|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wielki wybór tytułu kolejnej części wątku
|
|||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
2 | 4,00% |
| Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! |
|
1 | 2,00% |
| Pierwsza dzidzia wyszła z brzucha, każda czeka na malucha |
|
9 | 18,00% |
| Pierwsza już rozpakowana, czas już torby pakowania |
|
3 | 6,00% |
| Dirty już rozpakowana, z każdej będzie Super Mama |
|
1 | 2,00% |
| Pierwsze dziecko w watku mamy, na kolejne wnet czekamy |
|
2 | 4,00% |
| Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka |
|
25 | 50,00% |
| Mała Lilka już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy |
|
3 | 6,00% |
| Coraz większe brzuszki mamy, dzieci nam rosną, my klikamy. |
|
1 | 2,00% |
| Mamusie dbają o swoje brzuszki, bo w nich największe skarby - maluszki. |
|
0 | 0% |
| Trudy porodu jeszcze przed nami - jeszcze chwilka i będziemy mamami. |
|
1 | 2,00% |
| VII się kończy, VIII idzie - w IX i X ujrzymy nasze dzidzie. |
|
1 | 2,00% |
| III trymestr już nam leci, za niedługo ujrzymy nasze dzieci. |
|
0 | 0% |
| Do porodu dni liczymy - dzieci niebawem zobaczymy. |
|
1 | 2,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XI
Cytat:
Cytat:
nie zazdroszczę przeżyć! Ja bym chyba ze strachu umarła.A znając moje nerwy w ciąży mój TŻ byDobrze że tata sprytny i dał radę się włamać ![]() ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Kurczę dobrze,że teściowa zabierze jutro Maję na tydz. to trochę po leżakuje. Bo z nią za chiny się nie da
|
|
#3182 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XI
Dziewczyny, mała mnie tak kopie, że słychać takie strzelanie cały czas :/ Co to może być? Chyba mi kości nie łamie...
|
|
#3183 |
|
Zakorzenienie
|
dylemat straszny, ale staram się z jednej strony ratować ciąże i leżeć, a z drugiej nie zaniedbywać Andzi. eh.. zycie, same dylematy
![]() lecę spaćku, ten stres mnie kiedyś wykończy buziaki:c mok:
|
|
|
|
#3184 | |||
|
Zakorzenienie
|
My już w domu
Ale łaskawe gaduły z Was Cytat:
Cytat:
Piękne Cytat:
|
|
#3185 |
|
Zadomowienie
|
Ja też się żegnam
Dobrej nocy brzuchatki
|
#3186 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XII
ja, moj dziec i moja rwa idziemy spac.
trzymajcie kciuki za nowy materac zebym cudownie ozdrowiala do jutra, bo jutro meczacy dzien Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze Cię pocieszę, że lekarz nawet nie zabronił nam przytulanek mimo, że młody jest tak nisko główką Jak w tym kawale... tatuś pukał dziecko po główce ![]() Jestem ciekaawa co będzie na kolejnej wizycie 1 sierpnia
|
|
|
|
|
#3188 |
|
Zakorzenienie
|
Mój mały ma pierwszą w życiu czkawkę
Po brzoskwince ufo...
|
#3189 |
|
Zakorzenienie
|
jestem we wro, wypoczelam i nadrobilam reszte
![]() gratuluje rozpoczetych tygodni i miesiecy ![]() kaska gratki 2 kg jaki duży Miki ewacia jaki fajny brzuszek i jakie pyszne ciasto ![]() jejuuu widze bużke! jaka słodka!!!!!! katarzyna ja mam takieg wujka własnie co jest zakałą rodizny, przez to ze kazdy sie nad nim lituje ja musze zostac w domu z dzieckiem w pokoju z siostra a nie moge isc do babci gdzie mialabym meldunek i swoj pokoj, bo siedzi taki dziad i babca sie nad nim lituje! a tyle ile on przepil, teraz niby nei pije, i tyle ile zlego zrobil to szkoda gadac bo idzie sie pochlastac, nie dajj sie! tassia ale miałaś super wyjazd, właśnie dzisiaj rozmawialam z Tata ze wybralabym sie poplywac kajakiem" a brzuszek jaki fajny![]() Angel masz racje i pewnie bym nie wziela ale fakt faktem ze fajnie by wygladala na poczatku ofkors ta kanapa;D zmienniczka fajnie, ze wrocilas ![]() logoasia ja już mówiłam, ze mój gin ostatnio wyrazil sie w ten sposob ze czuje na samolocie ze mlody jest glowa do dolu, ze czuje glowke, i tak sie zastanawiam czy to mozliwe a moja szyjka jest ok, ale zawsze lepiej spytac ginaco do nałogów to ja jestem zdania, że silny człowiek rzuci każdy nałóg, ja posiadam jeden -czekolade na szczescie my z TŻ ani dużo alko ani papierosow
|
#3190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i próbowali namówić, żeby sam spróbował odpiąć pas i otworzyć auto ze środka (ale ani jednego, ani drugiego nie umie )Położyłam Edzika spać i sama też idę, bo późno, a jutro o 9 musimy być na dworcu po dziewczyny A kawałek mamy, bo z 30 km do Wawy i potem po mieście jeszcze/
|
|
|
#3191 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, c
Cytat:
oby nie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- My w koncu zamowilismy meble-sporo tego, bo elementy do salonu, stol + 6 krzesel oraz meble do pokoju dzieciecego (zamowilismy nie takie typowo niemowlece-choc sa sliczne-ale bardziej docelowo dla kilkulatka; nie bylo latwo znalezc takie z elementami pomaranczu, bo mamy pomarancz na jednej ze scian). Juz bym chciala tam wszystko popakowac... TZ dzis nie bylo prawie caly dzien, bo pojechal do moich rodzicow zabrac meble, jakie staly u nich w garazu-nic specjalnego, ale tymczasowo beda do jednego z pokoi. A potem siedzial "na wsi" i podlewal ogrodek na koniec pojechal na pilke kupil sobie tez w ikei 16 pojemniczkow na przyprawy, zabral wszystkie przyprawy, jakie byly, poprzesypywal i ustawil dumnie w nowej kuchni zamierza tez sadzic jakas bazylie etc A ja lezakowalam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3192 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2
I ja uciekam nyny
![]() Do jutra
|
|
#3193 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nawet pod blokiem bo chyba 2 nie wozicie?My byliśmy pod blokiem i gdyby ktoś miał iść szukać tego drugiego kluczyka i to jeszcze po tym jak FIlip się nim bawił czyt. może być wszędzie to wiesz ...
|
|
|
|
|
#3194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pochwalisz się zdjęciami nowego mieszkanka?![]() logoasia odpoczywaj dużo matal nie dziwię ci się że się porządnie zestresowałaś ![]() ciekawe co u dirty i lilianki? ![]() u mnie młody miał baaardzo leniwy dzień, praktycznie w ogóle się nie ruszał. musiałam go teraz na wieczór pobudzić czekoladą
Edytowane przez rusałka_1 Czas edycji: 2013-07-21 o 23:47 |
|
|
|
|
#3195 |
|
Zakorzenienie
|
Niemoge spac i jest mi niedobrze.
Po za tym moj maz sapie / chrapie jak stary sap.. musi miec cos z przegrodami. Chyba ide do innego pokoju sie polozyc... z mysla ze jak on bedzie chrapac i dziecko poplalkiwac w nocy to ja ☠☠☠ne ze zlosci... ehh on nigdy nie sapal / chrapal?! Co tobic slyszalam o pileczkach ping pongowych pod poduszke..
|
|
#3196 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny!
![]() Nie mam Was kiedy nadrobić, bo pół dnia spędziliśmy na grillu nad morzem, a teraz w pełni oddaje się poszukiwaniom wózka. Za tydzień przeprowadzka, więc wreszcie będę mogła zająć się gromadzeniem rzeczy dla maluszka ![]() I teraz mam pytanie. Czy któraś z Was spotkała się z wózkiem JJ Cole Broadway ? Wózek jest gondolą i spacerówką w jednym, tzn siedzisko rozkłada się do gondoli. (Tutaj jest filmik, od 25 sekundy widać jak się rozkłada: http://www.youtube.com/watch?v=4a23A3Bstws). A więc, potrzebuje opinii - co myślicie o takim wózku, widziałyście kiedyś takie rozwiązanie na własne oczy (na amazonie ma dobre opinie..), sprawdzi się to ? Z racji, że będziemy wracać do PL na początku roku, potrzebuję przewieźć wózek a nie mogę zabrać i gondoli i siedziska do samolotu. No i rzecz jasna szkoda mi porzucać jednej z części, bo grosze nie koztuje.. I z tego co się orientowałam to nie da się kupić tylko stelaża z gondolą - czy może się mylę HELP!
|
|
|
|
#3197 | |||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, c
Hej laseczki
Witam nowe i zaginione mamusie Gratuluję wszystkim rozpoczętych nowych tygodni, a szczególnie tym które weszły w 8 miesiąc Ja wczoraj zaczęłam 33 tydzień ciąży Chwale się dopiero dziś bo wczoraj tak mnie głowa bolała przez cały dzień, że pół dnia z tego powodu siedziałam w łóżku. Stąd też mam do Was pytanie: wczoraj przez cały dzień miałam ból głowy, raz mniejszy raz większy, ale cały czas bolała. Wieczorem jak kladlam się spać to miałam gorączkę 37,5 - która za jakieś 2-3 godziny mi spadła do ok 36,0. Jakieś 2 miesiące temu miałam podobną sytuację (ale zapomniałam o to zapytać lekarza). Dodam, że wczoraj był u nas straszny upał i wtedy 2 miesiące temu też była taka pogoda. Czy powinnam się martwić i zgłosić to lekarzowi? wczoraj do tego jeszcze przez jakąś godzinę ciężko mi się oddychalo - ale to na pewno dziecko mi uciskalo na płuca, bo czułam stopki przy samych zebrach i później mi przeszło i oddychalam już normalnie. Pomóżcie bo nie wiem co o tym myśleć zmienniczka witamy ponownie wczoraj się zastanawiałam Kiedy do nas wrócisz bojatoja gratuluję zdanej sesji Cytat:
moja mała też mnie kopie raz przy pipce ( tam ma rączki), a raz przy zebrach - nóżkami. Czasami jednocześnie Cytat:
bym chyba na zawał zeszla dobrze, że Twój tata umiał ogarnąć temat Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
|
|||
|
|
|
#3198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ten wozek jest ekstra nie wiem jak cenowo, ale gdybym widziala cos takiego w pl to napewno mialabym ten wozek oszczednosc miejsca., latwosc przepinania przod-tyl wiekszosc wozkow trzeba sciagac, obracac, zakladac gobdola jest na krotki okres jedyne co to sprawdzilabym jak duza jest ta spacerowka tzn na jaki max wzrost dziecka bo tobie pewnie obojetna wielkosc gondoli w slonecznej kaliforni ale ekstra, a cenowo jak? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ---------- Kropla Deszczu dlaczego spacerowka kubelkowa to meczarnia dla dziecka? Kropla mialam wczoraj identycznie, tez bolal mnie leb, mialam 37,2 ale pozniej juz nie mierzylam drugi raz natomiast pomoglo mo wypicie 2litrow wody w przeciagu max godziny ale meczylam sie strasznie, juz chcialam leki zazywac Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3199 |
|
Wtajemniczenie
|
Ratunku! Wstaję rano, biorę prysznic a tu okropne szczypanie! Biorę lusterko, patrzę na dół całe wargi sromowe opuchnięte i czerwone
Za chwilę idę do pracy, TŻ może mi coś ewentualnie kupić w aptece...
|
|
#3200 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Heloł
![]() O 7 rano dostałam smsa o narodzinach jakiegoś Olusia i nie wiem o co kaman, bo nr nie znany a się ktoś nie podpisał. przeraziłam się,że może to ktoś od nas (nie kojarzyłam Olusia ale zawsze można zmienić zdanie) ale jednak nie. Hmmm a to zagadka Może ktoś z SR...Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ---------- Cytat:
Uuu infekcja? Ja już dawno miałam Was pytać bo ja mam też stale opuchnięte, ale czytałam,że to normalne w ciąży bo hormony itp?
|
|
#3201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2
hej
chyba umieram wstałam w nocy i w głowie mi się kręciło, bałam się, że upadnę w drodze do łazienki myślałam, że do rana przejdzie, ale dalej mnie mdli i głowa boli ![]() zaraz idę do szwagierki się pożegnać bo leci do stanów na miesiąc i do pracy L4 zostawić ![]() mój miał po mleku wczoraj super- pochwal się jak już je poukładacie ![]() teraz jest chory i w środę przyjeżdża mam nadzieję, że mu przejdzie ![]()
|
#3202 |
|
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny
Czy Was też tak swędzi skóra??? Kurcze miałam robione badania próby wątrobowe i wyszły ok, czyli cholestazy nie mam, a wścieknę się zaraz tak mnie swędzi skóra. Na rękach miałam przez tydzień wysypkę, ale balsam dla alergików pomógł - musiało mnie coś uczulić chyba. I mam pytanie czy na Waszych brzuszkach też robią się takie zaciemnienia? Jakby plamki, jakby Wam ciągle zimno było taki to ma kolor? Strasznie mi brzuch wyskoczył w ostatnim czasie i pewnie skóra się rozciągnęła stąd taka barwa, ale normalnie jak nigdy wariuję jak widzę najmniejszą plamkę... Boże co się ze mną dzieje???
|
|
|
|
#3203 | |
|
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Odp: Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX
Cytat:
A co to jest spacerowka kubelkowa i dlaczego jest zla? Bo ja jeszcze zielona w tych tematach ![]() No i dobrze wiedziec ze mozna kupic stelaz z gondola tylko. Musze sie wreszcie wybrac do sklepow bo w tych online ciezko sie polapac co mozna a co nie.. A kalifornia nie zawsze taka sloneczna - caly styczen leje i pizga wiatren we wszystkie strony ![]() Motylku - nie wiem czy sa dostepne w PL.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3204 | |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() dołączam dziś do rannych ptaszków. mąż mnie obudził, jak wychodził do pracy i nie mogłam już zasnąć. Szkoda że zapomniałam, że miałam zrobić morfo i mocz, i nie nasiusiałam do kubeczka miałabym dziś badania z głowy. Cytat:
|
|
#3205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3206 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Re: Dot.: Odp: Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluc
Cytat:
co matka to inne zdanie, pisza ze niby nie wygodna dla dziecka inni pisza ze zdrowa pozycja dla dziecka jeszcze inni ze masakra bo ich dziecko lubi spac na boku a w tym sie nie da a kolejni ze jak dziecko usypia to jest ekstra bo cichotko sie ja rozklada do pozycji lezacej i maluch sie nie budzi wiec mysle ze ciezko sie tym sugerowac bo kazdy pisze co innego sa tacy co mieli takie i takie i wybieraja kubelkowe jako lepsze a inni wybieraja classic jako lepsze wiec prawdy nie poznasz dopoki uzywac nie bedziesz
|
|
|
#3207 |
|
Wtajemniczenie
|
Rusałka, Kaśka - pochwalę się na pewno, jak salon skończymy i ogarniemy bałagan po, żeby jakieś sensowne zdjęcia zrobić. Kuchnia, łazienka i wc są skończone, ale wszędzie walają się jakieś środki do sprzątania i szmatki
meble przyjadą pewnie gdzieś za tydzień i trzeba je będzie poskręcać. Także, jeszcze chwilę to potrwa Motyl, Agusia - ja też tak mam, zauważyłam już dawno, z tego co czytałam normalne - w związku z większym ukrwieniem. Z tym, że mnie nic nie szczypie/piecze. Kropla deszczu - gratki za kolejny tydzień. Asika - ja nie zaobserwowałam u siebie takich zmian...może po jakimś kremie? Ogólnie, nie spię od 5:30 masakra, co ten mój organizm wyczynia...ja zawsze wstawałam późno i mogłam spać, ile wlezie.
|
#3208 |
|
Zakorzenienie
|
Ja no to pewnie nikt Ci nic nie napisze o tym konkretnie wózku, a jedynie mozemy coś napisać po tym co widzimy na filmiku.A to jednak niewiele pomoże.Może poszukaj na jakichś amerykańskich forach?
|
#3209 | |
|
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Odp: Dot.: Re: Dot.: Odp: Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czek
Cytat:
![]() Tymczasem dzieki za opinie i ide w kimono. A jutro budze sie w 28 tygodniu, czyli 7 miesiacu i trzecim trymestrze yeah! Gonie Was powoli ![]() Udanego poniedzialku! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3210 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny pisze z tel i prosze o rade!!!!
swedzi mnie pipka , mam czerwona, mam zolte geste uplawy, czasem to wrecz piecze co robic? wyslac D. po ten clotrimazolum?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:21.

buziaki:c mok:

Jak w tym kawale... tatuś pukał dziecko po główce 

i próbowali namówić, żeby sam spróbował odpiąć pas i otworzyć auto ze środka (ale ani jednego, ani drugiego nie umie
)
oby nie 

HELP!