Panny Młode 2015 cz. 5 - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-22, 12:18   #2521
viva91
na przekór do celu

Dot.: Panny Młode 2015 cz. 5

Cytat:
Napisane przez magda_mjt Pokaż wiadomość
Przecież wg mediów to ona juz od dobrego tygodnia- 1,5 tygodnia to juz rodzi :P...
Z tą różnicą, że dziś pałac oficjalnie potwierdził, że trafiła do szpitala
Wcześniej to dziennikarze wymyślili sobie, że rodzi, gdy William grał sobie spokojnie w polo, a Kate wypoczywała u rodziców
Stary 2013-07-22, 12:23   #2522
magda_mjt
Zakorzenienie

Panny Młode 2015 cz. 5

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
Z tą różnicą, że dziś pałac oficjalnie potwierdził, że trafiła do szpitala
Wcześniej to dziennikarze wymyślili sobie, że rodzi, gdy William grał sobie spokojnie w polo, a Kate wypoczywała u rodziców
Moze, nie czytam juz tych info . Urodzi to urodzi i bedzie wiadomo. Troche dla mnie za duzo Kate, Williama i ich dziecka . Nie mam nic do nich, ale nudne juz jest codziennie czytanie o nich, o ich sprawach, o ich dziecku, o płci, o znaku zodiaku, o imieniu.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-07-22, 12:27   #2523
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Moze, nie czytam juz tych info . Urodzi to urodzi i bedzie wiadomo. Troche dla mnie za duzo Kate, Williama i ich dziecka . Nie mam nic do nich, ale nudne juz jest codziennie czytanie o nich, o ich sprawach, o ich dziecku, o płci, o znaku zodiaku, o imieniu.
Mnie to bawi Zawsze do kawy przeglądam te wszystkie onety itp. i chyba wolę to niż czytać o jajku na klapie marynarki prezydenta, konieczności powiększenia limitu budżetu czy o kochance Kondrata... To przynajmniej radosna nowina
Stary 2013-07-22, 12:30   #2524
magda_mjt
Zakorzenienie

Panny Młode 2015 cz. 5

Cytat:
Mnie to bawi Zawsze do kawy przeglądam te wszystkie onety itp. i chyba wolę to niż czytać o jajku na klapie marynarki prezydenta, konieczności powiększenia limitu budżetu czy o kochance Kondrata... To przynajmniej radosna nowina
Radosna, jasne . Ale ile mozna . A tak przy okazji... To w dzisiejszym "the sun" sugerują, ze dziecko najpewniej urodzi sie w czwartek :P. Sugerują, ze bedzie to chłopiec :P. A ja mam w takim razie nadzieje, ze urodzi sie dziewczynka i w kazdym innym dniu niz czwartek :P.

Stary 2013-07-22, 12:31   #2525
asiaczek87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
A o do reszty. Słyszałam o księdzu co wypędzał złe duchy. Moja rodzina często chodzi na jego msze, i są pod wrażeniem, mówią że to prawda a ja chyba wierzę ale chciałabym to zobaczyć, no niestety nie dam rady puki co Mam coś dla was słuchajcie uważnie, ja miałam ciarki https://www.youtube.com/watch?v=MH3Nja2HFpE
W jakim kościele? I rozumiem w Częstochowie?
Poszłabym z ciekawości, a nuż siedzi coś we mnie a nawet nie wiem

1.08.2015

asiaczek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 12:34   #2526
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Radosna, jasne . Ale ile mozna . A tak przy okazji... To w dzisiejszym "the sun" sugerują, ze dziecko najpewniej urodzi sie w czwartek :P. Sugerują, ze bedzie to chłopiec :P. A ja mam w takim razie nadzieje, ze urodzi sie dziewczynka i w kazdym innym dniu niz czwartek :P.
Jakoś nie widzę, żeby ich temat pojawiał się częściej niż te, które wymieniłam wcześniej
A takie sugestie można sobie w tyłek wsadzić Mnie interesują informacje z pałacu, tyle

Z tym kościołem - kojarzy mi się to z jakimś afrykańskim szamanem
Stary 2013-07-22, 12:35   #2527
magda_mjt
Zakorzenienie

Panny Młode 2015 cz. 5

Cytat:
Jakoś nie widzę, żeby ich temat pojawiał się częściej niż te, które wymieniłam wcześniej
A takie sugestie można sobie w tyłek wsadzić Mnie interesują informacje z pałacu, tyle
Pamiętaj, ze mieszkam w UK :P, tutaj to główny temat :P. Wszystkie inne, od wlasnie jakiegoś 1-1,5 tygodnia, nie sa aż tak ważne jak Royal Baby :P.

Stary 2013-07-22, 12:36   #2528
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Pamiętaj, ze mieszkam w UK :P, tutaj to główny temat :P. Wszystkie inne, od wlasnie jakiegoś 1-1,5 tygodnia, nie sa aż tak ważne jak Royal Baby :P
Pamiętaj, że mieszkam w Pl i nie ma tutaj takiego zasypu informacji na ten temat, jak zapewne jest u Ciebie
Stary 2013-07-22, 12:39   #2529
magda_mjt
Zakorzenienie

Panny Młode 2015 cz. 5

Cytat:
Pamiętaj, że mieszkam w Pl i nie ma tutaj takiego zasypu informacji na ten temat, jak zapewne jest u Ciebie
Jakby nie było mi juz sie nie chce o tym czytać . W necie, nawet na Pl stronach, ja wciaz widze pełno o tym informacji. No a poza tym- jaka pogoda u Was? U mnie sie zepsuła "fala upałów" i dzisiaj jest pochmurno, troche kropi, no i chlodniej ogolnie .

Stary 2013-07-22, 12:40   #2530
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
Napisane przez asiaczek87 Pokaż wiadomość

Wiesz co, nie wiem dokładnie, wiem tylko tyle że moi jeździli po kilku kościołach w kilku miejscowościach, raz byli w Częstochowie na pewno, ale w inne dni to nie wiem
Stary 2013-07-22, 12:42   #2531
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Jakby nie było mi juz sie nie chce o tym czytać . W necie, nawet na Pl stronach, ja wciaz widze pełno o tym informacji. No a poza tym- jaka pogoda u Was? U mnie sie zepsuła "fala upałów" i dzisiaj jest pochmurno, troche kropi, no i chlodniej ogolnie
To nie czytaj

We Wro gorąco, więc muszę siedzieć w mieszkaniu, ale dobrze, że wietrzyk wieje
Stary 2013-07-22, 12:59   #2532
asiaczek87
Zakorzenienie

W Poznaniu też gorąco, wszyscy na urlopach

1.08.2015

asiaczek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 13:11   #2533
viva91
na przekór do celu

Mnie już to przestało ruszać, tak czytam o waszych wyjazdach i jakoś się już pogodziłam, że nie mam się co w tym temacie odzywać
Stary 2013-07-22, 13:19   #2534
magda_mjt
Zakorzenienie

Panny Młode 2015 cz. 5

Cytat:
Mnie już to przestało ruszać, tak czytam o waszych wyjazdach i jakoś się już pogodziłam, że nie mam się co w tym temacie odzywać
Zawsze mozecie zorganizować jakis mały wypadzik niedaleko wro? my tak w zeszle wakacje z braku czasu, oraz przez ograniczenie znajomych, zorganizowaliśmy wyjazd do Grodka nad Dunajcem na 4 dni . Było super, a tylko jakaś 1h-1,5h drogi od nas, i na kilka osob dosc tanio wyszło .

Stary 2013-07-22, 13:23   #2535
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Zawsze mozecie zorganizować jakis mały wypadzik niedaleko wro? my tak w zeszle wakacje z braku czasu, oraz przez ograniczenie znajomych, zorganizowaliśmy wyjazd do Grodka nad Dunajcem na 4 dni . Było super, a tylko jakaś 1h-1,5h drogi od nas, i na kilka osob dosc tanio wyszło
Pewnie, że tak, ale mały wypadzik to nie to co wakacje w Chorwacji A już rok temu sobie postanowiliśmy, że w tym roku w końcu pojedziemy gdzieś dalej na prawdziwe wakacje i klops... Wczoraj koledzy TŻ-a opowiadali, gdzie jadą ze swoimi połówkami, a my cicho...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-22, 13:47   #2536
magda_mjt
Zakorzenienie

Panny Młode 2015 cz. 5

Cytat:
Pewnie, że tak, ale mały wypadzik to nie to co wakacje w Chorwacji A już rok temu sobie postanowiliśmy, że w tym roku w końcu pojedziemy gdzieś dalej na prawdziwe wakacje i klops... Wczoraj koledzy TŻ-a opowiadali, gdzie jadą ze swoimi połówkami, a my cicho...
Niby racja, ale np. my jedziemy do tej Chorwacji na niecały tydzien tylko, bo brakuje nam czasu . Ale zauważ tez, ze Wy macie "zamiast" wakacji własne mieszkanie , a to juz jednak jest COŚ . Duże cos . Ja sie smialam niedawno do Rodziców, ze ja jak byłam młodsza to bardzo poczułam, ze Rodzice budują dom i maja ważniejsze wydatki... Nie jeździliśmy juz tak czesto na zagraniczne wakacje, a do tego kupowali nam płatki Hopki z biedronki zamiast Chocapic'ow! te płatki to był mój największy dramat chyba hahah . A teraz po prostu zostało mi sie z tego śmiać . Mamy za to fajny dom, a i wakacje od kad w nim mieszkamy spowrotem sa . Nawet jesli nie pojedziecie w te wakacje, to w następne . Taki mini wypad moze byc tymczasowym zastępstwem wakacji, a własne mieszkanie rekompensata .

Stary 2013-07-22, 14:15   #2537
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Niby racja, ale np. my jedziemy do tej Chorwacji na niecały tydzien tylko, bo brakuje nam czasu . Ale zauważ tez, ze Wy macie "zamiast" wakacji własne mieszkanie , a to juz jednak jest COŚ . Duże cos . Ja sie smialam niedawno do Rodziców, ze ja jak byłam młodsza to bardzo poczułam, ze Rodzice budują dom i maja ważniejsze wydatki... Nie jeździliśmy juz tak czesto na zagraniczne wakacje, a do tego kupowali nam płatki Hopki z biedronki zamiast Chocapic'ow! te płatki to był mój największy dramat chyba hahah . A teraz po prostu zostało mi sie z tego śmiać . Mamy za to fajny dom, a i wakacje od kad w nim mieszkamy spowrotem sa . Nawet jesli nie pojedziecie w te wakacje, to w następne . Taki mini wypad moze byc tymczasowym zastępstwem wakacji, a własne mieszkanie rekompensata .
Wszystko się zgadza i ja się szalenie cieszę z tego mieszkania, wakacje nie uciekną Tylko na około każdy o wyjazdach mówi, a ja nic się nie odzywam i to jest czasami przykre. Przez 12 miesięcy od czasu do czasu dyskutowaliśmy gdzie jedziemy, a tu nagle trzeba zmienić plany. Trudno się do tego przyzwyczaić. I na zagranicznych wakacjach z TŻ-em nigdy nie byłam.
A co do pogrubionego - tak mówiliśmy rok i 2 lata temu

Edytowane przez viva91
Czas edycji: 2013-07-22 o 14:16
viva91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 14:21   #2538
magda_mjt
Zakorzenienie

Panny Młode 2015 cz. 5

Cytat:
Wszystko się zgadza i ja się szalenie cieszę z tego mieszkania, wakacje nie uciekną Tylko na około każdy o wyjazdach mówi, a ja nic się nie odzywam i to jest czasami przykre. Przez 12 miesięcy od czasu do czasu dyskutowaliśmy gdzie jedziemy, a tu nagle trzeba zmienić plany. Trudno się do tego przyzwyczaić. I na zagranicznych wakacjach z TŻ-em nigdy nie byłam.
A co do pogrubionego - tak mówiliśmy rok i 2 lata temu
Na zagraniczne wakacje, tak zeby polezec na plazy tez jedziemy po raz pierwszy razem . A mieszkania własnego nie mamy, ani nawet nie mamy co planować narazie . Wymyślcie sobie jakies fajne miejsce niedaleko Was i jedzie na pare dni . Nam w zeszłym roku podobal sie ośrodek Olza (jak pamietam to południowo zachodnia Pl) z jeziorkiem itd., ale terminów nie mieli- z opisu bardzo fajne miejsce .

Stary 2013-07-22, 14:26   #2539
viva91
na przekór do celu

To też nie takie proste, wchodzą w grę tylko weekendy, no i dla mnie to nie to samo co planowaliśmy, na takich krótkich wypadach już byłam i szkoda mi już pieniędzy, wolę raz a porządnie

No i tak jak pisałam, przestało mnie to już ruszać tak jak na początku, więc można już nie roztrząsać tej dyskusji
Stary 2013-07-22, 14:32   #2540
magda_mjt
Zakorzenienie

Panny Młode 2015 cz. 5

Cytat:
To też nie takie proste, wchodzą w grę tylko weekendy, no i dla mnie to nie to samo co planowaliśmy, na takich krótkich wypadach już byłam i szkoda mi już pieniędzy, wolę raz a porządnie

No i tak jak pisałam, przestało mnie to już ruszać tak jak na początku, więc można już nie roztrząsać tej dyskusji
Ty to potrafisz zgasic człowieka bez względu na temat :p

Stary 2013-07-22, 14:34   #2541
viva91
na przekór do celu

Idą upały, jakich jeszcze nie było!

Właśnie zaczyna się najgorętszy okres w całym roku. Termometry w najbliższych dniach wskażą nawet 35 stopni Celsjusza w cieniu!

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Cytat:
Ty to potrafisz zgasic człowieka bez względu na temat :p
Po co płakać nad rozlanym mlekiem
Stary 2013-07-22, 15:38   #2542
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Takie było założenie dlatego jak np. mieszkasz z facetem to przysługuje Ci jedna spowiedź przedślubna, a jeśli nie to dwie też opiera się to na założeniu że jeśli mieszkacie to współżyjecie
i mnie to nawet cieszy
Cytat:
Myślałam, że za pierwszym razem zrobiłaś literówkę, ale: to są "zmówiny", rodzice się zmawiają, nie zamawiają i "zamówiny"
to w moim odczuciu jeszcze gorzej to brzmi jakby się przeciwko młodym zmawiali ja myślałam, że to się nazywa zamówiny na cześć zamawiania sali czy coś zwał jak zwał i tak tego nie przewidujemy
Cytat:
ja bym wolała nie wiedzieć
Cytat:
Jakby nie było mi juz sie nie chce o tym czytać . W necie, nawet na Pl stronach, ja wciaz widze pełno o tym informacji. No a poza tym- jaka pogoda u Was? U mnie sie zepsuła "fala upałów" i dzisiaj jest pochmurno, troche kropi, no i chlodniej ogolnie .

u nas dziś upał
Stary 2013-07-22, 15:43   #2543
magda_mjt
Zakorzenienie

Panny Młode 2015 cz. 5

Whooop whooop wlasnie z okazji imienin dostałam od Siostry i Szwagra pełno roznych rzeczy do zrobienia lizakow aaaa zaraz jadę do sklepu po składniki na ciasto i będziemy robic dzisiaj próbne lizaki no normalnie, ale sie cieszę

Stary 2013-07-22, 15:48   #2544
mariamarysienka
Zakorzenienie

Tyle z Was tak najeżdża na Kościół, czemu więc bierzecie ślub kościelny? Przecież jest cała masa innych wyznań chrześcijańskich, wybierzcie to, o którym nie macie jak najgorszego zdania

