie,ramionach.a tak można dłużej jakaś swoją polowke,koszulkę,czy bluzkę z długim rekawem ponosić,a żeby brzuch się nie odsłaniająca przedłużyć ja pasem.

Na jesienne dni polecam ponczo

Cytat:
Jeszcze o rzeczach używanych.
Wiecie,że często takie ciuszki są zdrowsze niż nowe?
http://dziecisawazne.pl/ekologiczna-wyprawka/

No i kupowanie używanych rzeczy (nie tylko ubrań) jest eko.
http://www.portal.notoeko.pl/baza-wi...owac-nowe.html
Z tego,co wiem,to im wiecej ciuchy prane,tym bardziej wyplukane są te szkodli farby itp.

Cytat:
Witam sobotnio
selena...super, że jesteś zadowolona z tego drugiego badania...mam nadzieję, że moje też tak będzie wyglądało.

Fotelik samochodowy owszem,ale tylko ze sprawdzonego źródła,żeby był bezwypadkowy.meble dla dziecka czemu nie?kupilabym tylko nowy materac do łóżeczko.

Cytat:
Mocno zacisniete
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-20, 10:19   #2153
em ma
Zadomowienie

Cytat:
em ma często kupowałam siostrze dla bliźniaków ciuszki i siostra stwierdziła, że marnej jakości jest ta niby 100% bawełna. Fakt są śliczne ale mówi, że do pięt nie dorastają M&S czy George - nie wiem jak to się pisze , mówi, że po praniu śpiochy strasznie się rozciągają np. jedna nogawka dłuższa druga krótsza. Szkoda, że powiedziała mi to teraz a nie jak przez 3 lata ją nimi obdarowywałam
Tak myślałam nie chciałabym komuś robić prezentów i żeby był on do d... Ja tak właśnie macałam te ubranka i mi się wydawały jakieś dziwne jak na 100% bawełny. O wiele lepsze wydaja mi się z tej firmy tescowej cherokee.
Stary 2013-07-20, 10:21   #2154
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
dziewczyny o co chodzi z tymi bazami do fotelików samochodowych?
to jest na zasadzie wolnego wyboru? czy np do iluś kg można wozić dziecko w foteliku bez bazy a od iluś już z baza? czy to kwestia bezpieczenstwa, czy sztuczna potrzeba rozbudzana w głowach rodziców przez producentów? czy te foteliki maxi cosi faktycznie się sprawdzaja od 0 do 4 lat? bo rozumiem, że dołączane do zestawów 3w1 to tylko takie "na chwilę"?
Do bazy iso fix musisz mieć mocowane w samochodzie (na tylnej kanapie powinny być przyszyte naszywki z ta nazwa).fotelik jest mocowany do ramy i niby jest to bezpieczniejsze,niż pasy.
My mamy maxi cosi z baza,łatwiej tej fotelik wyjąć z auta,bo naciskasz tylko guzik.corka ma fotel z baza (9-18 kg),ale jest ona razem z fotelem,nie da się jej odczepic
I raczej nie kupowalabym tych fotelikow od 0 do ilus tam lat,tylko z I (do 13 kg),II (9-18) i III (18-36 kg) grupy,ewentualnie II i IIIrazem (9-36 kg),bo ponoć te nowe są juz super.
A kupując fotelik kierowalabym się aktualnymi testami

Edytowane przez OlusiaS
Czas edycji: 2013-07-20 o 10:27
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-20, 10:24   #2155
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość

Mocno zacisniete

kurde oby pomogły
zaraz jajko zniosę chyba zanim ten mój mąż wróci oczywiście wujek google pokazuje mi sprzeczne informacje- kurde jaka ja głupia jestem po co ja tak panikuję - zawsze tak miałam
Stary 2013-07-20, 10:26   #2156
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Na jesienne dni polecam ponczo
Dobry pomysł! W ogóle nie przyszło mi to do głowy
Stary 2013-07-20, 10:28   #2157
PawMaj13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 23Paula23 Pokaż wiadomość

Byłam nawet u lekarza(internisty) z tym bólem pleców bo mnie wykańcza czasami no ale cóż paracetamol i fastum (w przypadku dużego bólu).
Znajomy chirurg twierdzi że minie po nowym roku a tak na poważnie połóż się na podłodze i nogi na krzesło tak żebyś miała kąt prosty w kolanach i leż tak (10,15 minut) powinno pomóc chociaż trochę.
ok, to są jakies konkretne rdy, dzięki. rzucam się na apap i wysylam tzta do apteki, szykuje karimate i krzeslo i tak dzis poczytam ksiazke.

2013-04-30
II kreski

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-20, 10:28   #2158
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
kurde oby pomogły
zaraz jajko zniosę chyba zanim ten mój mąż wróci oczywiście wujek google pokazuje mi sprzeczne informacje- kurde jaka ja głupia jestem po co ja tak panikuję - zawsze tak miałam
trzymam kciuki, żey wszystko bylo ok i na pewno tak będzie! nie może być inaczej A tak z ciekawości robiłaś test z krwi, czy lekarz kazał?
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-20, 10:30   #2159
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Napisane przez 23Paula23 Pokaż wiadomość
No to już jest nie logiczne pisząc do Ciebie miałam pisać bezosobowo? To Ty bezosobowo uraziłaś kilka osób. Jakbyś nie zauważyła na końcu zdania zaczynającego się słowem "Dziewczyno" był znak zapytania może i faktycznie było to pytanie retoryczne ale nikogo z Twojej rodziny ono nie obrażało i oceniało...

Myślę że powinnaś następnym razem się zastanowić nad tym że możesz kogoś urazić swoją wypowiedzią bo tak jak już któraś dziewczyna napisała gdybyś napisała że "nie lubisz ciucholandów i tam nie kupujesz" to ja osobiście nawet bym nie zwróciła większej uwagi do Twojej wypowiedzi bo każdy ma zdanie do własnego zdania ale nie obrażając innych moja droga.

I tak jak już napisałam przy moim poprzednim poście w dalszym ciągu uważam że temat nie warty dalszej dyskusji.

: hahaha:

Zastanawiam się nad kupnem tego pasa podtrzymującego brzuch ze względu na bóle pleców myślę że jak już brzuszek będzie spory to go zakupie, mam jeden "ozdobny" i jakoś mnie nie przekonuje
Napisałam "Jednak myślę" a nie napisałam "dziewczyno...robisz żle bo kupujesz ciuszki w lumpeksie" Nikogo nie obraziłam bo pisałam bezosobowo....pisałam to co ja myśle.Ale jeżeli w którymś z moich postów jednak wydaje Ci się że napisałam że neguje i że robisz żle....choć owego nie ma to przepraszam że Cię uraziłam.
Stary 2013-07-20, 10:31   #2160
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
trzymam kciuki, żey wszystko bylo ok i na pewno tak będzie! nie może być inaczej A tak z ciekawości robiłaś test z krwi, czy lekarz kazał?

wyniki już jadą nie zapamiętałam przez telefon wszystkich tylko tą trisomię 21 1:601 bo tak mało było i tym się denerwuję.... musze zobaczyć całość opisu

Robiłam PAPPA UGS+ krew ponieważ chciałam a do tego z racji wieku powyżej 35 lat uznaliśmy z ginem, że warto wykonać.
USG było OK- wszystko super teraz tylko ta krew i łączne wyniki...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości