|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wielki wybór tytułu kolejnej części wątku
|
|||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
2 | 4,00% |
| Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! |
|
1 | 2,00% |
| Pierwsza dzidzia wyszła z brzucha, każda czeka na malucha |
|
9 | 18,00% |
| Pierwsza już rozpakowana, czas już torby pakowania |
|
3 | 6,00% |
| Dirty już rozpakowana, z każdej będzie Super Mama |
|
1 | 2,00% |
| Pierwsze dziecko w watku mamy, na kolejne wnet czekamy |
|
2 | 4,00% |
| Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka |
|
25 | 50,00% |
| Mała Lilka już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy |
|
3 | 6,00% |
| Coraz większe brzuszki mamy, dzieci nam rosną, my klikamy. |
|
1 | 2,00% |
| Mamusie dbają o swoje brzuszki, bo w nich największe skarby - maluszki. |
|
0 | 0% |
| Trudy porodu jeszcze przed nami - jeszcze chwilka i będziemy mamami. |
|
1 | 2,00% |
| VII się kończy, VIII idzie - w IX i X ujrzymy nasze dzidzie. |
|
1 | 2,00% |
| III trymestr już nam leci, za niedługo ujrzymy nasze dzieci. |
|
0 | 0% |
| Do porodu dni liczymy - dzieci niebawem zobaczymy. |
|
1 | 2,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XI
hejo
![]() byłam w pracy pogadałam z koleżanką 2h tam byłam no i chce synka, bo już mają córkę także trzymam kciuki i znowu mi mówi, że brzuch mam malutki i zgrabniutki ale to dobrze bo się nie męczę itd. ![]() po drodze się wkurzyłam bo faceci chyba ślepi są ciężko spojrzeć, że ja w ciąży to nikt by się chociaż do mnie nie odzywał Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
wtedy byłam młoda i głupia ![]() ja też super wyglądałaś ![]() Cytat:
|
|
#3362 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XI
pobrali mi posiew. o masakra, stwierdzam ze baby ginekologowie sa strasznie niedelikatne. myslalam ze jej zjade z tego fotela jak mi wziernik wsadzila
co za upokorzenie.....
|
|
|
|
#3363 |
|
Zakorzenienie
|
Lola, najlepsze opinie akurat ma Kamińskiego
Mają najnowsze sale, najwięcej sprzętu do rodzenia i całkiem niezłe położne Na Brochowie leżałam po poronieniu i jestem zdecydowanie na nie Warunki sanitarne kijowe (na oddział dwie toalety i prysznice jak w szkole - jedno długie pomieszczenie, trzy słuchawki oddzielone ściankami i "klejące się do ciała zasłonki" - wieszak na ciuchy jeden ), generalnie widać, że stare i trochę zaniedbane. Pielęgniarki traktowały nas jak zło konieczne, lekarze na obchodach też - generalnie nikt nic nie mówił, nie było wiadomo kiedy zabieg i czy w ogóle, trzymali dziewczyny na czczo pól dnia, a potem okazywało się, że zabiegu nie będzie. Przyjęte na łyżeczkowanie, miały podawane tabletki, żeby same poroniły, a potem były "czyszczone" na żywca...Sprawiedliwość muszę natomiast oddać - lekarz, który przeprowadzał sam zabieg i towarzysząca mu anestezjolog pełna profeska. Bardzo szybko zrobione łyżeczkowanie, migiem doszłam do siebie, po znieczuleniu też Ja mam po tym szpitalu traumę i zdecydowanie tam nie wrócę tassia, witamy z powrotem Śliczny brzuszek Bajka, na Maciupę pewnie tak szpital podziałał Doczytałam o lekarce na obchodzie rusałko, gratulacje dla brata ![]() Boja super, że zdane ![]() Samba, Kochana, jednak powiedz komuś policznaka, 9 miesiąc brzmi dumnie Ciuszki superowe zmienniczka Sophia agusiamaskota śliczne ciuszki matal, o matulu, ja bym chłopa zabiła, a potem sama padła na zawał Chociaż jest sposób - ojciec jak raz zatrzasnął jedyne kluczyki do Skody w aucie, poprosił o pomoc policjanta - Pan mu się kazał na chwilkę odwrócić, coś pogmerał i autko stoi otworem podobno maja swoje sposoby ![]() Snow, meblowanie mieszkania jest suuuper ladan, iść do gina ![]() Ależ ślicznie wyglądałaś motylku, po raz kolejny zakochuję się w Twoim kocie Madziuchna, Diorisha, Motylku, tassia, agusiamaskota gratuluję ósemek ![]() Gorąco mi... i w sumie nic się nie chce... zdycham na kanapie... |
|
|
|
#3364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo mnie w sumie zawsze boli, ale tamta to pojechała ostro z koksem pamiętam ![]() Motyl super te ubranka
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-07-22 o 12:53 |
|
|
|
|
#3365 |
|
Zakorzenienie
|
Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XIII
Bajka, mnie ginka uprzedzila przed wkladniem wziernika, ze w ciazy jest to masakrycznie bolesne. Wszystko przez duze ukrwienie. Co do publiki...
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3366 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, c
Cytat:
ja bym tez cos posprzatala ale rwa mowi mi ze nie dam rady, wrocilam od fryzjera i leze bo juz znowu napierdziela, a jutro do pracy trza isc nawet mi nie mow ze to ma zwiazek z.porodem, ja nie zamierzam urodzic przed pierwszym wrzesnia bo najnormalniej na swiecie nie dostane macierzynskiego, wiec trzymam nogi razem Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#3367 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z jakiej firmy to pierwsze szare body? śliczne Cytat:
no ale to lekarki/pielęgniarki? po co one tam były.... o rany.... tego właśnie się boję po porodzie.... ja generalnie mam problem ze wstydem, no coś okropnego dla mnie, w ogóle wyzwaniem była zmiana gina, bo tak to chodziłam do kobietki w miare fajnej, ale ona nie pracuje w szpitalu więc wolałam kogoś stamtąd i z lepszym sprzętem, więc musiałam przenieść się do faceta... boję się tego jak to będzie :/
|
|
#3368 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wolałabym czarny ale udało mi się wylicytować za dobrą kasę czerwony to nie będę marudzić ![]() Cytat:
Cytat:
Mam mieć posiew 1 sierpnia i zaczynam się bać... Jupii dzwonił facet od szafy - dziś przywiezie szafę w kawałkach a będzie ja stawiać w czwartek Wreszcie trochę miejsca się zrobi i będę mogła młodemu poprasować i poukładać ubranka
|
|||
|
|
|
#3369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3370 |
|
BAN stały
|
Dot.: Odp: Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2
Wkurzyłam się wczoraj.Mam sukienkę taką zakładaną za głową i z odkrytymi plecami.Chciałam sobie założyć do niej stanik z silikonowym tyłem, ubieram i pasek 2 razy za krótki
No i zmierzyłam wszystkie staniki i każdy mi gdzieś wystawał zza sukienki |
|
|
|
#3371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za szafę ![]() nam w tym tygodniu też podobno mają przywieźć i skręcić całą szafę przesuwną i łóżko i szafeczki nocne ![]()
|
|
#3372 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pani dyrektor z gminy, dwóch ekspertów, dyrektor szkoły którego nie będzie, i może ktoś z kuratorium |
|
|
|
|
#3373 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2
Cytat:
mój gin zawsze mi tłumaczy.,. a teraz zbadamy delikatnie to i to...Cytat:
|
||
|
|
|
#3374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest światełko w tunelu ze choć z częścią rzeczy zdążymy przed porodem
|
|
|
|
|
#3375 |
|
BAN stały
|
Ja nigdy nie miałam problemów z kobietą ginekologiem, jakoś nigdy nie bolało
|
|
|
|
#3376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam na każdej wizycie samolot i wziernik-badanie nieprzyjemne ale bezbolesne ![]() vea |
|
|
|
|
#3377 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3378 |
|
Zakorzenienie
|
chcę już środę
|
#3379 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3380 |
|
Zakorzenienie
|
przybywa
a w sobotę rano jadą znowu także cały czwartek i piątek będzie ![]() znalazłam w końcu ładny łańcuszek do smoka ![]() http://allegro.pl/nuk-lancuszek-do-s...394705786.html
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-07-22 o 13:15 |
|
|
|
#3381 |
|
BAN stały
|
Teściowa mnie wkurza na odległość, teść mówi,że kazdym razem jak do niego dzwoni to się pyta czy ja przytyłam i ile
Jakby nie miała ciekawszych tematów A biedny chłop ciągle powtarza, że mnie nie mierzył ani nie warzył to nie wie
|
|
|
|
#3382 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
o rany ona chyba tylko tym żyje
|
|
#3383 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Byłam z rana na spacerze z koleżanką, jeszcze upał był znośny. Teraz przymieram w moim domu - saunie![]() Cytat:
Cytat:
i jak tam mieliście gości w mieszkaniu po ślubie? czuję to samo
|
|
#3384 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie, ladan, mieliscie gości przed/po ślubie?
będziesz walczyła o zwrot swoich rzeczy od teściów czy zostaną tam już do przeprowadzki?
Edytowane przez logoasia Czas edycji: 2013-07-22 o 13:38 |
|
|
|
#3385 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jestem bardzo wstydliwa. Pewnie bym zię ze wstydu spaliłaCytat:
Cytat:
Też bym się wkurzyła. dla teścia,że wybrnął z sytuacji.
|
|
#3386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To super-gratki ![]() Ja miałam dwa łańcuszki-bardzo przydatne |
|
|
|
|
#3387 |
|
Zakorzenienie
|
dobra trzeba coś zjeść, rosołek sobie odgrzeję
![]() a ja chyba w czwartek na obiadek zrobię domową pizzę małż się ucieszy
|
#3388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie niebawem znowu będzie ględzić...
|
|
|
|
|
#3389 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja wczoraj zmierzyłam z ciekawości brzucho w obwodzie - 103cm.Gorąco, nie mam ochoty siedzieć w tej pracy, a to czysta konieczność.
|
|
|
#3390 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, c
Cytat:
Cytat:
u mnie zupa kurkowa z zielona cebulka i makaron w sosie serowym z lososiem i rukola chwale sie choc nie mam sil robic drugiego dania Cytat:
na sr mowili ze.mozna cwiczyc juz dobe po porodzie i pokazywali cwiczenia nawet na okres.pologu, a po ok 6tyg jak.ci lekarz pozwoli to mozna cwiczyc normalnie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:17.

i znowu mi mówi, że brzuch mam malutki i zgrabniutki ale to dobrze bo się nie męczę itd. 

Bo ja mam wizytę dopiero 1 sierpnia, a też mi wyskoczyły dziś rano czerwone i opuchnięte... Ale mnie nie swędzi już nic.
za wizytę, już teraz będzie z górki, Miki niedługo będzie z Wami 

co za upokorzenie.....
Mają najnowsze sale, najwięcej sprzętu do rodzenia i całkiem niezłe położne
), generalnie widać, że stare i trochę zaniedbane. Pielęgniarki traktowały nas jak zło konieczne, lekarze na obchodach też - generalnie nikt nic nie mówił, nie było wiadomo kiedy zabieg i czy w ogóle, trzymali dziewczyny na czczo pól dnia, a potem okazywało się, że zabiegu nie będzie. Przyjęte na łyżeczkowanie, miały podawane tabletki, żeby same poroniły, a potem były "czyszczone" na żywca...
bo mnie w sumie zawsze boli, ale tamta to pojechała ostro z koksem pamiętam 

będziesz walczyła o zwrot swoich rzeczy od teściów czy zostaną tam już do przeprowadzki?