U mnie dzisiaj wcale nie jest zbyt gorąco. Ładny słoneczny dzień, ale wieje zimny wiatr przez co chodzę w długich legginsach i długiej bluzce. Bardzo jestem ciekawa, jaka pogoda będzie w tym tygodniu na Podlasiu

"One cat just leads to another." - E. Hemingway

I love you
I will
I do
mariamarysienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 15:55   #2545
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariamarysienka Pokaż wiadomość
Tyle z Was tak najeżdża na Kościół, czemu więc bierzecie ślub kościelny? Przecież jest cała masa innych wyznań chrześcijańskich, wybierzcie to, o którym nie macie jak najgorszego zdania
biorę ślub kościelny bo wierzę w Boga. Wyznania do tego zmieniać nie muszę. Tyle w temacie.
Stary 2013-07-22, 17:26   #2546
karolkao89
Zadomowienie

co robicie dziewczęta? Ja siedze cały czas na 4 literach, mam dosc. Tak bym chciala pocwiczyc, i zrobie to, ale nie wiem jeszcze o której:P. Nie lubie przerywac jednej czynnosci na rzecz drugiej.
karolkao89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-22, 17:40   #2547
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolkao89 Pokaż wiadomość
co robicie dziewczęta? Ja siedze cały czas na 4 literach, mam dosc. Tak bym chciala pocwiczyc, i zrobie to, ale nie wiem jeszcze o której:P. Nie lubie przerywac jednej czynnosci na rzecz drugiej.
ja skończyłam cały sezon pamiętników carrie a 2 jeszcze nie ma nawet nie wiadomo czy będzie tak gdzieś doczytałam
teraz sobie gram w jakąś durną grę na fb i odpoczywam bo zmęczyło mnie dzisiejsze miejskie słońce, przez które mam bąbelki na stopach bo mi się zawsze robią jak jest taki upał a gdzieś pójdę po słońcu łazić

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-22, 17:45   #2548
joasia-a
Zakorzenienie

Hej hej

Zacznę od końca ;p
mariamarysienka wydaje mi się że nie narzeka tutaj nikt na wiarę tę konkretną chrześcijańską lecz na podejście księży... takie moje spostrzeżenie
I ja też nie chodzę do spowiedzi bo wiem że grzeszę.. a kłamać nie będę.. ;p

Wakacje.. my nigdzie się nie wybieramy kolejny rok i nie narzekam :P i nie mamy kupionego mieszkania!!

I Dj to my dopiero będziemy musieli przerabiać z rodzicami.. nie wiem jak to przyjmą ^^

Więcej grzechów nie pamiętam :P

aaa..upały.. a my w sobotę wesele.. współczuję :P
Stary 2013-07-22, 17:53   #2549
existence
Zakorzenienie

ktoś jeszcze chce się pochwalić, że idzie na wesele? rany tylko moi znajomi i rodzina są tak oporni i się hajtać nie chcą!
Stary 2013-07-22, 18:22   #2550
joasia-a
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Panny Młode 2015 cz. 5

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
ktoś jeszcze chce się pochwalić, że idzie na wesele? rany tylko moi znajomi i rodzina są tak oporni i się hajtać nie chcą!
No ja sie nie chwale bo chwalilam sie tym juz dawno ;p a jedynie uzalam sie ze wesele w taki upał to udręka ;p
Poza tym to jest pierwszy rok kiedy mam wesela tak czesto. A w zeszłym roku bylam na weselu pierwszy raz od huh.. 8 roku zycia..

Ex wyluzuj na prawde :p to ja powinnam napisac czy ktos jeszcze chce sie pochwalic wakacjami, tak jak viva.. Albo nie wiem czym jeszcze.. Albo ile ma planow na slub na ktore my nie damy rade zarobic? ;p
Tez mam pms ale tak nie marudze

A no i nie jestem happy z powodu wesela bo upal plus @ nie jest dobrym połączeniem haha.,

Edytowane przez joasia-a
Czas edycji: 2013-07-22 o 18:25
joasia-a jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości