Panny Młode 2015 cz. 5 - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-22, 08:52   #2491
Beezee
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2015 cz. 5

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
co do 1 - też w to nie wierzę

co do spowiedzi ja się nie spowiadam w ogóle bo i tak rozgrzeszenia bym nie dostała a jak mam się spowiadać z połowy grzechów to bez sensu dla mnie będę się spowiadać po ślubie ale też sporadycznie bo moim zdaniem, ważne że przed Bogiem się wyspowiadam przed księdzem nie muszę

Też coś o jakimś "obiedzie" wspominał na drugi dzień tata tż jak rozmawialiśmy z właścicielem sali...no mnie się właśnie takie "pomysły rodziców" nie bardzo podobają bo my np. poprawin nie chcemy no i nie wiem jak to będzie. Ewentualny obiad dla tych co zostaną w hotelu (a dużo ich nie będzie) jeszcze jest do przejścia ale co wyjdzie w trakcie jeszcze to się boje myśleć. A jak nie będzie zamówin, nie będzie okazji by razem na takie pomysły wpadać a jak co do czego przyjdzie może już będzie za późno i będziemy mieć takie wesele jak ja chcę a nie jak inni ludzie, taką mam nadzieję bo ja to tak odbieram
Ja jakoś wierzę w takie coś skoro księża odprawiają takie modlitwy jak dla mnie niektórzy księża są jacyś porąbani po prostu, kurde, jakby sami nic nie robili a pewnie każdy sobie trzepie. W kościele polsko katolickim ludzie spowiadają się podczas modlitwy sami sobie, bardzo fajnie według mnie, po co włączać do tego księdza no ale ja sobie wiary nie wybrałam, grzechy odpuszcza ksiądz i tego się trzymam, a że nie mówię mu wszystkiego to dostanę po tyłku przy spowiedzi małżeńskiej.

Nam akurat propozycja rodziców bardzo pasuje i wszystko na razie jest tak, jak chcemy i tak pewnie zostanie i znalazłam dj super, z tej miejscowości w której będzie weselicho, czekam aż mi odpisze ile bierze

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Vallotka Pokaż wiadomość
Takie same mam argumenty co do wyboru DJ. Z zespołami to różnie bywa i robią co chwilę przerwy.
Z tymi przerwami to naprawdę przesada. Niektórzy to siądą i nawet muzyki nie włączą. Bo jak włączą coś do grania to trudno ale ktoś potańczy ale jak taka cisza to do bani. A byłam na weselu, gdzie tak się spili, że muzyka leciała i wokal a oni nawet w instrumenty nie trafiali. Żal!
Stary 2013-07-22, 08:56   #2492
magda_mjt
Zakorzenienie

Panny Młode 2015 cz. 5

Cytat:
Takie same mam argumenty co do wyboru DJ. Z zespołami to różnie bywa i robią co chwilę przerwy.
My będziemy miec zespol, ale na szczęście słyszałam juz wiele opinii i nie odstawiaja chały- grają dużo, przerw nie robią za czesto, a jak robią to nie za długie i puszczają jakaś muzykę . Plus ja tam nie planuje dawać alkoholu na stolik zespołu, foto i video- sa w pracy, nie na imprezie . Jedzenie owszem, jak najbardziej, napoje rowniez, ale nie alkoholowe.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-07-22, 08:58   #2493
Beezee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda_mjt Pokaż wiadomość
My będziemy miec zespol, ale na szczęście słyszałam juz wiele opinii i nie odstawiaja chały- grają dużo, przerw nie robią za czesto, a jak robią to nie za długie i puszczają jakaś muzykę . Plus ja tam nie planuje dawać alkoholu na stolik zespołu, foto i video- sa w pracy, nie na imprezie . Jedzenie owszem, jak najbardziej, napoje rowniez, ale nie alkoholowe.

No i prawidłowo, a ile osób i jaka cena zespołu?
Stary 2013-07-22, 09:01   #2494
magda_mjt
Zakorzenienie

Panny Młode 2015 cz. 5

Cytat:
Napisane przez Beezee Pokaż wiadomość
No i prawidłowo, a ile osób i jaka cena zespołu?
My akurat mamy dosc drogi zespol w naszych okolicach, ale sa jedni z najlepszych . Jest 5 osob i na glowe dostają kwotę 4 cyfrowa (chociaz tyle, ze najniższa z możliwych ).

Stary 2013-07-22, 09:04   #2495
Beezee
Zakorzenienie

Cytat:
My akurat mamy dosc drogi zespol w naszych okolicach, ale sa jedni z najlepszych . Jest 5 osob i na glowe dostają kwotę 4 cyfrowa (chociaz tyle, ze najniższa z możliwych ).

Haha czyli ile dokładnie? ja mam nadzieje, że tej DJ którego znalazłam nie powie mi takiej ceny, że mi gały wyjdą
Stary 2013-07-22, 09:08   #2496
magda_mjt
Zakorzenienie

Panny Młode 2015 cz. 5

Cytat:
Haha czyli ile dokładnie? ja mam nadzieje, że tej DJ którego znalazłam nie powie mi takiej ceny, że mi gały wyjdą
Najniższa kwota 4 cyfrowa- 1000zl, na glowe . Ale w sumie słyszeliśmy ich (no dobra, nie my- moja Siostra, ale jej sie okropnie spodobali) i na pewno ich chemy , a ze muzyka jest niejako podstawa dobrej zabawy, to tutaj mozemy zaszaleć .

Stary 2013-07-22, 09:14   #2497
Beezee
Zakorzenienie

Cytat:
Najniższa kwota 4 cyfrowa- 1000zl, na glowe . Ale w sumie słyszeliśmy ich (no dobra, nie my- moja Siostra, ale jej sie okropnie spodobali) i na pewno ich chemy , a ze muzyka jest niejako podstawa dobrej zabawy, to tutaj mozemy zaszaleć .

haha aaaa nie wiem czy zauważyłas, ale mi trzeba wszystko prosto bo ja mało kiedy ogarniam ja pitole to faktycznie jeden z droższych, u nas te droższe też tyle a oprócz zespołu, kamerzysty/fotografa coś jeszcze chcecie mieć? barman coś w tym stylu?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-22, 09:20   #2498
existence
Zakorzenienie

Cytat:
też się podpinam ale najbardziej w te wykonania oryginalne szłam bo kurde jednak ja nie lubię zabardzo coverow a już na pewno nie do tańca
Cytat:
jak dla mnie niektórzy księża są jacyś porąbani po prostu, kurde, jakby sami nic nie robili a pewnie każdy sobie trzepie.
Stary 2013-07-22, 09:23   #2499
Beezee
Zakorzenienie

Cytat:
też się podpinam ale najbardziej w te wykonania oryginalne szłam bo kurde jednak ja nie lubię zabardzo coverow a już na pewno nie do tańca

no ja tak samo oryginał to oryginał przynajmniej jak znasz piosenkę to wiesz w którym momencie możesz sobie pozwolić na wygibasy. a nie ja nie raz wiem że juz zaraz będzie moment kulminacyjny, ręce w górę wystrzeliwuję do tańca a Ci przestają śpiewać. i stoję z rękami w górze jak debil
Stary 2013-07-22, 09:24   #2500
magda_mjt
Zakorzenienie

Panny Młode 2015 cz. 5

Cytat:
haha aaaa nie wiem czy zauważyłas, ale mi trzeba wszystko prosto bo ja mało kiedy ogarniam ja pitole to faktycznie jeden z droższych, u nas te droższe też tyle a oprócz zespołu, kamerzysty/fotografa coś jeszcze chcecie mieć? barman coś w tym stylu?
Luzik, ale w wielu miejscach nie podaje sie bezpośrednio cen, a ja nie mam jak w aplikacji zmienić koloru na biały . Ja jak szukałam to brałam pod uwage bodajże 6-7 zespołów, ten jedyny miał taka cenę i to niestety zdecydowanie wyższa niz cała reszta, ale tez dla nas od początku byli faworytami. Planujemy możliwe, ze pewna atrakcje, ale narazie nic pewnego, wiec cicho sza .

Stary 2013-07-22, 09:28   #2501
existence
Zakorzenienie

Cytat:
no ja tak samo oryginał to oryginał przynajmniej jak znasz piosenkę to wiesz w którym momencie możesz sobie pozwolić na wygibasy. a nie ja nie raz wiem że juz zaraz będzie moment kulminacyjny, ręce w górę wystrzeliwuję do tańca a Ci przestają śpiewać. i stoję z rękami w górze jak debil
wyobraziłam to sobie no właśnie ja wolę wiedzieć do czego tańczę
swoją drogą ja po tym naszym weselu z moim perfekcjonizmem pewnie będę zdruzgotana zapewne nikt inny nie zauważy tego co będzie nie tak jak zakładałam ale ja na bank takie rzeczy sobie znajdę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-22, 09:28   #2502
Beezee
Zakorzenienie

Cytat:
Luzik, ale w wielu miejscach nie podaje sie bezpośrednio cen, a ja nie mam jak w aplikacji zmienić koloru na biały . Ja jak szukałam to brałam pod uwage bodajże 6-7 zespołów, ten jedyny miał taka cenę i to niestety zdecydowanie wyższa niz cała reszta, ale tez dla nas od początku byli faworytami. Planujemy możliwe, ze pewna atrakcje, ale narazie nic pewnego, wiec cicho sza .

O nie wiedziałam, a tak się zastanawiałam dlaczego nieraz na biało jest zaznaczone buhaha, tępa dzida ze mnie aż wzbudziłaś moją ciekawość co do atrakcji!
Stary 2013-07-22, 09:30   #2503
magda_mjt
Zakorzenienie

Panny Młode 2015 cz. 5

Cytat:
O nie wiedziałam, a tak się zastanawiałam dlaczego nieraz na biało jest zaznaczone buhaha, tępa dzida ze mnie aż wzbudziłaś moją ciekawość co do atrakcji!
Haha, nie wiem czemu tak sie kryć, ale w wielu miejscach widze, ze cen sie na forum bezpośrednio nie podaje, najwyzej na biało . A z ta atrakcja upomnij sie pod koniec 2014/ początek 2015- jak wyjdzie to wtedy podpiszemy umowe .

Stary 2013-07-22, 09:30   #2504
existence
Zakorzenienie

Cytat:
u nas na weselu my będziemy jedną wielką atrakcją
Stary 2013-07-22, 09:33   #2505
Beezee
Zakorzenienie

Cytat:
wyobraziłam to sobie no właśnie ja wolę wiedzieć do czego tańczę
swoją drogą ja po tym naszym weselu z moim perfekcjonizmem pewnie będę zdruzgotana zapewne nikt inny nie zauważy tego co będzie nie tak jak zakładałam ale ja na bank takie rzeczy sobie znajdę
hahaha dobrze, że ja jestem roztrzepana <3 haha
Stary 2013-07-22, 09:34   #2506
existence
Zakorzenienie

ja przez chwilę myślałam o fajerwerkach ale kurde będzie deszcz i co? wydam 2 tysiące i chyba w dupę sobie to wsadzę i wtedy podpalę i wystrzeli
poza tym stwierdziłam, że nie chcę żeby cokolwiek przyćmiło Nas tej nocy więc lampionów puścimy tylko kilka z drużbami a fajerwerków nie będzie, tyle po moich "atrakcjach"
Stary 2013-07-22, 09:37   #2507
Beezee
Zakorzenienie

Cytat:
Haha, nie wiem czemu tak sie kryć, ale w wielu miejscach widze, ze cen sie na forum bezpośrednio nie podaje, najwyzej na biało . A z ta atrakcja upomnij sie pod koniec 2014/ początek 2015- jak wyjdzie to wtedy podpiszemy umowe .

O kurdę jeszcze w ciul czasu

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Cytat:
ja przez chwilę myślałam o fajerwerkach ale kurde będzie deszcz i co? wydam 2 tysiące i chyba w dupę sobie to wsadzę i wtedy podpalę i wystrzeli
poza tym stwierdziłam, że nie chcę żeby cokolwiek przyćmiło Nas tej nocy więc lampionów puścimy tylko kilka z drużbami a fajerwerków nie będzie, tyle po moich "atrakcjach"
Ex widzę masz dziś mój humorek ciekawe jakby to było sobie podpalić fajerwerki w tylnym otworze impreza hardcore Ło, a ja nie chce ani lampionów, ani fajerwerków, ani nic dodatkowego. Barman mi wystarczy. No chyba, że jakiś góral by wpadł ;p;p;p hahah! ale byłaby atrakcja
Stary 2013-07-22, 10:13   #2508
existence
Zakorzenienie

Cytat:
O kurdę jeszcze w ciul czasu

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Ex widzę masz dziś mój humorek ciekawe jakby to było sobie podpalić fajerwerki w tylnym otworze impreza hardcore Ło, a ja nie chce ani lampionów, ani fajerwerków, ani nic dodatkowego. Barman mi wystarczy. No chyba, że jakiś góral by wpadł ;p;p;p hahah! ale byłaby atrakcja
heheh ja jakoś nie podzielam Wasze pociągu do górali lampiony mi się marzyły tak dla każdej pary na weselu ale zrezygnowałam jednak i będzie ich max 5 o ile wgl bo pogoda może nie wypalić i nie polecą, z tym tez się liczę
A Ty podpisywałaś już umowę z barmanem? Bo to Wy tego z krk bierzecie czy mi się coś poplątało?

dobra dziewczyny jak zmykam bo z koleżanką się umówiłam więc papa
Stary 2013-07-22, 10:17   #2509
Beezee
Zakorzenienie

Cytat:
heheh ja jakoś nie podzielam Wasze pociągu do górali lampiony mi się marzyły tak dla każdej pary na weselu ale zrezygnowałam jednak i będzie ich max 5 o ile wgl bo pogoda może nie wypalić i nie polecą, z tym tez się liczę
A Ty podpisywałaś już umowę z barmanem? Bo to Wy tego z krk bierzecie czy mi się coś poplątało?

dobra dziewczyny jak zmykam bo z koleżanką się umówiłam więc papa
no my, ale nie mam czasu się wybrać. na szczęście trzyma dla nas termin i znalazłam dj i wodzireja kurdę podjarałam się nimi ale ciekawe ile kasy zechcą;p
Stary 2013-07-22, 10:28   #2510
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Siemka wszystkim ja z Tż wybieramy się za rok na pielgrzymkę. Nie wiem czy słyszałyście, ale gdzieś tam w Częstochowie jest jakiś kościół (nie wiem dokładnie bo nigdy nie byłam, ale kolega nam mówił) że tam tak jakby modlą się by odgonić duchy złe czy coś, że się idzie w kolejce do księdza, on wyciąga nad głowę ręce i się modli i że wtedy dużo osób podobno upada. Słyszałam, że to jest mniej więcej na zasadzie, że im mniej wiary tym większe prawdopodobieństwo upadku. I właśnie nasz kolega był i mówił, że właśnie nie wierzył w takie coś dopóki sam nie mógł na nogach ustać i poleciał. Chciałabym odwiedzić ten kościół dlatego pewnie pójdziemy, a od nas idzie się jakieś 12 dni
mieszkam w Częstochowie od urodzenia ale pierwsze słysze o czymś takim

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 10:30   #2511
magda_mjt
Zakorzenienie

Panny Młode 2015 cz. 5

Moja Siostra miała lampiony - piękna sprawa, jedynie lekka lipa, bo niektóre pospadaly dosc szybko- na drogę, w las... I brat latać za nimi musiał i je zbierał :P. Ja mam cos innego na mysli , ale jak bedzie to sie okaze .

Stary 2013-07-22, 10:34   #2512
Beezee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
mieszkam w Częstochowie od urodzenia ale pierwsze słysze o czymś takim
z tego co on mówił to była częstochowa. a może to są jakieś specjalne msze? bo takie tez są u mnie na przykład
Stary 2013-07-22, 10:41   #2513
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
z tego co on mówił to była częstochowa. a może to są jakieś specjalne msze? bo takie tez są u mnie na przykład
mogą być takie msze na Jasnej Górze
ale wątpie by był taki inny kościół u nas

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 10:47   #2514
Beezee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
mogą być takie msze na Jasnej Górze
ale wątpie by był taki inny kościół u nas
Może i tak to mój tż w sumie rozmawiał z kolegą więc nie wiem dokładnie co i jak
Stary 2013-07-22, 11:18   #2515
asiaczek87
Zakorzenienie

Dzień dobry

My może z dwa lampioniki puścimy, jeśli właściciele się zgodzą bo sala w mieście

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Cytat:
Co do spowiedzi - ja kiedyś wyspowiadałam się z seksu, ksiądz powiedział mi, że jestem zwykła szmatą (dosłownie powiedział mi, że jestem zwykła szmatą do podłogi) i od tamtej pory się nie spowiadam z tego. Wyspowiadam się przed ślubem i powinien mi ktoś dać rozgrzeszenie, bo to nie jest tak, że ja nie żałuje grzechów, tylko no nie da się zawsze zapanować nad sobą;p a z resztą jak się będzie czepiał to powiem mu - bo co, to jeden ksiądz ma babę, dzieci, czy jest pedofilem? Nikomu krzywdy swoim zachowaniem nie robię. Ale tak mnie wtedy odepchnął od kościoła, że ograniczam spowiedź do dwóch razy na rok.
Ja również mam uraz. Spowiadałam się kilka lat temu i pominęłam ten grzech bo ja nie żałuję. A ksiądz z pytaniem od razu: masz chłopca? Ja że tak, a On: to dlaczego nie spowiadasz się z cudzołożenia? Ja jakiś tam tekst że nie wiedziałam a ten że się nie szanuję, że powinnam ten kwiat dopiero po ślubie ukazać swojemu chłopcu i w ogóle pojechał z przemówieniem. I też pójdę do spowiedzi dopiero przed ślubem.

Wiecie dla mnie cudzołożenie to spanie w cudzym łożu, czy to z żoną czy mężem kogoś w roli kochanki/kochanka, a nie spanie ze swoim partnerem w jego/moim łóżku poza tym z tego co słyszałam w biblii nie jest napisane że można współżyć przez ślubem albo że nie można. Wcale nie jest to sprecyzowane. Więc wtf?!

1.08.2015

Edytowane przez asiaczek87
Czas edycji: 2013-07-22 o 11:19
asiaczek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 11:25   #2516
Beezee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiaczek87 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

My może z dwa lampioniki puścimy, jeśli właściciele się zgodzą bo sala w mieście
Ja nie myślałam o takich rzeczach powiem szczerze zapytam tż co o tym myśli ale ja bym się bała, że taki lampion gdzieś spadnie i szkody narobi albo się zaczepi na drzewie i będzie pożar chyba mam za bujną wyobraźnię do takich rzeczy

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Cytat:
Napisane przez asiaczek87 Pokaż wiadomość

Ja również mam uraz. Spowiadałam się kilka lat temu i pominęłam ten grzech bo ja nie żałuję. A ksiądz z pytaniem od razu: masz chłopca? Ja że tak, a On: to dlaczego nie spowiadasz się z cudzołożenia? Ja jakiś tam tekst że nie wiedziałam a ten że się nie szanuję, że powinnam ten kwiat dopiero po ślubie ukazać swojemu chłopcu i w ogóle pojechał z przemówieniem. I też pójdę do spowiedzi dopiero przed ślubem.

Wiecie dla mnie cudzołożenie to spanie w cudzym łożu, czy to z żoną czy mężem kogoś w roli kochanki/kochanka, a nie spanie ze swoim partnerem w jego/moim łóżku poza tym z tego co słyszałam w biblii nie jest napisane że można współżyć przez ślubem albo że nie można. Wcale nie jest to sprecyzowane. Więc wtf?!
haha z tym cudzołożeniem tak samo uważam, rozumiem gdybym się puszczała z wieloma chłopakami to ok, cudzołożę? może i tak, ale ze swoim jednym to weź. a ten ksiądz u Ciebie to jakiś napalony chyba czy to, że masz chłopaka znaczy że z nim śpisz? jaki debil, kurdę, rzadko kiedy spotyka się ludzkiego księdza, takiego przed którym się otworzysz i normalnie porozmawiasz o tych sprawach. do tej pory spotkałam jednego. a naszego papieża Franciszka uwielbiam
Stary 2013-07-22, 12:02   #2517
viva91
na przekór do celu

Cytat:
to czemu mnie się wydawało, że był mały ruch? jak mnie nie było w sobotę ponad pół dnia to miałam może 5 postów
u mnie tak samo, z tą różnicą, że miałam do nadrobienia jeden post więcej
Cytat:
A jak nie będzie zamówin, nie będzie okazji by razem na takie pomysły wpadać a jak co do czego przyjdzie może już będzie za późno i będziemy mieć takie wesele jak ja chcę a nie jak inni ludzie, taką mam nadzieję bo ja to tak odbieram
Myślałam, że za pierwszym razem zrobiłaś literówkę, ale: to są "zmówiny", rodzice się zmawiają, nie zamawiają i "zamówiny"

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Księżna Kate trafiła do szpitala, jak krzyczy onet Tylko o jeden dzień za wcześnie, dopiero od jutra dziecko byłoby lwiątkiem
http://plejada.onet.pl/ksiezna-kate-rodzi/tg72v
Stary 2013-07-22, 12:06   #2518
magda_mjt
Zakorzenienie

Panny Młode 2015 cz. 5

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
u mnie tak samo, z tą różnicą, że miałam do nadrobienia jeden post więcej

Myślałam, że za pierwszym razem zrobiłaś literówkę, ale: to są "zmówiny", rodzice się zmawiają, nie zamawiają i "zamówiny"

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Księżna Kate trafiła do szpitala, jak krzyczy onet Tylko o jeden dzień za wcześnie, dopiero od jutra dziecko byłoby lwiątkiem
http://plejada.onet.pl/ksiezna-kate-rodzi/tg72v
Przecież wg mediów to ona juz od dobrego tygodnia- 1,5 tygodnia to juz rodzi :P...

Stary 2013-07-22, 12:16   #2519
asiaczek87
Zakorzenienie

Cytat:
haha z tym cudzołożeniem tak samo uważam, rozumiem gdybym się puszczała z wieloma chłopakami to ok, cudzołożę? może i tak, ale ze swoim jednym to weź. a ten ksiądz u Ciebie to jakiś napalony chyba czy to, że masz chłopaka znaczy że z nim śpisz? jaki debil, kurdę, rzadko kiedy spotyka się ludzkiego księdza, takiego przed którym się otworzysz i normalnie porozmawiasz o tych sprawach. do tej pory spotkałam jednego. a naszego papieża Franciszka uwielbiam
Takie było założenie dlatego jak np. mieszkasz z facetem to przysługuje Ci jedna spowiedź przedślubna, a jeśli nie to dwie też opiera się to na założeniu że jeśli mieszkacie to współżyjecie

1.08.2015

asiaczek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 12:17   #2520
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Pierwszy dzień po urlopie w pracy za mną... Ja chce jeszcze lenistwa No ale cóż trzeba się brać a siebie zwłaszcza że teraz czeka mnie robota non stop

A o do reszty. Słyszałam o księdzu co wypędzał złe duchy. Moja rodzina często chodzi na jego msze, i są pod wrażeniem, mówią że to prawda a ja chyba wierzę ale chciałabym to zobaczyć, no niestety nie dam rady puki co Mam coś dla was słuchajcie uważnie, ja miałam ciarki https://www.youtube.com/watch?v=MH3Nja2HFpE

No my mamy dość drogą orkiestrę, no ale są dobrzy, ludzie ich polecają, i w przerwach puszczają podobno muzyczkę w tle

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości