|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Piąta część wątku będzie nosiła nazwę: | |||
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz.v |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,57% |
Tej jesieni wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz.V |
3 | 5,36% |
Końcem roku wyjdzie z brzuszka słodki chłopczyk lub dziewuszka! Mamy XI-XII 2013. cz. V |
24 | 42,86% |
Fiku miku , Fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
22 | 39,29% |
Spać nie dają nam już brzuszki bo się wiercą w nich maluszki. Mamusie XI-XII 2013. cz.V |
5 | 8,93% |
Tu nam przybyło,tam się odłożyło najwięcej chłopców się pojawiło. Mamy XI-XII 2013. cz.V |
0 | 0% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4411 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzisiaj brat domnie dzwoni, że nie dają mi łóżeczka i wózka bo bratowa w ciąży ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Goście pojechali to teraz będzie już spokój, zmęczona jestem ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4412 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013.
Dziewczyny ja nie wiem czy wszędzie, ale u nas w poradni laktacyjnej są do wypożyczenia laktatory, ale takie "kombajny", nie pamiętam już modeli, ale z medeli własnie, wszystkie te części, które mają kontakt z ciałem/mlekiem dostaje się wysterylizowane, w każdym razie wtedy sprawdzałam na necie to po kilka tysięcy kosztowały, ale ciągnęły z taką efektywnością, że jeśli któaś ma możliwość wypożyczyć to szczerze polecam, zamiast wisieć uczepiona na kablu, bo nawet te elektryczne trochę czasu na ściągnięcie potrzebują. A koszt porównywalny z zakupem średniej klasy sprzętu. Może warto podpytać jakby co, bo wygoda nieporównywalna.
Mya to Ty chyba całkiem zadowolona, bo ubolewałaś, że nie możesz sama wózka i w ogóle ![]() Edytowane przez anulka2205 Czas edycji: 2013-07-21 o 16:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#4413 |
Zakorzenienie
|
ja nie wiem czy my tu takie coś bedziemy mieć, ale szczerze powiedziawszy wątpie..
idzie wyczuc moment jak dziecko się odwraca?
#4414 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ja całkiem zadowolona z tego powodu ![]() Dziewczyny, ile ludzi nad morzem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4415 | |
Zakorzenienie
|
Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV
Cytat:
Ja mam laktator elekt. Z Aventu , uzywany I kupiłam an ebayu wszystkie gumowe elementy nowe . Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4416 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2
Cytat:
![]() Ja nawet nie wiem jaki laktator będę miała :P Zawsze można steryluzator do końcówek kupic ale nie wiem czy to się opłaca bo sie tym na razie nie interesowałam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4417 | |
Zakorzenienie
|
Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV
Cytat:
Ja chce nad morze !! Jade do Domu , musialam jednak przewodzic tym zakupom ![]() Pomalujemy drzwi w pokoiku , wypierzemy dywan , przykrecimy roletke . A potem moze wrzuce Wam cos co mi przyjdzie pod reke ![]() Dziewczyny planujecie powiesic cos nad lozeczkiem ? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4418 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4419 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#4420 |
Zakorzenienie
|
No mysle o jakims baldachimie , albo takiej tiulowej zasłonce bardziej ? Zastanawiam sie czy to nie tylko skupisko kurzu ??
Widzialam tez gdzies taki zielony lisc nad lozeczkiem I strasznie mi sie to podobalo , tylko gdzie ?? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4421 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A ja zgubiłam mój zeszyt wyprawkowy, muszę od nowa pisać ![]() wgl tak mnie swedzi cipciak , że masakra. Ale właśnie nie jakoś infekcjowo, tylko tak jakbym miała uczulenie lub sobie poparzyła/odparzyła ![]() ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- Już nie dodam, ze Lula jest tak nisko, że masakra, czuję ją dosłownie w pachwinach ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4422 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trele- no skupisko kurzu jak nic, ale jak sie o to bedzie dbało to wygląda na prawdę ładnie! ![]() ![]() ja na pewno na lato bede miała taką siatkę-moskitierę, bo u nas komarów i biedronek od groma.. nie wiem skad to sie bierze,.. a wcześniej to tak jak mówie póki co nie planuje baldachimu ( chyba ze mi sie odwidzi albo mąż coś zacznie gadać.. ) ![]()
![]() |
#4424 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4425 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Zapiszę, jutro do apteki pójdę, bo dzisiaj oczywiście w dziurze zamknięta.. |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4426 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mya- u mnie powiedział ze moge stosować clotrimazolum.. i powiem Ci ze po jednym dniu smarowania przeszło, potem male przytulaski z tż były i zaś wróciło - myslałam ze od niego coś, ale nie.. u mnie też bez infekji więc nie wiem.. no a może faktycznie ten proszek.. nie wiem ale wkur.wiające było to swędzenie- mam nadzieje ze już nie wróci ![]() ciekawe jak tam Zuziak. BĘDĘ JUTRO OD RANA AKTUALIZOWAŁA LISTĘ. OD JUTRA DO ODWOŁANIA ( OK 2 TYG) PROSZĘ O WYSYŁANIE WSZYSTKICH ZMIAN NA PW. - nie zawsze bede wstanie nadrobić, z powodu braku neta w domu.. jak napiszecie 30 stron to nie nadrobie na 100% ![]()
![]() |
#4428 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() goście wyjechali i jest taki syf, że idę się położyć chyba ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4429 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam 69 a Od jutrA 31 tydzien ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Ja mam 6 szt - damy rade. Kogo nie ma tego strata ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4430 |
Zakorzenienie
|
dobry
![]() kurde, kupiłam sobie litrowe lody, waniliowe z rodzynkami i orzechami i są przepyszne... mam ochotę zjeść całą paczkę |
![]() ![]() |
![]() |
#4431 |
Zakorzenienie
|
zaczęłam sprzątać, chyba mam jakiś syndrom niedosprzatania
![]() trele, tak malutko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4432 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4433 |
Zakorzenienie
|
Ja Ci tam zazdroszczę, niedługo będziesz trzymac Majusię w ramionach i całować jej maleńkie stopeczki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4434 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() a ja posprzątałam kuchnię i pokój i sypialnię ale tak powierzchownie ![]() jutro mam zamiar wysprzątać szafki w kuchni ![]() aż TŻ mnie pytał czy mam już syndrom wicia gniazda ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4435 |
Zakorzenienie
|
Hej Mamuśki
![]() może na urlopie uda mi się być z Wami na bieżąco ![]() jeszcze tydzień i zaczynam najdłuższy urlop na świecie ![]() a tak w ogóle to melduję się w 21 tygodniu ![]() nadal nie czuję nic przypominającego kopniaczki ![]() ![]() jak Wasze plany wakacyjne? my chcemy jeszcze pokorzystać i wybieramy się 7.08 na 5 dni nad morze ![]() już nie mogę się doczekać ![]() życzę udanych wizyt i trzymajcie kciuki za moją, wtorkową - może maluch pokaże Mamie i Tacie co ma między nóżkami ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4436 |
Wtajemniczenie
|
Witam Was moje kochane mamusie, od razu przepraszam ale nie nadrobie bo od środy wieczorkiem mam ponad 30 stron
![]() ![]() Teraz zaczynam wracać pomału spowrotem ![]() jakoś się ogarnę i będę z Wami, widzę że już jest sonda na nowy tytuł. U nas ogólnie lepiej, moje zęby wreszcie dają mi święty spokój (tfu tfu odpukać), póki co niestety zostały mi jeszcze zajady i jedna afta/bąbel jakiś na wardze, ale wszystkie z buzi wreszcie poznikały, dziąsła już nie są takie nabrzmiałe, wczoraj pierwszy raz od ponad tygodnia zjadłam kromkę chleba. Tak więc wreszcie zaczynam normalnie jeść. Aaaaaaaaaaaa dodatkowym plusem wyprawy do rodzinki jest fakt że przywieźliśmy wózek dla Zuzanki bo szwagierka tam wywiozła, póki co jest w częściach już wyniesiony na strych ale jest już u nas ![]() A Zuzka kopie jak szalona, teraz najbardziej można zauważyć i poczuć jak leżę na którymś boku, tak wtedy skacze, no i jest z niej po tatusiu nocny marek ![]() ![]() Uciekam teraz do mycia i chyba lulu
#4437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz zaczynam sie zastanawiac jak to Bedzie, czy dam rade.. I mam jakies przeczucie ze bedzie cesarka dlatego chce tak strasznie sprawdzic ulozenie małej .. A moze to nadzieja a nie przeczucie ?? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4438 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a brzuszek fajny ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mi się wydaje że jednak w październiku urodzę, nie wiem czemu ![]() ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-07-21 o 20:19 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4439 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4440 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Cyc ogromny, krągły brzuszek-a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny tak hurtem ![]() ![]() ![]() ![]() Budowniczka : ![]() ![]() Na razie nadrobilam do rana, za chwile biore sie za reszte |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:58.