Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2 - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-20, 11:36   #2191
Cicici
Rozeznanie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Chyba się skuszę na taki sam zestaw, bo też mam ogórki, ale na pewno bez mielonego. Mięso mi zupełnie nie idzie.
Ja tez nie moge miesa, ale mielone daje rade mielone to nie mieso :P
Cicici jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-20, 11:40   #2192
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mala098 Pokaż wiadomość
Mam dziewczyny do Was pytanie: spicie tylko na lewym boku, czy sporo tez na prawym i plecach? Bo ja staram się na lewym, ale co się w nocy przebudze, to jestem ułożona jakoś inaczej...
No właśnie...ten lewy bok najbardziej polecany a mi póki co na lewym boku najmniej wygodnie śpię i na lewym i na prawym (nie wiem czy na prawym nie częściej) -układam się tak, żeby mi wygodnie było. Na plecach raczej mi źle.

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Cicici Pokaż wiadomość
Ja tez nie moge miesa, ale mielone daje rade mielone to nie mieso :P
Mi niestety mielone śmierdzi (a też je uwielbiam). Ostatnio nawet mężowi nie mogłam zrobić, bo tak mi śmierdziało, że każde podejście do mielonego mało nie kończyło się bełtem (na pewno było dobre-nie chodzi o smrodek zepsutego mięsa tylko mięsa w ogóle).
Stary 2013-07-20, 11:40   #2193
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
ja śpię na każdym boku i na plecach a czemu starasz się spać na lewym?
to jest jakaś różnica że trzeba spać na lewym?
W zaawansowanej ciazy podobno dobrze jest spać na lewym boku, bo wtedy plod naciska na najmniejsza ilośc naczyń krwionośnych i jest najlepiej dotleniony.
Stary 2013-07-20, 11:42   #2194
SunShineDoll
Rozeznanie

Też śpię na lewym od zawsze dupą do TŻa , bardzo mi tak wygodnie, nawet się dowiedziałam, że ułożenie jak śpię to pozycja boczna bezpieczna i nie wiem czemu ale ręką trzymam ścianę - takie mam zboczenie .
SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-20, 11:47   #2195
mala098
Raczkowanie

Naczynia utleniajace lozysko sa ulozone tak, ze lewy bok jest najbezpieczniejszy. Tak myślę, że to jeszcze wcześnie, ale trzeba sie przyzwyczajać do tego lewego boku, by później przychodziło to instynktownie

A jesteście już na zwolnieniu? Czy w którym tyg ciąży planujecie iść?
mala098 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-20, 11:48   #2196
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 23Paula23 Pokaż wiadomość
Od którego mc/tc polecacie taki pas? Bo ja jednak straszny cykor jestem jak chodzi o dzidzie i póki co wole się męczyć z bólem a nie dopuszczam żadnych leków w ciąży i boję się jak będzie dalej. Cena nie jest wygórowana a jeśli faktycznie pomaga to chyba warto zainwestować.

Przed ciąża byłam straszna kawoholiczką potrafiłam po 5 kaw dziennie wypijać a w ciąży kawa zaczęła mi śmierdzieć i tym sposobem już dawno nie piłam kawy, od 4dni głowa to mnie tak bolała że nie mogłam sobie już poradzić dziś wypiłam kawę i przeszło mi chyba raz na jakiś czas będę jednak piła kawkę :P tym bardziej że mam niskie ciśnienie bo 90/50 nie przekracza.

lolita25 puśćmy nasz mały spór w niepamięć
Noszenie pasa uzyodnilabym z lekarzem.na własna rękę raczej bym nie zakładała

Cytat:
Magnusia dokladnie, mozesz byc spokojna! Wyniki sa bardzo dobre. Ryzyko choreo dziecka jest trzykrotnie mniejsze niz standardowejkobiety w Twoim wieku; 1:600 to naprawdę nie dużo, mw tyle co 27-latki.

Mam dziewczyny do Was pytanie: spicie tylko na lewym boku, czy sporo tez na prawym i plecach? Bo ja staram się na lewym, ale co się w nocy przebudze, to jestem ułożona jakoś inaczej...
Póki co w każdej pozycji.w poprzedniej ciąży nie mogłam leżeć na plecach,bo tracilam przytomność,ale to było w późniejszych tygodniach.
W środę byłam świadkiem nieprzyjemniego zdarzenia u ginki.babeczka w zaawansowanej ciąży była na ktg i w pewnym momencie zaczęła wołać pomocy.pielegniarka,co pobiera krew,mierzy ciśnienie itp powiedziała,ze zaraz przyjdzie.w końcu ja do niej poszła,coś tam zaczęła mamrotac i mi pokazywać,więc poszłam po to babę i mówię,ze ma iść do pacjentki,a ta,ze to tylko urządzenie pika.w końcu po jakiś 3 minutach raczyla do pacjentki iść i słyszę "to ja przyniosą wodę".po lekarza leciala pedem,on zobaczył,poszedł po kroplowke,a jak wychodziliśmy od mojej lekarki zabierała ta dziewczynę karetka...
Leżała na plecach i straciła przytomność.moj tz się wkurzył,bo jak można rak lekceważyć pacjenta,który wola o pomoc!!

Edytowane przez OlusiaS
Czas edycji: 2013-07-20 o 11:50
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-20, 11:48   #2197
patrycjja
Zadomowienie

Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Cytat:
No właśnie...ten lewy bok najbardziej polecany a mi póki co na lewym boku najmniej wygodnie śpię i na lewym i na prawym (nie wiem czy na prawym nie częściej) -układam się tak, żeby mi wygodnie było. Na plecach raczej mi źle.

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Mi niestety mielone śmierdzi (a też je uwielbiam). Ostatnio nawet mężowi nie mogłam zrobić, bo tak mi śmierdziało, że każde podejście do mielonego mało nie kończyło się bełtem (na pewno było dobre-nie chodzi o smrodek zepsutego mięsa tylko mięsa w ogóle).
Mi też każde mięso smierdzi. Ja miałam takie opory przed robieniem kurczaka- też przerwy na oddech bo mnie męczyło.
Mielone uwielbiałam, a teraz fu.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-20, 11:50   #2198
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

ja chcę pracować dotąd dokąd będę mogła i zdrowie mi pozwoli
Stary 2013-07-20, 11:50   #2199
Cicici
Rozeznanie

Cytat:
Naczynia utleniajace lozysko sa ulozone tak, ze lewy bok jest najbezpieczniejszy. Tak myślę, że to jeszcze wcześnie, ale trzeba sie przyzwyczajać do tego lewego boku, by później przychodziło to instynktownie

Ja spie na lewym, przodem do TZ zeby go miec na oku
Na zwolnienie planuje isc w 6-7 miesiacu, tj. : wrzesien pazdziernik
Stary 2013-07-20, 11:50   #2200
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Przykro mi strasznie. Byla jakas przyczyna?
Nie, nie wiadomo. "Tak się zdarza coraz częściej. Statystyka - akurat trafiło na panią".

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-20, 11:52   #2201
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Nie, nie wiadomo. "Tak się zdarza coraz częściej. Statystyka - akurat trafiło na panią".

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-20, 11:54   #2202
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
W środę byłam świadkiem nieprzyjemniego zdarzenia u ginki.babeczka w zaawansowanej ciąży była na ktg i w pewnym momencie zaczęła wołać pomocy.pielegniarka,co pobiera krew,mierzy ciśnienie itp powiedziała,ze zaraz przyjdzie.w końcu ja do niej poszła,coś tam zaczęła mamrotac i mi pokazywać,więc poszłam po to babę i mówię,ze ma iść do pacjentki,a ta,ze to tylko urządzenie pika.w końcu po jakiś 3 minutach raczyla do pacjentki iść i słyszę "to ja przyniosą wodę".po lekarza leciala pedem,on zobaczył,poszedł po kroplowke,a jak wychodziliśmy od mojej lekarki zabierała ta dziewczynę karetka...
Leżała na plecach i straciła przytomność.moj tz się wkurzył,bo jak można rak lekceważyć pacjenta,który wola o pomoc!!
nawet nie wiem jak skomentować takie zachowanie!
Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
Mi też każde mięso smierdzi. Ja miałam takie opory przed robieniem kurczaka- też przerwy na oddech bo mnie męczyło.
Mielone uwielbiałam, a teraz fu.
Dobrze wiedzieć, że nie tylko ja mam takie mięsno-smrodkowe problemy
Stary 2013-07-20, 11:54   #2203
Cicici
Rozeznanie

OlusiaS nie wyobrazam sobie czegos takiego, u mnie caly czas pielegniarka jest, tylko na siku ide sama :P
zapisalas sie do szkoly rodzenia czy nie bedziesz tego robic?
Stary 2013-07-20, 11:54   #2204
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
wyniki odebrane.... jeszcze ich nie mam ale przez telefon małż mi przeczytał- ku** nie znam się na tym, wyszło ryzyko trisomi 21 1:601 - inne nie pamiętam a to zapamiętałam bo taka najmniejsza liczba była...
napisane też że brak wskazań do aminopunkcji więc do to dobrze ale napisali, że wskazane UGG genetyczne ok 20 tygodnia- to chyba normalne, nie?

Mam panikować czy nie?

Myslę,że to ryzyko nie jest duże. Będzie dobrze!

Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość
dziewczyny o co chodzi z tymi bazami do fotelików samochodowych?
to jest na zasadzie wolnego wyboru? czy np do iluś kg można wozić dziecko w foteliku bez bazy a od iluś już z baza? czy to kwestia bezpieczenstwa, czy sztuczna potrzeba rozbudzana w głowach rodziców przez producentów? czy te foteliki maxi cosi faktycznie się sprawdzaja od 0 do 4 lat? bo rozumiem, że dołączane do zestawów 3w1 to tylko takie "na chwilę"?
Olusia już dobrze wytłumaczyła,a tutaj jeszcze można poczytać:
http://fotelik.info/pl/news/foteliki...y_bez,104.html

Najistotniejsze moim zdaniem aby nie kupować używanego fotelika,bo nie wiadomo czy nie ma uszkodzeń i aby był to fotelik który ma dobre oceny w testach bezpieczeństwa.

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość

Dzidziuś piękny, okrąglutki, i pływał już sobie. Ma dokładnie 2,78 cm i wygląda na starszego niż poprzednio z czego wychodzi ,że jestem dzisiaj dokładnie w 10t1d a nie jak wynikałoby z ostatniego w 9t3d. wiec różnica z Om to tylko 2 dni
Super,że wszstko dobrze
Fajny maluszek

Cytat:

To bardziej w zaawansowanej ciąży ma znaczenie. Starałam się spać na lewym,ale nie da się spać całą noc bez zmiany pozycji.
Stary 2013-07-20, 11:56   #2205
Cicici
Rozeznanie

http://www.caritasklinik.de/Aktuelle...-Theresia;6227 OlusiaS jakbys mogla jeszcze mi dac znac czy to to w szpitalu organizuja takie spotkania dla rodzicow, bede wtedy chyba w 19 tyg, nie za pozno na szukanie poloznej?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-20, 11:58   #2206
mala098
Raczkowanie

Hosenka O kurcze.. bardzo, bardzo mi przykro... jak sobie z tym poradzilas? Rodzina, psycholog, wir pracy, wyplakanie? Jesli mozna zapytac...

Edytowane przez mala098
Czas edycji: 2013-07-20 o 12:01
mala098 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-20, 11:59   #2207
maruda80
Zakorzenienie

Też staram się spać na lewym boku, by stopniowo się przyzwyczajać.

Jestem na l4, wczoraj dostałam pismo z ZUS że nie uznają mi zwolnienia bo brakuje wpisanego nazwiska na druku i zwrócili do korekty. Pismo wysłali do mnie a do gin odesłali zwolnienie, problem w tym że gin jak dobrze pójdzie pismo dostanie dopiero we wtorek i nie wiem czy dzwonić do niej w tej sprawie.
W gabinecie jest tylko we wtorki i czwartki.
Od wczoraj się tym denerwuje....

Do tego wyszły mi w badaniach problemy z nerkami i anemia, wizytę mam dopiero we czwartek.

maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-20, 12:01   #2208
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
To moja druga ciąża, pierwszą straciłam w grudniu na początku 8 miesiąca
bardzo mi przykro to musiało być straszne przeżycie

też słyszałam, żeby spać a lewym, bo wtedy odciążamy nerki, natomiast na plecach jest niewskazane. A czemu to już nie wiem, bo tak mi mówiła położona jak mi mierzyła ciśnienie i się zagadałyśmy o spaniu.

No i teraz ja mam ochotę na grzybki w occie
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-20, 12:03   #2209
Amberella
Wtajemniczenie

GG do Amberella

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Znajoma mi powiedziała że przechodzę ciąże gorzej bo mam już prawie 29 lat o matko....Że młode "siksy"mają lepiej....o matko
Dawno się tak nie naśmiałam....ide robić pierogi z wiśniami

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
Hey dziewczyny , witam was w sobotnie południe

Wczoraj cały dzień was czytałam, ale niestety miałam kompletny brak sił i nic nie pisałam. Wstałam rano i jak mnie nie mdliło nawet nie mogłam herbaty przełknąć wiec zadzwoniłam do szefa ,że go swoja obecnością w pracy nie uraczę i dobrze się stało. Bo TŻ zadzwonił do gina czy mogę zwolnienie dostać, a oni że mój gin jest chory 2 tygodnie, a ja dupa miałam mieć w pon wizytę i USG. TŻ się wszystko dopytał co i jak i poszłam biegiem do przychodni bo druga ginka miała być jeszcze tylko godzinę i do domku. Dostałam się do niej na prędko po zwolnienie i pytam sie w recepcji co z usg ,że chcę sprawdzić czy dzidziuś ok a ona ,że miałam przecież 3 tygodnie temu to na pewno wszystko dobrze. A ja ,że chce sprawdzić ,że miałam mieć robione i może mogę gdzie indziej albo w szpitalu czy coś a ta baba do mnie ,że jak nie krwawię to nie ma potrzeby:m ad:. Myślałam ,że mnie krew zaleje. Poczekałam grzecznie weszłam do ginki wypisała mnie zwolnienie z tego dnia i bez problemu powiedziała ,że USG mi zrobi bo przecież trzeba zobaczyć co u malucha.Kamień spadł mi z serca powiem wam.

Dzidziuś piękny, okrąglutki, i pływał już sobie. Ma dokładnie 2,78 cm i wygląda na starszego niż poprzednio z czego wychodzi ,że jestem dzisiaj dokładnie w 10t1d a nie jak wynikałoby z ostatniego w 9t3d. wiec różnica z Om to tylko 2 dni

A w pon. mam się zgłosić do położnej po dowód matki i inne pierdoły obgadać

Witam nowe mamusie oczywiście
Już całkiem spore dziecię

Magnusia, cieszę się, że wyniki masz dobre. Jesteśmy w bardzo podobnym wieku .

Dziewczyny, ale narobiłyście mi smaka na mizerię i na mielone . Chyba zaraz sobie zmajstruję taki obiadek, bo akurat mam potrzebne składniki. Tymczasem żeby nie ślinić się przy gotowaniu wciągnę trochę fasolki szparagowej.
Amberella jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-20, 12:04   #2210
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Też staram się spać na lewym boku, by stopniowo się przyzwyczajać.

Jestem na l4, wczoraj dostałam pismo z ZUS że nie uznają mi zwolnienia bo brakuje wpisanego nazwiska na druku i zwrócili do korekty. Pismo wysłali do mnie a do gin odesłali zwolnienie, problem w tym że gin jak dobrze pójdzie pismo dostanie dopiero we wtorek i nie wiem czy dzwonić do niej w tej sprawie.
W gabinecie jest tylko we wtorki i czwartki.
Od wczoraj się tym denerwuje....

Do tego wyszły mi w badaniach problemy z nerkami i anemia, wizytę mam dopiero we czwartek.
kurcze, ten ZUS zawsze się doczepi. To chodzi o ostatnie zwolnienie, czy przyczepili się do jakiegoś jeszcze wcześniejszego?

Problemy z nerkami Ci wyszły? Kurcze ;/ mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Na anemię pewnie zaleci jakieś porządne zestawy witamin.
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-20, 12:05   #2211
ejani
Zadomowienie

Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2

Cytat:
Magnusia dokladnie, mozesz byc spokojna! Wyniki sa bardzo dobre. Ryzyko choreo dziecka jest trzykrotnie mniejsze niz standardowejkobiety w Twoim wieku; 1:600 to naprawdę nie dużo, mw tyle co 27-latki.

Mam ten sam problem- śpię na zmianę na lewym, prawym i na wznak- jak śpię na lewym, to mnie boli klatka piersiowa (ale już wiem, że nie serce) a zresztą zawsze się kręciłam. Martwię się, co będzie, jak brzuch jeszcze wywali, no wtedy śpiąc inaczej można dziecko lub siebie poddusić:/

I witaj

Dziś nie gotuję obiadu, bo jedziemy do teściów (oby nie było kurczaka ), a teraz czekam na męża (ostatni zastrzyk) i na zmianę mnie mdli zapach chińskiej knajpy i spaliny z ulicy(

Edytowane przez ejani
Czas edycji: 2013-07-20 o 12:08
ejani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-20, 12:11   #2212
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
ciężko nawet skomentować takie zachowanie- ja bym udusiła natychmiast.
Nie znoszę takiego olewania ludzi, nie jestem w stanie zrozumieć jak można olać osobę potrzebującą- tym bardziej jak się jest lekarzem czy pielęgniarką! przecież tu chodzi o życie !!!
Stary 2013-07-20, 12:11   #2213
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Hosenka O kurcze.. bardzo, bardzo mi przykro... jak sobie z tym poradzilas? Rodzina, psycholog, wir pracy, wyplakanie? Jesli mozna zapytac...
Starałam się jak najszybciej wrócić do normalnego życia - gdybym położyła się do łóżka, wyła i rozpamiętywała to leżałabym tak do dzisiaj. Do pracy wróciłam po 2miesięcznym macierzyńskim, w marcu zaczęłam biegać, przeszłam na dietę - pozwoliło mi to nieco zapomnieć, zająć myśli.

Z psychologiem rozmawiałam w szpitalu, jeszcze przed porodem, ale babka zupełnie mnie nie rozumiała, na siłę przekonywała do swoich racji, jej rady nie były dla mnie pomocne. Np. sugerowała, że powinnam zobaczyć dziecko. Powiedziałam jej że nie chcę, bo nie czuję się psychicznie gotowa na to, nie zniosłabym tego. Odpowiedziała coś w stylu, że to błąd, że powinnam dziecko przytulić, powiedzieć ze go kocham. Nie brała pod uwagę mojego stanu psychicznego, tylko brnęła w swoich przekonaniach. TŻ i obie babcie widzieli dziecko - podobno śliczny chłopczyk, ciemna karnacja. Rozmawiałam jakis czas temu z mamą i powiedziała, ze to lepiej dla mnie że nie widziałam, bo mam przed oczami wyobrażenie o dziecku, pamiętam jego kopniaki, a ona stale widzi martwą buźkę.

Najgorszy był dla mnie nie poród, a pogrzeb i wybieranie ubranka do trumienki.

Nie sądziłam, że tak szybko zdecyduję się na ciążę, ale gdy pewnej nocy przyśnił mi się uśmiechnięty około roczny chłopczyk (wiedziałam, że to Kamilek) i po chwili zobaczyłam siebie z noworodkiem na rękach wiedziałam, że synek chce, żebym była szczęśliwa i żebym dała mu siostrę lub brata. Datę porodu mam dokładnie tą samą.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-20, 12:11   #2214
maruda80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
kurcze, ten ZUS zawsze się doczepi. To chodzi o ostatnie zwolnienie, czy przyczepili się do jakiegoś jeszcze wcześniejszego?

Problemy z nerkami Ci wyszły? Kurcze ;/ mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Na anemię pewnie zaleci jakieś porządne zestawy witamin.

Doczepili się ostatniego zwolnienia za lipiec właśnie.
Sprawdzajcie sobie wszystko dokładnie bo potem tylko nerwy
Chodzi o to że nazwisko miałam wpisane innym kolorem długopisu niż reszta druku i z tego zrobili problem.
A chodzi im o to by gin złożyła podpis i pieczątkę pod moim nazwiskiem właśnie.

Stary 2013-07-20, 12:13   #2215
magnusia
Zakorzenienie

maruda- a może badanie powtórz... miałaś ostatnio problemy z pęcherzem? Może to zafałszowało wynik
Stary 2013-07-20, 12:14   #2216
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
OlusiaS nie wyobrazam sobie czegos takiego, u mnie caly czas pielegniarka jest, tylko na siku ide sama :P
zapisalas sie do szkoly rodzenia czy nie bedziesz tego robic?
Nie będę się zapisywać.zostawiam sobie ten "bonus" od kasy chorych w razie,jakbym znowu potrzebowała gimnastyki na kręgosłup.

Cytat:
nawet nie wiem jak skomentować takie zachowanie!

Dobrze wiedzieć, że nie tylko ja mam takie mięsno-smrodkowe problemy
Buuu,mięso śmierdzi okropnie.wlasnie byłam wyrzucić śmieci i sąsiedzi grilluja,fuuuuj

Cytat:
http://www.caritasklinik.de/Aktuelle...-Theresia;6227 OlusiaS jakbys mogla jeszcze mi dac znac czy to to w szpitalu organizuja takie spotkania dla rodzicow, bede wtedy chyba w 19 tyg, nie za pozno na szukanie poloznej?
O właśnie takie coś.za późno na pewno nie.moja położna kazała się kontaktować koło 32 tc,a na takim zwiedzaniu byłam jakoś pozna jesienią,a rodzilam 23.12.

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
bardzo mi przykro to musiało być straszne przeżycie

też słyszałam, żeby spać a lewym, bo wtedy odciążamy nerki, natomiast na plecach jest niewskazane. A czemu to już nie wiem, bo tak mi mówiła położona jak mi mierzyła ciśnienie i się zagadałyśmy o spaniu.

No i teraz ja mam ochotę na grzybki w occie
Leżąc na plecach dziecko uciska bodajże jakaś tetnice

U nas dzisiaj typowo niemieckie,niezdrowe danie -biała kiełbasa (ale nie ma co jej porównywać z polska!!!) w sosie pomidorowo-curry i frytki własnej roboty .a ,jakaś sałatkę z ogórków mam
Stary 2013-07-20, 12:18   #2217
maruda80
Zakorzenienie

Cytat:
maruda- a może badanie powtórz... miałaś ostatnio problemy z pęcherzem? Może to zafałszowało wynik
Miałam, miałam - od miesiąca nie mogę się uwolnić

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Hosenka - współczuję przejść.
Moja siostra poroniła w 5mc, rodziła i wiedziała że dziecko nie przeżyje, ale dziecka też nie chciała widzieć.
W szpitalu mówiła że miała dobrą opiekę.
Najtrudniej było jej na pogrzebie właśnie. Do tego nie miała wsparcia męża i jakoś do dzisiaj czasem do niej to wraca- zwłaszcza że ja i jeszcze jedna siostra obecnie w ciąży. Z siostrą były ta tym samym etapie ciąży.
Teraz robi badania i myślą o staraniach niedługo.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-20, 12:18   #2218
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Z psychologiem rozmawiałam w szpitalu, jeszcze przed porodem, ale babka zupełnie mnie nie rozumiała, na siłę przekonywała do swoich racji, jej rady nie były dla mnie pomocne. Np. sugerowała, że powinnam zobaczyć dziecko. Powiedziałam jej że nie chcę, bo nie czuję się psychicznie gotowa na to, nie zniosłabym tego. Odpowiedziała coś w stylu, że to błąd, że powinnam dziecko przytulić, powiedzieć ze go kocham. Nie brała pod uwagę mojego stanu psychicznego, tylko brnęła w swoich przekonaniach. TŻ i obie babcie widzieli dziecko - podobno śliczny chłopczyk, ciemna karnacja. Rozmawiałam jakis czas temu z mamą i powiedziała, ze to lepiej dla mnie że nie widziałam, bo mam przed oczami wyobrażenie o dziecku, pamiętam jego kopniaki, a ona stale widzi martwą buźkę.

Nie sądziłam, że tak szybko zdecyduję się na ciążę, ale gdy pewnej nocy przyśnił mi się uśmiechnięty około roczny chłopczyk (wiedziałam, że to Kamilek) i po chwili zobaczyłam siebie z noworodkiem na rękach wiedziałam, że synek chce, żebym była szczęśliwa i żebym dała mu siostrę lub brata. Datę porodu mam dokładnie tą samą.
jezu aż mnie zmroziła Twoja opowieść.
Przeszłaś tak dużo i jesteś taka silna, podziwiam Cię ja jestem za słaba i załamałabym się na pewno.

Niesamowity sen i to że jest taka sama data porodu. To napawa nadzieją i spokojem
i niech ktoś mi powie, że nie ma na tym świecie niewytłumaczalnych rzeczy
Stary 2013-07-20, 12:19   #2219
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Starałam się jak najszybciej wrócić do normalnego życia - gdybym położyła się do łóżka, wyła i rozpamiętywała to leżałabym tak do dzisiaj. Do pracy wróciłam po 2miesięcznym macierzyńskim, w marcu zaczęłam biegać, przeszłam na dietę - pozwoliło mi to nieco zapomnieć, zająć myśli.

Jak ja się splakalam ....
Dzielna kobieta z Ciebie !!!
Stary 2013-07-20, 12:19   #2220
Cicici
Rozeznanie

Cytat:
Nie będę się zapisywać.zostawiam sobie ten "bonus" od kasy chorych w razie,jakbym znowu potrzebowała gimnastyki na kręgosłup.
Jakto bonus? Sa jakies ograniczenia? Ja zrobilam sobie termin w poradnictwie ciazowym, bo jestem calkiem zielona w temacie!!!
Dobrze ze mam Ciebie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości