Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 3 9,09%
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 1 3,03%
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 2 6,06%
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 0 0%
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 2 6,06%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 0 0%
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 1 3,03%
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 14 42,42%
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. 2 6,06%
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-22, 10:25   #3301
cloche
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

Prosimy o przekazanie informacji szczepiącym rodzicom, niech obserwują stan zdrowia swoich dzieci.
Docierają do nas informacje, że dzieci były szczepione seriami szczepionek, które właśnie zostały wycofane przez Główny Inspektorat Farmaceutyczny. Prosimy o zgłaszanie się do nas rodziców takich dzieci.
GIF wycofał w czwartek 18 lipca z obrotu Euvax B, szczepionkę przeciwko wirusowemu zapaleniu wątroby typu B, o numerze serii UFA 12001.
Szczepionka nie spełnia wymagań jakościowych ze względu na niehomogeniczność. GIF wycofał produkt z obrotu na terenie całego kraju.

Wycofano także z obrotu Tripacel. To szczepionka przeciwko błonicy, tężcowi, krztuścowi, o numerze serii C4007 AK. Powodem decyzji jest również niehomogeniczność.
Decyzje GIS: http://www.gif.gov.pl/rep/gif/pdf-y/...-07-18-056.pdf
http://www.gif.gov.pl/rep/gif/pdf-y/...-07-18-057.pdf

Rodzice dzieci, którym podano wycofane serie szczepionek!

Niehomogeniczność oznacza niejednorodność, mogło to np. wynikać z nieprzestrzegania zasad zachowania ciągu chłodniczego podczas przechowywania lub transportu albo obecności zanieczyszczeń w szczepionce. Odebraliśmy już zgłoszenia od kilkudziesięciu rodziców, których dzieci otrzymały te serie i u kilku wystąpiły problemy zdrowotne, które nie zostały zgłoszone jako niepożądanych odczyn poszczepienny przez lekarza (np. zapalenie oskrzeli, tachykardia, drżenie kończyn, AZS, utrata apetytu) Może mieć to związek czasowy ze szczepieniem lub również przyczynowy. Powinno to trafić do odpowiednich służb, które to sprawdzą, jednak to się nie stało, bo SYSTEM NOP NIE DZIAŁA!!! Szczepione dzieci nie są bezpieczne, a urzędnicy mimo naszych zgłoszeń nic z tym problemem nie robią

Proszę obserwować stan zdrowia dzieci. Podanie wycofanej serii wcale nie musi być równoznaczne z wystąpieniem u dziecka powikłań, jednak jeśli się coś wydarzy należy poinformować o tym lekarza żeby mógł postawić prawidłową diagnozę i odpowiednio leczyć (niestety z różnych względów nie można liczyć na otwartość lekarzy w tym temacie).
W razie wystąpienia powikłań macie prawo domagać się odszkodowania. Chętnie udzielimy dalszych informacji.
Jeśli będzie się działo coś niepokojącego, prosimy o kontakt, jednak jeśli do tej pory wszystko było w porządku prawdopodobnie nie ma powodów do niepokoju z powodu podania wycofanej szczepionki (być może niehomogeniczność dotyczyła tylko części serii).

Oprócz ryzyka związanego z wycofanymi seriami inne problemy mogą wynikać z samego działania szczepionki, błędu kwalifikacji lub podania szczepionki lub innych czynników.
Polecamy również zapoznanie się z poniższymi linkami, które pomogą podejmować świadome decyzje dotyczące szczepień.
1. Zapomniane i ignorowane fakty o szczepieniachhttp://faktyoszczepieniach.wordpress.com/
2. Książka „Szczepienia w pytaniach i odpowiedziach dla myślących rodziców http://ekoszczepienia.pl/97/
3. Ulotki i skład szczepionek http://www.stopnop.pl/szczepionki/75-ulotki-i-sklad-szczepionek
4. Lista NOP z rozporządzenia Ministra Zdrowiahttp://stopnop.pl/prawo/23-zalacznik-nr-1-rodzaje-i-kryteria-rozpoznawania-nop
5. Szczepionki z aborcji:https://www.facebook.com/notes/ogólnopolskie-stowarzyszenie-wiedzy-o-szczepieniach-stop-nop/szczepionki-wyprodukowane-dzięki-aborcji/630791606948271
6. Powikłania neurologiczne po szczepieniachhttp://zdrowedzieci.blox.pl/resource...zepieniach.pdf
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 10:39   #3302
komiksowa
Raczkowanie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

Kurde Cloche co tak straszysz od samego rana? Jeszcze się nie przestawiłam na tryb dzienny, a tu takie info
Stary 2013-07-22, 10:52   #3303
Elusiek
BAN stały

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość

To się nazywa holly shit
super ujęcie tematu

Cloche od razu zajrzałam do książeczki szczepień, na szczęście inny numer serii
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 11:05   #3304
diabli
Zakorzenienie

ale to chyba jakies stare info, bo Nela była szczepiona Euvaxem 12009, wiec partia z jedynka musiala być sporo wcześniej tak sobie to wyjaśniam, hehe.

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Ja Mlodego do lozeczka a ten szczesliwy ze nowy dzien gada i sie cieszy od 15 min.... no coz ;p nie dam sie, spimy dalej chociaz z dwie godzinki. Od prawie tygodnia mamy tylko jedna nocna pobudke kolo 4-5, oby tak zostalo!
Zdjecia oblukam potem na kompie .
hehe ja tak zrobiłam wczoraj. Nelusia dziecko kochane! jest niedziela. to taki dzień kiedy wszyscy leniuchują. rodzice musza kiedyś pospać do 10, wiec proszę cie zajmij się sobą jeszcze z godzinke pogadala cos i tez padla a później przespala nas...
a tej nocy zasnela kolo 9, obudziłam się o 3! ona chrapie w najlepsze, cyce pelne, wiec szybkie dojenie (po 200 z każdego i leciało dalej ) zmiana pieluchy na spiocha, dwa lyki mleczka i spala do 6 nasze dzieci sa jakies wyjątkowe? czy to jakas legenda miejska, ze przy niemowlakach nie da się wyspac i non stop wstaje w nocy? spodziewałam się, ze będę zombie...mila niespodzianka

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Nelcia boska w tej opasce cudo

Ja testowalam 3 nie zauwazylam roznicy czy to zwykle czy sleep and play
fotki z wczoraj.

musze sprobowac, bo my jakos przyzwyczailiśmy się do dady, tylko na początku były pampersy jedyneczki.

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, wczoraj miałam chrzest Adiego. Chrześni spisali się na medal Z tż w czwartek nastraszyliśmy chrzestną że Adi akurat w porze chrztu robi największą kupę, no i chyba mały się nasłuchał bo zrobił żart podczas uroczystości. Jak tylko duchowny stał nad nim, a moja siostra go trzymała to dał popis jak się zapełnia pampersa dobrze że nie przeciekł po takiej ilości. Szło wielkie echo po świątyni jego produkcji mało kto dał rade wytrzymać w spokoju bez śmiechu chyba temu trochę ten chrzest przyspieszyli mały pod sam koniec dał popis jęków bo chciał by go jak najszybciej przewinąć, to zagłuszył wszystkich Potem pojechaliśmy do moich rodziców na obiad i każdy ciągle się z tego śmiał. Mały nie spał wczoraj cały dzień z tych emocji, jeszcze każdy nad nim skakał i przeszkadzał mu spać. To dziś w nocy przespał prawie 8 godzin obudziłam się przed 6 to jeszcze na śpiocha go przewijałam, ocknioną się dopiero jak zdejmowałam go z przewijaka, a po całej butelce poszedł znowu spać
dla Adiego za holly shit komiksowa jak Ty cos wymyślisz!

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
za 2 miesiące życia pięknej Nelki
jaką ona ma ciemną karnację
mój W to biały jak mąka (kiedyś był pomarańczowy hehe) ;p ale synek nie ma po kim być "opalony"- bo ja i TŻ biali :P
karnacja faktycznie ciemna i stad ciagle pytania czy i dlaczego ja opalamy taaa wkładam ja na rozen hehe
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 11:19   #3305
Ashyshqa
Zakorzenienie

Pawie Oczko i Diabli - Wasze Neleczki to cukiereczki! Cudne są

Elusiek, no to Adi dał czadu Już jest żywą legendą bo opowieści o tym wydarzeniu pewnie będą przez lata krążyć po rodzinie

Lonely oczywiście, że tęskniłyśmy Właśnie chciałam pytać o Ciebie, ale też o Happy i Szprotkę Co u Was laski?
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 11:19   #3306
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
nasz mały mocherek przespał całą mszę dziś ciekawe jak to będzie w nie dziele jak będzie chrzest
wszystko z księdzem załatwione, niestety chrzest tylko podczas mszy no ale nic przeżyjemy, jak chce małego nakarmic to mogę iść do zachrystii wiec spoko, teraz lecimy na zakupy
ekspresowo to zalatwilas. a powiedz mi bylas sama czy trzeba isccala familia? bo po tz pracy to my już niewiele załatwimy...tak samo z USC, nie wiem kiedy tam dotrzemy

o 14.40- bioderka - kciukasy za mala zabke mile widziane. uciekamy na spacer, bo odnowiłam kontakty z osiedlowej bibliotece i mam stosik fajnych książek - idealne na nasza laweczke
Stary 2013-07-22, 11:20   #3307
salviae
Zadomowienie

Hej, mój był szczypiony ta seria pierwsza dawka 12009, a druga 12001 było to miesiac temu i nic mu w sumie nie jest ani nie było wiec mam nadzieje, ze bedzie ok

http://www.tvn24.pl/gif-wycofuje-szc...,340852,s.html mam nadzieje :/
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś

Edytowane przez salviae
Czas edycji: 2013-07-22 o 11:26
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 11:35   #3308
karolina2121
siedzę i myślę

Dzień dobry !

Ostatnio mój mały ma wieczorem problemy z zaśnięciem włącza mu się syrena

Diabli Twoja córa strasznie do Ciebie podobna ! Ona ma takie ciemne oczka czy tylko tak wyszło zdjęcie?

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
aaa i wysypka na twarzy i łuszczenie za uszami które wyglądało jak skaza białkowa schodzi po myciu na zmianę szarym mydłem i oilatum i smarowaniu kremem oilatum dobrze, że trafiłam na mądrego pediatrę
O super, że piszesz, muszę kupić oilatum !

Kurde strach szczepić... mój na szczęście był szczepiony serią 12009
Stary 2013-07-22, 11:43   #3309
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez komiksowa Pokaż wiadomość
Kurde Cloche co tak straszysz od samego rana? Jeszcze się nie przestawiłam na tryb dzienny, a tu takie info
wybaczcie!
Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
ale to chyba jakies stare info, bo Nela była szczepiona Euvaxem 12009, wiec partia z jedynka musiala być sporo wcześniej tak sobie to wyjaśniam, hehe.
info nie stare, z czwartku. jak szybko te serie leca to nie wiem, no i oczywiscie mozliwe, ze juz dawno "po ptokach", ale kto tam wie ktory dzieciaczek kiedy na co i czym szczepiony byl, wolalam wkleic
Stary 2013-07-22, 11:45   #3310
Veronic
Wtajemniczenie

o shit !
Wojtuś był szczepiony 2 dawką euvaxu B właśnie o numerze tej serii
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 11:49   #3311
Magiusa
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

hehe ja tak zrobiłam wczoraj. Nelusia dziecko kochane! jest niedziela. to taki dzień kiedy wszyscy leniuchują. rodzice musza kiedyś pospać do 10, wiec proszę cie zajmij się sobą jeszcze z godzinke pogadala cos i tez padla a później przespala nas...
a tej nocy zasnela kolo 9, obudziłam się o 3! ona chrapie w najlepsze, cyce pelne, wiec szybkie dojenie (po 200 z każdego i leciało dalej ) zmiana pieluchy na spiocha, dwa lyki mleczka i spala do 6 nasze dzieci sa jakies wyjątkowe? czy to jakas legenda miejska, ze przy niemowlakach nie da się wyspac i non stop wstaje w nocy? spodziewałam się, ze będę zombie...mila niespodzianka e
Ja pierdziu zaczynam przy was autentycznie wpadac w depreche. Chyba kazda z was pisze ze przesypia ciagiem minimum 4h w nocy i to po 2x, zadna nie wspomina o jakis nocnych jazdach a chyba tylko my tak nie mamy. U nas ciagle pobudki po od 1,5-3h maks i to z reguly takie 3h to raz moze jest w nocy. Regularnie o 5 problemy z brzuszkiem ( w dzien takich nie ma) i pierdami. I w gruncie rzeczy przez to regularnie od 5 spac sie nie da, co najwyzej drzemac do 7 czy 8 a pozniej w sumie regularnie ciezko o uspokojenie do 12. Chyba ze czasami spacer zadziala czy noszenie na rekach ze az wiedna bo o bujaczkach itp.moge pomarzyc.
Jakim cudem wszystkie inne dzieciaczki tak duzo spia? I tak sie ladnie zajmuja same.
Naprawde czytam was i zastanawiam sie za jakie grzechy?
Wiecej dzieci nie chce.
Z reszta ja mam depreche na bank bo dzis po raz pierwszy jak plakal to nie wytrzymalam i zostawilam go a ja poszlam umyc zeby, przemyc sie i zrobic sobie sniadanie i przy tym wsystkim autentycznie czulam zlosc a nie zal ze on placze.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 11:56   #3312
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Hej, mój był szczypiony ta seria pierwsza dawka 12009, a druga 12001 było to miesiac temu i nic mu w sumie nie jest ani nie było wiec mam nadzieje, ze bedzie ok

http://www.tvn24.pl/gif-wycofuje-szc...,340852,s.html mam nadzieje :/
ech... jednak sie niektorzy zalapali na ta serie...
i W od Veronic tez
ale skutkow ubocznych nie musi byc, obserwujcie!
Stary 2013-07-22, 11:56   #3313
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Ja pierdziu zaczynam przy was autentycznie wpadac w depreche. Chyba kazda z was pisze ze przesypia ciagiem minimum 4h w nocy i to po 2x, zadna nie wspomina o jakis nocnych jazdach a chyba tylko my tak nie mamy. U nas ciagle pobudki po od 1,5-3h maks i to z reguly takie 3h to raz moze jest w nocy. Regularnie o 5 problemy z brzuszkiem ( w dzien takich nie ma) i pierdami. I w gruncie rzeczy przez to regularnie od 5 spac sie nie da, co najwyzej drzemac do 7 czy 8 a pozniej w sumie regularnie ciezko o uspokojenie do 12. Chyba ze czasami spacer zadziala czy noszenie na rekach ze az wiedna bo o bujaczkach itp.moge pomarzyc.
Jakim cudem wszystkie inne dzieciaczki tak duzo spia? I tak sie ladnie zajmuja same.
Wiecej dzieci nie chce.
Z reszta ja mam depreche na bank bo dzis po raz pierwszy jak plakal to nie wytrzymalam i zostawilam go a ja poszlam umyc zeby, przemyc sie i zrobic sobie sniadanie i przy tym wsystkim autentycznie czulam zlosc a nie zal ze on placze.

Kochana no fakt ze moj przespi pare godzin w nocy ciagiem ale o 5 takze zaczyna sie jazda z brzuszkiem i wieczorami takze tylko juz nie pisze o tym bo juz troche przyzwyczailsm sie hee i wiecej dxieci tez nie chce hee

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Dzień dobry !

Ostatnio mój mały ma wieczorem problemy z zaśnięciem włącza mu się syrena

Diabli Twoja córa strasznie do Ciebie podobna ! Ona ma takie ciemne oczka czy tylko tak wyszło zdjęcie?

O super, że piszesz, muszę kupić oilatum !

Kurde strach szczepić... mój na szczęście był szczepiony serią 12009
Moj tez ta seria uff
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 12:03   #3314
Veronic
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-

Cytat:
Wiecej dzieci nie chce.

Kochana, nie myślałaś może o tym , żeby z kimś porozmawiać ? Mówię tu o psychologu, Ty się ciągle zadręczasz ...nie możesz cieszyć się macierzyństwem ...jesteś zdołowana ...
musisz dać sobie pomóc

ja np przez 3 miesiące (nie licząc 2 pierwszych tygodniu) miałam ciągłe jazdy z Małym, o 4-5 W wybudzał się z krzykiem, nie mogliśmy go uspokoić, ciągle bolał go brzuszek, nie mógł puścić bączków, przez to nie mógł zrobić kupki, tylko windi na trochę pomagało,... także nie tylko Ty masz ciężko, okazało się, że delicol pomaga (szkoda tylko,ze odkryłam to tak póżno...)
Stary 2013-07-22, 12:06   #3315
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość

My po niedzieli spędzonej u teściowej. Opisywać nie będę ale co się uwkurzałam to moje...

Miałam starcie z Tż bo ja od 3 dni uczę małą zasypiać w łóżeczku. Niestety ale po całym dniu mój kręgosłup nie daje rady i jak się kładę spać to nie wiem jak sie ułożyć żeby nie bolało. A poza tym uważam, że to dobry nawyk u dziecka i już czas go wykształcić bo mała powoli zaczyna rządzić. Nie jest to dla mnie proste też ale jakoś daję radę. Co prawda mała nie płacze ale niekiedy zaśnięcie zajmuje jej np 40 minut choć wczoraj wieczorem już tylko 20. No i wspaniały tatuś który w całym tygodniu tylko w niedziele ma wolne dziecko cały czas na rękach. Spoko ja nie ma spać nie ma problemu, ale widzę że małej już sie oczka zamykają i mówię odłóż ją. A on że jeszcze nie. Więc czekam 5 minut i mówię " Kto ją będzie nosił jak będziesz w pracy" i on z wielkim fochem ją odkłada. Nosz kurde przecież wiedział że chcę ją nauczyć zasypiać samej i w jedną niedziele chciał przekreślić 3 dni mojej "pracy". Oczywiście był oburzony jak mu to powiedziałam, ale wieczorem mu wszytsko wytłumaczyłam i chyba zrozumiał. Zobaczył jaki to komfort po kąpaniu położyć dziecko i śpi a nie spacerować z nim po pokoju przez godzinę.

A i u teściowej były 2 dziewczynki małe. Jednak miesiać starsza od Laury a druga 4 miesiące ma. Jak je zobaczyłam jak są ubrane to się zaczęłam zastanawiać czy ja nie jestem jakaś nienormalna bo nasza mała sukieneczka i opaska, a one...długie body, rajtuzy, sukienka i sweterek no i oczywiście grubsza czapeczka nie taka delikatna jak ja małej na początku ubierałam. A na polu 30 stopni.
oj tatuś chce troszkę porozpieszczać swoja Laurunie następnym razem zapakuj mu ja do wozka i wygon na dluuugi spacer hehe.

a rajstopy przy 30 st.

a jeszcze miałam się pochwalić - mojej mamy kolezanka ma domowa pierogarnie. i niedawno w końcu dotarlo do niej, ze Nela na swiecie. chyba myśli, ze przy dziecku czasu na wszystko brak wiec dostaliśmy "w prezencie" wszystkie możliwe pierogi, zapas chyba na rok hehe. ze szpinakiem i feta, borowkami, truskawkami, mięsem, ruskie...no i kluski na parze wlasnie jem na sniadanie jedyny problem to moja przepełniona mlekiem zamrazarka, ale jakos to upchalam. i wiecie co? w takie dni jak teraz to naprawdę wspanialy prezent
Stary 2013-07-22, 12:08   #3316
Mysia mysz
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-

Cytat:
Wiecej dzieci nie chce.

Kazdemu puszczaja czasem nerwy, jestes tylko czlowiekiem mlody nie placze o nc poza jedzeniem i tfu tfu nic mu nie dolega a czasem jak marudzi i rzeba ciagle go jakos zabawiac to tez mam czasem dosc albo jak go karmie przed wyjsciem a po 5 minutach jazdy kusze na gwalt szukam pobocza bo jest ryk, wezmie dwa lyki i pada:/ w upaly je co godzine a nawet czesciej wiec nie kazde dziecko sypia 4h moje w nocy spi 22-1, 1-3,3-6,6-8 tak mnien wiecej budzi sie tylko na cyc i przewijanie ale niestety wciaz sie czesto budzi.to jeszcze maluszki, najgorsze pierwsze 3 miesiace nie lam sie kazde dziecko jest inne, jedne to aniolki inne placzki, to nie jest wina matki
Stary 2013-07-22, 12:11   #3317
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
ech... jednak sie niektorzy zalapali na ta serie...
i W od Veronic tez
ale skutkow ubocznych nie musi byc, obserwujcie!

oby było dobrze

ciekaawe po jakim czasie można zaobserwować skutki uboczne
co za lipa z tym szczepieniem
Stary 2013-07-22, 12:21   #3318
puchatkowa
Zakorzenienie

Czym myjecie włoski dzieciaczkom? Macie szampony jakieś specjalne czy np.płynami, które są od razu do mycia ciała?

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 12:24   #3319
salviae
Zadomowienie

Cytat:
oby było dobrze

ciekaawe po jakim czasie można zaobserwować skutki uboczne
co za lipa z tym szczepieniem
W tym linku który podałam jest napisane, że one były na pierwszy rzut oka inne wiec, licze na to ze zaden dzieciak nie dostał zepsutej
Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
Czym myjecie włoski dzieciaczkom? Macie szampony jakieś specjalne czy np.płynami, które są od razu do mycia ciała?
woda z balneum w ktorej jest kapany
Kubuś
Stary 2013-07-22, 12:27   #3320
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
wybaczcie!

info nie stare, z czwartku. jak szybko te serie leca to nie wiem, no i oczywiscie mozliwe, ze juz dawno "po ptokach", ale kto tam wie ktory dzieciaczek kiedy na co i czym szczepiony byl, wolalam wkleic
przepraszam cloche , podobne informacje czytałam sledzac info o szczepionkach. tego euvaxa to już chyba z 5 razy wycofywali z rynku w roznych latach.
Stary 2013-07-22, 12:27   #3321
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
CALE ciałko razem z wloskami plynem do kapieli hipp
Stary 2013-07-22, 12:29   #3322
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Pawie Oczko i Diabli - Wasze Neleczki to cukiereczki! Cudne są
wszystkie nasze forumowe dzieciaki to taki szokobąsy!

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
oczka coraz ciemniejsze i dzięki za wypatrzenie w niej moich cech bo wszyscy mowia, ze caly tata, hehe.
Stary 2013-07-22, 12:32   #3323
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
W tym linku który podałam jest napisane, że one były na pierwszy rzut oka inne wiec, licze na to ze zaden dzieciak nie dostał zepsutej

woda z balneum w ktorej jest kapany
no właśnie masz rację

<<czemu szczepią znowu tym euvaxem? kiedyś był engerix....>>
Stary 2013-07-22, 12:33   #3324
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana, nie myślałaś może o tym , żeby z kimś porozmawiać ? Mówię tu o psychologu, Ty się ciągle zadręczasz ...nie możesz cieszyć się macierzyństwem ...jesteś zdołowana ...
musisz dać sobie pomóc

ja np przez 3 miesiące (nie licząc 2 pierwszych tygodniu) miałam ciągłe jazdy z Małym, o 4-5 W wybudzał się z krzykiem, nie mogliśmy go uspokoić, ciągle bolał go brzuszek, nie mógł puścić bączków, przez to nie mógł zrobić kupki, tylko windi na trochę pomagało,... także nie tylko Ty masz ciężko, okazało się, że delicol pomaga (szkoda tylko,ze odkryłam to tak póżno...)
Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Kazdemu puszczaja czasem nerwy, jestes tylko czlowiekiem mlody nie placze o nc poza jedzeniem i tfu tfu nic mu nie dolega a czasem jak marudzi i rzeba ciagle go jakos zabawiac to tez mam czasem dosc albo jak go karmie przed wyjsciem a po 5 minutach jazdy kusze na gwalt szukam pobocza bo jest ryk, wezmie dwa lyki i pada:/ w upaly je co godzine a nawet czesciej wiec nie kazde dziecko sypia 4h moje w nocy spi 22-1, 1-3,3-6,6-8 tak mnien wiecej budzi sie tylko na cyc i przewijanie ale niestety wciaz sie czesto budzi.to jeszcze maluszki, najgorsze pierwsze 3 miesiace nie lam sie kazde dziecko jest inne, jedne to aniolki inne placzki, to nie jest wina matki
tak, myslalam o psychologu ale nie mam kiedy z tym nieregularnym wiszeniem na cycku.
Ale chyba masz racje V., ja sie w ogole nie viesze poki co z macierzynstwa. Jak juz cos mnie uskrzydli to za chwile 2 kolejne rzeczy zdoluja. Jak sie ucieszylam ze laktacja wzrosla to nagle Mlody nie oprozia cycka do konca, pije 5-7 minut, rwie sie pozniej i do tego zaczal mi cmokac przy cycku. Wiec faktycznie mam 0 raosci bo wczesniej sie obawialam ze sie nie najada bo mam za malo, teraz bo zle pije.
Tylko mam ciagle nadzieje ze w koncu przyjdzie taki dzien i taka noc gdy powiem o, jest dobrze, lepiej"
Póki co jest chyba na odwrot

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 12:41   #3325
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Diabli, pawie oczko aleeeee macie laseczki Cudeńka

puchatkowa myejmy tą wodą w której kąpiemy czyli woda + balneum

Magiusa
bo na to wszystko trzeba się uodpornić, wyobraź sobie, że moja śpiąca królewa, od tygodnia jest taka jęcząca, że mam dość, o wszystko płacze, a jak nie płacze to się drze tak jakby ją kto obdzierał, ale bujam i usypia, jak uśnie to coś ją budzi po 5 minutach i od nowa. Mamy od 3 dni nieprzespaną noc, bo młoda zaśnie i się wybudza i śpi po UWAGA 20 minut ;/ (w dzień śpi normalnie, ale też jęczy) Chyba, że ją zapętole w kocyk to prześpi 3 godziny a spała po 6-8 godzin ciągiem. Nie mam zielonego pojęcia co jej jest. Może to leki co dostała, ale jak tak będzie jeszcze jeden dzień to nie wytrzymam i jadę znów do lekarza z nią, bo to niemożliwe chyba, by tak dziecko się zmieniło. I ja też się ciągle martwię i prawie pewna jestem, że mam depresję i już zarzekłam się, że jak nie uporam się sama z sobą i swoimi emocjami do przyszłego tygodnia to gadanie o psychiatrze nie będzie tylko gadaniem :pała:

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 12:48   #3326
lonely_lady
Zakorzenienie

Znowu nie mam czasu żeby z Wami posiedzieć, wiec na razie tylko szybko odpowiem na liczne pytania o skaze..

Od środy odstawilam całkowicie nabrał (którego i tak jadlam mało )
Z brzuszkiem lepiej i męczarnie przy kupkach wiele mniejsze.. Wysypka zaczęła schodzić a uszka juz sie tak bardzo nie luszcza..
Wiec niestety to chyba jednak to
Delicol podaje dalej ale częściej niż wcześniej

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 12:55   #3327
Elusiek
BAN stały

Cytat:
Wiecej dzieci nie chce.

mój dopiero po 2 miesiącach zaczął spać dłużej niż 3 h (tzn. po operacji mu się poprzestawiało i czuje się jakby mi dziecko podmienili), wcześniej zostanie z nim cały dzień to nie była bajka, płacz, budzenie się co godzinę, dwie, jęki nie wiadomo czemu, w nocy był trochę spokojniejszy, ale trzeba go było lulać na rekach bo sam w łóżeczku nie umie zasnąć, nigdy nie bawił się sam, nie znosił zabawek tylko noszenie go na rękach dawało chwilę wytchnienia dla mnie, spinanie się z bólu było najgorsze bo podejrzewali refluks, problemy z brzuchem, a to była przepuklina. Ja chodziłam cały czas na wkur****, tż dopiero teraz mi powiedział że już miał mnie dość bo nie dało się ze mną porozmawiać, tylko się czepiałam o wszystko chodząc półprzytomna. Macierzyństwo to nie jest bajka i każdy ma swoje chwile słabości, ale to mija z czasem, tylko trzeba trochę poczekać.
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 13:20   #3328
salviae
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Znowu nie mam czasu żeby z Wami posiedzieć, wiec na razie tylko szybko odpowiem na liczne pytania o skaze..

Od środy odstawilam całkowicie nabrał (którego i tak jadlam mało )
Z brzuszkiem lepiej i męczarnie przy kupkach wiele mniejsze.. Wysypka zaczęła schodzić a uszka juz sie tak bardzo nie luszcza..
Wiec niestety to chyba jednak to
Delicol podaje dalej ale częściej niż wcześniej
Witaj w klubie, moja pediatra powiedziała, ze po 3 miesiacam moge sprobowac, wiec wybrałam soobie ten weekend, bo urodziny babci w sobote i grill w niedziele i co mały ma wysypke ale co obzarłam sie bitej smietany i serów to moje , a tak pozatym to jak narazie moge jesc wszystko, no kapusty, grochu i fasoli nie próbowałam
Kubuś
Stary 2013-07-22, 13:51   #3329
vvgh
Wtajemniczenie

Uff. Moj na szczęście miał inną szczepionkę.
Jakieś same jazdy z tymi szczepionkami...;/ one na prawdę są niebezpieczne.

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Cytat:

Tym, czym całe dzieciątko. Ja myję mojego w wodzie z mydłem Bambino. Ale mam teraz nowy płyn do kąpieli i zacznę go używać
Stary 2013-07-22, 13:52   #3330
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
U nas po pierwszym szczepieniu szpitalnym też nie było bąbla i powiedziała lekarka, że jest wszystko ok. Że nie u każdego dziecka musi być.
to dobrze

Cytat:
tak i powiem więcej, znajomi bardzo polecali namioty dla dzieci. podobno sporo noworodkow się obecnie wakacjuje
http://allegro.pl/namiot-plazowy-dla...405276267.html
http://allegro.pl/namiot-plazowy-sam...400742856.html

niezla z Ciebie bizneswoman masz nowa tkana w cenie używanej!
myślę, że bez takiego namiotu ani rusz

kto kombinuje ten ma

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Tez mamy te karuzelke i u nas sie sprawdza w 100%, Nelcia tak sie do niej przyzwyczaila, ze zawsze przy niej usypia zapomnialam dodac, moj tz tez
Ja Bartkowi puszczam ostatnią melodyjkę do snu
Cytat:
Wasze dzieci karuzelka usypia, a mojego wręcz przeciwnie- dla Wojtusia to jest "aktywność"
- jak już ma dosyć to głośno protestuje ,żeby mu ją wyłączyć, jeszcze nigdy przy niej nie zasnąłi raczej się na to nie zapowiada
no chyba,ze przy włączonej samej muzyczce- odgłosy lasu albo szum morza
dokładnie tak u nas jest mamy odgłosy wody, ptaszków ogólnie miły relaksik

Cytat:
a lekka spacerówka to mclaren albo graco? bo w nich z kolei zima to chyba tez niewypal. planujesz wozic młodego teraz w gondoli, od jesieni w tej ciężkiej spacerówce, a na wiosne kupic jakas lzejsza? bo ja już glupieje! dzisiaj mnie tz pytal na ile nam ta spacerówka będzie potrzebna i kiedy trzeba będzie kupic "lekka spacerowke", hehe. a jak mu jeszcze powiedziałam o parasolce to chyba wymiekl i modli się żeby Nela zaczela chodzic

mnie nie podoba się spiwor...ktoś kiepsko to wymyslil ale zabudowana jest calkiem niezle
http://www.maxicosi.pl/pl-pl//-/medi...te&h=233&w=374

http://rottondo.rb.pl/mirela/MURA%20...20SLICE/09.jpg
tak planuję choć lekki wózek głównie na szybkie wypady na miasto, do samochodu a ciężki pewnie na jakieś dłuższe spacery w trudniejsze tereny no i mam na myśli taką spacerówkę a'la graco właśnie

śpiwór jest okropny
Cytat:
TESTOWALA KTORAS PIELUSZKI PAMPERS SLEEP&PLAY? znajoma poleca - podobno pachna rumiankiem i sa cieniutkie i mięciutkie...
Ja bym uważała na rumianek, lubi uczulać
Cytat:
mój suwak sam się naprawil NELUSIA KONCZY 2 MIESIACE!!!
o 17:38 na swiat przyszla mala istotka - lepszej mogłam sobie wymarzyć.

i az chce się napisac: ja uwielbiam ja, ona tu jest i non stop smieje się do mnie, ale i do obiektywu!

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, wczoraj miałam chrzest Adiego. Chrześni spisali się na medal Z tż w czwartek nastraszyliśmy chrzestną że Adi akurat w porze chrztu robi największą kupę, no i chyba mały się nasłuchał bo zrobił żart podczas uroczystości. Jak tylko duchowny stał nad nim, a moja siostra go trzymała to dał popis jak się zapełnia pampersa dobrze że nie przeciekł po takiej ilości. Szło wielkie echo po świątyni jego produkcjimało kto dał rade wytrzymać w spokoju bez śmiechuchyba temu trochę ten chrzest przyspieszyli mały pod sam koniec dał popis jęków bo chciał by go jak najszybciej przewinąć, to zagłuszył wszystkich Potem pojechaliśmy do moich rodziców na obiad i każdy ciągle się z tego śmiał. Mały nie spał wczoraj cały dzień z tych emocji, jeszcze każdy nad nim skakał i przeszkadzał mu spać. To dziś w nocy przespał prawie 8 godzin obudziłam się przed 6 to jeszcze na śpiocha go przewijałam, ocknioną się dopiero jak zdejmowałam go z przewijaka, a po całej butelce poszedł znowu spać
nieźle za chrzest!

Na szczęście moje dziecko było szczepione inną serią ale dziewczyny, skoro u Waszych dzieci nie było niepokojących objawów to znaczy, że nie dostały felernych szczepionek!

Magiusa mój bąk też codziennie ma nad ranem problem z kupą

===
hej! my z Bartkiem od 7:00 na nogach odebrałam w końcu jego dyskietkę do lekarza, zaniosłam siuśki na badanie, kupiłam zaproszenia na chrzest, szatkę, świecę

Bartosz prawie cały czas spał, nawet głód go nie zbudził i ja w końcu go obudziłam bo nie jadł prawie 4 godziny a jednak ciepło na dworze dopiero pod koniec narobił ryku w rossmannie musiałam mu kupić pampersy i wracamy do oryginalnych, dla mnie są o wiele lepsze niż dada choć nie wykluczam, że czasem dady kupimy jeszcze bo generalnie są ok, nie odparzają ani nic

No i zarejestrowaliśmy dziś samochód wczoraj kupiliśmy w końcu

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości