|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
3 | 9,09% |
| Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 |
|
2 | 6,06% |
| Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 |
|
0 | 0% |
| Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
2 | 6,06% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
4 | 12,12% |
| Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
0 | 0% |
| Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 |
|
1 | 3,03% |
| Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 |
|
14 | 42,42% |
| Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. |
|
2 | 6,06% |
| Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
tak i powiem więcej, znajomi bardzo polecali namioty dla dzieci. podobno sporo noworodkow się obecnie wakacjuje
![]() http://allegro.pl/namiot-plazowy-dla...405276267.html http://allegro.pl/namiot-plazowy-sam...400742856.html niezla z Ciebie bizneswoman |
|
|
|
#3272 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.
Cytat:
zapomnialam dodac, moj tz tez
|
|
#3273 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() - jak już ma dosyć to głośno protestuje ,żeby mu ją wyłączyć, jeszcze nigdy przy niej nie zasnął i raczej się na to nie zapowiadano chyba,ze przy włączonej samej muzyczce- odgłosy lasu albo szum morza ![]() ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- dobraa lecę spać dobrej nocy |
|
|
|
|
#3274 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-
Też się cieszę
Mam nadzieję, że jutro uda nam się odebrać ![]() Piekarnik przetestowany, pizza wyszła super ![]() Cytat:
Drzwi kupiliśmy w Castoramie ![]() Jaka śliczna Nelka --- Goście pojechali, W. ładnie śpi już 30 min; a ja dalej próbuję uporządkować wory z ubraniami |
|
|
|
|
#3275 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013
Cytat:
wcale nie chciałam ich pozyczac :P rodzina się zaoferowala, a teraz tz jeczy, bo każdy z tych wozkow czyms nas wkurza chcemy wybrać cos co nam się podoba i odpowiada...i nie obawiać się, ze cos komus zniszczymy. Cytat:
Cytat:
ale zabudowana jest calkiem niezle http://www.maxicosi.pl/pl-pl//-/medi...te&h=233&w=374 http://rottondo.rb.pl/mirela/MURA%20...20SLICE/09.jpg |
|||
|
|
|
#3276 | |
|
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013
Cytat:
zrobila sie taka rozesmiana I rozgadana, ze szok. Niech.juz jej tak zostanie bo fajnie nam sie czas spedza na tych pogawedkach ![]() Veronic, dla Sofii karuzela to tez mega.aktywnosc! Nie ma.mowy o.spaniu jak jej cos lata nad glowa. Jak sie kreci.to ona.cala.tez chodzi a jak ma.dosc to reaguje tak jak Wojtus Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3277 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- Cytat:
moczenie wypadlo mi z glowy przy kapieli wcale na to nie uważam...pytałam ostatnio pediatrę, bo odczyn zrobil się wypukly i z białym czopem jak pryszcz. stwierdził, ze wcale nie jest brzydkie i ze nie musze się przejmować. nawet do 4 miesiąca to może tak sobie pekac i znow się pojawiać. ---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- Cytat:
a tak w ogole to podoba nam się quinny http://allegro.pl/3w1-quinny-maxi-co...390385815.html gdyby nie ZIMA (i cena) to mogłybyśmy się z corka lansować ![]() ---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:54 ---------- Cytat:
myślisz jak ja! pisałam tu na forum, ze nasz odczyn najpierw był ugryzienem komara, a później pryszczem hehe. to na pewno odczyn i on wlasnie pojawia się dopiero po jakims czasie...zniknąć może nawet w 4 miesiącu.Cytat:
TESTOWALA KTORAS PIELUSZKI PAMPERS SLEEP&PLAY? znajoma poleca - podobno pachna rumiankiem i sa cieniutkie i mięciutkie...---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ---------- yyy poważnie? kazde dziecko musi mieć odczyn? ![]() ---------- Dopisano o 00:22 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ---------- cudna lalunia z tej Twojej Nelci! i jak się slicznie uśmiecha Edytowane przez diabli Czas edycji: 2013-07-21 o 23:55 |
|||||
|
|
|
#3278 |
|
Zakorzenienie
|
mój suwak sam się naprawil
NELUSIA KONCZY 2 MIESIACE!!! o 17:38 na swiat przyszla mala istotka - lepszej mogłam sobie wymarzyć. i az chce się napisac: ja uwielbiam ja, ona tu jest i non stop smieje się do mnie, ale i do obiektywu! (tak wiem, miało nie być rozu ![]() )
|
|
|
|
#3279 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1
Ja Mlodego do lozeczka a ten szczesliwy ze nowy dzien gada i sie cieszy od 15 min.... no coz ;p nie dam sie, spimy dalej
chociaz z dwie godzinki. Od prawie tygodnia mamy tylko jedna nocna pobudke kolo 4-5, oby tak zostalo!Zdjecia oblukam potem na kompie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3280 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3281 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zazdroszczę Wam tych sukienek a poźniej plecenia warkoczy ![]() znowu przespane 8 godzin, ale nie wiem czy się cieszyć - to nic nie szkodzi laktacji że on tyle śpi w nocy ? kurdę mam jakąś schizę że mi mleko będzie się w mniejszych ilościach produkować zaraz idziemy z rodzinką do spowiedzi, a potem na małe zakupy, chce ubłagać księdza by zrobił chrzest nie na mszy św tylko jakoś w środku dnia - msza niedzielna trwa tutaj półtorej godz plus kilkanaście chrztów |
|
|
|
|
#3282 |
|
BAN stały
|
Hej dziewczyny, wczoraj miałam chrzest Adiego. Chrześni spisali się na medal
Z tż w czwartek nastraszyliśmy chrzestną że Adi akurat w porze chrztu robi największą kupę, no i chyba mały się nasłuchał bo zrobił żart podczas uroczystości. Jak tylko duchowny stał nad nim, a moja siostra go trzymała to dał popis jak się zapełnia pampersa dobrze że nie przeciekł po takiej ilości. Szło wielkie echo po świątyni jego produkcji mało kto dał rade wytrzymać w spokoju bez śmiechu mały pod sam koniec dał popis jęków bo chciał by go jak najszybciej przewinąć, to zagłuszył wszystkich obudziłam się przed 6 to jeszcze na śpiocha go przewijałam, ocknioną się dopiero jak zdejmowałam go z przewijaka, a po całej butelce poszedł znowu spać
|
|
|
|
#3283 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201
Cytat:
Mi zalozyli holtera , ciekawe czy mlodego nie bedzie budzil w nocy...
|
|
#3284 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Diabli może właśnie swoje powołanie znaazłaś i wyprodukujesz wózek, oczywiście powinien to być model Diabli Exclusive ![]() Cytat:
|
|
#3285 |
|
Zakorzenienie
|
a Wy za mną ? ![]() byliśmy u teściów na weekend.. masakra.. bratowa podrzuciła swoje dzieci.. nie dość że musiałam naszym się opiekować to jeszcze naszą przesłodką, ale już coraz bardziej kapryśną dwulatkąpadaaaam ![]() do tego wczoraj wpadła w histerię, bo tylko ze mną chciała iść się wykąpać i spać.. Masakra.. na szczęście Tż przejął małego i poszedł z nim na spacerek.. jak wrócił z alarmem, bo mały zgłodniał to zdążyłam już ululać Zosie
|
|
|
|
#3286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tako nigdy nie rozwazalam, bo u nas ich nie ma, i nie moge ich porownac... jesli masz porownanie miedzy tako a mura i oba sa spoko, a tako tanszy, to chyba jednak wybor jest prosty
|
|
|
|
|
#3287 | ||
|
Wtajemniczenie
|
witamm
![]() Cytat:
za 2 miesiące życia pięknej Nelki ![]() jaką ona ma ciemną karnację mój W to biały jak mąka (kiedyś był pomarańczowy hehe) ;p ale synek nie ma po kim być "opalony"- bo ja i TŻ biali :P Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#3288 |
|
Zakorzenienie
|
zaraz spróbuję troszkę ponadrabiać.. ale pewnie mój Mały książe zaraz się zbudzi..
Ja jestem teraz na ścisłej diecie (po tym jak zdiagnozowaliśmy u W. skazę Jem tylko Indyka/kurczaka, gotowane warzywa.. ziemniaczki... biszkopciki.. ogólnie masakra no ale czego się nie robi by chronić mały brzuszek ![]() U teściów oczywiście taki sajgon, że małemu znowu rytm dnia całkowicie się zaburzył (o ile wcześniej można było mówić o jakiejś regularności )wczoraj nie mógł zasnąć ze zmęczenia.. Jak w końcu padł po 23 tak spał do 4.40 zjadł, troszkę się pośmiał, powiercił, postękał.. zasną i śpi do teraz ![]() jestem w szoku ![]() nawet przed sekundą poszła armata w pampka i go nie wybudziła zaraz muszę go chyba na śpiocha wziąć na przebierak.. pomijam fakt, że nie jadł ponad 4h a mi już cycki pękają
|
|
|
|
#3289 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no pewnie , że się stęskniłyśmy ![]() to Cię bratowa urządziła ![]() ale zaradna mamusia wszystko pięknie ogarnęła ![]() ostatnio też była u nas 2 i 3 latka- 3 latka grzeczniutka, ułożona, a 2 latka to taki "zbuntowany anioł";p ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Cytat:
to nieźle wymęczyli Ci Małego ale przynajmniej teraz się porządnie wyśpi![]() mi też po 4 godzinach cycki pękają, tyle że u mnie już 3 miesiące po porodzie ![]() |
||
|
|
|
#3290 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3291 |
|
Raczkowanie
|
Zarzekałam się, że więcej dzieci mieć nie będę, ale jak patrzę na Wasze księżniczki w sukienkach, to pękam z zazdrości i kto wie....
Księżna Kate ciśnie na porodówce, no to 3mamy kciuki
|
#3292 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3293 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zaczynamy starania w kwietniu/maju 2014 ![]() ooo Kate rodzi? w końcu bo ludzie już pewnie z ciekawości nie wyrabiają...;p
|
|
|
|
|
#3294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.mall.pl/podrozne-lozeczka...podrozny-2-w-1 ale jeszcze nie testowaliśmy ![]() młody się roześmiał dzisiaj na głos
|
|
|
#3295 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Z tym moczeniem to chodziło mi oczywiście o jakieś przesadne moczenie bo w kąpieli trudno tego nie zmoczyć. Wczoraj oczywiście całkiem zapomniałam o tej łapce jak Młoda pływała w wannie ![]() Nie wiedziałam, że to aż 4 miesiące może się ciągnąć ![]() Mojej ten odczyn pojawił się praktycznie jak skończyła miesiąc. Wcześniej był tylko czerwony malutki ślad, że coś tam było ukłute w ogóle. Cytat:
Fajnie wygląda na taki miękki i mięsisty ![]() Spoko Tu jest ruch jak na dworcu, także ja się wcale nie dziwię, że czasem trudno coś spamiętać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja też w pewnym momencie odstawiłam nabiał i nie jadłam 2tyg i jak dla mnie bez zmian, więc jem go z powrotem żeby się nie odwapnić
|
||||||
|
|
|
#3296 |
|
Zakorzenienie
|
aaa i wysypka na twarzy i łuszczenie za uszami które wyglądało jak skaza białkowa schodzi po myciu na zmianę szarym mydłem i oilatum i smarowaniu kremem oilatum
Michaś 02.07.16 ![]() Edytowane przez Mysia mysz Czas edycji: 2013-07-22 o 09:53 |
|
|
|
#3297 | |||
|
Zakorzenienie
|
diabli, Nelci w rozu do twarzy, sliczna!
Elusiek, taka kupka to dowod milosci podobno, wiec Adi kocha Boga ![]() holly shit... Cytat:
![]() Cytat:
myslalam, ze Kate juz dawno musiala urodzic, bo jak to oglaszali i mowili cos o terminie, to myslalam, ze ona jest tylko 4 tyg po mnie... a tu wychodzi 7 tygodni! to powazna roznica... juz wiem, dlaczego mi sie jej brzunio taki maly wydawal w porownaniu do mojego ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3298 |
|
Wtajemniczenie
|
nasz mały mocherek przespał całą mszę dziś
ciekawe jak to będzie w nie dziele jak będzie chrzest ![]() wszystko z księdzem załatwione, niestety chrzest tylko podczas mszy no ale nic przeżyjemy, jak chce małego nakarmic to mogę iść do zachrystii wiec spoko, teraz lecimy na zakupy
|
|
|
|
#3299 |
|
Zakorzenienie
|
My po niedzieli spędzonej u teściowej. Opisywać nie będę ale co się uwkurzałam to moje... Miałam starcie z Tż bo ja od 3 dni uczę małą zasypiać w łóżeczku. Niestety ale po całym dniu mój kręgosłup nie daje rady i jak się kładę spać to nie wiem jak sie ułożyć żeby nie bolało. A poza tym uważam, że to dobry nawyk u dziecka i już czas go wykształcić bo mała powoli zaczyna rządzić. Nie jest to dla mnie proste też ale jakoś daję radę. Co prawda mała nie płacze ale niekiedy zaśnięcie zajmuje jej np 40 minut choć wczoraj wieczorem już tylko 20. No i wspaniały tatuś który w całym tygodniu tylko w niedziele ma wolne dziecko cały czas na rękach. Spoko ja nie ma spać nie ma problemu, ale widzę że małej już sie oczka zamykają i mówię odłóż ją. A on że jeszcze nie. Więc czekam 5 minut i mówię " Kto ją będzie nosił jak będziesz w pracy" i on z wielkim fochem ją odkłada. Nosz kurde przecież wiedział że chcę ją nauczyć zasypiać samej i w jedną niedziele chciał przekreślić 3 dni mojej "pracy". Oczywiście był oburzony jak mu to powiedziałam, ale wieczorem mu wszytsko wytłumaczyłam i chyba zrozumiał. Zobaczył jaki to komfort po kąpaniu położyć dziecko i śpi a nie spacerować z nim po pokoju przez godzinę. A i u teściowej były 2 dziewczynki małe. Jednak miesiać starsza od Laury a druga 4 miesiące ma. Jak je zobaczyłam jak są ubrane to się zaczęłam zastanawiać czy ja nie jestem jakaś nienormalna bo nasza mała sukieneczka i opaska, a one...długie body, rajtuzy, sukienka i sweterek no i oczywiście grubsza czapeczka nie taka delikatna jak ja małej na początku ubierałam. A na polu 30 stopni.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:44.

za mieszkanko, fajnie ze juz sie uporaliscie, a tak z ciekawosci to gdzie kupowaliscie te drzwi do pokoi?
toż to cały wózek trzeba podnosić 

mały pod sam koniec dał popis jęków bo chciał by go jak najszybciej przewinąć, to zagłuszył wszystkich
dwulatką
no ale czego się nie robi by chronić mały brzuszek 
07.07.2012