|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#871 |
Zadomowienie
|
![]()
ADRIANA GRATULACJE!!!!
![]() ![]() Matko, tyle porodów ![]() ![]() Widzę, że Lachryma i Neni dotrzymały sobie towarzystwa zgodnie z ustaleniami ![]() Trzymam kciuki za Roxi, bo widzę, że w szpitalu jednak ![]() Kładę się jeszcze do łóżka bo ostatnie noce to masakra jakaś... Buziaki dla wszystkich mam, nie dociera do mnie, że tyle ich mamy już wśród nas ![]() Dzoan i jak??????śpisz czy rodzisz?????? ![]() Aha - i dzień dobry ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/atdcwn15l9xp4yuo.png http://dzidziusiowo.pl/zabki/img5-11...ale_Jakuba.jpg Edytowane przez sammi24 Czas edycji: 2013-07-22 o 06:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#872 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
![]() mam przeczucie, że u mnie lada dzień będzie poród ![]() Roxi trzymam kciuki za Was ![]()
![]() |
#873 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
po 2- coraz bliżej nasze:-P witam się! powiedziałam mężowi, żeby syna budził na ktg, położył rękę a ten wypial się raz w stylu "odwal się" i śpi dalej:-D my wstalismy i się szykujemy. Proszę o kciuki ![]() Dzoan jak tam? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#874 |
Zadomowienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
lachryma- gratulacje!!!
agrafka ![]() no no widze porodziki ruszyly pełną para ![]() miałam jeszcze cos zacytowac ale mam skleroze i uciekam spać ![]() milego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#875 | ||
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() DZOAN- a jak sytuacja wyglada u Ciebie? ELAINE- lepiej sie czujesz? Wzielas paracetamole? CYNAMONKU- tez pomyslalam ze te bole piersi zwiazane sa z naplywajacym do piersi mlekiem ![]() MALACZARNA- ![]() DOTKA- no to dzisiaj do domu ![]() Witam sie tak w ogole !!! Musze Wam napisac ze Ola jest cudowna!!!!
OLCIA ![]() WOJTUŚ ![]() Edytowane przez skylie Czas edycji: 2013-07-22 o 06:45 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#876 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#877 |
Raczkowanie
|
Witam się dopiero teraz w nowym wątku! I po pierwsze:
Paulinka Kathe Skylie Adriana Neni lachryma -OGROMNE GRATULACJE!!! ![]() Ja staram się jak najwięcej podczytywać,ale większość czasu spędzam poza domem bo u nas tak piękna pogoda że aż szkoda się kisić w dussznym mieszkaniu. Chyba więcej czasu na wizaz będę mieć po porodzie... Powoli zaczynam się stresować żeby nie urodzić wcześniej,małż dopiero od 5 ma urlop,a tak to tylko w weekendy jest w domu.A ja się martwie o młodą i psa jeśli coś zacznie się wcześniej i mimo,że siostra,teście,a nawet znajomi zapewniają,że mam się nie martwić to bo w razie czego każdy chętnie weźmie te moje skarby do siebie to o wiele spokojniejsza bym była gdy był w domu! A ja jeszcze nawet torby nie mam spakowanej i tylu rzeczy brakuje mi dla małej a dopiero w weekend mamy jechać na zakupy i wrrr.Normalnie cykor mnie łąpie!! No nic pozdrowionka! I ![]()
#878 | |
Zadomowienie
|
cześć wiedzę że dziś sporo chętnych do rodzenia
![]() ja co do skurczów to sama nie wiem, bo mam już od 2 tyg ale żadne nie były regularne więc nie zwracam już uwagi.. Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#879 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Wzięłam paracrtamole i jest lepiej chociaż temp jest. Odciagnelam trochę pokarmu,który potem trafił di igorka i jeszcze go przystawilam. Teraz ładnie mi Z niej ciągnie,i juz tak nie boli. Po karmieniu zbieramy się do szpitala na ważenie. Perse: dziękuję za rady! Często masz zastoje? Mela: Cora super z pizza Lachryma: witamy oliwkę!!!!
#880 | |||
Rozeznanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41897094]Adriana gratuluję
![]() Neni!!!!!!!! ![]() ![]() Artuś wczoraj (7 minut temu:P) skończył miesiąc ![]() ![]() [/QUOTE] Brawa dla niemowlaka ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Praktycznie wszystkie koleżanki które urodziły w ten sposób opisywały te początki porodu. A teraz jak sie czujesz? Cytat:
![]() ![]() ![]() odnośnie problemów z karmieniem, teraz fukcjonują poradnie laktacyjne i doradcy laktacyjni, którzy przyjeżdzaja nawet do domu, może jak macie problemy z KP to warto skorzystać? Mi się wydaje, ze jak bede miała jakieś kłopoty z KP to napewno zamówię sobie wizytę. Przyjedzie, poobserwuje, podpowie ![]() Witam sie z rana ![]() juz po śniadaniu ja mam ciągle takie ćmienia w podbrzuszu jak na okres, ale mało bolące i cały czas zastanawiam się czy to przepowiadające, bo jakos nie wydaje mi się ![]() Ponadto, chciałam oznajmić wszem i wobec że w piątek rodzę!!! ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#881 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dzień dobry Nie spałam 3 godz w nocy. Zmusiłam się w końcu i jakoś do 8 dociągnęłam. Teraz zjadam śniadanko i myślę od czego zacząć dzień. Wizyty u babci, czy sprzątania łazienki i przygotowywania obiadu? Zebrać się do podjęcia decyzji nie mogę. Oczy mi się kleją. A mąż jeszcze śpi. A większość nocy taaaaak chrapał...
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#882 | |
Rozeznanie
|
Dziewczyny porodziki sie posypały nie tylko u nas
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#883 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Kejt możemy brać przykład ![]() Cytat:
Kochanie, pomyliłaś się to lachryma urodziła, a ja nadal 2w1 ![]() ![]() ![]() Jak sobie radzisz? Dzień dobry Mamuśki, wczoraj nie wiem kiedy zasnęłam i nie zdążyłam Wam pożyczyć kolorowych snów. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#884 |
Zakorzenienie
|
Elaine- dobrze, że już lepiej. Obserwuj się, chociaż mam nadzieję, że gorączka nie powróci, a piersi uda się rozmasować
![]() Bożeeee.. dzisiejsza noc to był istny dramat, młody wył (dosłownie) przez 3h do 2 w nocy, obudził się o 5, zjadł, zasnął i obudził się o 6:30 i w zasadzie od tej godziny ciągle płakał ![]() W koncu wzięłam suszarkę, włożyłam go do łóżeczka i po 20minutach szumu usnął.. i oby jak najdłużej ![]()
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. ![]() ![]() 3470g, 54cm
|
![]() ![]() |
![]() |
#885 |
Wtajemniczenie
|
Neni, Lachryma, Adriana, Skylie, Kathe gratuluje porodów
![]() ![]() ![]() Spisałyście się super ![]() Dzień dobry ![]() W końcu mam chwile zeby cos napisać. Miałam bardzo intensywne ostatnie dni. Byłam trochę u siebie w rodzinnych stronach (gdzie znajomi byli w szoku ze to juz 37 tc bo wg nich moj brzuch wyglada na 6 mc ![]() ![]() ![]() Potem wróciliśmy z moimi rodzicami do nas, przyjechała tez rodzina męża. Więc zamiast odpocząć to oboje jesteśmy padnieci. TZ wziął sobie wolne i odsypia wlasnie ![]() Opisze w klubie tez pewna przykra dla nas sytuacje z rodzinnego grilla.....
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#886 |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sie
To było do przewidzenia
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#887 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() En a tak w ogóle to Tomus skradl moje serce jest taaaaaaki śliczny, nic tylko całowac ta buziunie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#888 | |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki..ja nadal w 2paku.. wymęczyłam się do prawie wpół do 4 nim zasnęłam..choć jeszcze ze 2 skurczyki mnie obudziły i po ciemku godz w notesie zapisywałam
![]() stokrotka no wygląda na to, że mamy jednak szansę być parą ![]() madi przygarniemy Cię do świętej trójcy ![]() stokrotka u mnie te bóle były głównie krzyżowe..w podbrzuszu czasami też, ale one tak nie męczyły.. no i brzuch się spinał cały..ale takiego promieniowania, że szło od góry w dół i na krzyż, to chyba nie zarejestrowałam malaczarnakejt ![]() aremalgos księżna dojechała wreszcie do tego szpitala? ![]() Cytat:
![]() ![]() czekałam na tę wiadomość ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#889 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Hej dziewczynki ![]() Tak się umawiacie na pary do rodzenia a ja wam mogę szyki popsuc ![]() W srode jade do przychodni przyszpitalnej na Zelaznej w Warszawie i tam mam dopominać się żeby pani ordynator poloznictwa przeprowadzila ze mna konsultacje co do sposobu rozwiązania i czy zostaje w szpitalu. Jestem więcej niż pewna ze będzie cc którego chciałam za wszelka cene uniknąć i pamiętam jak niunia była glowka do góry to przezywalam a jak w 36 tygodniu się okazało ze ma glowke na dole to bylam happy a doszedł teraz problem z jej waga. Już sobie tlumacze ze wszystko przyjmę żeby tylko Justynka urodzila się bez komplikacji.
![]() |
#890 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
En to jest straszne gdy nie wiesz, jak ulżyć swojemu dziecku. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#891 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#892 |
Rozeznanie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#893 | |
Zadomowienie
|
Witam sie mamusie
![]() Dzis dorwalam sie do laptopa, wiec widzialam zdjecia Meli i Surki ![]() Mela, Malgosia jest po prostu przesliczna i jaka zdolna, skoro stworzyla piekna pizze ![]() Surka, Lila jest cudna ![]() ![]() Elaine, byc moze masz zapalenie piersi i stad ta goraczka? Moja kolezanka przechodzila przez podobne objawy i pomogly jej dokladnie te same zabiegi, o ktorych wspomniala Perse (cieply prysznic i kapusta). Sprobuj moze ![]() ![]() Doczytalam, ze zbieracie sie do szpitala, trzymam ![]() Perse, ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dzoan, ![]() ![]() Stokrotko, ja poprzedniej nocy mialam takie cmienie jak na @, powtarzalo sie co jakis czas, na dole brzucha i promieniowalo na krzyz. Mi pomogla nospa, wiec podejrzewam, ze to nie sa TE skurcze, choc nie wiem czy porod nie moze sie zaczac podobnie ![]() Agrafka, ![]() Kejt, Tobie ![]() ![]() En, moze Tomus ma jakis skok rozwojowy? Domciatko, dzieki za swietne rady odnosnie kp w klubie!! Jak sie czujesz dzis, cos sie dzieje? Ja dzis znow wybywam do nowego mieszkania, musimy tam porobic kilka rzeczy. Dzis tez powinni mi dostarczyc materacyk, ktory zaczne wietrzyc i mam nadzieje, ze jego zapach przebije zapachy farby i acetonu ![]() Bede Was poczytywac w telefonie ![]()
![]() |
#894 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale dobrze, że się trochę rozluźniłaś na ostatniej prostej i że większość znajomych Cię tak doceniła ![]() Cytat:
A dziękuję, też mi się podoba moje dziecko, zgadzam się, że jest prześliczny, chociaż składam reklamację, bo jest bardziej do tzta podobny niz do mnie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#895 |
Zakorzenienie
|
witam i ja z rana!!!
takiej pary to ja w zyciu nie widzialam Neni i lachryma, no no aleście się dobrały ---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- jaskierka średnio dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#896 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ty też? Dziewczyny to okropne co napiszę, ale w pewnym momencie myślałam, że ucieknę gdzie pieprz rośnie.. no po prostu już nie mogłam. Dobrze, że teraz kruszyna moja śpi, bo inaczej ciężko by było. Cytat:
No to miłego dnia i pamiętaj- nie przemęczaj się kochana ![]()
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#897 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie martw się, ja tez czekam na cc, za tydzien o tej porze bede sie szykowała na usg, a za tydzien i jeden dzien juz bede cięta. Czasami tak bywa, taki problem to nie problem. Ważne, żeby maluszki zdrowe były. Domcia jestes już, to ja Cię z rana ![]()
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-07-22 o 08:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#899 |
Zakorzenienie
|
kurcze a Oliath gdzie nam się podziała??
Pewnie wypoczywa na RODOS z dziewczynami, ale tęskno za Nią ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#900 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ona się strasznie pręzy, bo kupy nie potrafi zrobic albo bąka...na nas Delicol nie działa, bo ona raczej na rozkład laktozy. Mamy krople Colinox, które daje po jedzeniu i jej pomagają, ale sa okropne w smaku i z reguły je wypluwa albo zwymiotuje ![]() pol nocy ze mna w łozku lezała i sciskala mnie łapkami za reke ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:36.