|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2131 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
od wczoraj wieczora umieram na ból pleców. część lędźwiowa. Chodzić prosto nie potrafię, kuleję. jak nieraz pociągnie ból to mam łzy w oczach. jak sobie radzicie z takim bólem? Myślicie, że apap coś pomoże? a akurat dziś miałam być gibka, chata do wysprzątania, ciuchy na wakacje do przygotowania, a tu ja w takiej niedyspozycji ![]()
![]() |
#2132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie te kurtki nie są urodziwe i drogie do tego... płaszcze trapezowe też do mnie nie przemawiają ![]() wiecie czego się obawiam? Że zakładając "normalny" a nie ciążowy ciuch tylko w większym rozmiarze będe wyglądała idiotycznie bo wiadomo- ciążowe mają jakby więcej materiału na brzuchu (są tak jakby profilowane) a normalne tylko większe jak worek będą. Albo będę "podjeżdżać" do góry- mam taką fobię od kiedy jedna moja znajoma kupiła sukienkę na lato (była w 7 czy 8 m-cu) taką zwykłą na bazarku czy coś tylko większą . Jak ją założyła to z przodu wszystko jej do góry podjechało i wyglądało paskudnie ![]() ![]() Wyglądała obrzydliwie i obleśnie w tej sukience ![]()
![]() |
#2133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kołyska będzie stała u nas w sypialni a łóżeczko musimy kupić,mebelki mamy nie zamierzam kupować dziecinnych mebelków,mam komody,szafe półke która stoi już w tym wolnym pokoju...który będzie należał do maluszka.Wpasuje tylko kolorystycznie tam łóżeczko no i mam dylemat no bo jak mam mebelki to zastanawiam się czy kupić łóżeczko z szufladą czy bez?Co wkładałyście do szuflady pod łóżeczko?Czy to jest praktyczne czy zbędne jak ktoś ma gdzie trzymać ciuszki?
![]() |
#2134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zobaczysz jak będzie badanie wyglądało-zawsze możesz zrobić drugie tak jak selena ![]()
![]() |
#2135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ogarniam po co one są ![]()
![]() |
#2137 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
magnusia, trzymam kciuki Edytowane przez Amberella Czas edycji: 2013-07-20 o 09:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do tego typu sprzętów to nasze będzie miało nowe rzeczy. Tak zadecydowaliśmy z małżem. Poza tym nie mam od kogo dostać takich sprzętów bo albo dzieciaki już starsze i gadżety rozdane albo malutkie i jeszcze używają ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2139 |
Rozeznanie
|
magnusia, Amber kilka funkcji z tego co czytałam jedna z nich to właśnie przedłużenie bluzki czy topu, tak, żeby brzuch nie wisiał, wygląda jakbyś miała dłuższą bluzkę, żeby ciuch nie podchodził do góry tak jak to pisałaś wyżej i też czytałam, ze fajnie trzyma ten brzuch powodując, że aż tak nie ciągnie do dołu, w zimie też ogrzewa. Zamówiłam na allegro z H&M czarny i biały po jednej babie albo 10 w stanie bardzo dobrym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2141 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2142 | |||||||
Gang Iren
|
Cytat:
O no widzisz,a dla mnie koszt mleka to sprawa drugorzędna. Najważniejsze to : poczucie bliskości (i żeby nie było,że potępiam karmienie butelką,bo bliskość podczas tego też jest oczywiście,ale dla mnie kp jest wyjątkowe),korzyści dla dziecka z picia mojego mleka,wygoda (bo zawsze jest gotowe,nie trzeba myć butelek,gdziekolwiek jestem mam je przy sobie). Cytat:
http://image.ceneo.pl/data/products/...55761-1488.jpg Nie wiem co preferujesz,ale myślę że tego typu kurtkę można założyć też gdy nie będzie się w ciąży. Cytat:
Też myślę,że temat dobrze będzie zakończyć. Cytat:
A powiedz mi czy ty kupiłaś taki pas który ma podtrzymywać brzuch,zeby mniejsze obciążenie było np http://www.portalmedyczny.com/produk...5%C5%BCowy.jpg czy taki do ozdoby jak to? http://image.ceneo.pl/data/products/...zowy-bialy.jpg Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- SunShine doczytałam jaki pas zamówiłaś ![]()
![]() |
#2143 | |||
Zadomowienie
|
Witajcie!
U mnie 5 miesiąc się zaczął i mdłości wróciły...na szczęście męczą już tylko rano, ale znowu mam problem z jedzeniem ![]() Nie mogę się doczekać usg połówkowego-jeszcze 2 tygodnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nasz maluch będzie miał np używany wózek głęboki. Myślę, że na spacerówkę postaramy się nazbierać na nową, bo jednak spacerówki są dość konkretnie wytłuczone. Ubranka w większości będą używane, bo nie widzę sensu kupowania nowych, gdy siostrzeniec niektóre założył dosłownie 3 razy i wyrósł ![]() Dziewczyny macie może doświadczenie jakości ubranek z PEPCO? Często są tam dość tanie rzeczy, tylko nie wiem czy warte nawet tej ceny. Chciałam coś kupić koleżance dla jej córki i akurat są fajne sukienki. Cytat:
![]()
![]() |
#2144 |
Zakorzenienie
|
wyniki odebrane.... jeszcze ich nie mam ale przez telefon małż mi przeczytał- ku** nie znam się na tym, wyszło ryzyko trisomi 21 1:601 - inne nie pamiętam a to zapamiętałam bo taka najmniejsza liczba była...
napisane też że brak wskazań do aminopunkcji więc do to dobrze ale napisali, że wskazane UGG genetyczne ok 20 tygodnia- to chyba normalne, nie? Mam panikować czy nie? ![]() wiem, wiem, że wyniki lekarzowi muszę pokazać ale to we wtorek dopiero.
#2146 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie o czymś takim myślałam tylko żeby mi pod zęby nie podjechała ![]()
![]() |
#2147 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2148 |
Rozeznanie
|
em ma często kupowałam siostrze dla bliźniaków ciuszki i siostra stwierdziła, że marnej jakości jest ta niby 100% bawełna. Fakt są śliczne ale mówi, że do pięt nie dorastają M&S czy George - nie wiem jak to się pisze
![]() ![]() Tak gosia bardziej ze względów estetycznych ten pierwszy wygląda jakby babka była po jakimś wypadku (?!) Edytowane przez SunShineDoll Czas edycji: 2013-07-20 o 10:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#2149 |
Zadomowienie
|
http://www.osesek.pl/podstawy-zywien...a-piersia.html o karmieniu piersią
Ja chyba będę zimą chodzila w kurtkach mamy, bo jest troszkę szersza ![]() Albo w SH możecie coś kupić za 20 dyszki. Ja też kiedyś nie umialam tam kupować i mi tam smierdzialo, teraz od czasu do czasu tam kupuje. ![]() Witam nową mamusie Widzę ze za"zelka z mózgu" się przyjęła ![]() ![]() Edytowane przez isia4891 Czas edycji: 2013-07-20 o 10:11 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2150 | ||||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Myślę że powinnaś następnym razem się zastanowić nad tym że możesz kogoś urazić swoją wypowiedzią bo tak jak już któraś dziewczyna napisała gdybyś napisała że "nie lubisz ciucholandów i tam nie kupujesz" to ja osobiście nawet bym nie zwróciła większej uwagi do Twojej wypowiedzi bo każdy ma zdanie do własnego zdania ale nie obrażając innych moja droga. I tak jak już napisałam przy moim poprzednim poście w dalszym ciągu uważam że temat nie warty dalszej dyskusji. Cytat:
![]() Znajomy chirurg twierdzi że minie po nowym roku ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() http://allegro.pl/pas-macierzynski-c...395581869.html Edytowane przez 23Paula23 Czas edycji: 2013-07-20 o 10:25 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2151 |
Rozeznanie
|
dziewczyny o co chodzi z tymi bazami do fotelików samochodowych?
to jest na zasadzie wolnego wyboru? czy np do iluś kg można wozić dziecko w foteliku bez bazy a od iluś już z baza? ![]()
#2152 | |||
Wtajemniczenie
|
Pasy ciazowe polecam.jak któraś z was napisała (magnusia?) te nie ciazowe ciuchy,tylko w większych rozmiarach nie bedą wyglądały dobrze,bo bedą za duże w biuscie,ramionach.a tak można dłużej jakaś swoją polowke,koszulkę,czy bluzkę z długim rekawem ponosić,a żeby brzuch się nie odsłaniająca przedłużyć ja pasem.
Na jesienne dni polecam ponczo ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2153 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2154 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My mamy maxi cosi z baza,łatwiej tej fotelik wyjąć z auta,bo naciskasz tylko guzik.corka ma fotel z baza (9-18 kg),ale jest ona razem z fotelem,nie da się jej odczepic I raczej nie kupowalabym tych fotelikow od 0 do ilus tam lat,tylko z I (do 13 kg),II (9-18) i III (18-36 kg) grupy,ewentualnie II i IIIrazem (9-36 kg),bo ponoć te nowe są juz super. A kupując fotelik kierowalabym się aktualnymi testami
http://www.suwaczki.com/tickers/gannskjop73k13pj.png http://babystrology.com/tickers/baby...15&babycount=1 Edytowane przez OlusiaS Czas edycji: 2013-07-20 o 10:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2155 |
Zakorzenienie
|
kurde oby pomogły zaraz jajko zniosę chyba zanim ten mój mąż wróci ![]() ![]()
#2156 |
Zadomowienie
|
Dobry pomysł! W ogóle nie przyszło mi to do głowy
![]()
#2157 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2158 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2159 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2160 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyniki już jadą nie zapamiętałam przez telefon wszystkich tylko tą trisomię 21 1:601 bo tak mało było i tym się denerwuję.... musze zobaczyć całość opisu ![]() Robiłam PAPPA UGS+ krew ponieważ chciałam a do tego z racji wieku powyżej 35 lat uznaliśmy z ginem, że warto wykonać. USG było OK- wszystko super teraz tylko ta krew i łączne wyniki...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:41.