|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
3 | 9,09% |
| Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
|
2 | 6,06% |
| Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
|
0 | 0% |
| Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
2 | 6,06% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
14 | 42,42% |
| Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
|
2 | 6,06% |
| Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
halo
![]() byliśmy dzisiaj w kinie na jeźdzcu znikąd suuuuuper film![]() co do nożyczek my używamy tt i jestem zadowolona ![]() co do otulaczy mamy z mothercare, na ciuchach nam się trafił, ale nie używamy go młody sypia na brzuszku i lubi wędrować więc go nie ograniczam
|
|
#3242 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
z tym smakiem to nie wiem... jak dla mnie to wszystkie te mleka troche smierdola, ale nutramigen to jest szczyt mozliwosci mimo wszystko dzieci go jakos pija... wiec ich zmysl smaku jest troche inny od naszego.Cytat:
moze oni mysla, ze poznym wieczorem/w nocy to dziecko i tak spi, a wy mozecie sie szlajac - przeciez W z lozeczka nie wypadnie, jak zostanie pare godzin sam
|
||
|
|
|
#3243 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013
Cytat:
ale przecież na zime potrzebujemy jakas spacerowke zabudowana...a wiosna to nasze bable już będą dreptać! myślisz, ze eudza spacoerka to zly pomysl? znajomi strasznie narzekają na te lekki, bo kolka nijakie, dziecku niewygodnie, zakupow nie spakujesz znow mnie kusisz graco hehe.może prosto od producenta udaloby się kupic bez gondoli - albo kupimy z i będzie dla kolejnego dziecka w rodzinie...chociaż u nas jakos żadne dziecko do gondoli trafic nie może ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Marchewa & Motyl - kolejne wieści od znajomej "u mnie bartek miał klebsiele oxytoca. i glownie chodzi o to jak bardzo było dziecko zarazone. mi powiedzieli ze miał w moczu i kale. i ze najgorzej jak juz sie przedostanie do krwiobiegu, a we krwi ponoc bartek nie miał, chociaz w ksiazeczce dziecka wyczytałam ze miał! a ze ja i tak wyłam jak bóbr to mi calej prawdy nie mowili." |
||
|
|
|
#3244 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013
Cytat:
u mnie znów każdy bardzo szybko przechodzi na lekką spacerówkę ale nie typową parasolkę, która wygląda jak dla lalek a co do spacerówki Mury to wg mnie dość słabo zabudowana jeśli myśleć o zimie |
|
|
|
|
#3245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mamy obecnie dwa pożyczone od rodziny wozki - jeden wlasnie terenowy na wielkich kolkach i fakt w góry był super, ale to ze przednie kolka nie sa skretne to wielki minus. co z tego, ze przy chodnikach latwo go podbic skoro cholerstwo ciężkie i skrecanie wymaga naprawdę sporego wysiłku. akurat tutaj oboje z tz jesteśmy pewni, ze przednie kola musza być skretne w drugim wozku (baby design) zaleta jest przekladana raczka, chociaż i to często mnie drazni, bo niby ochrona przed sloncem, ale przy dużych przednich i małych skretnych z tylu prowadzi się go jak wozek widłowy hehe i wjazd na chodnik jest niezłym wyczynem...także każdy z obecnych wozkow ma zalety i wady. obiecaliśmy, ze pożyczamy na 2-3 miesiące i chcemy je oddac poki jeszcze jezdza no i wybrać w końcu cos co nam będzie sie podobalo...ale jak widać ciezka sprawa
|
|
|
|
|
#3246 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio na chwilę musiałam zablokować przednie koła (przejeżdżaliśmy przez meeega kałużę
tzn, puszczaliśmy sam wózek toż to cały wózek trzeba podnosić a mojego Jedo jednym palcem prowadzę, jednym palcem skręcam ![]() Moje dziecię zasypia o 19 - pierwszy raz marudny był, więc mąż wziął go do kąpieli, później zażądał cyca i zasnął przy nim ale przy przekładaniu do łóżeczka musiał się przebudzić of kors
|
|
|
|
#3247 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
kurde niedobrze.. to musze pogadać z jakims pediatrą.. bo w szpitalu to mi nic zlego o tej bakterii nie mowili.. tylko ze podali antybioyk |
|||
|
|
|
#3248 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A My na tą bakterię nic nie dostaliśmy Marchewka jak się czegoś dowiesz to daj znać!
|
|
#3249 |
|
Zakorzenienie
|
Jenny faktycznie super szybko Wam poszło z tym mieszkaniem
![]() A powiedz co za leżaczek ma Wiktorek? No i oczywiście sam Wiktorek - słodziak |
|
|
|
#3250 |
|
Zakorzenienie
|
a są takie karuzele 3w1 które są jeszcze na pilota?? I jaki procent ceny nowej powinna kosztować używka?? jak nowa kostuje prawie 80 zł to 50 zł to dobra cena??
Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-07-21 o 19:46 |
|
|
|
#3251 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
Cytat:
---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Dziewczyny tego odczynu po szczepionce na gruźlicę ze szpitala nie moczyć, nie ruszać, czekać aż samo pęknie tak? |
|
|
|
|
#3252 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
Cytat:
|
|
|
|
|
#3253 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3254 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI
Cytat:
Cytat:
|
|
#3255 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Matka jaka wygodnicka, pilota do karuzeli się zachciało A znajomym gratuluję pomysłowości. Chociaż powiem Ci, że nam się niedawno zwaliło 6 znajomych jednocześnie i to w porze kąpieli, to im delikatnie zasugerowałam, że time to say goodbye ![]() Jenny ale metamorfoza dla fachowców.Polecam Wam to ciasto: http://www.malacukierenka.pl/czekola...-wisniami.html Ja zrobiłam z 4 małych jajek i 80 g mąki, dodałam jeszcze łyżeczkę sody, a na wierzch oprócz wiśni pokruszone 60 g gorzkiej czekolady (resztki jakieś). Jest bardzo proste i pyszne Mój wózek Baby Active też się prowadzi jednym palcem i ma dużą gondolę. Jesteśmy zadowoleni...no i piękny liliowy kolor, stelaża tudzież ![]() A mój Młody dalej nie chce w chuście
Mieszko, Mieszko...nasz koleżko! 15.06.2013 Edytowane przez komiksowa Czas edycji: 2013-07-21 o 20:30 |
||
|
|
|
#3256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W. ma leżaczek z FP, taki => http://www.smyk.com/fisher-price-usp...t-niemowlaka-p , dostał od dziadków ![]() ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- ![]() Nasza nowa z Tiny Love kosztuje ok 200 zł, a ja wylicytowałam za 90 zł. |
|
|
|
|
#3257 |
|
Raczkowanie
|
chciałam się pochwalić ze mój spryciula dziś sam włączył pozytywkę wstaje rano on na boku i majstruje przy pozytywce mały cwaniak ehh. Ostanio mało bywam na forum bo za dwa tygodnie Polska wiec mnóstwo załatwiana.
|
|
|
|
#3258 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mam
u nas on chyba nie pękł... tylko się przerobił w strupka..albo ja nie zanotowałam..
|
|
|
|
#3259 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
![]() Pizaza mniamm
|
|
#3260 |
|
Wtajemniczenie
|
ehh mały w dzień spał aż 3 godziny
jest zmeczony, płacze, zaśnie na minute i koniec spania.Zauważyłam że bardzo się pręży, nie lubi być już na rękach - odgina się zawsze w prawą stronę, na brzuszku jak jest to tez, na pleckach jest ok, tj kręci się raz w lewo raz w prawo, ja durna matka zapomniałam się pediatry o to dopytać na szczepieniu i nie wiem czy zadzwonić i się zapytać o to? mój pediatra mi się wydaje że dużo spraw olewa, jak mieliśmy katar przez 18 dni to myślał że panikuję, bo 1 dziecko itp, dopiero jak zauważył jak mu z nosa ciekło to mnie przepraszał, że tak sobie pomyślał no i jak pytałam go czemu się pręży przy karmieniu to stwierdzil że pewnie mu za ciepło i powinnam go karmić w samej pieluszce taaa jasne... może najpierw do położnej zadzwonie jutro i zobaczę co powie---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- to nie dobrze, jak nie było bąbla to trzeba powtórzyć szczepienie |
|
|
|
#3261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A film Harveya Karpa jest genialny....tylko chyba już dla mniejszych dzieci, choć będę starała się pewne rzeczy robić. Musze Wam powiedzieć, że chyba zaliczyliśmy dziś pierwszy świadomy uśmiech. Nie jestem do końca pewna, bo uśmiech był inny niż wszystkie, pełną gębą i z oczkami jak gwiazdki, ale zrobił to 2x pod rząd, a później już do końca dnia ani razu mimo, że gadałam do niego z uśmiechem blisko twarzy....więc nie jestem pewna, ale to chyba tak jest, że jak się raz uśmiechnie świadomie to nie będzie cały czas ![]() Acha i odłożyliśmy Sab Simplex a dajemy 5 kropel biogai i 5 kropel dicofloru i mam wrażenie, że bardziej mu to służy. Co prawda o 5 rano nadal się budzi i męczy go brzuszek, ale podczas dnia było pod tym względem pięknie i kupek sporo, dodam, że kupek wyglądających prawidłowo. Jak następne dni będą wyglądały tak samo to już Sabu nie użyję
|
|
#3262 |
|
Zakorzenienie
|
lekarka nic nie mówiła
ślad jest ale nie przypominam sobie aby był bąbel :/
|
|
|
|
#3263 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale spędziliśmy cały dzień na działce, miał tyle wrażeń (oglądanie drzewek, kwiatków, różnych dziwnych żyjątek ) że padł o 20 ![]() Cytat:
![]() spaliłam się trochę na działce, tzn mam cały dekolt czerwony, ale może w końcu nogi nabiorą trochę kolorku a jutro powrót do Kato no ale z mężem się w końcu zobaczę
|
||
|
|
|
#3264 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam sie po szalonym weekendzie
![]() Mala ostatnio tyle zwiedza, jezdzi i tylko mam nadzieje, ze wyjdzie jej to na dobre, bo towarzyska z niej dziolha Jenny- za mieszkanko, fajnie ze juz sie uporaliscie, a tak z ciekawosci to gdzie kupowaliscie te drzwi do pokoi? Nie wiem czy sie uda zalaczyc foto ![]() Ahojjjj ciotki
|
#3265 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak chcesz wiedzieć cos więcej pisz. młody ma obecnie 7 lat i szykuje się do szkoły. znajoma bardzo mnie w ciąży uczulala zebym zrobila sobie badania na te klebsiele tak jak na paciora. pisałam Wam tu o tym.Cytat:
trzeba tylko trochę mocniej pchac hehe. nawet graco dal rade ale fakt chusta fajna sprawa. znajomym pozyczylam na chorwackie wojaże :P nasze nosidełko infantino, bo Nelka jest do niego jeszcze trochę za malutka. myslalam o chuście, ale chyba jednak wole mei tai - jakos przeraza mnie motanie ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo myslalam o murze, tej nowej 4 plus. wlasnie to, ze można ja kupować w dowolnym zestawieniu przemawia na korzyść...odrzuciłam gondole. chciałam spacerowke (duza, zabudowana) zatem dziecko powinno w niej przezimować. ale jak diabli nie podoba mi się ten spiwor tako ma fajny śpiworek-ocieplacz na nozki... patrząc na oba te wozki tz doszedł do wniosku, ze tako jest solidniejszy, a w murze placi się za firme...no i znow jesteśmy w wozkowym lesie. kupowalas spiwor?
|
|
|
|
|
#3268 |
|
Zakorzenienie
|
U nas po pierwszym szczepieniu szpitalnym też nie było bąbla i powiedziała lekarka, że jest wszystko ok. Że nie u każdego dziecka musi być.
|
#3269 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ogolnie w karmieniu piersią podoba mi się ta chwila relaksu i wyciszenia...przychodzi moment cycusiowy i nie ma zmiłuj. mamusia jest wtedy tylko dla dziecka dzidziuś patrzy prosto w oczy, lezymy sobie razem, cos malej opowiadam...w tym naszym zabieganym zyciu chyba wlasnie takich chwil "zatrzymania" mi brakowało nigdy nie miałam az tylu sjest w ciągu dnia ![]() hehe, tak to to. na początku nie bylam przekonana, znajoma smiala się, ze jak moje dziecko będzie miało katar to nawet ustami będę w stanie ciagnac byle mu ulzyc i faktycznie zero oporow...powiem więcej, nasze katarki to nawet do 1/3 tej rurki nie dochodzą, wiec nie ma obaw, ze cos się przedostanie przez filtr Cytat:
) wygląda to trochę komicznie. niedawno jej mama zagladala jak to ja woze swoja mala od samego początku w spacerówce i stwierdzila, ze chyba tez już sprobuja tej wersji ![]() ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- pojetna uczennica wybacza, ze nie pamietalam, ze to Ty o to pytalas!---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Cytat:
alez mnie rozbawilas!
|
|||
|
|
|
#3270 |
|
Wtajemniczenie
|
hello
![]() ja tylko na chwilkę ![]() dzisiejszy dzień (tzn połowę dnia ![]() spędziłam u moich rodziców chyba Wojtusia zaczynają boleć dziąsełka, bo dzisiaj 2 razy odstawił mi cyrk przy cycku... pomyślałam,ze to może dziąsełka...zrobiłam mu masaż silikonową szczoteczką , wtarłam troszkę Calgelu , Młody się uspokoił, przystawiłam go do piersi i już pięknie pił ciekawe czy to zawsze będzie działało ![]() o 19 TŻ zawiózł mnie do domu, a sam pojechał na chwilę do swoich rodziców, wykąpałam Młodego i nagle zrobiło mi się niedobrze- wymiotować mi się chciało, słabo mi było,zimno, brzuch mnie bolał , nakarmiłam Małego i modliłam się żeby szybko zasnął... całe szczęście padł od razu po karmieniu ja też szybko zasnęłam, obudziłam się już zdrowa ![]() Motylek- to czekam na info od Ciebie ![]() pawie oczko- śliczna ta Twoja córa Był temat karuzelek: ja mam karuzelę "słodkich snów" ze Smily Play i Wojtuś jest nią zachwycony fajne muzyczki , super żywe kolory no i nie była droga![]() Był temat wózków: mam wózek nieznanej polskiej firmy dynamic baby virgo i stwierdzam,ze jest rewelacyjnysuper się prowadzi, nie jest jakiś strasznie ciężki, ma wielką gondolę, duży kosz na zakupy, który czasami "dźwiga" straszne kilogramy;p nawet spacerówka miała już swój "pierwszy raz" , bo jeździła nią 3 letnia dziewczynka i też świetnie się spisała prowadzi się nawet lżej niż stelaż z gondoląBył temat bąbla po gruźlicy: nie zawsze on się zrobi! czasem jest tylko czerwony ślad- i to też jest ok jeśli zrobi się bąbel to nie można nic z nim robić! absolutnie nie wyciskać, on sam pęknie, po kąpieli dokładnie osuszać, a najlepiej w ogóle nie zamaczać
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:47.

Ale do południa też je dostała w takiej proporcji i wypiła całe. To możliwe, że teraz nagle jej nie smakowało? Zrobiłam samego Nan w drugiej butelce i wypiła ale nawet nie całość bo tak była rykiem zmęczona, że padła po 40ml...
znow mnie kusisz graco hehe.
toż to cały wózek trzeba podnosić
ale napewno w ciągu kilku dni coś fajnego w dobrej cenie się pojawi.)

dla fachowców.

07.07.2012
?