Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 3 9,09%
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 1 3,03%
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 2 6,06%
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 0 0%
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 2 6,06%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 0 0%
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 1 3,03%
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 14 42,42%
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. 2 6,06%
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-21, 18:29   #3241
Mysia mysz
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

halo

byliśmy dzisiaj w kinie na jeźdzcu znikąd suuuuuper film młody z babcią został
co do nożyczek my używamy tt i jestem zadowolona
co do otulaczy mamy z mothercare, na ciuchach nam się trafił, ale nie używamy go młody sypia na brzuszku i lubi wędrować więc go nie ograniczam
Stary 2013-07-21, 18:38   #3242
cloche
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
Ponieważ Lenkę mi trochę spina wieczorami brzuszek i jest krzyk postanowiłam spróbować zmienić jej mm z Nan Pro 1 na Bebilon Comfort 1. Jaki mi właśnie cyrk odstawiłam teraz właśnie to byłam w szoku (a to już któraś flaszka z rzędu tego Bebilonu i wcześniej nic takiego nie działo się). Pamiętałam żeby jej to mleko wprowadzać stopniowo tzn. mieszałam z Nanem i doszłam do proporcji pół na pół i teraz nie chciała pić. Jak powąchałam to mleko to po prostu śmierdziało Ale do południa też je dostała w takiej proporcji i wypiła całe. To możliwe, że teraz nagle jej nie smakowało? Zrobiłam samego Nan w drugiej butelce i wypiła ale nawet nie całość bo tak była rykiem zmęczona, że padła po 40ml...

Także i na butelce nie jest łatwo
no ba, brzuszek musi dojrzec, czy to przy cycu czy na butli
z tym smakiem to nie wiem... jak dla mnie to wszystkie te mleka troche smierdola, ale nutramigen to jest szczyt mozliwosci mimo wszystko dzieci go jakos pija... wiec ich zmysl smaku jest troche inny od naszego.
Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
(...)super..może niech o 3 nad ranem przyjda to się na karmienie malego akurat zalapią..wtedy jestem najbardziej swieża i wypoczęta..
i jaka widowiskowa
moze oni mysla, ze poznym wieczorem/w nocy to dziecko i tak spi, a wy mozecie sie szlajac - przeciez W z lozeczka nie wypadnie, jak zostanie pare godzin sam
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 18:47   #3243
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
no ja miałam na myśli lekką spacerówę nie wiem czy warto samą wielką spacerówkę kupować, zależy gdzie spacerujecie też.. ciężka sprawa :P
i wydaje mi się, że tylko komplet można kupić...
lekka spacerówka czyli parasolka-laska? ale przecież na zime potrzebujemy jakas spacerowke zabudowana...a wiosna to nasze bable już będą dreptać! myślisz, ze eudza spacoerka to zly pomysl? znajomi strasznie narzekają na te lekki, bo kolka nijakie, dziecku niewygodnie, zakupow nie spakujesz znow mnie kusisz graco hehe.
może prosto od producenta udaloby się kupic bez gondoli - albo kupimy z i będzie dla kolejnego dziecka w rodzinie...chociaż u nas jakos żadne dziecko do gondoli trafic nie może

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Diabli teraz to już nie kupuj wózka 2w1 , ile jeszcze 3miesiące gondoli? To się nie opłaca, lepsza spacerówka, zwłaszcza, że Nelcia przyzwyczajona do spacerówek leżących. Ja się zastanawiam, że jak moja będzie jeszcze bardziej ciekawa świata to chyba dam nadstawkę spacerówki bo tam na brzuszku czy pleckach więcej widać. No, ale może jeszcze się uda ze 2-3 miesiące.
jaka spacerowke polecasz? oswiec mnie, bo my już głupiejemy. myslalam o murze (bez gondoli wlasnie), ale tz woli tako i faktycznie solidniej wygladaja (biorec pod uwagę zime np.) o gondoli nawet nie mysle, skoro do teraz mloda z niej nie korzystala.

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Oo z tym klejem to ja tak co wieczor mam ochote zrobic hee
ja już wymyslilam żeby gumke do smoka doczepić, wsadzić raz do buzi i już - samo będzie się trzymalo

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

Marchewa & Motyl - kolejne wieści od znajomej

"u mnie bartek miał klebsiele oxytoca. i glownie chodzi o to jak bardzo było dziecko zarazone. mi powiedzieli ze miał w moczu i kale. i ze najgorzej jak juz sie przedostanie do krwiobiegu, a we krwi ponoc bartek nie miał, chociaz w ksiazeczce dziecka wyczytałam ze miał! a ze ja i tak wyłam jak bóbr to mi calej prawdy nie mowili."
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 18:50   #3244
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
lekka spacerówka czyli parasolka-laska? ale przecież na zime potrzebujemy jakas spacerowke zabudowana...a wiosna to nasze bable już będą dreptać! myślisz, ze eudza spacoerka to zly pomysl? znajomi strasznie narzekają na te lekki, bo kolka nijakie, dziecku niewygodnie, zakupow nie spakujesz znow mnie kusisz graco hehe.
może prosto od producenta udaloby się kupic bez gondoli - albo kupimy z i będzie dla kolejnego dziecka w rodzinie...chociaż u nas jakos żadne dziecko do gondoli trafic nie może
no tak ale te wózki, które Ty masz są zabudowane i na zimę by się chyba nadały? a to, że bąble będą dreptać nie znaczy, że nie potrzeba już wózka

u mnie znów każdy bardzo szybko przechodzi na lekką spacerówkę ale nie typową parasolkę, która wygląda jak dla lalek

a co do spacerówki Mury to wg mnie dość słabo zabudowana jeśli myśleć o zimie

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 18:52   #3245
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
ja mam tako acoustic, ponieważ lubię prostotę i klasykę i jestem baaardzo zadowolona. Wózek jest na dużych kołach idealnie nadaje się do lasu, na wertepy i trudne tereny. Gorzej w supermarkecie bo nie ma skrętnych kół, ale mnie zależałao właśnie na takich. Dobrze się prezentuje, jest wygodny, ma dużo gadżetów. Łatwo składa i rozpina. Ma sztywny pałąk w budce gondoli wiec można dziecko w niej nosić no i lekko zaokrąglony spód więc może służyć jako kołyska. Nie wiem jak spacerówka, nie używałam jeszcze.
Ja zakochałam się w tym wóżku od pierwszego wejrzenia z wzajemnością
dzięki.
mamy obecnie dwa pożyczone od rodziny wozki - jeden wlasnie terenowy na wielkich kolkach i fakt w góry był super, ale to ze przednie kolka nie sa skretne to wielki minus. co z tego, ze przy chodnikach latwo go podbic skoro cholerstwo ciężkie i skrecanie wymaga naprawdę sporego wysiłku. akurat tutaj oboje z tz jesteśmy pewni, ze przednie kola musza być skretne
w drugim wozku (baby design) zaleta jest przekladana raczka, chociaż i to często mnie drazni, bo niby ochrona przed sloncem, ale przy dużych przednich i małych skretnych z tylu prowadzi się go jak wozek widłowy hehe i wjazd na chodnik jest niezłym wyczynem...także każdy z obecnych wozkow ma zalety i wady. obiecaliśmy, ze pożyczamy na 2-3 miesiące i chcemy je oddac poki jeszcze jezdza no i wybrać w końcu cos co nam będzie sie podobalo...ale jak widać ciezka sprawa
Stary 2013-07-21, 18:57   #3246
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Ja ostatnio na chwilę musiałam zablokować przednie koła (przejeżdżaliśmy przez meeega kałużę tzn, puszczaliśmy sam wózek ) i chwilę tak jechałam - porażka!! NIGDY w życiu bym się nie zdecydowała na 4 duże, nieskrętne koła toż to cały wózek trzeba podnosić a mojego Jedo jednym palcem prowadzę, jednym palcem skręcam

Moje dziecię zasypia o 19 - pierwszy raz marudny był, więc mąż wziął go do kąpieli, później zażądał cyca i zasnął przy nim ale przy przekładaniu do łóżeczka musiał się przebudzić of kors

Stary 2013-07-21, 18:58   #3247
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
No mam nadzieje, że towarzystkość odziedziczy po rodzicach

Co do karuzeli to może ta co Banka pokazywała by się u Was sprawdziła?
Tą co my z Justi mamy da się tylko do łóżeczka ze szczebelkami przymocować, choć inne Twoje kryteria spełnia.

Co do chusty to cierpliwie poobserwuj przez tydzień, a coś na pewno fajnego wpadnie A te 3 co są nie podobają Ci się? Sprawdz też gumtree i tablicę (sama właśnie spojrzałam - cenią się ludzie, nie ma co ale napewno w ciągu kilku dni coś fajnego w dobrej cenie się pojawi.)

Wiecie co, nie wychodziło mi to otulanie Sofii bo głupia nigdy tego filmiku "Szczęśliwe niemowle" nie obejrzałam Zawsze jak ktoś podawał link i widziałam, że trwa ponad godzinę to myślałam "oj, kiedy indziej obejrzę" i do tej pory odkładałam. Spróbuję Sofinkę dziś tak opatulić po kąpieli i zobaczymy.
wrzucilam do obserwowanych te aukcje co są .. może mi się uda jakoś tanio kupic.. niby na razie 2 są za 50 zł ale to pewnie ktoś przebije.

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
no ba, brzuszek musi dojrzec, czy to przy cycu czy na butli
z tym smakiem to nie wiem... jak dla mnie to wszystkie te mleka troche smierdola, ale nutramigen to jest szczyt mozliwosci mimo wszystko dzieci go jakos pija... wiec ich zmysl smaku jest troche inny od naszego.

i jaka widowiskowa
moze oni mysla, ze poznym wieczorem/w nocy to dziecko i tak spi, a wy mozecie sie szlajac - przeciez W z lozeczka nie wypadnie, jak zostanie pare godzin sam
niby nie wypadnie tylko, że o tej porze to ja tylko mysle o tym, żeby się położyć w koncu spać a nie gości przyjmować..

Cytat:

jaka spacerowke polecasz? oswiec mnie, bo my już głupiejemy. myslalam o murze (bez gondoli wlasnie), ale tz woli tako i faktycznie solidniej wygladaja (biorec pod uwagę zime np.) o gondoli nawet nie mysle, skoro do teraz mloda z niej nie korzystala.

ja już wymyslilam żeby gumke do smoka doczepić, wsadzić raz do buzi i już - samo będzie się trzymalo

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

"u mnie bartek miał klebsiele oxytoca. i glownie chodzi o to jak bardzo było dziecko zarazone. mi powiedzieli ze miał w moczu i kale. i ze najgorzej jak juz sie przedostanie do krwiobiegu, a we krwi ponoc bartek nie miał, chociaz w ksiazeczce dziecka wyczytałam ze miał! a ze ja i tak wyłam jak bóbr to mi calej prawdy nie mowili."

kurde niedobrze.. to musze pogadać z jakims pediatrą.. bo w szpitalu to mi nic zlego o tej bakterii nie mowili.. tylko ze podali antybioyk

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 19:06   #3248
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
Wojtuś dziękuje ciociom za 3miesięczne życzenia
jak to szybko zleciało szkoda tylko, ze głównie te 3 miechy były pod znakiem płaczu z powodu bólu brzuszka
ale ważne , że już wychodzimy na prostą

diabli- to na 100% nie są potówki..

jenny- ale super macie mieszkanko cudownie, ze juz się przeprowadziliście ! oby Wam się tam mieszkało jak w raju
no i Wiktorek śliczny taki radosny

vil- wy też tak jak my preferujecie nuki fajnie,ze Wam chusteczki z pampersa służą
ale Ci dobrze- winko, imprezka

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

w ciechocinku trwa festiwal romów
mieszkamy dosyć daleko od tężni ,a muzykę słychać na całego ;p
Myślę, że albo połowa sierpnia albo początek wrzesnia, ale damy znać.

Cytat:

A My na tą bakterię nic nie dostaliśmy
Marchewka jak się czegoś dowiesz to daj znać!

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 19:34   #3249
puchatkowa
Zakorzenienie

Jenny faktycznie super szybko Wam poszło z tym mieszkaniem A kolor w kuchni jest świetny!
A powiedz co za leżaczek ma Wiktorek? No i oczywiście sam Wiktorek - słodziak

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 19:44   #3250
maarchewka
Zakorzenienie

a są takie karuzele 3w1 które są jeszcze na pilota?? I jaki procent ceny nowej powinna kosztować używka?? jak nowa kostuje prawie 80 zł to 50 zł to dobra cena??

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2013-07-21 o 19:46
Stary 2013-07-21, 19:56   #3251
puchatkowa
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Nie uzywalam espumisanu ale raczej codziennie np 3 razy po 10 kropli , w ulotce jest chyba dzienna dawka max kropel
A dzięki już w necie doczytałam, że to można przed, po lub w trakcie karmienia a w razie potrzeby również przed snem podać. I ilość kropelek też znalazłam dla miesięczniaka

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Dziewczyny tego odczynu po szczepionce na gruźlicę ze szpitala nie moczyć, nie ruszać, czekać aż samo pęknie tak?

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 20:07   #3252
maarchewka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-

Cytat:
A dzięki już w necie doczytałam, że to można przed, po lub w trakcie karmienia a w razie potrzeby również przed snem podać. I ilość kropelek też znalazłam dla miesięczniaka

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Dziewczyny tego odczynu po szczepionce na gruźlicę ze szpitala nie moczyć, nie ruszać, czekać aż samo pęknie tak?
nie dotykać, nie wyciskać, ale jak w kąpieli Ci się zmoczy to nic się nie stanie..czekac az pęknie, potem sie zrobi blizna..

Wojtek
Stary 2013-07-21, 20:15   #3253
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
a są takie karuzele 3w1 które są jeszcze na pilota?? I jaki procent ceny nowej powinna kosztować używka?? jak nowa kostuje prawie 80 zł to 50 zł to dobra cena??
moja nowa kosztuje około 200zł, ja kupiłam za 70zł
Cytat:
nie dotykać, nie wyciskać, ale jak w kąpieli Ci się zmoczy to nic się nie stanie..czekac az pęknie, potem sie zrobi blizna..
u nas chyba nie było bąbla

Stary 2013-07-21, 20:18   #3254
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI

Cytat:

Ja normalnie moczylam w kapieli

Cytat:

Ja z graco bylam zadowola bardZo , byl lekki mlodemu bylo wygodnie i zakupy bylo gfzie wsadzic a parasolke mialam w bagazniku jak gdzies do galeri jechalam albo pozniej do zoo gdzie duzo sie chodzilo ale jak w niej zasna to tragedia
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 20:29   #3255
komiksowa
Raczkowanie

Cytat:

Kurcze u Małego nie było żadnego odczynu, a jakieś 2,5 tygodnia zrobił mu się na ramieniu bąbel - myślałam, że to ugryzienie komara, ale strasznie się paskudzi i wgląda jak mega pryszcz. To możliwe, żeby to był ten odczyn i wyszedł po 3 tygodniach od szczepienia?????

Cytat:
,
Matka jaka wygodnicka, pilota do karuzeli się zachciało A znajomym gratuluję pomysłowości. Chociaż powiem Ci, że nam się niedawno zwaliło 6 znajomych jednocześnie i to w porze kąpieli, to im delikatnie zasugerowałam, że time to say goodbye

Jenny ale metamorfoza dla fachowców.

Polecam Wam to ciasto:
http://www.malacukierenka.pl/czekola...-wisniami.html
Ja zrobiłam z 4 małych jajek i 80 g mąki, dodałam jeszcze łyżeczkę sody, a na wierzch oprócz wiśni pokruszone 60 g gorzkiej czekolady (resztki jakieś). Jest bardzo proste i pyszne

Mój wózek Baby Active też się prowadzi jednym palcem i ma dużą gondolę. Jesteśmy zadowoleni...no i piękny liliowy kolor, stelaża tudzież

A mój Młody dalej nie chce w chuście

Edytowane przez komiksowa
Czas edycji: 2013-07-21 o 20:30
komiksowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 20:34   #3256
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Jenny faktycznie super szybko Wam poszło z tym mieszkaniem A kolor w kuchni jest świetny!
A powiedz co za leżaczek ma Wiktorek? No i oczywiście sam Wiktorek - słodziak

W. ma leżaczek z FP, taki => http://www.smyk.com/fisher-price-usp...t-niemowlaka-p , dostał od dziadków

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Cytat:
I jaki procent ceny nowej powinna kosztować używka??

Nasza nowa z Tiny Love kosztuje ok 200 zł, a ja wylicytowałam za 90 zł.

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 21:09   #3257
maluska88
Raczkowanie

chciałam się pochwalić ze mój spryciula dziś sam włączył pozytywkę wstaje rano on na boku i majstruje przy pozytywce mały cwaniak ehh. Ostanio mało bywam na forum bo za dwa tygodnie Polska wiec mnóstwo załatwiana.
maluska88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 21:16   #3258
maarchewka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mam

Cytat:
u nas on chyba nie pękł... tylko się przerobił w strupka..albo ja nie zanotowałam..

Wojtek
Stary 2013-07-21, 21:50   #3259
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
chciałam się pochwalić ze mój spryciula dziś sam włączył pozytywkę wstaje rano on na boku i majstruje przy pozytywce mały cwaniak ehh. Ostanio mało bywam na forum bo za dwa tygodnie Polska wiec mnóstwo załatwiana.
Brawo

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Właśnie wylicytowałam karuzelkę Wyspa Marzeń z Tiny Love A co najlepsze dopiero po licytacji zobaczyłam skąd jest sprzedający i... miejscowość obok mojej, więc wezmę sobie odbiór osobisty

---
Odezwę się później, bo póki co zaraz jemy pizzę
Super
Pizaza mniamm
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 22:01   #3260
ankaaa206
Wtajemniczenie

ehh mały w dzień spał aż 3 godziny i oczywiście nie obyło się bez płaczu, krzyku i marudzenie, nie mam pojecia co jest jest zmeczony, płacze, zaśnie na minute i koniec spania.
Zauważyłam że bardzo się pręży, nie lubi być już na rękach - odgina się zawsze w prawą stronę, na brzuszku jak jest to tez, na pleckach jest ok, tj kręci się raz w lewo raz w prawo, ja durna matka zapomniałam się pediatry o to dopytać na szczepieniu i nie wiem czy zadzwonić i się zapytać o to? mój pediatra mi się wydaje że dużo spraw olewa, jak mieliśmy katar przez 18 dni to myślał że panikuję, bo 1 dziecko itp, dopiero jak zauważył jak mu z nosa ciekło to mnie przepraszał, że tak sobie pomyślał no i jak pytałam go czemu się pręży przy karmieniu to stwierdzil że pewnie mu za ciepło i powinnam go karmić w samej pieluszce taaa jasne... może najpierw do położnej zadzwonie jutro i zobaczę co powie

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Cytat:
to nie dobrze, jak nie było bąbla to trzeba powtórzyć szczepienie

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 22:07   #3261
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Justi, masz racje z tym otulaniem, ale nie.potrafie jej dobrze w kocyk zawinac a inwestowac w otulacz juz jest zdecydowanie za pozno... No trudno. Z nastepnym dzieckiem bede juz wiedziec, ze warto sie w otulacz zaopatrzyc

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ten otulacz jest naprawde niezły. Dziś mój TŻ mówi,nie owijaj bo jest w tym cały gorący...uhm...nie owinęłam i przez 1,5h cię co chwila wybudzał, więc poszłam po otulacz i śpi.
A film Harveya Karpa jest genialny....tylko chyba już dla mniejszych dzieci, choć będę starała się pewne rzeczy robić.

Musze Wam powiedzieć, że chyba zaliczyliśmy dziś pierwszy świadomy uśmiech. Nie jestem do końca pewna, bo uśmiech był inny niż wszystkie, pełną gębą i z oczkami jak gwiazdki, ale zrobił to 2x pod rząd, a później już do końca dnia ani razu mimo, że gadałam do niego z uśmiechem blisko twarzy....więc nie jestem pewna, ale to chyba tak jest, że jak się raz uśmiechnie świadomie to nie będzie cały czas

Acha i odłożyliśmy Sab Simplex a dajemy 5 kropel biogai i 5 kropel dicofloru i mam wrażenie, że bardziej mu to służy. Co prawda o 5 rano nadal się budzi i męczy go brzuszek, ale podczas dnia było pod tym względem pięknie i kupek sporo, dodam, że kupek wyglądających prawidłowo. Jak następne dni będą wyglądały tak samo to już Sabu nie użyję

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 22:10   #3262
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
to nie dobrze, jak nie było bąbla to trzeba powtórzyć szczepienie
lekarka nic nie mówiła ślad jest ale nie przypominam sobie aby był bąbel :/

Stary 2013-07-21, 22:18   #3263
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
ehh mały w dzień spał aż 3 godziny i oczywiście nie obyło się bez płaczu, krzyku i marudzenie, nie mam pojecia co jest jest zmeczony, płacze, zaśnie na minute i koniec spania.
nasz spał w sumie 1,5 h ale spędziliśmy cały dzień na działce, miał tyle wrażeń (oglądanie drzewek, kwiatków, różnych dziwnych żyjątek ) że padł o 20

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
super

spaliłam się trochę na działce, tzn mam cały dekolt czerwony, ale może w końcu nogi nabiorą trochę kolorku a jutro powrót do Kato no ale z mężem się w końcu zobaczę

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 22:22   #3264
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Witam sie po szalonym weekendzie

Mala ostatnio tyle zwiedza, jezdzi i tylko mam nadzieje, ze wyjdzie jej to na dobre, bo towarzyska z niej dziolha

Jenny- za mieszkanko, fajnie ze juz sie uporaliscie, a tak z ciekawosci to gdzie kupowaliscie te drzwi do pokoi?

Nie wiem czy sie uda zalaczyc foto

Ahojjjj ciotki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20130721_104808.jpg (107,9 KB, 46 załadowań)
Stary 2013-07-21, 22:23   #3265
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki za info o bakterii.. dowiedziałabyś sie czy to byla oksytoca czy pneu cos tam?? bo brzmi straaasznie..
dopytałam i oxytoca jak chcesz wiedzieć cos więcej pisz. młody ma obecnie 7 lat i szykuje się do szkoły. znajoma bardzo mnie w ciąży uczulala zebym zrobila sobie badania na te klebsiele tak jak na paciora. pisałam Wam tu o tym.

Cytat:
a Ty masz chustę?? jak Ci ludzie "zanosza" dzieci takie na plaze?? bo z wózkiem to trochę srednio.. na rękach od hotelu??
wozkiem spokojnie dasz rade jechać po piasku trzeba tylko trochę mocniej pchac hehe. nawet graco dal rade ale fakt chusta fajna sprawa. znajomym pozyczylam na chorwackie wojaże :P nasze nosidełko infantino, bo Nelka jest do niego jeszcze trochę za malutka. myslalam o chuście, ale chyba jednak wole mei tai - jakos przeraza mnie motanie

Cytat:
Ej w ogóle to dużo z Was jedzie na wakacje do Zakopca.. jakiś tajny zlot tam planujecie czy co?
hehe, dajcie znac. może tez się wybierzemy w podobnym terminie...blisko mamy
Stary 2013-07-21, 22:28   #3266
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Ahojjjj ciotki
hej piękna

Stary 2013-07-21, 22:30   #3267
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
ja z mury jestem baaardzo zadowolona, super sie prowadzi. mlody w gondoli na spacerach szybko zasypia i spi mi potem na tarasie. spacerowki nie testowalam jeszcze ale trzeba przyznac, ze jest to spory wozek. mi to jak najbardziej pasi, bo latamy po lesie duzo, a schodow tym wozem pokonywac nie musimy. w bloku mogloby to byc troche bardziej problematyczne...
no i u nas wyglada to tak, ze kupuje sie spacerowke, a gondole to ew. dokupujesz. i inne gadzety.
oo to ja mam pytanie bo myslalam o murze, tej nowej 4 plus. wlasnie to, ze można ja kupować w dowolnym zestawieniu przemawia na korzyść...odrzuciłam gondole. chciałam spacerowke (duza, zabudowana) zatem dziecko powinno w niej przezimować. ale jak diabli nie podoba mi się ten spiwor tako ma fajny śpiworek-ocieplacz na nozki... patrząc na oba te wozki tz doszedł do wniosku, ze tako jest solidniejszy, a w murze placi się za firme...no i znow jesteśmy w wozkowym lesie. kupowalas spiwor?
Stary 2013-07-21, 22:40   #3268
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
lekarka nic nie mówiła ślad jest ale nie przypominam sobie aby był bąbel :/
U nas po pierwszym szczepieniu szpitalnym też nie było bąbla i powiedziała lekarka, że jest wszystko ok. Że nie u każdego dziecka musi być.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 22:44   #3269
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
ja dzisiaj zasnęłam przy karmieniu.. obudziłam się po godzinie, cyc na wierzchu a dziecko rozkosznie spało brzuchem do góry...
i to jest cudne! lezysz z taka mala zabka i zasypiasz szybciej niż ona ogolnie w karmieniu piersią podoba mi się ta chwila relaksu i wyciszenia...przychodzi moment cycusiowy i nie ma zmiłuj. mamusia jest wtedy tylko dla dziecka dzidziuś patrzy prosto w oczy, lezymy sobie razem, cos malej opowiadam...w tym naszym zabieganym zyciu chyba wlasnie takich chwil "zatrzymania" mi brakowało nigdy nie miałam az tylu sjest w ciągu dnia

Cytat:
a ja nie mam fridy.. to jest to gdzie trzeba gluty wciągać??
hehe, tak to to. na początku nie bylam przekonana, znajoma smiala się, ze jak moje dziecko będzie miało katar to nawet ustami będę w stanie ciagnac byle mu ulzyc i faktycznie zero oporow...powiem więcej, nasze katarki to nawet do 1/3 tej rurki nie dochodzą, wiec nie ma obaw, ze cos się przedostanie przez filtr

Cytat:
też mi się wydaje ze gondola bez sensu.. mój też już powoli wyrasta.. jak do 4 miesiąca będzie jeszcze dobra to będzie super
tutaj na osiedlu mamy 5miesieczna kolezanke Nelki i ona już na gondole jest za dluga, a poza tym robi straszne koncerty jak nie może siedzieć. a ze jej mama ma jakies opory przed spacerówka poki dziecko stabilnie nie siedzi...to wozi ja w foteliku (ledwo się w nim miesci ) wygląda to trochę komicznie. niedawno jej mama zagladala jak to ja woze swoja mala od samego początku w spacerówce i stwierdzila, ze chyba tez już sprobuja tej wersji

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Cytat:
Dzięki diabli - zaraz spróbuję to u siebie zmienić
pojetna uczennica wybacza, ze nie pamietalam, ze to Ty o to pytalas!

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Cytat:
super..może niech o 3 nad ranem przyjda to się na karmienie malego akurat zalapią..wtedy jestem najbardziej swieża i wypoczęta..
zapytaj! i koniecznie daj znac czy im odpowiadala taka pora. mogliby wpaść po wizycie w barze alez mnie rozbawilas!
Stary 2013-07-21, 22:48   #3270
Veronic
Wtajemniczenie

hello
ja tylko na chwilkę
dzisiejszy dzień (tzn połowę dniaspędziłam u moich rodziców

chyba Wojtusia zaczynają boleć dziąsełka, bo dzisiaj 2 razy odstawił mi cyrk przy cycku... tak się zanosił,ze szok, jak tylko go wzięłam na ręce w pozycji do karmienia, a jak TŻ go wziął na ręce to cisza (a na pewno był głodny)
pomyślałam,ze to może dziąsełka...zrobiłam mu masaż silikonową szczoteczką , wtarłam troszkę Calgelu , Młody się uspokoił, przystawiłam go do piersi i już pięknie pił

ciekawe czy to zawsze będzie działało

o 19 TŻ zawiózł mnie do domu, a sam pojechał na chwilę do swoich rodziców, wykąpałam Młodego i nagle zrobiło mi się niedobrze- wymiotować mi się chciało, słabo mi było,zimno, brzuch mnie bolał , nakarmiłam Małego i modliłam się żeby szybko zasnął... całe szczęście padł od razu po karmieniu (i spokojnie śpi do teraz)
ja też szybko zasnęłam, obudziłam się już zdrowa

Motylek- to czekam na info od Ciebie

pawie oczko- śliczna ta Twoja córa i jakie cudne ma ubranko

Był temat karuzelek:

ja mam karuzelę "słodkich snów" ze Smily Play i Wojtuś jest nią zachwycony fajne muzyczki , super żywe kolory no i nie była droga

Był temat wózków:
mam wózek nieznanej polskiej firmy dynamic baby virgo i stwierdzam,ze jest rewelacyjny jeszcze nigdy na niego nie narzekaliśmy
super się prowadzi, nie jest jakiś strasznie ciężki, ma wielką gondolę, duży kosz na zakupy, który czasami "dźwiga" straszne kilogramy;p

nawet spacerówka miała już swój "pierwszy raz" , bo jeździła nią 3 letnia dziewczynka i też świetnie się spisała prowadzi się nawet lżej niż stelaż z gondolą

Był temat bąbla po gruźlicy:
nie zawsze on się zrobi! czasem jest tylko czerwony ślad- i to też jest ok
jeśli zrobi się bąbel to nie można nic z nim robić! absolutnie nie wyciskać, on sam pęknie, po kąpieli dokładnie osuszać, a najlepiej w ogóle nie zamaczać
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości