Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XIII - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wielki wybór tytułu kolejnej części wątku
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 2 4,00%
Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! 1 2,00%
Pierwsza dzidzia wyszła z brzucha, każda czeka na malucha 9 18,00%
Pierwsza już rozpakowana, czas już torby pakowania 3 6,00%
Dirty już rozpakowana, z każdej będzie Super Mama 1 2,00%
Pierwsze dziecko w watku mamy, na kolejne wnet czekamy 2 4,00%
Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka 25 50,00%
Mała Lilka już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy 3 6,00%
Coraz większe brzuszki mamy, dzieci nam rosną, my klikamy. 1 2,00%
Mamusie dbają o swoje brzuszki, bo w nich największe skarby - maluszki. 0 0%
Trudy porodu jeszcze przed nami - jeszcze chwilka i będziemy mamami. 1 2,00%
VII się kończy, VIII idzie - w IX i X ujrzymy nasze dzidzie. 1 2,00%
III trymestr już nam leci, za niedługo ujrzymy nasze dzieci. 0 0%
Do porodu dni liczymy - dzieci niebawem zobaczymy. 1 2,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-21, 22:37   #3181
marysia_258
Zadomowienie

Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XI

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Z odzysku
stwierdzam,że na dziewczynki są ładniejsze ciuszki
Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
nie mam wlasnych doswiadczen bo chwala bogu w zyciu zgagi nie mialam ale moj znajomy zawsze.zjada lyzeczke.sody oczyszczonej
nie wiem czy to.wolno.w ciazy ale w sumie czemu by nie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Zgagi nie mam a o sodzie też słyszałam Podobno bardzo to pomaga

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Nie mam siły nadrabiać, wybaczcie

Przypominam się z prośbą o wszelkie zmiany na pierwszej stronie na PW

Tż mi dziś nagonił stracha... Myślałam, że go ZABIJĘ!!
Poszli z Edą sprawdzać pożyczony fotelik, czy Edi jest wystarczająco duży, bo jest na granicy, a jutro potrzebuję dwa, bo ta koleżanka przyjeżdża... No i nagle słyszę głośne: "SZLAG! SZLAG! SZLAG!!!". Biegnę, patrzę, a TŻ ZATRZASNĄŁ MŁODEGO PRZYPIĘTEGO W FOTELIKU W SAMOCHODZIE Z KLUCZYKAMI W ŚRODKU!!
Ja oczywiście poryczałam się, zaczęłam na niego drzeć i już kazałam mu szybę wybijać i dziecko ratować, ale nadszedł mój tata z pomocą! On sobie zawsze umie poradzić i włamał się do auta Po 15 minutach Edi był wolny, on oczywiście zadowolony, bo wszyscy stali dookoła auta... A ja cała we łzach i stresie, skurcze takie mnie złapały, że masakra...
nie zazdroszczę przeżyć! Ja bym chyba ze strachu umarła.A znając moje nerwy w ciąży mój TŻ by
Dobrze że tata sprytny i dał radę się włamać

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
logoasia
Wiem, wiem... przy dziecku ciężko leżeć jak kłoda :/
zgadzam się z tym.
Kurczę dobrze,że teściowa zabierze jutro Maję na tydz. to trochę po leżakuje. Bo z nią za chiny się nie da

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 22:38   #3182
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XI

Dziewczyny, mała mnie tak kopie, że słychać takie strzelanie cały czas :/ Co to może być? Chyba mi kości nie łamie...

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 22:39   #3183
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
logoasia
Wiem, wiem... przy dziecku ciężko leżeć jak kłoda :/
dylemat straszny, ale staram się z jednej strony ratować ciąże i leżeć, a z drugiej nie zaniedbywać Andzi. eh.. zycie, same dylematy
lecę spaćku, ten stres mnie kiedyś wykończybuziaki:c mok:
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 22:41   #3184
Madziuchna27
Zakorzenienie

My już w domu
Ale łaskawe gaduły z Was

Cytat:
Napisane przez zmienniczka Pokaż wiadomość
Hej,

pamietacie mnie jeszcze?

ale naprodukowalyscie tych watkow....w koncu mam czas by byc z powrotem na biezaco
Witaj kochana!

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
nio juz narobilam wiatru polozna sprawdzila i jestem zamknieta, smierdzacy mocz to od zycj wszystkich lekow a sluz ponoc normalny...zrobila mi tez ktg i zero skurczy takze sie uspokoilam...jeszcze jutro mam miec kroplowke ale zredukowana i potem ponoc bede mogla troche wstawac i beda mnie obserwowac...oby bo zwariuje od tego lezenia...do tego jest taki upal a ja mam pozwolenie na 1 pieciominutowy chlodny prysznic...
Dobrze, że wszystko w porządku

Cytat:
Z odzysku
Piękne

Cytat:
Poszli z Edą sprawdzać pożyczony fotelik, czy Edi jest wystarczająco duży, bo jest na granicy, a jutro potrzebuję dwa, bo ta koleżanka przyjeżdża... No i nagle słyszę głośne: "SZLAG! SZLAG! SZLAG!!!". Biegnę, patrzę, a TŻ ZATRZASNĄŁ MŁODEGO PRZYPIĘTEGO W FOTELIKU W SAMOCHODZIE Z KLUCZYKAMI W ŚRODKU!!
Ja oczywiście poryczałam się, zaczęłam na niego drzeć i już kazałam mu szybę wybijać i dziecko ratować, ale nadszedł mój tata z pomocą! On sobie zawsze umie poradzić i włamał się do auta Po 15 minutach Edi był wolny, on oczywiście zadowolony, bo wszyscy stali dookoła auta... A ja cała we łzach i stresie, skurcze takie mnie złapały, że masakra...

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 22:45   #3185
marysia_258
Zadomowienie

Ja też się żegnam
Dobrej nocy brzuchatki

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 22:47   #3186
tassia
Zakorzenienie

Odp: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XII

ja, moj dziec i moja rwa idziemy spac.
trzymajcie kciuki za nowy materac zebym cudownie ozdrowiala do jutra, bo jutro meczacy dzien

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 23:07   #3187
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
uspokoiłaś mnie trochę..ale swoja drogą chyba powinnam więcej leżakować
Ale wiesz może niepotrzebnie się nakręcasz - być może tylko Ci się wydaje, ze to główka dziecka, ze maleństwo jest nisko?? Najlepiej żeby lekarz to potwierdził a leżenie nikomu nie zaszkodziło - tym bardziej w ciąży Jeszcze Cię pocieszę, że lekarz nawet nie zabronił nam przytulanek mimo, że młody jest tak nisko główką Jak w tym kawale... tatuś pukał dziecko po główce
Jestem ciekaawa co będzie na kolejnej wizycie 1 sierpnia

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 23:08   #3188
Madziuchna27
Zakorzenienie

Mój mały ma pierwszą w życiu czkawkę Po brzoskwince ufo...

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 23:12   #3189
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

jestem we wro, wypoczelam i nadrobilam reszte
gratuluje rozpoczetych tygodni i miesiecy

kaska gratki 2 kg jaki duży Miki

ewacia jaki fajny brzuszek i jakie pyszne ciasto
jejuuu widze bużke! jaka słodka!!!!!!

katarzyna ja mam takieg wujka własnie co jest zakałą rodizny, przez to ze kazdy sie nad nim lituje ja musze zostac w domu z dzieckiem w pokoju z siostra a nie moge isc do babci gdzie mialabym meldunek i swoj pokoj, bo siedzi taki dziad i babca sie nad nim lituje! a tyle ile on przepil, teraz niby nei pije, i tyle ile zlego zrobil to szkoda gadac bo idzie sie pochlastac, nie dajj sie!

tassia ale miałaś super wyjazd, właśnie dzisiaj rozmawialam z Tata ze wybralabym sie poplywac kajakiem" a brzuszek jaki fajny

Angel masz racje i pewnie bym nie wziela ale fakt faktem ze fajnie by wygladala na poczatku ofkors ta kanapa;D

zmienniczka fajnie, ze wrocilas

logoasia ja już mówiłam, ze mój gin ostatnio wyrazil sie w ten sposob ze czuje na samolocie ze mlody jest glowa do dolu, ze czuje glowke, i tak sie zastanawiam czy to mozliwe a moja szyjka jest ok, ale zawsze lepiej spytac gina

co do nałogów to ja jestem zdania, że silny człowiek rzuci każdy nałóg, ja posiadam jeden -czekolade
na szczescie my z TŻ ani dużo alko ani papierosow

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 23:17   #3190
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
O matko
Dobrze,że się do niego dostaliście... Pewnie ryczałabym jak wariatka
Zapewniam Cię, że właśnie to robiłam, aż mnie mama opieprzyła, że mam nie ryczeć, bo Edzik w środku zdenerwuje, a oni go rozśmieszali i próbowali namówić, żeby sam spróbował odpiąć pas i otworzyć auto ze środka (ale ani jednego, ani drugiego nie umie )

Położyłam Edzika spać i sama też idę, bo późno, a jutro o 9 musimy być na dworcu po dziewczyny A kawałek mamy, bo z 30 km do Wawy i potem po mieście jeszcze/

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 23:35   #3191
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, c

Cytat:
Dziewczyny, mała mnie tak kopie, że słychać takie strzelanie cały czas :/ Co to może być? Chyba mi kości nie łamie...
oby nie

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

My w koncu zamowilismy meble-sporo tego, bo elementy do salonu, stol + 6 krzesel oraz meble do pokoju dzieciecego (zamowilismy nie takie typowo niemowlece-choc sa sliczne-ale bardziej docelowo dla kilkulatka; nie bylo latwo znalezc takie z elementami pomaranczu, bo mamy pomarancz na jednej ze scian). Juz bym chciala tam wszystko popakowac...
TZ dzis nie bylo prawie caly dzien, bo pojechal do moich rodzicow zabrac meble, jakie staly u nich w garazu-nic specjalnego, ale tymczasowo beda do jednego z pokoi. A potem siedzial "na wsi" i podlewal ogrodek na koniec pojechal na pilke kupil sobie tez w ikei 16 pojemniczkow na przyprawy, zabral wszystkie przyprawy, jakie byly, poprzesypywal i ustawil dumnie w nowej kuchni zamierza tez sadzic jakas bazylie etc

A ja lezakowalam

Stary 2013-07-21, 23:36   #3192
87czarna
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2

I ja uciekam nyny
Do jutra

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 23:41   #3193
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Miki się może zamykać naciskać itd. bo mamy 2 komplety kluczy więc jeden zawsze w domu jakby co
Będziesz tak mówiła do póki nie zdarzy się wam to na parkingu pod sklepem oddalonym o kilkanaście/dziesiąt km albo w innej miejscowości A nawet pod blokiem bo chyba 2 nie wozicie?
My byliśmy pod blokiem i gdyby ktoś miał iść szukać tego drugiego kluczyka i to jeszcze po tym jak FIlip się nim bawił czyt. może być wszędzie to wiesz ...

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-21, 23:45   #3194
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
oby nie

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

My w koncu zamowilismy meble-sporo tego, bo elementy do salonu, stol + 6 krzesel oraz meble do pokoju dzieciecego (zamowilismy nie takie typowo niemowlece-choc sa sliczne-ale bardziej docelowo dla kilkulatka; nie bylo latwo znalezc takie z elementami pomaranczu, bo mamy pomarancz na jednej ze scian). Juz bym chciala tam wszystko popakowac...
TZ dzis nie bylo prawie caly dzien, bo pojechal do moich rodzicow zabrac meble, jakie staly u nich w garazu-nic specjalnego, ale tymczasowo beda do jednego z pokoi. A potem siedzial "na wsi" i podlewal ogrodek na koniec pojechal na pilke kupil sobie tez w ikei 16 pojemniczkow na przyprawy, zabral wszystkie przyprawy, jakie byly, poprzesypywal i ustawil dumnie w nowej kuchni zamierza tez sadzic jakas bazylie etc

A ja lezakowalam

Super! pochwalisz się zdjęciami nowego mieszkanka?

logoasia odpoczywaj dużo
matal nie dziwię ci się że się porządnie zestresowałaś brawa dla twojego taty

ciekawe co u dirty i lilianki?

u mnie młody miał baaardzo leniwy dzień, praktycznie w ogóle się nie ruszał. musiałam go teraz na wieczór pobudzić czekoladą

Jaś, 22.10.2013 r.

Edytowane przez rusałka_1
Czas edycji: 2013-07-21 o 23:47
rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 05:05   #3195
karolson
Zakorzenienie

Niemoge spac i jest mi niedobrze.

Po za tym moj maz sapie / chrapie jak stary sap.. musi miec cos z przegrodami. Chyba ide do innego pokoju sie polozyc... z mysla ze jak on bedzie chrapac i dziecko poplalkiwac w nocy to ja ☠☠☠ne ze zlosci... ehh on nigdy nie sapal / chrapal?! Co tobic slyszalam o pileczkach ping pongowych pod poduszke..
Stary 2013-07-22, 06:06   #3196
ja :)
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny!

Nie mam Was kiedy nadrobić, bo pół dnia spędziliśmy na grillu nad morzem, a teraz w pełni oddaje się poszukiwaniom wózka. Za tydzień przeprowadzka, więc wreszcie będę mogła zająć się gromadzeniem rzeczy dla maluszka

I teraz mam pytanie. Czy któraś z Was spotkała się z wózkiem JJ Cole Broadway ? Wózek jest gondolą i spacerówką w jednym, tzn siedzisko rozkłada się do gondoli. (Tutaj jest filmik, od 25 sekundy widać jak się rozkłada: http://www.youtube.com/watch?v=4a23A3Bstws).
A więc, potrzebuje opinii - co myślicie o takim wózku, widziałyście kiedyś takie rozwiązanie na własne oczy (na amazonie ma dobre opinie..), sprawdzi się to ?
Z racji, że będziemy wracać do PL na początku roku, potrzebuję przewieźć wózek a nie mogę zabrać i gondoli i siedziska do samolotu. No i rzecz jasna szkoda mi porzucać jednej z części, bo grosze nie koztuje.. I z tego co się orientowałam to nie da się kupić tylko stelaża z gondolą - czy może się mylę HELP!
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 06:53   #3197
kropla_deszczu
Zadomowienie

Odp: Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, c

Hej laseczki

Witam nowe i zaginione mamusie
Gratuluję wszystkim rozpoczętych nowych tygodni, a szczególnie tym które weszły w 8 miesiąc

Ja wczoraj zaczęłam 33 tydzień ciąży

Chwale się dopiero dziś bo wczoraj tak mnie głowa bolała przez cały dzień, że pół dnia z tego powodu siedziałam w łóżku.

Stąd też mam do Was pytanie:
wczoraj przez cały dzień miałam ból głowy, raz mniejszy raz większy, ale cały czas bolała. Wieczorem jak kladlam się spać to miałam gorączkę 37,5 - która za jakieś 2-3 godziny mi spadła do ok 36,0. Jakieś 2 miesiące temu miałam podobną sytuację (ale zapomniałam o to zapytać lekarza). Dodam, że wczoraj był u nas straszny upał i wtedy 2 miesiące temu też była taka pogoda. Czy powinnam się martwić i zgłosić to lekarzowi? wczoraj do tego jeszcze przez jakąś godzinę ciężko mi się oddychalo - ale to na pewno dziecko mi uciskalo na płuca, bo czułam stopki przy samych zebrach i później mi przeszło i oddychalam już normalnie. Pomóżcie bo nie wiem co o tym myśleć

zmienniczka witamy ponownie wczoraj się zastanawiałam Kiedy do nas wrócisz

bojatoja gratuluję zdanej sesji

Cytat:
Napisane przez zmienniczka Pokaż wiadomość
no Witam witam
no to dobrze, ze z maluszka wszystko ok
wiecie, coraz czesciej zastanawiam sie czy nie mam blizniakow bo moj syn mnie tak kopie ze czuje go w 2 skrajnie roznych miejscach jednoczesnie

moja mała też mnie kopie raz przy pipce ( tam ma rączki), a raz przy zebrach - nóżkami. Czasami jednocześnie

Cytat:

bym chyba na zawał zeszla dobrze, że Twój tata umiał ogarnąć temat

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!

Nie mam Was kiedy nadrobić, bo pół dnia spędziliśmy na grillu nad morzem, a teraz w pełni oddaje się poszukiwaniom wózka. Za tydzień przeprowadzka, więc wreszcie będę mogła zająć się gromadzeniem rzeczy dla maluszka

I teraz mam pytanie. Czy któraś z Was spotkała się z wózkiem JJ Cole Broadway ? Wózek jest gondolą i spacerówką w jednym, tzn siedzisko rozkłada się do gondoli. (Tutaj jest filmik, od 25 sekundy widać jak się rozkłada: http://www.youtube.com/watch?v=4a23A3Bstws).
A więc, potrzebuje opinii - co myślicie o takim wózku, widziałyście kiedyś takie rozwiązanie na własne oczy (na amazonie ma dobre opinie..), sprawdzi się to ?
Z racji, że będziemy wracać do PL na początku roku, potrzebuję przewieźć wózek a nie mogę zabrać i gondoli i siedziska do samolotu. No i rzecz jasna szkoda mi porzucać jednej z części, bo grosze nie koztuje.. I z tego co się orientowałam to nie da się kupić tylko stelaża z gondolą - czy może się mylę HELP!
Spacerowka kubelkowa...ja bym jej za darmo nie chciała. Jak dla mnie to straszna meczarnia dla dziecka.

- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 07:19   #3198
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny!

oczywiscie ze da sie kupic tylko stelaz z gondola
ale ten wozek jest ekstra
nie wiem jak cenowo, ale gdybym widziala cos takiego w pl to napewno mialabym ten wozek
oszczednosc miejsca., latwosc przepinania przod-tyl
wiekszosc wozkow trzeba sciagac, obracac, zakladac
gobdola jest na krotki okres
jedyne co to sprawdzilabym jak duza jest ta spacerowka tzn na jaki max wzrost dziecka
bo tobie pewnie obojetna wielkosc gondoli w slonecznej kaliforni

ale ekstra, a cenowo jak?

---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ----------

Kropla Deszczu dlaczego spacerowka kubelkowa to meczarnia dla dziecka?

Kropla mialam wczoraj identycznie, tez bolal mnie leb, mialam 37,2 ale pozniej juz nie mierzylam drugi raz
natomiast pomoglo mo wypicie 2litrow wody w przeciagu max godziny
ale meczylam sie strasznie, juz chcialam leki zazywac

[/RIGHT]
Stary 2013-07-22, 07:28   #3199
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Ratunku! Wstaję rano, biorę prysznic a tu okropne szczypanie! Biorę lusterko, patrzę na dół całe wargi sromowe opuchnięte i czerwone Za chwilę idę do pracy, TŻ może mi coś ewentualnie kupić w aptece...

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 07:32   #3200
butterfly20
Zakorzenienie

Heloł

O 7 rano dostałam smsa o narodzinach jakiegoś Olusia i nie wiem o co kaman, bo nr nie znany a się ktoś nie podpisał. przeraziłam się,że może to ktoś od nas (nie kojarzyłam Olusia ale zawsze można zmienić zdanie) ale jednak nie. Hmmm a to zagadkaMoże ktoś z SR...

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
eh..jak tu sie oszczędzać. niby prikaz leżenia, ale jak andzia juz jest w domu to nijak sie nie da dam sobie czas do jutra, obiecuje zadzwonic do gin jak będzie mnie to nadal niepokoić
A nie masz nikogo do pomocy nad Anią?

Cytat:
oby nie

A ja lezakowalam

Super, wprowadzanie się jest ekscytujące

Cytat:
Cześć dziewczyny!

Fajnie się obraca, ale nie widziałam ich w Pl nigdy. Na pewno są u nas dostępne?

---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ----------

Cytat:
Ratunku! Wstaję rano, biorę prysznic a tu okropne szczypanie! Biorę lusterko, patrzę na dół całe wargi sromowe opuchnięte i czerwone Za chwilę idę do pracy, TŻ może mi coś ewentualnie kupić w aptece...

Uuu infekcja?

Ja już dawno miałam Was pytać
bo ja mam też stale opuchnięte, ale czytałam,że to normalne w ciąży bo hormony itp?

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 07:33   #3201
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2

hej
chyba umieram wstałam w nocy i w głowie mi się kręciło, bałam się, że upadnę w drodze do łazienki myślałam, że do rana przejdzie, ale dalej mnie mdli i głowa boli
zaraz idę do szwagierki się pożegnać bo leci do stanów na miesiąc i do pracy L4 zostawić
Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Mój mały ma pierwszą w życiu czkawkę Po brzoskwince ufo...
mój miał po mleku wczoraj
Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
kaska gratki 2 kg jaki duży Miki

Cytat:
My w koncu zamowilismy meble
super- pochwal się jak już je poukładacie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Po za tym moj maz sapie / chrapie jak stary sap..
mój chrapie jak chory jest to go szturchnę i spokój teraz jest chory i w środę przyjeżdża mam nadzieję, że mu przejdzie
Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
Ja wczoraj zaczęłam 33 tydzień ciąży

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 07:40   #3202
Asika21
Rozeznanie

Hej Dziewczyny Czy Was też tak swędzi skóra??? Kurcze miałam robione badania próby wątrobowe i wyszły ok, czyli cholestazy nie mam, a wścieknę się zaraz tak mnie swędzi skóra. Na rękach miałam przez tydzień wysypkę, ale balsam dla alergików pomógł - musiało mnie coś uczulić chyba. I mam pytanie czy na Waszych brzuszkach też robią się takie zaciemnienia? Jakby plamki, jakby Wam ciągle zimno było taki to ma kolor? Strasznie mi brzuch wyskoczył w ostatnim czasie i pewnie skóra się rozciągnęła stąd taka barwa, ale normalnie jak nigdy wariuję jak widzę najmniejszą plamkę... Boże co się ze mną dzieje???

http://zuziulek.blogspot.com/
Asika21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 07:47   #3203
Zakorzenienie

Re: Dot.: Odp: Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX

Cytat:
oczywiscie ze da sie kupic tylko stelaz z gondola
ale ten wozek jest ekstra
nie wiem jak cenowo, ale gdybym widziala cos takiego w pl to napewno mialabym ten wozek
oszczednosc miejsca., latwosc przepinania przod-tyl
wiekszosc wozkow trzeba sciagac, obracac, zakladac
gobdola jest na krotki okres
jedyne co to sprawdzilabym jak duza jest ta spacerowka tzn na jaki max wzrost dziecka
bo tobie pewnie obojetna wielkosc gondoli w slonecznej kaliforni

ale ekstra, a cenowo jak?

---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ----------

Kropla Deszczu dlaczego spacerowka kubelkowa to meczarnia dla dziecka?

Kropla mialam wczoraj identycznie, tez bolal mnie leb, mialam 37,2 ale pozniej juz nie mierzylam drugi raz
natomiast pomoglo mo wypicie 2litrow wody w przeciagu max godziny
ale meczylam sie strasznie, juz chcialam leki zazywac

Cenowo nie tak zle - 450$. Wlasnie podoba mi sie to ze jest taki wygodny w obsludze..
A co to jest spacerowka kubelkowa i dlaczego jest zla? Bo ja jeszcze zielona w tych tematach
No i dobrze wiedziec ze mozna kupic stelaz z gondola tylko. Musze sie wreszcie wybrac do sklepow bo w tych online ciezko sie polapac co mozna a co nie..
A kalifornia nie zawsze taka sloneczna - caly styczen leje i pizga wiatren we wszystkie strony
Motylku - nie wiem czy sa dostepne w PL..

Stary 2013-07-22, 07:50   #3204
rusałka_1
Zakorzenienie

cześć

dołączam dziś do rannych ptaszków. mąż mnie obudził, jak wychodził do pracy i nie mogłam już zasnąć.
Szkoda że zapomniałam, że miałam zrobić morfo i mocz, i nie nasiusiałam do kubeczka miałabym dziś badania z głowy.

Cytat:
Cześć dziewczyny!

nie widziałam takiego wózka u nas. Ale ciekawie wygląda to rozwiązanie, bardzo uniwersalne, łatwe w obsłudze i przekształcanie

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 07:52   #3205
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam to samo, jak Kamilek miał 2 latka, też prosiłam, żeby się odpiął, ale nie umiał. Niestety u mnie się nie obyło bez wybicia szyby. Chociaż były zapasowe kluczyki, to nikt w tych nerwach nie potrafił ich znaleźć
Stary 2013-07-22, 07:55   #3206
tassia
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Re: Dot.: Odp: Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluc

Cytat:
Cenowo nie tak zle - 450$. Wlasnie podoba mi sie to ze jest taki wygodny w obsludze..
A co to jest spacerowka kubelkowa i dlaczego jest zla? Bo ja jeszcze zielona w tych tematach
No i dobrze wiedziec ze mozna kupic stelaz z gondola tylko. Musze sie wreszcie wybrac do sklepow bo w tych online ciezko sie polapac co mozna a co nie..
A kalifornia nie zawsze taka sloneczna - caly styczen leje i pizga wiatren we wszystkie strony
Motylku - nie wiem czy sa dostepne w PL..

no wlasnie czytalam opinie o tych kubelkowych i ja bym sie tym do konca nie sugerowala
co matka to inne zdanie,
pisza ze niby nie wygodna dla dziecka
inni pisza ze zdrowa pozycja dla dziecka
jeszcze inni ze masakra bo ich dziecko lubi spac na boku a w tym sie nie da
a kolejni ze jak dziecko usypia to jest ekstra bo cichotko sie ja rozklada do pozycji lezacej i maluch sie nie budzi

wiec mysle ze ciezko sie tym sugerowac bo kazdy pisze co innego
sa tacy co mieli takie i takie i wybieraja kubelkowe jako lepsze a inni wybieraja classic jako lepsze
wiec prawdy nie poznasz dopoki uzywac nie bedziesz

[/RIGHT]
Stary 2013-07-22, 07:57   #3207
Snow_White1
Wtajemniczenie

Rusałka, Kaśka - pochwalę się na pewno, jak salon skończymy i ogarniemy bałagan po, żeby jakieś sensowne zdjęcia zrobić. Kuchnia, łazienka i wc są skończone, ale wszędzie walają się jakieś środki do sprzątania i szmatki meble przyjadą pewnie gdzieś za tydzień i trzeba je będzie poskręcać. Także, jeszcze chwilę to potrwa

Motyl, Agusia - ja też tak mam, zauważyłam już dawno, z tego co czytałam normalne - w związku z większym ukrwieniem. Z tym, że mnie nic nie szczypie/piecze.

Kropla deszczu - gratki za kolejny tydzień.

Asika - ja nie zaobserwowałam u siebie takich zmian...może po jakimś kremie?

Ogólnie, nie spię od 5:30 masakra, co ten mój organizm wyczynia...ja zawsze wstawałam późno i mogłam spać, ile wlezie.
Stary 2013-07-22, 07:59   #3208
butterfly20
Zakorzenienie

Ja no to pewnie nikt Ci nic nie napisze o tym konkretnie wózku, a jedynie mozemy coś napisać po tym co widzimy na filmiku.A to jednak niewiele pomoże.Może poszukaj na jakichś amerykańskich forach?

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 08:03   #3209
Zakorzenienie

Re: Dot.: Odp: Dot.: Re: Dot.: Odp: Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czek

Cytat:
no wlasnie czytalam opinie o tych kubelkowych i ja bym sie tym do konca nie sugerowala
co matka to inne zdanie,
pisza ze niby nie wygodna dla dziecka
inni pisza ze zdrowa pozycja dla dziecka
jeszcze inni ze masakra bo ich dziecko lubi spac na boku a w tym sie nie da
a kolejni ze jak dziecko usypia to jest ekstra bo cichotko sie ja rozklada do pozycji lezacej i maluch sie nie budzi

wiec mysle ze ciezko sie tym sugerowac bo kazdy pisze co innego
sa tacy co mieli takie i takie i wybieraja kubelkowe jako lepsze a inni wybieraja classic jako lepsze
wiec prawdy nie poznasz dopoki uzywac nie bedziesz
Tez wlasnie tak czytam teraz. Ehh, ciezko podjac decyzje. No nic, wybiore sie do sklepow zeby 'podotykac' i zobaczyc jak to wyglada. Dam znac

Tymczasem dzieki za opinie i ide w kimono. A jutro budze sie w 28 tygodniu, czyli 7 miesiacu i trzecim trymestrze yeah! Gonie Was powoli

Udanego poniedzialku!

Stary 2013-07-22, 08:35   #3210
ladanseuse14
Zakorzenienie

dziewczyny pisze z tel i prosze o rade!!!!
swedzi mnie pipka , mam czerwona, mam zolte geste uplawy, czasem to wrecz piecze co robic? wyslac D. po ten clotrimazolum?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości