|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wielki wybór tytułu kolejnej części wątku
|
|||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
2 | 4,00% |
| Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! |
|
1 | 2,00% |
| Pierwsza dzidzia wyszła z brzucha, każda czeka na malucha |
|
9 | 18,00% |
| Pierwsza już rozpakowana, czas już torby pakowania |
|
3 | 6,00% |
| Dirty już rozpakowana, z każdej będzie Super Mama |
|
1 | 2,00% |
| Pierwsze dziecko w watku mamy, na kolejne wnet czekamy |
|
2 | 4,00% |
| Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka |
|
25 | 50,00% |
| Mała Lilka już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy |
|
3 | 6,00% |
| Coraz większe brzuszki mamy, dzieci nam rosną, my klikamy. |
|
1 | 2,00% |
| Mamusie dbają o swoje brzuszki, bo w nich największe skarby - maluszki. |
|
0 | 0% |
| Trudy porodu jeszcze przed nami - jeszcze chwilka i będziemy mamami. |
|
1 | 2,00% |
| VII się kończy, VIII idzie - w IX i X ujrzymy nasze dzidzie. |
|
1 | 2,00% |
| III trymestr już nam leci, za niedługo ujrzymy nasze dzieci. |
|
0 | 0% |
| Do porodu dni liczymy - dzieci niebawem zobaczymy. |
|
1 | 2,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2
Witam się w 29 tygodniu!
U Was też tak gorąco? maaaasakra, nie ma czym oddychać. Ja dziś sama w domu (i w dodatku nadal u rodziców). TŻ u nas w mieszkanku dalej działa, a ja posprzątałam trochę rodzicom (bo dziś wracają z urlopu) i w planach mam jeszcze upiec drożdżówkę z malinkami i wiśniami, o ile upał mi pozwoliCytat:
Góry
|
|
|
|
|
#3032 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XI
dziewczyny a co kupujecie dla siebie oprócz tamtum rosa? bo muszę jakiś płyn do higieny kupić, a nie wiem jaki jest zalecany- byle bez aloesu bo mam alergię
|
#3033 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XI
Cytat:
Z drugiej strony,to nie wiem czy takie zostawianie dzieciaka jest dobre... zawsze jak wracaliśmy,to miałam mega wyrzuty sumienia ![]() ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- agusiamaskota ja mam tą dla małej i jest mega pojemna! polecam!! http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...930/#/10214557
|
|
|
#3034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tylko tantum rosa, mam tak wrażliwą pipkę, że i tak czasem narusza flore. a kupujecie ten irygator do aplikacji?ja bardzo go sobie chwaliłam po porodzie |
|
|
|
|
#3035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a poza tym w szpitalu jak ja sobie to rozpuszczę bo tą saszetkę chyba się z wodą rozpuszcza, czy jak? hilfe
|
|
#3036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziecko lepi ciastoliną a ja zasiadłam z kawką i ciasteczkami
|
|
|
|
|
#3038 |
|
czyli Endżi
|
Dot.: Odp: Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2
Mój chłopczyk najadł się nektarynki i ma czkawkę
hihiKaśka, ja wczoraj saszetkę Tantum Rosa rozpuściłam w ciepłej wodzie, miałam w szklance i pod prysznicem się normalnie podmyłam. Nie bawiłam się żadnymi irygatorami. Pierwszy raz używałam i jestem pod wrażeniem, faktycznie poratowało moje boleści.
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2013-07-21 o 12:17 |
|
|
|
#3039 |
|
Zakorzenienie
|
nam za rok na wakacje marzy sie Grecja
zobaczymy jak to wyjdzie... oczywiscie samolotem :tak:na wakacje wyjezdzamy z Marysia od poczatku - urodzila sie w pazdzierniku 2010 a w czerwcu 2011 bylismy w Krynicy Morskiej, potem po chrzcinach w sierpniu pojechalismy jeszcze do szklarskiej poreby. w tamtym roku polecielismy do Bulgarii i bylo bosko !!!! chcielismy jeszcze we wrzesniu w gory ale bylam we wczesnej ciazy, ktora nistety szybko sie skonczyla ![]() w tym roku blisko - Slesin, bo juz za pozno bylo (8 miesiac) na dalekie podroze. nie wyobrazam sobie jechac na wakacje bez dziecka/dzieci.... Kaska, ja mam bialy jelen. mnie tantum rosa sie nie sprawdzila po porodzie, kompletnie nie wiedzialam jak tego uzywac??? po rozpuszczeniu w butelce to sie robilo mega zimne po chwili i nieprzyjemnie sie uzywalo... teraz mam wlasnie bialego jelenia + chusteczki do hig int do stosowania po kazdej wizycie w toalecie :tak: |
|
|
|
#3040 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Ja dzisiaj się śmiałam,bo moja dostała czkawki po herbacie... biedna była tak głodna, że nałykała się picia, zamiast śniadanka( mamusia nie zdążyła zjeść )
|
|
#3041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam to samo... Blanka na rozyczke chorowala, ale za to na ospe nie, i chyba ja jeszcze zaszczepie za nim sie mlodsza urodzi. Witam sie z rana dzis polecial ostatni zastrzyk ze sterydam, ostatnie dwa nie bolaly na szczescie ![]() po obchodzie oczywiscie nic nie wiem, tzn dowiedzialam sie ze dwa skurcze na 60 i 70 po rannym ktg sa winne rozwieraniu szyjki, ale to dopiero dzis sie pokazaly az dwa w zapisie, wczesniejsze sa spoko. po sterydach cukier jak na mnie mam kosmiczny, po obiedzie 140, po kolacji 136, a na czczo 118 a tak to leze i kwitne, nie moge sie jutra doczekac i dyzuru mojego doktorka bo on to mi przynajmniej cos powie. dzisiaj w nocy praktycznie cala, noworodek dawal czadu za sciana, o matko.... odzwyczailam sie od tego ryku i chwilowo przez mysl mi przeszlo ze ja chyba nie dam rady z ryczacym dzieckiem dzisiaj tez daje popis, jakis wyjatkowo problematyczny egzemplarz sie matce trafil ![]() co do tantum rosa, ja go w politrowej butelce z dziubkiem rozpuszczalam i po prysznicu nim sobie polewalam ![]() a wakacje... my na szczescie nie mamy z nimi problemu, rodzice nad morzem, jest sie gdzie zatrzymac i do tego blisko ![]() co to ja jeszcze mialam.... nie pamietam
|
|
|
|
|
#3042 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też sobie na chwilę obecną nie wyobrażam wakacji bez dzieci
|
|
|
|
#3043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc leż i nie marudź nasze maluchy muszą jeszcze posiedzieć w buńkach
|
|
|
|
|
#3044 |
|
Zakorzenienie
|
bajka oby te skurczybyki nie robiły się mocniejsze!
|
|
#3045 |
|
Zakorzenienie
|
le tam ja nie marudze
dziwie sie tylko ze nawet magnezu mi nie daja no ale co zrobic, sie znaja chyba na tym co robia. boze... ale przesladuje mnie odglos drapania sie... no lokatorka obok non stop sie drapie |
|
|
|
#3046 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam się z najzimniejszego dziś regionu w Polsce
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Jejciu, ile nas w tym ósmym! ![]() Cytat:
Poza tym nie wiedziałabym jak ![]() Cytat:
|
|
#3047 |
|
Zakorzenienie
|
Bajka, a to dziewcyna ma cholestaze ze sie tak drapie?
no ja tez mialam tak rozpuszczona tantum rose, ale nijak mi tonie szlo.... sciskalas butelke zeby dziubkiem lecialo czy odwracalas do gory nogami butelke? no i piekielnie zimne to to bylo.... ![]() moja tez nie chorowala na ospe, na rozyczke tez nie. rozmawialam z pediatra i chyba jednak nie zaszczepie na ospe.... zobaczymy, jak bedzie z chorowaniem w tym roku |
|
|
|
#3048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi z tantum jakos szlo, nie narzekalam ![]() co do ospy, to ja ciagle o tym mysle. dla noworodkow jest bardzo niebezpieczna, a starsza jednak chodzi do klubu malucha, tzn teraz ma z banki wizyte tam raczej do konca sierpnia, ale mimo wszystko jak mlodsza sie urodzi to sie chyba zesram ze strachu a z drugiej strony kiedys na ospe nie szczepili.... eh, badz madry i pisz wiersze
|
|
|
|
|
#3049 |
|
Wtajemniczenie
|
hello
wczorajsza imprezka bardzo udana... goście troszkę pobłądzili dzieki nawigacji ale trafili najadłam się jak nie wiem co... Jakub dostał w prezencie rybkę bojownika, cieszy się ze ma w końcu swoje zwierzątko... mam super fajny przepis na marynatę do skrzydełek( 1 kg) 5 łyżek miodu płynnego, 100 ml oleju, 1 czubata łyżeczka papryki słodkiej, 1 płaska łyżeczka papryki ostrej, 2 płaskie łyżeczki soli. zamarynować najlepiej dzień wcześniej |
|
|
|
#3050 | |
|
Zakorzenienie
|
no te tantum rosa to piekielnie zimne jak postoi chwil
---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Cytat:
mniam...skrzydełka..brzmi pysznie
|
|
|
|
|
#3051 |
|
Zakorzenienie
|
A tej Rosy to używa się tylko po porodzie naturalnym?
|
#3052 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Madziuchna, pytałaś kiedyś gdzie mieszkam, napiszę Ci na pw, zupełnie wyleciało mi to z głowy. Cytat:
---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Też możesz używać do przemywania. Ale jak dziewczyny będą tam pocięte i pozszywane to ciężko normalnie się umyć, lepiej polewać czymś. |
||
|
|
|
#3053 |
|
Zakorzenienie
|
po CC też
w końcu tak czy siak 6 tygodni połogu i krwi, wiec trzeba bardzo dbać o higiene co by jakieś paskudztwo nie wlazło
|
|
|
|
#3054 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sobie nie wyobrażam wakacji bez dziecka.Po pierwsze,że nie umiałabym zostawić na tak długo, a po drugie jak dla mnie wakacje z dziećmi to dopiero frajda! Można się znowu bawić jak dziecko, a nie tak zachowawczo
Zawsze patrzyłam na małżeństwa z dziećmi i zawsze im zazdrościłam jak fajnie się bawili w wodzie czy piachu Fakt,że z wyjściami wieczornymi gorzej, ale zawsze można dziecko do wózka i ze znajomymi skoczyć do jakiejś miłej knajpki![]() Ewentualnie weekendy mogłabym sobie robić takie dla odpoczynku i dziecko do dziadków, ale to niezbyt często.
|
#3055 |
|
Zakorzenienie
|
mnie też zawsze fascynują ludzie z dziećmi na wakacjach
w każdej sytuacji można sobie poradzić, tylko juz odpoczynek nie ten
|
|
|
|
#3056 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Do wszystkiego idzie się przyzwyczaić ![]() ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- My często wyjeżdżamy ze znajomymi i dziećmi gdzieś. Wieczorami da się zorganizować imprezkę tylko dla dorosłych. Nawet jak dzieciaki biegają długo to nikomu to nie przeszkadza. A na wyjściach do klubu czy baru aż tak nam nie zależy
|
|
|
|
|
#3057 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiadomo,że żal zostawić dzieciaka, ale człowiek jest tylko człowiekiem. Zawsze mówilismy z Tż,że Maja największą frajdę z wakacji będzie miała wtedy jak już będzie umiała chodzić... więc pewnie za 2 lata wybierzemy się całą rodzinką
|
|
|
#3059 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam,
taki piękny dzień a ja nie wiem co ze sobą zrobić . TŻ u rodziców, wszyscy sobie coś zaplanowali na niedzielę tylko ja się nie ogarnęłam.Gratulacje kolejnych rozpoczętych miesięcy !!! Ciekawe co u dirty...
|
|
#3060 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to pół życia w namiocie spędziłam, jako 2-latka jeździłam na obozy harcerskie, nie raz spałam i pod gołym niebem Dla mnie to super wypoczynek, lepszy niż w hotelu ![]() Cytat:
Fajny dzień ![]() Ciepło, kupiłam na bazarku mnóstwo owoców i warzyw i moje SŁONECZNIKI
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:45.

U Was też tak gorąco? maaaasakra, nie ma czym oddychać. Ja dziś sama w domu (i w dodatku nadal u rodziców). TŻ u nas w mieszkanku dalej działa, a ja posprzątałam trochę rodzicom (bo dziś wracają z urlopu) i w planach mam jeszcze upiec drożdżówkę z malinkami i wiśniami, o ile upał mi pozwoli
Czyli już praktycznie się wyprowadziłam, ale nie wprowadziłam
No i pojawił się problem - nie mieścimy się 

a poza tym w szpitalu jak ja sobie to rozpuszczę
bo tą saszetkę chyba się z wodą rozpuszcza, czy jak? 

a tak to leze i kwitne, nie moge sie jutra doczekac i dyzuru mojego doktorka bo on to mi przynajmniej cos powie. dzisiaj w nocy praktycznie cala, noworodek dawal czadu za sciana, o matko.... odzwyczailam sie od tego ryku i chwilowo przez mysl mi przeszlo ze ja chyba nie dam rady z ryczacym dzieckiem