Może rysować map nie umiemy, lecz do ołtarza drogę znajdziemy ! :D PM2013 cz.58 ! :D - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-21, 22:30   #571
emma90
Wtajemniczenie

Dot.: Może rysować map nie umiemy, lecz do ołtarza drogę znajdziemy ! :D PM2013 cz.58

padam po weekendzie
od rana byłam poza domem, ale kolejne zaproszenia rozdane

Cytat:
Napisane przez biibi Pokaż wiadomość
Zdecydowanie, nie mogłabym mieszkać daleko od morza

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Ja jestem za storczykami i hortensją
morze zazdroszczę, że masz blisko

Cytat:
Napisane przez bride88 Pokaż wiadomość
za owocny weekend
już ustalałaś menu? ja mam ślub tydzień przed Tobą i planuję ustalać menu za dwa tygodnie (wtedy TZ przyjeżdża), a to i tak będzie wtedy 3 tygodnie do ślubu, a nam mówili żeby przyjść dwa tygodnie przed ślubem dopiero...
my menu ustaliliśmy chyba najwcześniej z wszystkich bo w trakcie podpisywania umowy później przez te 1,5 roku wybraliśmy się kilka razy tam na obiad i utwierdziliśmy się w przekonaniu, że dobrze wybraliśmy przynajmniej teraz jedna rzecz mniej do ustalania
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 23:00   #572
burlesque90
Zakorzenienie

Dot.: Może rysować map nie umiemy, lecz do ołtarza drogę znajdziemy ! :D PM2013 cz.58

Cytat:

Ja jestem za storczykami i hortensją

Cytat:
Napisane przez tusia0708 Pokaż wiadomość
Jutro na telefonie nie widzę zdjęć...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
Mi się ten wklejony przez Ciebie średnio podoba Możesz pokazać inne opcje?
Wrzucam w załączniku bukiecik, który mnie urzekł, ale ja się nie znam na kwiatkach i nie wiem co w nim jest poza słonecznikami
Ten bukiet, który wkleiłaś już też kiedyś znalazłam Tam są słoneczniki, białe frezje i z tego, co wiem, to ostróżki, ale ich w sierpniu nie ma...

---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:38 ----------

Dobra. Idę sobie.
Wychodzi na to, że znowu sama nie wiem czego chcę Ech...czeka mnie ciężkie myślenie o tym bukiecie
Dobranoc

burlesque90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 23:15   #573
perfuzja
Zakorzenienie

Może rysować map nie umiemy, lecz do ołtarza drogę znajdziemy ! :D PM2013 cz.58 ! :D

Maz poczuł pierwsze kopniaki!

Cytat:
Napisane przez Xiezniczka89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co sądzicie?
Jak zwykle o 2 czy 3 dania za duzo, ale brzmi pyszne Szczególnie placki i oscypek.
Stary 2013-07-21, 23:25   #574
Xiezniczka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość

Jak zwykle o 2 czy 3 dania za duzo, ale brzmi pyszne Szczególnie placki i oscypek.
BRAWO ZA KOPNIAKI!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!

też mi się tak wydaje- można zamienić jedno danie na jakieś przekąski- to co mam wpisane koreczki/ ciasteczka, bo za to mam dopłacić. Tylko wtedy nie wiem o które danie za dużo... oscypka lubie barszczyk też powinien zostać... Placki to samo
Stary 2013-07-21, 23:32   #575
perfuzja
Zakorzenienie

Może rysować map nie umiemy, lecz do ołtarza drogę znajdziemy ! :D PM2013 cz.58 ! :D

Cytat:
Napisane przez Xiezniczka89 Pokaż wiadomość
BRAWO ZA KOPNIAKI!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!

też mi się tak wydaje- można zamienić jedno danie na jakieś przekąski- to co mam wpisane koreczki/ ciasteczka, bo za to mam dopłacić. Tylko wtedy nie wiem o które danie za dużo... oscypka lubie barszczyk też powinien zostać... Placki to samo
Ja bym wywaliła filet i zamieniła kolejność placka i oscypkow.
Stary 2013-07-21, 23:40   #576
Xiezniczka89
Zadomowienie

