|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
sytuacji tam nie poprawiał "kierownik" parku, który był tak jayebany, że ledwo się trzymał na nogach. 4 razy pytał mnie czy Ula to moje dziecko, czy to syn czy córka i ile ma, po czym opowiadał że też ma syna który ma 20 m-cy. JAk za piątym razem przylazł i zaczął mówić o tym synu to go ubiegłam i "zgadłam" ile ten jego syn ma był zaskoczony mają intuicją. :brzyda l:Cytat:
![]() tez idę ciumasy!
|
|
#242 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2
dzinek pytałaś jaki wózek więc wstawiam jeszcze raz link z allego mojego wózka o ile on dotrze http://allegro.pl/wozek-spacerowy-ha...383717159.html
dzika ja chciałam zestaw 3 w1 ale mój sie uparł by wziąść wózek od siostry swojej a teraz nie wiem jak pomieścimy 2 wózki z dwóch małych pokojach pokrzywka byś mogła opisać te planki czy to może są odbarwienia? ---------- Dopisano o 06:43 ---------- Poprzedni post napisano o 06:40 ---------- tak w ogóle to hej znaczy się dzień dobry.. moja od samego rańca piszczaca i odleciała juz na lulaczku zapewne zaraz i tak wstanie ale może będzie spokojniejsza. chyba jej zęby będą szły
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
|
|
|
#243 |
|
Zakorzenienie
|
heloł
![]() jakoś czasu mi brakuje, córa daje czadu młody zasuwa na czterech, że nadążyć za nim nie można nie ma przeszkód, podłoga, koc, trawa, ooo już uciekł na korytarz
|
|
#244 |
|
Zakorzenienie
|
dobry
![]() dzisiejszy dzien sponsoruje literka B jak Buczenie ![]() Ula buczy, tz jedzie na tydzień gdzieś w Polskę, a mnie trafia od rana .....
|
#245 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() kurcze ,przekichane masz trochę z tą pracą tzta,że tak ciągle wyjezdza. Kiedys by mi sie podobało,że moglabym sobie z nim jezdzic ale w obecnej sytuacji to chyba malo komfortowe.... Chociaz z drugiej strony mój tez by mógl od czasu do czasu gdzies na dłuzej wyjechac , to moze bym zatesknila trochę a tak to mnie tylko wkurza
|
|
|
|
|
#246 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
|
|
|
|
#247 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny sukces!
![]() noc przetrwałyśmy, spała ładnie obudziała się koło północy ewidentnie chciała pociumkać smoczusia ale dałam jej butelke i wypiła wszystko obudziła sie potem o 6 pogadała 30 min, polulałam ją i spała prawie do 9! smoczuś poszedł w zapomnienie ![]() ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- |
|
|
|
#248 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadza się też ta część z zatęsknieniem ![]() Cytat:
Choć przyznam, że ostatnio to trochę kuleje![]() ![]() ![]() u nas to nie przejdzie. Jak się budzi to jest dziki ryk i piski od razu. Muszę ją czymś zatkać bo by pobudziła okolicę. Poza tym Ula ma tendencję do budzenia się co 3h w nocy i ten smoczek ją "oszukuje" cyckowo. Najpierw niech się nauczy przesypiać dłuższe partie nocy - potem będziemy się żegnać ze smoczkiem Ula juz sobie drzemie, tz się pakuje, ja ide sprzątać kibel. Plany na dziś mam takie, że jadę po południu do szwagierki z Ulą i zostajemy tam do jutra. Czyli weekend na wsi
|
|
#249 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#250 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#251 | |
|
Zadomowienie
|
Heloł,
nie cytuje, bo pisze z fona ![]() jesteśmy na wsi u tesciow, Czarus spi w wozku na tarasie a ja kawke popijam ale wczoraj dal czadu, zasnal dopiero o 1 ![]() bylismy też zobaczyc sie z rodzinka ze stanow, ktorzy na wakacje przyjechali nie mogli się nadziwic, że Czarus taki duzy i grubiutki ![]() a jak uslyszeli, że on na cycu jeszcze, to w ogole szok ale za to Czarus dostal 2 reklamowy ciuchow ![]() [B ]Sola[/B] mój też paluszki ciagnie, czasem nawet bardziej od smoka je woli, ale chyba jednak smoczek lepszy dla zgryzu jest Dzika to bierz ta miedz, najwyzej pozniej przefarbujesz na ciemniejszy kolor jakby ci nie pasilo ![]() ja wlosy malowalam tylko raz w zyciu i to zmywalna farba, jakoś mi najbardziej odpowiada moj naturalny kolor ![]() i zapomnialam co mialam wiecej napisac ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- aa już wiem: jak Ewcia spala po tym mleku na noc? ![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
z niekapkami juz nie kombinuje, tylko daje z butli, albo ze zwyklego kubeczka ![]() tak wogole to Czarus, soczkow nie toleruje tylko sama wode pije a chcialam mu dac np soczku zamiast deserku, to za chiny do ust nie wezmie, nawet jakby mu sie pic chcialo strasznie ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Moonie jak tam testy niemieckich pieluszek?
|
|
|
|
|
#252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba kciuk jest najgorszy - moja wsuwa dwa - środkowy i serdeczny. Ale ja ssałam kciuka będąc dzieckiem, a nie miałam wady zgryzu. Może nie mam idealnych zębów niczym gwiazda hollywood, ale to zupełnie co innego niż wada zgryzu. Zresztą te zęby wyrosły mi duuuużo później ![]() Dodatkowo słyszałam, że nauka ssania palców jest dosyć istotna - dziecko uczy się w ten sposób samodzielnie radzić ze stresem i przesuwa tę linię gdzie jest odruch wymiotny. Jak dziecko w którymś miesiącu ją opanuje to powinno się stopniowo odzwyczajać do smoka. To teoria, a praktyka pokazuje, że nie jest to takie łatwe ![]() A jeśli chodzi o odzwyczajanie od palców - podobno zwykle samo przechodzi koło 2 r. ż, czasem może potrwać do 6 r.ż. Także tym też się nie przejmuję. |
|
|
|
|
#253 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no mój te same ciągnie, nawet w albumie jest foto z paluszkami w akcji ![]() a ja te paluchy to mu wyciagam i smoka daje może źle robię?
|
|
|
|
|
#254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze mi się przypomniało, że pisali o tym, że jak dziecko do tych 2 lat pożegna się z palcami to nie powinno to mieć problemu ze zgryzem. Być może ze smokiem jest podobnie. Nie wiem ile w tym wszystkim prawdy, bo sama nie sprawdzę. Ale moja siostra mówiła mi, żebym nie uczyła dawać smoka jak nie ma potrzeby, bo potem jest problem z odstawianiem. Choć to też chyba zależy od dziecka, bo koleżanka w jedną noc odstawiła, ale to było roczne dziecko - może to też miało jakieś znaczenie. Zresztą chyba Musso też pisała o problemie ze smokiem. Nie powiem - kiedyś na samym początku próbowałam jej dawać, ale nie chciała. Także sama wybrała
|
|
|
|
|
#255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój starszy jak miał 1,5 roku to tez z dnia na dzień pożegnał smoczka. Zasypiał wieczorem i zamiast ssać jak zwykle to wyrzucał dla zabawy Zabrałam, zasnął bez , schowałam i już nie używaliśmy.
|
|
#256 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ja właśnie ukisiłam 10 kg ogórków i dopiero mam chwilkę od rana żeby kawę wypić
|
||||
|
|
|
#257 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Miał zmyć naczynia wieczorem i oczywiście zapomniał. Rano wstałam, on w pracy, a ja musiałam na szybko myć miseczkę na kaszkę z marudnym dzieckiem na ręku ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ale że jak to? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#258 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My mieliśmy na dziś tyle planów, ale Iza skutecznie nam je wybiła z głowy. Co już prawie zaczęliśmy się szykować do wyjścia to twierdziła, że jest zmęczona i idzie spać. O ile zrobiłaby poza domem to nie ma problemu, ale jak już w domu usypiała to nie miałam sumienia jej budzić tym bardziej że nie było to nic pilnego. Może uda się jutro ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#259 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Ale ,że byla ladna pogoda to chcielismy wykorzystac czas i poszlismy na dlugiiii spacer. Wrócilam kolo 18 wiec juz za pozno ,żeby brac sie za ogórki. Przypomnij mi Majka (chyba juz o to pytałam ) czy te ogorki to zalewam zimną zalewą? i one tak bez pasteryzacji sie utrzymaja?
|
|
|
|
|
#260 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Cytat:
|
|
#261 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zimną, bo ona powinna postać klika godzin (6 jeśli dobrze pamiętam) ja pasteryzuję ale podobno nie trzeba![]()
|
||
|
|
|
#262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Najlepiej zrób tak pół na pół
|
|
|
|
|
#263 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Jezdem!
O ogórkach się nie wypowiadam więcej ![]() I urżnęło mi majkowe cytaty, już nie wiem co miałam napisać... Cytat:
![]() Ewcia w ogóle to przesłodki widok ![]() A ja zwykle jakiej farby bym nie wybrała (czekolada, jasny brąz, ciemny brąz, rudy ect.) to uzyskuję na głowie to samo nieokreślone bliżej coś. I tak też się stało dziś. Z cięcia jestem zadowolona, mam włosy ciut za ramiona teraz i grzywkę a la Majka. I kupiłam tą piankę co mi wczoraj wpadła w oko w odcieniu pralina czyli taki jakby ciemny blond wg mnie. Kitrałam się jak nie wiem a tu Ale wyglądam ładnie aż mnie nawet tż skomplementował, co mu się zwykle nie zdarza a ostatnio to już kompletnie. No no! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Wyszłam z takiego założenia i dlatego kupiłam blond ![]() Ja już jestem stara i mam trochę siwych, także rozumisz... ![]() A Ewa nie chce pić ani wody ani soku. To znaczy samego soku jej nie dawałam, bo nie chcę przyzwyczajać ale wcześniej chętnie piła rozwodniony sok. A teraz ma w nosie. Ani z butli ani z niekapka. Nie bo nie. Cytat:
![]() Tylko w nocy. Cytat:
![]() Świetny pomysł!
|
||||||||
|
|
|
#264 |
|
Zakorzenienie
|
A tak w ogóle to tż właśnie pojechał na pępkowe. Więc mam spokój dzisiaj
Miałam w związku z tym tyle planów ale właśnie zobaczyłam, która jest godzina i chyba po prostu pójdę spać I chciałam się pochwalić, że wlazłam dziś na takie ciuchy, gdzie mają też różne gadżety. I kupiłam Ewci pianinko fisher price i kostkę grzechotkę z literkami Mothercare (plus jeszcze 2 ramki na zdjęcia dla mnie) za 11 pln A od mamy dostałam dla niej dwie książeczki materiałowe, w tym jedna Lamaze plus siatkę ciuchów, ale to już w sumie norma ![]() Jak mi łowy zabawkowe wyschną to wam pstryknę zdjęcie. I zeżarłam właśnie mimochodem paczkę m&m
|
|
|
|
#265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dawaj mi i to już
|
|
|
|
|
#266 |
|
Zakorzenienie
|
ja jem Rido i popijam piwem
też mam spokój![]() uszyłam sobie kieckę, wyszła mi trochę ciasna i kombinowałam jak ją poszerzyć, a tż do mnie, że powinnam schudnąć, to ja mu na to, że loda nie będzie i kwita![]() Dzika, już niedługo księżniczka Ewcia też zacznie się przemieszczać ![]() poka włosy ![]() a czy Judka wklejała nową fryzurę? bo jeszcze nie nadobiłam jakiś 2-3 stron
|
|
#267 | |
|
Zakorzenienie
|
Jutro cyknę na spacerze, bo teraz po ciemnicy to
Cytat:
![]() Ja już w sumie nie wiem czy chcę, żeby ona się przemieszczała. Niby i tak nie mam spokoju ale jednak jak ją położę na matę to patrzeć nie musze, bo wiem, że będzie tak gdzie położyłam ![]() Judka chyba tylko ściemniała, że idzie do fryca
|
|
|
|
|
#268 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wklejała Cytat:
![]() ![]() chyba tak
|
||
|
|
|
#269 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Najpierw do Kampinosu a potem na zakupy
|
||
|
|
|
#270 |
|
Zakorzenienie
|
wstawać!!!
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:50.

rozczarowałaś mnie i parkiem linowym i cycolami
był zaskoczony mają intuicją.

nie ma przeszkód, podłoga, koc, trawa, ooo już uciekł na korytarz
Klaudia 16.10.2009
Adam 18.11.2012

ale że jak to? 
i kwita