|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
|
|
|
|
#2372 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
|
|
#2373 | |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
Wiec mamy do wyboru albo spanie z maluchem w jednym łóżku, albo bieganie co chwile do łóżeczka na drugim końcu mieszkania. No chyba zeby na przykład dziecko spalo w koszu i ten kosz położyć na naszym łóżku? (Jest bardzo szerokie i od ściany do ściany).
|
|
#2374 |
|
Rozeznanie
|
To ja was zaskocze ale z nami dzidzius bedzie 2-3 lata, bo wyjscia innego nie ma. Dopiero co sie przeprowadzilismy a mieszkanie ma tylko 2 pokoje.. Nie chce sie przeprowadzac po pol roku od przeprowadzki.. A z drugiej strony to tez troszke mozna zaoszczedzic jak ktos wynajmuje mieszkanie..
|
|
#2375 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
Sądzę też, że permanentne zmęczenie będzie miało wpływ na pracę tżta a tego nie chcę.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
|
#2376 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na Usg z dzidzią wszystko dobrze, tętno 160, dwie rączki, dwie nóżki, prawidłowy kręgosłup. Nawet wyprzedziliśmy ciąże o tydzień (wg om 12 tydz. wg tego USG 13 już leci) Ale mnie dalej ściskało i to porządnie. Dostałam duphaston, luteine dopochwowo, wit E, aspargin i buscopan. Oczywiście również karteczkę i rozpiską co i kiedy. Lekarz bardzo miły, zapytał czy chcę aby mi tę wizytę wpisał do karty ciąży, bo zdarzyły mu się przypadki, że lekarz prowadzący ma później jakieś wąty, powiedziałam żeby wpisał (mam nadzieje, że mój prowadzący nie będzie ich miał) Ogólnie chodzi o to, że mnie takie przypadłości spotykają co 4 tyg w czasie kiedy miałabym mieć okres (4 tyg temu trafiłam do szpitala) Moje miesiączki były bardzo bolesne, ale wczoraj to już na maxa dało mi popalić (albo ja to tak odebrałam) tak czy owak łzy mi leciały z bólu i niepewności. Ale Panu doktorowi z Kluczborka daję 5+ Powiedział, że do niego można dzwonić o każdej porze, on zawsze odbiera, nawet o 5 rano i wizyta zawsze 100 zł obojętnie czy poniedziałek rano czy o 19 w wigilię. No i mam nakaz leżenia, także leże... plackiem, dziś większość dnia spałam, wstaje na jedzonko (tż gotuje) i siku jak niemowlak. Jeszcze czasem coś mi się tak kurczy i rozkurcza ale dużo łagodniej niż wczoraj. I rozumiem też mojego lekarza, wiem, że ma malutkiego synka (2 m-ce) i no cóż... sobota wieczór. |
|
|
|
|
#2377 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2378 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
![]() A na początek (namawiam męża od razu na urlop ojcowski i może wypoczynkowy z tego roku bo i tak nie pojedziemy nigdzie) rozważam spanie "na zmianę" Choć dla zdrowia psychicznego wtedy płaczące dziecko z pilnującym rodzicem by spało w dziecinnym pokoju (bo i tak noc zwalona a jakieś dodatkowe łóżko tam planuję) a szczęściarz w naszej sypialni Myślę że jak już ten najgroźniejszy czas minie dla dziecka lepiej będzie spać w oddzielnym pokoju, bo wtedy my będziemy mogli bez stresu czy w necie posiedzieć czy obejrzeć coś na sen a (gdyby przypadkiem trafiło nam się takie co śpi do 8) rano można by się spokojnie szykować do pracy bez budzenia malucha. Słyszałam opinię, że dziecku nie za głośny telewizor czy muzyka nie przeszkadza, ale jednak co spokój to spokój (zresztą dzieciak w tej opinii wychowywany w ogóle nie chciał spać i nadal kiepsko śpi, więc nie uwierzę że to nie przez to)
|
|
#2379 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cicici mnie nie zaskakujesz, nasze pewnie będzie z nami do podobnego wieku mamy jedne pokój i pokój z kuchnią, nie wyobrażam sobie żeby dziecko mieszkało w kuchni a też zrobić dla niego ten nasz wielki nie widzi mi się.
|
|
|
|
#2380 |
|
Zakorzenienie
|
ogromne kciuki
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#2381 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Zreszta uwazam ze to jest zdrowe, taka wiez rodzicow z dzieckiem a jak bede chciala cos innego porobic to jest salon, lazienka i kuchnia jeszcze :P
|
|
#2382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale zrobiłam wlasnie z mężem burze mózgów i ustaliliśmy, ze jesli kupimy wezszy materac to bedziemy w stanie włożyć cos w tym stylu tuż koło łóżka: https://www.google.pl/search?q=lozec...gH8E3GA3VMM%3A A poza tym zwykle łóżeczko/kolyska na dzien w pokoju dziecięcym.
|
|
#2383 |
|
Zadomowienie
|
Ale weekend szybko minął...
Shiloh- kciuki za siostrę, oby wszystko było ok. Co do określenia, że ciąża to nie choroba, to zgadzam się z tym absolutnie, ale nie wyklucza to też faktu, że kobieta gorzej się czuje i nie jest super aktywna. Ja przez pierwsze tygodnie wracałam z pracy, robiłam obiad i padałam jak długa, potem ledwo dowlekałam się do prysznica i szłam spać, teraz jest lepiej o tyle, że mam więcej energii, ale za to bardzo dokucza mi kręgosłup, więc sprzątam w rozbiciu na cały tydzień, a nie jak wcześniej w sobotę rach ciach i po wszystkim. Uważam, że nikt nie powinien nam, dorosłym kobietą narzucać tego jak się powinniśmy czuć i co robić. Co do miejsca na łóżeczko malucha- stanie ono w sypialni, przez ok 1 rok, potem powoli zaczniemy przemieszczanie do jego pokoiku. Pies śpi z nami w sypialni, więc nie wyobrażam sobie, że moje maleństwo mogło by inaczej ![]() Perfuzja- niezły patent z tym łóżeczkiem, kiedyś widziałam taką kołyskę do łóżka, też wyglądało to bardzo fajnie. Jak znajdę to wrzucę linka. Edytowane przez forester Czas edycji: 2013-07-21 o 21:44 |
|
|
|
#2384 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wasze opinie są dla mnie bardzo cenne i wszystko sobie przeanalizuję. Mam przeczucie, że jak urodzi się nasze dziecko mogę nie mieć ochoty się z nim rozstawać . A jak krwawienie i ból? Ustąpiły?Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2385 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Chyba, że dziecko będzie ciągle płakać i brat się wyprowadzi, bo nie wytrzyma tfu, tfuCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
moja nawet nie wie co to allegro, chyba![]() Byliśmy na USG dziś. Lekarka stwierdziła, że coś widzi między nogami, ale tak się wierciło, że nie dało rady sprawdzić. Wszyscy i tak twierdzą, że będzie chłopak, może się sprawdzi
|
||||
|
|
|
#2386 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Negrid, trzymajcie się dzielnie, myślę że jak dzieciak Ci teraz daje w kość to potem będzie grzeczny (ja się tak pocieszam)
|
|
#2387 |
|
Wtajemniczenie
|
Forester, właśnie spojrzałam na pierwszy post - mamy taką samą datę OM i tp
.Perfuzja, taka dostawka to niezły pomysł. Pokazałam tżtowi i też mu się spodobało. Edytowane przez Amberella Czas edycji: 2013-07-21 o 22:01 |
|
|
|
#2388 | |
|
Zadomowienie
|
Perfuzja ja też mam małą sypialnię i myślę nad koszem Mojżesza ze składanym stelażem-zobacz sobie
Cytat:
|
|
#2389 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pokój, który obecnie jest graciarnia i może byc dziecięcym. I wstępnie myśle, zeby tam miec łóżeczko + większość rzeczy dziecięcych, tak zeby w ciagu dnia dziecko mogło tam spać. Ale ten pokoj jest totalnie po drugiej stronie mieszkania niz nasza sypialnia, wiec bieganie tak milion razy w nocy byłoby bardzo niewygodne.
emma myślałam o koszyku, ale mógłby tylko leżeć na łóżku bez stelaża. Nasza sypialnia naprawdę jest mikromala. Mieści sie tam wbudowana szafa, łóżko od ściany do ściany i jest może 80 cm przejście miedzy szafa a łóżkiem.
|
#2390 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;41895528]
Mówią, że sny spełniają się na odwrót ![]() [/QUOTE] Podobno :P Mnie sie sniła córeczka non stop, a urodził sie syn I też czasem śniły mi sie krwawienia najlepsze jest to, że zawsze śniło mi sie, że nie nacinali mnie i w ogóle bez szwanku przeżyłam poród...a było zupełnie inaczej tzn, było szybko, ale.... no
|
|
|
|
#2391 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Cytat:
Tylko Was dziś czytam, bez pisania, bo padlam...cały dzień w wodzie na basenach )) ale super było i apetyt mi wraca
|
|
#2392 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
No i fajnie wymyśliliście z tą dostawką
|
|
#2393 |
|
Zadomowienie
|
Hej jak pisałam byłam u koleżanki, która ma 2 tyg ddzieciątko i prawie 2 letnia córkę. Corci śpi w swoim pokoju już, a noworodek z nimi w sypialni, bo ma go blisko ,karmi go w półśnie bo długo je w pozycji raz na siedzaco raz na lezaco i odkłada. Jak zapłacze to ma go na oku. Ja muszę z sypialni wywalić stolik i tam będzie lozeczko stało. Nie chciałoby mi się lazić po mieszkaniu, zapalać świateł.i znowu wracać do sypialni, a za chwilę znowu biec jakby kwilil ...
|
|
|
|
#2394 |
|
Rozeznanie
|
Tz do mnie dzwonil i przekazal mi najswiezsze plotki... Otoz nasza "najlepsza przyjaciolka i najlepszy przyjaciel" (bo za takich sie podaja) opowiadaja naszym znajomym ze zmieniamy non stop lekarzy, bo mielismy problemy z zajasciem w ciaze, ze klamiemy ze ja jeszcze pracuje, bo ciaze mam zagrozona itd itd.. Po kiego chu.. takie rzeczy opowiadac? Najsmieszniejsze ze oni odradzali nam dziecko, ze za wczesnie, ze to kosztuje, a sami sie starali nic nam nie mowiac, chcieli byc pierwsi ale im sie nie udalo (tak na marginesie to oni maja z tym problem). Jak powiedzielismy siostrze tej dziewczyny ze sie spodziewamy malenstwa to powiedziala nam ze oni sie staraja ale nie moga, nikomu o tym nie powiedzielismy!!! Oni sami twierdza do ludzi ze dzieci to nie dla nich. Jak bardzo zlosliwym i zazdrosnym mozna byc?
|
|
#2395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też już bym chciała czuć ruchy maluszka. Ale wszystko przede mną ![]() Negrid dobrze, że wszystko jest ok, odpoczywaj i oszczędzaj się. Ja też na duphastonie od 7 tygodnia ciąży. Ja też w ciąży nie czuję się najlepiej fizycznie |
|
|
|
|
#2396 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja teraz pod wieczór dostałam takich kłuć, jakby jakieś prądy mi przechodziły w podbrzuszu. Normalnie aż podskakuje jak mnie walnie taki "piorun". Normalnie jakby ktoś mi szpilę wbijał i wyciągał po chwili. I tak co chwilę. Nie wiem co to w sumie.... tłumaczę sobie, że to macica się rozciąga ale pewna nie jestem....
|
|
#2397 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Moim zdaniem nie warto utrzymywać kontaktu z tak dwulicowymi osobami.
|
|
#2398 |
|
Rozeznanie
|
Ja naprawde kocham ludzi!! Ale jednak Polacy zagranica to swinie, juz po raz 100 w przeciagu 2 lat sie przejechalam na Polakach. Czy my z natury jestesmy tacy zawistni? Ona chodzi i pieprzy glupoty non stop, juz wczesniej slyszalam ze jestem podobno o nia zazdrosna, szkoda tylko ze nie wiem o co dokladnie, bo jezeli o wyglad czy charakter to najgorszemu wrogowi tego nie zycze. Ja wygaduje sie w necie a jej w zyciu nie obgadywalam, nie wiem czemu to robi. Przykro mi ;(
|
|
#2399 |
|
Zakorzenienie
|
Maz poczuł pierwszego kopniaka!
Minely równo 2 tygodnie od momentu, kiedy ja poczułam pierwszego (chociaż przekonałam sie, ze to to dopiero kilka dni pozniej).
|
#2400 |
|
Zadomowienie
|
hejka
dawno się nie odzywałam, ale jakoś nie miałam w ogóle czasu, codziennie u teściów byłam i wracałam padnięta.... w sobotę pojechaliśmy na cały dzień na wycieczkę i jak wróciłam, to się na chwilkę położyłam i po sekundzie mnie nie było w makijażu, ciuchach itd. Tż mnie tylko przebudził jak mnie przebierał, ale normalnie nie miałam siły wstać i iść do łazienki....Dodatkowo muszę się gdzieś dzisiaj do dentysty załapać... Mam 8 w sumie do rwania, ale jak byłam pod koniec maja, to od razu powiedziałam lekarce, że mogę być w ciąży (chociaż nie miałam pojęcia, bardziej powiedziałam to ze strachu, żeby jednak nic mi nie robiła. Jednak okazało się, że dobrze jej powiedziałam). Dzisiaj nie mam wyjścia, bo mi wczoraj buzia spuchła i mam taki tępy ból i dziwne wrażenie, że jakiegoś szczękościsku dostaję. Dodatkowo przez to mam ranę na policzku bo 8 tak rośnie, a jest pokruszona i się wbija... Mam nadzieję, że lekarka mi coś poradzzi (jakoś to zaleczy i zrobi plombę czy coś, bo raczej nie będzie mi rwała). Wczoraj nawet na dyżur stomatologiczny chciałam jechać ale jak sobie przypomniałam jaki to lekarz, to wolę się nawet z rana w pracy pomęczyć i pójść jakoś normalnie.... Mam tylko nadzieję, że będzie mogła coś z tym zrobić więc poproszę o Wasze magiczne kciuki no i żeby w pracy dużo ludzi nie było, bo wtedy będę musiała gadac, a to jest najgorsze....
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:57.

a pracę mam w 80% stojącą i nie jestem w stanie tak pracować (na zmianie są 2 osoby i tą druga nie jest w stanie zrobić wszystkiego sama). Jak jestem na zwolnieniu mamy zastępstwo, więc wszyscy na tym korzystają.
bo nie bardzo rozumiem dlaczego Tż miałby spać w innym pokoju? Ja mam nadzieję, że mój mąż również będzie wstawał w nocy do malca, a nie tylko ja. W życiu nie zgodzę się żeby spał w innym pokoju-dziecko jest wspólne

ogromne kciuki 

A jak krwawienie i ból? Ustąpiły?