Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę:
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v 2 3,57%
Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V 3 5,36%
Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V 24 42,86%
Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 22 39,29%
Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V 5 8,93%
Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V 0 0%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-21, 16:52   #4411
Mya1989
Zakorzenienie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Dla mnie to nie ma znaczenia

Mya TAk mi sieprzypomniało.Uwielbiam zdrobnienie LULA Ty tak do Ulki mówisz nie?
Bez urazy to niżej porównanie

Ja tak mówię do bokserki mojej siostry.Liza ma na imię ale jest taka słodka że mówię do niej Lula albo Lala.I tak mi się skojarzyło

Odwróci się
No Lula, Lula, to tak słodko brzmi
Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
U nas też niby łóżeczko stoi ale ruszyć go nie możemy bo mojego TŻta siostra będzie tym łóżeczkiem wywoływać u siebie ciąże... głupota
Więc kupimy Jaśkowi nowe, śliczne łóżeczko

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
A ja Wam tylko powiem : ze przyjechaly Majeczkowe rzeczy I chyba sie posikam ) Załącznik 5334408

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ojeej

Dzisiaj brat domnie dzwoni, że nie dają mi łóżeczka i wózka bo bratowa w ciąży nie żebym się nie spodziewała

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

Goście pojechali to teraz będzie już spokój, zmęczona jestem

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 16:53   #4412
anulka2205
Wtajemniczenie

Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.

Dziewczyny ja nie wiem czy wszędzie, ale u nas w poradni laktacyjnej są do wypożyczenia laktatory, ale takie "kombajny", nie pamiętam już modeli, ale z medeli własnie, wszystkie te części, które mają kontakt z ciałem/mlekiem dostaje się wysterylizowane, w każdym razie wtedy sprawdzałam na necie to po kilka tysięcy kosztowały, ale ciągnęły z taką efektywnością, że jeśli któaś ma możliwość wypożyczyć to szczerze polecam, zamiast wisieć uczepiona na kablu, bo nawet te elektryczne trochę czasu na ściągnięcie potrzebują. A koszt porównywalny z zakupem średniej klasy sprzętu. Może warto podpytać jakby co, bo wygoda nieporównywalna.

Mya to Ty chyba całkiem zadowolona, bo ubolewałaś, że nie możesz sama wózka i w ogóle

Wielkie kciuki dla Ani

Edytowane przez anulka2205
Czas edycji: 2013-07-21 o 16:55
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 16:58   #4413
ryba91
Zakorzenienie

ja nie wiem czy my tu takie coś bedziemy mieć, ale szczerze powiedziawszy wątpie..

idzie wyczuc moment jak dziecko się odwraca?
Stary 2013-07-21, 17:05   #4414
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja nie wiem czy wszędzie, ale u nas w poradni laktacyjnej są do wypożyczenia laktatory, ale takie "kombajny", nie pamiętam już modeli, ale z medeli własnie, wszystkie te części, które mają kontakt z ciałem/mlekiem dostaje się wysterylizowane, w każdym razie wtedy sprawdzałam na necie to po kilka tysięcy kosztowały, ale ciągnęły z taką efektywnością, że jeśli któaś ma możliwość wypożyczyć to szczerze polecam, zamiast wisieć uczepiona na kablu, bo nawet te elektryczne trochę czasu na ściągnięcie potrzebują. A koszt porównywalny z zakupem średniej klasy sprzętu. Może warto podpytać jakby co, bo wygoda nieporównywalna.

Mya to Ty chyba całkiem zadowolona, bo ubolewałaś, że nie możesz sama wózka i w ogóle
no u nas to takich wypożyczalni na bank nie ma w tej dziurze

No ja całkiem zadowolona z tego powodu

Dziewczyny, ile ludzi nad morzem a jakie upały!!!

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-07-21, 17:16   #4415
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
ja nie wiem czy my tu takie coś bedziemy mieć, ale szczerze powiedziawszy wątpie..

idzie wyczuc moment jak dziecko się odwraca?
Mi sie wydaje ze czułam tak ok 28 tyg ale pewna nie jestem no skanu nie mialam wiec nie pomoge .

Ja mam laktator elekt. Z Aventu , uzywany I kupiłam an ebayu wszystkie gumowe elementy nowe .

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 17:22   #4416
lineczka1989
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość

Dzisiaj brat domnie dzwoni, że nie dają mi łóżeczka i wózka bo bratowa w ciąży nie żebym się nie spodziewała
Gratuluje przyszla ciotko!

Ja nawet nie wiem jaki laktator będę miała :P

Zawsze można steryluzator do końcówek kupic ale nie wiem czy to się opłaca bo sie tym na razie nie interesowałam
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 17:24   #4417
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV

Cytat:
no u nas to takich wypożyczalni na bank nie ma w tej dziurze

No ja całkiem zadowolona z tego powodu

Dziewczyny, ile ludzi nad morzem a jakie upały!!!
Tak myslalam ze bedziesz zadowolona. Wiec jaki wozek planujesz ? ;>

Ja chce nad morze !!

Jade do Domu , musialam jednak przewodzic tym zakupom )
Pomalujemy drzwi w pokoiku , wypierzemy dywan , przykrecimy roletke . A potem moze wrzuce Wam cos co mi przyjdzie pod reke )

Dziewczyny planujecie powiesic cos nad lozeczkiem ?

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-07-21, 17:26   #4418
lineczka1989
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2

Cytat:

Zależy co masz na myśli

"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-21, 17:29   #4419
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Mi sie wydaje ze czułam tak ok 28 tyg ale pewna nie jestem no skanu nie mialam wiec nie pomoge .

Ja mam laktator elekt. Z Aventu , uzywany I kupiłam an ebayu wszystkie gumowe elementy nowe .

hmm.. no bo na ostatniej wizycie mały nadal był nózkami w dół, ale kopy czuje i na dole i u góry teraz więc dlatego pytam.. bo wcześniej czułam tylko pod mostkiem i żebrem.. a teraz tez niżej..

Cytat:

Ja chce nad morze !!

Pomalujemy drzwi w pokoiku , wypierzemy dywan , przykrecimy roletke . A potem moze wrzuce Wam cos co mi przyjdzie pod reke )

hm.. zalezy co masz na mysli, baldachim? chyba tylko jak już moja mama faktycznie kupi to żeby zobaczyć jak wygląda, planuje jakąś karuzelkę mieć
Stary 2013-07-21, 17:31   #4420
Trele_Morele
Zakorzenienie

No mysle o jakims baldachimie , albo takiej tiulowej zasłonce bardziej ? Zastanawiam sie czy to nie tylko skupisko kurzu ??

Widzialam tez gdzies taki zielony lisc nad lozeczkiem I strasznie mi sie to podobalo , tylko gdzie ??

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-07-21, 17:34   #4421
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:

Ja chce nad morze !!

Bebetto fabio beżowy, albo granatowy. Piękny jest
Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
Gratuluje przyszla ciotko!

Ja nawet nie wiem jaki laktator będę miała :P

Zawsze można steryluzator do końcówek kupic ale nie wiem czy to się opłaca bo sie tym na razie nie interesowałam
Dzięki

A ja zgubiłam mój zeszyt wyprawkowy, muszę od nowa pisać

wgl tak mnie swedzi cipciak , że masakra. Ale właśnie nie jakoś infekcjowo, tylko tak jakbym miała uczulenie lub sobie poparzyła/odparzyła

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

Już nie dodam, ze Lula jest tak nisko, że masakra, czuję ją dosłownie w pachwinach

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-21, 17:45   #4422
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Bebetto fabio beżowy, albo granatowy. Piękny jest

Dzięki

A ja zgubiłam mój zeszyt wyprawkowy, muszę od nowa pisać

wgl tak mnie swedzi cipciak , że masakra. Ale właśnie nie jakoś infekcjowo, tylko tak jakbym miała uczulenie lub sobie poparzyła/odparzyła

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

Już nie dodam, ze Lula jest tak nisko, że masakra, czuję ją dosłownie w pachwinach
Mnie tez swędziało że masakra- ale gin powiediał ze żadnej infekcji nie ma.. powiedział ze może to jakieś uczulenie na nowy kosmetyk, proszek .. a teraz właśnie zaczęłam używać tych kapsułek persil. . .ale nic innego mnie nie swędzi niż ona..

Trele- no skupisko kurzu jak nic, ale jak sie o to bedzie dbało to wygląda na prawdę ładnie! - moja siostra miała przy pierwsszej córze i na prawdę super wyglądało z tym że jak już miała drugie to nie chciało jej sie o to dbać bo starsza miała dwa latka i jakoś czasu brakowało ..
ja na pewno na lato bede miała taką siatkę-moskitierę, bo u nas komarów i biedronek od groma.. nie wiem skad to sie bierze,.. a wcześniej to tak jak mówie póki co nie planuje baldachimu ( chyba ze mi sie odwidzi albo mąż coś zacznie gadać.. ) i bedzie obowiazkowo karuzelka ;d
Stary 2013-07-21, 17:56   #4423
anulka2205
Wtajemniczenie

Trele te liście to chyba ikea

I mamy dziś na suwaczku 100 days to go

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2013-07-21, 18:00   #4424
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
hm.. zalezy co masz na mysli, baldachim? chyba tylko jak już moja mama faktycznie kupi to żeby zobaczyć jak wygląda, planuje jakąś karuzelkę mieć
kruzelę to i ja planuję :P już nawet leży i czeka
Cytat:
No mysle o jakims baldachimie , albo takiej tiulowej zasłonce bardziej ? Zastanawiam sie czy to nie tylko skupisko kurzu ??

baldachim? w życiu kurzu multum, może i fajnie wygląda ale nie jestem za
Cytat:
wgl tak mnie swedzi cipciak , że masakra. Ale właśnie nie jakoś infekcjowo, tylko tak jakbym miała uczulenie lub sobie poparzyła/odparzyła:mdleje
może tormentiolem posmaruj sobie

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-21, 18:08   #4425
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie tez swędziało że masakra- ale gin powiediał ze żadnej infekcji nie ma.. powiedział ze może to jakieś uczulenie na nowy kosmetyk, proszek .. a teraz właśnie zaczęłam używać tych kapsułek persil. . .ale nic innego mnie nie swędzi niż ona..

Trele- no skupisko kurzu jak nic, ale jak sie o to bedzie dbało to wygląda na prawdę ładnie! - moja siostra miała przy pierwsszej córze i na prawdę super wyglądało z tym że jak już miała drugie to nie chciało jej sie o to dbać bo starsza miała dwa latka i jakoś czasu brakowało ..
ja na pewno na lato bede miała taką siatkę-moskitierę, bo u nas komarów i biedronek od groma.. nie wiem skad to sie bierze,.. a wcześniej to tak jak mówie póki co nie planuje baldachimu ( chyba ze mi sie odwidzi albo mąż coś zacznie gadać.. ) i bedzie obowiazkowo karuzelka ;d
No u mnie tragedia! lażę i staram się drapać nie rzucając w oczy...
Cytat:

gratulację, ide zobaczyć ile ja mam!
Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
kruzelę to i ja planuję :P już nawet leży i czeka

baldachim? w życiu kurzu multum, może i fajnie wygląda ale nie jestem za

może tormentiolem posmaruj sobie
Zapiszę, jutro do apteki pójdę, bo dzisiaj oczywiście w dziurze zamknięta..

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-21, 18:28   #4426
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:

no to dzisiaj też pijemy hahah jakieś alko stawiaSZ bez % ;D rozumiem :d

Mya- u mnie powiedział ze moge stosować clotrimazolum.. i powiem Ci ze po jednym dniu smarowania przeszło, potem male przytulaski z tż były i zaś wróciło - myslałam ze od niego coś, ale nie.. u mnie też bez infekji więc nie wiem.. no a może faktycznie ten proszek.. nie wiem ale wkur.wiające było to swędzenie- mam nadzieje ze już nie wróci

ciekawe jak tam Zuziak.

BĘDĘ JUTRO OD RANA AKTUALIZOWAŁA LISTĘ. OD JUTRA DO ODWOŁANIA ( OK 2 TYG) PROSZĘ O WYSYŁANIE WSZYSTKICH ZMIAN NA PW. - nie zawsze bede wstanie nadrobić, z powodu braku neta w domu.. jak napiszecie 30 stron to nie nadrobie na 100% no i w suie idę myć podłogi ........ ehh..
Stary 2013-07-21, 18:41   #4427
anulka2205
Wtajemniczenie

Podniosłabym Bavarię, alem wczoraj ostatnią wypiła

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2013-07-21, 18:56   #4428
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
no to dzisiaj też pijemy hahah jakieś alko stawiaSZ bez % ;D rozumiem :d

Mya- u mnie powiedział ze moge stosować clotrimazolum.. i powiem Ci ze po jednym dniu smarowania przeszło, potem male przytulaski z tż były i zaś wróciło - myslałam ze od niego coś, ale nie.. u mnie też bez infekji więc nie wiem.. no a może faktycznie ten proszek.. nie wiem ale wkur.wiające było to swędzenie- mam nadzieje ze już nie wróci

ciekawe jak tam Zuziak.

BĘDĘ JUTRO OD RANA AKTUALIZOWAŁA LISTĘ. OD JUTRA DO ODWOŁANIA ( OK 2 TYG) PROSZĘ O WYSYŁANIE WSZYSTKICH ZMIAN NA PW. - nie zawsze bede wstanie nadrobić, z powodu braku neta w domu.. jak napiszecie 30 stron to nie nadrobie na 100% no i w suie idę myć podłogi ........ ehh..
to stosowałam, więc kupię sobie na pewno. Mam nadzieję, że pomoże, bo nie daję rady

goście wyjechali i jest taki syf, że idę się położyć chyba

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-07-21, 19:03   #4429
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:

ale leci ten czas nie ?
Ja mam 69 a Od jutrA 31 tydzien )

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Cytat:
Podniosłabym Bavarię, alem wczoraj ostatnią wypiła
Ja mam 6 szt - damy rade. Kogo nie ma tego strata

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-07-21, 19:10   #4430
niunia32
Zakorzenienie

dobry

kurde, kupiłam sobie litrowe lody, waniliowe z rodzynkami i orzechami i są przepyszne... mam ochotę zjeść całą paczkę

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 19:16   #4431
Mya1989
Zakorzenienie

zaczęłam sprzątać, chyba mam jakiś syndrom niedosprzatania

trele, tak malutko to już jedną noga rodzisz:d

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-07-21, 19:24   #4432
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:

trele, tak malutko to już jedną noga rodzisz:d
Ciii.. Nie mòwmy o tym

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-07-21, 19:27   #4433
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Ciii.. Nie mòwmy o tym

Ja Ci tam zazdroszczę, niedługo będziesz trzymac Majusię w ramionach i całować jej maleńkie stopeczki

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-07-21, 19:57   #4434
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
ale leci ten czas nie ?
Ja mam 69 a Od jutrA 31 tydzien )
69 dni.. przecież to chwila moment i zleci
Cytat:
a ja posprzątałam kuchnię i pokój i sypialnię ale tak powierzchownie
jutro mam zamiar wysprzątać szafki w kuchni
aż TŻ mnie pytał czy mam już syndrom wicia gniazda

Nela 5/11/13
Stary 2013-07-21, 20:02   #4435
lusesita23
Zakorzenienie

Hej Mamuśki

może na urlopie uda mi się być z Wami na bieżąco

jeszcze tydzień i zaczynam najdłuższy urlop na świecie

a tak w ogóle to melduję się w 21 tygodniu

nadal nie czuję nic przypominającego kopniaczki czasem są to tylko bulgotki

jak Wasze plany wakacyjne?

my chcemy jeszcze pokorzystać i wybieramy się 7.08 na 5 dni nad morze
już nie mogę się doczekać

życzę udanych wizyt i trzymajcie kciuki za moją, wtorkową - może maluch pokaże Mamie i Tacie co ma między nóżkami to byłby piękny prezent w 2 rocznicę ślubu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 21 tc.jpg (57,0 KB, 25 załadowań)
Stary 2013-07-21, 20:03   #4436
maomami
Wtajemniczenie

Witam Was moje kochane mamusie, od razu przepraszam ale nie nadrobie bo od środy wieczorkiem mam ponad 30 stron Przepraszam Was też że się nie odzywałam ale mąż we czwartek rano porwał mnie i dopiero dzisiaj wróciliśmy, zabrał mnie do Sącza do rodziny, gdzie niestety nie ma internetu, na telefonie też zasięg słaby, zrobił mi odwyk od telefonu i internetu.
Teraz zaczynam wracać pomału spowrotem
jakoś się ogarnę i będę z Wami, widzę że już jest sonda na nowy tytuł.

U nas ogólnie lepiej, moje zęby wreszcie dają mi święty spokój (tfu tfu odpukać), póki co niestety zostały mi jeszcze zajady i jedna afta/bąbel jakiś na wardze, ale wszystkie z buzi wreszcie poznikały, dziąsła już nie są takie nabrzmiałe, wczoraj pierwszy raz od ponad tygodnia zjadłam kromkę chleba. Tak więc wreszcie zaczynam normalnie jeść.

Aaaaaaaaaaaa dodatkowym plusem wyprawy do rodzinki jest fakt że przywieźliśmy wózek dla Zuzanki bo szwagierka tam wywiozła, póki co jest w częściach już wyniesiony na strych ale jest już u nas

A Zuzka kopie jak szalona, teraz najbardziej można zauważyć i poczuć jak leżę na którymś boku, tak wtedy skacze, no i jest z niej po tatusiu nocny marek w ciągu dnia kopnie od czasu do czasu ale wieczorem i w nocy tak szaleje mała rozrabiara kochana

Uciekam teraz do mycia i chyba lulu

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 20:04   #4437
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Ja Ci tam zazdroszczę, niedługo będziesz trzymac Majusię w ramionach i całować jej maleńkie stopeczki
Ja tez sie ciesze cholernie I nie moge sie doczekac ! Ale chyba powoli sobie uswiadamiam co mnie czeka .. O porodzie dotychczas myslalam jak o czyms co trzeba przetrwac bo na koncu czeka na mnie moje dziecko.
Teraz zaczynam sie zastanawiac jak to Bedzie, czy dam rade..

I mam jakies przeczucie ze bedzie cesarka dlatego chce tak strasznie sprawdzic ulozenie małej ..
A moze to nadzieja a nie przeczucie ??

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-07-21, 20:18   #4438
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
Hej Mamuśki

życzę udanych wizyt i trzymajcie kciuki za moją, wtorkową - może maluch pokaże Mamie i Tacie co ma między nóżkami to byłby piękny prezent w 2 rocznicę ślubu
nie martw się, przyjdzie czas że poczujesz kopniaczki
a brzuszek fajny

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Witam Was moje kochane mamusie, od razu przepraszam ale nie nadrobie bo od środy wieczorkiem mam ponad 30 stron Przepraszam Was też że się nie odzywałam ale mąż we czwartek rano porwał mnie i dopiero dzisiaj wróciliśmy, zabrał mnie do Sącza do rodziny, gdzie niestety nie ma internetu, na telefonie też zasięg słaby, zrobił mi odwyk od telefonu i internetu.
Teraz zaczynam wracać pomału spowrotem
jakoś się ogarnę i będę z Wami, widzę że już jest sonda na nowy tytuł.

U nas ogólnie lepiej, moje zęby wreszcie dają mi święty spokój (tfu tfu odpukać), póki co niestety zostały mi jeszcze zajady i jedna afta/bąbel jakiś na wardze, ale wszystkie z buzi wreszcie poznikały, dziąsła już nie są takie nabrzmiałe, wczoraj pierwszy raz od ponad tygodnia zjadłam kromkę chleba. Tak więc wreszcie zaczynam normalnie jeść.

Aaaaaaaaaaaa dodatkowym plusem wyprawy do rodzinki jest fakt że przywieźliśmy wózek dla Zuzanki bo szwagierka tam wywiozła, póki co jest w częściach już wyniesiony na strych ale jest już u nas

A Zuzka kopie jak szalona, teraz najbardziej można zauważyć i poczuć jak leżę na którymś boku, tak wtedy skacze, no i jest z niej po tatusiu nocny marek w ciągu dnia kopnie od czasu do czasu ale wieczorem i w nocy tak szaleje mała rozrabiara kochana

Uciekam teraz do mycia i chyba lulu
dobrze, że już zęby Cię ie bolą
Cytat:
Ja tez sie ciesze cholernie I nie moge sie doczekac ! Ale chyba powoli sobie uswiadamiam co mnie czeka .. O porodzie dotychczas myslalam jak o czyms co trzeba przetrwac bo na koncu czeka na mnie moje dziecko.
Teraz zaczynam sie zastanawiac jak to Bedzie, czy dam rade..

I mam jakies przeczucie ze bedzie cesarka dlatego chce tak strasznie sprawdzic ulozenie małej ..
A moze to nadzieja a nie przeczucie ??

Ty się zastanawiasz co to będzie jak urodzić, u mnie 107 dni do porodu i się już zastanawiam co to będzie

mi się wydaje że jednak w październiku urodzę, nie wiem czemu a czy będę mieć cesarkę czy naturalnie będę rodzić to jakoś przeczuć nie mam

Nela 5/11/13

Edytowane przez lineczka1989
Czas edycji: 2013-07-21 o 20:19
Stary 2013-07-21, 20:26   #4439
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
Hej Mamuśki

Zastanawiałam sie ostatnio co u Ciebie

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 20:36   #4440
Anoula
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI

Cytat:
Napisane przez Miss Triss Pokaż wiadomość
PS. Wszystkim ślubującym dzisiaj życzę dużo miłości, seksu i namiętności! I pamiętajcie, że to jest WASZ dzień i to WY macie bawić się najlepiej!
Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Anoula, Miki , Nasturcja

Wszystkiego co najpiękniejsze i najlepsze na nowej drodze życia !

Wasze zdrowie dziewczyny !
Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Na wstępie:

[CENTER][SIZE=4][COLOR=darkorchid][B]Nasturcja, Miki, Anoula w tym szczególnym, jedynym i niepowtarzalnym dniu życzę Wam morza miłości, zrozumienia, szacunku, namiętności. Bierzcie z życia garściami, dbajcie o Waszą małą rodzinkę, spełniajcie Wasze marzenia! Niech to wspólne życie będzie usłane różami, a wszystkie smutki omijają Was szerokim łukiem! Cudownego ślubu, łez wzruszenia w oczach, zabawy do utraty tchu - to jedyny taki dzień w życiu!
Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Wszystkim dzisiejszym PM wszystkiego najlepszego,dużo radości,wytrwałości,samyc h pięknych chwil w małżeństwie oraz ogromu nieustającej miłości

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Dziękuję Kochane za wszystkie życzenia

Wróciłam właśnie od fryzjera. Pięknie mnie uczesała Wyszło o wiele lepiej niż na próbnym, no ale tak jak mówiła tamta fryzura to tylko prowizorka. Dzisiaj bardzo się postarała, tył wyszedł cudownie Fryzura kosztowała mnie 90 zł, dałam jej 100 zł bo naprawdę wyszłam zadowolona, a to rzadko się zdarza jak wracam od fryzjera
super ze fryzura sie udala i bylas zadowolona

Cytat:
Napisane przez rusalka12 Pokaż wiadomość
Gratulacje dla tych co dzis staja na slubnym kobiercu

U nas wiesci - bedzie dziewczynka. Na razie nazywamy ja Ola, pewnie juz tak zostanie.
Pzdrawiam wszystkie
gratuluje dziewczynki

Cytat:
Napisane przez budowniczka Pokaż wiadomość
Gratuluje Pannom Mlodym !
Cytat:
Wszystkim PM wszystkiego najcudowniejszego
Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Witam się po urlopie

Przede wszystkim - życzę dzisiejszym PM dużo radości, uśmiechu i miłości. Oby ten dzień był cudownym przeżyciem i wstępem do dalszego szczęśliwego życia.

W Chorwacji było super - pogoda taka w sam raz, nie było nieznośnych upałów tylko tak w granicach 26-29 stopni. Bardzo dużo czasu spędzałam w wodzie - w morzu i w basenie. Podróż odbyła się bez problemów. Co prawda trochę mnie bolał kręgosłup ale to wszystko. Maluszkowi się chyba wakacje podobały bo pierwszy raz poczułam takie typowe "puknięcia" od środka Dodatkowo wrzucam zdjęcia brzucha na wakacjach
super brzuszek

Dziewczyny tak hurtem dziekuje w iminiu swoim i meza za zyczenia i gratulacje jak juz rano pisalam u nas wszystko sie slicznie udalo i nawet godzineprzed slubem wyszlo slonce bo rano to byly chmury i blo zimno

Cytat:
Napisane przez Sylwiaaa88 Pokaż wiadomość
A i jeszcze dzisiejszy brzuchol

Budowniczka : zeby juz bylo ok

Na razie nadrobilam do rana, za chwile biore sie za reszte
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości