Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 20! - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-21, 20:19   #811
mela1234
Zakorzenienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Nudzi mi się, a ten czop wygląda odrażająco.
Rozmawiałam z siostrą przez skype i powiedziałam, że w czw mam planową wizytę u gina i jeżeli tam się jeszcze w dwupaku pojawię to naprawdę wpadnę tam z furią!
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 20:23   #812
yevele
Zadomowienie

Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
żebyś sobie nie wykrakała)
bo będziesz żałować
raczej nie będę 23 to urodziny mojej sis i tż jedzie w delegacje i będzie dopiero w pt wieczorem
a że szanse na dziś i jutro są marne to chyba już wolę przeczekać
Stary 2013-07-21, 20:35   #813
tysia222
Raczkowanie

Dziewczyny gratuluję porodzików

Domciatko- a za Ciebie mocno cały czas trzymam kciuki

Ja weekend miałam cały zajęty. Wczoraj spędziłam fajny dzień z siostrą i jej chłopakiem, a dziś byliśmy w kinie i na obiedzie. Chyba mam takie parcie, żeby wykorzystać ten czas jak jesteśmy jeszcze sami
Często mi dziś twardnieje od góry brzuch, pojawia się też ból jak na okres- trwa chwilę i mija.

No i u mnie też już się zaczęły telefony czy coś już się dzieje! Ludzie....a ja termin mam na 8.08 dopiero.
tysia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 20:39   #814
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
hahah, ja jak mojemu coś o wizazu mówię to się patrzy na mnie jak na wariatkę, ale nie ma nic przeciwko ze siedzę tu

współczuję kiepskiej nocy

no mam nadzieję, że tak jest, jego znajomi to sami prawie bez mężów/żon i dzieci, wiec czasu maja dużo a tu niestety rodzina i obowiązki. Ja wszystko rozumiem każdy ma jakiś znajomych ale trzeba umieć zachować umiar i znać granice. Zobaczymy jak będzie jak mały się urodzi. "Plusem" jego zachowania piątkowego jest wysprzątane mieszkanie, powieszony obraz na który czekałam 2 miesiące, zainteresowanie szukaniem lampki dla małego i nawet o pampersy się dopytywał

za 37 tc
No widzisz nikt nie jest perfekcyjny. Mi sie wydaje, ze my tez czasem za duzo wymagamy. Bedzie dobrze. Grunt to zeby facet byl odpowiedzialny i do pracy chodził

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
a my się witamy po nocce
Hania dziś kończy miesiąc
i jedziemy na działke, bo tz ma wolne będę podczytywać porodziki
Najlepszego dla Hani

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
witam sie
Michaś urodził sie 17 lipca o godzinie 12 w samo poludnie poprzez cc.
Niestety kroplowki nie dzialaly na mnie na doatek mam wklesle brodawki i maly nie chce pic nawet przez kapturki i musze odciagac, powiedzcie mi czy dajecie tez wode zwykla do picia? bo moj co chwile chce pic a mleka bardzo duzo wypija i nie nadazam odciagac ;(
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
to Ty lepiej kup dziecku tego misia

:

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
odpaliłam kompa, ale najpierw muszę pocztę ogarnąć

ja durna z radości powrotu do domu chciałam ogarnąć i się szybko odbiło, ale niektóre rzeczy musiałam zrobić np. wstawić pranie ubranek piotrusia, tż oczywiście rozwiesił ja tylko wstawiłam
myślalam, że już po tygodniu w szpitalu od cc mogę w domu zrobić wszystko, ale się myliłam jednak lekarz dobrze powiedział, że byłam poważnie chora

na wypisie mam
ciąża I w 37hbd. Poród I. Położenie płodu podłużne główkowe. Post I. Cholestaza ciężarnych. Zagrażająca rzucawka. Zespół HELLP.
Trzymaj sie i uważaj na siebie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
SMS OD NENI :

Kubus juz jest! Urodzil sie o 11.00, wazy 3800 i ma 58 cm, dostal 10 punktow i ma duzo czarnych wloskow. Bylo okropnie, nie umialam przec, nacieli mnie i naciskali na brzuch. Polozne za to byly super. Podziekuj za kciuki i pozdrow dziewczyny

gratulacje Kubusia

No ja tez nie umiem przec. Gin jak mi każe przec szyjke zeby wymacac to jestem czerwona, a potem sapie jak bym z godzinę miała dziabania

Cytat:
jak wiecie jestem para z Neni, ktora dzis urodziala.
a ze jestem wierna partnerka wlasnie leze w szpitalu

moje brazowe plamienia po przytulaniu zamienily sie z czasem w czerwone, doszedl bol podbrzusza, wiec pojechalismy na ip. przyjeli mnie, zrobili usg ( Mala wazy kolo 3400g), rozwarcie na 3cm, skurcze sa, ale szalu z nimi nie ma. mam nadzieje, ze rozkreci sie jakos, bo nie chce tu byc dla bycia :/

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Bedzie porodzik

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość

Świetlik w wersji dziennej
Jaki śliczny swietlik

Co do kp i laktacja to moja mama mówiła, ze kawa inka ja wspomaga i bawarka,ale nie wiem ile w tym prawdy. Trza by było spróbować.
Pamietam tylko, ze mama miała dość konkretna dojarnie i nas wszystkich tym mlekiem karmila bo jej dojarnie rozsadzalo.

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423

Edytowane przez Samantha7
Czas edycji: 2013-07-21 o 20:43
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 20:52   #815
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
No ja tez nie umiem przec. Gin jak mi każe przec szyjke zeby wymacac to jestem czerwona, a potem sapie jak bym z godzinę miała dziabania

Co do kp i laktacja to moja mama mówiła, ze kawa inka ja wspomaga i bawarka,ale nie wiem ile w tym prawdy. Trza by było spróbować.
Pamietam tylko, ze mama miała dość konkretna dojarnie i nas wszystkich tym mlekiem karmila bo jej dojarnie rozsadzalo.
też nie umiałam przeć, to było straszne bo starałam sie jak mogłam a położne do mnie, że mam przeć, a według mnie parłam do tego lekarka pomagała mi w tym i uciskała brzuch efektem był wielki siniak.

O bawarce teściowa wspominała, że jest właśnie dobra na laktacje, ale ja bym tego nie wypiła.

Moje przeukochane najcudowniejsze dziecko przechodzi dziś wszelkie normy, cały dzień jest praktycznie aktywny, nie licząc kilku drzemek 10 minutowych i spaceru, po którym jak weszliśmy do domu to już nie spał do tego by jadł i jadł...

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 20:56   #816
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Nudzi mi się, a ten czop wygląda odrażająco.
Rozmawiałam z siostrą przez skype i powiedziałam, że w czw mam planową wizytę u gina i jeżeli tam się jeszcze w dwupaku pojawię to naprawdę wpadnę tam z furią!
Mela, ale on Tobie nadal odchodzi??

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 20:59   #817
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

pytanie dla dziewczyn z cc, czy wyciaganie szwow boli??
ja mam troche zalamania... po pierwsze to ze nie udalo mi sie urodzic sn i tez to ze mam wklesle brodawki i maly nie chce ciagnac, dzis jak go przystawilam to ciagnal ale mu sie nie chce bo z butelki latwiej, nie wiem co mam robic, czuje sie ze nie spelniam sie w roli matki ;(
no i jeszcze wspominam moj brzuch, przeterminowalam ale troche szkoda mi tego czasu, przeciez on byl taki niezwlykly, teraz tez jest- lepszy. kurde mam wahania nastroju

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 21:04   #818
AgataGalaktyczka
Raczkowanie

Gorące uściski dla wszystkich nowych maluszków

Przepraszam że wiele nie pisze ale padam ze zmęczenia...
AgataGalaktyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 21:05   #819
tweedledee
Zakorzenienie

kejt, znam ten ból, ja się położyłam na chwilę, bo jak siedziałam, młody tak w brzuchu szalał, że już nie dało się wytrzymac... dopiero wstałam i chyba nie do końca się obudziłam Za to młody jak najbardziej, znowu szaleje
Stary 2013-07-21, 21:07   #820
enlevee
Zakorzenienie

Lachryma- prawdziwy kompan z Ciebie to w takim razie ogromne kciuki zeby akcja poszła szybko i sprawnie!

Mela- Śliczna jest ta Twoja Małgosia, naprawdę.

Kathe- nie wiem jak odnosnie szwów, ale nie myśl tak nawet, że się nie spełniasz w roli mamy! Jesteś wspaniałą mamą niezależnie od tego czy będziesz karmić piersią, czy będziesz karmić jeżeli zdecydujesz się mm. Pamiętaj o tym. Każda z nas ma chwilę załamania, ja też ją miałam i pewnie nie raz ona jeszcze nadejdzie, ale nasze dzieci mają najlepsze mamy na świecie!

U nas nudy, moja Mama była na wsi, więc trochę rozrywki było teraz idę sobie po radlerka do kuchni.. młody wykąpany, wycacany i teraz leży koło ojca na łóżku i drzemie
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 21:07   #821
czarownica1
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Cytat:
ja mam troche zalamania... po pierwsze to ze nie udalo mi sie urodzic sn i tez to ze mam wklesle brodawki i maly nie chce ciagnac, dzis jak go przystawilam to ciagnal ale mu sie nie chce bo z butelki latwiej, nie wiem co mam robic, czuje sie ze nie spelniam sie w roli matki ;(
no i jeszcze wspominam moj brzuch, przeterminowalam ale troche szkoda mi tego czasu, przeciez on byl taki niezwlykly, teraz tez jest- lepszy. kurde mam wahania nastroju
Wyprobuj nakladki silikonowe. My mamy avent bo takie byly w aptece szpitalnej. Rozmiar 1. Ja zakladam na pierwsze ssanie. Po paru minutach zdejmuje i daje wyciagnieta gola brodawke. Poza tym wyciagalam tez na poczatku laktatorem. Czyli kilka minutek ssania laktatora i wyciagnieta szybko do buzi. Ja nie ma wkleslej ale krociutka i ciezko bylo Antosiowi zlapac.
Szwy... Tz kazal mi sie wysiusiac przed zdejmowaniem bo sie posikam z bolu. Trwalo to chwile. Dwa ruchy reka i wyjete. Zaszczylalo lekko i to wszystko. Nie boj sie.

czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 21:09   #822
Asiunia1230
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
co do skurczów na górze to ja miałam wiec nawet nie wiedizalam ze to skurcz Antoś mi się napinał tak jakby dupke wypinał nagle brakowało mi tchu tak mnie jakoś dusił ale nie bolało a na ktg takie wielkie skurcze były dlatego mnie zostawili...tak jak pisałam nie wiedziałam że to skurcz a w domu mialam tak dosyć czesto
Ja tak mam od dwóch dni... Dzisiaj nie wiem co ze sobą zrobić, tak napina się brzuch, że szok
Asiunia1230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 21:11   #823
czarownica1
Zakorzenienie

Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.

Wahania nastroju... Kathe to normalne. Dyskoteka hormonalna rzadzi. Minie. Ja juz spokojniejsza. Placze mnie noe dopadaja. Nerwy... Czesciej usmiech na twarzy. Nie chce mi sie denerwowac. Tak wiec pare dni jeszcze hustawki i bedzie lepiej.

czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 21:15   #824
b a r b a r a
Zakorzenienie

GG do b a r b a r a

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
mój tż stanął na wysokości zadania i poprasował wszystkie rzeczy Piotrusia. Pierwszy raz widziałam go z żelazkiem w ręku.

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ----------

bardzo sprytne posunięcie z lodami

dziewczyny karmiące piersią co jeść, żeby mieć więcej pokarmu???? bo ja cały czas walczę i walczę o laktację i piotrusia muszę dokarmiać butelką bo się nie najada
na laktacje jest dobre karmi te zwykle (potwierdzone ) nawet moja polozna potwierdzila ze SR

W... 09.11
lipiec 2008
W... 16.08
listopad 2017
b a r b a r a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 21:16   #825
mela1234
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Mela, ale on Tobie nadal odchodzi??
No takie kawałki bo mi mało go odchodzi. Poprzednio też tak było.

Stary 2013-07-21, 21:20   #826
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
wahania nastroju przechodziłam, to minie potrzeba czasu.
Mój też woli z butelki, trochę dziwnie mi z tym bylo bo jednak nastawiłam sie wyłącznie na kp. Teraz jednak wole aby był spokojny i ja również. A jak matka radosna i nienerwowa to i dziecko szczęśliwe. Także nosek do góry, a w roli matki na pewno się spełniasz, bo to nie tylko karmienie piersią.

Utuliłam Franiutka tak jak lubi, opowiedziałam bajkę i jak na razie śpi. Ciekawe jak długo..

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 21:30   #827
enlevee
Zakorzenienie

Ona- oby Ci dał chwilę wytchnienia mały Franio mój odpukać od paru dni ładnie śpi i jakby się trochę przestawił na tryb co 3 godziny i dalej lulu. Oby tak dalej było bo 3 pierwsze noce w domu to był dramat
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 21:43   #828
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Info od Roxi!
Jest w szpitalu z powodu złego samopoczucia i bóli. CC ma na następny poniedziałek, ale ją zostawili. Jutro porobią badania i będzie wiedziała co i jak. Ma izolatkę i odpoczywa. Trzymajcie kciuki z nią.
I wstawiła do klubu fotkę, ostatnią z brzuszkiem, i przeprasza, że nie na rondzie!

Podpisuję się, granulat to cukier! Fuj!

Gratulacje klask i:

A nie masz nikogo innego pod ręką?

A ja byłam na grillu. Najadłam się jak prosię. Mój mąż był na pogrzebie i na konselacji. Bałam się, że wróci zapity bo zmarł bliski sąsiad no i strażak jednocześnie, więc prosiłam, żeby trzymał klasę bo jak coś to najwyżej nie wracam bo wolę być tam gdzie bliżej do szpitala. Ale mąż trzeźwy. Aż go ucałowałam ze szczęścia jak go takiego zobaczyłam. Może ze 2 kieliszki wypił, ale kompletnie nie czuć i nie widać, więc spisał się i mega plusa załapał. Nawet to nocne chrapanie mu wybaczam!

To trzymam kciuki za Roxi zeby doczekala do cc.

Mela - dla tz

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
POWITAJMY NA ŚWIECIE SYNECZKA ADRIANY]

DZIŚ O GODZINIE 14:50 PRZYSZEDŁ NA ŚWIAT KACPEREK, 3800 g I 55 cm, PORÓD SN

WITAJ

p.s. dostałam od niej info jakis czas temu, ale byłam poza domem, wiec przekazuje teraz, wysyłam jej gratulacje w naszym imieniu
Gratulacje kochana!!! Widze ze szalalysmy na.porodowce w tym samym czasie

Cytat:
Napisane przez paulinka777 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki!
Wpadłam tylko się przywitać z domku
Wypisali nas dzisiaj po 18, wróciliśmy, szybkie rozpakowanie, pierwsza kąpiel Malutkiej i zaraz będziemy z Mężem cieszyć się sobą i Naszym Skarbem obok
Nie nadrabiałam, ale jutro wpadnę na parę chwil- może uda mi się spisać relację.

Gratuluję Wszystkim Nowo Rozpakowanym Mamusiom Za te po terminie trzymam mocno kciuki- wiem co to za ból!
Super!!!

DOTKA- a Ty wyszlas??? Mam duzo do nadrobienia i w koncu nie wiem.

A tak w ogole to sie witam wieczorowa pora

WOJTUŚ

Edytowane przez skylie
Czas edycji: 2013-07-21 o 21:47
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 21:48   #829
cynamon_owa
Zadomowienie

Adriana- gratulacje! Kacperku- witaj na świecie
Neni- gratuluje Ci ogromnie Kubusiu- witaj na świecie
lachryma- ależ z Ciebie zdyscyplinowana "para" Trzymam - prrrrzzzyjjjj...

Cytat:
Domciątko wstawiła rewelacyjny wykład/ artykuł (?) do klubu odnośnie karmienia piersią
Nie ma czegoś takiego jak "złe" brodawki Jest tylko kwestia złego przystawienia maleństwa do piersi. Adaś nie wiedział początkowo jak się zabrać do jedzenia i to była dla mnie tragedia. Bałam się, że zagłodzę dziecko. Proponowali mi w szpitalu gotową mieszankę dla Małego ale się uparłam, że mi się uda karmić piersią... i się udało. Adaś pięknie teraz je chociaż początki były ciężkie- karmiłam Młodego swoim pokarmem przez strzykawkę. Cały 1ml odciągałam palcami przez 15 minut Mały skończył jeść, kładł się spać a ja siedziałam na łóżku szpitalnym i odciagałam pokarm żeby zdążyć na kolejne karmienie za 3 godziny.
Noce były najgorsze- tym bardziej, że słyszałam jak inne kobiety nie mają problemu z przystawieniem swoich dzieci do piersi, a maluchy wcinały tak profesjonalnie, że z 3 stron słyszałam tylko mlaskanie i ciamkanie... a ja na rękach trzymałam swoje 3kg szczęścia, które patrzyły na mnie tymi maleńkimi oczętami i chciały jeść...

Nie dziw się swojemu synkowi, że chętniej je z butelki niż z piersi- z butelką jest łatwiej a przy piersi się trzeba trochę natrudzić i naciamkać żeby coś poleciało. Ale dasz radę- zobaczysz Trzeba tylko trochę cierpliwości i pomocy, może ze strony położnej- niech Ci ktoś pomoże przystawić Małego do piersi a potem już pójdzie z górki...

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 21:58   #830
skylie
Wtajemniczenie

Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.

Neni- Gratulacje!! Ty dopiero wielgachnego chlopa urodzilas

Kathe- dla Ciebie rowniez Hustawka nastrojow po porodzie jest normalna i minie.

Lachryma- trzymam kciuki za rozwoj akcji

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 21:59   #831
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Laski szybkie pytanie,mam temp 39 prawie,zbijac czy na IP?

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 22:01   #832
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
A co takiego przeżyłaś?

oj duzo by pisać
goscie, my w gosciach, dzien na wesolo z fajnymi osobami, dobrym jedzeniem ... super, dawno tak sie nie smialam

Cytat:

moje brazowe plamienia po przytulaniu zamienily sie z czasem w czerwone, doszedl bol podbrzusza, wiec pojechalismy na ip. przyjeli mnie, zrobili usg ( Mala wazy kolo 3400g), rozwarcie na 3cm, skurcze sa, ale szalu z nimi nie ma. mam nadzieje, ze rozkreci sie jakos, bo nie chce tu byc dla bycia :/

jaka wierność, podziwiam i trzymam za rozwój sytuacji
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 22:05   #833
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
moja siostra miała dwa dni 38 39 stopni, okazało się że to może od "nawału"...może weź paracetamol... obserwuj a jak jutro nie przejdzie to jedzcie do szpitala. U niej po 2 dniach przeszło.

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 22:06   #834
mela1234
Zakorzenienie

Idę spać.
Elaine chętnie bym pomogła ale nie wiem.
Spokojnej nocy wszystkim.
Stary 2013-07-21, 22:07   #835
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
Ja bym wzięła paracetamol i poczekała- jeśli temperatura nie spadnie to skonsultowałabym się z lekarzem... Obyś nie miała tylko zapalenia piersi...

Stary 2013-07-21, 22:08   #836
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
A masz jakieś objawy? właśnie nawalowe? jak macica? twarda, czy miękka? Jak nieobkurczona, to spróbuj ją rozmasowac. I paracetamol

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 22:09   #837
Katerine2
Raczkowanie

Cytat:
SMS OD NENI :

Kubus juz jest! Urodzil sie o 11.00, wazy 3800 i ma 58 cm, dostal 10 punktow i ma duzo czarnych wloskow. Bylo okropnie, nie umialam przec, nacieli mnie i naciskali na brzuch. Polozne za to byly super. Podziekuj za kciuki i pozdrow dziewczyny

Gratuluje Neni

Cytat:
witam sie
Michaś urodził sie 17 lipca o godzinie 12 w samo poludnie poprzez cc.
Niestety kroplowki nie dzialaly na mnie na doatek mam wklesle brodawki i maly nie chce pic nawet przez kapturki i musze odciagac, powiedzcie mi czy dajecie tez wode zwykla do picia? bo moj co chwile chce pic a mleka bardzo duzo wypija i nie nadazam odciagac ;(
Gratuluje Kathe

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
ślczną masz tą córę!

Brawo dla Małgosi pizzy wygląda apetycznie!

My bylismy na spacerku w parku...jeju ja ledwo chodze....tak mi mały na pęcherz naparza, ze idę jak pingwin...a i ludzie się gapią jakbym z zoo uciekła....
Ludzie się patrza bo to fajny widok kobieta z takim brzuszkiem ja sama mimo tego ze mam brzuszek jak stad do tamtad to i tak patrze się na inne kobiety z brzuszkami.

Cytat:

Trzymam kciuki żeby się rozkrecilo

Cytat:
To trzymam kciuki

Domi dzięki za kolejne wskazówki

Świetlik w wersji dziennej
Sliczna

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
A u mnie też zaczęły się pytania czy urodziłam.. najpierw brat męża, później teściu i moja bratowa.. dwaj pierwsi na szczęście do męża dzwonili, bratowa do mnie.. zaczynają mnie stresować .. A kurde taka najbliższa rodzina w ogóle nie powinna wydzwaniać..przecież logiczne, że oni jako pierwsi się dowiedzą, gdybym urodziła
To normalne jest - ot taki temat na początek rozmowy

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Adriana- gratulacje! Kacperku- witaj na świecie
Neni- gratuluje Ci ogromnie Kubusiu- witaj na świecie
lachryma- ależ z Ciebie zdyscyplinowana "para" Trzymam - prrrrzzzyjjjj...

Domciątko wstawiła rewelacyjny wykład/ artykuł (?) do klubu odnośnie karmienia piersią
Nie ma czegoś takiego jak "złe" brodawki Jest tylko kwestia złego przystawienia maleństwa do piersi. Adaś nie wiedział początkowo jak się zabrać do jedzenia i to była dla mnie tragedia. Bałam się, że zagłodzę dziecko. Proponowali mi w szpitalu gotową mieszankę dla Małego ale się uparłam, że mi się uda karmić piersią... i się udało. Adaś pięknie teraz je chociaż początki były ciężkie- karmiłam Młodego swoim pokarmem przez strzykawkę. Cały 1ml odciągałam palcami przez 15 minut Mały skończył jeść, kładł się spać a ja siedziałam na łóżku szpitalnym i odciagałam pokarm żeby zdążyć na kolejne karmienie za 3 godziny.
Noce były najgorsze- tym bardziej, że słyszałam jak inne kobiety nie mają problemu z przystawieniem swoich dzieci do piersi, a maluchy wcinały tak profesjonalnie, że z 3 stron słyszałam tylko mlaskanie i ciamkanie... a ja na rękach trzymałam swoje 3kg szczęścia, które patrzyły na mnie tymi maleńkimi oczętami i chciały jeść...

Nie dziw się swojemu synkowi, że chętniej je z butelki niż z piersi- z butelką jest łatwiej a przy piersi się trzeba trochę natrudzić i naciamkać żeby coś poleciało. Ale dasz radę- zobaczysz Trzeba tylko trochę cierpliwości i pomocy, może ze strony położnej- niech Ci ktoś pomoże przystawić Małego do piersi a potem już pójdzie z górki...
Swiete słowa

Cytat:
Wydaje mi się ze na ip ponieważ tam zadecyduja co możesz wziasc przy karmieniu piersią. Ja miałam 39 i więcej przy zapaleniu piersi i dr do domu przyjechala bo akurat wizyta poloznej także mialam
Katerine2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 22:18   #838
cynamon_owa
Zadomowienie

A to i ja mam pytanie do mam karmiących piersią- czy też macie takie chwile, że nagle przechodzi Was okropny ból, taki przeszywający, kłujący w piersiach? U mnie trwa to dosłownie chwilę- piersi nie są przepełnione, nie są nabrzmiałe a boli jak nie wiem co. Poboli tak kilkanaście sekund i przestaje. O co chodzi?

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Perse- pytałaś ile razy podczas jedzenia poklepuję Adasia po pleckach żeby mu się odbiło. Tylko raz- po skończonym jedzeniu.
Z Młodym jest tak, że jak go odstawię od piersi (nawet po tych 2-3 minutach) to potem już Mały łapie focha i nie chce jeść dalej
Dlatego zawsze karmię jedną piersią- przy następnym karmieniu drugą i tak naprzemiennie.

Stary 2013-07-21, 22:23   #839
Katerine2
Raczkowanie

Elaine no chyba ze tak jak dziewczynki radza można brac paracetamol to weź i poczekaj do jutra.

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
A to i ja mam pytanie do mam karmiących piersią- czy też macie takie chwile, że nagle przechodzi Was okropny ból, taki przeszywający, kłujący w piersiach? U mnie trwa to dosłownie chwilę- piersi nie są przepełnione, nie są nabrzmiałe a boli jak nie wiem co. Poboli tak kilkanaście sekund i przestaje. O co chodzi?

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Perse- pytałaś ile razy podczas jedzenia poklepuję Adasia po pleckach żeby mu się odbiło. Tylko raz- po skończonym jedzeniu.
Z Młodym jest tak, że jak go odstawię od piersi (nawet po tych 2-3 minutach) to potem już Mały łapie focha i nie chce jeść dalej
Dlatego zawsze karmię jedną piersią- przy następnym karmieniu drugą i tak naprzemiennie.
Kochana i to jest tak na początku karmienia po paru pociagnieciach prawda? Jak to kobietki pokroju naszych mam by "fachowo" powiedziały - mleko przypuszcza i nawet dzidzia musi szybciej ciagnac wtedy bo leci szybciej.
Katerine2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 22:27   #840
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Katerine2 Pokaż wiadomość
Kochana i to jest tak na początku karmienia po paru pociagnieciach prawda? Jak to kobietki pokroju naszych mam by "fachowo" powiedziały - mleko przypuszcza i nawet dzidzia musi szybciej ciagnac wtedy bo leci szybciej.
Ah... nie uściśliłam Mnie taki ból przechodzi nie podczas karmienia tylko kiedy nie karmię. Np teraz- karmiłam Młodego ponad godzinę temu i mnie w tym momencie boli Bardziej może brodawki a nie same piersi.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości