|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#841 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
![]()
![]() |
#842 |
Zadomowienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Myślałam, że to normalny objaw
![]() No nic- poobserwuję i zobaczę co z tego bólu wyniknie- oby nic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#843 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny za rady!
![]() Kciuki za lachryme!!!
#844 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#845 |
Zadomowienie
|
Neni, Adriana, Kathe - ogromne gratulację!!! Zdrówka dla Was i maluszków
![]() lachryma- jaka solidarność ![]() ![]() dzisiejszy wieczór jak najbardziej udany, byli znajomi, dostaliśmy gryzaczek ![]() ![]() a i jutro pakuje torbę ![]() dobranoc brzuszki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#846 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#847 |
Zadomowienie
|
Od jutra kończy mi się laba
![]() ![]() Ja uciekam, spokojnej nocy wszystkim- dobranoc ![]() P.S. domciątko, madi, mela...- liczę na Was w kwestii porodowej- dajcie poczytać coś z dreszczykiem emocji podczas nocnego karmienia ![]() P.P.S. Gdyby nie udało mi się zebrać w sobie podczas ciamkania Młodego- pozdrawiamy z Adasiem Okręgowe Kluby Laktacyjne- spokojnego i owocnego nocnego karmienia życzymy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#848 |
Zadomowienie
|
Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz. 20!
Wpadlam na chwile aby sprawdzic jak Lachryma. Trzymam
![]() ![]() Ja poczytywalam Was nieco w trakcie remontu, nie pocytuje, wybaczcie, bo troche czuje sie zmeczona i juz lece spac. Mamy skonczona toalete i poki co tylko to, jeszcze troche przed nami.. Spokojnej nocy wszystkim ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#849 |
Zakorzenienie
|
Podczytuję Was i szukam pościeli..nie wiem który już raz..
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- ciekawe jak tam lachrymia.. |
![]() ![]() |
![]() |
#850 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#851 |
Wtajemniczenie
|
widze ze kolejny maluszek w drodze a u mnie to tez chyba tuz tuz bo zamiast jeszcze odpoczywc ogarnelam lazienke
![]() maz się popatrzyl i spytal czy ma mnie już z powrotem wiezc do szpitala a ja mu na to ze pojedziemy jak caly dom posprzątam - ciekawe czy się sprawdzi
#852 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
![]() ja jutro ok. 9 jadę na ktg. Mogłabym już zostać i urodzić;-) a tymczasem idę się myć i spać. Dobranoc!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#853 | |
Zakorzenienie
|
elaine mam nadzieję, że paracetamole pomogą i obejdzie się bez antybiotyku
![]() Cytat:
![]() Mąż woła spać ![]() dobranoc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#854 |
Raczkowanie
|
Gratuluję nowych Maluszków!
![]() ![]() ![]() Weekend obfitowała w wydarzenia jak widzę ![]() ![]() Wczoraj cały dzień u teściów na wiosce, obiad, grill, ciacho, wróciliśmy obżarci za wszystkie czasy ![]()
#855 |
Konto usunięte
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Adriana gratuluję
![]() Neni!!!!!!!! ![]() ![]() Artuś wczoraj (7 minut temu:P) skończył miesiąc ![]() ![]() Teraz czekam, aż się obudzi na pierwsze nocne karmienie. Elaine - ja miałam zastój z gorączką, wprawdzie nie tak dużą, ale prawie 38 i zaczerwienieniem na piersi. Co robiłam - rozgrzałam dobrze pierś (można pod prysznicem, można masażem lub - nasmaruj pierś kremem i przyłóż wacik ze spirytusem, spirytus pięknie rozgrzeje zastój), ściągałam pokarm (albo przystawia się dziecko, ale mój by nie zjadł tyle, żeby mi nawet ulżyć), a na koniec - jak dziewczyny już pisały - liście kapusty, najpierw potraktowane widelcem, zmienia się je, jak już nie są zimne. Bardzo szybko poradziłam sobie z problemem i co najważniejsze - bez anybiotyku. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#856 |
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Mąż tak chrapal że miał dość mojego budzenia co chwilę i poszedł spać do Małgosi. Ona śpi że mną bo dziś chciała z nami i uprosila: )
Mąż jest po drugiej stronie domu a ją go słyszę jak chrapie. I to wszystko dlatego że pozwoliłam mu na 1 piwo, które wypił koło 18/19. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edit: ale tu dziś cisza. Ja spać nie mogę. Myślałam że jak mąż przestanie mi tu chrapac to zasne, a tu już chyba 2 nie śpię.
Małgosia http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay39l1xn26m.png Alicja http://www.suwaczki.com/tickers/km5sgu1rvw46h6aq.png Edytowane przez mela1234 Czas edycji: 2013-07-22 o 00:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#857 |
Zakorzenienie
|
Nie śpię..źle się czuję
![]() Napisałam Wam dobranoc i poszłam do wyrka.. przytulanki z mężem zaliczyłam i od tej pory łapią mnie bóle..głównie w krzyżu.. na początku cisnęło mnie jak na dwójeczkę i coś tam udało mi się zrodzić, ale strasznie mnie przy tym rwało w kroczu i krzyżu.. Próbuję liczyć czas..ale logiki w tym nie widzę.. Chodzę po mieszkaniu i to tu, to tam się kładę, opieram.. próbuję wygodną pozycję znaleźć. Ból wraca i na leżąco mi chyba najgorzej. Czekam co będzie dalej .. |
![]() ![]() |
![]() |
#858 |
Zakorzenienie
|
Dzoann - trzymaj sie
![]() Jak zaczniesz rodzic daj znaka nam ![]() Ja tez mam takie bole z krzyza i z pachwin idace do ud. Czuje jakby mi miednica sie rozchodzila. Straszne to jest. Dzis zaliczylam poranne rzyganko. Padlam spac jak mucha. Potem wstalam zjadlam obiad i cos mi zoladek swiruje i znow spac sie chce. Leze i zasypiam i nie wiem co w nocy potem bede robic ![]() ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Mnie to szlag trafia jak tz chrapie. W nocy wczoraj spal na kanapie to mimo wstawania na siku jakos mi sie lepiej spalo. Jestem zeolenniczka samotnego spania ![]()
#859 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najgorsze, że nie wiem czy to TE bóle..czy to po prostu po przytulanku.. Ale ostatnim razem nie trzymało mnie tak długo.. teraz boli ciągle albo jakieś niewielkie przerwy i ból wraca.. nie czaję.. szukam po necie objawów bóli porodowych ![]() Sam zdrzemnij się jeśli organizm potrzebuje.. ---------- Dopisano o 02:51 ---------- Poprzedni post napisano o 02:23 ---------- zrobię kolejne podejście do wyrka.. bóle nie przechodzą.. śpiąca jestem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#860 |
Zakorzenienie
|
Dzoan nie nakręcaj się bo wtedy rozczarowanie większe. Byłas pod prysznicem? Spróbuj, jak nie pomoże to pewnie ci sie powoli rozkręca. Trzymam kciuki.
Ja chce iść spać, podejme pierwsza probe ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#861 |
Zakorzenienie
|
Oliwia przyszla na swiat o godzinie 00:02, wazy 3440 gramow i ma 53 cm dlugosci. Dostala 10 pktow, sn.
Jest sliczna, ma ciemne wloski, troszke juz popila mleczka i teraz spi. Ja nie moge zasnac- zbyt wiele emocji ![]() Bylo... ech... delikatnie mowiac bolalo. Tego nie da sie opisac. pozdrawiamy, fotki beda kiedys tam :P
#862 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 05:11 ---------- Poprzedni post napisano o 05:08 ---------- dzoan kciuki trzymam żeby to było t0! Ja tez nie wiedziałam czy to TE bóle czy to już i wyladowalam na IP dopiero jak miałam skurcze co 5,6 min ![]()
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. ![]() ![]() 3470g, 54cm
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#863 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
Mnie pol nocy tak brzuch naparzal,ale skurczow nie bylo jako takich...Ledwo chodze...Dzoan...moze ja sie podkleje w Twoja kolejke....i bedziemy para....w nocy tez ganialam na 2... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#864 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mój też dzisiaj wraca do pracy, najgorsze jest to że tydzień jego urlopu leżałyśmy w szpitalu. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41897094]Adriana gratuluję ![]() Neni!!!!!!!! ![]() ![]() Artuś wczoraj (7 minut temu:P) skończył miesiąc ![]() ![]() Teraz czekam, aż się obudzi na pierwsze nocne karmienie. Elaine - ja miałam zastój z gorączką, wprawdzie nie tak dużą, ale prawie 38 i zaczerwienieniem na piersi. Co robiłam - rozgrzałam dobrze pierś (można pod prysznicem, można masażem lub - nasmaruj pierś kremem i przyłóż wacik ze spirytusem, spirytus pięknie rozgrzeje zastój), ściągałam pokarm (albo przystawia się dziecko, ale mój by nie zjadł tyle, żeby mi nawet ulżyć), a na koniec - jak dziewczyny już pisały - liście kapusty, najpierw potraktowane widelcem, zmienia się je, jak już nie są zimne. Bardzo szybko poradziłam sobie z problemem i co najważniejsze - bez anybiotyku. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] gratuluje skończonego miesiąca ![]() Cytat:
może już zaczną się dziać, czekaj na regularność. Trzymam kciuki. Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#865 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#866 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Surka- ![]() Elaine- oby goraczka spadla.. cynamonku- chyba wiem o czym mowisz. Ja tak mam i zauwazylam ze to mleko mi tam naplywa. Ostatnio siedzialam bez stanika i po takim bolu mleko zaczelo mi wyplywac Kciuki za wszystkie skurcze! Dzien dobry! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#867 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:06 ---------- Poprzedni post napisano o 06:57 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:07 ---------- Poprzedni post napisano o 07:06 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#868 | |||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ja mam pytanie o skurcze, wiem, ze ten temat był wałkowany już ale ja dalej nie wiem. Te które rodziły lub miały skurcze bo zawsze od góry lub od środka was brało? ja mam póle w podbrzuszu tak jak na @ i falami się nasilają, ale jak przechodzi fala to jeszcze mnie ćmi i teraz nie wiem czy to skurcze czy jakieś inne bóle i się martwię. Ginka na urlopie i nie mam kogo spytać. A ostatnia tak fala- skurcz promieniowały na plecy, krzyż. Teraz nie mam mocniejszego bólu tylko cały czas takie ćmienie. Jakie to wszystko skomplikowane ![]()
![]() |
#869 |
Wtajemniczenie
|
LACHRYMA KOCHANA GRATULACJE!!!
![]() Witajcie ![]() Ciężka noc dzisiaj wstawałam chyba 8 razy do WC ![]() ![]() ![]() Trzymam kciuki za wszystkie. Gratuluję nowych tygodni i czekam na kolejne dzieciaczki!
#870 |
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o skurcze brzuszne to ją szczerze nie wiem, jak one się objawiają. Ją miałam tak silne boję krzyżowe, że żadnych skurczów brzucha, ani jego twardnienia nie zarejestrowałam
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:32.