Cytat:
Ja bym wywaliła filet i zamieniła kolejność placka i oscypkow.
noo w sumie z kolejnością racja to skonsultuje z TŻtem czy mogę to wyrzucić- niestety u Niego w domu wyznają zasadę- im więcej tym lepiej, ale może się da przekupić
Stary 2013-07-22, 02:56   #577
AnonimowaMoni
Zakorzenienie

Cytat:
I jak tam hamerykanko??? Tz zadowolony?

Hamerykanko

Tż baaaaardzo zadowolony Ja z resztą też Wczoraj grill, dzisiaj też kilka osób spotkaliśmy i tak powoli się oswajam. Ale przyznam,że czasem kompletnie nie rozumiem co mówią

Cytat:
Napisane przez naiat Pokaż wiadomość
Jak Ci tam jest za wielką woda?

Udka pieczone
Zaskakująco dobrze Przejście czasowe jakoś mi nie doskwiera. Spokojnie do 7 rano dosypiam ( może dlatego,że po 28 godzinnej podróży zasnęłam w minutę i obudziłam się o ludzkiej godzinie, bo po prostu padałam na ryjek). Wcinam świeże ogórasy z ogródka ( które pną się po tujach czy czymś takim i się śmieję,że mam ogórki z drzewa). Fakt, momentami jest niemiłosiernie duszno, przez ogromną wilgotność, ale na szczęście i w domu i w aucie jest klima

Chciałam sobie w Wami pogadać, bo mam chwilkę.. odpalam laptopa - patrzę a tu 4 nad ranem macie. Więc pusto, haha
Odzyskałam łączność ze światem. Moja wtyczka to laptopa niestety do tych kontaktów nie psuje. A przejściówki się rozeszły po znajomych i muszę pożyczać od sis Tż, co jest męczące i dla mnie i pewnie dla niej. Ponieważ laptop Tż chwilowo nie działa i zostanie naprawiony za jakiś czas... wyjęłam kabel z wtyczką od swojego zasilacza do laptopa i wsadziłam kabel z wtyczką od zasilacza laptopa Tż. Ładuje jak marzenie

No i co?? Sama mam do siebie pisać??

We wtorek na 14 jedziemy do salonu z sukienką I zaczynamy rozwozić zaproszenia

A no i wszędzie latają świetliki A wczoraj na grillu oglądaliśmy burzę. Nie padało, nie grzmiało... tylko w chmurach się błyskało. Niesamowity widok.

Edytowane przez AnonimowaMoni
Czas edycji: 2013-07-22 o 03:01
AnonimowaMoni jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-22, 06:56   #578
Antilia
Uzależnienie

Cytat:

Witam z rana

Ćwiczę z Ewką, bo nic się samo nie wydarzy!
Skalpel: 48 + 17
Skalpel II: 3

Bridezilla
Antilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 07:10   #579
Kin_Ga07
Wtajemniczenie

U&I
Kin_Ga07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 07:14   #580
Karoloo
<3 <3 <3

Dzień dobry Ostatni tydzień w pracy i urlop

Cytat:
Ale fajnie
Cytat:
Napisane przez Kin_Ga07 Pokaż wiadomość
heloł
Cytat:
Napisane przez Antilia Pokaż wiadomość

Witam z rana
hej

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 07:19   #581
edzka1104
Zakorzenienie

Hej

I już po weekendzie.

Hubert 23.11.2014
Laura 05.05.2018
edzka1104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 07:20   #582
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:
Napisane przez edzka1104 Pokaż wiadomość
Hej

I już po weekendzie.
hej
za szybko minął

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Stary 2013-07-22, 07:23   #583
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bride88 Pokaż wiadomość
Mroczek świetnie wyglądał, boski kolor fraka czy co to on tam ma PMka śliczna i śliczny bukiet

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

to w takim razie ciekawa jestem dlaczego u mnie kazali nam przyjść tak późno bo 2 tygodnie przed ślubem, a tam też jest w sierpniu dużo wesel bo aż 9 sami z siebie idziemy 3 tygodnie przed ślubem
To chyba smoking? Ostatnio z resztą dość popularny kolor
Ja się w nim zakochałam na ostatnim Bondzie (na plakacie reklamowym Craig ma taki ), potem w takim brał ślub Kuba Badach
A mój TŻ nie chciał

A menu my też ustalalaiśmy 2 tyg. przed ślubem. Po co wcześniej?

Cytat:
Napisane przez burlesque90 Pokaż wiadomość
Ten bukiet, który wkleiłaś już też kiedyś znalazłam Tam są słoneczniki, białe frezje i z tego, co wiem, to ostróżki, ale ich w sierpniu nie ma...

---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:38 ----------

Dobra. Idę sobie.
Wychodzi na to, że znowu sama nie wiem czego chcę Ech...czeka mnie ciężkie myślenie o tym bukiecie
Dobranoc
No to kiepsko a powiedz jak sobie Twój ślub wyobrażasz? Raczej elegancki czy "swojski" czy może nowoczesny? Bo same słoneczniki to mi do bardzo eleganckiego wesela nie pasują Za to storczyki nie będą dobrze wyglądały w lokalu stylizowanym na wiejską chatę

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 07:30   #584
Viollet87
Zakorzenienie

310813
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 07:32   #585
Kyiia
Zakorzenienie

perfuzja to wspaniale Wydaje mi się że dla mężczyzny jest różnica między "kochanie jestem w ciąży, będziemy mieli dziecko" a "kochanie zobacz jak już kopie". Wszystko zaczyna być dla takiego "taty" coraz bardziej realne

Idę na pierwszy ogień jeśli chodzi o grabienie sobie

Dziś mija nam miesiąc od dnia ślubu Póki co czuje się makabrycznie i nic nie szykuje. Wieczorem planowaliśmy otworzyć tylko jakieś winko jeśli poczuję się lepiej. A pytanie do Was mam takie... co można by było na szybko przygotować żeby było smacznie i niezbyt czasochłonne. Bo póki co ciężko by mi było stać nad mikserem albo innym robotem kuchennym

Nie wiem czy jakaś sałatka (chociaż do tych prawie na pewno nie mam składników) czy szybkie ciasto Ewentualnie coś innego na szybko

I szukam inspiracji na jutrzejszy obiad Albo obiad w środę bo jeszcze nie wiem kiedy będziemy gotować. Teściowa chce jakieś dyżury wprowadzić bo za dużo osób w domu a gotuje tylko ona z dziadkiem na zmianę.
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć.

Kyiia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 07:33   #586
Antilia
Uzależnienie

Cytat:
Napisane przez Karoloo Pokaż wiadomość
hej
za szybko minął
Weekend zawsze mija za szybko

Ćwiczę z Ewką, bo nic się samo nie wydarzy!
Skalpel: 48 + 17
Skalpel II: 3

Bridezilla
Antilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 07:41   #587
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kyiia Pokaż wiadomość
perfuzja to wspaniale Wydaje mi się że dla mężczyzny jest różnica między "kochanie jestem w ciąży, będziemy mieli dziecko" a "kochanie zobacz jak już kopie". Wszystko zaczyna być dla takiego "taty" coraz bardziej realne

Idę na pierwszy ogień jeśli chodzi o grabienie sobie

Dziś mija nam miesiąc od dnia ślubu Póki co czuje się makabrycznie i nic nie szykuje. Wieczorem planowaliśmy otworzyć tylko jakieś winko jeśli poczuję się lepiej. A pytanie do Was mam takie... co można by było na szybko przygotować żeby było smacznie i niezbyt czasochłonne. Bo póki co ciężko by mi było stać nad mikserem albo innym robotem kuchennym
No Tym bardziej, ze juz od tygodnia próbował upolowac kopniaka i strasznie frustrowal sie, ze ja czuje, a on nie

Może po prostu jakieś sery + oliwki + bagietka?
Stary 2013-07-22, 07:52   #588
Kin_Ga07
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez babti Pokaż wiadomość
Ze wszystkich dziewczyn na forum mam chyba najmniej czasu między przymiarką sukni a ślubem - 2 tygodnie
Oo chyba nie Mam 26 DDŚ a pierwszej przymiarki ani widu ani słychu

Cytat:
Napisane przez AnonimowaMoni Pokaż wiadomość
Kochane melduje sie z Nowego Yorki. Ale korek. Przed nami daleka droga.
Moni! Super, że dotarłaś cała i zdrowa American dream came true

Cytat:
Napisane przez Viollet87 Pokaż wiadomość
Mell, a gdzie w końcu byliście na tym plenerze? Nie oddałabym sukni do prania do salonu koleżanka oddała swoją do Madonny, powiedziały jej babki że odbiór za 2 tygodnie, a w międzyczasie wypożyczyły jej suknię innej PMce... Przyłapała je na tym. Pierniczę, oddaję do zwykłej pralni
Co za baby Jak ja bym na czymś takim przyłapała to ojjjj

Cytat:
Napisane przez Laidee Pokaż wiadomość
Ja mam slub o 14.00, a fryzjera umowilam na 9.00. Mysle, ze bezpiecznie trzeba liczyc 1,5 h na fryzure i godzine na makijaz. Jak sie doliczy wkladanie sukni, blogoslawienstwo i dojazdy, to jestem na styk.
Dobrze, że o tym piszesz, bo ostatnio martwiłam się czy mi przypadkiem czasu nie zabraknie - fryzjer o 9, makijaż o 12, ślub o 15

Cytat:

chwila przerwy w "remoncie" dzisiaj pakujemy wszystkie rzeczy do kartonów i czuje się tak jakbyśmy się wyprowadzali
Ruszyliście z remontem, fajnoo Ale planu kuchni chyba nadal nie wrzuciłaś?

Cytat:
Napisane przez Olgietka Pokaż wiadomość
I'm done!!!!!!!
Zdolniaszka

W weekend kupiliśmy TŻtowi garnitur Chłopina jest już ubrany od stóp do głów Zamówiłam też bukiet ślubny

U&I
Stary 2013-07-22, 07:52   #589
tusia0708
Zakorzenienie

Odp: Może rysować map nie umiemy, lecz do ołtarza drogę znajdziemy ! :D PM2013 cz.58

Perfuzja już kopie?? Dopiero co zaczął się ruszać

tusia0708 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-22, 07:52   #590
biibi
Zakorzenienie

Cytat:

To musiał być magiczny moment
biibi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 07:55   #591
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:

Perfuzja już kopie?? Dopiero co zaczął się ruszać
Całe to jego ruszenie to delikatnie kopniaki sa Innych ruchów nie czuje.
Stary 2013-07-22, 07:56   #592
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:
Napisane przez Kin_Ga07 Pokaż wiadomość
Oo chyba nie Mam 26 DDŚ a pierwszej przymiarki ani widu ani słychu

Ruszyliście z remontem, fajnoo Ale planu kuchni chyba nadal nie wrzuciłaś?

W weekend kupiliśmy TŻtowi garnitur Chłopina jest już ubrany od stóp do głów Zamówiłam też bukiet ślubny
A może zadzwonisz i się dowiesz co i jak z przymiarką ??

Ruszyliśmy w piątek burzenie ściany a planu jeszcze nie wrzuciłam, bo go jeszcze nie mam

za garniak TŻ bukiet

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Stary 2013-07-22, 07:56   #593
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
To musiał być magiczny moment
Tuż po moim: "No ja nie wierze, ze TEGO nie czujesz"

Bo w ciagu dnia rzeczywiście kopie bardzo lekko i nie ma szansy tego czuć przez rękę. Ale wieczorem daje czadu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-22, 07:57   #594
Kyiia
Zakorzenienie

Cytat:
No Tym bardziej, ze juz od tygodnia próbował upolowac kopniaka i strasznie frustrowal sie, ze ja czuje, a on nie

Może po prostu jakieś sery + oliwki + bagietka?
No to strasznie zadowolony musiał być że w końcu się udało

Pomysł fajny, ale ja za oliwkami niezbyt... A znowu mąż nie lubi ryb, więc takie fajne roladki z łososia np odpadają. Typowego obiadu bym nie chciała robić, bo to dla wszystkich wtedy musiałabym stać i gotować. A póki co mi się nie chce... Liczę bardziej na coś w stylu kolacji z winkiem przy świecach
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć.

Kyiia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 07:58   #595
tusia0708
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Może rysować map nie umiemy, lecz do ołtarza drogę znajdziemy ! :D PM2013

Cytat:
Tuż po moim: "No ja nie wierze, ze TEGO nie czujesz"

Bo w ciagu dnia rzeczywiście kopie bardzo lekko i nie ma szansy tego czuć przez rękę. Ale wieczorem daje czadu
Jeszcze chwila i będzie piete widać

Stary 2013-07-22, 07:59   #596
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kyiia Pokaż wiadomość
No to strasznie zadowolony musiał być że w końcu się udało

Pomysł fajny, ale ja za oliwkami niezbyt... A znowu mąż nie lubi ryb, więc takie fajne roladki z łososia np odpadają. Typowego obiadu bym nie chciała robić, bo to dla wszystkich wtedy musiałabym stać i gotować. A póki co mi się nie chce... Liczę bardziej na coś w stylu kolacji z winkiem przy świecach
No to zamiast oliwek pokrojone warzywa, jakieś wędliny czy cokolwiek
Stary 2013-07-22, 08:01   #597
tusia0708
Zakorzenienie

Odp: Może rysować map nie umiemy, lecz do ołtarza drogę znajdziemy ! :D PM2013 cz.58

Ale jestem niewyspana... Mąż o 3.30polował na potwora... Miałam być przynętą...

Stary 2013-07-22, 08:02   #598
marieee
Zadomowienie

GG do marieee

Przyszła teściowa pokazała mi wczoraj swoja suknię na nasz ślub. Granatową... z grubego materiału tak jakby koronkową jak na pogrzeb, a nie ślub.. Moja mama jest dużo większa od niej, a szuka intensywnie czegoś jasnego : "bo w ciemnym iść nie wypada"

________
9.01.14 Zuzanka
1.03.18 Igusia

marieee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 08:03   #599
Kin_Ga07
Wtajemniczenie

Cytat:
A może zadzwonisz i się dowiesz co i jak z przymiarką ??

Ruszyliśmy w piątek burzenie ściany a planu jeszcze nie wrzuciłam, bo go jeszcze nie mam

za garniak TŻ bukiet
Karolciu mam plan zadzwonić, ale póki co Panie z salonu chyba są zajęte przeprowadzką, salon się przenosi i codziennie koło niego przejeżdżam jadąc do pracy i dziś widziałam, że połowa salonu już pusta... Ale zadzwonię, zapytam

Ehhh, a kiedy będziecie mieć plan?

U&I
Stary 2013-07-22, 08:05   #600
Laidee
Raczkowanie

Nie bylo mnie ostatnio, staram sie nadrobic, ale kiepsko mi idzie.
Wczoraj (dzisiaj) skonczylam prace o 3 rano i jestem kompletnie padnięta.

W uzupelnieniu wczorajszej dyskusji sie tylko wymadrze, ze muszka jak najbardziej moze byc noszona do garnituru i jest to 100% zgodne z dress codem. Warunek jest jeden - koszula musi miec zakryte guziki, kołnierzyk dowolny (tu nie musi być łamany) W przeciwienstwie do fraka czy smokingu, przy garniturze mamy pelna dowolnosc wyboru koloru owada.

Może to komuś nie pasuje, ale tak właśnie jest.

Laidee jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości